Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • serpa

  csendes tag

  Hali
  Lámer vagyok tunningban de megpróbáltam az MSI K7Tpro-ban a Duron600-at egy
  kicsit húzni.Core fesz.1.8/max/IO default,PCI/DIMM 110/38 MHZ,így még elindul 660-on,de ezzel vége.Mi kell,hogy jobban menjen?grafit,forrasztás,zajgenerátor
  kizárva
  Kössz.

 • Parci

  HÁZIGAZDA

  Hi!

  1) BIOS jól be van lőve? Nem az FSB-vel vagy a RAM-okkal van gond? Minden BIOS beállítást rakj a lehető legszolidabb értékekre (Setup defaults, többnyire)!

  2) Procin a hűtő jól fekszik, nem ferde, stb? Nézd meg (vigyázz, könnyen sérül a Duron magja, nagyon óvatosan rakd fel/szedd le a hűtőt).

  3) Elég jó hűtővel hűtöd?

  Ezeknek mindenképpen stimmelnie kell.

  Az MSI egy nagyon jó lap, a Duron pedig egy jó proci, és bár hallottam olyanról, hogy valaki abszolút nem tudta húzni, de ritka (remélem nem te vagy a "szerencsés" kiválasztott :-((). Az 1.8V talán sok lehet elsőre, nézd 1.6, 1.7V-on is.

  A probléma az FSB-vel van: se a KT133, se az egyéb VIA-s és AMD-s chipset-ek (AMD procikhoz) nem bírják a magas FSB-t. Kb +10% a biztonságos maximum, azaz ha a procit 6 x 100MHz helyett 6 x 110MHz-en járatod, akkor nagyjából a végén lehetsz. Van némi szórás, de nem sok.

  Az egyetlen megoldás a szorzó állítása, hiszen akkor a proci magasabb frekvencián megy úgy, hogy a 110MHz-et nem kell átlépned. Tehát sorry, de nagyobb tuningot csak grafitceruzával tudsz elérni :-((.

  Ugyanakkor az nem a legvészesebb művelet, szerintem ha van kedved, megpróbálhatod. Tegyünk fel a site-ra egy Duron-tuning how-to-t? :-))).

  Parci

  "Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

 • serpa

  csendes tag

  Megköszönöm ha felrakjátok,egyébként a ram 2x128MB/133MHZ no name.
  1.6V a default mintha azt olvastam volna,hogy a Duronnál 1.5V
  Próbáltam már 1.7v is I/O.3.5v-on eredmény u.a.A hűtő valami cooltium 5600 pörög
  szilikonnal és egyébb gyanús anyagokkal ellátva,az op.rendszer win.me.
  Kössz a gyors választ.

 • Hactor

  csendes tag

  Szevasz Serpa!

  Sajna Parci mesternek igaza van. Grafit nélkül nem fog menni a további húzás. Nekem is Duron 600-as, KT133-as konfigom van és max 12%-kal sikerült a procit túlhajtani. Megpróbálhatod még azt, hogy a memóriát leveszed 100-asra, ilyenkor lehet, hogy 14%-os javulást érsz el. Azaz az FSB és a memória is 114MHz-en fog ketyegni. Persze ennek semmi értelme, mert az összteljesítmény úgyis romlani fog. Az egyetlen dolog, amit ebből a kísérletből levonhatsz, hogy ha megy magasabb órajelen a proci, akkor valószínűleg azért nem tudtad 110-nél magasabbra tornászni az órajelet, mert a memória nem bírta. Ha nem tudod a memória órajelének átállításával sem húzni, az azt jelenti, hogy valamelyik sínben lévő kártyád nem bírta az őrült tempót.

 • Parci

  HÁZIGAZDA

  A 110MHz-es FSB-vel nem a kártyáknak van gondja, hanem a chipset-nek. A legtöbb kártya menne 124MHz-en, vagy fölötte is. A RAM sem gond, ha nem +33%-on hajtod. Az egyetlen, és kikerülhetetlen gond a chipset, ami eccerűen nem fog 110-115MHz fölé menni.. :-(.

  "Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

 • Gurgula

  csendes tag

  Hi,


  Az új Soltek SL75KAV már KT133A chipsettel van, ami simán bírja a 133-as FSB-t
  Igaz a duronom max 900Mhz-et bír...(43.heti!), de azt mind 100-as mint 133-as
  FSB-vel. (CPU/PCI 133/33, az AGP-t meg gondolom felezi.)

  Üdv, G.

 • klingor

  csendes tag

  nekem van egy kt7 es egy duron 700 hol hogyan tudom megnezni mennyit bir!!mar be van cerkazva de a ramom szar !!pc100 de hol mien oldalon tudom megnezni mennyit bir!!vagy asorozatszamban hol???

  klingor =http://cplusplus.fw.hu

 • Parci

  HÁZIGAZDA

  Ha ideirod a teljes szeriaszamot, amit a chip-(ek)en latsz, talan tudunk segiteni. Amugy pedig 100-as RAM eleg, noveld csak a proci szorzojat, es ugy meglatod, hogy mit bir a proci (7.5 x 100, 8 x 100, 8.5 x 100, igy szepen felfele...).

  Parci

  "Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

 • Bari

  Modder

  Hali

  Én most MSI KT7 Turbo Raid-et szándékozok venni egy 900-as tbird társaságában
  a lap pdf leirását végigolvastam elég igéretes lapnak látszik bár vannak kétségeim ( keveslem a ram beálitást célz menupontokat es a 2. kulső hömérő elemet is hiányolom, bár ez utobi anyira nemgond, csak szeretem csucsra járatni a gépet ), főleg tuningra kellene ( az abit lapokal mostanság elég sok gond van az asus A7V133 meg kib@szott drága ) Parci ti teszteltétek a lapot tudtok nekem valami jo hirrel ezügyben szolgálni?

  Előre is köszi akár email akár itt jöhet az info,
  még vásárlás elött megprobalok kölcsönkérni egy ilyen lapot hogy hogy muzsikal, ha minden igaz a héten a procim az meglesz :) ideiglenesen meg egy abit kt7-ben lesz használva ha a celeroncsos konfogot megveszik

  Üdv Bari

  Üdv: Bari

 • keopsz

  HÁZIGAZDA

  ahoj.

  jaja, teszteltük a kis huncutot, és ha olvastad a revit, akkor rémelhet, h ezek a fícsörök télleg nem dagasztották a bios-t/a lapot.. a ram setup elég kies, se egy interleaving, se egyéb finomhangolás, ennél még az aristo lapom is többet tud. :) de a 145ös(?) fsb télleg sok. (az aristo-nál 106 a max, bár az még kt133as..)

  azonban a lost circuit szerint az iwill kk266-os 167en is elcammog. ma fogom összelőni rá a rencert, a lap pénteken érkezett az országba, bár egyesek persze kisírták directbe az iwill-től.., még jó, h ahogy a kyro/k7t turbo/rengetegmonitor tesztjeik is időben elkészültek, vélhetően itt is kellőképp gyorsak lesznek.. :) bár anno pár nappal lenyúlták a 30 oldalas v5 revim elsőségét, meg most a nomad-ot is.., de azért szeretjük őket, és ez nem vicc. i love you all boyz!.. indeed..

  na, viszont az iwill nem a raid-es verzsön, sajna, bár ha csak miértne alapon kellene neked a raid, akkor talán el is felejtheted, ad abszurdum.. a 900as tbird jól hangzik, nemtom mennyit szoknak kihozni belőle úgyamúgy, mindenesetre ígéretes. én viszont így látatlanban is az iwill-t ajánlanám, ha nem lesz rá jelentkező kis közeli kompániámból, mert a Parci-nak sok, a karib-nak "kevés" :), nekem már van, a Hactor soltek-kel teker, akkor akár ezt, ami nálunk van, mert a teszt után szabad, és az eddigi rengeteglaptesztelés okán, amúgyis selyemkesztyűs kézzel bánok az ilyesmivel.. :)

  az msi-ről meg van egy jó story-m, ha elviszed az iwill-t elmondom.. :)

  imho egyszerűen kevés annyi pénzér a 145ös fsb (pedig volt cooler a nbridge-en..) érted, vagy mindent - iwill 166+, vagy semmit - aristo 106mhz 19600ft-ér..

  a feszt/szorzót meg rácerkázod, úgyis a proci a szűk keresztmeccet amúgy.
  (amíg ezeket meg nem léped..)

  jó, "stability", az olcsó lappal nem feltétlen jár, legalábbis külön nem fizecc érte.. :) (a szlogenér, amit ugye sok-sok pénzért be kellett előbb vezetni a köztudatba, mint köztudamódosító-szert, h aztán mindenki, mint a zombik, kórusban zenghesse: "why msi? - staabiiliityyy.." :)) na, csak mókázok, de amíg egy aristo lapnak semmi ilyenje nincs, 2év gar rá is vonatkoz, és a procomp lapokra is. hű, a procomp revibe beleírtam ezt egyáltalán?.. asszem igen.. :)

  iwilliwilliwill

  pénteken még volt 50db a disztrinél, csapj le egyre! mindenki aszongya, h az sd-s platform csúcsa az iwill, és ráadásul télleg kultúrált is, tápcsati is makulamentes, isa ott figyel, király. :)

  na, csövi..

  apa, keményen. csapppoló kisember-e vagyok.

 • Parci

  HÁZIGAZDA

  Hogy tomorebb legyek keopsz mesternel, reitaralom a leirtakat: Iwill-t vegyel, es felejtsd el az MSI-t. Nincs az MSI-nek semmi gondja (bar a RAM benchmark-ok akkora FSB-n lehetnenek meg jobbak), ecceruen az Iwill felulmulja.

  Szoval Iwill KK266-R, ha mar kiadsz a bulira.

  P

  "Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

 • Bari

  Modder

  Hali

  Deha joltudom az iwil lap ddr sdramos
  anyi manim nincs hofy meg uj ramokat is vegyek nemrég vettem 3db 128/133.as kingston ramot amik 155-ön mennek stabilan cas2-ben
  igy azokat nemszivesen cserélném le de ha a lap fogad 3db sdramot akkor szerintem megdumalhatjuk :)

  Üdv Bari

  Üdv: Bari

 • Parci

  HÁZIGAZDA

  Iwill KK266(-R) alaplap, VIA KT133A chipset, azaz 266MHz FSB (pontosabban 133MHz es DDR) es 133MHz __SDRAM__ :)))).

  Szoval Iwill :)). Most teszteltuk keopsszal, es nalunk marhara nem ment am 160MHz-eket az FSB (320MHz DDR), 142MHz volt a max. Viszont: nagyon jok voltak a RAM eredmenyei, es baromi stabil volt. Szoval hibatlan volt.. 142MHz-ig.. tobbet vartunk, de azert igy is kiraly :).

  P

  "Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

Hozzászólok Aktív témák