Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • s3nki

    csendes tag

    Sziasztok!

    Van egy olyan gyanúm, hogy konkrét megoldást nem fogtok tudni adni, de hátha találkoztatok már ilyen problémával és lesz tippetek.

    Adott egy exchange 2013, dual wanos router, mx, reverse elméletileg rendben. A probléma, hogy véletlenszerű címekről nem esnek be a levelek. A még nagyobb probléma, hogy hibaüzenet csak néhány esetben van, a küldő úgy látja, hogy a levele rendben megérkezett, pontosabban nem látja, hogy nem.

    Három címről kaptunk összesen visszajelzést, két esetben timeout a hiba, a harmadiknál a gmail azt mondta, hogy az x.y@akármi.hu postafiók nem létezik, ami igaz is, mert a postafiók y.x@akarmi.hu, az elküldött levél fejlécében pedig a jó fiók szerepel.

    Az egyik user jelezte, hogy volt egy levele, ami 3 nap után esett be, pedig egy ugyanarról a címről küldött levél ugyan aznap lényegében rögtön megjött.

    A szerveren fut egy nod32, de annak a logjában nem szerepelnek az adott levelek, tehát bármiféle művelet nélkül át kellett rajta menni, vagy persze az is lehet, hogy eleve nem is érkezett be a szerverre. A whitelistbe már betettem egy csomó problémás küldő tartományát, így ezt a hibaforrást lényegében kizártam.

    Szóval a kérdés, hogy merre induljak? A timeout és a három nap múlva beeső levél miatt az internet kapcsolatra, illetve ezzel kapcsolatos beállítások problémájára gyanakszom, de ahogy írtam, elméletben minden rendesen be van állítva.

    Köszi előre is a tippeket!

Új hozzászólás Aktív témák