Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SP4C3

    veterán

    válasz JoeCockBill #57298 üzenetére

    Ahogy sejtettem. Viewport eltér, más a codec.

    AVC1 (H264) - Véleményem szerint ez a jobb, mert a hardware-es gyorsítása megvalósítható (nem teker 50-100%-on a proci egy telibevert, retkes videó lejátszásakor, hanem a GPU (grafikus proci) dekódolja)

    VP9 - Az ördögtől származó codec, értelme nem sok van, csoró féreg világunkba találták ki, hogy alacsonyabb sávszél mellett "szebb" képet adjon cserébe alig van alá hardware, mire lesz addigra meg jön az AV1, amit szintén nem lehet majd évekig a grafikus kártyákra bízni, mert mire elterjed a support......

    Ha nem zavar hogy egy egyszerű FHD videó jobban túráztatja a géped, mint egy realtime 3D játék, akkor használd a V9-et és gyönyörködj az alig észrevehető különbségben.

    Ha hasonlóképp gondolkozol, mint én, és nem 2cm-ről nézed a (valószínűleg 60cm átmérőjű) monitorod, akkor jó magasról lesz@rod, hogy spórolsz az ISP-nek 1-Mbps-ot és inkább H264 a grafikus procira bízva (mert hét és fél millószor effektívebben lejátsza azt a sz@ros videót, mint a retkes software-es, gányolt dekódolás) mellett döntesz.

    :))

    Kivétel: Ha VP9-es codec-et tudja gyorsítani a grafikus kártyád!

    Akkor lehet migrálni a VP9-re.

    -JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

Új hozzászólás Aktív témák