Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #41133696

    törölt tag

    válasz M3oH #36821 üzenetére

    Persze, személy szerint engem sem zavar, de egyrészt ez nem akkora programozói bravúr, hogy akkoriban kivitelezhetetlen lett volna. Valamiért, amikor indokoltabb lett volna, nem csinálták meg. A másik meg az, hogy miért kell úgy eltüntetni valamit, hogy külön kiterjesztést kelljen annak telepítenie, aki ragaszkodna hozzá? Itt általában, illetve a menüsornál is főleg az idősebbekre, az újdonságokra kevésbé fogékonyakra, vagy az alap dolgokat is nehezebben elsajátítókra gondolok. A nagyszüleim fiókján például minden böngészőnél ahol csak lehetséges a menüsort bekapcsolom. A könyvjelzősávot pedig magamnál is.

    Ez egyébként kicsit hasonlít - látszólag -, a Windows 8.x-nél sokak által kívánt választási lehetőség elmaradására, a régi klasszikus start menü, és az új között, miszerint jelenleg csak az új választható, harmadik féltől származó megoldás nélkül. Viszont itt fontos kitétel a látszólag, mert mások az okok.

    Vagy ott van az Internet Explorer, ahol hiába tüntették el a menüsort, az azzal nyert helyet, elviszi a címsor, illetve a felette elhelyezkedő ablak keret, amely a hatalmas vissza gomb miatt vastag, és aminek semmi más funkciója nincs, mint a jobb sarokban megtalálható három Windows gombnak a hely biztosítása.

    Ezt ellensúlyozandó kitalálták, hogy legyen a beviteli mező és a lap fülek egy sorban, ráadásul felbontástól függetlenül. Alacsony felbontáson is, és alapértelmezetten.

    Full HD felbontáson elmegy a dolog...

    de a megszokás nagy úr :)

    Szerencsére még az IE 9 óta megjelenő újdonság az IE 11-ben is kikapcsolható

    Személy szerint én így szoktam használni

Új hozzászólás Aktív témák