Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kranazoli

    senior tag

    Sziasztok!

    Elég régóta olvasgatom ezt a topic-ot is. Kérdésem eddig itt nem tettem fel, ui. SG-n vagyok inkább aktív tag és kellő szabad idő hiányában elegendő Nekem csak egy fórumot figyelemmel kísérnem.

    Konfigom az aláírásomban. (Firefox4 + Catalyst 11.4 Early Preview RC)

    Problémám az, ha a GPU gyorsítás engedélyezve van, akkor relatíve sokszor fordul elő olyan, hogy Fox-ból kilépve a VGA órajelek nem állnak vissza Idle órajelekre, hanem maradnak 3D-s órajeleken. Vagyis vagy bizonyos böngészési idő eltelte után; vagy ha túl sokat van 3D-s üzemmódban a kártya (néha azonban elegendő rövid idő is) 1xerűen olyan, mintha 3D-s üzemmódban ragadna a VGA.

    Van egy Sidebar Gadget-em amin látom, hogy épp mennyi a GPU/VRAM órajel.

    Mivel ez a hiba lehet akár Radeon driver akár Fox4 probléma; bug így feltettem ezt a kérdést az AMD topic-ban is, ahol is szintén előfordult ez másnál is.

    (ha benn ragadnak az órajelek csak Windows restart-al áll vissza idle üzemmódba a kártya!)

    Először teljességgel felesleges fícsörnek éreztem ezt a GPU gyorsítást (pontosabban nem is azt, hanem azt ahogyan működik és amilyenek az oldalak - értsd: itt PH-n is a smiley-k miatt pl. felmegy 3D-be a VGA, stb...

    HUNFatal-al is volt pár hsz váltásunk SG-n és Ő azt tanácsolta, hogy 3rd party alkalmazással pl.: ATT Fox-ra állítsak be 2D-s profilt.

    Érdeklődnék, hogy más is tapasztalt-a ezt a problémát?! Ha igen, akkor milyen vason?! Ez általános probléma, Fox4 hardver gyorsítás globális bug, vagy inkább VGA driver kérdése. (vagy mindkettő) Radeon driver-ből 2-őt tettem fel és a jelenség mind1iknél előjön random.

    Kezdtem(kezdem) megkedvelni ezt a GPU gyorsítás dolgot, amire első blikk-re kukázást mondtam. DE! Vagy működjön jól, vagy sehogy. Ergó, azt már elviselem, hogy bizonyos oldalakon (oldal tartalmára értem) teljességgel feleslegesen emeli fel 3D-be a VGA-t (értem Én, hogy ez így működik) de az már nem járja hosszú távon, hogy vmikor bennragad és csak több óra után veszem ezt észre.

    Ha ez egy általános bug, akkor lehet-e vhogyan orvosolni?! Ill. várható-e javulás ezen a téren a következő rilízekben. Volt itt jó sok újdonság, hogy mi lesz a következő build-ekben, de a GPU gyorsítással kapcsolatban úgy néztem nem nagyon volt semmi.

    Nálam betű elmosódás és hasonló anomália nem volt, csak ez a fránya VGA órajel "beragadás".

    Próbáltam volna gúglizni, de nagyon találtam okosságot rá.

    Csak ilyen cikk részleteket:

    "Azt már régóta lehet tudni, hogy a Firefox 4 támaszkodni fog a számítógépek grafikus processzorainak (GPU) számítási kapacitására a weboldalak megjelenítésekor. Ez a lehetőség a tesztverziókban opcionálisan már eddig is elérhető volt, a fejlesztők azonban most úgy érezték, megérett arra, hogy alapértelmezés szerint is aktiválva legyen. A hardveres gyorsításhoz az eddigi GDI (Graphical Device Interface) helyett a Windows 7-ben bevezetett – de frissítésként a Vistához is elérhető – Direct2D interfészt használják, amely a kétdimenziós asztali megjelenítésben minőségi ugrást jelent.

    A gyorsítás ennek megfelelően csak e két operációs rendszer alatt működik, és a Mozilla szerint jelentős gyorsulást hozhat a komplex, animált grafikus tartalmak megjelenítésében. Mivel a GPU-támogatás egyelőre béta-állapotú, előfordulhatnak problémák – figyelmeztet a cég –, ezért a beállítások menüben van mód a hardveres gyorsítás kikapcsolására."

    Meg lehet esetleg vhol nézni, hogy jeleztek-e már többen ilyen problémát Mozzila felé, vagy bug lista. ahol szerepel ilyen jelenség?!

    Ettől függetlenül ha vkinek van vmi okossága, az ne tartsa Magában! (any idea)
    :)

    :R

    [ Szerkesztve ]

    AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64

Új hozzászólás Aktív témák