- Készül a felhasználói igényeket előtérbe helyező OpenPrinter nyomtató
- Projektor topic
- Van képe hozzá: LG UltraGear 52G930B monitor tesztje
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Megmutatta a DLSS 5 paraméterezhetőségét az NVIDIA
- Milyen SSD-t vegyek?
- Érdekes szerzet lett a Cherry Xtrfy slim profilos, kompakt klaviatúrája
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZS3NI
őstag
-
Graphics
Jómunkásember
-
ZS3NI
őstag
Nah, kellett nekem ma megnyitni a logoutot. Vehetek 300k-ért X50 ultrát.
Roborock Q7 Max lassan nyugdíjazható. -
GIJoe
addikt
Köszönjük a leírást, én 2 hete üzemeltem be a masinát.
Igaz hogy 10 hónapja megvettem, de pozitív csalódás a technika.
Igaz, én luzerbe tolom ILIFE A30 PRO-t vettem 106$ ért, de ennyit hülyének is megért, pláne nekem. Szerintem majd alkatrésszel lesz gond beszerezni később... -
GoodSpeed
veterán
-
icemad
nagyúr
Nem, teljes mértékben nem tudja, hiszen ilyen helyekre nem fér be:

Oda majd nekem kell bemászni. Ezen felül ahogyan előttem is írták, polcokra, szekrény tetejére megint nekem kell menni intézkedni.

Viszont rengeteget segít. Nálam az X50 Ultra lett beprogramozva:
Hogy mindennap sepregessen fel, és hogy minden második nap, mosson is fel.Ezek az adatok jók? 1.5 perc kell neki 1 m2 porszívózáshoz?
-
GoodSpeed
veterán
Vicces volt:
de egyben remek is, mert így megszülethetett ez a kép:
-
GoodSpeed
veterán
Na kihúztam ennyire az ágyat:
Itt jön képbe a harmadik versenyző (piroska):
-
GoodSpeed
veterán
14nm takarítására vettél robotporszívót, ami naponta megy?

Magánvélemény: a konkrét típus valóban jó, de ágyúval verébre esete meglátásom szerint. A napi takarítás (bár ti tudjátok, mennyi kosz képződik) elég hardcore-nak tűnik.#28 Persze, ez egyértelmű, de a 14nm robot által bejárható felületre ÉN feleslegesnek gondolnék egy robotporszívót (gondolok itt a cikkben említett nagyobbikra), mert ennyi pikkpakk végigtologatható akármilyen megoldással. Persze kényelmesnek kényelmes, ha ez volt a cél.
A lakás ennél nagyobb természetesen, de tény, hogy a bútorok és gépek, nagyban leredukálják a méretet. Azt amúgy korábban nem tudtam, hogy mennyivel fog csökkeni. A fürdőszoba pl 4 m², aztán az ajtón ha bemegy, akkor az ajtótól és a mosógéptől nem fér a mosógép és a radiátor közé.
-
pn4hvq
senior tag

Oda majd nekem kell bemászni. Ezen felül ahogyan előttem is írták, polcokra, szekrény tetejére megint nekem kell menni intézkedni.

Hogy mindennap sepregessen fel, és hogy minden második nap, mosson is fel.14nm takarítására vettél robotporszívót, ami naponta megy?

Magánvélemény: a konkrét típus valóban jó, de ágyúval verébre esete meglátásom szerint. A napi takarítás (bár ti tudjátok, mennyi kosz képződik) elég hardcore-nak tűnik.#28 Persze, ez egyértelmű, de a 14nm robot által bejárható felületre ÉN feleslegesnek gondolnék egy robotporszívót (gondolok itt a cikkben említett nagyobbikra), mert ennyi pikkpakk végigtologatható akármilyen megoldással. Persze kényelmesnek kényelmes, ha ez volt a cél.
-
faölelgető
csendes tag
*partvis
-
laed
senior tag
-
mrzed
senior tag
-
Graphics
Jómunkásember
A modern zárt égésterű parapetes gázkonvektorok névleges hatásfoka a 90-95%-ot is eléri. Ezzel szemben a 15–30 éves, elavult típusok hatásfoka gyakran csak 60–70% körül alakul, a fennmaradó energia a falon át távozó füstgázokon keresztül vész el.
A nála lévő két típus hatásfoka 90% és 92,5% a termékek adatlapja alapján.

-
laed
senior tag
Nem tudom honnan az adat, de valami 90% felett van a hatásfok.
Szomszéd átalakítatta radiátorosra, spórolt kemény 1 m^3 gázt.
A többmilliós beruházással ez volt ám a főnyeremény!
-
GoodSpeed
veterán
-
Graphics
Jómunkásember
-
GoodSpeed
veterán
Micsoda terep , nem semmi
Majdnem 6 cm magas a küszöb. Direkt eMAG-ból rendeltem hozzá rámpákat:
-
Luck Dragon
támogató
-
PSti
tag
-
GoodSpeed
veterán
Néha azért közbe kell lépni.
-
GoodSpeed
veterán
Ha jól emlékszem, 2 cm-es a lábuk.
A második kérdésedre: a térképed elég alap a beállítás, sok mindent nem jelöltél be rajta (bútorok, szőnyegek, függönyök stb.). Ha ezek már megvannak, akkor ,ha jól emlékszem a Zóna menüben egyenként hozzá tudod adni a zónákhoz a különböző tárgyakat, például a szőnyegeket is. Így lépésről lépésre össze tudod rakni az egész takarítási sorrendet . Jobb oldalt lesz mindig egy fehér ikon ami ( hozzáadás) a következőre kell mindig nyomnod hogy meg legyen a sorrend .
Csináltam az alapról biztonsági mentés, most kicsit finomítottam rajta. 11:30-kor jön felmosni kíváncsi leszek.

WC-t külön nem lehetett választani, fürdőszoba 2 lett, és lett egy függöny meg egy extra rámpa bejelölve.
Ha jól emlékszem, 2 cm-es a lábuk
Az alá meg partfissal sem nagyon férsz be, és 430 cm, brutálisan hosszú. Nem akarod vagy tudod esetleg felemelni?
-
Graphics
Jómunkásember
-
PSti
tag
Én annyival egészíteném ki a dolgot, hogy a nemrég vásárolt ingatlant már eleve úgy újítottuk fel, hogy tudtuk: a robotporszívó aktív szereplője lesz a mindennapjainknak. Ennek megfelelően minden úgy lett kialakítva, hogy minél több helyen tudjon hatékonyan dolgozni.
Akadálymentesített a lakás, nincsenek küszöbök, mindenhol hidegburkolat van. Összesen két szőnyegünk van, azok is modern, alacsony szálú darabok. A bútorok pedig emelt vagy lebegő kialakításúak, körülbelül 10 cm-es hasmagassággal.
Ami alá nem tud bemenni, az a 430 cm hosszú nappali szekrénysor és egy komód.
A mi Rozink egy Dreame X50 Ultra.
Első körben érdemes elindítani egy teljes feltérképezést, majd az alkalmazásban elnevezni a helyiségeket, és biztonsági mentést készíteni a térképről.
Ezután jöhetnek a finomhangolások: nálunk először a két szőnyeget porszívózza ki alaposan, majd az egész lakást, végül pedig felmos.
Szerintem ,legalábbis a saját tapasztalataim alapján a mindennapokban hatalmas segítség. Főleg úgy, hogy a tisztítási képességei ,ahogy Graphics is írta ,mára már tényleg nagyon jók.
Köszi a kiegészítést!
-
Luck Dragon
támogató
Mekkora alattuk a hely?
nálunk először a két szőnyeget porszívózza ki alaposan
Ezt külön az ütemezésnél hogyan állítod be? Mert pl nekem a halómban szisztematikusan mindig utoljára megy a szekrény alá, de nem azért mert én állítottam be így, hanem, mert ő.
Csupán annyit csináltam, hogy beállítottam neki, hogy szűk hely, és húzza le a LiDAR-t.
Az két szobában a két ágyat szépen felismerte, a szekrényt is, de a különálló WC-t nem jelölte be, pedig a fürdőszobában a kádat is megjelölte.
Ha jól emlékszem, 2 cm-es a lábuk.
A második kérdésedre: a térképed elég alap a beállítás, sok mindent nem jelöltél be rajta (bútorok, szőnyegek, függönyök stb.). Ha ezek már megvannak, akkor ,ha jól emlékszem a Zóna menüben egyenként hozzá tudod adni a zónákhoz a különböző tárgyakat, például a szőnyegeket is. Így lépésről lépésre össze tudod rakni az egész takarítási sorrendet . Jobb oldalt lesz mindig egy fehér ikon ami ( hozzáadás) a következőre kell mindig nyomnod hogy meg legyen a sorrend .
-
GoodSpeed
veterán
Én annyival egészíteném ki a dolgot, hogy a nemrég vásárolt ingatlant már eleve úgy újítottuk fel, hogy tudtuk: a robotporszívó aktív szereplője lesz a mindennapjainknak. Ennek megfelelően minden úgy lett kialakítva, hogy minél több helyen tudjon hatékonyan dolgozni.
Akadálymentesített a lakás, nincsenek küszöbök, mindenhol hidegburkolat van. Összesen két szőnyegünk van, azok is modern, alacsony szálú darabok. A bútorok pedig emelt vagy lebegő kialakításúak, körülbelül 10 cm-es hasmagassággal.
Első körben érdemes elindítani egy teljes feltérképezést, majd az alkalmazásban elnevezni a helyiségeket, és biztonsági mentést készíteni a térképről.
Ezután jöhetnek a finomhangolások: nálunk először a két szőnyeget porszívózza ki alaposan, majd az egész lakást, végül pedig felmos.
Szerintem ,legalábbis a saját tapasztalataim alapján a mindennapokban hatalmas segítség. Főleg úgy, hogy a tisztítási képességei ,ahogy Graphics is írta ,mára már tényleg nagyon jók.
Mekkora alattuk a hely?
nálunk először a két szőnyeget porszívózza ki alaposan
Ezt külön az ütemezésnél hogyan állítod be? Mert pl nekem a halómban szisztematikusan mindig utoljára megy a szekrény alá, de nem azért mert én állítottam be így, hanem, mert ő.
Csupán annyit csináltam, hogy beállítottam neki, hogy szűk hely, és húzza le a LiDAR-t.
Az két szobában a két ágyat szépen felismerte, a szekrényt is, de a különálló WC-t nem jelölte be, pedig a fürdőszobában a kádat is megjelölte.
-
Luck Dragon
támogató
-
PSti
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
-
GoodSpeed
veterán

Hogy mindennap sepregessen fel, és hogy minden második nap, mosson is fel. -
Graphics
Jómunkásember
Jelentős mértékben igen ki. De a sarokból nem szedi le a pókhálót

Nekünk amióta megvan nem mentünk végig a sima porszívóval, pedig nekem még egy régebbi Roborock Q Revo van 2,5 éve.Ami meg neki van X50 Ultra vagy ép egy Mova V50 Ultra kb nálam egyenértékű háztartási cucc szinten van a mosógép-mosógatógép-szárítógép kényelmi faktorával.
Az asszony és én is mentesültünk egy-egy feladattól.
-
Just486
senior tag
Az elérhető területeken teljesen kiváltja, asztalon / pulton / párkányon nyilván nem.
Ezekre meg ha gyorsan valamit fel kell takarítani kell egy akkus stick. Összehasonlíthatatlanul kevesebb idő és energia megy el a takarításra így... -
PSti
tag
Kiváltja már ez a rendes porszívózást? Mert pár éve amikor akartam venni, akkor mindenki azt mondta, hogy oké, hogy felporszívózik a robot, de utána neked is ugyanúgy végig kell menned mondjuk hetente 1x a klasszikus porszívóval.
-
mrzed
senior tag
Sejtettem, hogy valami ilyesmi lehet a szitu. Felettébb nem ideális, hogy az elhasznált energia majd 20%-át kipöfögi a parapeten.
-
GoodSpeed
veterán
Ezek relatíve újak. 2020-ban lettek vásárolva. VARA FÉG-ek (Vara-FÉG Basic (4.1.1 & 5.1.1)), és mind a kettő KonvekPRO-val van okosítva.
A lakásban nincs H tarifa, a tető meg osztatlan közös tulajdon, oda napelemezni nem lehetséges. -
mrzed
senior tag
"kettő parapetes gázkonvektor"
Ennél a mondatnál megakadt a szemem, mondhatni kissé megdöbbentem.
Nincs lehetőség fűtés korszerűsítésre? Ez azért nagyobb prioritást kell, hogy élvezzen, mint az okos otthon okos kütyüjei.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Készül a felhasználói igényeket előtérbe helyező OpenPrinter nyomtató
- Projektor topic
- Van képe hozzá: LG UltraGear 52G930B monitor tesztje
- Kisebb Fold és Fold Ultra is van már a Samsung kínálatában
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- Samsung DDR5 8GB / 16GB SODIMM laptop RAM 5600MHz Több Darab - Számla / 1 év garancia
- Xiaomi 14T Pro 12/512GB, Újszerű, 12 Hónap garanciával
- Alza notebook tartó VESA monitor állványhoz
- Lenovo 40B0 ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock (300W) (40B00300)
- TYŰ-HA! ASUS Vivobook 18 hüvelykes Extra Nagyképernyős Laptop -30% AI Ryzen 7 260 32/1TB FHD+ 144 Hz

Roborock Q7 Max lassan nyugdíjazható.

de egyben remek is, mert így megszülethetett ez a kép: