Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Topiccsendőr

    addikt

    válasz Micsurin #112483 üzenetére

    Mint mondtam korabban, ilyen motort en addig hasznalnam, amig megy. Sportmotornal is lehet ezt csinalni, csak akkor sok ertelme a kipufogonak, legszuronek, pc nek nincs, ha meg a gyari allapotot sem erjuk el.

    A hengerfejet mindenkepp megcsinaltatnam, sajnos nem tudom, hogy ez szelepcserevel jarna, vagy be lehetne-e marni, de egy ilyen akcio kb a motor aranak 1/3 resze. Es a tobbi lenyeges reszrol sem tudunk semmit. A vezermutengelynel valoszinuleg rosszul adtak meg a ket szamot, es ahelyett higy csapagyhezagot mertek volna, siman megmertek a vezermutengelyt, gondolom mikrometerrel. Ilyet szerintem felesleges merni. Es nem is szoktak. Csapagyhezagot szoktak merni, annak van ertelme. De gondold el, kormemered a veztengelyt mikrometerrel? Hanyszor fogsz ra?
    Dugattyut kell cserelni a gyuruhornyok miatt, vagy csak gyurut? Mekkora volt a kompresszio? Milyen a henger-dugattyu hezag? Fotengelycsapagy? A leglenyegesebb dolgok nincsenek kimerve.

    Ezt ki kellene szamolni, mennyire tervez vele az ember, es mennyi penzt akar belelocsolni.

    A 30-40ezret meg elment volna, pedig egy eros kovetkeztetes, olyan emberektol, akik alapvetoen markabuzik, es valahogy a legfontosabb dolgokat nem mertek le.
    Lehet elment volna, lehet nem. Ha jobban nyomja valaki a szemet, es forgatja, akkor nagyon hamar rottyon lenne. Ha pedig ugyanilyen a hasznalat, mint ezelott, akkor meg az is lehet, hogy tenyleg elmegy. Ha meg beindul hidegen azoktol a szelepektol egyaltalan.

    Sommazva. ha valami baja van, vagy valami el van kopva, nem erzed meg. De ezzel aranyban egyre nagyobb a kockazata, egy muszaki hibanak. Emellett nagyon hamar eljut a dolog oda, hogy anyagilag jobban jarsz, ha az egeszet kidobod a kukaba, ha valami nagyobb gondja van.
    Ezt az egeszet azert szeretnem, ha objektiven neznenk, hogy ertsuk meg. Valami, ami megy, nem azt jelenti, hogy nem kopott, vagy hogy nem hordoz barmilyen kockazatot az uzemeltetese. Hogy a kockazat mikor mekkora, azt senki nem tudhatja, mert nem ismerjuk a hasznalat modjat.

    [ Szerkesztve ]

    Explosión de dos tiempos

Új hozzászólás Aktív témák