Hirdetés
- Computex 2023: megreformálta az SFF tápszabványt a Streacom
- Computex 2023: futurisztikus köntösben tér vissza az ASUS Matrix VGA szériája
- Computex 2023: monitorok és mesh rendszer is előkerültek az MSI kalapjából
- Computex 2023: előre és hátra is lép a Kingston
- Computex 2023: az Acernél középpontban a fenntarthatóság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple notebookok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Computex 2023: megreformálta az SFF tápszabványt a Streacom
- Tripla hűtéssel: MSI GeForce RTX 4060 Ti Gaming X Trio videokártya
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
És úgy gondolják, hogy hosszabb távon ez a lépés megoldja a Netflix problémáját? És aki “kétlaki” életet él?
- mozi bolondéria -
-
Victoryus94
őstag
Az a baj, ott cseszték el, hogy nem közös platformokat hoztak létre.
A legtöbb gyártó csak a saját anyagait akarja host-olni.
Így viszont kénytelen mind egy rakat sz@rt feltolni, hogy legyen tartalom.
A nézők viszont nem CSAK Disney-t, vagy Paramount-ot akarnak nézni, ahogy moziba is arra ülnek be, ami érdekli őket, és a TV-ben is kapcsolgatják az adókat.
Viszont amíg 2-5e Ft-ért látnak TV-n 80-140 csatornát, addig ennyibe 1-2 streaming szolgáltató kerül (és néhány hét/hónap után rájönnek, hogy a tartalom 90-95%-a nem érdekes számukra).
Azért, hogy majd 2-3 havonta jön 1 film, vagy sorozat, ami tényleg érdekel, nem fog mindenki fenntartani, fizetni egy platformot.
Pont a jelszómegosztás az, ami ebben segít, mert ha 4-5 helyre iratkozik fel egy társaság (családi/baráti), mindig lesz olyan, akit érdekel valamelyik tartalom, és a többiek is találnak olyan platformot, ahol épp van érdekes néznivaló.Szerintem itt kelet európában vagy a kijátszásra fog menni a többség, vagy válogat, hogy mit kezd el megszüntetni.
Azért népszerű még mindig a torrent, mert onnan be lehet legozni minden platformról azt a sorozatot/filmet, ami épp leköt. Ha egy Netflix árába kerülne, szerintem a többség tovább használná.
[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
Egyáltalán nem üdvözlöm ezt a megoldást, sőt...de amilyen megoldásokat olvashattunk eddig, talán most ez a "legoptimálisabb", az a 8 dodó már nem oszt, nem szoroz. Csak ismerve a Netflixet, tuti nem fog itt megállni a történet.
Sic Parvis Magna
-
Sanyi.mTs
addikt
HBO/Disney/Netflix trióból egyre kevesebbre van időnk. Ha tényleg élesedik, akkor erősen elgondolkodok, hogy ezt fogom felmondani (ez a legdrágább) és talán 1-1 hónapra fizetnék csak elő évente.
-
Úgy gondolom ez a húzása a Netflixnek visszafelé fog elsülni, ezidáig a legdrágább streaming csatorna, a másik három összesen annyi mint a Netflix úgy gondolom, hogy eljött a vége, részemről ezek után felmondom az előfizetést, űgy is kevesett nézem mert eléggé szar a kínálatuk.
duree54
-
VirsLee
őstag
válasz
Victoryus94 #2 üzenetére
Engem az zavar, hogy simán leszednek filmeket a kínálatból. Plusz van sok olyan, ami Magyarországon nem elérhető, de máshol igen. Szerintem itt egy kicsit már átestek a ló túloldalára. Netflix, Amazon, HBO, Apple TV+, Disney+, és ki tudja még mennyi szolgáltató van/lesz. Apple TV+ addig volt nálunk, amíg ment az alapítvány, de amúgy nem volt meggyőző.
-
VirsLee
őstag
Mert a szolgáltatás színvonala nem kiegyensúlyozott. A választék változik.
Tessék. Ez egy jó indok és ez csak a február, de van benne több olyan film, aminek örülnék, ha még fent lenne. (Up in the Air, Air Force One, Margin Call, Shutter Island) Ezek nekem hiányozni fognak. -
clon
aktív tag
Mert "itt" korlátozottabb a tartalom hozzáférése. Annyival olcsóbb mint amennyivel kevesebb tartalom férhető hozzá ezzel az előfizetéssel.
Nemsokára majd korlátozzák a hozzáadható külsősök számát, majd emelik az alapdíjat (tudom ez fikció, mint nemrég a jelszómegosztás volt vagy a reklám - ami egyik oka volt a TV kukázásának). -
Kansas
addikt
Nézd, én se véletlenül mondtam le... a helyette előfizetett Disney+ fele annyiba fáj, és nem korlátozza a "családi megosztást".
Plusz nem csak a kínálat miatt olcsóbb, figyelembe veszik bizonyos fokig a kereslet fizetőképességét is(nem véletlen, hogy a számítógépes játékok is nem ritkán olcsóbbak nálunk bolti terjesztésben, mint nyugatabbra).[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...
-
fairi
addikt
lehet szolgáltatás szar, de mindig van egy-két jó is. Netflix tipikus ilyen, tölti fel mérhetetlen sok dolgot, és mindig van ami betalál. de HBo max-ra és Disney+-ra is igaz.
Két választás van! vagy torrentről szeded le vagy elfőzetsz és megnézed ami érdekel, közben szidod, ami nem. -
himpike
aktív tag
Én 4 hónapja lemondtam. Egyrészt meguntam a woke-szarokat, homárokat és zacsipacsis filmeket/sorozatokat, másrészt nem tudok több szolgáltatót nézni egyszerre. Maradt a Prime 900Ft-ért. Azt se nézem 2 óránál tovább heti szinten.
-
Lord Myn
senior tag
Én pár hónapja le is mondtam, az HBO/Disney páros majd ugyanannyiba kerül, mint a Netflix egymagában, annyira nem érezzük a hiányát a másik kettőben is mindig találunk valami néznivalót, már amennyire van időnk mozizni.
"War does not determine who is right - only who is left."
-
ClioRS
őstag
válasz
Victoryus94 #2 üzenetére
Teljesen egyetértek. 1-2 éve szüleim is rákaptak ezekre a streamingekre, de mára oda jutottunk, hogy annyira szét van töredezve a piac, hogy inkább összerakok nekik egy NAS-t otthonra és letöltöm amit meg akarnak nézni. Tudom, hogy ez így "rablás", de maguknak csinálják a bajt a cégek.
Én arra vagyok kíváncsi, hogy mikor jön rá végre valaki ezeknél a cégeknél, hogy ez így tarthatatlan lesz hosszú távon, mert az emberek nem fognak mindenre is előfizetni. Lehet ilyenekkel próbálkozni, időszakosan lehet hoz is eredményt, de ez a probléma eseti kezelése, nem a megoldása. -
Neurotoxin
őstag
Pont ugyanígy vagyok. Egyelőre még van Netflix előfizum, de kb havonta 1-2x nézek valamit, ha ez az indítvány élesedik, mondom le a 'csába. Az Amazon Video (Prime) most éves akciós lengyel előfizuban megy nálam (49 zlotyi volt egy évre), pont van elég tartalom, amit nézek rajta (The Boys, Grand Tour, Clarkson's farm stb.......és legalább nincs woke sz**ság), de szerintem heti 2-3 alkalom, mikor úgy egyáltalán TV elé kerülök. Az iPademen is fent van az alkalmazás, viszem vidékre, ha olyan helyzet van.
[ Szerkesztve ]
"Fly down to the beach, have a nice cold beer and just enjoy the day" Jokke Sommer .::. Within Temptation .::.
-
-
Armandus
kezdő
Tegnap este le is mondtam a Netflixet. Elmehetnek ezek melegebb éghajlatra. Ha egy entertainment szolgáltatásért fizetek, akkor elvárom hogy az működjön, ne kelljen vele mókolni és ne akarjon ugráltatni. Ez a állítgasd be hogy akkor hogy van a háztartásod dolog, meg pont ezzel ellentétes. Havonta majd annyiért amennyit az HBO, Skyshowtime meg Disney-re fizetek, a francokat azt. Ott az Nmag, aztán a Netflix meg tehet egy szívességet.
"A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik." Jókai Mór
-
Necroman_Mk2
senior tag
Hát, meglássuk, hogy errefelé mennyire fog bejönni a Netflix számítása. Az főelőfizetők számának csökkenésére valószínűleg ők is számítanak (bár ezen kozmetikázhatnak úgy, hogy ezentúl kifelé kommunikálva az alfiókokat is beleszámolják), kérdés inkább a bevételi növekedés.
#2 Victoryus94 "Viszont amíg 2-5e Ft-ért látnak TV-n 80-140 csatornát, addig ennyibe 1-2 streaming szolgáltató kerül"
Ellenben a streming kínálatból mindig lehet válogatni, hogy mit és mikor nézzen az az ember, míg a lineráirs tévécsatornánál ilyen nincs.#4 Sanyi.mTs Hasonlóan az idő nálam is a szűk keresztmetszet.
#7 arnyekxxx +1
#16 Neurotoxin "és legalább nincs woke sz**ság" A hatalom gyűrűi?
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
Valaki kapott már ilyen figyelmeztető e-mail-t a Netflix-től itthon?
-
janeszgol
félisten
válasz
Victoryus94 #2 üzenetére
De a tévé kínálat 90%-át szintén nem nézik, nem érdeklik az emberek(et). És ott sok az ismétlés is. Igazából heti 1 évadnyi sorozat, meg mondjuk 2-3 film már elég ahhoz, hogy megérje azt a havi 2-4 ezer forintot az előfizetés.
-
himpike
aktív tag
válasz
Necroman_Mk2 #21 üzenetére
A hatalom gyűrűi már a "Gyűrűkurafaszság" pre-filteren elhullik, a woke szűrőnk nem jut szóhoz
-
válasz
Necroman_Mk2 #21 üzenetére
"Ellenben a streming kínálatból mindig lehet válogatni, hogy mit és mikor nézzen az az ember, míg a lineráirs tévécsatornánál ilyen nincs."
Rá kell dugni egy merevlemezt a tévére, és fel kell venni a műsorokat: nincs reklám, akkor nézi az ember, amikor akarja, és a lehetetlen időpontban (hajnali három) sugárzott (réteg)filmeket is meg lehet nézni. Egy egy gigás lemezre elfér 100-150 film, szóval lehet építeni puffert, hogy esténként azért lehessen hangulatnak megfelelően választani is.
Felvételt készíteni, műsorújságot bújni kétségkívül macerás, és persze elesünk a streaming exkluzív tartalmaktól. Viszont a legtöbb érdemleges alkotás megérkezik tévére is előbb vagy utóbb. (Az általam streaming-en fogyasztott tartalmak jelentős részével összefutottam később tévében is.) Másik oldalról viszont a tévében sok olyan alkotást is műsoron tartanak, ami egyik streaming platformon sincs fent. További előny, hogy szinte minden szinkronizált (a többségnek előny, egy kisebbségnek inkább hátrány.)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Sanyi.mTs
addikt
Már elég sokan. Ez van benne:
"Frissítés a háztartások közötti megosztásról
Kedves Sanyi!
A Netflix fiókod neked és a veled együtt lakóknak, azaz a háztartásodnak szól.
Könnyedén nézheted a Netflixet útközben vagy nyaralás során – akár a személyes eszközeiden, akár egy szálloda vagy nyaraló tévéjén.
A fiók használatának szabályozásához a következőket teheted:
•
Ellenőrizd, hogy ki használja a Netflix fiókodat. Tekintsd át, mely eszközök vannak bejelentkezve a fiókodba. Jelentkezz ki az eszközökön, amelyeknek nem szabadna hozzáférniük a fiókodhoz, és fontold meg a jelszavad módosítását.
Ha meg szeretnéd osztani a Netflixet valakivel a háztartásodon kívül, használd az alábbi funkciókat:
•
Helyezz át egy profilt! A fiókodban bárki átvihet egy profilt egy új előfizetéshez, amelyért ő fizet.
•
Adj hozzá vendégfelhasználót! Megoszthatod a Netflixet valakivel, aki nem lakik veled további 990 Ft/hó összegért.
Ha kérdéseid vannak, az Ügyfélszolgálatunk oldalán részletes információt találsz.
Köszönjük, hogy a Netflixet választottad. Nagyra értékeljük az előfizetésedet, és alig várjuk, hogy újabb remek tévéműsorokat és filmeket juttassunk el hozzád.
A Netflix csapata" -
Alex91
félisten
-
miqlas
senior tag
... nekem is megérkezett tegnap a kedves figyelmeztetõlevél. Kivárom, mit fognak tenni Netflixék, megvárom, mit ügyeskedik ki az internet népe, max. boldog búcsút veszek a Netflixtõl! Azért fizettem a „családi” csomagot, hogy mindkét gyermekem is tudjon filmeket és sorozatokat nézni. Ha ez nekik nem tetszik, akkor bye bye!
42
-
Epa99
csendes újonc
válasz
Victoryus94 #2 üzenetére
Ez így van, jobb lenne egy közös platform, akár drágábban is egy kicsit
Epa99, Esztergom
-
Béééla
őstag
Nálunk is családi megosztásban van a netflix és a youtube prémium is. Asszony megpendítette, hogy ha ez lesz, befizeti inkább a plusz ezrest. Én meg azt mondom, hogy a pacihimbilimbinek is van ám vége, és vesztenek egy vevőt. Nem szabad hagyni, mert újabb és újabb ötletekkel fogják a vevő idegeit borzolni.
Bélabá
-
Victoryus94
őstag
Hát nem tudom, szerintem elég nagy macera. Egyrészt ha az RTL-t nézed, hogy rögzíted a TV2-t?
Másrészt ha nem bújod az újságot, honnan tudod, mikor melyik csatornát rögzítsd?
Gondolom időzíteni sem tudod, mikor váltson csatornát.
Akkor már a torrent jóval egyszerűbb.
Szerintem max 1-1 filmnél, hülye időpontra tett sorozatnál működik a dolog (ha a gyerek pl nem kapcsolja el a TV-t előtte néhány órával egy mese csatornára stb.)[ Szerkesztve ]
-
Armandus
kezdő
válasz
Victoryus94 #37 üzenetére
Meg a legjobb esetben is 1080i-t nézzen akinek 2 anyja van.
"A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik." Jókai Mór
-
k-adi
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #17 üzenetére
mitől ne lenne a 2024 is az? az előnye még mindig megvan, csak most már több hátránnyal.
-
válasz
- Macera, de már a Netflix előtti időben is így "tévéztem" (mindent felvettem előre). A streaming kényelmesebb (nekem is van), már ha fent van bárhol a kinézett opus.
- IPTV platformon egy nézett adással párhuzamosan 2 másikat is lehet rögzíteni. DVB-C esetén kell egy második tévé, vagy egy STB, ami felvesz. De rengeteg az ismétlés: nézem a RTL-t, a TV2-n meg felveszem az éjszakai vagy hétköznap délutáni az ismétlést, de mindig adják társ csatornákon is (super tv2, Mozi+ stb.) Elektronikus műsorújságok fel szokták sorolni az ismétlések időpontját (pl. TV24 android app.), szóval nagyon kutatni sem kell.
- A felvétel programozásánál meg kell adni a csatornát is: a megadott időpont előtt felébred, átvált a csatornára és úgy vesz. A végén kikapcsol.
- Bújni kell a műsorújságot. De a streaming-nél is ki kell valahogy választani, hogy mit néznél.Ha "vadászol" egy konkrét filmre, akkor a port.hu küld értesítést, ha játssza valamelyik csatorna.
- A torrent illegális, és azzal is van macera azért.Manapság inkább streaming-et nézek, le kellene mondani a tévét, de mindig vannak olyan tartalmak, amik streamingen nem elérhetők. Pl. ma 03:25 Mozi+: Disznó (Pig), és a nap folyamán még további hat film. (Közte trash filmek, de a Netflix-re is sokan panaszkodnak...
)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
totron
őstag
válasz
Akkor már a torrent jóval egyszerűbb.
Te nagyon sokszor találsz átfedést a torrenttartalom és a kábelszolgáltatók tartalmai között? Én nem mondhatnám. -
totron
őstag
válasz
Victoryus94 #48 üzenetére
A szolgáltató oldalán? Tehát előfizetésed van.
-
LurkerSheik
aktív tag
A tököm kivan ezzel a vergődéssel amit a streaming platformok művelnek hbo-t pár év alatt már 2. alkalommal nevezik át, netflix a felhasználói fiókok kezelésével, reklámokkal szivatja a usert.
a többit nem ismerem, de biztos vagyok benne hamarosan a többi is ilyen mélyen felhasználóbaráttá fog válni.A netflixet eddig sem az én fiókom terhelte a streaminggel
annyira kevés a jó tartalom.
Haverommal megosztva használjuk a Premium csomagot 4500-ért, én yt premium + PS-t fizetem ő ezt.Erre most már ez is szúrja a szemük.
Ez a mentalitás egyszerűen kiábrándító.Így is kezdek visszaszokni a torrentre, ott a Plex, a teljes app streamel iOS-re is patikán, tárhelyből van bőven.
Ki jön ki ebből majd jól?
Apple, Google, MS…Nagyobb lojalitást vált ki, vagy piacot szerez, a nagyobbak szemet hunyása (szürke windows licence, vpn-el olcsó yt premium stb…) hosszabb távon, mint az agresszív bevételnövelés.
Ehhez nincs meg a netflix márkahűség.
Meglátjuk mit mondanak a felhasználók.There is no QuALiTY without U and I. ||| A gyerek szájából...
Új hozzászólás Aktív témák
it Európában és az USA-ban is elindította a jelszómegosztás felszámolását a Netflix.
- Új Lenovo Thinkpad P14s G2 Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 5850U 32/1TB Radeon Pro 4GB!
- Iphone 13 128Gb Midnight BONTATLAN
- Samsung Galaxy S21+ 5G 256GB Fantomfekete
- Újszerű Dell XPS 13 9305 - 13"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 512GB SSD - Win 11 + 2 töltő + Dokkoló
- Lenovo Legion y520, teljesen hibamentes, szép állapotban.
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest