Hirdetés
- A hardverek is nehezen viselik ezt a kánikulát
- A Noctua szerint néha nem megbízhatók a házgyártók termékspecifikációi
- Kisebb csavar jellemzi az ASUS új TUF-os alaplapját
- Az AOC év végére ígért monitora szerint is három a magyar igazság
- Modellspecifikus hardvertervezésben utazna a Taalas felvásárlásával az AMD
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Canon EOS DSLR topic
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noukoum
veterán
Nem kell jelezned semmit mert nem bonyolultabb.Ez egy átkozott mobil hardverrel szerelt asztali mini PC. Semmi több. Egy laptop pontosan arra alkalmas mint ez a gép. meg még sokkal többre. Operációs rendszer pontosan 5 ezer forint hivatalosan üzletből és még 5 ezerért fel is telepítik ha valaki annyira nem tud végigvinni egy grafikusan működő telepítést saját kezüleg.
" Sokan meg se vennék" Szerinted. Mert erre ugye van statisztikád vagy csak ilyen légből kapott vélemény .
most kell egyesével linkelgetnem,hogy azon a magyar oldalon 3 év garanciával kb 50 laptop közül választhatsz 400 ezres ársáv környékén vagy alatta? van ott rengeteg laptop és van ott olyan is ami nincs visszavéve fogyasztásilag. Amúgy kit térdekel mennyit nyitott 9 Hónapja ?
Komolytalan eszmecsere ez ez ebben a formában.
9 hónapja meg az eső is esett. Ma meg ennyibe kerül mert 9 hónapja az 5000 szériával szerelt laposok még újdonságok voltak akkoriban ebben az árban 4050 ment vagy még 4060 mobil.Akkor meg ne aggódj, be fog bukni, senkinek nem fog kelleni hiszen te megmondtad.
-
Chaser
legenda
"ezért az árért egy olyan laptopot kapsz ami legalább ilyen gyors játékra"
A Steam Machine olyan referencia hardver, mint a Google Pixel vagy a Microsoft Surface. Nem a hardver az üzleti modell lényege, hanem a platform.
Viszont ahhoz, hogy egy platform bizonyítson kell olyan hardver, amin az garantáltan jól fut. Aztán hogy ár / teljesítményben kinek melyik hardver éri meg, játékon kívül mi másra használja még a gépét, stb. az egyedi dilemma.Valaki szereti ha üvölt mellette egy bontószökevény...
Megnéztem a gamers nexusos tag videoját, a hang érdekelt. De ezer módon mérik, elsőre biztató.
Én leszek akkora fanboy, hogy nem egy bontószökevényt veszek mint a hozzáértők), valahogy nem akarom vonaton se használni..lol) marad egy überfasssa' régi üzleti notebook fillérekért mellé, azt se hordozom de dolgozni azon szoktam.
Aztán vagy veszek komolyabb pc-t is, de lehet lesz@rom. Egy fasza 32-48" oled a kicsi mellé, és keskeny asztalon is elférnek.
Ha jól sejtem előlapot lehet nyomtatni is hozzá kb bármilyet, a "szerelgetési mániám" is kiélem úgy.
Nekem amire kell tökéletes, és talán a wint is elfelejthetem, már qrvára unom, majd kiderül.
Desktop gépeknek a mélységétől vagyok legjobban rosszul, na itt nem lesz gond.
Aztán majd jön az új box nagyobb krafttal, és mint a hozzáértőktől megtudtam apróért, csak a steam a hulyekotsog', mindenki más mindent is apróért fog adni...hihi)
De ha 2* ennyibe kerül is és tényleg jó, akkor majd később lehet váltok arra.
Végre valaki meg merte lépni, hogy nem egy snassz nyomi konzolt épített, ami játékon kívül semmire nem jó. Mondjuk nekem arra se, én elhiszem, hogy sokaknak megfelel a kontroller. Azt meg tudom, hogy kb bárkit sz@rrá csapok egér+billzettel fps-ben hiába gondolja magát kontroller királynak)
Még egyik régi exem is aki nagy xbox b_zi volt mikor pc-n nyomta a tomb raidert meg az assasinokat, egy picit más élményt kapott az egér+billzettel, és picit hatékonyabb is lett) -
ben2
senior tag
Mert mobil alkatrészekre épül és ezért az árért egy olyan laptopot kapsz ami legalább ilyen gyors játékra , több célra használható és kisebb is akár valamint éppen tartalmaz egy kijelzőt és a vonaton is ellehetsz vele.
egyre több ilyen összehasonlítás van aneten amúgy : [Steam Machine Vs $770 Gaming Laptop...]
Az hogy "nem veszünk latopot játékra "nyugodtan elengedheted a királyi többest,de igen sokan vesznek egy laptopot játékra ami helyettesíti az asztali PC-t és a netezős latopot egyben. Nyugodtan nem hiheti el.
"ezért az árért egy olyan laptopot kapsz ami legalább ilyen gyors játékra"
A Steam Machine olyan referencia hardver, mint a Google Pixel vagy a Microsoft Surface. Nem a hardver az üzleti modell lényege, hanem a platform.
Viszont ahhoz, hogy egy platform bizonyítson kell olyan hardver, amin az garantáltan jól fut. Aztán hogy ár / teljesítményben kinek melyik hardver éri meg, játékon kívül mi másra használja még a gépét, stb. az egyedi dilemma. -
ben2
senior tag
"Mit vehetsz a Steam Machine helyett ugyanennyi pénzből?
Ezt a fejezetet alig lehet komolyan leírni, annyira abszurd az arány. Az alapkonfigurációs Steam Machine áráért, tehát 1049 dollárért, a következőket teheted:
Veszel egy PS5 Digitalt (449 dollárért) és egy Xbox Series X-et (599 dollárért) – két különböző, valódi 4K-s játékélményt kínáló konzolt. És még a GTA 6-ra is marad belőle!
Veszel egy PS5 Prót (849 dollárért) és mellé egy Nintendo Switch 2-t (449 dollárért) – na jó, ez már majdnem a 2 terrás modell 1428 dolláros árával vetekszik, de most őszintén... merre billenne nálatok a mérleg?
Veszel használtan egy-két konzolt ennél is jóval olcsóbbért, melléjük pedig több évnyi PS Plus/Xbox Game Pass előfizetést vagy annyi játékot, amennyit nem szégyellsz."
A logikád szerint minden PC gamer hülye, mert miért nem vesz konzolt olcsóért.
A Steam Machine nem a konzolokkal versenyez, hanem a gamer PC-kkel, mert a PC-s ökoszisztémához kínál konzol szintű felhasználói élményt. -
Tin
veterán
A fejlesztő azt mond, amit akar, de ha megnézed mind intel mind amd esetében nagyon sokat számít, hogy dual channel vagy sem...Mivel a steam megoldása is amd megoldásra épül, ugyanúgy fog számítani.
Szarkazmus volt

-
b.
félisten
Próbáltam jelezni hogy ez ennél kicsit bonyolultabb. Értem én hogy a konzol is hangos, de ez nem (elvileg). Ami egy fontos szempont sokaknak. A kontrolleres dolog is fontos, jó lenne tudni hogy tudná-e.
Az MSI katana laptop amit linkeltél az 570 ezer forinton nyitott 9 hónapja. Ráadásul mind ez, mind az Asus operációs rendszer nélküli. A legtöbb ember így meg se venné...
Akkor semminek nem annyi lenne a reális ára, mert minden drágul amiben ram és ssd van. Oké hogy ezen hisztizik a fél internet hogy 200-300 dollárral drágább mint amikor azt a bejelentéskor várni lehetett, csak azóta minden ennyivel drágább lett. Te sem véletlenül nem az előre gondosan kialakított és megépített kis méretű számítógépeket hoztad fel mint alternatíva, hanem régen megjelent laptopokat. Amik amúgy drágábbak is, de ezt hagyjuk.
Jól be lett árazva a gép. (Az USA-ban elég nagy kedvezmények vannak a régi számítógépekre és laptopokra, ezért azokhoz képest drágának tűnhet a Steam Machine. De ez itthon irreleváns.)Nem kell jelezned semmit mert nem bonyolultabb.Ez egy átkozott mobil hardverrel szerelt asztali mini PC. Semmi több. Egy laptop pontosan arra alkalmas mint ez a gép. meg még sokkal többre. Operációs rendszer pontosan 5 ezer forint hivatalosan üzletből és még 5 ezerért fel is telepítik ha valaki annyira nem tud végigvinni egy grafikusan működő telepítést saját kezüleg.
" Sokan meg se vennék" Szerinted. Mert erre ugye van statisztikád vagy csak ilyen légből kapott vélemény .
most kell egyesével linkelgetnem,hogy azon a magyar oldalon 3 év garanciával kb 50 laptop közül választhatsz 400 ezres ársáv környékén vagy alatta? van ott rengeteg laptop és van ott olyan is ami nincs visszavéve fogyasztásilag. Amúgy kit térdekel mennyit nyitott 9 Hónapja ?
9 hónapja meg az eső is esett. Ma meg ennyibe kerül mert 9 hónapja az 5000 szériával szerelt laposok még újdonságok voltak akkoriban ebben az árban 4050 ment vagy még 4060 mobil. -
Chaser
legenda
Próbáltam jelezni hogy ez ennél kicsit bonyolultabb. Értem én hogy a konzol is hangos, de ez nem (elvileg). Ami egy fontos szempont sokaknak. A kontrolleres dolog is fontos, jó lenne tudni hogy tudná-e.
Az MSI katana laptop amit linkeltél az 570 ezer forinton nyitott 9 hónapja. Ráadásul mind ez, mind az Asus operációs rendszer nélküli. A legtöbb ember így meg se venné...
Akkor semminek nem annyi lenne a reális ára, mert minden drágul amiben ram és ssd van. Oké hogy ezen hisztizik a fél internet hogy 200-300 dollárral drágább mint amikor azt a bejelentéskor várni lehetett, csak azóta minden ennyivel drágább lett. Te sem véletlenül nem az előre gondosan kialakított és megépített kis méretű számítógépeket hoztad fel mint alternatíva, hanem régen megjelent laptopokat. Amik amúgy drágábbak is, de ezt hagyjuk.
Jól be lett árazva a gép. (Az USA-ban elég nagy kedvezmények vannak a régi számítógépekre és laptopokra, ezért azokhoz képest drágának tűnhet a Steam Machine. De ez itthon irreleváns.)Bizony, tiszta ovi. Fel is adom, hadd tolja mindenki amit akar.
Előre várom mi lesz a reakció mikor az aktuális gen box/ps árak megindulnak...és mikor jönnek az új genek) Felébrednek az álomvilágból sokan. Gyorsan
-
Noukoum
veterán
Miféle konzol funkciót? Ez egy bullshit marketig rizsa amivel mítoszt akarnak felépíteni egy kijelző nélküli átlagos gamer laptop hardver köré. Bármilyen AMD VGA-t tartalmazó PC re vagy laptopra ráteszed az OS-t ami ezen fut ráadásul hivatalosan. Olyan Kontrollert használsz hozzá amit csak akarsz. Az hogy kurva hangos, nem feltétlenül igaz, cserébe hordozható , bárhol játszol vele de ha így is van cserébe használhatod mindenre amire egy PC-t / laptopot kell. Kijelzőt meg venned kell egy steam machine mellé is vagy Tv-t tök mindegy.
Noukom : Itt van [link]nézz körül szerintem bőven kapsz vállalható teljesítményű laptopokat 400 K alatt vagy körül újan ami hasonló színvonalt hoz . Nem mondtam hogy féláron. PL gy MSI Katana [link] 416K.
Egy gamer gépnél sokkal fontosabb a hang mint a vállalható képkockaszám? messze van ez a dolog a 3 számjegyű FPS számtól és a maximális grafikai részletességtől 4 K-n tól meg a laptopok is persze aire gondolok. Amúgy én még emlékszem mikor a PS vagy az Xbox rakéta üzemmódban működött nem is olyan rég. Most sem éppen halk a Ps5 pro.
Ennek a gépnek a reális ára nem ennyi lenne.Próbáltam jelezni hogy ez ennél kicsit bonyolultabb. Értem én hogy a konzol is hangos, de ez nem (elvileg). Ami egy fontos szempont sokaknak. A kontrolleres dolog is fontos, jó lenne tudni hogy tudná-e.
Jól be lett árazva a gép. (Az USA-ban elég nagy kedvezmények vannak a régi számítógépekre és laptopokra, ezért azokhoz képest drágának tűnhet a Steam Machine. De ez itthon irreleváns.) -
Dragon3000
nagyúr
A fejlesztő azt mond, amit akar, de ha megnézed mind intel mind amd esetében nagyon sokat számít, hogy dual channel vagy sem...Mivel a steam megoldása is amd megoldásra épül, ugyanúgy fog számítani.
-
KROK640
félisten
Mert mobil alkatrészekre épül és ezért az árért egy olyan laptopot kapsz ami legalább ilyen gyors játékra , több célra használható és kisebb is akár valamint éppen tartalmaz egy kijelzőt és a vonaton is ellehetsz vele.
egyre több ilyen összehasonlítás van aneten amúgy : [Steam Machine Vs $770 Gaming Laptop...]
Az hogy "nem veszünk latopot játékra "nyugodtan elengedheted a királyi többest,de igen sokan vesznek egy laptopot játékra ami helyettesíti az asztali PC-t és a netezős latopot egyben. Nyugodtan nem hiheti el.
Jha, így már értem. A laptop alkatrészekből való felépülés miatt főleg. Igen, ebben egyetérünk, hogy egy laptop is jobb ennél.
"de igen sokan vesznek egy laptopot játékra" --- eltekintve 1-1 különleges esettől, ahol ez tényleg indokolt : nyilván a hozzá nem értés egyik jele. Mint írtam, írom mindezt úgy, hogy magam is rendelekezem gamer laptoppal, de mellette (több) asztalival is, épp ezért van meglehetősen jó összehasonlítási alapom. Mivel eléggé sokat utazok és játszani is szeretek, így kellett egy gamer laptop. Ilyenkor van értelme, és kompromisszumot kell kötni nyilván. De ha mondjuk asztali gép helyett veszi valaki, és évente egyszer teszi arrébb portörléskor, az számomra szimpla hozzá nem értés.
Mert ugye laptopba ugyanaz a teljesítményszint ami asztaliban, jóval drágább, sőt sok esetben nem is elérhető, (lásd a különféle mobile GPU-kat összevetve az asztali társaikkal), a visszafogott teljes" teljesítményét is csak töltőn tudja leadni, és akkor még a melegedésről és a hangerőről nem beszéltem.
Az összehasonlító videót meg köszi

-
Chaser
legenda
Miféle konzol funkciót? Ez egy bullshit marketig rizsa amivel mítoszt akarnak felépíteni egy kijelző nélküli átlagos gamer laptop hardver köré. Bármilyen AMD VGA-t tartalmazó PC re vagy laptopra ráteszed az OS-t ami ezen fut ráadásul hivatalosan. Olyan Kontrollert használsz hozzá amit csak akarsz. Az hogy kurva hangos, nem feltétlenül igaz, cserébe hordozható , bárhol játszol vele de ha így is van cserébe használhatod mindenre amire egy PC-t / laptopot kell. Kijelzőt meg venned kell egy steam machine mellé is vagy Tv-t tök mindegy.
Noukom : Itt van [link]nézz körül szerintem bőven kapsz vállalható teljesítményű laptopokat 400 K alatt vagy körül újan ami hasonló színvonalt hoz . Nem mondtam hogy féláron. PL gy MSI Katana [link] 416K.
Egy gamer gépnél sokkal fontosabb a hang mint a vállalható képkockaszám? messze van ez a dolog a 3 számjegyű FPS számtól és a maximális grafikai részletességtől 4 K-n tól meg a laptopok is persze aire gondolok. Amúgy én még emlékszem mikor a PS vagy az Xbox rakéta üzemmódban működött nem is olyan rég. Most sem éppen halk a Ps5 pro.
Ennek a gépnek a reális ára nem ennyi lenne.Ácsika.
Ezt én mondom, mert az. A konzol funkció csak egy plusz.
A kommersz konzolok is kijelző nélküli noteszek ennyi erővel, erősebb hw-rel és only game korlátozással.
Csak ennek az os-e kb bármire is alkalmas game mellett. Natívan eszi az egér+billzet kombót. Ha jól tudom win is mehet rá.
Adják series s árában? Voltak olyan jófejek', hogy engedik az os-üket megfelelő gépre felrakni, és ettől már egy bontószökevéy notesz jobb is. Azé' ez lol nem picit.
Rosszkor debütált, a többi gyártónak még volt jobb szerződése ramra/nandra, az el fog múlni már a mostani gen-nél is, és azokat semmi másra nem lehet használni csak gamere.
Tényleg nem tudom mi zajlik sok fejben, a next gen ps/box qrva drága lesz. A box már követi a steam stratégiáját, nem game only gép lesz, svájci bicska mint ez. De az ára is olyan lesz. Mindig a mindenkori pc-s árhoz szabták a konzol árát, az alatt legyen jóval. De azok konzolok voltak, a steam új gen, a box is az lesz, ha ps nem akkor lemarad.
Nekem volt xsx, rakéta az nem volt, simán halk. A kis s az kvázi néma. Ha azt a szintet tudja a steam a listám első helyén van. Ettől független van noteszem, érdemi munkához nekem az kell. Lehet pc is lesz ha lazulni meg szerelgetni akarok.
Kevesebbet vártam én is árra, csak ott a gond, ennyiért a pc-be kapok egy 9700xt-t, meg egy 7900-et, amik jóval erősebbek...de onnan nagyon messze van még a komplett gép) hangszintet megoldom még sx szintjére is load, de ehhez képest óriási hodály mérettel. És hát az is csak egy kijelző nélküli notebook lesz bika hw-rel meg mérettel ( : -
Carlos Padre
veterán
Nagyon faj, hogy AMD-s, igaz?
-
KROK640
félisten
-
KROK640
félisten
Jajj értem! Nem azt nézzük, hogy hogy lehetne értelmesebben elkölteni játékgépre az árát, hanem azt, hogy hasonlóan korlátozott legyen lehetőleg. Nincs több kérdésem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Épp ez az, hogy a mennyiség viszi le az árat. Mindig az egy-egy darab vagy a kis darabszám kerül sokba. Ha valamiből nagy mennyiséget kell gyártani, akkor azt lehet olcsón, tömegével gyártani.
A 9060XT 160W-os TDP-s. Nem kell rá semmi különleges hűtő. Egyszerűen a ház hűtését kell jól tervezni. Nem lesz hangos! Ami miatt linkeltem, az az ár!9060XT tulaj vagyok, a 3 ventis, halkabb verzióból vettem anno. Elég jó házhűtésem van méretes házban, de pl. egy Cities Skylines2 alatt a hűtésnek már eléggé jól kell dolgoznia, mert konstans 70-80% terhelést kap 1440p-ben a GPU. Ott meg már bőven van hangja, nem feltétlen ideális egy csendes játékgépbe.
-
Duck663
őstag
Épp ez az, hogy a mennyiség viszi le az árat. Mindig az egy-egy darab vagy a kis darabszám kerül sokba. Ha valamiből nagy mennyiséget kell gyártani, akkor azt lehet olcsón, tömegével gyártani.
A 9060XT 160W-os TDP-s. Nem kell rá semmi különleges hűtő. Egyszerűen a ház hűtését kell jól tervezni. Nem lesz hangos! Ami miatt linkeltem, az az ár! -
b.
félisten
Jaja, és cserébe qrva hangos lesz. Amit ennyiért kapsz ilyen teljesítményűt legtöbb egy bontószökevény eleve.
Persze akinek az mindegy ott a notebook, nyilván olyan kijelzővel hogy ihajjj'.
Ez egy konzol funciót IS tartalmazó mini build ami halk, itt b@szta el a steam, hogy nem ezt emelte ki. Sztem már rájöttek)Miféle konzol funkciót? Ez egy bullshit marketig rizsa amivel mítoszt akarnak felépíteni egy kijelző nélküli átlagos gamer laptop hardver köré. Bármilyen AMD VGA-t tartalmazó PC re vagy laptopra ráteszed az OS-t ami ezen fut ráadásul hivatalosan. Olyan Kontrollert használsz hozzá amit csak akarsz. Az hogy kurva hangos, nem feltétlenül igaz, cserébe hordozható , bárhol játszol vele de ha így is van cserébe használhatod mindenre amire egy PC-t / laptopot kell. Kijelzőt meg venned kell egy steam machine mellé is vagy Tv-t tök mindegy.
Ennek a gépnek a reális ára nem ennyi lenne. -
Noukoum
veterán
A videóban említett laptop 420 ezer forintba (1185 euro) kerül jelenleg (MM), de 500-590 ezer forint (1400-1650 euro) körül nyitott 1 éve. (Ráadásul minden egyre drágább lesz, tehát teljessen felesleges összehasonlítani x ideje megjelent terméket egy újonnan megjelenttel.)
Alkatrészenként összerakva sem rak olcsóbban össze egy itx konfigurációt az ember, sőt. Előre összeszerelt mini gépekkel annyira nem vagyok képbe, de meglepődnék ha ott ugyanezt a teljesítményt megkapnád féláron.
Egyébként egyetértek azzal aki azt mondja hogy ezek a gamer laptopok elképesztően hangosak, biztos ilyenre vágyik az ember a nappali közepén. Plusz bekapcsolna-e kontrollerrel? Mert ezek egyébként sokkal fontosabbak mint a 3 számjegyű képkockaszám vagy a maximális grafikai részletesség meg a 4k
-
Chaser
legenda
-
Solten
őstag
"Ha tehát jobb üzlet két darab 8 GB-os SO-DIMM modult szerezni, akkor azokat is rendelni fogják."
Felhasznaloi szempontbol meg jo nagy hulyeseg, egyszerubb beszerezni hozza egy masik 16-os modult (kb 3 ev mulva
) -
Chaser
legenda
Jaja, és cserébe qrva hangos lesz. Amit ennyiért kapsz ilyen teljesítményűt legtöbb egy bontószökevény eleve.
Persze akinek az mindegy ott a notebook, nyilván olyan kijelzővel hogy ihajjj'.
Ez egy konzol funciót IS tartalmazó mini build ami halk, itt b@szta el a steam, hogy nem ezt emelte ki. Sztem már rájöttek) -
b.
félisten
-
Chaser
legenda
Ebben a sorrendben...
( :
Itt a 4k-s baromság nem kellett volna.
Elvileg a steam os redukál a hw igényen, 16gb sok mindenre elég lehet. Egy mac sem esik össze mert 16gb van benne. Megveszem én tuti nem bővítem.
Bár tudom, hülye vagyok meg fan, mer' az új box és ps ilyen árin 10* jobb lesz...
( : -
Carlos Padre
veterán
K: - Most akkor egy vagy két memóriamodul van a Steam Machine-ben?
V: - Igen.
-
Chaser
legenda
lol....szted ezer usd-ért fogják adni?
Beragadtatok itt elég sokan a régi világ régi áraiba...a sony/ms már kismiska', ai a tier1 vonal a nand gyártóknak, nem fognak apróért kapni semmit. 1000 usd, komolyan?:d
Számolgas össze mennyiért kapsz egy olyan gépet amit elmondtál, vonj le belőle 20-30%-ot, és jó esetben annyiból meglesz a next gen konzol ára. Ha addig nem durran be párszor a nand ára
-
janeszgol
félisten
"Elemzők szerint búcsút mondhatunk a megfizethető konzolgenerációknak. A következő generáció gépei alsó hangon is 1000 dollárról indulhatnak."'
"A pletykák szerint a Sony akár 30 GB GDDR7 RAM-ot is pakolhat a gépbe, ami önmagában jelentősen megdobhatja végfelhasználói árat, de az erős Orion APU és a villámgyors SSD is brutálisan felviszi a gyártási költségeket."
https://www.pcguru.hu/hirek/ha-azt-hiszed-hogy-a-steam-machine-draga-varj-amig-bejelentik-a-ps6-arat-szlav/101941
És akkor még mindig csak konzol limitált használhatósággal játékon kívül, nem PC.Az említett 500 dollárból (-kontrollerrel ára) viszont maximum a legalja munkahelyi laptopot rakod össze.
Ha játékfuttatásban ott lesz, mint egy RTX 5080 (egy jobb procival), akkor simán megéri az 1000 USD-t.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Azért, mert kb. az jön ki abból a keretből. Ha mondjuk a Gigabyte BRIX kis PC-it nézzük, azok is drágábbak jellemzően, miközben játékra azok sem igazán alkalmasak.
-
Chaser
legenda
Ez egy mini build, egy laptop fejleszthetőségével.
És rengeteg extrával, amit egy szagmainak' nevezett fórumon a userek többsége nem lát...vicci'. Az, hogy a megélhetési celebek nyomják a maszlagot, még oké. -
KROK640
félisten
"Elemzők szerint búcsút mondhatunk a megfizethető konzolgenerációknak. A következő generáció gépei alsó hangon is 1000 dollárról indulhatnak."'
"A pletykák szerint a Sony akár 30 GB GDDR7 RAM-ot is pakolhat a gépbe, ami önmagában jelentősen megdobhatja végfelhasználói árat, de az erős Orion APU és a villámgyors SSD is brutálisan felviszi a gyártási költségeket."
https://www.pcguru.hu/hirek/ha-azt-hiszed-hogy-a-steam-machine-draga-varj-amig-bejelentik-a-ps6-arat-szlav/101941
És akkor még mindig csak konzol limitált használhatósággal játékon kívül, nem PC.Az említett 500 dollárból (-kontrollerrel ára) viszont maximum a legalja munkahelyi laptopot rakod össze.
De miért a laptophoz hasonlítod, ami drágább és gyengébb mint az asztali társa? Játszani amúgysem veszünk laptopot (írom ezt úgy, hogy gamer laptop tulajdonos vagyok; de így meg pláne elhiheteted).
-
KROK640
félisten
Őszintén, ki az aki ezt megveszi? Ezen az áron? Ez nem, hogy egyszerűen vicc, hanem teljesen abszurd, sötét humor! Még kontrollerrel az 500$ is, az a háááát nem tudom kategória lenne. Nem beszélve a 8GB VRAM-ról. 8GB! És akár 4K... persze 720p-ről felskálázva talán. 1000-1400$-ért, ez aztán a tuti üzlet! Egyetlen pozitívuma az eszköznek, hogy kicsi. De ezen kívül semmit, sem lehet felhozni mellette.
Teljesen egyetértek. Ez túl van árazva, és a RAMon kívül nem tudom, hogy más fejleszthető lesz-e benne?
Meg ha nincs szerencséd akkor 2×8GB-ot kapsz, és a bővítés még drágább lesz. (mert 32GB-ra upgradenél 1×16GB helyett vehetsz 2×16GB RAMot) -
KROK640
félisten
Akkor én a cikk alapjéán az 1×16GB-osokat keresném, és hamar 2×16GB-ra lenne bővítve

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez olyan 3x akkora doboz és nem tud CeC-t. A 9060XT meg jó kártya, de ha meghajtod akkor hangos, főleg ha kis helyre kerül beépítésre ahol a hűtés kérdéses.
A laptop meg onnan jött ide, hogy abból a pénzből mást nem igen fogsz gyártani mennyiségben.
DiamondBack: hehe.
-
Chaser
legenda
Ezt a fejezetet alig lehet komolyan leírni, annyira abszurd az arány. Az alapkonfigurációs Steam Machine áráért, tehát 1049 dollárért, a következőket teheted:
Veszel egy PS5 Digitalt (449 dollárért) és egy Xbox Series X-et (599 dollárért) – két különböző, valódi 4K-s játékélményt kínáló konzolt. És még a GTA 6-ra is marad belőle!
Veszel egy PS5 Prót (849 dollárért) és mellé egy Nintendo Switch 2-t (449 dollárért) – na jó, ez már majdnem a 2 terrás modell 1428 dolláros árával vetekszik, de most őszintén... merre billenne nálatok a mérleg?
Veszel használtan egy-két konzolt ennél is jóval olcsóbbért, melléjük pedig több évnyi PS Plus/Xbox Game Pass előfizetést vagy annyi játékot, amennyit nem szégyellsz."
Húha, mindig tanulok valamit
Mondjuk jogos, disznót is lehet venni az árán. Játszani azzal is lehet, és pont annyi köze van hozzá, mint amiket felsoroltál) -
DiamondBack
senior tag
lehet hogy a Sony már készül arra hogy buktával adja el a hardvert majd az exkluzívok hozzák a pénzt. aztán ha lemegy a hype jöhet a pc port még egy kör pénzért
-
Duck663
őstag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Őszintén, ki az aki ezt megveszi? Ezen az áron? Ez nem, hogy egyszerűen vicc, hanem teljesen abszurd, sötét humor! Még kontrollerrel az 500$ is, az a háááát nem tudom kategória lenne. Nem beszélve a 8GB VRAM-ról. 8GB! És akár 4K... persze 720p-ről felskálázva talán. 1000-1400$-ért, ez aztán a tuti üzlet! Egyetlen pozitívuma az eszköznek, hogy kicsi. De ezen kívül semmit, sem lehet felhozni mellette.
-
DiamondBack
senior tag
áhh, elég volt egy 5 méteres hdmi kábel hogy kivezessem a nappaliba a jelet. maximális spórolás

-
Duck663
őstag
-
hokuszla
senior tag
-
AxBattler
félisten
... első körben egy modul lesz a gépekben, vagyis egycsatornás kiépítésben fog a rendszer működni. Ez később bővíthető a felhasználó által egy extra 16 GB-os memóriamodullal, ami lehetőséget ad a kétcsatornás módra.
8GB-os, vagy 32GB-os modullal nem bővíthető, csak 16GB-ossal?
-
Tin
veterán
A fejlesztők megmondták, hogy ahogy a beszállító szállít, és hogy ennek Dual Channel szempontból sincs jelentősége, mert nem lesz számottevően gyorsabb 2 modullal sem.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Jövedelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700X / RX 6950 XT 16GB / 32GB DDR5 RAM / 3TB SSD konfig eladó ÁRON ALUL!!!
- GAMER/ESPORT PC /I5 7500/RX 590/B250/2x8GB 2400MHZ/256GB SSD/1.5TB HDD/600W/
- Eladó RTX 5070, Ryzen 7 9700X, 32Gb DDR5, 1TB M.2, 850W Gamer PC!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár kb 500ezer Ft!)
- Eladó GMKtec K8 Plus mini pc és egy AOOSTAR EG01 eGPU dokkoló
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 5 5500GT 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Meta Oculus GO 64 GB 3 hó garancia, számlával!
- Lenovo 300e 2nd Gen touch, 360 tablet mód, SSD, jó akku, számla, gar, win 11 kompatibilis
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 2026 M5 32GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Add el nekünk!Apple iPhone 15 Plus/15/15 Pro/15 Pro Max

Jól be lett árazva a gép. (Az USA-ban elég nagy kedvezmények vannak a régi számítógépekre és laptopokra, ezért azokhoz képest drágának tűnhet a Steam Machine. De ez itthon irreleváns.)