- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Pendrive probléma
- Reagált a leégő GeForce-okra a Blizzard
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Steam Deck
- Micro Four Thirds
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alaaf Pi
tag
Valami nekem ezzel nem tiszta: eddig nem történtek ilyenek, pedig voltak itt nagyon durva monstrumok mind NV, mint AMD oldalon, a Geforce 7xx, 7xxx széria idején, pláne a dupla GPU-s és egyéb csúcskategóriás monstrumok. Azok mégsem törtek.
Jó lenne látni hogy volt benn a házban, milyen házban, volt-e valami, ami elnyomta egy irányba. -
Alaaf Pi
tag
Jó videó, egy ponton rontja el kissé: nem csak a PCI-e sín fogja a VGA-t, hanem a hátsó lap is, így nem olyan egyértelmű a terhelési profil, mint azt magyarázza. Két oldalán befogott lemez, egyszerűsítve felületén egyenletesen eloszló teherrel terhelve inkább, így sok múlik azon, mennyire lóg túl a PCI-e sín végén a hűtés és a nyák.
-
Alaaf Pi
tag
válasz
Dragon3000 #45 üzenetére
Na, ez a fém keret is okozhat ilyet, ha túl merev a foglalat, kevesebbet hajlik az alaplaphoz mérten, akkor a terhelés jobban a VGA nyákjára tolódik át. Az a pont, ahol a példákban repednek, az eleve egy feszültségfókusz, ha a befogást szépen rátolod, pláne az lesz, a két hatás meg egymásra fog interpolálni.
-
Alaaf Pi
tag
válasz
Predatorr #49 üzenetére
"Betettem a 4080-at a gépbe, egy mm-t sem hajlott vagy húzta a lapot. Támasztót is kaptam hozzá, terhelés sem volt rajta vízszintezett VGA-val. erős a gyanúm, hogy sokan szándékosan okozzák maguknak ezeket a problémákat a nézettségért."
Szerintem itt rengeteg változó játszik közre:
hely a házban, másik alkatrész mellett, a CPU hűtő mellett, az alaplap, a PCI-e foglalat merevsége, a ház végén a kártya rögzítésének minősége/megléte (becsavarozta, bepattintotta-e), a házon belüli hőmérséklet, a hőmérséklet ingadozása mértéke , kívülről érkező hatások (porszívózáskor oldalba van-e baszva a ház, vagy fel van fogatva csillapított módon pl. az asztal aljára...), a gyártási tűrések együttállása stb.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A gödrös típuscsatlakozó helyett inkább a tolórugóssal érdemes szemezni.
Állásajánlatok
Cég: pepris.de
Város: Budapest
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest