Hirdetés

Aktív témák

• -=Ghost=-

őstag

Helló mindenkinek!

nah akkor összefoglalnám mi történt az átalakítgatás során és a következő mod jaimat

legelején kivettem az alaplap tató tálcát leszedtem a chipset hűtőt felraktam a tiger 1et de kentem alá egy kis zalman pasztát, ezután jött a proci meglazítottam a lefogót levettem a keretet aztán le akartam szedni a bordát de ráragadt a cpu... mert valami fekete szutyok volt rajta hővezető közegnek... akkor lesedtem a prociról azt a cuccot kis körömlakklemosóval majd felkentem rá a zalman pasztát rá a blokk és a leszorítóval jól odaszorítottam, meg se moccan aztán megmelegítettem a csövet és ráhúztam a csonkokra ezek után vissza raktam az alaplap tartó tálcát és összeraktam a rendszer többi részét is.

a parás részek:
    amikor összeraktam a rendszert és meghúztam a blinicseket csavarhúzóval elkezdtem beleönteni a löttyöt (a téli ablakmosót) azén látom hogy ereszt a vga kari nál... akkor leővettem egy villáskulcsot és azzal is jól meghúztam, ugyanezt aljáccottam a hőleadó radiátorral is... de ott nem folyt végig a vga karin :)

ezek után bekapcsoltam a gépet hw doktor belő veszett módon elkezdett sípolni hogy nincs CPU fan... akkor kikapcsoltam a cpu fan ellenőrzését és az új chipsethűtőt leszabályoztam 2100RPM re és most tök halk:))
    azán raktam a radi tetejére egy vantec ventit ezt is leszabályozva min re és most jó csendes a gép... röviden ennyi ha valakit érdekelnek a részletek csak írjon ide és válaszolok...

az eredmény:
    CPU idle 39C terhelve (battlefield) 45ig megy fel :))
    eddig 45C idle játék után 56 is volt.... tehát ~10fokos a javulás munka közben

a költségek:
    a hőleadó radiátor 5000 bontóból (opel kadettből) + mérhetetlen sok idő a megtisztítására...
    a pumpa vízhűtés.com os eheim 1046 12 000 volt de máshol nem találtam...
    a tartály szintén vízhűtés.com szintén 12 000 volt és ez sem volt máshol...
    a cső 8x1.5ös ~2m addól 1.5m felhasználva
    a gpu blokk 4500 home made
    CPU blokk zalman 12 000 pixel től...
    és mérhetetlen sok idő a ház átalakítására (fúrás faragás)

terveim:
    most eltört (letört) amobil rack om elején lévő fogantyú majd szépen megmoddolom és jönnek a képk! lesz az elejébe vágva egy ovális lyuk és mögé berakok egy plexilapot amit megcsiszolok és megvilágítom kék ledekkel és felrögzítek még az elejére egy olyan fogantyút ami a ház tetején is van...

és még a hőleadó radiátort akarom kicsit átalakítani (levágom a felfelé álló csonkokat és a tövében ahol még egyenes ott leszűkítem 8mm esre...)

egyenlőre ennyi várom a véleményeket ne csak nézegessétek a topicot hanem szóljatok is valamit mert azért látom hogy sokan nézitek de sehol seemi visszajelzés... :(

ja! és ha jár erre egy moderátor kérem hogy változtassa meg a topic címét ''Codegen 7016 Mod by -=Ghost=-'' ra! köszönöm!

Aktív témák