- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Dell notebook topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
togvau
üzenetére
Igazából a márka lenne érdekes, mert én Samsungokról olvastam ilyen sztorikat eddig csak.
Most akkor mégse a HDMI sütötte meg, hanem az UTP? Azt hiszem villámnál meg tudja sütni. Illetve, ha az UTP párhuzamosan fut hosszan villannyal, akkor is tud áram indukálódni benne, ami megsüti a hálózati eszközöket. Gondolom ha hibás a switch, akkor is előfordulhat ilyesmi, passz. Akkor ezek szerint mégsem a TV hibája?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
togvau
üzenetére
Nem teljesen világos a sztoriban, hogy mi van rádugva a TV-re. Csak az antennát írtad. Ha megy rá adás bármilyen koax kábelen, akkor azt húzd ki. Nekem annak az árnyékolása volt már, hogy megrázott. Próbáltam rákeresni, de csak ezt találtam: [link] Nem tudom, hogy ez segít e bármit.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
togvau
üzenetére
A tvkonnektorának persze hogy rossz a földelése, mert nincs neki, ugyan is kb nincs tv aminek földelt dugója van, mind csak sima 2 érintkezős villa.
Nálam a 10 éves LG tévének is földelt a dugasza. Igaz van egy újabb is, az DC-t kap egy adapterrel, az nincs földelve. Na annál majd igyekszem úgy rádugni a gépre, hogy minden ki legyen kapcsolva. :-)
-
inf3rno
nagyúr
válasz
togvau
üzenetére
Utánaolvastam egy kicsit az én szintemen, és van ilyen "voltage bleeding", ha hibás valamelyik alkatrész és érintkezik a PC házával, akkor esetleg az okozhatja, tehát pl táp, alaplap, videokártya. Ezen felül esetleg még lehet, hogy rossz a földelése a PC-nek vagy TV konnektorának. De ez tényleg csak találgatás. Azért kíváncsi vagyok, hogy mi ez, ha túléled, akkor majd írd meg.

-
inf3rno
nagyúr
válasz
togvau
üzenetére
Hát ilyenről még nem hallottam. Lehet, hogy az elektromos hálózat életveszélyes nálatok, és nem is a PC-vel van a gond. Az is lehet, hogy táp hiba, vagy valami teljesen más. Mindenesetre én nem kockáztatnék több áramütést a helyedben.
A multiméterrel a földelés és a PC háza illetve a földelés és a TV között kéne megnézned, hogy van e feszültség. Az alapján ki lehet találni, hogy melyikkel van a hiba. Viszont talán jobb lenne, ha villanyszerelő csinálná.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- SörcsaPH!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kuponkunyeráló
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Dell notebook topic
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- HP Thunderbolt 4 kábel
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO X670-P R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900 XT 16GB ZALMAN Z1 Plus Asus 1000W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3443
- HP ProBook 430 G6 Intel Penium 5450U laptop
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest