- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergello
addikt
ez 2 állású kapcsoló gondolom
a középső lábra kötöd azt ami tovább megy a kapcsolóbol vezeték
aztán fordítva kell bekötni , tehát ha azt akarod, hogy 12 v és 5 v között váltson
és úgy szeretnéd, hogy fel állásban legyen 12 v, akkor a 12v-os vezetéket a legalsó lábra kösd !!!
és az 5 v-t a felsőre
ha ez körülményes lenne
---- az a vezeték ami ''LE'' állésban fog folytatódni a kimenővel/5v/
---- kimeneő vezeték
---- az a vezeték ami ''FEL'' állásban fog folytatódni a kimenővel /12v/
és ekkora ha felkapcsolod 12v lesz a kimenő, ha lekapcsolod 5 v
amikekel én találkoztam kapcsoló annál eddig mind így volt -
[w]
őstag
And!
dede, olyan! nem háromállású, arra én is rájöttem.
csak akárhogy kötöm be, mindig keresztülfolyik rajta az áram
amúgy mint kiderült, minden faszán volt beforrasztva és megvolt az élesítés is (persze a kapcsoló nélkül). nagyon faszántosan működik a cucc, büszke vagyok magamra
[Szerkesztve]cmdr PETER W. VOLKOV
-
And
veterán
Akkor balról jobbra:
1. ide kötheted az állandó fázist (bemenet), ez megy majd a bekapcsoláskor a középső kivezetésre,
2. kapcsolt fázis (kimenet),
3. ha de a hálózati nullát kötöd, bekapcsoláskor világítani fog a lámpa.
A kapcsoló a 3. kivezetés bekötése nélkül is működik, meg nyilván tud kapcsolni törpefeszültséget is, csak ezekben az esetekben nem fog világítani, ha be van kapcsolva.
[Szerkesztve] -
[w]
őstag
ez lett a végeredmény, teljes, összeszerelt állapotban
már csak doboz kell az izzóknak és végeztem.
mindenkinek köszönöm, aki a kérdéseimre válaszolva akár egy kicsit is segített!cmdr PETER W. VOLKOV
-
-cobra-
aktív tag
Hello!
Az lenne a kérdésem hogy hogyan lehetne azt megoldani, hogy a gép elejére kivezetett analóg vagy digitális kijelzőn le lehessen olvasni a tápegység leterheltségét. Valami ilyesmire gondoltam:
Bővebben: link -
neongorack
senior tag
hi all lenne egy kérdésem nemtudja valaki hogy kell bekapcsolni a dualchannel-t a bios-ban mert az alaplapi könyv nemírja egyébként egy asus p4p800 se -m van!
A válaszokat előre is kösz!
Neongorack
Ja és hogy milyen honlapra lehet feltölteni képeket? -
LukE
veterán
ehez vagy a tap belsejeben, vagy a 230-as vezeteknel kellene kotoraszni, szoval en a helyedben inkabb kihagynam...
(otletem van, csak inkabb nem mondom, mert meg valakit megraz az aram...)
@neongorack ->kepet feltolteni meg egy szimopatikus ingyenes tarhely szolgatatonal, jah, es ez itt: Bővebben: link le is van irva
[Szerkesztve]''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
besenyo
csendes tag
Kotortam otthon. Talán a 80-as évekből menekült meg egy marék alkatrész (az árakból talán pontosítani tud valaki).
Kérdésem: mit lehet ebből megépíteni?
Az ellenállások: 10 ohm, 1 Mohm, 470 kohm, 22kohm,
a kondik: 2 db 10nJ100, 2 db .1J100 -
-cobra-
aktív tag
A Dual Chanel-es kérdésre válaszolva:
Nekem Gigabyte alaplapomban el van rejtve a Dual Chanel opció, amit a BIOS elindítása után a CTRL+F1 kombinációval lehet előhívni. Nem tudom hogy ezt az ASUSnál hogy oldották meg, csak erre tudok gondolni. -
Horbal
őstag
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
A következőt lenne a kérdésem. Szeretnék 2-2 házventit egy csatlakozón keresztül üzemeltetni. Szóval lesz valami válzotás áramfelvétel illetve teljesítményben?
És ha megakarom hosszabítani a vezetékeket, akkor milyen kábelt vásároljak? -
LukE
veterán
-
LukE
veterán
azert azt tarsd eszben, hogy ''he management accepts no responsibility for fire, flood, pestilence or the wrath of khan arising as a result of any advice given.''
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
veterán
Emberek, egy rééégi táp PWR_OK és GND kivezetése között találtam egy kerámia szűrőkondit (Bővebben: link). Jól gondolom, hogy ez csak debouncolásra való (mech. kapcsoláskor ne oszcilláljon a jel), és elhagyható, ha csak szoftosan kapcsolgatom a gépet (tehát alaplapról indított PS_ON jellel)?
Vagy van egyéb fontos funkciója is, és mellőzése tüzijátékhoz vezet?And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
LukE
veterán
~ a menedzsment nem vallal felelosseget a tanacs megfogadasabol szarmazo esetleges tuzesetert, arvizert, pestisert, vagy a khan haragjaert.
anaq-> a PWR_OK-t a tap kuldi, es akkor megy ''magas''-ra, ha a feszultseg ertekek elfogadhato szinten vannak. Talan azert van ott, hogy ''veletlenul'' ne kapcsoljon ki a gep, bar eddig en egy (AT|ATX) tapon sem lattam a csatlakozo mellett.
[Szerkesztve]''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
lajosxxl
csendes tag
sziasztok meg tudja mondani nekem valaki mi az a COMPACT HYBRID ARCNET HUB
-
Majstor
senior tag
MennyiI a MAX Renszer Cooler szám egy gépen belül (300-as Coolink táp)
http://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel
-
asturel
őstag
korvago nelkul hogyan vagjam ki a haz oldalat ugy hogy ne szagassam szeet meg normalis kor legyen ?
gondoltam arra h korbefurkalom etc.. etc.. de eleg vekony ez a lemez.. -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Lehet valahol kapni ventillátor csatlakozót, úgy 5-10 cm-es vezetékdarabbal? -
[w]
őstag
nem bírom ki, hogy ne tegyem ide
(modemesektől elnézést kérek!)cmdr PETER W. VOLKOV
-
And
veterán
Fényorgona: audió jel bemegy, ezt sávszűrőkkel - jellemzően 3 db. - szétválasztják mély, közép és magas tartományra, majd a sávszűrt jelekkel egy tirisztoron vagy triakon keresztül 230V-os izzókat vezérelnek. Az eredmény: az első izzó a basszus, a második a középtartomány (pl. vokál), a harmadik a magastartomány ütemére, impulzusaira fog felvillanni. Az egyes csatornák érzékenysége külön-külön állítható, ezért vannak a potik az előlapon. Egy lehetséges rajz: Bővebben: link
-
[w]
őstag
igen, ez egy fényorgona aka discolámpa. nem is tudjátok milyen jó fílingje van mikor fényárban úszik a szoba
akinek kell kapcsrajz az majszójjon és átlövöm mailben!cmdr PETER W. VOLKOV
-
And
veterán
Lassan kezdem magam szerencsésnek érezni, hogy a földeletlen dugaljak ellenére (vagy épp azért? ) nálam nincs sehol semmi búgás. Cserébe a tv-antenna kábele úgy megcsapkod, amikor kihúzom a videóból, hogy majd' összef. -om magam .. Földhurok-témában már volt 1-2 topik, de a kimenetelük elég homályos: Bővebben: link.
-
[w]
őstag
jaja, párban már én is írtam ''megoldást'', de most cserbenhagyott a tudományom. akármit varázsolok, mindig marad a búgás.
vááááá, nem is! van egy eset amikor nincs! ha leszigetelem a cucc 230V-os betápját, akkor nem búg, cserébe 113V-ot mérek a burkolaton, ami azért nem vmi frankó dologcmdr PETER W. VOLKOV
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Farming Simulator 25
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Trollok komolyan
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest