- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
asturel
őstag
lomex-en kivul van meg valami bolt ahol ''hazhoz szallitanak''? pl nyaklap, led, tranyo etc.. cuccokat ? ugyanis itt meg 1 erosfenyu ledet se talalok..
-
#Flegeton#
csendes tag
Haj mindenki
Engem a plexi érdekelne, vgyis hogy honnan tudok venni olyat aminek én adom + a méretét. Konkrét cím kellene. Egyébként a Codagen 9010 házamhoz kell, ugy hogy betekarja az oldalát + a tetejét, ézért kell nagy és méretre.
Ja és emilt írjatok, mert nem bisztos, hogy még 1x rátalálok a topicra.
LéciLéciLéciLéciLéciLéciLéciLéciLéciLéciLéciLéciLéciLéciLéciLéciLéci
köszi...Silencio.uw.hu - Királyos South Park stílsú szereplök ugrálnak ebben a képregényben
-
[w]
őstag
az alábbi jackaljzat lábkiosztására lenne szükségem!
konkrétan arra lenne szükségem, hogy 1 kimenő jelet ráköthessek egy áramkörre az ő hozzátartozó földelésével(?) együtt, tehát csak 1+1 lábat szeretnék ezekből használni!cmdr PETER W. VOLKOV
-
And
veterán
A közös pont (''földelés'') a csavarhoz legközelebbi, jobboldalt középen lévő kivezetés. Ha a jackdugó nincs benne az aljzatban, akkor a fotó szerinti két alsó (bal) és a két felső (jobb) kivezetés össze van kötve. Ha a dugó a helyén van, akkor a jobb/alsó megy a sztereó 3-pólusú dugó külső végére (a hegyére, L, ez a bal csatorna), a legfelső pedig a dugó közepére (R, jobb csatorna). Ha csak 2-polusú monó dugót raksz bele, a jobb/alsó lesz a dugó melegpontja, a legfelső kivezetés (az előbbi L-érintkező) pedig a közös ponthoz záródik.
[Szerkesztve] -
GeNeRaL_XT
aktív tag
Sziasztok!
Én egy olcsó(max15000ft)-os plexi oldalú házat keresek tudtok ilyet mondani?Asus A8N SLI Deluxe/AMD a64 3200+ s939@3500+/2x512 MB KINGMAX HardCore 500mhz/MSI NX6600GT 128mb PCI-E
-
Gergello
addikt
ha moddolsz egy picit 6 ezerből meg lehet oldani az egészet ja és ebbe egy házat is beleszámoltam egyébként elenyészően olcsó
-
addikt
válasz GeNeRaL_XT #208 üzenetére
Morex és Aerocool házakat tudok ajánlani, amelyek gyárilag ''moddolva'' vannak
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ Megtakarítanál? 20.000 Ft ajándék a Magyar Kincstártól december 16-ig! ⏺ Részletekért keress priviben
-
mityku
aktív tag
válasz GeNeRaL_XT #211 üzenetére
Hali!!
Szerintem ezeket a házakat, szinte minden számtechüzletben megtudod venni vagy rendelni. Címeket nem tudok (győri vagyok), de itt is legalább 8-10 üzletben tuti tudnának szerezni.
Ha jól tudom a gyárilag moddoltakon van oldalt plexi, esetleg a tető részen is. Az ház elején valami világítás (szines ledek, essetleg kijelző). Talán több venti hely, mint egy átlagos házban.
üdv: mitykuOptimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
[w]
őstag
kénytelen vagyok itt kérdezni, mert nem találom:
régebben valahol volt egy olyan mod, aminél a gép egy ''lövedéktároló'' műanyagdobozba került és talán a bittech-nél írtak róla, de marhára nem találom.
vki aki remélhetőleg érti miről beszélek belinkelhetné idecmdr PETER W. VOLKOV
-
[w]
őstag
ne keressétek, megvan: Bővebben: link
abban viszont tényleg kellene egy kis segítség, hogy ilyen csatlakozót honnan a fészkes fenéből lehetne beszerezni?
(© www.zapwizard.com)cmdr PETER W. VOLKOV
-
LukE
veterán
ranezesre mi ez? (vagy ha jol emlekszem, azt irta, hogy valami hangteknikai csatlakozo) szoval elektronikai, es/vagy hangteknikai boltban nezz korul szerintem. elektrokonthaban mintha lattam volna valami hasonlo cumot.
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Nitya
csendes tag
Hali! A kivágott ház oldalára mivel tudom rögzíteni a plexit? Előre is kösz a segítséget! Azt tudom hogy csavarral nem akarom. Akkor mivel?
Yoda vagyok magáért!
-
[w]
őstag
-
[w]
őstag
jaj, mégvalami (ami mostanra már nem annyira fontos, hogy az ''azonnali...''-ban legyen):
van különbség a 3mm-es és az 5mm-es normálfényerejű LED-ek nyitófeszültsége között?
ha igen, melyiknek mekkora és 12v-ról hajtva kb. mekkora ellenállás kell eléjük?cmdr PETER W. VOLKOV
-
T_bee
aktív tag
sztem ugyanilyen poti. de a trimmer szvsz arra való hogy egyszer beállítsd oszt utána meg jóvan. tehát szügségtelen a doboz elejére tenni, mert eredetileg is sima poti lettvolna ott ha állandóan csavargatni kell.
de ez szvsz, ha rosszul látom a helyzetet javítsatok ki''Az erőszak a gyengék végső menedéke'' /Isaac Asimov : Alapítvány/
-
T_bee
aktív tag
nalátod passz. elvileg valmi olyasmi hogy az exponenciális a tekeréssel egyenesen arányosan nő az értéke, a logaritmikusnál meg valami logaritmikus az arányosság, tehát esetleg prróbálj meg méricskélni, vagy várj 1 okosabb hozzászólást
''Az erőszak a gyengék végső menedéke'' /Isaac Asimov : Alapítvány/
-
[w]
őstag
-
And
veterán
Trimmerből nem tudom van-e olyan, amelyik nem lineáris, de szvsz. neked meg fog felelni a lineár (A-jelű, vagy jelzés nélküli) poti. Ha félállásba tekered a lineáris trimmert, és rámérsz, akkor 23.5-23.5k-t kell mérned mindkét oldalán.
Mod: #229, az exponenciális a logaritmikus karakterisztika ''fordítottját'' adja, amiről Te írsz, az a lineáris. Merthogy 3 féle poti létezik: lin(A), log(B), exp(C). Trimmerből én még csak lineárist láttam - persze ez nem jelenti azt, hogy másmilyen nem is létezik.
[Szerkesztve] -
Dr. Jones
csendes tag
Sziasztok!
Én a következőképpen oldottam meg a ventik fordulatszám-szabályozást, talán valakinek jól jöhet az ötlet:
Egy szimpla potméter bekötése helyett építettem egy (nem túl bonyolult) szabályozó áramkört, ami gyakorlatilag egy LM317-es IC, pár szűrő kondi, pár ellenállás, meg a poti ami szabályoz. Bővebb leírás és kapcsolási rajz itt:
Bővebben: link
Ez a 317-es ugyanazt csinája, mint a stabilizátor IC-k (pl. 7805) - rákötsz a bemenő lábra pl. 12 V-ot, és lead a kinenőn pl. 5-öt, a maradékot elfüstöli, azaz leadja hő formájában, tehát hűtőbordára kell szerelni. Csak a 317-nek a középső lába nem test, hanem az a szabályozó láb, a test és e közé kötött ellenállás függvényében változik a leadott fesz.
Végeredmény szempontjából ugyanaz, mint bekötni egy potit, de szvsz. precízebb és elegánsabb megoldás. (Meg ugye a barkácsolás öröme...)
Ráadásul megoldás lehet pár itt felmerült problémára: nem kell parázni a túlmelegedéstől, az IC-knek elég egy pici, NYÁK-ba ültethető borda, de én pl. egy szép méretes hűtőbordára szereltem őket, mert éppen ilyet kaptam, meg úgyis elfér a gépház tetejében, ahova az egész panel be van építve. Be lehet építeni a kapcsolós potit, mert ehhez az áramkörhöz éppen 10k-s kell. És talán a felváltva égő LED-ek szempontjából is célszerűbb, mert talán egyenletesebben változik a feszültség, de ezt majd az okosok megmondják, és sem vagyok műszerész.
Nálam egy panelen 4 ilyen kapcsolás van, ami 3 házhűtőt + a processzor hűtőjét szabályozza. A potikkal, melyek persze a ház előlapján vannak, sorba kötöttem egy-egy trimmert (beültetve a panelbe), így be tudtam állítani a ventillátoroknak egy minimum-értéket (1-2000 RPM), és ennél lejjebb az előlapi potméterekkel nem lehet tekerni még véletlenül se.
Szóval szerintem megéri a bütykölést. -
T_bee
aktív tag
ne csak offoljak itten: az lenne a kérdés (inkább moddn mint elektronika) hogy normál esztergapadon lehet-e gumit esztergálni? mer akkor lehet kéne csináltatni imerőssel gumiból HDD tartót.
''Az erőszak a gyengék végső menedéke'' /Isaac Asimov : Alapítvány/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Trollok komolyan
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest