Hirdetés

2019. január 21., hétfő

Hozzászólások

(#1) Fényhozó


Fényhozó
(fanatikus tag)

Üdv mindenkinek!

Egy átvert, és csalódott Vodafone előfizető vagyok, aki akár még bírósági per indításától sem riadna vissza. Kezdődött azzal a kálváriám, hogy olyan 2008. novemberében, előfizettem a Vodafone Internet Start szolgáltatásra, hogy kipróbáljam a sima mobil internet mennyire elviselhető sebességü.
Hát azt kell mondjam, elviselhetetlenül lassú az a kb 3-4kb/sec sebesség, egy weboldal betöltődése alatt simán el lehet menni megkávézni, rémes.
De ezzel azt hiszem nem is mondtam új dolgot, ezt gondolom sokan ismerik.
A második meglepetés a telefonszámlám volt, amikor kiküldték a több mint 50.000Ft ra rúgó összeget, (20-25k-nál több még sosem volt, de az is csak 1x talán.) és azt hitték hogy én ezt ki is fogom fizetni. Meg akarják magyarázni nekem, hogy ezt azzal a pár weblappal hoztam össze, amit nagy kínkeservvel, itt a melóhelyen betöltöttem azzal a csiga lassú nettel.
Hát magyarázzák a papagájomnak...

Most jön a fekete leves. Előfizettem a gyorsabb mobil internetes szolgáltatásra, a HSDPA-ra. Az még csak hagyján lenne, hogy a tarifacsomagjaik egy nagy átverés mert 1G, 3G, 5G 10G és korlátlan, így következnek egymás után ha jól tudom. Na már most, az egész nem más mint egy jól irányzott csapda az előfizetők belerángatására a 2 éves hűjeség nyilatkozatba, ugyanis ha egész hónapban szeretnéd használni a netet, ergó otthonra úgymond fővonalnak veszed, akkor előbb-utóbb kénytelen leszel a korlátlanra előfizetni, mert az 1,3,5,10 gigabájtokat szempillantás alatt el lehet nyomni, és nem letöltögetéssel, meg torrentezéssel, ilyesmiről ezen tarifacsomagok esetében szó sincs.
Ha a korlátlanon kívül bármelyik másik tarifacsomagot választod, akkor a letöltögetést felejtsd el. Csak böngészéssel, emailezgetéssel, némi kis videónézegetéssel el lehet használni akár 1-2 nap alatt mondjuk az 5 gigabájtot simán.
1-2 nap... a 30-ből vagy 31-ből.
Mi ez ha nem színtiszta átb....ás. És akkor még nincs vége, mert ha nem figyeled árgus szemekkel azt hogy hány megánál tartasz, akkor biza könnyedén átlépheted az adatkorlátot, és onnantól keményen fizetsz. 100MB-onként 3000Ft-ot. Aki gyanútlan az első hónapban akár több tízezres számlát is összehozhat magának.
Én az első hónapomat az 1G-vel kezdtem, és csak néztem nagyot, amikor úgy 3 nap múlva, kértem egy adat-egyenleg közlést, és már 1148MB nál jártam... :Y
Úgyhogy akkor most a 3000Ft helyett vagy 9000-et kellene fizetnem.
És én még a szerencsésebbek közé tartozom, mert nekem ez a net nem otthonra kell, ott ott van a jó kis kábelnetem, meg vagyok vele elégedve. Ezt a melóhelyre vettem, de bár lettem volna körültekintőbb

Így is elég erősen gondolkozom, hogy visszavigyem nekik a szaros modemjüket, és megmondjam hogy hová dugják fel, és előfizessek a Pannonnál, most 6000-ért korlátlant kap az ember.

Leszarom a 2 év hűségnyilatkozatot, pereljenek be. Akkor én meg viszont perlem őket, hogy szánt szándékkal megtévesztettek, és hiányosan informáltak a dolgokról.

A csattanó pedig hogy az még csak hagyján hogy az ígért maximális elméleti 7,4MBit/s sebességnek a közelébe sem érünk (60-250kb/s között szokott ingadozni a letöltés) A weblapok nagytöbbsége torzan jelenik meg, vagy nem is használható... Először azt hittem a laptopom a ludas azért, ahogyan a PH-is mondjuk bejön a mobil neten keresztül, de mikor otthon átraktam a mobil netet az otthoni gépre, és a 22" TFT-men is ugyanúgy jött be, akkor már gyanakodtam nem a gépem a hibás. Azonkívül még egy csomó oldalt nem jelenít meg rendesen, vagy be sem tölt, és ez nem a böngésző hibája, kipróbáltam mással is.

[link]

Rendszeresen téves linkre visz, állandóan frissítgetnem kell hogy rendesen betöltődjön az oldal, a céges levelező szereveremről nem is engedi elküldeni a levelet, egész egyszerüen a "küldés" gombra hiába kattintok, semmi. És még napestig sorolhatnám hiányosságait, förtelmes állapotát a Vodafone által kínált szolgáltatásnak, amit internetnek mer hívni.

Most legújabban az apronet.hu portálon próbáltam hírdetést feladni, ám egy csomó funkciót nem jelenít meg, így sajna lehetetlen feladnom.

Szeretnék még véleményeket hallani, más tapasztatlatokat, illetve ami fontos lenne, pannonos előfizetőket is jó lenne meghallgatni a pannon is ugyanilyen fostalicska internetet kínál, vagy ott normálisabb a szolgáltatás?

(#2) Brutális eb


Brutális eb
(PH! addikt)

Pannon korlátlan???Ne tedd.

Bruhahah :)

Jelen pillanatban NEM létezik korlátlan mobilnet az országban.
Vodafone egy vicc "korlátlan csomag "Internet szabadon:5Gb után napközben ,10 Gb után egész nap számlazárasig korlát kb 150k-ra

Pannon Éjjel-nappal "korlátlan":Akár egy e-mail után is egész nap számlazárásig korlát ha rossz helyen voltál rossz időben.(Persze ezt ők határozzák meg tájékoztatás tőlűk ne várj,hogy mit mennyit mikor lehet használni)Lassítás mértéke 128k Lekaksizzák volt e p2p vagy sem.
GVH eljárást indított ellenük.

T-mobile korlátlan adtopció :Jelen pillanatig úgy tünik náluk nincs korlát ha az ember nem használ p2p-t.(Várjunk pár hónapot a voda sem korlátozott egy darabig)

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

(#3) Fényhozó válasza Brutális eb (#2) üzenetére


Fényhozó
(fanatikus tag)

Nah, ez az, írjátok csak a véleményeteket... :C Ha jól veszem ki szavaidból, te a sebességgel vagy elégedetlen. Picit bővebben kifejthetnéd a tapasztalatodat a Pannon-os mobilnetről, érdekelne.
Nekem a 150k éppenséggel bőségesen elegendő, mivel nem letöltögetésre használom. De hogy nagyon sok weblapon egész egyszerüen kezelhetetlenné válnak a funkciók, meg torzan jelenik meg a weblap összetömörítve, ez a nonszensz nálam.

Az első hsz-emben belinkeltem ol hogy a PH hogyan jön be...

(#4) Fényhozó


Fényhozó
(fanatikus tag)

Nah, mi van senkinek sincs itt mobil internete? :F

(#5) Brutális eb válasza Fényhozó (#4) üzenetére


Brutális eb
(PH! addikt)

[link]

150k elég?

Egy rohadt online videónak minimum a 400k.

AZ APN-t állítsd át standardnet.vodafone .net-re asszem ez az majd utánna nézek.

Ezután rendben lesz a kép nem fog torzúlni.

[ Szerkesztve ]

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

(#6) Fényhozó válasza Brutális eb (#5) üzenetére


Fényhozó
(fanatikus tag)

Köszi a linket. (Csoda hogy még nem zároltak... :F ) Az APN-t hol találom? Van a Vodafone Mobile Connect nevezetü kis programocska, annak a beállításai közt csak VPN találtam... :F De az nem az.

Mint mondtam, én szinte csak irodai célokra használom ezt a mobil szarnetet, így nekem a 150k elég. Ettől persze a voda még csinálhatna normális sebességet, nem azt mondom csak nekem jelenleg nincs rá annyira szükségem.

Üdv

(#7) Fényhozó


Fényhozó
(fanatikus tag)

Nah, végül sikerült megoldanom a problémát, azóta jól jelennek meg a weboldalak. Akinek hasonló problémája van esetleg, annak segítek csak szóljon.

:R

(#8) hamyka


hamyka
(senior tag)

Szép jó estét kívánok!!

az lenne a hatalmas kérdésem hogy melyik mobilnet lenne a jó számomra!!!

hogy míre használnám? gondolom felmerül önökben a kérdés, én erre használnám:

skype+facebook+internetes rádíó (megtudtam hogy ez eszik a legtöbbet állítolag 1,5/2mb/perc!!! tehát ha éjjel-nappal használnám akkor napi másfél giga kb, önök szerint ez lehetséges?) esetleg néha napján torrent, de ha felrakják a netre akkor inkább a neten nézném meg és akkor nem kellene a letöltéssel sem bajlódni// illetve tv-zni is nagyon jo lenne a neten ha ez lehetséges, én arra gondoltam hogy ezzel felváltani a kábel tv-t, vagy önök szerint ez hülyeség?

Elmondom hogy én ídáig milyeneket láttam, és ehhez is várom az önök véleményét, szak értelmét hisz önök csak jobban értenek hozzá :D ( csak azokat írom le amelyeket jónak ítélek meg, nyílvánvaló hogy én sem vagyok milliomos és nem akarom a gatyámat sem ráfizetni)

1. alany: Telenor: Hípernet 42: elméleti maximális letöltés: 42 megabit felfele: 5 megabit, 8090 ft a havídíja,most pár napig még 990/hó a havídíja 2 hónapig aztán a fent említett összeg a havídíja// majdnem elfelejtettem leírni hogy elöre ki kell fizetni a 990 ft-ot/ és vissza mondás esetén nem jár vissza, ha nem mondom vissza tán visszakapnám a havídíj árát?

jajj, azt majdnem elfelejtettem megírni hogy napközbe: 20 gb adat forgalom használható fel minden hónapban/este+100 gb

vagy ez csak mese??

Ja és elárulom hogy én Szegvári vagyok, tehát vidékröl van szó,

2. Alany: telenor: hípernet 84: elméleti maximális letöltési sebesség: 84 megabit/felfele: 10 megabit

napközben elhasználható adatforgalom: 40 giga/este+200 gb

Havídíja: 9990 ft de most míg vissza nem vonják akcíos/akcíos ára: 7990 ft// ja azt majdnem kifelejtettem hogy 30 napos visszavételi garanciával is igényelhetö de elöre ki kell fizetni a 7990 ft-ot......// vissza mondás esetén nem jár vissza, tán ha nem mondom vissza vissza kapnám az árát??// miután elfogyott az adat forgalom aszem 32/32 kilobites sebességre kapcsolják hát ez semmire sem jo....

Sajnos jelenleg olyan a mobilnet hogy nem korlátlan, ezek nem korlátlanok egyik sem, illetve esetleg úgy korlátlan hogy miután el lett használva az adatforgalom bellasítsák.....

gondolkoztam még ezen is íme:

3. alany: Upc mobilnet, 6 gb adatforgalommal: 6500 ft, utánna lassítás azt nem tudom hogy mennyire.....

4. alany ( szerintem hülyeség de majd önök megmondják):

Upc mobil internet 1 gb adatforgalommal+sebesség növelö opcio

1 gb mobil internet ára: max: 2000ft+sebesség növelö opcio ára: 600 ft= max 2600 ft

csak az a hatalmas kérdés bennem hogy ugye miután elhasználom az 1 gigát mennyi lesz a sebességem ugy hogy igényeltem a sebesség növelö opciot!!!// a upc-nél a nö azt mondta hogy csak levelezésre jo, a sebesség növelö opcioval 21,1/2 megabitet lehet elérni az alap: 7,2,/1,4 megabitröl.....

az én hülye elméletem az lenne a upc mobil nettel kapcsolatosan hogy miután elhasználtam az 1 giga adatforgalmat a sebesség növelö opcioval lefele mondjuk:3 megabit felfele pedig 1 megabit, ez is nagyon jó lenne, de lehet hogy nem lehetséges....

ill még egyet meg említenék( bár a megítélésem szerint nagyon drága)

5. alany: thome 4g: Akár: 4G/LTE 100 Mbps / 50 Mbps maximális le- és feltöltési sebesség

havídíja: 11990ft/ 40 gb adat forgalommal/+ adatforgalom kérhetö: 2030ft/3 gb

nah meg vannak ennél (ill ezeknél) is drágábban kijövö csomagok de azok engem nem érdekelnek.....

Várom az önök véleményét, kb le írtam mindent, írjatok és üdv: Hamyka

ui: Bocsi ha kicsit túl személyesen írtam volna meg, máshol is megkérdeztem ugyanezt és most nem kell annyit pötyögnöm mert csak kimásoltam :D

ezt viszont most pötyögöm:D szóval:

Látom itt a hozzá szólásaitokat, a vodafone szolgáltató hogy ne lenne ismerős a számomra tőlük nekem csak mobil telefonom volt, azért mondom azt hogy volt mert bár meg van de nem használom :D

Nekem jelenleg nincs mobil netem csak érdekel hogy melyik lenne a legjobb...

Mobil netböl korlátlan? muhahahaha meg Bruhahahaha, van korlátlan az az: bellasítsák mint a nem tudom én mit, legalábbis ahogy tudom meg hallottam vagy tudom is én :D

Várom a tapasztalataitokat stb!!

Írjatoook :D :C :C

Jelenleg kábeles netem van a optanetnél, jo ez sem valami fényes sebességben de korlátlan lefel 4 megabit ( van hogy több is megvan) és a havidíja 5990 ft bár most drágább lett mert állítólag lejárt a hűségem pedig szerintem még lenne hűségem mert Szeptemberben volt a módosítás, az az 2 évvel ezelőtt :D //

Ja és én Szegvári vagyok, jelenleg kábelnetböl ez a legjobb itt Szegváron, vagy még esetleg T-home, tőlük jöttem el, itt van a lakás előtt a t-home, csak ugye anno 6000-ftért adtak 1 megabitet, ne mondjátok nekem azt hogy nem így van mert így volt, és ráadásul nem is volt itt anno Thome sem....

Kis rövid történet:

2006 elött se kábel tv se net nem volt itt Szegváron, 2006-ban hozták ide ( azt hiszem legalábbis :D)

először a szélmalom cég vagy micsoda volt itten, megvoltam velük elégedve :D

emlékszem hogy ismerősömhöz ( aki szokta az asztali gépemet takarítani ill szervizelni) mentem köttetni a netet meg a kábel tv-t is de akkoriban még nem volt neki boltja itt Szegváron, és a házánál kötettem meg, igaz hogy nem az én nevemre hanem akkoriban még anyu nevére :D

akkoriban volt korlátozott net, bezony!! és kábelesről beszélünk még mindig, azt kínálták 3000 ft-ért.....

Ez nem kellett!!

Mondták hogy jó oké van korlátlan is de az 6000 ft, kicsit uhh nah de az kellett :D és emlékszem hogy lefele 1 megabit volt a sebesség felfele meg tök szar ( nah bocsánat a kifejezésért)

azóta a szélmalom megszűnt, pedig megvoltam velük elégedve, aztán sajnos vagy nem sajnos ezt a céget megvette a T-home ( nah így került ide Szegvárra a Thome)

Emlékszem hogy nem tudom melyik évben ( ezt most jól meg mondtam :D)

Mentünk én és anyu a művelődési házba szerződést módosítani ekkor is még az anyu nevén volt a net és a kábel tv, aztán hallottam hogy jön másik szolgáltató a faluba, igen igen biztos kitaláltátok hogy a optanet bezony!!

Az Optanethez kicsit macerásan sikerült átváltani mert az én utcámban nincs, és csak a szomszéd utcában van így kellett az egyik szomszéd engedélye hogy az ö portáján keresztül jöhessen a kábel, hát mitne mondjak elég nagy rizikót vállaltam fel :D és 5 méteres cső van fel állítva nálam évek óta :D

így került nekem az átállás 5000 ft-ba cső+ ami kell hozzá+ a modem ára ami akkor 9900 ft és ez visszajár úgy tudom, az 5000 ft az nem jár vissza sajnos.....

Nah kb ennyi a rövid történet azt hiszem....

ui: Ja még annyi jutott az eszembe hogy amit a thome adott modemet soha semmilyen bajom nem volt vele, tudjátok anno unoka tesóm járt ide netezni de aztán eladtam neki az akkori asztali gépemet, ( én meg vettem másikat) mert nagyon kellett neki a gép....

Pedig mikor unoka tesóm itt volt, ne tudjátok meg!! Annyit potyogott az a szegény modem hogy sajnáltam, de nagyon strapabíró volt asszem Gold star volt a neve és hot fekete színűre emlékszem de lehet tévedek..... De Strapabíró volt az 1x biztos :DD

Remélem írtok!!

Írjatok és üdv: Hamyka :DD

Comodó új távlatok...........

(#9) hamyka válasza Fényhozó (#1) üzenetére


hamyka
(senior tag)

szép jó estét :)

Igaz kicsit régi a hozzászólás de én is reagálnék rá ha lehet :)

Ezt írod idézem: ,,A csattanó pedig hogy az még csak hagyján hogy az ígért maximális elméleti 7,4MBit/s sebességnek a közelébe sem érünk (60-250kb/s között szokott ingadozni a letöltés) A weblapok nagy többsége torzan jelenik meg, vagy nem is használható... ,,

Az elméleti sebesség az nem ígért pusztán egy elméleti érték hogy annyit is elérhet, persze nagyon jó körülményeknek kell meglenni :) pl-ul: nincs se fa, senki nincs a hálózaton csak te, ilyen meg mint tudjuk nem létezik :D

Pannonál is van egy elméleti érték, de sok mindentől függ hogy mennyi sebesség jön össze :)

Nekem anno a kábelnetet ajánlották, gondolkoztam már mobilnetben is ( 1-2 ok miatt) de amiket halottam róla nem mertem belefogni ( pedig nemrég majdnem belevágtam a mobil netbe csak valami ok miatt nem jött össze )

Úgy látszik akkor mégsem érdemes mobil netben gondolkozni ahogy elmondod :(

szal amíg lehet használom a kábeles netemet aztán majd lesz valami :)

Azzal is tisztában vagyok ahogy elmondtad hogy :

1 giga adatforgalmat gyorsan ellehet használni nem csak letöltéssel, na ebben lehet valami igazság, mert ha mondjuk netes rádion vagy akkor már kampec, és szerintem akad össze vissza, a korlátos mobilnetből szerintem a invitelék a legjobbak mert azt mondták hogy 384 kilobit ( vagy hogy mondták pontosan már nem emlékszem) a sebesség, a pannonál-telenornál- vodafonnál 128 kilobit vagy mi a sebesség ha jól tudom, bár szerintem ezek is elméleti értékek, nem tudni melyik lenne a jobb, de ha igaz is az invitelék sebessége (korlátozás után ) semmitsem ér az a 384 kilobit, én meg nem vagyok szaki :D

A Magam módján fogom fel a dolgokat, lehet másképp mint mások de szerintem ez nem baj :)

szal aki teheti az menjen az Optanethez ( még ha szomszédon keresztül is jön a kábel, csak meg kell beszélni a szomszéddal és megbeszélés kérdése ;) )

aki pedig nem tud menni Optanethez akkor maradnak T-homék, modemjükkel sose volt bajom, pedig amennyit esett az a modem na mind1, a mai napig vissza sírom azt a modemet, fekete színű volt, szerettem azt a modemet, de lekellett adnom sajnos :(

Itt ahol én lakom panaszt halottam a T-homról, nekem nem voltak olyan rosszak, igaz 1 alkalommal csalódtam bennük mikor majd 8-9 ezer ft-os csekk jött ki, azt mondták át lett módosítva, na mind1, a szolgáltatásukkal meg voltam elégedve, fenn akadások persze voltak, mindenhol van........ legalábbis szerintem......

Meg az igazsághoz hozzátartozik hogy ismerősömnek volt itt ahol én lakom pc boltja, sajnos abba hagyta :( de ellehet vinni hozzá a gépet :K tudom is hol lakik.....

Meg azért mentem át az Optanethez annó mert jobb árakat ígértek, háát valóban jobb árak vannak, csak hááát nehézkess volt az átállás :U :U

Anno ismerősöm házánál ( aki javítsa is a számítógépet+ki is takarítsa és rendesen meg is csinálja :K )

kötöttem a netet, ez olyan 2006-ban lehetett, nem jut eszembe most a szolgáltató neve akkor még se t-home se optanet nem volt itt :D Invitel nem tudom volt-e itt akkor már....

Emlékszem rá akkoriban ( 2006-ban vagy hogy ) 3-4 ezer ft-ért is volt net de az korlátolt, míg korlátlan az pedig 6 ezer ft volt, így hát gondolhassátok melyiket választottam :U

Hát a korlátlant :K

A korlátozott az olyan volt hogy megvolt szabva mennyi zenét stb-stb tölthetsz le, már nem emlékszem hogy volt de kb így, aztán ezt a szolgáltatót megvette a T-Home, így lettem én T-homos, akkor még anyu nevén volt, ( manapság az én nevemen van)

Asszem ismerősöm nem csinálta a T-homot, de a legelsőt, és a Optanetet csinálta, jó volt hogy itt is van ügyfélszolgálat, sajnos legközelebb Szentesen van Optanetnek ügyfélszolgálata legközelebb :U

Azt nem tudom hogy az Invitelék amennyivel drágábbak annyival jobbak is ??

Illetve Invitelééknél kell vezetékes telefon? mert úgy tudom a legelső internet ilyen volt hogy a vezetékes telefon seggébe kellett dugni a kábelt másik végét a számítógép seggébe :U

Illetve hallottam olyat is hogy a T-Home pénzt kér azért hogy elvigye a modemet, én bevittem nekik a modemet, elfogadták semmi kivetni valót nem találtak benne, nem is találhattak hisz működő képes állapotban vittem nekik vissza :K

A legelső szolgáltatónál nem volt modemdíj asszem, T-homnál sem volt,

Optanetnél volt 9 ezer ft, vagy 9900 ft már pontosan nem emlékszem, egyével később cserélni kellett a modemet,

Illetve mikor még nem tudtam nagyon kezelni a set top boxot képesek voltak 500 ft-ot elkérni a beállításért na tudod mikor, mondtam nincs és kész :DDD

Na nem azt a 500 ft-ot sajnáltam tőlük, hanem hogy ilyet tenni hogy pénzt elkérni egy nyavalyás beállításért, elképzelem ahogy másnak naponta elállítódik a set top boxa, és minden alkalom 500 ft, na tudod mikor :D

Na kb asszem leírtam mindent, ha van egyéb kérdés, vagy bármilyen kérdés, ezzel vagy mással kapcsolatosan, jöhetnek a kérdések akár ide akár privátba :K

és bocsi hogy ilyen hosszú lett nehari érte :B

Comodó új távlatok...........

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.