- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
2ning
tag
Közben megtaláltam!
A Subtitle Workshop kellett nekem.
-
2ning
tag
Sziasztok!
A kérdés a következő:
Egy mkv-s kiterjesztésbe hogy tudok belerakni egy magyar feliratot? Illetve a benne lévő feliratok .ass kiterjesztésűek, a beszerzett magyar felirat pedig srt.Ez probléma? Ha igen hogy tudom átalakítani? -
Sullivan
aktív tag
valaki megtudja mondani hogyan lehet 20-30gb-os 1080p-s mkv fájlból 4 vagy 8gb-os 720p-s mkv-t csinálni?
keresgettem már sok helyen de semmi értelmes megoldást nem találtam
talán elég lenne egy matroska directshow convert filter is de azt sem találtam -
Asura
csendes tag
Hali
érdekelne annak a honlapnak a címe ahol az időzítések és a hangok vannak elhejezve
elvileg Nill szerkeszti Tudna valaki segíteni? -
rolandvida
csendes tag
SEGÍTSÉGETEKET KÉREM ABBAN, MELYIK PROGRAMMAL TUDOM AZT MEGCSINÁLNI, HOGY EGY .MKV FILET 24-RŐL 25 FPS-ESRE KONVERTÁLOK, DE MINDEN MÁS MARADJON!!
kÖSZI!
-
footy
addikt
Van arra valami egyszerű program, hogy hd-filmet (mkv) 1080p-ről 720p-re konertáljak?
-
XPLogan
csendes tag
Sziasztok,
Hogyan lehet egy mkv-ból a képsávot a legegyszerűbben kinyerni? Mert akkor valszeg már át tudnám konvertálni valamilyen másik formátumba is az ilyen kiterjesztésű fájlokat.
Előre is thx!
-
Shia-ko
aktív tag
Hali!
Próbáltam egy 8 gigás .mkv-t 25fps-re átállítani a korábban Nill által írt módon és .txt file-lal, és return code of 3 errort kapok.
Van valami ötlet a megoldásra? -
Locsi
senior tag
válasz
muveszur #134 üzenetére
Lehetni, éppen lehet, csak marha macerás.Én is csináltam DVD9-ből DVD5-öt, a menete a következő volt mkv extractorral kiszedem az mkv fájlból az audió sávot, a méretét kivontam a 4483MB-ból (DVD5), utána fogtam az mkv fájlt, és a GOTSent nevű progival csináltam belőle mp4-et. A GOTSent progi amit konvertál aac hangot annak a sávnak a méretének a felét levontam az előbb kapott méretből (4483MB - AC3, vagy DTS audió, - AAC audió/2). A GOTSent által csinált mp4-et meg már megnyitja a Nero Recode, ott beállítod , hogy Nero digital, Cinema, a videó beállításnál megnézed, hogy nem akarja-e levágni, és átméretezni a képet, utána már lehet konvertálni. A kapott fájlt megnyitod, a régivel együtt az mkv mergével, kiszeded a pipát a régi videó, és az új mp4 audió fájl elől, megadod mi legyen a fájl neve, mert az mkv merge ugyanoda akarja menteni az új fájlt min a régit, Start muxing, és kész is.
Remélem segítettem, és valamelyest érthető voltam.
Üdv, Locsi.
-
muveszur
addikt
Sziasztok! Hozzájutottam egy mkv filmhez, és ki akarom irni dvdre mint mkv fájl. De kb 150megával több mint egy dvd. Hogyan tudok egy kicsivel többet tömöriteni a filmen h ráférjen egy DVD5re??? Köszi!
-
Locsi
senior tag
válasz
mikka_makka #128 üzenetére
Én is beleszaladtam hasonlóba.Csak azt tudtam csinálni, hogy mkv extract-tal szédszedtem videó, hang, és felirat fájlokra, utána meg újra összeraktam az mkv merge-vel.
Üdv, Locsi.
-
mikka_makka
csendes tag
Sziasztok,
Tudja valaki, hogy mit tudok kezdeni a köv. hibaüzenettel, amit az mkvmerge gui generál:
'die' called: bref_packet == NULL. Wanted bref: 167000000.
Ez miatt nem tudom szétdarabolni a Mr.es.Mrs.Smith.720p.dual.x264-runner.mkv fájlomat.
Bárkinek bármi tipp?Előrei is köszi!
-
törölt tag
sziasztok,
a wmplayer nem jatssza le az mkv fileokat, pedig a codec fel van telepitve
mi lehet a gond? -
vlaci79
senior tag
válasz
attyspocak #122 üzenetére
Szia!
Nem tom mi lehet a gond nálad. Megynyitottam az első fájlt, majd appendnél megkerestem a másik fájlt majd start muxing. Kész fájlt én simán le tudtam játszani, jól.
Amúgy még most barátkozok mkv konténer formátummal
VLaci -
vlaci79
senior tag
válasz
attyspocak #120 üzenetére
"append" "add" mellett találod.
VLaci -
Locsi
senior tag
válasz
petyuska74 #118 üzenetére
Használd a "The Filmmachine" nevű progit. [link]
Üdv, Locsi.
-
petyuska74
tag
Sziasztok!
tudnátok nekem olyan programot mondani ami átalakítja .mkv kiterjesztésű filmet DVD formátummá?
nekem ilyenek vannak de nem tudom működnek-e?
sony vegas 8, sony dvd architect 4, power producer, pinnacle studio 11 ultimate, Abobe elements 4 és premiere pro cs3, adobe encore, ulead videostudio 11 plus, ulead dvd workshop.
nem akarom mindet feltenni csak azt amelyik jó erre.
és még valami...létezik x264 standalone codec, mint pl a divx xvid, vagy egészen hülyeséget kérdeztem?üdv és előre is köszi
-
ham_
tag
Sziasztok
Az jutott eszembe, hogy valahol olvastam hogy az eredetileg 24 fps-es filmbol a PAL dvd-t ugy csinaljak, hogy egyszeruen 24 fps helyett 25 lesz, azaz az NTSC valtozathoz kepest gyorsabban megy le a film (ezaltal a hang is picit magasabb lesz).
Namost, azoknal a hd-ripeknel (24 fps), amikhez PAL dvd-rol teszik hozza az eredeti nyelvu hangsavot, ott mi a bevett szokas ? Time-stretchelik a hangot, vagy egyszeruen beallitjak 24 fps-t es ezaltal egyszeruen "visszalassul" az eredeti sebessegre ?
Remelem erthetoen fogalmaztam meg a kerdest -
fiATHaLON
őstag
Volt itt valami induló mkv topic sügéreknek (mint jómagam
),
de az eltűnt...
Elnézést, de itt tudom csak megkérdezni, hol kell és mit állítani,
ha egy mkv video lejátszásánál 3-4 masodpercenként enyhe
begyorsulás van kb. fél másodpercre, az egész film alatt...
Kódeknek a CCCP van fenn semmi más.
Előre is köszönöm. -
Locsi
senior tag
válasz
attyspocak #112 üzenetére
Nem tudom, próbáld ki. De az biztos, hogy nem lesz minőség romlás, mert nem konvertálod újra.
-
Locsi
senior tag
válasz
attyspocak #109 üzenetére
De lehet vele vágni. Itt a beállítás.
-
attyspocak
aktív tag
Segítség!
Az MKV fájlokat az MKVmerge progival nem tudom ketté vágni ugye? Vagy igen? De akkor hogyan? Vagy mivel tudom, ha nem ezzel? Ha kettévágom egy arra alkalmas progival, akkor az a beágyazott srt vagy egyéb felirat fájokat is kettévágja?
-
Locsi
senior tag
válasz
petyuska74 #106 üzenetére
Ha van a tévédnek hdmi bemenete, és a videókártyádon van szabad dvi kimenet, akkor nincs baj, mert lehet kapni DVI/HDMI kábelt, igaz hogy nem olcsón. [Galax]
Üdv, Locsi.
-
petyuska74
tag
Sziasztok!
tudtok olyan asztali DivX/DVD lejátszót, ami le tudja játszani a .mkv kiterjesztésű fájlokat?
jó lenne, ha lenne HDMI kimenete is.
másik problémám, de lehet, hogy nem ide tartozik...
olyan videókártya, aminek van HDMI kimenete, van-e?
mert hát a Plazam tévének van PC bemenete, de a régebbi fajta, nem a DVI.
Szóval az a lényeg, hogy minél jobb minőségben átkerüljön a pc képe a plazmára.
a segítséget előre is köszönööm.
üdv
-
válasz
IcebirdMK #103 üzenetére
Szerezz be valamilyen hangszerkesztő programot, pl. Cooledit 2000. Transform/Time-Pitch/Stretch/Constant Stretch és itt beállíthatod hogy mennyivel tömörítse illetve nyújtsa a hangsávot időben a progi.
pl. ha 25 ről alakítunk 23.976-ra akkor 25/23.976=1.0427-et kell beírni a ratiohoz és nyújtást fog csinálni a program, ha 23.976ról alakítunk 25-re akkor pedig 23.976/25=0.959-et kell beállítani és időben tömöríteni fog a program.
-
1, -Feltelepítesz a gépre egy avisynth nevű frameserver programot.
-Total Commander alatt Shift+F4 létrehozol az mkv filmed mellett egy akarmi.avs nevű fájlt.
-A fájlba pedig beírod ezt:DirectShowSource("C:\Filmek\film fileneve amit meg akarsz nyitni.mkv",fps=23.976,pixel_type="RGB")
Az fps lehet 25 is, pl. kmplayer/media info alatt meg tudod nézni hogy a te filmed milyen.
Ezután a virtualdubbal már csak az akarmi.avs fájlt kell megnyitnod ami egy virtuális aviként fog viselkedni.
2, Második megoldás: A matroska egy konténerformátum, az mkv extractal egyszerűen kiszedheted az mkv fájlból külön a videót (H.264/Xvid stb. formátum) a hangsávot (AC3/mp3 stb.) és a feliratokat is.
Ha van hozzá megfelelő kodeket akkor az mkvból kibontott videó fájlt már meg fogja nyitni a virtualdub. -
Daweee
őstag
Nekem olyan problémám van, hogy a Vdubmod nem hajlandó MKV-t beimportálni: írja hogy parsing Matroska file, xxxK of 390037, erre amikor eléri a végét, mintha semmi nem történt volna, megy tovább... a csík végigment, de nem hajlandó abbahagyni, 390000ből már 3 millánál tart
mibaja lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Apple asztali gépek
- Futás, futópályák
- Medence topik
- Politika
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Nők, nőügyek (18+)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest