Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • strogov

  senior tag

  válasz Doosa #3018 üzenetére

  Leírás alapján filmen tesztelted. Ezzel az a gond, hogy a HW decode hálózaton keresztüli lejátszásba belehalhat ha a puffer kiürül, és a lejátszó ezt nem kezeli jól pl. MX player-nél gyakori volt (FAQ-ban is benne van). Próbáld ki speed test-tel, aztán file copy. Ha ezek mennek akkor BSplayer-ben be lehet állítani nagyobb puffert.
  Ettől függetlenül mint a topicból is kiderül az USB-Eth komoly lutri.

 • strogov

  senior tag

  válasz KIZS #3047 üzenetére

  Szerintem olcsóbban kijön egy tablet mint MK/MX/UG kütyü + érintős kijelző, és faragni sem kell. Ezeknek szerintem pont az a lényege, hogy filléres cuccok, a tv + egér meg adott. Ha ennél többet költesz rá akkor érdemes lapozni (szerintem).
  Myaudio-nak pl. van 7", rk3066. Ugyanazt tudja amit a topic tárgya(i), csak kijelzője is van. Hazai garanciával 30k HUF. Azért ezt írom, mert ennél olcsóbban is kijön ha utána néz az ember.
  ui.: Ha kiszolózod akkor időjárás álló is lesz :)

  [ Szerkesztve ]

 • strogov

  senior tag

  válasz oba #3139 üzenetére

  A spec: [link]
  Mivel a SoC-ról hallgat ezért: Amlogic 8726-MX, Mali-400 MP.

 • strogov

  senior tag

  válasz imiadmin #3145 üzenetére

  A "bármely kernelhez" résszel azért óvatosan. A mellékelt modul 2.6.28-hoz készült. A topic tárgyain 3.0.8+ az általános. Ezért ha le is fordul egyáltalán nem biztos, hogy működni fog ... de a lefordulással is lehetnek gondok.
  A modul leírása: JiaPeng NET JP1081 one chip USB 1.1 ethernet devices on android platform.
  Az USB 1.1 ha igaz, akkor ebből nem lesz énekes halott. Legjobb (elméleti) sebesség 1,2 MB/s.
  Egyébként lehet, hogy azért működik (rövid ideig) mert ez a modul van betöltve, csak ez hibás.

  Ha nagyon nyomozni akartok akkor:
  - PCbe bedug, megnézni vendor id és device id. Rákeresni, hogy ez mi valójában. Ezután pl. CM kernelben keresni modult hozzá, vagy XDA-t átnézni. Ha nincs semmi akkor kár vele vesződni.

  pl.: rövid google után a linkelt forrást adja a speedlink a Davicon 9601-es cuccaihoz, de ahhoz nem jó. dm9601 kell hozzá.

 • strogov

  senior tag

  válasz spl #3152 üzenetére

  Talán tudod használni. Ha igen, akkor olvasd végig:

  UG007-em van, de olyan nagy különbség nincs a cuccok között. A TV-be legyen bedugva az eszköz, mert látnod kell a képet. OTG-ről kell csinálni (HUB nem játszik), feltételezve, hogy a tied is onnan kapja a delejt. Ez megy tehát a gépedbe. A normál USB portra tegyél egy egeret. Ne terheld túl az eszközt perifériákkal, mert a gépről nem kap 2A-t. Ha van külön DC akkor azt is használhatod.

  Szerintem a Moborobo-t kerüld messzire. Annyi a szerepe, hogy megnézni milyen típusú eszköz található, és felteszi az usb driver-t hozzá. Egyszerűbb ha te magad felteszed az rk30 drivereket. Minden Finless fw-csomagban benne van egy külön könyvtárban.

  A gépről kapva a delejt teljesen normálisan el kellene indulnia az eszköznek. Beállításokban "Connect to PC", vagy hasonló. A géped felismeri, hogy talált valamit, felpakol hozzá fél tucat USB drivert, csak az rk30-t nem, azt utánna add meg neki (lesz egy ismeretlen eszköz). Windows 8-on nem fog menni, azt újra kell indítani és a boot menüben beállítani, hogy aláírás nélküli drivert is telepíthetsz (Moborobo-nak se megy).

  Ha ez megvan, és jóban van a géped és a kütyü akkor lehet root-olni. A root ezeken nagyon primitív. USB debug-ot bekapcsolod (ez kell az ADB-nek), és utánna "Connect to PC". A "Connect to PC"-vel játszhatsz nyugodtan ha nem sikerült elsőre a drivert feltenni. A sikeres root feltétele csak annyi, hogy a géped lássa az eszközt ("Connect to PC" pipa be), nem kell első kapcsolódásnak lennie, vagy recovery boot.

  TPSarky egy bat amibe összerakták az ADB parancsokat aminek az eredménye a root. Nincs exploit, nincs mágia. Egyszerűen ADB-vel azt csinálsz amit akarsz.
  "adb devices" parancsra látnod kell az eszközt. ADB és a szükséges DLL-ek vannak a TPSarky zip-ben.
  Elindítod a bat-ot, és az lefuttatja a szükséges parancsokat. Lecseréli az eszköz bin tartalmát egy busybox-ra. Megpróbál feltenni egy supersu-t is. Ez nálam nem sikerült neki, de nincs jelentősége. Market-ből leszedtem és telepítettem.

  Az egér azért kell mert a TPSarky 3x újraindítja az eszközt és akkor újra be kell pipálni a "Connect to PC"-t.

  Röviden a hibakeresés sorrendben:
  - Ha az eszköz OTG-vel gépre kötve nem indul, akkor keress másik USB portot, vagy másik gépet. Vagy ha van külön DC akkor használd (egyes eszközök nem csak OTG-ről kaphatnak delejt).
  - Ha "adb devices" nem látja az eszközt akkor az USB driver nem jó.
  - Ha TPSarky hibaüzenetekkel bombáz akkor a fenti pont mégsem jött össze.
  - Ha TPSarky a root végén nem tudja feltenni a supersu-t akkor telepítsd Market-ből.

  [ Szerkesztve ]

 • strogov

  senior tag

  válasz viperabácsi #3211 üzenetére

  Ez egy összeszerelő üzem. A műanyag tokon, és "tesztelésen" (ezt erős tesztelésnek hívni) kívül itt nem csinálnak semmit.

  [ Szerkesztve ]

 • strogov

  senior tag

  válasz Sera26 #3778 üzenetére

  Röviden: szerintem nem.
  A különbség Somatom 2556-os hozzászólásában van.

  Wifi-ben csodák nincsenek. Ha komolyan gondolod, hogy hálózatról 1080p-t akarsz nézni akkor vagy tedd nagyon közel a router-t és a kütyüt, vagy barkácsold meg az antennát (a legegyszerűbb módszer ha közelébe teszel egy tésztaszűrőt). Amit ezekbe tesznek az kb. 10cm drót. Ebből nem lesz énekes halott akármilyen chipre húzzák rá. Ha végignézed a fórumot a legtöbben inkább eth-usb adapterrel bütykölnek, de van bőven antenna mód is.

  Szerintem ezeknél a kütyüknél a támogatás a lényeg, összeszerelésben gyakorlatilag ugyanaz mindegyik. Jelenleg normális kernel modul csak az RK901/RK903-hez jött ki. A mediatek nem ad ki semmit, így minden új firmware egy taknyolás. CM-nek van talán valamilye, de nem volt időm utána nézni :( A stock fw minden esetben 720p, és abból sem a legjobb. Ergo idővel 3rd party fw-t akarsz majd rátenni ami a mediatek-es cuccoknál jelenleg nem egyszerű.

  Egyébként imito mx1/2 és UG007 lényegében megegyeznek. Nekem UG007-em van. Simán megy imito mx1/2 firmware-rel. Kár, hogy az is szar. Az a 6300-as antutu amit az 1080p kernelük tud kiábrándító :( Ráadásul úgy, hogy 1.6-on megy az rk3066. Finless Bob se kapkodja magát, hogy ezekre is kiadjon valamit, mert tényleg gányolás binárisokkal szórakozni. Úgyhogy a nem RK901/RK903-as vonal szerintem zsákutca. Aztán lehet, hogy lesz majd jobb, most ez van.

  [ Szerkesztve ]

 • strogov

  senior tag

  válasz AnonyX #3813 üzenetére

  Lehet ilyet csinálni csak minek? A Nexus7 8GB-os változata önköltségen 200 USD. Ennél olcsóbban nem lehet adni. Szeretnél 32GB-os változatot ... az kb. az IPS kijelző árával növeli ergo ugyanott vagy, és még nem nyertél a bolton.
  Ez csak azoknak éri meg akik tartalomszolgáltatóként nem a készülékből akarnak megélni, és még így is nagyon drága.

 • strogov

  senior tag

  válasz oba #4025 üzenetére

  Amit újság cikkekben látsz az nettó ár. Ezért az a 30% haszon leginkább 27% Áfa (keletre és tengerentúlon jobbára nem létezik), és 5% vám. 5-10% árrésből kell(ene) fenntartani boltokat. Összehasonlításként: a Philips most számolta fel az LCD gyártását mert 15% árréssel tudta csak értékesíteni a tévéit. A háztartási gépekre és világításra mennek rá, mert ott 30%.

  Tegyük fel 100 USD egy cucc. Ma 214.5 HUF/USD a váltás. Ez normális embernek azt jelentené, hogy 25k-n haszna is van a kereskedőnek. 100*1.27*1.05*váltás és igazából 30k-ig veszteségesen adja (ha teljesen tiszta akkor 35k-ig, mert sok egyéb adó is van). Ha mégsem így van akkor 2 dolog lehet:
  - Nem 100 USD a cucc,
  - Nem teljesen tiszta a bolt.
  Ezen kívül nagy cégek előszeretettel alkalmazzák az USD/EUR 1/1 átváltást. Így lett a 250 USD-s 16GB-os Nexus 7 95k HUF mire ideért. Üsd be google-ba: (250*1.27*1.05) EUR in HUF, aztán keresd az irdatlan hasznot a 95k felé.

  Sajnos (?) nem a boltok nyelik le a pénzt hanem az állam. Ezért megy csődbe lassan minden kisbolt. A külföldi (pl. szlovák, osztrák) kereskedőkkel szemben tisztességesen nem lehet tartani az árakat. Mindenki tisztában van vele, hogy itthon magasak az árak. De nem lehet ellene semmit tenni. Nem véletlen, hogy adathordozót is csak dísznek tartanak. Áfa+vám+artisjus és épeszű ember nem vesz itthon ilyet hanem rendel futárral szlovákoktól.

 • strogov

  senior tag

  válasz #79335424 #4162 üzenetére

  Itt bemutatják a map folyamatot. Ha nem lenne világos a játék aktív állapotában készít egy screenshot-ot, majd ezen beigazítja a megfelelő elemeket megfelelő mérettel.
  pl.: a forgáshoz és fej fel-le viteléhez egy fps-ben általában húzogatni kell a képernyőt ami touch, de magát a folyamatot az analóg karra rá lehet tenni, ezért fog egy ilyen elemet, és szinte teljes képernyőre széthúzva kiteszi.
  Fruit Ninja, Cut the Rope vagy Angry Birds ezzel így nem fog menni, mert ott a touch maga a kurzor. Olyan játekoknál használható amelyeket egyébként más platformon tudnál gamepaddel irányítani, és esetleg fel van készítve a jaték gamepad-re. A Sony az Xperia Play miatt sok fejlesztőt "meggyőzött", hogy érdemes kontrolerre is optimalizálni az irányítást.

 • strogov

  senior tag

  válasz droid32 #4172 üzenetére

  Elvileg igen, de nem ismerem mindegyiket, így nem garantálható. TVn soha nem jutott még eszembe, hogy Blood & Glory-t játszak. Az Xperia Play játékoknál annyit csináltak, hogy felismerik a kontrollert, és nem kell map (elvileg). Illetve törekedtek arra, hogy menjen kontrollerrel. pl. Asphalt-ok eredetileg csak giroval mennek, de Xperia Play miatt megoldották a gamepad irányítást ... ami hivatalosan nincs más eszközön. Így viszont van aki kormánnyal irányítja.

  A sixaxis csak ps3 kontrollerrel "garantálja" a működést (ettől még működik mással is). Nekem Shadowgun pl. a wiimote-nál átállt magától gamepad irányításra. Map azokhoz kell amiknél ezt a fejlesztők nem tették meg.
  Wiimote (+nunchuck) kicsit máshogy működik mint a sixaxis, de arról is van tutorial sok.

  Aki játszani szeretne ezeken a kütyükön az 720p kernelt használjon.

 • strogov

  senior tag

  válasz tutucs #4175 üzenetére

  Esély mindig van ... kivétel ha hardver hibás. Telefonokat könnyebb téglásítani, mert ott a radiot is felülírják, hogy gyári aláírás nélküli ROM is futhasson, itt ilyen nem kell.
  Ha se kép, se hang akkor TVre nem lesz szükséged hozzá. Ha van akkor reset gombot nyomni, ha nincs reset gomb akkor szétszedni, és a reset pin-eket rövidre zárni (pl. egy kis fejű fém csavarhúzóval) és PC usb-be dugni az eszközt a szokásos módon. Ha elindult el lehet engedni a pin-eket. Ha minden jó akkor megjelenik az új hardver felismerése "varázsló". Elképzelhető, hogy csak sokadik alkalomra indul be (nekem 3-ra jelent meg a PC-n). Ha ismeretlen hardver, akkor az rk3066-os usb driver-t hozzá kell majd adni az eszköz kezelőben.
  Ilyenkor egyből flash módban indul. RK batch tool és egy gyári FW-t rátenni. Ha minden jó akkor custom ROM-mal lehet újra próbálkozni.
  Nekem néhány hete sikerült valamit elszúrni flash közben ami után kék led-en kívül más életjelet nem adott az UG007.

  Ha tápot sem kap akkor lehet, hogy elengedett a forrasztás. Ezt egy műszerész meg tudja forrasztani neked.

  [ Szerkesztve ]

 • strogov

  senior tag

  válasz kerno76 #4187 üzenetére

  Flash módban van az eszköz? Normál indításnál Mass Storage-nek látja?

 • strogov

  senior tag

  válasz Mike88 #4192 üzenetére

  UG007-em van. Nem kell root, nem kell reboot app. Root a reboot appnak kell, de az RK Batch Tool, vagy a Flash Tool (kinek melyik megy) alcsonyabb szinten dolgozik. A reboot app csak a "reboot" utasítást hívja meg. Ha root (vagy ADB) vagy akkor te is kiadhatod paraméterezve.
  Általában Storage Mode-ból a sima RK Batch Tool-lal szokták flash módba tenni.

  [ Szerkesztve ]

 • strogov

  senior tag

  válasz #79335424 #4411 üzenetére

  "Most már tényleg érdekel, hogy Concorde -éknak hogy sikerült ebből, jól működő kütyüt varázsolni. Van egy tippem a válaszra."

  Jól tippeled: sehogy. Vagy 720-as a kernelük, vagy használhatatlan a cucc. A stock 1080p kernel egy rakás szar ... viszont deklaráltan béta.

 • strogov

  senior tag

  válasz csili123 #4434 üzenetére

  Az Android jelenleg nem támogatja az 5.1-et. A legtöbb amit ki tudsz hozni az 2.1.

 • strogov

  senior tag

  válasz strogov #4435 üzenetére

  Mivel állandóan visszatérő téma ezért egy kis pontosítás az RK3066 adatlapjáról:

  1.2.11 Audio Interface

  I2S/PCM with 8ch
  --------------------------
  - Up to 8 channels (4xTX , 2xRX)
  - Audio resolution from 16bits to 32bits
  - Sample rate up to 192KHz
  - Provides master and slave work mode, software configurable
  - Support 3 I2S formats (normal , left-justified , right-justified)
  - Support 4 PCM formats(early , late1 , late2 , late3)
  - I2S and PCM cannot be used at the same time

  I2S/PCM with 2ch
  --------------------------
  - 2 independent 2ch I2S/PCM interface
  - Up to 2 channels (2xTX, 2xRX)
  - Audio resolution from 16bits to 32bits
  - Sample rate up to 192KHz
  - Provides master and slave work mode, software configurable
  - Support 3 I2S formats (normal , left-justified , right-justified)
  - Support 4 PCM formats(early , late1 , late2 , late3)
  - I2S and PCM cannot be used at the same time

  SPDIF
  ---------
  - Audio resolution : 16bits/20bits/24bits
  - Software configurable sample rates (48KHz, 44.1KHz, 32KHz)
  - Stereo voice replay with 2 channels

  Tehát HDMI-n ha a 8 csatornás kimenetet használták, és lesz támogatása akkor kijöhet 8 csatorna, de jelenleg nincs. Szerintem egyébként is csak a 2 csatornát használják.
  Sok box-on látni SPDIF kimenetet. Ha ezek RK3066-tal szereltek, és ennek a kimenetét használják (mindegyik ilyen), azok _soha_ nem lesznek képesek kettőnél több csatorna kiküldésére ezen a kimeneten.

  [ Szerkesztve ]

 • strogov

  senior tag

  válasz cSuwwi #4437 üzenetére

  Igen. Itt alapvetően az RK3066-ról van szó (mint nem 5.1 támogátású HW). AML8726 + XBMC + Android 4.1.1 tud normális 5.1-es hangot ... a fórumok alapján.
  Állítólag rockchip is dolgozik a megoldáson ... állítólag.

  Akinek az 5.1 létkérdés az szerintem várjon 6-8 hónapot ameddig tisztázzák a dolgokat. A 24fps is hasonló probléma.

  [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák