Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • KeFe

  tag

  válasz interstate76 #3420 üzenetére

  Tulajdonképp te azon sopánkodsz hogy a paypal a visszatérítést ugyanazon a módon számolja el, mint ahogy a kifizetés megtörtént. Nevezetesen a forintszámlád meg lett terhelve a megfelelő USD összeggel, és a visszatérítésnél pedig ugyanannyi USD érkezett rá. Most akkor hol baszott ki veled a paypal?

  Ha nem szeretnéd a vonatkozó deviza eladási ill vételi különbséget, valamint az árfolyamkockázatból adódó veszteséget lenyelni akkor talán regisztrálj a paypalon egy olyan kártyát mely USD devizaszámlához kapcsolódik. Hogy az lényegesen magasabb fenntartási költségekkel járna mint a forintszámlád és a hozzá kapcsolódó netkártya? Hát ugye valamit valamiért :)
  Esetleg beszéld meg az eladóval hogy HUF-ban kérje be az összeget a paypaltól :D

  Hihetetlen hogy egyesek ennyire ne értsék meg hogy működik a piacgazdaság.. és ennek tetejébe ide járnak sírni a prohardverre :)

 • KeFe

  tag

  válasz interstate76 #3558 üzenetére

  "Köszönöm a választ! Azt jól értem, hogy ha a paypalom össze van kapcsolva egy bankkártyával, akkor az átváltásból adódó árfolyamveszteség miatt rosszabbul járok, mintha nem lenne hozzákapcsolva? A jelen összeg esetén ez nem nagy ügy, de egy komolyabb visszatérítés esetén nem kicsit bántana a dolog."

  "Akkor jól jártál az időközben bekövetkezett árfolyamváltozásokkal, de ez színtiszta mázli, nincs köze a paypal üzletpolitikájához. Ha minden egyéb körülmény változatlan, akkor buksz a visszatérítéskor, pedig nem is kéred, hogy átváltsák a pénzed."

  "Na mégegyszer: az nem érthető számomra a paypal üzletpolitikájából, hogy pl. egy visszautalásnál miért kénytelen átváltásból származó árfolyamveszteséggel számolni az, akinek hozzá van kapcsolva a paypal accountjához a kártyája, miközben akié nincs, az megkapja USD-ben a visszatérítést és nem veszít a dolgon anyagilag. Aki nem kapcsolja a paypaljához a kártyáját, az jobb ügyfél?"

  Ez neked nem egy 1 bites user sopánkodásának tűnik? Mert nekem eléggé :D
  Pedig többen szépen türelmesen megpróbálták elmagyarázni neked, hogy miként működik teljesen logikusan a visszatérítés, de te a "HÁDDEMÉRÉNJÁROKROSSZÚL" vaslogikáddal csak nem bírtad felfogni...
  Tudod van az a vicc az idiótával aki szembe megy az autópályán és mindenkit hülyének néz...

  De lásd kivel van dolgod elmagyarázom neked óvodás szinten.
  Van az eladó nevezzük E-nek, van a paypal nevezzük P-nek, van a bank nevezzük B-nek, és vagy te nevezzünk I-nak.
  H Fakockalandban lakik ahol a hivatalos fizetőeszköz a fakocka, E pedig Vasgolyólandben ahol pedig a fizetőeszköz na mi? Hát perszeee... vasgolyó!
  Sajnos E nem fogadja el a fakockáidat, csak a vasgolyót ezért meg kell bíznod valakit ahogy váltsa át azt neked. Te ismered B-t mert ott van 2 utcával arrébb egy fiókjuk ezért náluk tárolod a fakockáidat. E sajnos nem ismeri B-t, csak P-t ezért ő ott tárolja a vasgolyóit.
  P elég jófej, mert amennyiben bemutatod neki B-t akkor ők lerendezik egymás között a fakocka-vasgolyó konverziót, melyre több lehetőséged is van.
  1. Megkéred B-t hogy küldjön fakockát P-nek és majd ő átváltja a saját árfolyamán vasgolyóra
  2. Megkéred B-t hogy küldjön váltsa át a fakockát vasgolyóra és küldje el P-nek
  Természetesen mind B mind P nem szívességből teszi ezt, hanem haszonszerzés céljából, ami eladási-vételi árfolyamban, esetleg konverziós költségben nyilvánul meg.
  Ha esetleg a vásárlásod B illetve P hibáján kívül meghiúsul akkor az általuk elvégzett munka árát természetesen levonják. Ezt nevezik piacgazdaságnak.
  De hogy rátérjünk a téged különösen bántó igazságtalanságra, miszerint P ugyan miért nem a te érdekeidet veszi figyelembe a visszatérítésnél...
  P-t teljesen hidegen hagyja hogy neked mi a jó, ő annyit tesz hogy ha egy vásárlás a 2. módszer szerint zajlott, miszerint ő I-tól B-n keresztül vasgolyót kapott, akkor amennyiben E visszaküldi a vasgolyót neki akkor ő azt szépen továbbítja B-nek és nem tárolgatja magánál hogy I majd később esetleg felhasználhassa.. vili?
  És bizonyos esetekben még haszonszerzéssel is járhat részedre, de a legtöbb esetben az eladási-vételi árfolyam miatt (ami jelen esetben P-től TELJES MÉRTÉKBEN független) inkább minimális veszteségként jelentkezik.
  Ha mindenáron valakit hibáztatni akarsz a téged ért méltánytalanságokért, akkor javaslom hogy a bankod vagy esetleg a nemzetgazdasági miniszter felé fordítsd vádló ujjacskáidat amiért a vásárlás és visszatérítés között nem erősödött a HUF az USD-vel szemben:)

  Amúgy remélem devizahiteled nincs, mert ott aztán vannak még nagy meglepetések. Csodálkoznál mindenfelé, hogy mindenki veled akar kib@szni...

  [ Szerkesztve ]

 • KeFe

  tag

  válasz interstate76 #3596 üzenetére

  "nincs devizahitelem, mert már akkor több fogalmam volt a devizaárfolyamokról, mint most neked, amikor a bankok elkezdték a lakosságra önteni őket. Egyébként az adott időszakban, kezdő közgazdászként egy bankban dolgoztam, mint vállalati ügyfélmenedzser, és azóta is pénzügyi területen dolgozom."

  Ez esetben különösen szánalmas, hogy a kérdést (szegénynaivátvert)ügyfél szemmel közelíted meg, és az istennek nem érted meg a pénzügyi szolgáltató amúgy teljes mértékkel jogos és a szempontjukból logikus szabályzatát.

  ui: 3db régebbi hozzászólásod idézete kereséssel együtt kb 1 percet vett el az életemből.. ennyi még azért szerintem vállalható nem? :)

  de hogy ne érezd a problémád megválaszolatlanságát idézem az egyiket még1x:
  "Na mégegyszer: az nem érthető számomra a paypal üzletpolitikájából, hogy pl. egy visszautalásnál miért kénytelen átváltásból származó árfolyamveszteséggel számolni az, akinek hozzá van kapcsolva a paypal accountjához a kártyája"

  Az azért talán megfontolandó hogy amikor a paypal visszautalja az USD-t a kártyádra akkor vajon a szempontjából az eredeti állapotot állítja-e vissza vagy sem.
  Megjegyzem ha a paypal egyenlegeden lévő USD-ből vásárolsz akkor nem a kártyádra küldik visszatérítésnél "meglepő" módon.
  Kicsit gondolkozz el azon hogy most a paypal vagy esetleg a bankod "keres" rajtad a te károdra...
  Ha továbbra is úgy gondolod hogy a paypal, akkor szerintem töröld a regisztrációdat náluk nagy felháborodottságodban mert te nem ezt érdemled!

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés