Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #79335424

    törölt tag

    válasz adabra #7807 üzenetére

    Nálam a stickeket kivéve Gigás a hálózat (cat5e kábelekkel). Router Linksys E3000 (Shibby Tomato firm). Így max 10MB/s -t mértem másoláskor. Wifin ez max 5-6MB/s, ha a másik eszköz lanon, vagy 5GHz -n van. 3-4, ha mindkettő 2,4 -en.
    Ahogy Vargalex eredményeit néztem, megfelelő usb-wifi adapterrel elérhető a lan -hoz hasonló sebesség.
    Tapasztalataim szerint az FTP a leggyorsabb.
    Ezek az eredmények nagy fájlokra vonatkoznak és megközelítő értékek.
    Ezek az eredményeket úgy kaptam, hogy a stick kliens volt. Ha szerver, akkor vszínűleg alacsonyabbak.
    Azt nem tudom, hogy az NSA310 mennyire számít "rendes NAS" -nak. Ugyanezen a hálózaton 20-30 MB/s normál érték. A topikjában a Transmission (torrent) -mágusok 60MB/s -tempókat is írnak. Tény, hogy zajosabb, ráadásul ez darabonként változó, mert kicioccó venti van benne. De szabvány, egy minőségi (csendes) további 1500Ft -körüli beruházás.
    Az is tény, hogy többszörösét fogyasztja, mint az MK. Legalábbis ez a fogalmazás is helytálló. Ha viszont ezt számokban nézzük (mértem), akkor az MK esetében 3-8W. Az NSA310 alapjáraton (bekapcsolt vinyóval) 9W, másolás közben nálam felugrott 11 -re. Hááát...
    Viszont ha a Gigás hálózat érdekében lesz nálad router csere, akkor érdemes elgondolkodni egy olyan típuson, ami gyári, vagy custom firm -mel képes NAS funkciókra. Sajnos, másolási sebesség szempontjából ez sem ideális. Ahhoz kell proci, ram és megfelelő csatoló. Sajnos, ahogy néztem, a 4magos stickeken sincs Gigás port, e-sata, vagy usb3.

Új hozzászólás Aktív témák