Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #79335424

    törölt tag

    Az utóbbi napokban volt néhány váratlan összeomlás, újraindulás az MX -en (mint kiderült, totál user hiba volt). Ennek kapcsán kezdtem nyomozgatni. Telepítettem az Elixír2 összes összetevőjét és létrehoztam két állapotsori (dockbar) widgetet. Az egyik a cpu terhelést mutatja, a másik a ramot. Aztán beizzítottam az Extreme Logcat -et. Ezt azért szeretem, mert van egy olyan működése, hogy egy áthelyezhető / méretezhető ablakban, minden felület fölött mutatja a logot. Így azonnal látható, visszanézhető egy hibaüzenet. A rom bugjait nem kezdem ecsetelni, mert így is van pár kopott billentyűm (pl. f, u, c, k). Szóval boot után sokáig erőlködött a proci és pár flash pornó után összeomlott a böngésző, mert elfogyott a ram. Gugliztam egy kicsit, aztán a következőket tettem:
    TiBivel mentettem mindent (3 mentés tárolására van állítva).
    Eltávolítottam az XBMC -t (ez fááájt).
    Eltávolítottam a Chrome -ot (ez sokkal kevésbé).
    Fagyasztottam az összes Google hangalapú marhaságot (pl. hangkeresés, szövegfelolvasás).
    Fagyasztottam a térképet (lehet, hogy el kellett volna távolítani, de nem tudtam, hogy nincs -e összefüggésben a helyérzékeléssel, amire Apu kényes).
    Telepítettem a Rescan Media Root -ot. Ez, mint utóbb kiderült, tulképp boot után lefuttat egy shellscriptet, ami a médiakeresést szabályozza (mert több helyen írják, hogy ennek a működése nem túl kifinomult és ezt még 4.1 -ben sem sikerült megoldani). Ha ezt előbb tudom, akkor inkább E -Robotban állítottam volna be a scriptet (de még megtehetem).
    Aztán reboot és most nyugi van, meg csomó ram.
    Amit leírtam, az csupán tapasztalat, semmiképp sem javaslat, hogy bárki megtegye. De nekem bejött, eddig nem tapasztaltam negatívumot. De ha bármi gebasz előjön, akkor megkérem TiBit, hogy csinálja vissza.

Új hozzászólás Aktív témák