Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomazin
veterán
srácok sry,h ilyennel beírok, de már elgurult a gyógyszerem és nem találok okosat a fórumban...
imitom van, felraktam a finless 1.5, meg kizs_kernel_1.5GHz_1080.img hozzá.
a probléma annyi,h sem a wifit, sem a bt-t, sem az eth-et nem hagyja bekapcsolni..(bt/eth azonnal disabledre ugrik, a wifi hosszabb gondolkozás után vált disabledre)
olvastam,h a KIZS-esből van ami wifis, meg van eth-es, de nem találom melyik melyik.btw wifin és bt egérrel szeretném használni.
tényleg sry, tudom,h láma kérdés, de 11óta ezzel kínlódok és elfogyott az idegi szufla
-
-
Z_T
aktív tag
Na, ha már Neked sem megy, akkor mit szóljak!
Azért remélem, hogy majd csak valaki varázsol egy drivert - kernelt - firmware-t ami aztán működésre birja a Bluetooth dongle-t az mk808-on!
B.U.É.K. mindenkinek!
Felül van a gyorskereső: csodákra képes! Ha kérdésed van, használd bátran! | ZTE NUBIA Z17 mini, ZIDOO X8
-
alevike
csendes tag
B.U.É.K.!
Visszatérek kicsit az mk808b-s problémámra. Szétszedtük a készüléket, újramelegítettük a wifi chipet. Úgy néz ki, hogy nem Broadcom chip van a gépben hanem Mediatek MT5931 a wifinek és Mediatek MT6622 a bluetoothnak.
Én néztem a kernel configban de semmi erre utaló lehetőséget nem találtam, hogy belefordítsam.
Ez után pedig ezt googleztam:
The UG007 uses a Mediatek MT5931 chip for wifi and Mediatek has not published their driver source code.
Ditto for Bluetooth, the UG007 uses a Mediatek MT6622 and again, no source code.Valami ötlet?
-
Indiant
addikt
-
coo
csendes tag
válasz
Indiant #2408 üzenetére
Sziasztok!
Én kívülről tettem az mk808-ra egy 5*5cm 5V 0,15A hűtőventit, tápellátás bármelyik usb kimenetről, kb 2 hete be van kapcsolva folyamatosan, általános használatban, a kütyü "teste" hideg......
Javaslom mindenkinek, akinek szintén melegedés problémája van!"Ha savanyú a tej, nem vagyok buzi, hogy beszopjam...!"
-
Indiant
addikt
Szép megoldás, de én is a passzív hűtés híve vagyok.
Előfordulhat, hogy lehessen olyan játékokat játszani rajta (pl. Where's my water) amik megkövetelik az álló módot? Elindul és működik, de teljesen máshol kell "bökni", mint ahol a gombok vannak. Tehát valami kicsinyítő progival...
-
coo
csendes tag
válasz
#79335424 #2415 üzenetére
Zajos???
Egy 5*5cm-es hűtőventi?????
El kell dönteni, hogy zavar-e az az egy-két dB, vagy túlmelegszik a passzív hűtéskével megijesztett 808-as.
Én javaslom a próbát mindenkinek, főleg aki kihasználja a cuccos lehetőségeit.
Üdv!
"Ha savanyú a tej, nem vagyok buzi, hogy beszopjam...!"
-
kkee
csendes tag
Sziaszok. Két dologban segítsetek ki: 1: automatikusan szeretném indítani az utorrentet, esetleg más alkalmazást. Letöltöttem a SMF v3.8 - at, viszont ott nem szerepel az utorrent.
2: számítógépen szeretném látni a mk képét vagyis onnan irányítani.Ehhez a két dologhoz szeretnék alkalmazást. Köszi
-
imiadmin
őstag
Sziasztok,
nézegetem ezt az MK808 cuccot... teccik... viszont a kérdésem az, hogy az 5.1-es hangot hogy lehet erősítőre kötni? Nekem optikán kellene... Erre van megoldás?
köszi a válaszokat...
-
kkee
csendes tag
Még egy dolog, a meglévő rendszeremről, hogy tudok egy teljes backupot készíteni, hogy frissítések után az alap állapotot vissza tudjam állítani, ha egyszer eladó sorba válik? Köszi
-
törölt tag
A legegyszerűbb, ha az alkalmazást be lehet úgy állítani, hogy rendszerrel induljon. Ha ez nem megy, akkor vannak automatizáló programok (AutomateIT, Lama, Tasker, stb.). Ezekkel két gond van. A kisebb, hogy vszínűleg root kell nekik. A nagyobb, hogy a programon belül nem tudnak kapcsolni. Vagyis, ha az Utorrent indítás után még igényel vmilyen felhasználói beavatkozást, akkor az nem fog menni. Hacsak az Utorrent, vagy egy külső plugin készítő nem tette az automatizáló programmal kompatibilissé a funkciót.
A gyári állapot visszaállítása nem gond. Az bele van építve az alaprendszerbe. A Te módosításaidnak a lementése már más kérdés.
Az irányításhoz olvass vissza egy kicsit, vagy használd a gyorskeresőt! Minden le van írva. -
törölt tag
Na, sose hittem volna, hogy játék ügyben fogok kérdezni. Gondoltam, nosztalgiázok egy kicsit és megnézem nagyképernyőn a SimCity -t. Ezt lehet dosbox -szal, és van a direkt Androidos változat, a SimCity Deluxe. Persze a Play nem adja. Ráadásul a különböző chipsetekhez más-más változat kell. Az Amazonnak is van belőle egy Tablet Edition -je 4dolcsiért. Megvenném, ha tudnám, hogy müxik. Nincs vkinek Androidos SimCity tapasztalata?
-
Potzee
addikt
Boldog Újévet kívánok minden fórumozó kollégának!
Lehet, hogy megköveztek érte, de mivel ez a legaktívabb fórum a témában, itt teszem fel a kérésemet...Az alábbi 3 kütyü közül melyiket érdemes most megvenni? Melyik a megbízhatóbb, leginkább kiforrottabb? (nem fagy, nem dobja el a wifit, stb...)
MK 808 (vagy 808B) --- Rikomagic MK802 IIIS --- iMito MX1 (vagy MX2)
Köszi a válaszokat!
Üdv
P.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Rengete
aktív tag
Srácok BUÉK!
Valaki segítsen már ebben a droidmote-ban pls.
a server verzio 2.7.4 nem találtam frissebbet ami el is indult volna a tableten a client verzió meg ugye a legfrissebb ami a play-ből letölthető. Sajna szerintem nem kompatibilisek mert nem csatlakozik a cliens mondván, hogy nem fut a szerver. Pedig fut mert az ip-t is kidobja és running is. -
tomazin
veterán
válasz
#79335424 #2404 üzenetére
kezdem megszeretni ezt a kütyüt...
ott tartok,h fel akartam rakni, amit írtál, le is töltöttem a romot, majd mivel az armtvtech-en nem találtam semmi plusz leírást,h hogyan kell felrakni, gondoltam a finless féle módszerrel felrakom azt a romot, meg mellé a finless féle cuccokat(kernel etc), mivel a csomagban nem volt más.
eredmény:töltőképernyő a finless féle áll és ezenkívül nem csinál semmit. jól gondolom,h sikerült elbnnom?
és mivel így flash módba se tudom rakni.. -
törölt tag
válasz
tomazin #2430 üzenetére
Azért még nincs veszve minden. Ha kicsomagolod a gyári romot, akkor találsz benne egy img -t. Ezt másold be egy mikro sd gyökerébe és tedd be a kikapcsolt MX -be. Kapcsold be és ha kiírja, hogy akarod -e az update -t, akkor igen. Ha így sem megy, akkor úgy tudom, hogy ADB -vel lehet (Android Debug Bridge) flash -elhető állapotba rakni, bár ilyet még nem csináltam.
-
törölt tag
Köszönöm! Kaptam már rá megoldást, de leírom, hogy mi a gondom a linkeddel. A Play -re vezető linken nincs semmi. Ha letöltöm manuálisan, akkor az egy kis .apk, ami telepítés után le kéne töltse a többit. Csakhogy nem tölti le. Egy másik oldalról le lehet tölteni manuálisan azt is, csakhogy 4különböző van attól függően, hogy milyen típusú a készüléked. Még segédlet is van, de semmi Rockchipes eszközt nem hoz. Itt akadtam el. A Play tudná, hogy mihez kell nekem, de a linkedből letöltött apk nem tudja beazonosítani az eszközt. Neked ez így települt rendesen?
-
törölt tag
válasz
marcedli #2432 üzenetére
Elvileg így van, de gondolom a gyári rom azt feltételezi, hogy gyári kernel van az eszközön és arra megy az update. Ezért nincs más a csomagban. Vszínűleg fel kell rakni egy régebbi, de teljes gyári verziót, aztán arra mehet az sd -s update. Biztosan nincs arról semmi leírás, hogy miként kell a Finless -t eltávolítani?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
marcedli #2432 üzenetére
Na, most megnéztem alaposabban azt a linket. Ez lenne az a reset gomb, amivel az MK -t kell flashelni? Ha igen, akkor az nagy királyság, mert az MX -et tök könnyű szétkapni. Csak arra kell figyelni, hogy a wifi kábele ugyanúgy kerüljön vissza. Vagy szét sem kell szedni, mert ezt lehet elérni az elején lévő reset lukon át?
-
Z_T
aktív tag
Nem kövezünk meg!
Az én szavazatom mk808. Lehet, hogy ki kell fogni az eszközt, a tápot, a wifi forrasztását: nem tudom, de nekem megy. Nem tökéletes, de én szeretem!
Felül van a gyorskereső: csodákra képes! Ha kérdésed van, használd bátran! | ZTE NUBIA Z17 mini, ZIDOO X8
-
marcedli
tag
válasz
#79335424 #2435 üzenetére
nem
ez a hardresetes flasheléshez kell, gondolom kisüti a nandot szépen
lehet, hogy hamarosan megnézem, hogy is megy ez...1. kiirtottam a gyári launchert
2. a felrakott launcher nem indul
3. adb nem látja épp
4. a rootolt rom nem ment fel sdről, most nézem majd a gyárit,ha az se, akkor tippelj, mi a következő
#csakawaze
-
tomazin
veterán
válasz
marcedli #2439 üzenetére
köszi a segítséget!
sajnos az sdkártyás módszer nem segített(pedig próbáltam mindenfélével), szétszedni meg nem akartam, úgyhogy keresgéltem.
találtam egy ilyet. itt elég egyszerű dolog volt leírva, úgyhogy úgy voltam vele kipróbálom.
rkbatchtool bekészít (benne a legújabb rootolt cucc), reset nyomvatart, usb bedug, fel is gyulladt zölden, restore, majd működik.
meg is lepődtem, mert Somatom ha jól emlékszem azt írta,h nincs semmi a reset mögött. ezek szerint az övé lehet ilyen hiányos, mert nálam rendben ment, so a tégla már nem téglaviszont így nem értem a dolgot. a finless féle módszerrel külön rakom fel a romot meg a kernelt. ellenben ami itt van, itt ez mind egyben van?
felraktam "rooted_iMito_MX1_V411_121129.zip", de a wifi egy hulladék, egy youtubeot nem bír lejátszani. ami nekem azért fura, mert amikor még hozzá sem nyúltam, akkor simán ment a youtube...ergo lehet nem csak a szobaantennát kéne ráhegeszteni (amitől ódzkodok, mert nem vagyok egy nagy szerelő).
[ Szerkesztve ]
-
marcedli
tag
válasz
#79335424 #2440 üzenetére
Nos....
A probléma a következő volt:
fut a gép, tudok a pc playről telepíteni, de a launcherek nem mennek, egyik se, akármit is telepítek rá.Most ráflasheltem a novemeber 29i romot igy:
A HDMI csati melletti lukba bedugtam egy pici fémdarabot (konkrétan injekciós tú volt kéznél
és közben rádugtam a PC-re az oldalsó microUSB-nA windows megtalálta az eszközt, de persze nem ismerte fel, megadtam neki a finless 1.5 rom zipben található drivert, felismerte, mint RK30.
Ezután elindítottam az RKBatchTool 1.5-öt, megadtam neki a firmwaret, és rákattantam a Restore gombra.
Ekkor szépen újra flashelte a romot, és szűz az MX1.
#csakawaze
-
törölt tag
válasz
tomazin #2442 üzenetére
Akkor sorry, átvertelek, mert engem is átvertek ezzel a reset dologgal. De örülök, hogy csak az enyémből maradt ki. Igaz, az még egy régi romos, első szériás MX. Egyébként igen, az RK batchtool így működik. Egyben van a rá való cucc és restore -ral radíroz, update -tel csak frissít.
-
Clavo
csendes tag
Próbáltam már valaki Finless 1.5 alatt a képernyőzárat? Nekem valamiért nem működik
Valaki próbálkozott már ilyennel? -
Liar
tag
Sikerült működésre bírnom a ROM Flash Tool.exe-t Windows 8 alatt! A drivert nem találja a Windows 8 megfelelően aláírtnak, ezért nem működik a dolog.
Így tehát, ha valaki Windows 8-ra telepítene RK30 drivert és a finless packokban lévő telepítésekor a "The hash for the file is not present in the specified catalog file. The file is likely corrupt or the victim of tampering" üzenetet vagy ennek magyar változatát kapja, akkor itt a megoldás.
A lényeget idemásolva:
1. Press Alt-I to open a Settings panel. Chose PC Settings (in the bottom) - Advanced startup - Restart now.
On the blue screen select Troubleshoot, Advanced options, Startup Settings. Click Restart button.
2. When computer is rebooting the blue screen with Startup settings appears. Choose the 7th bullet "Disable driver signature enforcement".
3. After computer is started just repeat the driver installation process. But this time the Windows Security dialog pops up with a "Windows can't verify publisher of this driver software" warning.
Choose Install the driver software anyway.
4. The driver is installed.
Mindez x64-nél, 32 bitesre nem tudom felmegy-e simán.
#mk808 #rk3066[ Szerkesztve ]
-
Z_T
aktív tag
Az új Rikomagic MK802 IIIS leírásában lettem figyelmes egy képre, nézzétek meg:
Igazából a 7-8-9 kép a lényeg. Vajon ezt a távirányítást tette bele Finless Bob az 1.6-os mk808-as firmware-be? Ha nem, akkor szerintetetk ez valahonnan "beszerezhető"?
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS RTX 3080 10GB GDDR6X ROG STRIX OC - Magyar gari 2024.09.06. -ig - Eladó! 270.000.-
- Gigabyte G5 KC 15.6" FHD IPS i5-10500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyarított vbill WIFI 6 gar
- ZOTAC GeForce Trinity RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit Videokártya
- ASUS TUF F15 FX506LU 15.6" FHD IPS i7-10870H GTX 1660Ti 16GB 512GB+1TB magyar vbill gar
- Akció!! RGB RTX Gamer PC! R5 5500 / RTX 3070Ti / 16GB DDR4 / 480GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs
Cég: ELIN.hu Kft.
Város: Budapest