- Milyen processzort vegyek?
- Tripla hűtéssel: MSI GeForce RTX 4060 Ti Gaming X Trio
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Radeon RX 7600: nyolc giga elég lesz?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Olympus E-System + Zuiko Digital objektívek
- Philips Evnia 34M2C8600: mit tud a csúcs QD-OLED monitor?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha egyébként usb -ről lejátsza, akkor esetleg lehetne több puffert adni neki. Ha jól emlékszem, BS playerben lehet szabályozni. Végső lehetőségnek másolás közben is meg lehet nézni a filmet. Pl. FileExpert -ben meg tudod adni, hogy egy fájlt mi nyisson meg. Elkezded másolni mondjuk ftp -vel. Háttérbe rakod a másolást és közben a fájlt betallózod a FileExpert -ben és megadod, hogy egy videoplayer nyissa meg. Azt hiszem, a Solid Explorer is tud ilyet. Miután megnézted, letörlöd.
-
StLui
veterán
válasz
#79335424 #1901 üzenetére
Nekem arra kell, hogy bárki kezelje otthon, a 8 éves fiam is. Amiket írsz annak a fele magas nekem is
de köszönöm a segítő szándékot! Szóval ez nem nekem való cucc. Én már be is állítottam a konyhába egy mini pc-t, annó 40-ért vettem (atom-ion) megy win7+xbmc hálózaton és tökéletes, ehez a kütyühöz amit kaptam billentyűzetet azzal irányítom. Sógoromnak meg veszünk egy legegyszerűbb médiaplayert és kész is.
Még egy apró kérdés: RC11-es billentyűzetet vettem hozzá, ezt most magyar win7-en használva megy a magyar karakterek, de nincs nulla, ami magyar billentyűzeten az 1-es előtt lenne, de itt fizikailag sincs az egyes előtt gomb, már mindent végig nyomkodtam de nem találom, lehet a kikapcs gomb lenne az, csak át van programozva? (bocs az ilyen fárasztó kérdésért, de hátha)
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
LámaZ
addikt
Jelentem, az 1 TB-os Samsung S2 USB külső merevlemez ezzel az aktív hubbal és az UG802-essel nem működik. Pedig a Samsung HDD-nek nem kell sok áram, a számítógép USB-portjára dugva vígan muzsikál.
Legyen minden jó!
-
RufuszX
senior tag
Wifi témára annyit mondanék:
Ma egész délután ment a kütyü, bdrip, dvdrip xbmc-vel, majd youtube és netezés gond nélkül szaggatás mentesen.
Kizs 720p kernel + UG802 1.7rom-mal, stabil jel és nagyon ritkán szaggat be. 720p-s mkv-ra elég a sávszél de, xbmc a gyenge láncszem mert nincs hardveres gyorsítást (mx-t még nem mókoltam bele a játékba)Egyébként TP-Link 1043ND adja a jelet kb 4-5 méterről egy íróasztal mélyéről és egy NAS-ról kapja az adatot a hálón keresztül.
Amit még hozzátennék, hogy végre az RC11-essel értelmét nyerte a kütyü igazán
És XBMC nagyon lájk! (milyen addont ajánlanátok hozzá még extrának?) -
beegee
csendes tag
válasz
#79335424 #1894 üzenetére
Elvileg működik, firmware frissítést is sikerült csinálni, kék led világít, de más jele nincs a dögnek.
Kapott tápott kib*sztam, kábelét megtartottam, mert többen esküdtek rá, hogy kellett neki, de azzal is, mással is uaz volt a jelenség, azaz se kép, se hang. Táp rendben, 2,3 A,de mindenfélével próbáltam, szerintem bekaptam a szar szériából. Sajna nem a geekbuytól vettem, az eladó meg mindenáron akarta, küldjem vissza, 45 üzenetet váltottunk, meguntam.beegee
-
StLui
veterán
-
Sennalacy
aktív tag
Tegnap végre rászántam magam és feltettem a UG802-esre szánt 1.7-es romot a legújabb KIZS féle 1080p-s kernellel. 1080p-s boot.img-t is választottam hozzá illetve a paraméterek közül a 2GB-ost. Rég nem próbálkoztam a kütyüvel, mindenki dicsérte ezt a párost, hogy milyen gyors, erre nálam "szaggatott", már a normál képernyőknél az egér mozgása nem volt elég folyamatos. Van valami beállítás amivel ezen lehet ezen javítani? Hardveres 2D grafika gyorsítás kikényszerítése vagy ilyesmi?
Leszedtem az Antutu Benchmarkot is ami szintén változott amióta nem láttam, és ez is lassabbnak nézett ki mint korábban. A hadonászó lovagok 41FPS-el mentek, a régebbiben 60 körül emlékeztem, aztán jött a mezős OpenGL teszt, ami 7-8FPS-t tudott kipréselni magából, na ekkor már nagyot néztem, hogy valami biztos nem ok. Utólag kiderült, hogy ez az új Antutu sajátja, mert egy Galaxy S3-on sem fut sokkal jobban. 9300 pontot kaptam.
Nem voltam igazán elégedett az összképpel, úgyhogy ma visszatettem a Finless féle 1.5A-t a v2-es 1080p-s KIZS féle kernellel, hogy legyen összehasonlítási alapom. A helyzet nagyjából ugyanaz. Az egérnél már szaggat és Antutuban 9125 pontot hozott. Lehet, hogy sok neki a 1080p?Pssszt, csendet kérek BIOS-t frissítek!
-
Sennalacy
aktív tag
Ha a táp rendben akkor még mindig lehet a hdmi kábel, ha szerinted az sem esetleg megnézheted ki van hozzád legközelebb itt a fórumon, akinél működik is, és nála kipróbálhatjátok mindenféle kábel, táp és megjelenítő kombinációban. Jobb ötletem nincs.
[ Szerkesztve ]
Pssszt, csendet kérek BIOS-t frissítek!
-
richfuel
csendes tag
Akkor ezt bebuktam, most rendeltem meg és fizettem ki. Azt írják 2A táp van hozzá, de akkor ez a szokásos kínai túlzás. Ha a Samsungot nem viszi, akkor a WD Blue Scorpiot sem fogja.
[ Szerkesztve ]
-
KIZS
aktív tag
Érdekes módon nekem simán és gond nélkül ment elsőre a HDMI a TV-n, akármilyen felbontást is választottam. A céges projector viszont észre sem vette, hogy bármit is rádugtam volna.
Most a monitoron használom a kütyüt mégpedig úgy, hogy az Auchan-ben vettem egy DVI -> DVI, HDMI elosztót 2500 pénzért és azt használom visszafele a képen látható módon.Tökéletesen működik, sőt az az érdekesség, hogy az 1080-as felbontás is látható a monitoron, holott a képernyő fizikai felbontása "csak" 1680x1050 (mondjuk nem is tökéletes a kép teljesen). Ezt a módszert esetleg érdemes TV-n is kipróbálni, mert szerintem amelyik TV-nek van HDMI bemenete, annak DVI is van.
Antutu kérdés:
Az Antutu eredmények nagyon függenek a felbontástól és a képernyő tájolásától. Nekem az a tapasztalatom, hogy 1080p-ben rendre 1000 ponttal kevesebbet kapok mint 720-ban, ha letenném 520-ra vagy 480-ra, akkor vélehtőleg újabb 1000 pontokat "nyernék" vele. Ha a tájolást állóra (mintha telefon lenne) kapcsolom, akkor újabb 1000-1500 pontot "nyerek". Szóval 480x800-as felbontásban, álló képernyővel simán ráver 30%-ot egy Galaxy S2-re (én azzal szoktam hasonlítgatni egy kollégámmal).Szaggatás:
Elvben nem lenne szabad szaggatnia. Nyilván van olyan film ami képes megfektetni, de azért a fájlok többségét simán le kéne játszania. Az, hogy már az egérmutató is akadozva menjen, na olyannak meg végkép nem lenne szabad megtörténnie. Két esetet tudok elképzelni ami miatt ez lehetséges: 1 - valamit piszkosul csinál a háttérben (pl. dropboxot szinkronizál, appokat frissít), 2 - nem bírja a túlhajtást a proci (meg kell próbálni visszavenni 1.4GHz-re valami programmal)Ami nagyon gyenge a készülékben az a wifi és ez nagyon be tudja korlátozni. Filmlejátszásnál ez simán lehet az akadozás oka. Én egy régi routerből kiforrasztott külső antennával tuningoltam meg az enyémet amivel érezhetően jobb lett. Az armtvtech-en pedig nemrég felbukkant egy rk901.txt file (ami a beépített wifi valami vezérlő paramétereit tartalmazza) amit más készülékről lopak le. Ez tényleg mintha stabilabb lenne mint a gyári. Persze lehet csak bebeszélem magamnak.
A modulok és firmware-ek felrakása már barna öves feladat. Én úgy szoktam csinálni, hogy az androidra felrakom a Busybox-ot és a DropBear SSH Server II -t. A linuxról rájelentkezek ssh-val, "mount -o rw,remount /system" -et kiadom az kütyün (mert a system eredetileg csak olvasható) és ott a /system/lib/modules, illetve a /system/etc/firmware könyvtárabka bemásolom a megfelelő modulokat és firmware fájlokat. Hogy melyik eszközhöz mik kellenek? Hát arra google tudja a választ. Jó esetben, mert néha az sem... Ha fent vannak, akkor "insmod /system/lib/modules/amikellmodul.ko" paranccsal lehet betölteni a modult aminek az eredményét a "dmesg" utasítással lehet megnézni. Sajnos az eredményt nem garantálja semmi, én pl. képtelen vagyok a bluetooth kütyümet munkára bírni, bár a kernel felismeri, ki-be kapcsolgatja, látszólag működik, de mégse. Valami tudásnak még nem vagyok a bírtokában...
Ez a Finless 1.7 féle andorid amibe beleraktam a fentebb említett újfajta wifi firmware-t (és kiszedtem azt a randa UG802-es animációt), esetleg próbáljátok ki: http://dl.dropbox.com/u/44128030/system.finless17.kizs.img
Ja, lentebb vettem a DPI-t is 120-ra, így értelmes méretűek az ikonok, nem néz ki "baba tv"-nek a desktop. Mondjuk én most monitoron használom 720-as felbontásban, szóval 1080-ban lehet a 120 már túl kicsi érték. TV-n nézve 1080-as felbontáson inkább a 160 vagy a 220 lehet a jó választás. Ezt a "ro.sf.lcd_density=120" sor átírásával lehet korrigálni a /system/build.prop fájlban (előte nyilván busybox, dropbear ssh, remount, stb..., majd újraindítás).A busybox-ssh játékot meg lehet úszni valami jófajta file manager app-pal (pl. "Root Explorer"), de én a hagyományos megoldások híve vagyok
Ez pedig egy olyan boot.img amiben nincs benne az UG802 kép: http://dl.dropbox.com/u/44128030/boot.img
És így szoktam felfalsh-elni:[ Szerkesztve ]
-
RufuszX
senior tag
De kár, hogy meló van ma!!!
Köszi a kimerítő leírást!
(#1908) Somatom: Azt feldobtam már. Amit szeretnék, hogy emlegettetek itt valami olyan addont, amivel netről lehet sorozatokat és filmeket nézni? (de lehet butaságokat beszélek még egy ilyen korai órán.
[ Szerkesztve ]
-
Heller2
aktív tag
-
RufuszX
senior tag
válasz
Sennalacy #1911 üzenetére
Csak tipp:
Szerintem, elég a system img-t mountolni és a saját mk808-assal kell flashelni.
De szerintem próbáld meg KIZS egyedi system.img-t (én is azt fogom tenni, ha hazaérek ma)
(a menet ugyanaz, mint a sima flashelésnél, ugyanúgy az MK808 Flash Tool-ját nyitod meg, de most nem csak a kernelt tallózod be más forrásból, hanem a system.img-t is)Egyébként nekem KIZS 720p kernellel, ami 1,5 GHz-re szabályozza a procit antutu 3.0 10300+ eredményeket dobál, de setcpu-val visszaveszem 1,4-re (hogy ne melegedjen még véletlenül sem), akkor 9900 környékén.
(#1916) lackoka: ezt melyik modulban keressem, a videó add on-nál?
+ Még egy olyan kérdésem lenne még, hogy feliratot kikapcsolni hogyan lehet? (Mert tegnap NAS-ról néztem dual audiós filmet amihez volt angol felirat a mappán, amit automatikusan lejátszott és sehogy sem tudtam kikapcsolni.)[ Szerkesztve ]
-
Indiant
addikt
Más sem kapta meg a cuccot aki nov.21-e környékén rendelte meg? 27-e óta Item sent abroad (Hungary), már unom.
-
RufuszX
senior tag
válasz
Indiant #1919 üzenetére
Szerintem még nem kell aggódnod. Ha topikban visszaolvasol, akkor 1 hónapon belül csak igen keveseknek érkezett meg.
Nagyjából azonos időszakban rendeltem egy billentyűzetet. Itt olvashatod mennyi idő volt míg ideért.
Szerintem valamikor a héten vagy jövő héten érkezik vám elé a csomagod. A posta nem frissít amúgy sem addig semmit. Nekem is csend volt addig. (és én is kezdtem aggódni miatta.)
Egyébként sing posttal jött az én csomagom. -
KIZS
aktív tag
válasz
Heller2 #1917 üzenetére
Szerintem a root explorer segítségével simán át tudod írni a build.prop-ban a DPI-t. Arra figyelj, hogy a mindenféle DPI-k támogatása nem minden applikációban van megvalósítva teljesen. 120 és a 160 szerintem általánosan támogatott, a 220 már nem annyira. Szóval elképzelhető, hogy a Play-ben valami azt mondja, hogy a te eszközöd nem támogatott, holott csak a DPI-d túl magas neki.
-
Z_T
aktív tag
válasz
lackoka #1926 üzenetére
Navi-X tényleg szuper, és "pelenkás".
Egy gond van, hogy nincs hozzá sebességem! Illetve van hogy megy (on-line jön a film, avagy letölt BR filmet a háttérben a Download parancs), és van hogy nem.XBMC felirat kikapcsolása: talán az Add-on beállításoknál van, de ezt most fejből mondom.
Felül van a gyorskereső: csodákra képes! Ha kérdésed van, használd bátran! | ZTE NUBIA Z17 mini, ZIDOO X8
-
RufuszX
senior tag
Na akkor leírom a tapasztalataimat, mert szerintem lesz akinek segít.
Amit feltettem a kütyüre:
KIZS féle v2_1,5ghz_720p kernel (#1872) + KIZS system.img UG802 1.7-es romból (#1914)Mindezt úgy tettem fel, ahogyan a leírásomban szerepel, MK808 Finless Bob Flash tool-lal, kernelt és system.img cseréltem úgy hogy másik útvonalról betallóztam, NAND töröl és flashelés.
Amit tapasztaltam:
- smooth
- nagyon pörgős érzés
- egész délután nyüstöltem, telepítgettem és NEM fagyott
- stabil hálózati kapcsolat (3 órán keresztül egyszer sem dobta le a sebességet kop-kop)
- gyors net (ilyen sebességet még sosem értem el)Hálózati jel:
Router egy 1043ND vargalex féle firmmel, 4-5 méterre egy szobában a kütyüvel.Speedtest:
40/20-as netem van de ilyen sebességet még sosem sikerült produkálnom vele. (igaz nem értem, hogy miért csak ennyi, de már ennek is örülök)És a teszt mániásoknak Antutu eredmény:
Majd feldobtam XBMC 12 Frodo beta3-as verzióját és ment a sorozatozás ezerrel. Pikk-pakk betölt, még a 720p-s mkv-k is de sajnos ott hiányzik a hardveres rásegítés és szaggat, de bdrippel semmi problémája nem volt. (Még az Avatar 2,91 GB-s verziója sem akadt meg, pedig azt az MX sem szerette).
Gondolkodtam, hogy visszaveszem 1,4-re a cpu-t, de 3 óra után sem melegedett a készülék így marad 1,5-n.
Azt hiszem ez a kombináció beváltotta a hozzá fűzött reményeimet!Hálás köszönet KIZS, nélküled nem lenne ennyire használható az MK808!!!
(Ami még vissza van: 1. wifi stick tesztelése, hátha jobb jelet kapok, 2. MX player XBMC-be varázslása, hogy menjenek a HD filmek is.)
[ Szerkesztve ]
-
-
RufuszX
senior tag
Gratuláció KIZS-t illeti, szerény személyem csak egy átlag júzer, akinek volt ma ideje letesztelni a dolgot.
Elméletileg újra kell tenni, de Somatom szavaival élve: TiBizz
Ahogy nézem KIZS postolt másik 2 kernelt, mert amiket kitett nálunk abban nicns USB-LAn adapter támogatás. Akinek szüksége van rá az ezek közül válasszon.
http://dl.dropbox.com/u/44128030/kizs_kernel_v2_1.5GHz_720_USBETH%2BBT.img
http://dl.dropbox.com/u/44128030/kizs_kernel_v2_1.5GHz_1080_USBETH%2BBT.img
[ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
válasz
horvathkrisz #1943 üzenetére
Hát, igen.
Ott van ugye a tablet, a PC, és filmet nézni nekem bőven elég a lapostévé, usb-n az anyaggal. engem nem zavar, ha nem DTS, sőt a 3D-s filmeket is utálom, mert szemüvegben kell bohóckodni.Legyen minden jó!
-
Indiant
addikt
Van remény:
2012.12.17
09:24
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2012.12.17
09:30
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs -
LámaZ
addikt
Ennek a srácnak JB-e van.
http://www.slatedroid.com/topic/41902-video-review-of-the-ug802-with-android-41-jellybean/Legyen minden jó!
Új hozzászólás Aktív témák
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Xbox Series X|S
- Milyen processzort vegyek?
- Tripla hűtéssel: MSI GeForce RTX 4060 Ti Gaming X Trio
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Politika
- A Sony örül, hogy kimaradt a streamingháborúból
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Már embereken is kísérletezhet Elon Musk agyi implantátumos cége
- További aktív témák...
- Dell OptiPlex 3020 (i3-4160, 4GB, 256 GB SSD)
- Gamer PC Ryzen 5 5600 GTX 1080 8GB, 16GB DDR4, 256gb SSD, 2Tb HDD (64gb steam decket beszamitok)
- Asus Prime A320M-K & Ryzen 2200G & be quiet! S9-CM-400W
- Komplett számítógép - i3-9100F/B365 M/RX580/16GB RAM/240GB SSD/600W+monitor
- HP ProDesk 400 G2, I5-4460 CPU, 8GB RAM, HDD / SSD, USB 3.0, WIN10, SZÁMLA, 1 ÉV GARANCIA,
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest