- Itt a Legion Slimek 8. generációja
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Házimozi, és Hifi kábelezés!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 / 4090 / Ti (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 12VHPWR-rel érkezik a kilowattos határra a SilverStone kompakt tápegysége
- Mini-ITX
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Rosszul csináltad, de nem te tehetsz róla. Jobban lehet csinálni, de igazán jól itt még senkinek sem sikerült. Ahogy én tudom a dolgokat: A CM romok egy minimalizáltságra törekvő alapelv szerint készülnek, hogy később minden sallang nélkül , csak az legyen benne, amit a felhasználó szeretne. Amit sztem Te konkrétan hiányolsz, azok a Google appok (Play, Gmail, stb.). Jogi problémák elkerülése végett a CM ezeket nem tartalmazza. A felhasználónak kell feltelepítenie egy csomagból, CWM segítségével. Az MK esetében az a gond, hogy még nem sikerült jól "ráalakítani" a romot. Nem tudom, mi az a feature, ami miatt szükséged van a CM -re. Én azt javaslom, ne kezdj bele, mert több nyűg van vele, mint amennyi plusz. Ha ennek ellenére ragaszkodsz hozzá, akkor jelezd és segítek felvarázsolni.
-
KIZS
aktív tag
Elkészítettem a saját külön bejáratú kernelemet és olyan jól sikerült, hogy gondoltam megosztom veletek.
A mostani 1080p-ből készült és én is lekorlátoztam 1.4Ghz-re.
Amit talán jobban tud a reményeim szerint:
- én finomabbnak érzem az egészet (a kurzor mozgását, a képernyők kinyitását)
- sokkal stabilabb (nem fagy, nem csíkozódik a képernyő)
- sokkal gyorsabb 3D teljesítmény
- valamivel gyorsabb SD kártya (és belső tárhely) kezelés
- közép-európai karaktérkészletek natív támogatása
- NTFS, CDROM és DVD fájlrendszerek natív támogatásaÍme a rom, próbáljátok ki:
https://dl.dropbox.com/u/44128030/kizs_kernel_mukodo_gyorsabb_mmc.imgMűködik a Fineless féle 1.5A -val is (elég csak a kernel.img-t flashelni és akkor semmi adat nem vészel), ott nekem ezt produkálta:
és természetesen működik az új béta (avagy a Geekbuying által kiadott új) rommal is, ahol nekem ilyet tudott:
Nyilván lehetne jobb Antutu eredményeket is elérni, mert nem állítgattam le a háttérben futó programokat a teszt kedvéért.
1.5-1.6GHz-n még sajna kifagyogatott, de ma már nincs kedvem játszani vele.
És persze mindenki a saját felelősségére, bár nekem már kb. 2 órája ezzel megy a kütyüm gond nélkül.
Azzal a tool-al lehet felrakni amit a finless-hez adtak. Csak a kernel legyen bepipálva és természetesen erre a .img fájlra mutasson. Törölni nem kell, rögtön lehet írni. 1 perc az egész.
Ha mégis törölsz, akkor mindent fel kell rakni, nem csak a kernelt és buktál minden adatodat! -
KIZS
aktív tag
-
KIZS
aktív tag
válasz
#79335424 #1306 üzenetére
Nem csináltam nagy trükköket egyébként. Átírtam picit a frekvencia/feszültség táblázatokat. Tehát 1.4GHz-n azt a feszkót adom a procinak amit egyébként 1.6-on kapott eddig, 300 helyett 400-on járatom a DDR memóriát és 266 helyett 400-on a GPU-t. Meg ki-be kapcsoltam pár dolgot a kernelben a magam szája íze szerint. Az idő nagy részét az vitte el, hogy próbálgattam a különféle beállításokat, hogy mivel stabil a rendszer. Illetve egy napom ráment mire rájöttem pontosan hogyan és mivel is tudok kernelt fordítani.
Legalább 50x flasheltem kernelt tegnap esteNem különbözik a dolog a 10-15 évvel ezelőtti linux kernel fordításoktól, csak azóta gyorsabb lett a világ és nem 20 óra, hanem 1.5 perc egy teljes újrafordítás
Amik a kernel forrásban vannak driverek, azokat be tudom kapcsolni. Este karácsonyi vásárba megyek, utána csinálok neked újat, ha elárulod milyen bluetooth-od van. Alapvetően a chipkészlete érdekelne, mert azt tudom kiválasztani. Nem nagy varázslás, úgy van kitalálva, hogy bárki meg tudja csinálni akinek csak pici vénája is van hozzá. Simán menüből működik a dolog.
Viszont mivel nincs birtokomban pontos specifikáció a kütyüben levő hardverekről, ezért próba-szerencse alapon történik minden. Ezért lenne jó ha más is kipróbálna. Mert az, hogy nálam stabilnak tűnik, még nem jelenti azt, hogy másnál nem fagy ki 3 másodperc alatt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az elméletet ismerem, de a kernelben túrkálás és ez a "beforgatás" nekem eddig olyan misztikus dolog volt. Amikor olvastam ilyet, az nekem olyan volt, mint amikor "A rossz tanuló felel", ahogy Karinthy megírta. De szeretem a linuxot, szeretek tanulni és most van kitől.
A bluetooth nehéz lesz, mert most annyit tudok a chipkészletéről, hogy az egész egy pici, piros fejű mütyűr a bal fiókból. Tudsz vmi módszert a kiderítésre? Lehet akár parancssoros is, Win, Linux, vagy Android alatt. A kernel biztos, hogy tartalmazza, mert CM10 alatt működött vele az egér és a bill. Egyébként sztem vmi eccerű dolog lehet ez az egész, mert korábban már írtam, hogy a síma beállításoknál nincs, de az RK settings -ben megtaláltam a bt kapcsolót. Csak hiába kattintgattam, nem történt semmi. -
Heller2
aktív tag
válasz
horvathkrisz #1314 üzenetére
A pipákat kiveszed és megadod az útvonalát az újnak..
GTA V Online: Lepke77 vagy valami hasonló(k)
-
törölt tag
válasz
pigster #1312 üzenetére
Próbáld ki, max visszarakod a régit, ha nem kezeli a wifit. Vagy az arm -en, vagy Bobnál olvastam, hogy a két wifi modul közül melyikben, melyik van. Most megpróbáltam feltúrni, de nem találtam. Kutakodj te is, ha érdekel. De azt hiszem, az UG802 -ben és az MK802III -ban van egyforma és az más, mint az MK808 -é.
-
RufuszX
senior tag
válasz
horvathkrisz #1318 üzenetére
Itt eléred az egész zip-et
KIZS: Már alig várom, hogy teszteljem a kütyüt. Sajnos sok a meló, de ki vagyok már rá éhezve.
-
RufuszX
senior tag
A kísérletező kedvűeknek (azt hiszem itt nincs bennük hiány) egy nagyon tuti leírás a Linuxos telepítésről és persze arról hogy duál boot-osra is meg lehet oldani a dolgot (sd-ről és pendrive-ról is bootolható a Linux)
[ Szerkesztve ]
-
KIZS
aktív tag
válasz
pigster #1312 üzenetére
Elvben minden RK3066 alapú cuccra fel lehet rakni, minden 4.x.x -es Android alá.
Ezek a kütyük szerintem egy kaptafára készülnek, eltérések csak az integrált perifériák típusában és minőségében van. A kernel elég rugalmas ahhoz, hogy az általában használt eszközöket felismerje (legfeljebb bele kell fordítani még valamit ha elsőre nem megy). Az okozhat esetleg komolyabb fennakadást, ha mondjuk abban lassabb DDR memória van mint az MK808-ban. De ezt nem hiszem, illetve próbálkozás nélkül nem is fogjuk megtudni soseDe ha valaki tud egy olyan androidos alkalmazást, ami kiírja pontosan a különböző hardver komponensek típusát az sokat lendítene az ügyön.
Nekem csak MK808-am van, így nem tudom máson kipróbálni.
-
törölt tag
válasz
RufuszX #1320 üzenetére
Jól néz ki, bár még egy-két dolog nem tiszta. Jól értem, hogy mindenképp flashelnem kell a linux kernelt, aztán Gparteddel megcsinálom a pendrive -on / mikrosd -n az ext4 -et és rámásolom a kicsomagolt tarból a dolgokat? De akkor mi lesz az android dolgokhoz szükséges kernellel, ha azt szeretném indítani? Ha felrakom az Ubuntut, akkor tudom használni a csomagtelepítőt és az Ubuntus repókat? Vagy sudo apt -get install? Gondolom, a wifi a forráskód miatt nem müxik. Akkor hardveres GPU segítség sem lesz. Hááát...
-
RufuszX
senior tag
válasz
#79335424 #1323 üzenetére
Lehet hogy sületlenség amit írok, de nekem ebből a leírásból ("- Flash only the new recovery.img to the recovery partition in the NAND. ")az jön le, hogy a recovery partícióra flasheled csak a Linux kernelt. (és gondolom ezt a partíciót használja, amikor Linux megy a gépen)
De lehet hogy bődületes marhaságot írtam, akkor elnézést. -
Kacko
tag
Sziasztok,
Találtam a munkahelyemen egy tápot
Igaz, az USB csatit nekem kell rá hegesztenem de szerintem nem lesz vele gond
Vélemények?Winners never cheat, cheaters never lose... ;)
-
-
LámaZ
addikt
Re: töltés
Legyen minden jó!
-
törölt tag
Újabb teszteredmények. Megvan az MX igazi ellensége. A házimacska. Különösen egy kölyök, amely egyetlen hazafutással képes a kábellel a szájában kompletten kitépni a töltőcsatlakozót a panelből. Szerintetek létezik olyan ember Budapesten, aki képes lenne visszaaplikálni? Azt sem tudom, milyen szakma foglalkozik ilyesmivel. Mindíg motorokat, autókat bütyköltem, a 6 -os csavarnál kisebb dolgokhoz nekem mikroszkóp kell.
-
LámaZ
addikt
válasz
#79335424 #1335 üzenetére
Valamelyik kolléga betett ide korábban egy képet a tévéből kilógó csúnya kábelekkel. Én akkor döntöttem el, hogy veszek egy HDMI-hosszabbítót, de bárhol kerestem, 40 cm-nél hosszabbat nem találtam. Lehet, hogy nincs is, mert túl legyengülne a jel.
A macska amúgy ezt is kitépheti, de ha közelebb van az asztallaphoz, le lehet ragasztani PowerTape-pel.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
horvathkrisz #1336 üzenetére
Köszi a tippet! Megpróbálom.
-
KIZS
aktív tag
Két újabb kernel verzió készült ma, illetve ugyanaz két kivitelben. Mindkettőbe beleraktam a létező összes bluetooth és usb-ethernet drivert amit csak találtam. Felemeltem a proci órajelét 1.5GHz-re, a Mali-t 420-ra (vagy legalábbis ezt akartam elérni) és a DDR-t is 420-ra. Feszkókat nem állítgattam az előző kernelhez képest.
A két verzió csak felbontásban tér el egymástól, mert az egyik 1080-as a másik 720-as. Mind a kettő 1080-nak mondja magát, tehát a TV annak ismeri fel.
Ezt tudja a 720-as:
És ezt az 1080-as:
És a romok:
https://dl.dropbox.com/u/44128030/kizs_kernel_1.5GHz_720.imghttps://dl.dropbox.com/u/44128030/kizs_kernel_1.5GHz_1080.img
Halálra nem teszteltem őket, az Antutut futtattam meg 5x egymás után, majd lejátszattam egy full hd-s youtube klieppet.
-
törölt tag
Sajnos, a bluetooth nem működik. Úgy látszik, a kernel kevés hozzá, a rom -ba is kéne ez - az. Hiába kapcsolom be a settingsben, eldobja. Mivel a fullHD monitoron nekem nincs kép, ezért a 720 -ast raktam fel. 10200 körüli AnTuTu -t mértem. De én jobban szeretem a nyugisabb, hűvösebb üzemelést, ezért visszahúztam 1400 -ra. Így is 10000 fölött teljesített. Nagyon nem nyúztam, videót sem néztem. De a lényeg, hogy érzésre pörgős. Köszönjük!
-
kkee
csendes tag
Nem tudom, hogy melyiket vegyem a géphez: t3 vs. rc12. Próbálta már valaki valamelyiket - vélemény?
-
Heller2
aktív tag
Az 1080-as verzió az "mkv" fájloknál lefagy..
Szerintem az mx player szivatta meg a kütyüt...
Valami olyan lejátszót tudtok, amivel normális a hangerő, mindegyikkel olyan halk, legyen az avi, mkv. Viszont a youtube videók hangereje tökéletes. Csak a médiafájloké halk...
Én visszatettem az előző munkád gyömölcsét, az nagyon jól bevált!GTA V Online: Lepke77 vagy valami hasonló(k)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Gamer Pc i7-10700F/RX 6800 16Gb OC/2x8 Gb 3200Mhz DDr4/ 500Gb Nvme SSD/1Tb HDD/ 700W
- Gamer Pc i7-10700F/RX 6700 XT 12GB "KB 3070 Ti"/2x8 Gb 3200Mhz DDr4/ 500Gb Nvme SSD/1Tb HDD/ 700W
- Gamer Pc i7-10700F/RX 6600 8Gb "RTX 3060 Szint"/2x8 Gb 3200Mhz DDr4/ 500Gb Nvme SSD/1Tb HDD/ 700W
- Gamer Pc i7-10700F/RTX 3070 8Gb/2x8 Gb 3200Mhz DDr4/ 500Gb Nvme SSD/1Tb HDD/ 700W
- Gamer Pc i7-10700F/RTX 3060 Ti 8Gb Auros/2x8 Gb 3200Mhz DDr4/ 500Gb Nvme SSD/1Tb HDD/ 700W
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest