Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #47 üzenetére
Az engem is érdekelne. Ugyan az sem nagyobb, de van rajta két analóg, lehet combosabb a hardver, így talán kicsit érdekesebb ezeknél.
-
-
ViZion
félisten
válasz
Hun'reeth #42 üzenetére
Eredeti név... ugyan már! Igen, karcórának hívtuk.
Az volt a menő, akinek több dallamos volt... kb. mint most a megapixelek a kamerákon
Szédszedtük és kicseréltük a piezzo-t, mert azt gondoltuk, azon van a hang, mint a hanglemezen... meglepő: nem azon voltRedneck: ez volt nekem, a Lifeboat, csak egy jóval puritánabb, a bal oldal volt kb és egy majom, ami dobált a fáról.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Hun'reeth #39 üzenetére
Nekem van egy pár. A kinyitható LifeBoat és a tükrös, színes Donkey Kong Jr..
-
ViZion
félisten
válasz
Hun'reeth #39 üzenetére
Nekem a Dán rokonok hoztak kvarcjátékokat. Volt egy csónakos, a szigetről kellett hajóra menteni a népet, cápa jött, majom kókuszt dobált és ... és ennyi. Pár fázis volt a mozgás, másik pár az enemy... de rengeteget elmókoltam vele
És kijavítanálak: az KARCJÁTÉK volt. Mi a franc a kvarc, annak semmi értelme -
Hun'reeth
őstag
Túl fiatalok vagytok az a baj.
Az igazi kvarcjátékok kora a 80-as években volt! Az egyik gyereknek '83 -ban volt egy kinyitható, dupla pályás Donkey Kong-os. Na az volt a király, olyat nem is láttam senki másnál akkoriban.
Az árát nem is tudtuk. -
-
pamesz
tag
Örülök, hogy jött ez az írás, gondolkoztam hasonló fórum nyitásának, csak jogi dolgok miatt nem mertem. Nekem
Is van egy hasonló szerkentyűm, R36S néven. Aliról 12-13 körül meg lehet szerezni. Na ezen megy még a Half Life is. Portmasters oldalán elég sok jó címet portoltak már rá. [link]
Valakinek van ilyen kézi konzolja? -
moroder
csendes tag
korrekt cuccok ezek. Tavaly rendeltem kettő RG35XX-et a gyerekeknek, darabja 17e HUF volt geekbuying akcióban. ennyit szerintem gond nélkül megért. Nálunk a SNES játékok a favoritok, jó látni a 12 éves fiam, ahogy tolja a Super Mario World-öt. Mennek rajta még a PS1 játékok is, de azoknak kicsit "buta" az irányítása
-
Klown
aktív tag
Én 95 körül kaptam GB-t a jó év végi bizonyítványom miatt. A Skálában (ahol ma az Allee van) vette nekem édesapám. Ha jól emlékszem 39900 Ft volt + a 4 db piros Maxell elem bele. Akkoriban az nagyon komoly summa volt, de szerencsére apámnak egész jól futott akkoriban a szekér. Amúgy nem voltam egy követelődzős fajta, ez az egy nagy vágyam volt csak. (Meg később egy PSX, de abból valahogy mégsem lett semmi.) De akkor én voltam a világ legboldogabb gyereke!
És igen menő is, t.i. csak egy osztálytársamnak volt előtte, de neki az apja mai napig sztárügyvéd, szóval nekik szerintem aprópénz volt. És igen, csak két játékom volt hozzá: Super Mario Land és valami Nigel Mansell-es F1-es. Régi szép emlékek!
Üdv: Klown
-
Redneck
nagyúr
válasz
cinemazealot #30 üzenetére
A két kínai konti 7-8k közötti áron volt, a Kishit pedig 20-ért vettem. Ha a gumis instabil szerkezet helyett az is merev teleszkópos lenne, azt választanám, mert alapvetően jobb minőségű.
-
Redneck
nagyúr
Ezzel nincs is gond, csak a leírás nem tetszett, a tapasztalat alapján. Ideig-óráig jók a kész megoldások, de ha a végeredmény az mint a saját verziómnál (másolgatás, mókolás), akkor inkább maradok a telefon+kontroller verziónál félpénzen.
cinemazealot:
Linkelni most nincs időm. XSX kontroller mellett, ezeket próbáltam, de emulátorozni mindegyik jó volt a maga nemében:
Saitake 7007F
Ipega 9087S
Razer Kishi V2Az első kettő nagyjából egy szint. A Razer a Type-C miatt reszponzívabb, az analógok jobbak, de a mechanika kivitelezése és az olcsóbb ár miatt, maradt a teleszkópos Ipega.
Ha XCloud is számítana, lehet megtartom a Kishit. -
grosy
senior tag
-
Celithrandi
addikt
-
Redneck
nagyúr
Elég elkeserítően hangzik. Az ember azt hinné, hogy dobozból kivéve egy jó kis emulátoros gép, és egyszerűen lehet hozzá plusz romokat telepíteni.
DEJVID:
A 90es évek első felében, simán luxuscikk volt egy GameBoy. Az átlag örült, ha piacos sárga kazettás NES klónja volt, meg Tetrise/kvarcjátéka. -
válasz
Celithrandi #25 üzenetére
'94-ben kaptam GB-t, Super Mario Land-del - 10k volt.
Jártunk a játékboltokba 500Ft-ért kazettát cserélni. 200 volt az olcsóbb (használtan 2k-s) játékokra és 500Ft a jókra (amik használtan 3-4k-ba kerültek), ha jól emlékszem. Valahogy így.(Akkoriban a Technic Lego 8865 11k-ba került.)
-
Celithrandi
addikt
esélyes hogy nem vagy vele tisztában, hogy mennyi volt 1990-ben egy havi fizetés és egy gameboy + a játékok ára. Mindemellett kirívóan magas volt a munkanélküliségi ráta is.
Nem engedhette meg olyan sok ember itthon hogy két havi fizetéséből vegyen a gyereknek egy gameboyt meg két játékot. Mintha most 400 lenne egy játékgép és 200egy játék rá. Ezért is volt a kb mindenkinek 1-2 játéka csak gameboyra akinek volt, ugyan ez volt nes és snes nél is. Persze pont ma került ki az asus dekk 400 ért, de feltételezem hogy azt is inkább millimosok fogják megvenni egy 5-10 éves kölöknek és nem az árlag user.Más: A cikkben szereplő gépre jól érzem, hogy csak illegálban töltött játékot lehet kb felpakolni?
-
carl18
addikt
Jók ezek a mai modern portable handheld gaming konzolok!
Régen ezekért muszáj volt képernyő elé ülni, most meg tenyérből mehet minden.
Jazz Jackrabbit 2 jó lehet így kijátszani. -
Mondjuk amikor vettem a GBC-t, nem néztem utána minden ilyen retro kütyünek (kb. 8 éve volt). És igen, az az SD-kártyás kazetta drága volt, de ajándékba kértem, amikor karácsony előtt a rokonok nyaggattak. Nem akartam téligumit kérni, mert az még drágább.
A GB vásárlás ötlete is azért merült fel, mert megtaláltam a régi játékaimat (amik ma egy vagyont érnek).
De ha össz. 10 órát játszottam vele, már sokat mondtam. Mert előtte PC-s emulátoron a gyerekkel végigtoltuk az összes régi játékomat, amikor még kisebb volt.Számomra poén az eredeti kijelző, a kezem viszont úgy megnőtt a régi szép idők óta, hogy a vasra rá sem ismerek.
-
Pötyi
őstag
De most akkor ebbe a játékkonzolba hogy megy bele új játék? Fel kell másolni a micro-SD kártyára?
-
sonar
addikt
csak úgy kiváncsiságból megnéztem, hogy mibe fáj egy everdrive vagy egy ez flash.
Annyiból akár meg is veszi az ember ezt a kézi konzolt.
Persze persze tudom én, hogy egó növelő, hogy eredeti vason játszik az ember. És azok a régi kijelzők áááhhh, nem a mai normális kijelzőhöz szokott szemnek valóak.
Nekem is van otthon GBC, GBA (IPS kijelzővel), DS Lite, DS, ebből a GBC ami szinte sosincs használatban az előbb említett kijelző probléma miatt. -
Zirowe
nagyúr
Tavaly vettem a 3 éves gyerkőcnek egy rg35xx-et, hogy a hosszú autós utakon legyen mivel játszania, sok snes és gbc játékot kitolt rajta, majd pár hónappal később színt lépés egy moddolt switch-el, amit azóta is megelégedéssel használ és szintén mindent futtat, amit ezek.
Kezdésnek jók ezek a kis cuccok.
-
ricsik
őstag
Jelenleg egy Miyoo Mini Plus-om van. Ez a 4. konzolom, és valóban a Onion nagyon nagyon jó rendszer lett. Előtte volt eredeti Anbernic RG35XX-em Garlic-al, az is jó volt, de a Miyoo jobban bejön. Volt Powkiddy X55-öm is, a nagy kijelző brutál, de maga a konzol nekem már túl nagy volt, egyébként az is remek gép volt. Olyan ritkán használtam, hogy fájt, hogy ott áll benne a pénz, de a Miyoo-t sikerült harmad áron beszereznem, mint az X55, ott már nem zavar, ha 1-2 hetente kerül csak elő.
-
PTM
aktív tag
C64 emulátor böngészőben is fut már, a lenti egy magyar fejlesztő munkája:
Commodore64 retró oldal (krissz.hu)
Kattintással indul a Turrican és Turrican II is.Beszélgetés vele:
Checkpoint 9x12 - C64 emulátor böngészőben - IDDQD (blog.hu) -
Feketelaszlo
senior tag
Szerintem ezek kevésbé a nosztalgiázásra vágyó geekeknek szólnak, mintsem a mai 4-12 éves korosztálynak. Én pl. az unokahúgomnak vettem egy Powkiddy RGB20S-t, hogy ne a felnőttek okostelefonját lejmolja játékra. ArkOS-alapú emulátorokon van médialejátszó is, szóval akármikor be lehet neki rakni akár mesefilmeket is.
-
grosy
senior tag
A Miyoo mini plus-hoz annyit írnék, hogy az Onion OS feltelpítésével gyakorlatilag a nagy, neves gyártók által nyújtott minőség érhető el. A gyárilag mellékelt romok mind szemét, érdemes egy jóminőségű sd-re feltenni az Onion OS-t, majd valamelyik népszerű rompack-ot, és tökéletes lesz az élmény. A témához kapcsolódó reddit oldalon minden szükséges információ megtalálható. A Nintendo DS-től kezdve a Ps1-en át, a C64-et, Amigát is beleértve minden ps1-et megelőző gépet emulál. Az Onion OS a legújabb emulációs magokat tartalmazza, így jelentős a teljesítményjavulás is. Online lehet frissíteni az Onion OS-t, sőt a Retroarch-ban elért trófeákat is lehet online szinkronizálni.
-
Montanaxy
aktív tag
Nekem is kimaradtak ezek. Volt sárgakazis kínai konzolom, C64-em rokonoktól 1-2 játékkal, utána meg csak rendes PC. Ezek jó kis cuccok.
-
Redneck
nagyúr
Jópofa eszközök, de csak eredeti áron érdemes megvenni őket. A minit próbáltam, és nem rossz, de szerintem túl kicsi, úgyhogy maradok a telefon+teleszkópos kontroller kombónál, ha emulátorozni akarok.
-
wjbhbdux
veterán
30 évvel később végre milliomosok gyerekeinek érezhetem magam
-
Minek ez? Eredeti GameBoy-t is lehet kapni jó állapotban, abszolút megfizethető áron, és se a gombjai nem vackok, se nem kérdés, visszaadja-e a régi retro élményt. Szerintem.
Én egy GBC-t vettem anno, amikor előkerültek a régi játékaim, meg egy memóriakártyás kazettát hozzá.
-
Clorf
tag
Mivel nekem iskolás koromban kimaradt a GameBoy, egy ilyennel pótlom majd...
kár hogy C64-et nem tud emulálni, de talán van GB portja a Turrican-nak -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Pofás kis masinák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- World of Tanks - MMO
- ZIDOO médialejátszók
- Vicces képek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest