Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • stratega610

  újonc

  válasz fematthew89 #1480 üzenetére

  Kedves Fematthew! Egységes feljelentésen már dolgozunk, a pénzét pedig mindenki visszakapja ha nem sikerül dűlőre jutni a futárszolgálattal.

  PÉNTEKEN DÉLUTÁN 16 órától AFK vagyok szombat délelőttig! A privátokra délelőtt válaszolok!

 • stratega610

  újonc

  válasz fematthew89 #1482 üzenetére

  Leírom ide mindenkinek, hogy megértse:

  A futárszolgálatot a mai napon felkerestük személyesen, zárt kapukba ütköztünk, pár futárszolgálatos autó állt a telephelyen.
  Ezt követően elmentünk az ügyvezető cégjegyzékben található címére, ahol egy düledező romot találtunk, nem igazán lakható helynek tűnt.

  Én ma írtam a futárszolgálatnak, hogy ha ma nem szállítják le a csomagokat, vagy adják vissza nekem, akkor hétfőn feljelentést fogok tenni a rendőrségen ellenük sikkasztás miatt.

  Erre választ még nem kaptam, hétfőn megtesszük a feljelentést, ha nem lesz előrelépés. Az ügyszámot mindenkinek továbbítom aki érintett, és aki megteszi a feljelentést a rendőrségen a futárszolgálat ellen, annak a pénzét ÉN fogom visszautalni, és a továbbiakban majd én megpróbálom intézni a kárrendezést a futárszolgálattal jogi úton.

  Így senkinek nem kell hónapokat / éveket várnia a pénzére. Ennyi a segítség amit nyújtani tudok, és ennél korrektebb ajánlattal nem lehet előállni. Aki másképp gondolja, privát üzenetben szívesen meghallgatom.

  PÉNTEKEN DÉLUTÁN 16 órától AFK vagyok szombat délelőttig! A privátokra délelőtt válaszolok!

 • stratega610

  újonc

  válasz raziel01 #1484 üzenetére

  Május óta szállíttatunk velük, eddig nem volt velük probléma... Jó ajánlatuk volt... 990 forintos szállítási költségben benne volt a szállítás 48 órán belül, és 50.000 forintig értékbiztosítást vállaltak. Korábban minden rendben ment. Most kezdték el a szarakodást, nem is értem, hogy akkor ha nem tudják leszállítani, miért nem adják már vissza a nyamvadt csomagokat.

  Mikor legutóbb a magyar postával küldtem csomagot, felbontották, kilopták belőle az értéket, csak kábeleket hagytak benne, visszaragasztották, és úgy szállították ki. Ott is nekem kellett végül visszafizetni a vételárat, ami azért elég érdekes dolog a királyi postától.

  PÉNTEKEN DÉLUTÁN 16 órától AFK vagyok szombat délelőttig! A privátokra délelőtt válaszolok!

 • stratega610

  újonc

  válasz stratega610 #1485 üzenetére

  Egészen egyszerűen azért nem utalom vissza most rögtön mindenki pénzét, mert egyrészt a futárszolgálat jelenleg nekik tartozik, nem nekem, másrészt pedig tartok tőle, hogy senki nem fog elmenni feljelentést tenni, ha nem félti a saját pénzét, és a végén én maradok hoppon a futárszolgálattal szemben.

  Így aki feljelentést tesz a futárszolgálat ellen, azt én kártalanítom, aki nem tesz, vagy ellenem teszi meg, az meg várhat az igazságszolgáltatástól segítséget, és érvényesíthető polgári jogi igényt majd ha lezárták az ügyet a futárszolgálat ellen.

  Én nyilván igazolni fogom, hogy feladtam a csomagot, tehát idővel úgyis a futárszolgálat lesz meggyanúsítva az üggyel.

  PÉNTEKEN DÉLUTÁN 16 órától AFK vagyok szombat délelőttig! A privátokra délelőtt válaszolok!

 • stratega610

  újonc

  válasz angclung #1487 üzenetére

  Az eszközök attól a pillanattól kezdve a megrendelők tulajdonába kerülnek, hogy én azt a futárszolgálattal feladtam. Így a futárszolgálat nekem mindössze az el nem végzett szolgáltatásért köteles visszatéríteni a szolgáltatási díjat, ami csomagonként 990 Ft. Ha nagyon szőrözni akarnak beleköthetnek még akár abba is, hogy részteljesítettek, hiszen a csomagot FELVENNI felvették, csak le nem szállították.

  Beszéltem az ügyvédemmel egy fél napot erről. Nem vagyok köteles kártérítést fizetni senkinek, a futárszolgálatnak van kártérítési kötelezettsége a csomag biztosítás értelmében. Én maximum szimpátiából, illetve szolidarításból csökkenthetem a kárt, ha én úgy döntök. Ezért ajánlottam azt a lehetőséget, hogy aki feljelenti a futárszolgálatot, annak én visszafizetem a vételárat.

  Mindenkinek az egyéni döntése, hogy mit csinál. Természetesen feljelenthetnek engem is a rendőrségen, de mivel te fent leírtad, hogy én hivatalos papírral igazolni tudom, hogy a futárszolgálat a csomagot felvette (és minden hirdetésemben bennevan, hogy a posta csak a vevő felelősségére), ezért én a törvény szerint jóhiszeműen jártam el, a kárt pedig a futárszolgálat okozta. Így a rendőrség meggyanúsítja bűncselekmény elkövetésével a futárszolgálatot, aki bármilyen indokkal kibújhat a nemteljesítés alól, de a vége az lesz, hogy őket vagy elítélik, vagy felmentik, de a vásárlóm polgári jogi igényét érvényesítik rajtuk. Tehát a végén a futárszolgálat fog tartozni nekik, és így évek múlva, de végül visszakapják a pénzüket, feltéve, hogy a futárszolgálat nem jelent csődöt a rendőrségi eljárás alatt.

  Aki viszont kooperál velem a futárszolgálat feljelentésében, azzal együttműködök én is, visszaadom a pénzét, és vállalom a kockázatot, hogy az x hónap / év múlva lefutó rendőrségi hercehurca után a futárszolgálat engem fizet ki, vagy nem fizet ki attól függően, hogy hogyan alakul a további sorsa. De később még macerás módon fizetési meghagyással el lehet érni, hogy az ügyvezetőnek legyen kártérítési kötelezettsége ha nagyon muszáj.

  Viszont ha visszaadom instant az emberek pénzét, amire - ismételten felhívom a figyelmet rá - nem vagyok köteles, akkor az emberek nem fognak jókedvükből rendőrségre járogatni, és nem lesz érdekük, hogy feljelentést tegyenek a futárszolgálat ellen. Ez sajnos a mai módi. Viszont ha feljelentik velem együtt a futárszolgálatot, akkor én hajlandó vagyok kártalanítani, mert így-vagy úgy de biztosítva van, hogy idővel visszakapom a futárszolgálattól, vagy annak ügyvezetőjétől. Viszont ha az emberek nem mennek el feljelenteni a futárszolgálatot, akkor sem én, sem Ők nem kapják vissza az elvesztett pénzüket.

  PÉNTEKEN DÉLUTÁN 16 órától AFK vagyok szombat délelőttig! A privátokra délelőtt válaszolok!

 • stratega610

  újonc

  válasz angclung #1490 üzenetére

  Büntetőjogi szempontból a megrendelők a károsultak. Csúnyán szólva őket 'lopta' meg a futárszolgálat. A mi célunk pedig az, hogy a futárszolgálatra nyomást gyakoroljunk ezzel, és elérjük, hogy komolyan vegyék a polgári jogi igényt... Nyilván ha az első figyelmeztetésre komolyan vették volna, akkor nem kellett volna a büntetőjoggal foglalkozni.

  PÉNTEKEN DÉLUTÁN 16 órától AFK vagyok szombat délelőttig! A privátokra délelőtt válaszolok!

Hozzászólok Aktív témák