Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • karakpecze21

    senior tag

    Sziasztok!

    Nemrég engem is bepaliztak (nem itt). Elég sokat üzleteltem már itt is anno és amúgy más oldlakon is, de eddig mindig megúsztam.
    Most úgy paliztak be, hogy személyesen vettem át és meg is néztem a terméket.
    A fejem bele tudnám verni a falba.....na de főleg az eladóét.

    Egy Eleaf Istick Pico elektromos cigit néztem ki magamnak. Picivel kevesebbe került volna mint ha boltban veszem plusz kaptam hozzá egy aksit is.
    Újként hirdette a Facebook egyik csoportjában. Privátban fel is vettem vele a kapcsolatot és azonnal rákérdeztem gari van e hozzá. Erre ő, persze, gari 1 év és számlát is ír.

    Megbeszéltük hogy este 8-kor munka után tudunk találkozni. Meg is történt. Kipróbáltam, nyomta a gőzt, megírta a számlát és én irány haza, mert hulla voltam már a 12 óra meló miatt.

    Hazaérve elkezdtem pöfékelni és próbálgatni a készüléket. Mivel nem ismertem pontosan a tudását, néztem róla teszteket, leírásokat. Na akkor vettem észre, hogy több funkciót nem tudok előcsalni stb. Először nem is gyanakodtam, gondoltam régi szoftver (lehetne az eredetit frissíteni). Hát a gép nem ismeri fel a gyártó oldaláról leszedett progival sem (no Device). Próbálkoztam órákig. Utánaolvastam és akkor tudatosult bennem, hogy ez egy olcsó klón. Pontosan ezek a tünetei amit tapasztaltam és bizonyos megmunkálásokon is látni, ha az ember tüzetesen vizsgálja.

    Srácnak azonnal írtam. (késő volt már a telóhoz)
    Reggel telefonon felhívtam. Mondom neki mi a gondom és hogy szinte biztos hogy ez hamis.
    Akkor mondtam is neki, hogy nem feltételezem, hogy ez szándékos, csak lehet őt is bepaliztás, mert esetleg olyan helyen vette. Kértem hogy vegye vissza. Nem is ellenkezett akkor a telóban, de az időpontot próbálta hárítani másnapra.
    Ok. Hívni fog. Aznap még írta, hogy ez márpedig nem hamis, nem is érti honnan veszem.
    Azonnal felhívtam. Ismét elmondtam a tényeket. Kiböfögte hogy nem hajlandó visszavenni, max csak ha hibája van, de ez működik, nem is érti mi a bajom. Akkor elmondtam neki, hogy az a bajom, hogy ezt 18E-ért vettem tőle és utánanéztem hogy ugyanezt kínából megvehettem volna 5-6E-ért ugyanilyen hamisan.
    Erre ő mindjárt, hogy honnan tudom mennyi egy hamis ára, hogy vagyok ilyen jól tájékozott. Erre kicsit felhúztam magam már. Mondtam neki, hogy nyilván onnan, hogy mikor tapasztaltam hogy hamisat kaptam, utánanéztem.
    Erre azt mondja, akkor biztos ezt már régebben megrendeltem kínából, és most ezt akarom rásózni.
    Erre már mocskos pipa voltam. Mondtam neki, hogy ezt ő sem gondolja komolyan ugye?
    Mondtam neki, ha azt állítja ez nem hamis, akkor bírja nekem működésre azokat a hiányzó funkciókat is.
    Természetesen nem akarta. Mondtam neki feljelentem. Azt mondta rajta.
    Mult héten feljelentettem, az összes levelezésemet csatolták.Fényképeket is stb. Közben már a profilnevét is változgatta, de szerencsére időben fényképeztem azt is.

    Sajnos tisztában vagyok vele, hogy abból a 18 répából már nem látok semmit, de remélem azért most hogy tudja fel lett jelentve nem alszik nyugodtan. Közben a gyártó oldalán rájöttem, hogy tudom ellenőrizni a termék dobozán szereplő biztonsági kód és sorozat szám alapján a valódiságát.
    Természetesen hamis.... több mint 10 ezer alkalommal kérdezték már le az oldal szerint.

    Bocsánat, hogy ilyen hosszadalmasan meséltem, de szétvág az ideg. Ezer éve üzletelgetek neten és erre személyesen paliznak be,
    Az eladó egyébként személyszállítással foglalkozik. No meg szabadkára is szervez fuvarokat...mint utólag kiderítettem. Másik néven hirdeti magát ugyanezzel a telefonszámmal... Persze rendőrségnek ezt is jeleztem.

    Kiváncsi leszek mi sül ki ebből. Szerintem egy hónapon belül jelzik hogy lezárták a nyomozást stb.
    Abban bízok, hogy esetleg hamis számlát írt vagy netán valami más turpisságra is akadnak a rendőrök.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák