-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
Ismerős a helyzet! Én is elég sok mindent cserélgettem mostanság, kipróbáltam pár dolgot stb.
Most pár hónapja nem nyúltam hozzá, igaz vettem pár házat, de nem igazán jött be egyik sem, volt amibe át se pakoltam a cuccot.
Most én is metis projekt felé tartok, és szeretném most már egy kicsit parkoló pályára tenni a dolgot pár évre. -
Ispy
nagyúr
válasz
Archttila
üzenetére
Kénytelen voltam venni egy másik metist, mert annyiszor szétszedtem már a régit, hogy a táphosszabító kábel a házban megadta magát, meg már nem volt makulátlan a külseje sem, szóvel metis ment, metis jött.
A vicc az egészben, hogy már nem is szoktam játszani, mert nincsen rá időm, de hát az ember nem azért rak össze egy pc-t, hogy használja is.

-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
2016 év végén vettem a metist a "nagy" projekthez, azóta lecseréltem a metist
, az alaplapot, procit, hűtőt, házventit, memóriát, VGA, SSD-t, kihagytam valamit? Szóval nagyon már nincsen mit cserélni.
Ja, a tápot nem cseréltem, de a kis corsair az marad. Meg már unom a kupit a szobában, hogy az asztalon állandóan szanaszét hevernek az alkatrészek hetekig, néha hónapokig, még az asztali kábelmenedzsmentet akarom megcsinálni valami kezelhetőre a mostani spagetti helyett.(#42894) alcsa
Nekem mondjuk semmi bajom a mostani lakással, de nem, együtt megyünk, így azért olcsóbb.

-
Nerazim
őstag
válasz
hegegabi80
üzenetére
Mit szeretnel kromofággal leoldani? Ha metis az gyárilag eloxált alu -ra gondoltál azt nem fogod tudni ezzel eltávolítani. Nálam is hasonló a helyzet, mert én sajna lefestettem fújos festékkel feketére (mert gyárilag kék színű), de nem lett az igazi, úgyhogy először azt el kell távolítani, de én kromofág gélt vettem amit ecsettel kell felvinni és utána spaknival lekaparni. Porszórásos festésben gondolkodom, de nem tudom, hogy ez megmarad-e

-
hegegabi80
addikt
Metisbe i5 4440 és RX460 nem fő meg gondolom, ettől erősebb nem is igazán lesz benne, és egyenlőre ATX táppal, hogy a benne lévő 12-es venti is segítse a szellőzést! A tetejét természetesen vágni akarnám, vagy legalább is első körben perforálni, ha nem sikerül, akkor mehet a vágás.
És természetesen újrafestés is szerepel a tervben, kromofággal leoldás aztán valami újítás, valami csíkos mintázattal, még nem tudom pontosan. -
Ispy
nagyúr
válasz
AxBattler
üzenetére
Jó kérdés, én januárban vettem aqua-ból, fekete metis classis és ilyet kaptam, én is meglepődtem, mert nem tudtam, hogy volt egy kis ráncfelvarrás.
Az ablakot még nem rögzítettem, nincsen benne semmi
még most agyalok rajta, hogy mi legyen, mert a hagyományos plexi az olyan fosch, hogy azonnal tele lesz mikrókarcokkal, edzett üveg vastag (min. 4 mm) és ráadásul nem csinálnak 37 cm átló alatt (megkérdeztem....), szóval most vadászok céget, ahol méretre vágva is készítenek Optical HC-s plexit, ami egy karcálló bevonattal van ellátva, 1 vagy 2 oldalon.Még az is megfordult a fejemben, hogy sima 2mm-es ablaküveget rakok bele, csak az nem annyira biztonságos, ha neadjisten törik.
-
No igen, a vonalak túl szabályosak a flex-hez, dremel-hez képest, cnc jól dolgozik.
És az ablak? Azt mivel rögzítetted?Nem Plus? Akkor a tálcás hdd-rekesz hogy kerül oda?
Ezt már végképp nem értem, teljesen ki vagyok akadva... ezek szerint teljesen lutri, hogy egy általam vásárolt Metis-ben van-e hasonló felfogatás?
Vagy esetleg az újabban gyártott sorozatoknál dobták bele ezt a fejlesztést, Classic/Plus modelltől függetlenül, és aki nem régi készletből vesz, annak automatikusan ilyen? -
Nagyon kafa, grats!

Mivel lett vágva?
Plexit mivel rögzítetted az oldallemezhez?Volt aki nem akarta elhinni nekem, de tényleg ott az extra 2.5" HDD rekesz a táp mögött, az alaplapi tálcába süllyesztve!

Ez minden Metis Plus-ban így van? Csak mert láttam olyan teszteket, képeket, ahol ezt nem találtam, és mintha a Classic modell tálcáját szerelték volna bele.
-
eastsider
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
néztem azt is, az volt az első jelölt, de lényegesen nagyobb, mint a Metis. illetve az oldallapra szerelt HDD-s megoldás nem tetszik.
még arra gondoltam 110-nél, ami jó lenne, hogy a táp helyére függőlegesen "lelógatni" a HDD-ket (egyik odlalát odacsavarozva) úgy még légáram is okés lenne -
eastsider
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
erre pont elvitték a metist apróról

na majd lesz új.
legalább már tudom mire vadásszak
-
Iginotus
addikt
Ha valakit érdekelne félkész állapotban:
"Hulk" MetisA hétvégén lesz updatje megjöttek a plusz alkatrészek.
-
eastsider
nagyúr
SZiasztok,
még mindig keresem a legkisebb 2(+) 3.5" HDD +1 SSD ITX (N3150), paneltáp konfigom házát. (NAS-nak)
most ezeket néztem: FD core 500, Metis plus. árban hasonlóak, talán a metis plus kisebb
VAGY. metis használtan ezeknek az árának a feléért
mi a véleményetek? -
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
Metis classicban elfér 2db 3.5hdd + 1db SSD valami módon? (Paneltáppal) VGA nélkül, n3150 alapon -
TomiLi
addikt
válasz
hegegabi80
üzenetére
Igen, pont amiatt lenne nekem jó, hogy 3 slotos, meg amiatt, hogy 300mm hosszú.
Kínából elég necces lenne rendelni egyet, meg a postaköltség is drága lenne. Raijintek csinálhatna egy ilyen verziót/méretet, mert amit Kisza linkelt az a Raijintek Styx (normál méretű mATX lapokhoz), az a kínai klónnál az SKTC Q3. Ez már túl nagy.
Itt egy kép a méretbeli különbségről. (Q1 - Metis, Q2- nincs, Q3 - Styx, Q5 - Thetis)
-
TomiLi
addikt
Nagy kár, hogy a metis-ből nincs olyan méret, mint a klónból: SKTC Q2....
-
Nirvanus
aktív tag
Metis-izmus...

-
Nerazim
őstag
Köszi az infókat. Holnap megnézem, 5k -ért hirdeti az eladó, helyben lenne, nincs posta költség csak érte kell menni. Mivel csak átmeneti háznak kellene sztem ennyit megérhet, de meglátom, ha nagyon gány akkor inkább nem foglalkozok vele. Vagy kinéz mégegy modding

(#42403) Pete55555

Már van Metisem![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak épp fazonigazításon esik át...
-
Nerazim
őstag
Üdv újra!
Itt van egy Metis mod, a ház tetején a venti és a grill rács között az valami nagyon finom porszőrű lehet? Egész kulturáltan néz ki. -
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
Voltam már itt ház témában, végül nem lett semmi, maradt a meglévő gagyi ház, amiben végülis elférek és kicsi
Tehát olyan ház kéne, amiben elfér:
N3150, paneltáp, SSD, jelenleg 1db, de később lehet jól jönne még 1db 3.5" hely. NAS nak van használva WD red-del
Cél: minél kisebb ház amiben nem fő meg a konfig, 15k körül/alatt, használt is lehet.
Amit néztem:cm110, csak túl sok helyet foglal az ATX táp hely, cm130, raijintek metis (csak nem tetszik a hdd felfogatás, és így is csak 1db 3.5 hely van
Valami ultimate solutionre van valakinek tippje? -
Nerazim
őstag
válasz
üzenetére
Kicsit agyalva még a dolgon, meg beleolvasva a metis modding-os cikkben. Ha befelé szívná a levegőt a venti vajon akkor is zajos lenne a rácson keresztül befelé áramló levegő?
A veszteség akkor is nagy lenne gondolom. -
Nerazim
őstag
Üdv!
Szeretnék az idén belevágni a Metis moddingba. Nagyjából már összeállt mit is szeretnék. A tetőlemez kivágásán agyalok. Találtam rá egy mintát ami megtetszett, viszont nem tudom mennyire "süvíteni" keresztül a levegő, de azért bízok a Xiaomiban. Igazából azért kellene valami mintát belevágni a a tetejébe szvsz, mert egy sima lyukat nem akarok, mivel az elején még nem raknék bele ventit ha nem muszáj (nem akarok még egy plusz hangforrást) de ha később a vga indokolja akkor bármikor berakható legyen egy venti és akkor rácsként is funkcionálhatna. Ilyesmit szeretnék:
-
energy4ever
addikt
válasz
AxBattler
üzenetére
Baratnomnek Raijintek Metise van, es olyan lapja ami alulra adja ki a tapcsatijat. Boven elferne meg egy HDD, SSD ott. (neki felul van, de attol meg latszik)
FM2A75M-ITX a lap. Bar hozzateszem, a tapkabel se a megszokott egybe az egesz harisnyazva, hanem laposan van osszefogva. SF600-as a tap.
-
Nirvanus
aktív tag
Mindig közbejön valami...
Teljes magasságú Gigabyte GT1030-at sikerült hamarabb szereznem és jött mellé egy Fractal Design Integra 550M, szóval a Chieftec Flyer házproject módosul picit. Megy bele a QC5000 lap meg a GT630, az 1150-es konfig meg vissza a Metis-be, dee... a Panorama vajon feltehető egy GT1030-ra és az így a Metis-be? Mert nem picit vicces a hajtogatott alulemez a Giga kariján... -
Ispy
nagyúr
válasz
pappesz
üzenetére
Én erre egy ilyen gépet raknék össze:
Proci: Intel G4600
RAM: 2X4GB corsair
Háttértár: 120-as SSD HyperX Fury
Lap: valami alap H-s itx (asrock H110M, biosfrissítést kérni kell a boltban)
Ház: Raijintek Metis (
)
Táp: nem tudom most mi a bestbuy, tápos topikban meg kell kérdezni, nem biztos, hogy a 100k-ba belefér egy félpasszív táp.Mondjuk a RAM árak miatt ez már nem fér be 100k-ba, de én ez alá nem adnám.
Ja és 100k-nál sokkal több kell, hogy teljesen hangtalan gépet építsél, vannak itt páran, akik már megpróbálták, nem tudom sikerült-e nekik.

-
Nirvanus
aktív tag
válasz
AxBattler
üzenetére
ISK-ban a párom HTPC-je, Flyer-ben még semmi (a Metis kiürül hamarosan), a Cisco-ban az Atom "NAS", a 1340Mi-ben meg egy QC5000M-ITX/PH (jelenleg dísznek).
Csak... izé... olyan szépek együtt, na. Pár évvel ezelőtt az LC-Power házért a fél karomat odaadtam volna. Holnapután pedig rajztáblából faragok ML-09-re hajazó kuckót. Mi ez, ha nem (visszafelé)fejlődés? 
-
-
Iginotus
addikt
Csak hogy büszkélkedjek csináltam egy ilyet

Zöld "Hulk" MetisDe még nincs kész...
Grave444: Milyen kis naív

-
Nirvanus
aktív tag
Van itthon: Metis, ISK310, Cisco(szerű), 1340Mi, Elite100(szerű) és Acer Veriton ház (nem, nem vagyok függő). A DC7900 USDT-t már nem is említem.
De vadásztam már egy ilyen Flyer-re egy ideje. Táp? Azonnal megy bele egy FSP TFX, annyi SFF gépház van itthon, hogy meg sem tudom számolni őket igazán. 1030 megy majd bele (a dual slot-os MSI, we all love Dremel/Skil). Hűtő még kérdéses. -
Goose-T
veterán
Hehe, hasonló pályafutáson mentem én is keresztül. Nekem az első házam egy LC-1340mi volt, utána az FI-01B, aztán mellé egy BT-02B, ahelyett egy Metis, majd ahelyett pedig egy Define Nano S. A BT-02B-t anyósomnak adtam a konfiggal, ami az FI-01B-ben volt eredetileg, a BT-02B-ben lévő konfigot a Metisbe raktam, onnan meg az FI-01B-be került. Lett egy Ryzenes konfigom, az már a Define Nano S-be ment, úgyhogy a Metis most pihenget a szekrényben. Aztán lehet ha unatkozom egy szép napon, berakom a Ryzenes konfigomat a Metisbe, most úgyis leadtam a nagy RX 560-at gariba, és van helyette egy kis GTX 750, az biztos beférne.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Nekem nincs metisem, de szerintem a 175 még pont beférhet. Ha azt nézzük, hogy itx-es lap 170x170.
5 milliméter tuti van a táptól. A kép alapján is látszik, hogy van még pár mm a tápig, és 172mm a vga az állításod szerint.
Ha mégse, akkor a táppal lehet még egy kicsit játszani, igaz akkor meg kell babrálni a metis alját.
-
Grave_444
nagyúr
Kedves Metis tulajok!

Valaki esetleg tudná így mennyi hely van a kártyának? Az se baj, ha hozzáér a táphoz.
A képen 172mm-es 1050TI D5 van, kérdés 175mm még elfér-e. Szétszedni nem igazán szeretném, már fordítva van eredeti helyzetben. -
Kolink-nak zéró a szellőzése, nincsenek ventihelyek.
Dan A4 jó minőség, csak drága, és ebbe sem megy sok venti.
Node 202 jó ház, de komolyabb hardverrel nem bír el, megfő a gép.Nagyon függ attól, hogy milyen konfigot szeretnél beleszuszakolni.

Egyébként Raijintek Metis Plus-t mondanék első körben... -
energy4ever
addikt
válasz
üzenetére
Ez nemis lp.

Neki csak 2 slot-os low profile vga-hoz valo lenne a jo. Ez feleslegesen nagy lenne.
Metissel nincsen baja, nagyon szereti, meg szep, meg minden, de feleslegesen nagy.Vegul az elozo kollega megoldasa lesz. Marad az a haz, es az ablakos mod hazilag lesz kivitelezve.
-
törölt tag
válasz
energy4ever
üzenetére
-
energy4ever
addikt
Itthon is kaphato ITX hazat keresek, ami kisebb mint egy Metis, fekete, valamint:
SFX tapot fogad
2 slottos LP kartyat eszikIlyen letezik?
Unveils ML09 ilyen, bar itthon nem kapni ahogy lattam.

-
Iginotus
addikt
Lol pont most raktam össze, tegnap este teszteltem

Metis házikóban van egy Ryzen 1600X-es
SILENTIUM PC Grandis 2 XE1436 hütővel...
HyperX 8GB Savage DDR4 2400MHz CL12 KIT
Biostar B350GTN
Palit 1080 8gb Dual+accelero twin turbo II-vel támogatva
512 GB ssd SK Hynix PC200 M.2
corsair sf600Majd lesznek képek is. Még nincs kivágva a ház teteje...
70 fok alatt marad a VGA és 55 alatta CPU halk üzemmódban hangosan ebből lejön még 5 fok...
Most tervezek még kábel modot is mert kb 7 CM res csati kéne a VGAhoz

De kérdésem is lenne. A CPU hütő kifelé fujjon vagy befelé szívjon?

A tetején sajna befelé kell hogy fújjon, mert elcserélem az Accelero hűtőit 2x12 cm es ventire... -
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan házikót ami viszonylag jól szellőzik, belefér egy cca 21cm vga és használtan kb 10e forintba kerülne nagyjából? Nézegettem az elite 110-et, de kicsit nagynak találom kirakni az íróasztalra. Most egy Metis van, de kellene egy átmeneti házikó amíg átszabom a tetejét.Ui: Mindenképpen kell egy kivágás a Metis tetején, ha mondjuk egy gtx 950-et akarok beletenni igaz?
-
Goose-T
veterán
Nekem van, de nem Metisben, azt félreraktam a szekrénybe. Ryzen 5 1600X + Radeon RX 560 4GB egy Define Nano S-ben. Sajnos az RX 560 megy vissza gariba egy nagyon furcsa hibajelenség miatt, még bizonytalan a sorsa, mert mostanában csak pénzt adnak vissza (50 rongyért vettem tavaly nyáron), így rá kéne még fizetnem 10-15 rugót, hogy legyen egy ugyanolyan kaliberű VGA-m. Egyelőre úgy néz ki, hogy veszek egy használt GTX 750-et (nem Ti) vagy egy R7 260X-et a gariztatás idejére, csak hogy adjon képet a gép, aztán meglátjuk.
-
Seep
senior tag
Urak, van valakinek ryzen meg valami jatszos GPU metisben? Kiujult az upgaditiszem

-
Mukucs
senior tag
válasz
Di Natale
üzenetére
Csak erre a felhasználásra nem lenne jobb egy Barebone srácok!?
Nekem ez volt a mostani Metis projektem előtt, csak mivel helyhez kötött, visszajött a kedvem a játékhoz...
Persze csak felmerült bennem, jó dolog az ITX is!

A 8GB ramot 2x4 be vedd szerintem, nem tudom mennyit számít, de számít!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
imibogyo
veterán
válasz
Nerazim
üzenetére
Gyárilag fehér volt a ház és én végeztem minden átalakítást. Bimetál lyukfúró használtam hozzá egy egyszerű fúrógéppel és végül (bár túl sok sérülés nem érte a házat, mert maszkoltam mindent gazdagon) újrafestettem az egészet.
A méreteket netről szedtem, de nem titok. A csavarok lyukközéppontjai 12-es venti esetén 105x105 mm-re vannak egymástól (5-ös lyukak), a lyukfúróból pedig egy 114 mm-est választottam (nem 100%-os minden egyes ventihez némelyikhez jobb lenne a 115-118 mm-es tartomány), viszont ideálisan "kicsi" a fúrt átmérő, vagyis épp csak annyival kisebb, mint ami kellene, hogy biztosan ne legyen baj egyik gyártó ventijével sem...
Itt van két elég gagyi kép telefonnal munka közben, de ezek nagyon csalókák, egyáltalán nem tojás alakúak a lyukak, csak ennyit torzít a kamera. Természetesen itt még festés előtti állapotokról beszélünk. Látható, hogy úgy 1,5-2 mm kellene még ahhoz az átmérőben, hogy 100%-osan a venti függőleges "falával" fussanak a lyukak élei, de mivel úgyis megy még általában ezekre valamilyen rács, vagy szűrő, így azért nem gáz (1500 RPM-es ventikkel próbálva pedig "susogást" sem okoznak)...
Esztergán, azért jobban lehet ezt igazítani (linkeltem már többször is), de a Metis teteje egyrészről nem fért volna rá, másrészt meghalt az esztergám főorsója, úgy meg elég nehéz dolgozni vele.

-
Nirvanus
aktív tag
Tegnap este szétkaptam a Metis-t, darabokra takarítás céljából (Hyper212 Evo, HD7850, Chieftec NEM modutáp)... Lapjaira szedni pár pillanat, de bekábelezni... Fél tíztől fél tizenkettőig tartott a procedúra, de majdnem open frame maradt a kicsike.
-
Iginotus
addikt
válasz
AxBattler
üzenetére

Csakhogy kisebbet szeretnék... Most ugye BITFENIX Phenom Mini-ITX-van de nagy és nem szeretem. A Metis pont jó lenne, csak lenne pár centivel hosszabba. Tettek már bele 26 CM es kártyát is
A hűtőt meg megoldom valahogy.
Csak már ég a pofám hogy a 3. hűtőt veszem meg és nem járom körbe eléggé a témát
Na Zotac Minije is csendes az MSI meg a Giga 1070 je az mindig pörgeti a ventit...
Meglátom elválik addig marad a tesztrendszer

Cougar QBX Ebben elférne a VGA
és 145 mm ig mehetek, CPU hütőben, ha nem hasnzálom a belső tartót.. -
válasz
Iginotus
üzenetére
Akkor a házat cseréld le egy Raijintek Styx-re:
- elfér 180mm-es CPU hűtő is benne;
- VGA-dnak is van helye;
- nem kell moddolnod a tetőlemezt, már alapból ott a rács;
- 10k HUF-ot kell ráfizetned a Metis-re, és lesz egy Metis XXL-ed.
(#41625) Iginotus
Hát jó, innentől rajtad múlik.
-
válasz
Iginotus
üzenetére
Ja, hogy a lefogató! Bocs, ezt benéztem... hát akkor passz. Vagy add el mindkét hűtőt aprón, és vegyél egy harmadikat, bár ezt AM4 vásárláskor már tudnod kellett előre.
Zotac GTX 1070 Mini belefér még Metis-be, csak 210mm hosszú. Bár nem félpasszív, de egy moddolt plusz ventivel szerintem ennek sem fogod hallani a hangját. Review.
shteer-nek asszem' ilyenje volt, kérdezd Őt, ha részletekre is kíváncsi vagy.Bár a Mini Giga 1070 sem vészes...
-
válasz
Iginotus
üzenetére
Szerintem maradj az A változatnál:
- Ben Nevis-nél nagyobb cooler-t nem tudom, hogy gondoltál ITX-be, amibe ilyen már belefér, azok gyak. mind mATX kategóriásak;
- MSI Aero ITX GTX 1070 elég jó kis kártya, szvsz érdemes rá várnod egy kicsit (ha apróról szerzed be, akkor a G1 eladásával lehet hogy még pénz is marad a zsebedben);
- mehet a Metis mod!
(#41609) sati
Nahát, ilyen menetvágó nekem is kelleni fog, köszi a tippet! -
Iginotus
addikt
Bedobnék egy kérdést

A helyzet, hogy van egy AM4 es Ryzen konfigom (1600X) Mini ITX és vacillálok A és B (esetleg C) között.
Jelenleg van egy G1 Gaming 1070 VGA ami 28 cm hosszú, és egy Alpenföhn® Brocken 2 ami 165 mm nagy...
(Akad még egy Ben nevis is amit pont rá tudok tenni AM4-re)
És van egy szép zöld metisem amibe nem megy bele sem a VGA se a Hütő, bár ha lereszelek 5 mm-ert akkor elférhet, mert 160 mm res megy bele. De az CPU hűtőnek nincs AM4 es lefogatója szóval csak
vertikálisan tudom feltenni (vízszintesen) ami így nem az ideális. SFX tápom van már.A TERV.:
Marad a Metis házikó aminek egyébként ki fogom vágatni szépen a tetejét és lesz rá egy 12 cm es ventilátor, és megoldom szépen a CPU hűtő elhelyezését valahogy. Majd lecserélem a G1 Gaming VGA-t mivel nem fér bele egy mini 1070-re. Jelenleg nagyon nagy a hiány mini VGA-ból.
Negatívum:
- Nem jó a cpu lefogató és a mérete sem az igazi.
- Nagy a VGA.
Pozitívum
+ pofás ház, nem kell ujjat venni.
+ Ha marad a ben nevis nem kell új CPU hűtő...B TERV:
Veszek egy másik nagyon kedvenc házat a Node 202-est. Így marad a VGA és vennem kell egy kicsi CPU hütőt ami már simán kompatibilis az AM4 el.
Negativum:
- Uj ház,
- Uj cpu hütö
Pozitivum
+ Maradhat a G1 gaming VGAC TERV:
Van egy HKC S005ND mATX amibe belefér a VGA igaz kicsit moddolva. De a cpu hütö még mindig nem
Negativum:
- Kicsit bumfordi és ocsmány
Pozitivum
+ Nem kell semmit sem venni...Köszönöm, hogy elolvastad. Aki tud adjon tanácsot

Saját magamnak is le kellet már írjam mert nem tudok dönteni hátha így menni fog.
-
válasz
tranceplanet
üzenetére
Hát cseréld le egy Metis Plus-ra!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ispy
nagyúr
válasz
Balazuz
üzenetére
A metishez nem jár, hiszen az egy ATX-es ház, a táphoz kéne adniuk, de inkább jó pénzért adják külön, ami elég nagy szemétség, Silverstone táphoz adnak, meg azt hiszem a Zalman SFX-hez is, egyébként meg szerencsére van itten megoldás erre.
-
Balazuz
tag
Tudnátok segíteni, hogy gyorsan honnét lehetne szerezni SFX-ATX lemezt (átalakító) táphoz,
h be tudjam rakni a kicsi tápot ATX házba. A Raijintek Metis Plus-hoz van átalakító?
Ha jól tudom a Corsair sf-ekhez nem jár ... De miért nem ?? -
válasz
sztano
üzenetére
A 600W-os Corsair-t venném a felsoroltak közül a félpasszív üzem miatt.
SFX-L-nek nem látom értelmét Metis-ben, akkor inkább egy moduláris ATX-et vegyél.Ha nem játszol, nem kódolsz, akkor minek a VGA, és minek egy csúcs proci?
VGA nélkül, egy 65W-os CPU-val bármi kiszolgálja, egy 350W-os SFX is bőven elég lehet neki, és ezek között is vannak halk modellek, pl. Zotac 350FX, Chieftec SFX-350BS, stb., de ha tutira akarsz menni, akkor Corsair SF450.
-
törölt tag
mivel nekem nincs metis-em, ezert en az e-i7-emet 'moddoltam', egeszen lajtosan.
lecsereltem a hon utalt bekapcsologombjat es probakepp az amugy sem hasznalt optikai lemez slot-ba beragasztottam egy szivoszalat, aminek az egyik vegebe beledugtam a hdd aktivitast jelzo LED-et.
eg es fold, minosegi ugras tortent a haziko megjeleneseben es a bekapcsolaskori juzer ikszpirienszben
a kep nem igazan adja vissza, sotetben marhajo.
a szivoszalat le fogom cserelni valami sokkal szebbre, pl megprobalom a rest kionteni valami viztiszta megszilardulo gyantaszeruseggel, aztan furni bele helyet a LED-nek, persze ugy h szembol ne latsszon.
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler
üzenetére
Szerintem egy ilyen állítható körkivágóval is meg lehet oldani!
Most már tényleg be kéne szerezni egy metist és kicsit megfaragni!
-
Polllen
félisten
Köszönöm ismét, akkor metis lesz.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
Polllen
üzenetére
Nálam H81i van G3220-szal, HD7850-nel egy Metis-ben és nem panaszkodik vagy melegszik.
Hátsó Noctua befúj, Hyper212 Evo tápba fúj, Chifi nem moduláris (meg ne kérdezzétek, hogyan fért be
) meg lefúj megoldású. 65 foknál nem nagyon ment feljebb a vga, pedig nem mai csirke és fűt azért rendesen. 1030-hoz, sőt, 1050-hez is bőven elég lesz a sima Metis szerintem. 
-
Polllen
félisten
Köszönöm a válaszokat!
A metis pluszban amúgy a hátsó venti befúj, a fenti pedig ki vagy fordítva a jobb? Mivel ez a legkisebb, ez tetszik a legjobban.
-
Polllen
félisten
Üdv!
Úgy néz ki, hogy újra visszalépek itx-re, ehhez keresnék egy jól szellőző nem túl nagy házat, amibe ezt bele tudom rakni:
- itx lap
- G4560
- GT 1030 (nem biztos, hogy LP lesz és egyelőre R7 250X van)
- ATX táp
- 1 db 3,5" HDD
- 1 db SSDAmiket találtam 15k-ig: (használt árak)
CM elite 130
Metis
Phenom
ProdigySzerintetek melyik felelne meg a legjobban nekem? Van más alternatíva? Ahogy olvasgattam az alap metis-t nyugodtan kiejthetem, mert nem nagyon fog ott szellőzni semmi. Moddolni nem szeretnék, csak összerakni és használni.
-
törölt tag
Melyik házat ajánlanátok ezek közül?
-Don Cases A4-SFX
-Ncase M1
-Raijintek Metis Plus
Új hozzászólás Aktív témák
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Új Razer Kraken v4 vezeték nélküli gamer fejhallgató
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- iPhone 15 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Ja, a tápot nem cseréltem, de a kis corsair az marad. Meg már unom a kupit a szobában, hogy az asztalon állandóan szanaszét hevernek az alkatrészek hetekig, néha hónapokig, még az asztali kábelmenedzsmentet akarom megcsinálni valami kezelhetőre a mostani spagetti helyett.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ez az igazi Itx szellem.

valoban, koszi.