Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

Sziasztok!
    Köszi a mini pc-s leírásokat, végignézem őket.

A zaj az egyik félelmem, van/volt az utóbbi 10+ évben mindenféle konfigom de csak DIY-ből kisebbek, nagy gépnek mATX (de ott is csak kb. 150W-ig építkeztem a zaj miatt) és ahogy nem kellett dgpu úgy ment le mITX-be. Csak hangtalan gépeket voltam hajlandó építeni de sok a macera, mITX régen is necces volt és manapság mintha még inkább beszűköltek volna a lehetőségek. Közben a másik oldal meg elhúzott, se normális desktop APU-k, se portok, stb... semmi támogatás ami ott rég megvan már. Funkcióban és árban is többet kap az ember mobil (noti vagy noti cpu-s mini pc) oldalon és árban sem vészes.

Ill. eljutottak oda, hogy erőben nekem elég, a gpu is, igazából sok is mert semmi játék, de a tudat, hogy ha mégis kéne ott van az sem rossz. :) Cpu-ban szintén, annyira jól skálázódnak lefelé, hogy igazából hiába 65W a desktop cpu, 35-40W körül 80-90%-a megmarad a teljesítménynek, napi célokra meg 15-25W is elég. Ezek pedig már hűthetőek, sőt, néha karcolják a passzív működést, notiból pl. félpasszív a meglévő 5500/5600U-s gépem. (Ha igazán kellen kraft akkor meg a több mag többet segít, arra is vannak már megoldások. Előbb vennék 8+ magost 65-95W-on mint vmi dupla annyit fogyasztó cuccot.)

A hűtésre visszatérve: normál terhelésen nincs fogyasztás, az a terv, hogy ott remélhetőleg nem fog zavarni. Ha meg terhelni kell az ritka és kibírom. Esetleg ha segít a visszavétel akkor az sem riaszt el a fentiek alapján. -10-20% és lehet lazítani a hűtésen, az nem zavar ha 80 fok kisebb fogyasztással is, legyen halkabb. :)

Az már aggasztóbb ha nem bírnak sokat, az mindenképpen kizáró ok lenne nálam is. Bár első körben nézegetve amazonról rendelnék épp a gari miatt. (Amit néztem az ali-s is alig olcsóbb, ami jóval olcsóbb volt az gyanúsan elírt/változó árú/félkamu boltnak tűnt,) Amennyire utánaolvastam, ott is az az irányelv, hogy áttolnak a gyártóra, de ők 2 évet biztosítanak a gyártók meg sokszor 1 évet így biztosan intéznek ők is valamit. Meg nem egy garázscég :) , ha vmi nem megy a gyártóval tapasztalat alapján azonnal intézkednek.
    Van még külön +2-3 éves készülékbiztosítás is, az is szimpi lett volna, de a leírás alapján csak német lakcímmel érvényes. :(

Új hozzászólás Aktív témák