Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Kepe

  aktív tag

  Sziasztok!


  Van egy rádiós netem, és egy Zonealarm Pro-m.
  Ha minden igaz, mi, a rádiós netre csatlakozó előfizetők egy belső hálózatot alkotunk. Ha isten is úgy akarná, akkor 11 Mbit/s-al tudnánk kommunikálni egymással. Nem is ez a lényeg. Az lenne a kérdésem, hogy minek minősül ez a tűzfalnál? Local vagy Internet elérésnek?

  Én így halványan a Local-ra tippelek, mert nekem 64k (modemes) sebességem van a szolgáltatónál gondolom a netre érvényes ez, és ha egy másik usertől töltök át, akkor nem 64-kvak jön a cucc, hanem akár 512-vel is.

  Szal erre a ''hálózatra ilyen esetben melyik beállítás igaz?

  Előre köszi a válaszokat, és bocs a bonyolult leírás miatt, remélem érthető!

  Üdv: Kepe

  "Élj úgy, mint nem akárki és halj meg úgy, mint bárki!''

 • amargo

  addikt

  Szerintem is LAN (Local Area Network).
  hüleséget nem akarok írni, de ha hálózaton belül vagy és a te gépedet igazándiból csak a hálózaton belül látják, majd a server mutat ki a világ fele.. az össze többi LAN ossal, akkor LAN nak kell a tűzfal, de a szolgáltató is bisztos tud segíteni, mert akár kaphatsz rendes IP címet is és a világfele is kitehet a server. Olyan mint ha otthoni kis servered külön lenne és azon keresztűl akarnál kimenni.
  De azt mindenképpen tudni, kell hogy a szolgáltató mit engedélyezett.
  uhh igy átolvasva éjjel eléggé furán írtam a dolgokat.
  viszont, ha a helyi hálózatot figyeli a tűzfal, akkor már nagybaj nem lehehet :)
  azt nem tudom, hogy a zone alarmban hogy van ez most, de a Local szerintem ott a hálózatira gondol, ami itt is van, de internett is van mivel van.
  ezért az internet figyelése a jómegoldás szerintem.. viszont, ha látjátok eggymást az user ekkel akkor a LAN is kell.. hogy ne turkáljanak a gépedben.. de ez fura, hogy a szolgáltató ilyet csinál(nem tiltja a userek közti kommunikációt.. vagy ez saját?).
  kicsit igy levezetve és az Internet et mondom. De ha ténylegessen eléritek egymást akkor LAN is kell..
  hmm na majd jön egy profibb ember és elmongya értelmessen amit nem tudok leírni :)
  a zonealarmba nem lehet mind a kettőt bepilálni?
  de elvileg nem igazán értem ezt.. mert ha gépre tűzfalat telepítesz akkor az a gépre bejövő kimenő adatoknak a kérését figyeli.. most akkor elvileg tökk mind1 hogy LAN vagy internet kéri.. ez a progin belül ilyen automatice beállító?
  hmm tényleg nem értem ezt most.. inkább alszom, bocsi a sok marhaságért, de ha letudtál szürni vmit akkor csak megérte írnom :)
  amargo

  “The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

 • wrz

  aktív tag

  Hali!
  Nekem is rádiós netem volt, usb-s modemmel.Én a zonealarmot kétféleképp is kipróbáltam.Először dsl-nek, vagy xdsl-nek konfiguráltam, már nem emlékszem melyik van a zone-ban, egy win újratelepítés után pedig lan-t állítottam be.
  Igazából mindkét beállításnál működött rendesen, nem mondom, hogy mindegy, de nem vettem észre semmi különbséget netelés közben.
  Szerencsére nem sok munkája volt a tűzfalnak, főleg belső hálóról próbálkoztak betörni, azóta váltottam adsl-re, hát itt erőlködnek rendesen.

  Minden ellenállás hasztalan!

Hozzászólok Aktív témák