Hirdetés
Aktív témák
-
-
bb.bocs
őstag
válasz
darvinya
üzenetére
ja és valami ilyet ajánlottak!de ezzel mit érek?... mint 1 sima antenna...
és szól rá a 3nap visszavételi garancia, ami azt takarja hogy utána ott levásárolhatom... értelmes
-
ludla
őstag
Sziasztok! Valaki van itt aki Kazincbarcikai? Vagy annak a tornyáról veszi a jelet?
-
darvinya
titán
válasz
bb.bocs
üzenetére
Jó ez a blabla részükről.
Hogy miért mondom?
Egyszerűen ki kell építeni a Yagi-nak a tetőn a helyet.
Ezt gondolom te magad nem igazán fogod megtenni sajátkezüleg.
Ekkor a bolt mondja -ők ezt megteszik xx eFt-ért-.
Mondod oké, de ennek nincs visszatéritése.
És még csak póznád van ekkor jönn az antenna, igaz erre van 3 napos próba idő.
De ha nem jó akkor meg buktad a pózna árát.Összegezve xx eFt-t elveszet és a bolt gazdagodott.
-
bb.bocs
őstag
meg ugye mondták hogy poróbáljak mást, mert ha a lepkét elviszem arra nem tudnak 3 nap kipróbálási garit vállalni, mivel azt nem tudják visszavenni mert nem lehet visszacsomizni..
-
darvinya
titán
válasz
bb.bocs
üzenetére
Én megértem szakit.
És én is ilyesmit javasoltam.
Csak azt nem értem, miért akar mégtöbb pénzt lehuzni.
Budapesten erős a jel, viszont a túl erősített jel is ugyanolyan mint ami van.
És ehez elég egy spec antenna és máris túl erősítetted.
Ha mondjuk 300m-en belül van egy GSM torony akkor még annak a jelét is befogja észre azzal is rontja fogni kívánt jelet. -
bb.bocs
őstag
válasz
darvinya
üzenetére
aha, hát megpróbálom megdumálni velük, ök jó fejek. max a kis antennának átvezetek oda 1 konnektort, meg ugye a kábelt. remélem belemennek
kicsit para megkérdezni
hátha 
az ember azért javasolta a tetőt, mivel a korfolyosós házban ahol lakunk, befelé néz az uudvarba a zablak, viszont a tetöantenna peidg mindenhova. itt leszigeteli a fal is, és csak a visszaverödö jelet kapom a falról. ( ami igy is 70% os jelerösséget és minöséged ad, ami mégsem elég ezekszerint)
-
bb.bocs
őstag
beműentem megkérdezni boltba az antennát,aztmondták lepkét ne vegyek, vagy nem kapnék jelet, vagy ugyanugy a visszavert jelet kapnám...
vegyek jaggi tetöantennát 7800ért vagy mennyiért... eljöttem, lehet azt kéne,nem akarok pénzt kidobni
vagy marad igy, sajnos rosz helyen lakunk... nem tudom ,ha szomszédunk ablakába tennénk ki, ami az utcára nyilik,az segitene e.a lefedettségnél azt irják hogy nem ... -
zzola
titán
Tegnap megjött a CA modul. Könnyedén beüzemeltem, pici erősítő nélküli beltéri antennával minden tvextra csatorna bejött. Most már csak a bmux-nak kellene "megjelennie" [Pécs]....

Pont jó lett az időzítés, a Tré-Home 8 napra szünteti meg a szolgáltatást, természetesen a 8. napon kapcsolják csak ki, hogy azt is ki tudjam fizetni nekik....

-
darvinya
titán
válasz
Csabroncka
üzenetére
Ha nem lenne olyan drága hívni 1211-et.
Akkor már szét üvöltöttem volna már a Üsz fejét.
Nem elég az alpári hülyítés „Annyit Néz, Amennyit Fizet” szlogen.Jól meg van bundázva.
Mert NFH azt mondta rá, hogy ez így megfelelő.
De kérdem kinek. -
Csabroncka
addikt
A sógoroméknak wateq boxa van, újraindította, kártyát kivette betette, semmi. Nekem Pana tévém vam wateq CA modullal, kivettem betettem újraindítottam a tv-t... semmi, 20 perc után feladtam és a más filmet néztünk.
"ilyen balekságot még nem hallottam, ezért nem fogok betelefonálni az AH-nak!"

Így mivel rajtam kívül aki nézni akarta 80%-nagyjából hasonlóan leszarja, ezért a probléma temetve, igaz senkinek sem működött mindig tv alatt, értsd senkinek sem, akinek nincs HBO előfizetése!
"...de nem volt probléma mert nem telefonáltak sokan emiatt...."
-
azbest
félisten
Nem tudom, hogy csak a pécé-s nézőknél nem nyilt-e fel, vagy a set top boxosoknak sem sikerült. Láttam a programban hogy nyomatják kifele az emm (parancs) csomagokat, csak lehet hogy valami olyan parancsot akartak használni, amit a szoftverek nem szeretnek. Próbáltam homesys és más programban is, de egyikben sem aktiválódott az adás. Ráadásul egy jó kis posztapokaliptikus cyberpunk film ment a film+-on, így főleg arra figyeltem (de ettől fel kellett volna nyílnia).
-
azbest
félisten
Dobtam egy mailt az ügyfélszolgálatnak, amiben információt kértem arról, hogy miért nem nyitották fel a hbo-t... kiváncsan várom a válaszukat.
(mellesleg azt is jeleztem nekik, hogy jó lenne azt a csúnya nagy hibaüzenetet eltüntetni az oldalukról, amiben látni az adatbázisuk szerkezetét)
-
bb.bocs
őstag
asszem marad a pillangó antenna. a másik bonyolultnak tünik
pillangó remélem jó lesz 
-
bb.bocs
őstag
na utánakérdeztem az antennának ( tetö) hát a háznak az engedélye kel hozzá, az önkormányzat engedélye kell hozzá, meg vlmi szakamber aki beszereli... gondolom...
pedig én is megcsinálnám. tehát tetö kilőve 
-
azbest
félisten
válasz
Csabroncka
üzenetére
Nem úgy nem kódolt, ezt már máskor is félreértettük... hanem akinek van előfizetése valamelyik csomagra annak felnyitják a kártyáján. De most ez úgy tűnik elmaradt, vagy nem erre az időpontra szól... nem tudom. Nem teszik szabadon hozzáférhetővé, szólval előfizetés nélkül nem lehet nézni.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
Csabroncka
üzenetére
"2012. április 2-án 22 órától minden MinDig TV Extra előfizetéssel rendelkező ügyfelünk kódolatlanul nézheti meg a nagy sikerű Trónok harca 2 évadának első epizódját!"
Tehát valamilyen előfizetés kell hozzá...
-
-
HofiZoli
senior tag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Javítom... elnéztem(tük) a MindigTv EXTRA előfizetőknek volt kódolatlan.. Kár, mert érdekelt volna a minősége..
-
HofiZoli
senior tag
Elvileg ma este 22 órától kódolatlan a HBO.. Nálam maradt kódolt, pedig ezzel akartam tesztelni milyen a MindigTv-n..

-
Watt25
veterán
De úgy tűnik, a kábel sem rossz amit vettem, mert most pl. TSReader a Signal-nál -12800-at ír ki a C MUX-ra, -8000-et a B MUX-ra és -19200-at az A MUX-ra.
Pedig még egy elosztó is van a körben. Fent a tetőn is teszteltem egy 1m-es kábellel (így állítottam irányba) és ott sem voltak igazán jobbak az értékek. -
Watt25
veterán
válasz
bb.bocs
üzenetére
A háztetőre helyezés semmiképpen sem megoldás? Igaz, én 4 emeletes lapostetős panelban lakom a 2. emeleten, de inkább megoldottam. Vettem egy ilyet, 30m koax kábelt, villamosszekrényben lekábeleztem a tetőről a lakásunkig, apósommal hegesztettem maradék vasakból egy masszív állványt (mert 10eFt-ot kicsit húzós kiadni egy állványért), és felraktam a tetőre az antennát. Ezzel pont tegnap végeztem. Nagyon tuti stabil így a vétel. (TSReader-ben néztem, a Signal -8000 körül van, ami ugye jó, mert minél alacsonyabb az érték, annál jobb.)
-
darvinya
titán
válasz
bb.bocs
üzenetére
A dugó jó.
De ha nem akarsz pénzt költeni egy dróttal kötözd ki a beltérit az ablakba.

De ennyit a poénokról.
Bp-en a BetaCom árulja.Attól passzív, hogy nincs olyan elektronika amit áramot igényel.
Elég rossz helyen laksz, mert Széchényit takarja a Gellért hegy, a Pesti torony viszont gyenge a a belső udvarhoz.
Szerintem a min. vételhez a tető eresz alatt 2m-ig lehetséges.
Az alatt már csak szenvedés.Te csak visszavert jelet fogsz.
-
bb.bocs
őstag
na én is igy gondoltam igen
mind2 ami a képen van jó
akkor úgy felfog menni jobban, csak a baj ,hogy minek vettem szobaantennát 5000ért...
remélem beválik azért... mitöl passziv amúgy? attól hogy nem igényel külön áramot? ( személyesen nemtudom valahol Pesten megvenni hogy ne kelljen rendelgetni?)(és menyi lehet az esélye hogy a passziv jobb mint az aktiv? ( 11db nél nem sok jelet mutatott... a mostani is kb 20 db nél mutat elég erös 60%% os jelet)
-
bb.bocs
őstag
az elsö vagy a második képen?
mert amik elöl vannak kis karmos cuccok, azok uúgy állnak, csak a rácsot forditanám el vizszintbe, és nem lógna le az abak alsó részébe
ilyen dugó kell hozzá?
a dugó meg megy a mostani elosztóba? 
-
azbest
félisten
-
bb.bocs
őstag
válasz
darvinya
üzenetére
a jelerössg nem is érdekel, csak a minösége legyen jó
( helyfüggö is
bp v ker sas utca)ezért személyesen eltudok menni? ez elég nagy darab, a lakásban hova raknám?

még kisem biztos hogy tudom, mert a fél ablapot eltakarná xD max fektetve tudom a felsö ablakrészre, ott nem zavaro. jót tesz neki hogy vizszintesen állitom az egész cuccot?
-
darvinya
titán
válasz
bb.bocs
üzenetére
Na én pont ilyen antennára cseréltem le a szobai kütyüt.
Csak annyi a különbség, hogy nem raktam ki.
Hanem szobai kütyü helyére aplikáltam.
A különbség csak annyi, hogy 3%-al nőt a jelerősségem és rettentő stabil lett.Amúgy szétszereleve érkezik, ha a javasolt oldalról érkezik az antenna.
-
azbest
félisten
válasz
bb.bocs
üzenetére
nem, dehogy "rácsot" le en szereld róla ... "A VHF rész horizontális polarizációban" és "A VHF rész vertikális polarizációban" képek közt látod a különbséget? De nem muszáj bántani, elfér rajta.
Nem kell neki áram, hiszen passzív. Csak f csatlakozót írnak, így legfeljebb olyan kiegészítő kell hozzá amivel a koax kábeledet rá tudod kötni az f csatlakozójára.
Semmi sem tuti, nem vagyok teljes ismeretében az ottani helyzetnek. Csak az lenne tuti, ha hívnál szakembert, aki műszerrel bemérné hogy milyenek a vételi viszonyok és aszerint választaná a legmegfelelőbb antennát. Úgy is lehet, de a szakembert meg kell fizetni. Mi itt ingyen segítünk, de a felelősség a tied, hogy végül mit hozol ki belőle.
-
azbest
félisten
válasz
bb.bocs
üzenetére
Ja hogy van rács is az ablakon? Hát rács mögé nem tenném az antennát mert leárnyákolja (mondjuk az baj ha kintről meg lelopják). Mivel volt jeled a botantennával, ezért ajánlottam neked egy ilyen kislepként helyette: [link]. A vhf részt akár le is lehet róla venni, ha jól értem, mert arra úgysem lesz szükség.
A te esetedből tanulva más ismerősömet már inkább intek az erősítős szobaantennától, valószínűleg a passzív de rendes kis lepke is jobb annál.

Szerintem megfelelő a mostani splittered, amit mutattál:

Minden eszköz és készülék ami nem műszer, az bizony a saját szája íze szerint mutatja a vételi értékeket. Nem lehet egy az egyben összehasonlítani azt az értéket, amit a tuner ír ki azzal, amit a tévé. Annyit megtehetsz, hogy a laptoppal odamégy a tévéhez és kipróbálod azt a csatlakozót is a tunerrel. Valószínűleg ezesetben is hasonó értéket fog mutatni, mint eddig.
-
bb.bocs
őstag
elég vékony az ablakrács
de hátha
splitter nemtudom ...0-1000mhz ig terjedessetleg 1 occsó dvb s lepkét tudtok ajánlani? ami nem tul nagy?
-
bb.bocs
őstag
Azbest kolléga segítőkészségének köszönhetően, rájöttünk a problémára. a probléma abból adódik, hogy a jel erösségem jó 70% viszont a minösége 45 50 % között ugrál, amitöl sajnos bekockásodik, néha befagy a kép.
arra keresek ötleteket, hogy a házi szobaabtennámmal ( 33db erösitéssel) ami kintvan az erkélyen magasban ( 4edik emelet), (rákötve 1 tv ( 85 90% jelerösség 0 hiba) és elosztóval a gép(70% kép és beakadás hiba) mit tudnék tenni anak érdekében hogy a gépen is jó legyen a jel, és ne keljen új antennát, esetleg tetöantennát stb t vennem. ( itt gondolok jeljavitókra erösitökre amiket a kábelek közé (koac+elosztó) tudok toldani, és javul a helyzet.)
válaszotokat és további segítőkészségeteket köszönöm ( föleg azbest kollégának)
ui: gondolkodtam 1 ca modulon, de elöször is drága, másodszor, akkor elfelejthetem a felvételt. set top boxos cucc meg kizárva , nem kell doboz) -
tibibi
őstag
szentesei adón várható mostanában mux b ?
-
bb.bocs
őstag
a mux a stabilan 74% jelminöség.
a mux c 57 es jelerösség, és 70 jelminösgég ... antenna felére véve kevesebb jelerösség, de stabil 70es jelminöség az rtl tv2 ön.
anno kis antennát használtam. tapasztalatom. magason, csak 1 szögbe pontosan belőve működött minden adó, de ott még nem vettem észre a kockásodást. a kockásodás csak a comedy c stb fizetős adásoknál jön be... máshol nem nagyon. söt, máshol a jelerösség is jó meg a minöség is jobb( már ha megtudnám nézni
)magyarul a mux c vel van a gond, ott lehet gyenge a dolog lehet azt gyengébben sugározzák mint a többit?
vagy a tunerem fos? vagy a kártyaolvasónak lehet hozzá köze
-
azbest
félisten
válasz
darvinya
üzenetére
A CEC-cel tudod utasítani hdmi kábelen át a készüléket, hogy mit csináljon. De attól még nem fogja neked felvenni a hdmi kimenetén semminek a képét. Megint kevered a dolgokat, nem érted miről van szó, de akkor is megmagyarázod.

(#2622) bb.bocs:
na ez előrelépés. Úgy tűnik tényleg rossz a vétel. A tunert a saját antennájával is kipróbálnád? Lehet hogy egyébként jó lenne a vétel, de az erősítő túlvezérli.Az erkélynél is próbáld ki a pici botantennával. Ha az sem jobb, akkor az erősítős antennán állíts az erősítésen, próbáld ki teljesen lecsavarva - de nem kikapcsolva, közepes erősítéssel és teljesen felcsavarva is.
A jel erősség egyébként nem biztos, hogy valós, van olyan tunerem amivel nem tudja kijelezni (0 vagy 100% köztes átmenet nélkül). A másik tuneremmel meg fix 55% jelerősséget mutat. A jelminőség az ami biztos érték.
A kódolatlan adások listája:
Mux A: M1 HD, M2 HD, Duna HD, Duna World
Mux C: tv2, rtl klub, euronews, info csatorna -
darvinya
titán
Akkor többet írok.
BlueRay későbbiekben BR.
A tv leírásában HDMI CEC-el tudok rőgziteni műsort.
A távírányiton is van gomb ami rec, szerintem egyértelmű.Ez a bolt, igaz azt nem említettem csomag sérült, vagy távírányitó hiányzik.
Amit én próbáltam BR+Mpeg4+USB OUT+conax nem volt távírányitója.
Bár minek is, ha a tv távírányitóval vezérlem.
Igaz nagyon bosszantott, hogy amikor ott jártam már előtte vettem egy, WayteQ hd90cx-t.
És igen beruháztam volna egy olyanra.
Ezerszer jobban jártam volna.
És hagytam volna DVD-VIDEO COMBOT.Ennyi és nem több.
-
Tamás88
őstag
Meg tudná mondani valaki, hogy hol lehet kártya olvasót venni, ahol fogadja conax kártyát (pl. MSI Starreader Smart) (interneten már mindenhol néztem, illetve az online boltokat kerülném). Persze az lenne a legjobb, ha a nagy üzletekben lehetne kapni, de ott nem biztos hogy van ilyen. És csak budapesti üzletek jöhetnek szóba. Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
azbest
félisten
válasz
darvinya
üzenetére
Egyrészt azért kérdezgetlek, hogy mire gondolsz, mert nem egyszerű kitalálni a hozzászólásodból, de hátha valami hasznos eszköz, másrészt azért kérdezek rá, mert úgy tűnik már megint teljesen másról beszélsz, mint amiről szó van.
A HDMI-CEC arra való, hogy tudják egymást vezérelni a készülékek. Így lehet például egy távirányítóval vezérelni az egymáshoz kötött tévét és felvevőt/lejátszót.
bb.bocs azt kérdezte, hogy a hdmi kimenetre kikerülő képet és hangot lehet -e rögzíteni. Zhagyma mutatott példát, hogy lehetséges speciális és drága tunerrel aminek van HDMI bemenete.
Erre mondtál egy olyan set top box-ot, amit 45 ezer forint és lehet CEC-cel vezérelni. Ennyi erővel vehetne 10-12 ezerért egy sima Blu-Ray lejátszó nélküli set top box-ot, ami tud felvenni pendrive-ra, igaz másik távirányító kell hozzá. Ez egyébként lehet hogy jóféle, mert dicsérni szokták az ilyen blu-ray lejátszós set to boxok képminőségét. Ezeket ahogy körbenéztem a 100 ezer felett árulják általában, gondolom az outlet-ben árult példány javított készülék vagy sérült csomagolású.
bb.bocs: a tévé hdmi bemenetét, hiába kötnéd össze külső eszközzel aminek szintén van hdmi bemenete. A tv hdmi bemenetén, csak a távvezérlés CEC jelei jönnek ki, de kép nem.
Ahogy beszélgettük már több probléma is lehet nálad:
1) antenna probléma, lehet rossz a vétel és azért jelez 69% minőséget a homesys
2) lehet szoftveres probléma: valami fut a gépen, ami leterheli annyi, hogy nem képes folyamatosan mutatni az adást
3) lehet a kártyaolvasóval is probléma
4) lehet magával a tunerrel is problémaNagyjából ebben a sorrendben kellene haladni a megoldás felé:
1) más helyen (erkélyen, ismerősnél) vagy másik antennával kipróbálni az adást, először lehetőleg a tuner saját botantennájával, mert az erősítős szobaantenna csak bonyolítja most a helyzetet. Ha sosem jelez 100% közeli értéket a homesys, akkor lehet hogy eleve rossz értéket jelez ki. Esetleg próbáld ki az ingyenes adásokat a Splash lite program tévé részével, ha az is rossz minőséget jelez, akkor nem szoftveres a baj.
2) nézni a feladatkezelő folyamatok fülénél, hogy van-e olyan program ami időnként teljesen leterheli a rendszert. (Úgy emlékszem mintha már újratelepítetted volna a gépet, de nem vagyok benne biztos.) Sima SD adást egy sok éves lassú gép is képes folyamatosan lejátszani.
3) ha az előbbiek jónak tűnnek, akkor érdemes csak a kártyaolvasóval foglalkozni. Írtál nekem olyat, hogy amikor beakad, olyankor a (kijelzett) jel erősség is leesik 45% körülre. Szerintem az a jel minőségét kellene, hogy jelezze, ami más mint a jel erőssége. A jel minőségének 100%-a azt jelenti, hogy sikerült a teljes eredeti képet megkapni. Ehhez nem kell 100%-os jel erősség, mert hibajavításnak köszönhezőtően 60-80%-os jel erősség mellett már 100% minőség érhető el.
4) ha az előbbiek sem segítenek, akkor akár a tuner is lehet hibás. Esetleg másik géppel is kipróbálhatod, ha lehetséges.
Addig amíg egyik lehetőség sincs kizárva csak találgatunk.
-
darvinya
titán
válasz
zhagyma
üzenetére
Ekkora badarságokat rég hallottam.
HDMI CEC ami távírányitó ebben igazad van.
De Samu-hoz úgy 25eFt-ért(Fóti Cora Samu bolt olcsó) BR lejátszó és felvevő 160GB beépített, vagy USB-s tárral.Hát igen LE32B530-as távírányitóján miért van rec gomb.
Az csúcs 45eFt-ért BR+Mpeg4+conax.
Ja ehhez kell a HDMI CEC.
-
zhagyma
őstag
válasz
bb.bocs
üzenetére
A HDMI felvétel esetén kell a gépbe egy HDMI input port:
Blackmagic Intensity Pro PCIe
Avermedia Capture HDMI kártyákAz egyetlen probléma a HDMI tartalomvédelmi rendszere a HDCP. Másolásvédett anyagokat nem engednek a szoftverek felvenni.
-
Watt25
veterán
válasz
bb.bocs
üzenetére
Nekem ilyenben nicsnen tapasztalatom. De elvileg kell valamilyen eszköz, ami a HDMI jelet betolja a gépedbe, (NEM digitalizáló, mert ugye a HDMI kábelen is már digitális helek mennek) és a gépednek pedig valós időben be kell tudnia tömöríteni a képet. Nem tudom, hogy HD-s anyag esetén ez egy átlagos notebook-kal kivitelezhető-e (mármint teljesítmény szempontjából), illetve, hogy milyen szoftver és hardver létezik ehhez. (Notebook esetén igazából valamilyen hardveres tömörítés kéne, mert nem biztos, hogy USB-n keresztül lehet tolni a HD-s tömörítetlen videójelet.)
De csak elmélkedem, majd valaki válaszol.
-
bb.bocs
őstag
na most akkor mi a helyzet? nem lehet?

-
bb.bocs
őstag
válasz
darvinya
üzenetére
samsung p2270hd. nem tudom az e

most látom hogy az! anynet+ (hdmi-cec)
akkor mit hogy kell ehhez csinálni? van olyan program ami a hdmin keresztül tolja át gépre az adást???... vagy akkor ez hogy működiik ( gondolom nem olyan egyszerű hogy elinditom a progit, jön az adás és felveszem
)
Aktív témák
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Akciókamerák
- Végleg kitiltaná a Huawei-t az EU a hálózatkiépítésből
- Arc Raiders
- Projektor topic
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- iPhone topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sweet.tv - internetes TV
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3871, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
én bepróbálkozom asszem szomszédnál, de nem tudom hogy néz majd rám ... 
kicsit para megkérdezni
vagy marad igy, sajnos rosz helyen lakunk... nem tudom ,ha szomszédunk ablakába tennénk ki, ami az utcára nyilik,az segitene e.a lefedettségnél azt irják hogy nem ...