Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- Szombati hardverbüfé
- Androidos tablet topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Aktív témák
-
Watt25
veterán
válasz
bb.bocs
üzenetére
Nem igazán értem a problémáidat.

Ha be tudod fogni antennával az adást, akkor miért kérded, hogy kell-e antenna?
Azt nem értem, hogy miért gondolod, hogy nem kell antenna.
Ha meg bejön jelenleg is az adás kis antennával, akkor csak akkor kell tartanod, hogy mindenféle dolog zavarni fogja az adást (mikrohullámú sütő, mobiltelefon, Wifi), ha csak szobaantennát használsz. -
-
bb.bocs
őstag
dvb t antennát jkell vennem a tvhez külön??? (
2 kérdés:
ha 2 évre hüségnyilatkozom hogy mindigtvs leszek, közben módosíthatok csomagot, ha közben jönnek új adok, új csomagban? -
-
tib-bee
tag
Sziasztok! Nemtudom jó helyre írok e, de ezt a topikot5 sokan olvassák. Van egy Videoton LCD Tv-nk, aminek rossz az analóg tunerje, a digitális viszont jó. Jelenleg egy Strong SRT 8110-es beltéri van rákötve, amivel fogjuk a Mindig TV szabad csatornáit. Van mellette viszont egy analóg kábeltelevízió előfizetés. Azt meglehet oldani ezzel a beltérivel, hogy lássa az analóg csatornákat? Vagy csak digitális vételre jó? Ha esetleg másik beltéri kellene, akkor tudnátok ajánlani párat, az olcsóbb kategóriában?
Előre is köszönöm!
-
Kernel
nagyúr
válasz
darvinya
üzenetére
Az Ext(rgb) másnéven Exit(rgb) kifelé csak rgb-ben és nem YUV ami jobb képmínőséget ad.
A különféle készülékeken látható Ext felirat az "extreme" szó rövidítése, ami egy többjelentésű szó, egyik jelentése a "külső, kültag stb.". Magyarul külső készülék, külső csatlakozás stb. Lehet kimenet, bemenet is.
VHS szempontjából egyébként érdektelen az RGB/YUV, mert VHS-magnón mindig csak kompozit AV-csatlakozás található (Audio Visual, ha már itt tartunk, sokan ezt sem tudják). Vagy S-VHS magnó esetében S-VHS-csatlakozó, ami ugyan szintén komponens, de csak két komponens. (Az RGB látszólag három komponens, de amellett SCART-nál elengedhetetlen tartozéka negyedikként a kompozitjel is, mert a TV abból választja a H és V szinkronjeleket.)
Vagy 10 évig javítottam videókat, RGB-kimenetes videót soha nem láttam, ennek persze ésszerű oka van: nincs értelme PAL -> RGB dekódert építeni egy videóba, hiszen a TV-ben úgyis van ilyen áramkör.
Műholdvevő, DVB-vevő és DVD-lejátszó más eset, mert ott a komponensjelek eleve adottak. VHS-nél a szalagról viszont úgyis csak kompozitjelet kapunk vissza.
-
darvinya
titán
Ts Doctor nem ingyenes trial.
Hangsáv, feliratsáv van.
Ezt a funkció tv nézésnél és média lejátszásnál van.A mindigtv még nem sugároz eredeti nyelven.
De bővebben a mindigtv üsz. ad pontos választ mikor kapcsolják be.Axn és a NatGeo dupla hangsávos.
De mint utaltam mindigtv üsz. vagy honlapon leírás van melyek azok a csatotnák ahol van eredeti hang. -
azbest
félisten
válasz
LpoolTom
üzenetére
Szentestől körülbelül hasonló távolságra, Szarvastól pár kilométerrel arrább egy ablakba tett erősítős szobaantennával is egész stabil vételem volt. De ezer éves régi padlás antennákkal is elsőre működött mindkét (A és C) mux, amit Szentes ad. Ehhez hozzá tartozik, hogy falusi környezetben, magas házak és takarás nélkül próbáltam. Ha van lehetőség azért ajánlott rendes padláson levő vagy tetőn lévő antennát használni.
-
atesss
addikt
válasz
LpoolTom
üzenetére
Írd le a TV-d pontos típusát.
Mikori vétel ?
Bár ha azt írod MPEG4-es, akkor az ok, akkor mennie kell.
Mivel kódolt (fizetős) adásokat nem akarsz nézni, akkor mennie kell vele.De egyébként szinte biztos hogy van rajta CI slot is. Abba kellene berakni egy adapterkártyát, amibe a MinDigTV Extra által adott Smart kártyát (olyan méretű, mint egy bankkártya) dugnád. De ez utóbbi csak akkor kell, ha a kódolt adásokat is akarnád nézni.
Van lehetőséged tetőantennára ?
Mert hiába bejön sok mindenkinek lakáson belülről is, az igazi mégis az, ha fent van a tetőn.
A Szarvas - Szentes távolság nem olyan hatalmas szerencsére, az a kérdés van-e optikai rálátásod az adóra ?
Milyen magasan vagy, és Szentes felé milyen magas a többi ház ? -
LpoolTom
csendes tag
Sziasztok!
Engem is érdekelne ez a mindig TV szolgáltatás. Főleg a HD m1-es adások miatt, elég jó kis sportos év lesz és mégis csak jobb úgy nézni mint most ahogy jön az adás a kábel szolgáltatótól 576i-ben.
Tehát van egy LG beépített MPEG4-es tunerral szerelt tévém. Csak a mindigtv honlapja minden kompatibilis TV-t ír csak az LG-t. Akkor külön dekódert is vennem kéne? Továbbá milyen antenna ajánlott. Szarvason lakom tehát ha Szentes felé raknám gondolom elég jó jel jönne.
Előre is köszi! -
atesss
addikt
válasz
darvinya
üzenetére
Mi is ez a PMT kód, erről nem tudtok valami anyagot (lehetőleg inkább magyarul) ?
Akkor a HD95CX-el felvett felvételt berakom a TS Doktor-ba, és az kapásból megcsinálja ?
Amúgy ingyenes a progi ?
És ez mennyi ideig tart (kell valami kódolás is, vagy kb. csak fájlművelet - azaz a vinyó írási sebessége korlátoz) ?Amit még akartam kérdezni a HD95CX-ről (mert egyre inkább ezen gondolkozom):
Lehet rajta hangsávot váltani ?
Az elmúlt pár napban volt róla szó, hogy már az RTL Klub és a TV2 is (bár utóbbi csak elvileg) ad eredeti hangot is néha. De nekünk UPC DVB-C-nél van pl. az AXN-nél is eredeti hang.
Na most az egy dolog, hogy ha most nincs ilyen sugárzásban a MinDigTV-nél, de azt akarom hogy ha lesz majd esetleg, akkor a készülék biztosan képes legyen rá.
Ugyan valószínű, hogy kellene lennie, de átnéztem a HD95CX kézikönyvét, és nem találtam ilyesmit.
Meg tudod erősíteni, hogy tudja ?Illetve más dekódert használóktól is várok infót, feltérképezni, hogy melyik tudja, és melyik nem !
-
azbest
félisten
válasz
bb.bocs
üzenetére
A p2270HD tévé önmagában kártya és modul nélkül is alkalmas szabadon fogható dvb-t adás vételére (közszolgálati adók, euronews, rtl klub, tv2). A videomagnót scart csatlakozóját összekötöd a tv scart csatlakozójával egy scart kábellel. Természetesen az antennát rá kell dugni a tévére (ha most is anennával veszi az analóg adást akkor azt). A modul és a kártya ahhoz kell, hogy az előfizetős adásokat is nézhesd. Az ingyenes adásokkal ki tudod próbálni, hogy lehetséges-e a tévé scart-ját felvételhez használni. Ha így nem lehet felvenni, akkor még mindig dönthetsz úgy, hogy box-ot veszel az előfizetéshez, amihez már lehet kötni videót vagy rádugni pendrive-t.
-
atesss
addikt
válasz
bb.bocs
üzenetére
Szerintem menj át egy Samsung TV-s topicba.
Egyrészt ezzel már tényleg kezdünk itt OFF-ok lenni, másrészt meg remélhetőleg ott tudnak segíteni.Megnéztem a tesztet róla, ezek szerint ez ilyen monitor-TV. Talán azért sincs a SamyGO adatbázisában.
Azt jól veszem ki, hogy nincsen rajta CI slot ? -
bb.bocs
őstag
válasz
darvinya
üzenetére
ééés bingóó
megtaláltam bejött valami sok irás!
info gomb menü gom, mute gomb, és power gomb . ezután bekapcsolt és bejött a menü rész. de nemtudom mi micsoda.
nagyonsokminden van itt
( esetleg valami pixelfrissités nincs? )
valaki hozzáértö keressen meg
(usb shop mode ot bekapcsoltam bármi is az.( van még itt usb demo on ( sec) ) és de mo of)
-
atesss
addikt
válasz
bb.bocs
üzenetére
TV-vel sehogy nem tudsz felvenni.
Illetve egy elég hardcore megoldás van, Samsung TV-kre telepíthető a SamyGO Firmware.
Ez amúgy nagyon hasznos dolog, mert elég komoly dolgokat meg lehet csinálni.
De még én sem mertem belevágni, mert ha komolyan akarod használni, akkor sokat kell tudni hozzá. Linux, Script, stb.
Még én sem mertem belevágni. Mondjuk részben idő hiányában.De ha nincs rajta egyáltalán USB, akkor biztosan nem működhet még ezzel sem. De itt van egy kompatibilitási lista: [link] (alján)
-
darvinya
titán
válasz
bb.bocs
üzenetére
Vagy egy video-val, vagy egy Anynet+(HDMI-CEC) (ha van ilyen menü a tv-ben) és erre egy BlueRay ami felvesz (de ezekben meg már van mpeg4-es tuner sőt a legújabbakban conax modul).
Egy pár hsz-szel ezelőtt pont ezt volt tárgyalva.[azbest]
Az Ext(rgb) másnéven Exit(rgb) kifelé csak rgb-ben és nem YUV ami jobb képmínőséget ad. -
azbest
félisten
válasz
bb.bocs
üzenetére
Lényegében az a kérdés, hogy a tévén lévő scart csatlakozó kiadja a -e a kép/hang jelet, hogy videomagnóval fel lehessen venni azt. Ext (rgb) néven írja az útmutató [link]. Én azt tartom valószínűnek, hogy csak bemenetként működik, de hátha más jobban ismeri ezeket a tévéket.
-
bb.bocs
őstag
és még 1 hülye kérdés amit azbest kolégának is feltettem már és válaszolt is rá, de megkérdezem itt is
ha conax modult veszek hozzá, hogy utdom emgoldani a rögzitést? ( a tvn se usb lejátszés se semmi) (samsung p2270hd) -
darvinya
titán
WayteQ HD95CX v5-ös firm-mel egyszerű PMT kód.
Amit a TS Doktor javít a legújabb progija.
Utánna gépen is lejátszható konvertálható.
Mint annak idején a Telefunkennél.
De a Telefunken-ről a digiportálon a Telefunken forumon bővebben kifejtik utolsó hsz-ben -
atesss
addikt
Az első bekezdésedre jó lenne biztos infót tudni.
Nem tudod megkérdezni esetleg az ismerőst ?
Bár darvinya is lehet ad mindjárt megerősítést.Ez az RF modulátor bizonyos esetekben hasznos lehet, jó tudni hogy van ilyen is.
Sajnos HD jelet nem tud küldeni, mert akkor még több helyen jó lehetne.
Pl. aki analóg KábelTV-t néz, de mellé jól jönne a HD adású MTV is.
Mondanám azt is, hogy aki digitális kábelt, de HD box nélkül (pl. az 5000ft-os ! havidíjú UPC Digital Gold anyámnak), csak ott úgyis már egy másik külső eszközről kell átváltani.Akkor olyan RF modulátorosról, ami kártyafogadós, nem tudsz ?
Igen, a videómagnóról beszéltem, jó az ábrád !
-
atesss
addikt
válasz
darvinya
üzenetére
Ok, bocsánat, valahogy átfutottam rajta, most már látom hogy írtad.
De akkor ez neked a saját tapasztalatod ?
A HD95CX előtt a Telefunken-t is használtad ?
Vagy azt ismerősnél ?Bár 2 hsz-el ezelőtt azbest mást írt.
De az nem volt teljesen biztos.
Ha te ezt saját magad próbáltad ki, és biztosan nem játssza le semmi más (pl. a fent említett DVBViewer demó sem), akkor hiszek neked.Akkor pontosan milyen kódolást csinál a HD95CX ?
Mert szigorúan nézve maga az adás is (az ingyenesen foghatók is) kódolva van, kép: H264 + hang: AVC (legalábbis gondolom hogy ez maradt, 1-2 éve ez volt).
Szóval a kódolás egy elég tág fogalom...
Mivel tudod lejátszani, és mivel nem ? -
bb.bocs
őstag
1, nagyim a videómániás.
2 azt hiszem átszoktatom az usb re
( ha megtudom majd hogy lehet e már kódolt adokról is felvenni)
3 az meg nem zavar hacsak a gép játsza le, nagyim nézi úgyis, én gépen fogom tolni, tehát én ha akarok felveszek, ö meg úgyis azon a boxon nézné. csak ö ugye videós... dehát hivatkozom a 2 pontomra
köszi a helpet -
darvinya
titán
Vissza kellene egy pár hsz-t ott leírtam mi van a Telefunkennel.
A WayteQ kiadja a jelet egyszerre, mint scart -on és hdmi-n.
Az viszont igaz, hogy HD95CX is kódolja a felvételt mint a Telefunken.
De nem ír bele olyan kódot, ami a felvételt készítővel lehet visszajátszani.
Nekem volt HD90CX-em onnan váltottam HD95CX-re.
Régi felvételeket bemásoltam az új mappába és mindet látja és kezeli.
Viszont a Telefunken az új firm-je nem kezeli és onnantól kezdve elveszett a felvétel. -
azbest
félisten
Egyébként jónak tűnik amit írsz, ha jól értem erre gondolsz:

bb.bocs:
Egyébként lehet érdemes megpróbálni hogy boldogul a nagymama a box saját pendrive-os felvételével, hátha megy neki és akkor nem lesz szükség a videomagnóra. Úgy pont olyan minősége lenne a felvételnek, mint az adásnak. -
azbest
félisten
Telefunken TTR-280C esetén úgy emlékszem az volt a baj a felvétellel, hogy kihagyta a mentett fájlból a PMT részt, így a legtöbb program nem ismeri fel a formátumát. A DVBViewer demójával viszont gond nélkül le lehetett játszani. December végén vett ilyet előfizetéssel egy ismerősöm, onnan az infó. Szóval az egyedi kódos történet valószínűleg csak mese, hacsak azóta nem kerül be ilyen a firmware-be.
(#2352) atesss: a dvb-t boxok nem adják ki az antenna kimeneten a jelet, csak áteresztik a bejövő antenna jelét, hogy másra is rá lehessen kötni. Egyetlen olyan készülékről hallottam, ami az antenna kimenetén is kiadja a mindigtv adás képét (azaz van beépített RF modulátora): [link], de ez nem kártyaolvasós. Szerk: hopp közben elesett, hogy te a videómagnóról beszéltél.
-
atesss
addikt
válasz
bb.bocs
üzenetére
Mit is akarsz pontosan ?
Hagyományos videóra felvenni vele ?
Nehogy már.
Nem egy nagy tétel beruházni egy pendrive-ra erre a célra...Azt sajnos én is néztem épp most hogy átfutottam pár tesztet, hogy nem sok olyan van már, amin van 2 Scart.
De szerintem a Scart-ot el lehet osztani, tehát az 1-bol tudsz 2-t csinálni.De a HDMI + Scart is jó megoldás.
A Videót meg minden egyébtől függetlenül a szokásos módon kösd rá a TV-re.
Vagy Scart, vagy pedig antenna kábelen keresztül. Utóbbinál be kell hangolnod a TV-n a videó álltal kiadott frekvenciát.Ha a két eszköz közt át akarsz váltani, akkor pedig a TV "Source" (Samsungnál pl. igy hivják) vagy hasonló gombja kell.
HDMI1/2/3 - és Analóg TV vagy Ext1/2/3 kozt.MOD:
Viszont Watt25-nek tényleg lehet hogy igaza van.
Illetve abban se legyél biztos, hogy nem alkalmaznak a Scart kimeneten másolásvédelmet, ami megzavarja a Videót. A TV lekezeli, de a Videó nem, és hullámzik a kép, vagy fekete fehér lesz, ilyesmi.
Legalábbis rémlik hogy volt egy ilyen másolásvédelmi technika a VHS korszakban.
Bár könnyen lehet hogy ma már nem foglalkoznak ilyenekkel... -
-
bb.bocs
őstag
TTR 280C vel feltudok venni videórA? mert ahogy láttam, csak 1 scart csati van rajta. ha az a scart az cideóba megy akkor jó mert a hdmi meg a tvbe... de a videót akkorsem tudom látni, mivel akkor az nincs rákötve a tvre. ez most hogy is van?

-
atesss
addikt
Közben kicsit körbenéztem a topicban.
Elöször is azt, hogy nem lehet máshol lejátszani a Telefunken TTR-280C-el kódolt csatornából felvett anyagokat, azt én irtam be ide a fórumba pár napja: [link]
De erre a hsz-emre ahogy látom senki sem reagált azóta sem.
Pedig még mindig aktuális a kérdés !A dekóder új FW-jéről meg ezt irják, ugyan valószinu is hogy igy is van, de meg tudja ezt valaki erősiteni gyakorlati tapasztalattal ?
A korábban ajánlott Wayteq-re meg rosszul emlékeztem, amikor guggliban kerestem valamit a Telefunkenről, akkor találtam rá a topicra, és tettem fel először kerdest ide.
Amit először talaltam, azok 2011 áprilisi, közel 1 évvel ezelőtti hsz-ek voltak, de elég sok infót leszurtem belole, és sokminden aktuális belőle még most is.
Kb. ebben a részben van elég sok infó: [link]
Akkor - 1 éve - a WayteQ HD-90CX -et ajánlották, asszem többször is, pl: [link] (itt van link teszre is).
Ezt a tesztet is elolvastam, és elég jónak tünt.
Kodoltakbol is felvesz, és kezeli az NTFS-t is.Ennek az utódja a HD95CX ?
Miben más, miben tud többet, és miben kevesebbet ?
Kimenetek (bemenetek) ?Mennyit változott azóta amúgy a piac, mivel tudnak többet a mai készülékek ?
Ahogy látom a kódolt adásbol felvétel még ma sem megy mindegyiknek.
És az NTFS kezelése ?
Távirányitók minősége ?
Fagyások, akadozások (nem vételi okból) ? -
darvinya
titán
A kupon Mindigtv-nél lehet beváltani, ha veszel kártyát.(ha érdekel küldj pü)
Én három napja vettem a készüléket és elveve 5-ös firm volt rajta.
A WayteQ honlapon már 5.1-es van még nem frissítettem, mert az 5-ös is elég jó.
Írtam nekik milyen fejlesztés van az 5.1-ben, a válasz után eldöntőm. -
bb.bocs
őstag
válasz
darvinya
üzenetére
a 6000ft os kuponkedvezmény mire jó? akkor ha veszek 1 tunert, 10be, 6000es kupont kapok, és tegyükfel hogy a mindig tv nél csak a kártyát akarom havidijra 1 évre, ami 5 6000ft,+aktiválási dij, akkor abból megy le a kedvezmény? ( nem irják e digin hogy van benne kártya... kedvezményes)
-
atesss
addikt
válasz
darvinya
üzenetére
Ja hogy akkor amit felvettem kódolt adóról, azt gépen sehogy sem tudom lejátszani ?
Mert akkor felejtős...Korábban itt egy másik WayteQ-et ajánlottak, de az jóval drágább is volt.
A Firm a gyári volt, vagy te frissítetted is rögtön ?Mit jelent pontosan ez a kupon ?
Engem akár érdekelhetne is.
Kivéve ha pont ilyet veszek, mert akkor én is kapnék... -
darvinya
titán
Telefunken-ről és a firmjéről a mindigtv oldalon van leírás.
Röviden a legújabb firm-mel lehet felvenni kódoltat, de csak avval a készülékkel lehet lejátszani.
Még az ugyanolyan készülékkel sem lehet többé lejátszani a felvételt.Én most a WayteQ HD95CX-t használom, és nagyon jó.
Nem csak mpeg4-es védődeszkázás, hanem lejátsza Xvid-es AVI file-t is.(v5 firm felett).Edigitalnál 9990Ft most és 6000Ft Mindigtv-s kupon van benne.
Csak szomorú, hogy 90 napig érvényes.
Gondolkodom rajta eladjam a kupont mert már van kártyám. -
atesss
addikt
válasz
bb.bocs
üzenetére
Az...
Én is azon gondolkoztam (azért a szolgáltatói akcióban tényleg kedvezményesen érhető el), de így inkább körbenézek saját vételű dekóder ügyében.
Bár állítólag a legújabb FW-el működik.
Keress vissza, pár napja volt róla szó.
De végül aztán nem született egyértelmű eredmény, mert a topicból nem nagyon volt aki ki is próbálta. -
bb.bocs
őstag
az igaz hogy a Telefunken TTR-280C MinDig TV Extra vevővel, csak a kódolatlan adásokat lehet felvenni??? ez elég tréh...
-
azbest
félisten
Hű de sok kérdés egy helyen

Azt hogy a Homesys látja -e a kártyaolvasót, azt ki tudod próbálni kártya nélkül is, mert látszik benne az olvasó ahogy írtam és mutattam. A homesys tévénézéshez való, és tartalmazza magában a kártyakezelést is. Az ingyenes adásokat kártya nélkül is tudod nézni vele.
Az ISO 7816 a smartkártyák szabványos formátuma, az olvasó adatlapján is szerepel. Léteznek sim kártya olvasók is, azok valószínűleg nem kezelnék az előfizetői kártyát, mert buták hozzá. (Egyébként a sim kártya is smartkártya, de a sim kártya olvasó lehet, hogy csak a saját szoftverével működik)
Az az usb-s vevő teljesen jó a géppel tévézéshez.
A CI slotba való cam modul tényleg úgy néz ki, olyan csatlakozójú, mint a pcmcia (pc card) kártya, de állítólag nem kompatibilis a gépben lévő csatlakozóval (vagy csak szimplán nincs hozzá szoftveres támogatás). Ennek nem jártam utána részletesebben. Az biztos, hogy géphez is lehet kapcsolni cam modult, de nem tudom, hogy muszáj-e hozzá direkt erre való modul fogadót használni (vannak tévé kártyák, amiknek van ilyen modul fogadójuk).
A conax cam modult, ami a tévéhez kell, 8-10 ezer körül már kapni. De lehet kérni magával az előfizetéssel együtt is, ha közvetlenül a mindigtv extra oldalon rendeled meg (vagy ügyfélszolgálatukon), úgy 6 ezerért már odaadják. Ha havidíjas előfizetést választol, akkor havi +300 forintért (+egyszeri 2899 aktiválási díj) lehet kérni hozzá második kártyát is, úgy két eszközzel is tudod nézni az adást. Mondjuk a számítógépeddel... és akkor nem kell választani a forma1 és a szappanopera között

-
bb.bocs
őstag
szeretném megkérdezni. hogy ezzel tudnám e nézni az extrát? ez kezeli e a kártyát. elvileg smart ot tud. asszem ic smart ot is, bár a tulaj szerint csak mart van ráirva. mi a különbség a smart és az ic smart között? ha valaki segitene megköszönném, mert ma reagálnom kell. mindig tv extrához kell

erröl lenne szó -
atesss
addikt
Szerintem nem ismeri fel alapból a Win7, de a hozzá adott CD-ről feltelepítettem anyám laptopjára (amin Win7-van), és működött az orvosi program, olvasta a kártyát.
Valamit szenvedni kellett vele, elsőre nem ment, de aztán végül sikerült.
De már egyébként XP alá sem települt a program csak úgy kapásból.
Lehet még Win98-hoz írták. Ahhoz képest, hogy ha jól rémlik anyámnak olyan 2007 körül adták...Mivel még nincsen MinDigTV Extrám, ezért egyenlőre kipróbálni nem tudom.
Egy USB-s vevőm van, Leadtek DVB Gold asszem.
De ha mi fizetünk elő az extrára, akkor inkább STB-al néznénk majd.
Csak még először meg kell gondolnom, hogy előfizessünk-e, pl. a képminőséget, a mostanában témázott 2. hangcsatornát, a STB-ok tudását, stb. is figyelembe véve.
De az jól jönne, ha géppel ki tudnám próbálni már előre, mert akkor STB-ot akár tudok később is venni, meg ki tudom esetleg próbálgatni a fizetős csatornák képminőségét is több ismerősnél is, többféle eszközön (mondjuk így hirtelen nem tudok olyat, akinek lenne kártyafogadós STB-a. TV-hez meg sajnos kell még egy CI-slotos adapter is. Azt amúgy mennyiért lehetne szerezni ?)A Homesys-ben meg tudok nézni akkor is valamit, ha nincs kártya bedugva (vagy teljesen más kártya van bedugva) ?
Pl. azt megtudni, hogy kompatibilis-e a program ezzel az olvasóval.Ezt az ISO 7816-et amúgy honnan olvastad ?
A Homesys egyben TV-néző program is amúgy, vagy ez csak a kártya kezeléséhez szükséges "köztes" szoftver ?
MOD:
Közben rájöttem, hogy a CI slot az gyakorlatilag egy PCMCI.
Vagyis az kompatibilis a régebbi notikban lévő slottal ?
Mert ezt először PC-s cuccnak gondoltam, de akkor jó lehet TV-be is? : [link] -
azbest
félisten
ISO 7816, azt hirtelenjében nem tudom, hogy ennek melyik változatát használja az előfizetői kártya, de az olvasó mindenfélét támogat. Hát, azt hiszem ki kell próbálni, hogy felismeri -e esetleg a win7.
Ha rádugod a gépre és az eszközkezelőben megjelenik az "intelligenskártya-olvasók" csoport a listán (benne a kártyaolvasóval), akkor örülés van. Ha ismeretlen eszközként jelenik meg, akkor viszont valahonnan drivert kellene vadászni hozzá, ha létezik.

A Homesys-ben pedig a televízió / Beállítások / Kártyák pont alatt látszik a kártyaolvasó neve. Ha van benne kártya, akkor annak adatai is:
-
atesss
addikt
Megtaláltam itthon az olvasót, a típusa:
Smart Card Reader
ACR30Találtam is infót róla neten:
Spec
API leírás: [link]
És találtam pár rendszerszolgáltatót is, akik úgy néz ki használnak itthon is ilyet:
[link] és [link]Az utódja az ACR38-as: [link]
Ugyan más téma, de most hogyha már ennyire utánanéztem, miben is tud ez többet, ami lényeges is ?
És hiába újabb, sajnos itt sem írják a Win7-et hivatalosan támogatottnak
:
Operating System Support
Windows 98, Me, 2000, and XP -
gxyb
aktív tag
Szevasztok!
Lenne egy elég butácska kérdésem!
Kaptam egy ilyen antennát, szeretném felszerelni viszont számomra nem derül ki, hogy melyik felének kellene az adótorony (Kab-hegy) felé néznie...
Bocs, de full láma vagyok viszont kíváncsi vagyok a mindigtv-re. -
club1
veterán
Gyomaendrőd az összes adótól pont messze van, ezért csak a tetőantennás vétel garantált. Valószínűleg Komádi irányába belőtt normális dvb-t antennával lesz vétel a tetőtérben is, de a biztos a tetőn kívüli vétel nálatok. Normális antennákat itt ha visszaolvasol találsz egy oldalon belül is.
-
galiba1
csendes tag
Tedd tetőn kívülre Komádi felé fordítva (50km), az erősítőt vedd ki, helyére egy balun. Komádi nyomja akkora teljesítménnyel hogy nincs szükség erősítőre. Ha Komádi mégis vmi miatt takarásban lenne, akkor próbálkozz Szentes irányában, igaz itt nincs Bmux (egyszer majd lesz).
-
Mcleod
tag
Sziasztok!
Antennas kérdésem lenne.Adott egy lepke tetoantenna beépített kis erositovel.Próbálkoztam befogni a jelet padláson belül(egy sor cserép mindösszesen) de nem akart semmit sem találni.A helyszín Gyomaendrőd.Van olyan antenna amivel,padláson belül is jó lehet a vétel?Vagy a magasság lehet kevés(kb 6 m a foldtol).
Köszönöm a segitsegeteket! -
Watt25
veterán
Sosem töltöttem még fel ide file-t, remélem jó lett.
Szóval, ez a teljes C mux néhány másodperce. VLC simán megnyitja és aztán úgy lehet válogatni a csatornák között, mintha valóban lenne DVB-T tuner a gépben.
Itt mindenki megnézheti, hogy mi van és mi nincs, illetve, hogy milyen minőségben.
Amikor csúsznak le a jégkockán, az egy katasztrófa. (Mármint a kép minősége. Nagyon meglátszik az alacsony bitráta.) -
-
darvinya
titán
Nincs újra frissítve az csatorna, vagy ezt nem fizetik.
-
atesss
addikt
válasz
canniball
üzenetére
Valahogy sejtettem, hogy ha valamin lesz angol hang, akkor az lesz az (láttam az ajánlót délután).
TV2-n ?
Felirat akkor technikai okok miatt sem megy ?
Én még nem vagyok otthon, de amikor hazaérek, megnézem én is a UPC-nél.Többieknek:
Jól irta canniball, hogy "itt a remek lehetőség hogy fixáljátok a dolgot."Probáljátok ki légyszi ti is, hogy MinDigTV-n, illetve az Extráján bejön-e bármelyik csatornán most este másik hangsáv is !
-
bb.bocs
őstag
1 kérdezd meg azbest kollégát, de asszem kell hogy 1 bizonyos típust is olvasson. de elvileg szerintem mivel smartcard reader, valószinűleg jó. de valamit támogatnia kell asszem. azbest kolléga majd leirja

2 a programot itt letöltheted ingyen
-
atesss
addikt
válasz
bb.bocs
üzenetére
Végül is nem olyan vészes az ára, 8,8$ + 5$ szállitas, együtt megáll 3500 alatt.
Biztosan találnék még olcsóbban is E-Bayen, de ha ez a tipus egy kiprobalt darab, es ezzel biztosan megy, akkor inkabb nem sporolok rajta tovabb; nem ér meg 1000-1500 ft annyit, hogy aztan meg szivjak vele.Viszont a szallitasi ido innen nem keves, ami akar probléma is lehet.
Az is lehet berendelek egyet elore, akar azelott hogy tudnám biztosra hogy a MinDig TV-t fogjuk-e használni.De akkor ha jol gondolom barmilyen Smart-Card olvasó megfelelő. Vagy van valami mas is, amit tudnia kell ?
Meg kozben eszembe jutott, hogy anyamnak van egy Smart-Card olvasója, valami orvosi / tovabbkepzesi rendszerbe valo belepeshez adtak, de aztan nem is hasznalta.
(Elsore is hulyesegnek tunt nekem, gondolom szereztek valami tamogatast - vagy a szinten nem keves penzbol gazdalkodo kamarát nyulták le - azt kitalálták hogy most milyen szuper-modern rendszert vezetnek be, és akkor majd mindenki azt használja. Aztan a gyakorlatban kb. semmi nem lett belole, nem terjedt el.)
Van esélye hogy az jó lehet ?
Majd megnézem mi van ráirva, esetleg ha kell fotót is csinálok.A program amúgy ingyenes ?
-
-
bonat
senior tag
2 helyen próbálkozok vele
1. Budapest 20.kerületben (az antenna a Széchenyi-re néz) (a padláson van az antenna)
2. Tarnóc (Ukrajna-Ungvár alatt Záhonytól 20km) (tető felett 4m-es póznán van az antenna, itt egy kisebb pillangó kinézetű antenna van)mind2 helyen ugyanaz a gond....C multiplex
-
Watt25
veterán
Nem tudod a C MUX-ot fogni. Most ismételjem, hogy nem elég jó az antennád?
(Vagy ugye a tornagyakorlatok maradtak ki.
)
Egyébként hol próbálkozol vele? (Mármint település?)
Jah, meg még azt szokták ilyenkor mondani, hogy a régi kábeleket, csatlakozókat is érdemes lecserélni.
Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- One mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Hisense 43A6BG 108 cm / 43" 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B660M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

mit dugjak hova? dee most még nincs mindig tv... tehát akárhova dugom nincs aás hacsak a videót dugom a tvre 
ez mit tud? biztos jó dolog ime a tv háulja