Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SaPeter

kezdő

válasz Joshi #52009 üzenetére

100mm-ig már több prototipust is nyomtattam ezzel a beállítással ezzel az anyaggal, sokkal kisebb tapadó felülettel. A tengely egy TR16x8 trapézorsó módosított trapéz profillal, 1mm menetmélységgel. "Csendes" DIY 3D nyomtató X és Y meghajtása lenne max 600 rpm. favázas nyomtató szerény pontosság/sebesség elvárásokkal. Mellette fut egy másik projektem is, de nem bírom kivárni, hogy az alkatrészek megérkezzenek.
    A fektetett vagy állított verzió sok problémát vet fel. Menet profil lépcsőzése vagy a tárgyasztallal való érintkezéskor elefántláb menetetorzulás, belógás, negatív felületek. Sok idő volt mire ezt az optimális helyzetet megtaláltam.

@Sketch001: szükséges a 20 fokos döntés (PETG--ből ment a 45, sőt 57 fok is 240mm-el) hogy minimalizálja a menet profilon a lépcsőzést. A nagyobb döntéseknél támasz kell, ami mindig károsította a menet belső/alsó felét. Sem szerszámom, sem időm nincs elvégezni a szükséges utómunkát. Vagy az anyát döntöm, vagy a tengelyt, különben mint egy reszelő úgy működik + hangos. Most finoman csendben lepereg az anya, közepes holtjátékkal (a 100mm hosszú prototípuson).

Új hozzászólás Aktív témák