Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • JulianSinulf

    senior tag

    válasz Tomika75 #35299 üzenetére

    A kívánságlista nem teljes ezek szerint.
    A 18*18*18 cm kicsi.
    Minimum 20*20 cm-es terület kell, magasságra meg 24 cm. Jelenleg ez lenne a legjelentősebb projekt, mert többet is akarok készíteni a tárgyból. Így sem egyben lesz a tárgy, de vannak elemek, melyeket nem szeretnék darabolni.
    Ezért vettem olyat, ami 40*40*40 cm-t tud. Kilátásban van pár másik projekt, ami igényli a nagyobb területet és ez már egész jól kielégítené ezt a kívánságot.
    Csak közbe jött egy másik projekt is, amit jó lenne minél előbb letudni, de egyelőre ez nem megy. 20*20*2,5 cm lenne.
    Kis tárgyak nyomtatása már egész jól megy. Kinyomtattam egy voron kockát utoljára, hogy megnézzem a korábbi tesztek végeredményét. Az alja és a teteje még nem az igazi, de azokat a teszteket még nem csináltam meg. Illetve az alját az üveglap is adja. És igazán a híd sem érdekel, mert egyelőre olyan tárgyakat tervezek, amikben nincs híd. Az oldalfal szép lett. A híd sem esett össze. Hálósodás is minimális volt. Erre már azt mondom, hogy jó.
    Úgyhogy elindítottam a 20*20*2,5-ös tárgy nyomtatását. Már az első rétegnél gondok voltak, egy részén nem volt anyag. És észrevettem, hogy néha a fejen lévő nyomásérzékelést jelző LED felvillan. Szóval a szintezés már megint... Gondoltam, hogy majd a következő réteg egyenlít. Hogyan néz ki az alja, annyira nem érdekes jelenleg. Jó lenne, ha már használható lenne a tárgy. De sajnos a hálósodásból valamiért szálasodás lett össze-vissza minden irányban. Úgyhogy megint csak leállítottam a nyomtatást.
    Mondjuk valószínű, hogy az is gond, hogy a teszteket normál beállítás mellett csináltam, míg a nyomtatást 0.28 mm superdraft-on akartam és egy kicsit megemeltem a sebességeket is. Nem nagyon, 40-ből 60 lett, 25-ből 30 mm/s. Viszont így a nyomtatási idő 18 órából 11 óra lett volna. Bár a 18 óra lehet, hogy még 15%-os kitöltéssel volt, míg a 11 óránál már csak 10% a kitöltés. Viszont a kitöltésig szerintem el sem jutott. Mérgemben csak leszedtem az asztalról, összehajtogattam és kidobtam. Azért próbáltam meg gyorsítani, mert legalább kettő kell belőle.
    Ma újraszeletelem a tárgyat és megpróbálkozom a tesztbeállításokkal, melyek kisebb tárgynál működtek. Ha már 18 órán keresztül fog tartani, akkor közvetlen a g-code-ba beteszem a szintezést is. Az a plusz 5-10 perc már nem számít, ha ettől jó lesz. Az első 1-2 órában úgyis kiderül, hogy van esély a jó munkára vagy sem.

Új hozzászólás Aktív témák