Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mancsy

    HÁZIGAZDA

    Sziasztok!

    Van két WD vinyóm, 2 évesek. A rendszernek WD2500AAKS, adattárolásra WD5000AACS. Utóbbin van minden cuccom, viszont egyrészt sajnos kinőttem, másrészt féltem is az adatokat, tényleg minden fontos rajta van, amiket nem tudok hetente újra-DVD-zni. Ezért az 500-ast gondoltam leváltani erre: WD15EARS (Western Digital 1500GB SATAII 7200RPM). Úgy tudom ez kifejezetten ajánlott adattárolásra, az egyik legjobb. A backup dolgok meg mennének a mostani 500-asra, csak a módját nem tudom, kérlek segítsetek:

    1. PC-be harmadiknak az újat. Viszont akkor mindhárom vinyó egymás fölött lenne, ennyi hely van a házban, így lehet melegük lenne. Előttük Q-Fanos 12 centis hűtő, de akkor is.
    2. A mostani 500-ast beraknám egy eSATA-házba. Mondjuk ebbe: Sharkoon Rapid-Case 3.5" USB/eSATA aluminium külső ház. Minden zökkenőmentes lenne ezzel, eSATA-val is? Alaplapon egy port van neki. Csak azért aggódok a külső házak miatt, mert van egy IDE-s Coolink külső házam egy 40 gigás Maxtorral, ami egy idő után random lehal.
    + Hogyan másoljam a dolgokat át az újra? 1,5 terás be a PC-be, a 0,5-ös ki a házba, és eSATA-n Windows 7 alatt sima copy?
    3. eSATA-dokkoló és fiók az 500-asnak?

    Én a másodikra hajlanék, de szívesen fogadnék néhány megerősítést, tanácsot :)

Új hozzászólás Aktív témák