Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Allihoppa

    aktív tag

    válasz Scarletiel #149883 üzenetére

    MSRP = Gyártó által javasolt fogyasztói ár

    Nagyon jól hangzik, illetve a Sonynál is "jól" bevált a maximális kiskereskedelmi ár.

    Sajnos a piaci szereplők, forgalmazó, nagykereskedő, kiskereskedő, illetve azok akik nem hivatalosan csinálják (nyerészkedő, skalper, ügyeskedő) alakítják ki az árat, annak függvényében hogy mekkora a termék iránti kereslet és kínálat.

    Ahogy látjuk a VGA esetében, ott osztozkodnak rajta a játékosok és a bányászok, az utóbbi többet fizet és emiatt többhöz is tud hozzájutni, de amennyiben csak a játékosok vennék korán sem biztos, hogy sokkal jobb lenne a helyzet. Az egyetlen pozitívum ebben a szituációban az, hogy a lehetőséged megvan arra, hogy normális forrásból (az ár annyi amennyi, de hivatalos) beszerezzed az új videokártyát, bár jelen vannak a VGA kártyák piacán is olyan résztvevők, akiket jobb elkerülni, és itt az ár csak a kisebb gond.

    De szerintem a Sony sokkal jobban elrontotta az értékesítési modellt (mint. pl. bármely VGA gyártó) azzal, hogy maximális árat határozott meg, mert szinte az összes kiskert kizárta és csak néhány áruháznak adott el kizárólagosan, akik bár tartották a szerződéses árat, azonban tőlük mindenféle segédprogram használatával levadászták olyanok, akik a gyors nyerészkedési lehetőséget látták benne és a hivatalosság és a hatályos jogi környezetre fittyet hányva adták tovább a konzolokat.

    Nincs mit szépíteni rajta, majd javul a helyzet a jövőben.

    UI: Mi most arra teszünk kisérletet a jövőhéttől, hogy a lehetőségeinkhez mérten megpróbáljuk előnyben részesíteni azokat, akik játékra vagy épp munkára vennének videokártyát, a lehető legjobb árakon. Azzal a célkitűzéssel, hogy egy kicsit igazságosabban osszuk el a készletünket. :) Nagyon kíváncsi leszek, hogy mekkora sikere lesz a dolognak és bízunk benne, hogy élni fognak jópáran a lehetőséggel. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák