Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Milyen videókártyát?
- VR topik
- Milyen házat vegyek?
- A Cherry többé nem gyárt kapcsolókat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
adam3
aktív tag
Szia,
Az IGMP snooping támogatást benéztem. Egy hozzászólásban olvastam itt, de újra elolvasva a xiaomi routerekre írta a fórumozó.
Jelenleg még nincs meg a szolgáltatói eszköz, csak a tervezés fázisban vagyok, január végén rendelem meg. Mivel a jelenlegi ftth lakásban többször újraindult a sagemcom egy nagyobb fájl másolásakor (most a nas a sagemre van kötve), illetve elég sok IoT készülékkel tervezek (bár ezeket igyekszem Zigbee-n megoldani) amiktől lehet elvenném az internet kapcsolatot, plusz a szülői felügyelet funkciók is jobban testre szabhatók egy saját routerben mint a szolgáltató eszközében, meg akartam tőle szabadulni az új helyszínen. De mivel a hozzászólások alapján a HGW-ben IPTV miatt nincs bridge mód, a pppoe-t nem tudom tőle elvenni. Így az az ötletem maradt, hogy akkor legalább a DHCP-t a saját eszköz csinálja amin csinálok egy NAT-ot és így rálátok/tudom szabályozni a net eléréseket is (remélem az IPTV is bírja a HGW utáni NAT-ot). Azonban mivel az új helyszínen lesz egy nagy switch, így jobban átgondolva a belső nas forgalom el sem éri éri még a plusz routert sem. A WiFit pedig a garázsból csináltam volna a ház elé, de lehet ezt megoldom a felső szinten lévő router első, az alsó szinten lévő router hátsó szobába helyezésével. Ezek után már csak a net korlátozását kell megoldanom valahogy.
Szóval akkor az új terv szerint lesz egy HGW ami megcsinálja a koaxon a csatlakozást, rábízom a DHCP-t, majd egy kábellel rákötöm a switchre, amibe bekötöm a NAS-t és minden szobai aljzatot. Az alsó szinten a hátsó nappaliba rakok egy AX58U-t mesh routerként, a felső szinten az első hálóba pedig még egyet mesh node-ként. IPTV box pedig mehetne bármelyik asus routerre vagy szobai aljzatra. Nekem ez is tetszik, bár még egyelőre nem látom megéri-e a plusz pénzt az AX, de olvasgatok még a témáról.
Köszönöm,
Ádám
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678, 100% Akkumulátor
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i7-10610U - Garancia, Akció!
- LG 27GS60QX-B - 27" Ívelt VA - 2560x1440 2K QHD - 180Hz 1ms - AMD FreeSync Premium
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Gubek-Einste
Dr.NX