Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
válasz
woodworm
üzenetére
Touché - ott a pont ...
Ennek szellemében, akkor szeretném most meglehetősen rövidre is nyújtani ...
Amennyiben Te is ismered illetve nyomonköveted a "stációit" ennek a ax3600 -nak, akkor azért érzed, hogy ahogy írtam is csak nagyon finoman és rendkívül felületesen kapirgáltam csak meg. Nem akartam igazán nagyot rúgni belé meg azokba se akiknek a szívük csücske ...
Úgy általánosságban én nem vagyok ellene a Xiaomi -nak. Jöjjenek is fel csak szépen akár az alsó-közép kategóriába avagy ahová csak gondolják. Előbb-utóbb simán lehetnek egy TP-Link szinten (Ők azért nem kicsik a consumer piacon), de Tőlük azért még messze vannak mindenféle szempontból. Ami még nem tetszik bennük, hogy az árazásukat tekintve viszont ez nem tükröződik, úgyhogy Ők szerintem nem egy olcsó gyártókként képzelik el magukat már középtávon is (ugye leginkább csak mindenféle ÁFA- meg egyéb "trükközéssel" tudnak csak leginkább árban a konkurencia környékén vagy alatta ott lenni). Ezzel persze nem lesz gond majd, ha jön a "tartalom" is ...
Namost kicsit a másik típusról is, de most már tényleg röviden. Természetesen a kollégát várjuk majd szeretettel a nem is oly távoli jövőben ugyanitt a topikban, amikor majd a harmadik Sáomi router -ét fogja keresni ...
@hárásó,
Tulajdonképpen le is írtad a lényeget: "Csak nem szeretném túl bonyolítani sem, a két routert sem értem, miért, hisz van egy szolgáltatói, ami befedi a ház háromnegyedét."
Azaz nem a teljeset. Ez a fő megoldandó kérdés. Az, hogy legyen saját routerünk ebből kifolyólag borítékolható. Persze ekkor a szolgáltatói eszköz bridge módban lesz. Ez a felállás tatogat számos előnyt önmagában is - pl. port-forward, dhcp reservation, egy DDNS és/vagy VPN szerver beállítása, de akár persze tehetsz rá nyomtatót, 4G -s USB stick -et vagy akár háttértárnak (biztonsági mentésnek, médiaszerver is) és még Mesh rendszert is lehet rá konfigurálni ésatöbbi ésatöbbi. A szolgáltatói eszközzel ugye egyiket sem tudod.
Miért két eszköz? Ugye AiMesh -t támogató eszközöket néztünk ki (kábeles backhaul -al). Árban is egy korrekt végösszegünk van a 32K HUF -al. A kérdésre válaszolva: mert ezzel tudjuk biztosítani, hogy a 130 nm -es egyszintes ház minden szegletében (konyha/spájzostul) valamint plusszban a műhely/raktár/udvar és a kertben is legyen gyors és erős WiFi -d mindenhol.
Nem tudom az AiMesh -es oldalt amit küldtem azt nézegetted-e illetve a videókat a lapon? Amennyiben igen, akkor nem untatnálak az ott foglaltakkal. Egy SSID/jelszó minden WiFi -s eszközzel és a rendszer elosztja az eszközök és sávok (2.4 GHz és 5 GHz) között, hogy milyen legyen az ideális terhelés. A WiFi -re nem egy router - hanem kettő router hardverére (beleértve a rádiós szekciót is!!) vállára nehezedik majd a kliensek terhelése. A kábeles összekötés miatt a kettő közötti kapcsolat egyáltalán nem terhel rá a WiFi -re. Kolbászolhatsz fel-alá: szobából-nappaliba-udvarra-onnan a kertbe-a raktárból-műlyelybe-majd beszaladsz a konyhába ebédelni. Mindvégig fullos és gyors WiFi -vel észrevétlen váltásokkal az eszközök és frekvenciasávok között - mindenkinek.A beállítás alapvetően nem bonyolult - rengeteg leírás és videó van a neten. Itt a fórumon is segítőkész emberek vannak - segíteni fogunk. Sőt segíteni fogok, ha gondolod.
Egyébként amint meg lesznek a router -ek - legyen az bármilyen egy firmware frissítés legyen az első lépés (ehhez még nem is kell bridge -be kérni a szolgáltatói eszközt - megy anélkül is).
@k-dani,
Amennyiben egy kicsit strukturáltabban összeírod, hogy mi hol van (kábel/WiFI), továbbá a router mennyire központi helyen lesz avagy sem illetve mely helyiségek között van kábelezés meg milyen, akkor nekünk is könnyebb lesz kicsivel.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918, 100% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3887, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Ennek szellemében, akkor szeretném most meglehetősen rövidre is nyújtani ...
Gubek-Einste
Dr.NX