Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Androidos tablet topic
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Valami baja van a tápomnak
- Kihúzhatja a gyufát a PC-s gyártóknál az érkező új Xbox
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
válasz
Paloczi95
üzenetére
A Digi -t "szeretem-imádom", a "szívem csücske", de azért csomagváltásoknál nincsenek mindig a helyzet magaslatán ...

Egy szó, mint 100 - amennyiben a router -en keresztül és a PC -n direktben kábelen is 500/300 -akat mértél, akkor bizony annyit állítottak be Neked. Ami fontos, hogy a web -es felületen, ahol a szerződés adatait látja az ügyintéző - meg ahol technikailag állítva van - az nincs mindig szinkronban. Egyébként a web -es ügyfélszolgálatnál - vagy a mobilappnál ellenőrizheted, hogy legalább a szerződés adatai alapján rendesen van-e rögzítve a net sebesség. Azaz, ha az ügyintéző mond, hogy lát valamit - attól még a valóság lehet más. Kettő személyes saját tapasztalat:
1. 100/100 FTTB --> 500/300 FTTB
Természetesen nem ment azonnal - maradt 100/100. Személyesen (iroda közel) és telefonon egy héten keresztül ment, hogy nem változott semmi. Volt minden: szar a kábel (nem szar), nincs kivéve az UTP átalakító (ki volt véve ... a telefonhoz - telefont végül éveken keresztül soha nem tudtak prezentálni). Illetve emlegették, hogy megvan a garantált sebesség nem - akkor maradjak nyugodtan. Erre aztán bepöccentem, hogy nem azért fizetek többet, hogy ugyanazt kapjam.
Aztán hamar kiderült, hogy a gond forrása, hogy a Digi -s lépcsőházi dobozban egy "húszforintos" 10/100 -as switch volt (merthogy a lépcsőházban senki nem váltott még sem 500/300 -ra - sem az akkor még létező 1000/300 FTTB -re) ...
Két hónapon keresztül nem bírtak egy rohadt gigabit -es switch -et prezentálni. Emlegették, hogy így rohadt drága - meg úgy nincs az egész országban hónapok óta stb. Az elejétől kezdve mondtam, hogy lemegyek azt veszek a Tesco -ban egy gigabit -es switch -et csak tudjunk előrehaladni. Végül persze lett és jóvá írták a különbözetet a szolgáltatás díjában - csak ez is olyan, hogy amennyiben nem figyelsz vagy éppen lennyomják a torkodon a megvan a garantált dumát, akkor ...1. 500/300 FTTB --> 1000/300 FTTH
Persze, hogy maradt 500/300 ...
Pedig itt egy FTTB --> FTTH lépés is volt ...Itt is volt minden (ugye PC -n is ennyit mértem):
- szar a kábel (itthon 2.5 Gbit/s hálózat van - mindenhol megy a másolgatás 280 MB/s -el - csak a Digi -s netből nem tud 500 Mbps -nél többet? ...
)
- szar a router (ugye baromira nem szar - továbbá PC direktben kábelen sem megy többet)
- szar a gépem - különösen a meghajtó amin van a Windows azt nem bírja (3700X/32 GB RAM - 1 TB NVMe PCIe Gen4 -es SSD !!!)
- megvan a garantált - nem? (
)Háát, volt egy-két hét amire sikerült megoldani. Mérős emberrel időpont egyeztetés volt (persze, ha valami nem OK, akkor fizetem a díját). Itthon voltam. Egy órával a megbeszélt időpont előtt megjavult. Felhívtam Őket, hogy ne jöjjenek, de ne is számlázzák az ember díját ...
Szóval lehet az ügyintéző kapott mondjuk egy 1257 emberes listát (hasamra ütöttem), hogy állítsa át a net sebességét. Aztán Nálad a lenyílólistából rosszat választott ki ... Szerintem keresd Őket - sok sikert kívánok!
@Essejó,
Jaja - gondolom a QNAP -es. Amibe benne van a Foxville bug: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bontatlan! Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Tartós Üzleti Laptop 14" -45% Ultra 7 165U 16/512 FHD+ Magyar!
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E751 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4 AMD - Ryzen 5 5625U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Apple iPhone 11 Pro Max / 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- Nuki Smart KeyPad 1 okos zár kiegészítő
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Két hónapon keresztül nem bírtak egy rohadt gigabit -es switch -et prezentálni. Emlegették, hogy így rohadt drága - meg úgy nincs az egész országban hónapok óta stb. Az elejétől kezdve mondtam, hogy lemegyek azt veszek a Tesco -ban egy gigabit -es switch -et csak tudjunk előrehaladni. Végül persze lett és jóvá írták a különbözetet a szolgáltatás díjában - csak ez is olyan, hogy amennyiben nem figyelsz vagy éppen lennyomják a torkodon a megvan a garantált dumát, akkor ...
Pedig itt egy FTTB --> FTTH lépés is volt ...
)
Gubek-Einste
Dr.NX