Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vittorio7

őstag

válasz HUTCHDB #46652 üzenetére

Szia!

Én értelek mindkettőtöket.
    Előbb-utóbb nekem is kell egy router, ha végre valahára bekötik a DIGI-t.
    Az alábbit néztem ki: TP-LINK TL-WR1043ND V2 vagy V3. De minél többet olvasok a routerek után, lassan nincs olyan típus, amire ne panaszkodna valaki. :DDD

Pl. Ezt a tp-link.hu vélemények rovatban olvastam.

"D Zsolt – 2014-11-20:

Minden jól működik rajta, csak a térerővel van a gond. Egy Wr542 volt az elődje, és 1 antennával is nagyobb volt a térerő , A három anntenna nem ér 1-et.

Ügyfélszolgálat – 2015-01-13:

A régi routerek kimenő teljesítménye sokkal nagyobb volt, mint a ma kaphatóké. Ez azért van mert rendelet alapján leszabályozták a routerek kimenő teljesítményét, így az újabb routerek gyengébbek lesznek az ugyanolyan gyári 3-5dbi-s antennékkal, mint az elődeik.

Amennyiben ilyen jellegű probléma merül fel, akkor érdemes lecserélni az antennákat 8dbi-re (ANT2408cl), mert ez azért tud segíteni nem is kicsit."

• Gyurka6

őstag

válasz HUTCHDB #46652 üzenetére

Szevasz!
    Minden kereskedelmi forgalomba levő 2.4 GHz-es (ISM) sávban sugárzó wi-fi eszköznek a max. kisugárzott teljesítménye (EIRP) 100mw (20dBi) lehetne EU (Francia országban még kevesebb, ha jól olvastam). Ezt kétféleképpen lehet, egy kisebb "nyereségű" antennával (2dBi) kb 70mW teljesítménnyel, vagy nagyobb nyereségűvel (antenna) 10-50mW-al. Az első esetben jobban "szórja mindenfelé" a jelet, viszont gyengébben veszi az klienstől a jelet. A nagyobb nyereségű egy irányba szór ugyan akkora távolságra mint az első, viszont az adott irányból jobb a vételi képessége. Ezek miatt (is) van különbség az egyes eszközök adott helyi viselkedése között. (Láttam hirdetést olyan cuccról aminek ez nem probléma, nyilván a hirdető szerint elsősorban, (HIF/NNH?) engedélye biztosan nincs...)

Új hozzászólás Aktív témák