Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mandju
    senior tag

amugy most jott egy szlovak gyerek, aki nem hivatalos tesztelo. nem tudom honnan kapta persze igy a tnm-et, de o nem kapta meg az uj firmwaret se csak ugy, hanem leveleznie kellett az xgimivel hogy ugyan kapja mar meg o is.
    neki van amugy egy sim2 lumis 3d gepe, vagyis 2 is, es evek soran rengeteg komoly kalibrator megmerte mar azokat a gepeket, es ugyanannyit mertek rajta, mint o a sajat muszerevel...amugy eleg bitang, 6200-6300 onoff, 622 ansi.
    na most o, ha a sajat muszerevel szinten ugyanazt merte a lumison, akkor valszeg nem balf@sz es a muszere is jo.
    na o, f7-en se tudott 6200-nal nagyobb onoffot merni tnmen. persze nem a max zoom mellett, de ez a peldany akkor sem lesz soha 8-10e:1 mint amit masok mertek. es nem egy ember mert 8-10 ezret, hanem vagy 10-en...most vagy az xgimi szorakozik velunk es golden sampleket kuldtek az avses emberkeknek hogy aztan mindenki raporogjon, amire en vagyok a legjobb pelda...vagy nem tudom mire velni ezt. de nekem gyanus ez, mert jvcnel pont hasonlo tapasztalataim vannak...
    nem tudom mondjuk, hogy egy uj dlpnel hogy lehet ekkora gyartasi szoras. vagy hogy egyaltalan manualisan mit lehetne trukkozni egy geppel, hogy ennyivel jobb kontrasztot tudjon. ott azt irtak a forumban az okosok, hogy dlpnel 15%-nal nem szabadna nagyobb gyartasi szorasnak lennie. nem tudom, kerdes kinaiak ebben mennyire vannak toppon :B
    arra mondjuk kivancsi vagyok, hogy ennek a sracnak a peldanya mekkora fenyaramot tud a tobbi mert peldanyhoz kepest, erre most ra is kerdeztem.

amugy a masik erdekesseg amit ugyanez a gyerek irt az en jvcs storymra, hogy o max vertikalis lens shifttel tudott csak 200 ansit merni x7900-on, es lens shift nekul fele ennyit. ez mondjuk komedia azert, hogy direkt ugy kell elhelyezni a vetitot hogy koppon legyen a vertikalis shift? :DDD en mondjuk koppra tekert horizontalis es azert egesz nagy vertikalis lens shifttel mertem. mondjuk ugy, hogy nem annyit mint szerettem volna...

Az új nagyon hozzáértő, egyébként litván haverod most írta az AVS-en, hogy a lumis-t még mindig jobbnak tartja, mint a tnm-et. A lencse, a nagy dmd...

"A TNM utolérte, sőt bizonyos zoom- és íriszbeállítások mellett még túl is szárnyalta a régi csúcskategóriás DLP-generációt natív és ANSI kontraszt tekintetében. Ez valóban kiváló eredmény, különösen az ajánlott fogyasztói árak közötti különbséget figyelembe véve. Egy 3000 dolláros projektor, amely felveszi a versenyt egy 40 000 dolláros referenciakészülékkel? Néhány évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy valaha ilyet fogok írni.

Ennek ellenére a Lumisnak még mindig vannak olyan előnyei, amelyek nem a kontrasztértékekről szólnak. A kép teljesen mentes a szivárványhatástól (RBE) – soha, semmilyen körülmények között nem jelentkezik. Nincsenek szikrázó zajok (speckles) sem. A mozgásmegjelenítése egy másik szintet képvisel, még 60 Hz-en is; van benne egyfajta folyamatosság és természetesség, amit a TNM nem tud teljesen reprodukálni. A kép kifinomultnak és erőfeszítésmentesnek hat olyan módon, amit nehéz számszerűsíteni.

Számomra azonban a legnagyobb különbség a mélységérzet. A Lumis rendelkezik a leginkább háromdimenziós képpel, amit valaha láttam – a síkok és objektumok elkülönülése olyan szintű, amilyet őszintén szólva semmilyen más projektoron vagy kijelzőn nem tapasztaltam. Ez még statikus filmplakátokon is jól látható. Nem az élességről van szó (a TNM rendkívül éles). Az a sejtésem, hogy valami a 0,95 hüvelykes DMD és a nagyméretű, prémium kategóriás optika kombinációjából fakad. Bármi is az oka, rendkívül addiktív, és ez az egyik fő oka annak, hogy a Lumist a kora ellenére is megtartottam."

Lehet mégis van valami megfoghatatlan extra ezekben a régi nagy DMD-s 3 chipes DLP-kben? Mondjuk az ár összehasonlítás nem egészen korrekt, mert a lumis a megjelenesékor volt 36.000$ 2009-ben...

Új hozzászólás Aktív témák