Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• m3ss
    veterán

0.95"DLP felülete 4x akkora mint a TNM-nek, fele akkora nagyítást kell a lencserendszernek elvégezni a régi DLP-ben. Ráadásul szinte mindegyik objektív elég masszív üveg, miközben a zoom tartománya sokkal szűkebb mint egy konzumer gépé.
    Ezáltal logikusnak tűnik hogy a nagyítás mértéke és jóval komolyabb objektív nagyobb mikrokontrasztot ad.
    Természetesen ez puszta logikai levezetés, semmilyen gyakorlati tapasztalatom nincs konzumer dlp-vel, Runco RS1100-ban egy több kilós masszív objektív volt, PD f22-ben is igen tekintélyes, de a zoom gyújtótávja miatt kisebb mint a Runcoé.

az elso bekezdest nem ertem, mi koze a mikrokontrasztnak a dmd meretehez?

jaja, a zoom rangen gondolkodtam en is. az is bonyolitja, noveli a lencsetagok szamat. kivancsi vagyok milyen obi volt a srac sim2 gepeben. nem tudom a bright f22-ben ami nalam volt milyen lencse volt, de peje talan emlekszik. kb 4m-rol vetitettem vele 113 colt akkor ha jol emlekszem.
    rairok, kivancsi vagyok milyen lencseje van a sim2-ben. meg ez az x7900 100-rol 200-ra ugrunk ansiban ha vertikalis shiftelunk storyra is rakerdeztem, mert ez kabare. es nincs koztudatban. nem is akarom elhinni amugy. mert valszeg nem mind1 akkor milyen iranyban shiftelsz, mert csak egyik vegallas lehet optimalis gondolom en, de nem lattam meg belulrol fenyutat sem, csak talalgatok. de gondolom egyik vegallasban kevesebb feny fog ossze-vissza bouncolni, mert az optika akkor lesz idealisan a feny utjaban..
    lehet csak mennyezeti konzolra kellett volna raknom es megjott volna az ansi. mindjart hivom vissza az uj tulajt, kerem vissza a gepem. :DD
    de aki teszteli ujan a gepet annak hogy jott ki a 220 ansi, o tudta hogy hova kell rakni a gepet csak nem mondta senkinek? vagy lehet pont ez nem idealis, hogy magasan van a gep, es lefele kell shiftelni sokat..es ha lent vagy kozel kozepen lenne akkor mar jo is lenne. :B

Új hozzászólás Aktív témák