Hirdetés
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- Senki sem beszél róla, de újra elérhető két 30-as sorozatú GeForce
- Meghozta a Windows 11 programgyorsítóját a Microsoft
- A kompakt házak gazdáit vette célba a Maxsun Blackwell architektúrás VGA-ja
- Computex 2026: AI-os évfordulók
- Csendes és ultrakompakttá varázsolható Logitech egér, egyhónapos akkuval
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- ASUS ROG Ally
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
77100 - 77001
77836 - 77801 77800 - 77701 77700 - 77601 77600 - 77501 77500 - 77401 77400 - 77301 77300 - 77201 77200 - 77101 77100 - 77001 77000 - 76901 76900 - 76801 76800 - 76701 76700 - 76601 76600 - 76501 76500 - 76401 76400 - 76301 76300 - 76201 76200 - 76101 76100 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 08:50 Téma összefoglaló
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Nekem nem ALR hanem AT a vásznam. 0,8-0,9 gain lehet. 3m széles és 90-es lézer álláson 75 nitem van. Ennyit tud.
100ezer Forintért fél éve hirdetnek egy Stewart GrayHawkot. Az csak moderált alr, de felkapcsolt spotokkal simán filmeztem vele. Ennyi pénzért biztosan nem "bohóckodnék" Aliexpressről.
Akkor az enyém is nagyjából azt hozza amit tud egy ALR vászon. Én azt hittem hogy ennél azért többet tud, de akkor ez ennyi. Ahogy írtam, nekem csak ideiglenes megoldás, ráadásul az Alishoz jár a keret is. Persze azt nem tudom hogy az általad említett vászonhoz is jár-e.
-
Joshi
titán
Na én ezért mentem el személyesen megnézni az ALR-t, összehasonlítottám fehérrel és másik ALR vászonnal fehér falas környezetven. Akkoriban még nálam is a világos fal dominált, most már nem annyira. A xy screen alr-re is 0.9 volt írva valóságban meg 0.6 volt. Minden fényt elzabált.
Jó alr vászonnal jobban üt a kép fehér falas környezetben egy fehér vászonhoz képest, de nem is 100k-ba kerül.Nekem ez a vászon ideiglenes, pont ezért még ez a ~115K ár is a lélektani határ volt. Amúgy sikerült úgy beállítani, hogy szemre kiváló volt a kép (pl AVATAR és egyéb filmeknél). Az más kérdés, hogy műszerrel mérve biztosan nem adja a frankót. Az RGB színeket összehoztam, és nagyjából ennyi. Majd ma este mikor már teljesen sötét lesz, kicsit megpróbálok finomítani rajta. Most visszaraktam azt a vásznat amit te is láttál, azon nézek egy On/Off kontrasztot aztán megy vissza a "sarokba" (már mint a régi vászon).
-
makkmarce
őstag
XGIMI Titan Noir Ultra Max
Magyar importköltség becslés
Tétel Kickstarter ár (2999 USD)
Projektor ára ~1 050 000 Ft
Szállítás (UPS/DHL/FedEx) ~80–150 000 Ft
Vám várhatóan 0%
27% ÁFA ~305–325 000 Ft
Vámkezelés ~5–15 000 Ft
Végösszeg ~1,45–1,55 millió Ft
A projektorokra az EU-ban sok esetben 0% vám vonatkozik, de az ÁFA-t szinte biztosan megfizettetik. A 27% ÁFA alapja a termék + szállítás együtt.
Kickstarter esetén előfordulhat EU warehouse később → akkor lehet, hogy EU VAT már benne lesz.
USA-ból közvetlen DHL/FedEx esetén szinte garantált a vámeljárás.
A nagy érték miatt kérhetnek: CE megfelelőséget, számlát, fizetési bizonylatot
A futár általában előre kifizeti az ÁFÁ-t és utólag számláz.
Reális teljes költség
Ha most tényleg a 2999 USD Kickstarter áron szerzed meg, akkor:
kb. 1.5 millió Ft landed cost Magyarországonmiért költesz hozzá? ott van a weblapon, be is másoltam a képet róla
-
Rolibratyo
tag
hmm gondolkozok ezen a moziszoban. ez nagyon off itt?
sztetek valaszfal vastagsaganak milyen jelentosege van ami a hanggatlast illeti? az hogy 10, 15, 20 cm vastag a fal? nyilvan sejtem, hogy ez egy sok tenyezos dolog, nem csak egy valaszfalon fog mulni hogy mennyi hang jon ki a helyisegbol..
ajtokkal kapcs. van vkinek tapasztalata? hangszigeltelt ajtok mennyit szamitanak mozi (ref) hangeronel?Mivel projektort tervezel bele nem teljesen off.
Ennek ellenére én inkább a házimozi haladó topikban tenném fel kérdéseimet pláne, mivel a hangra gyakorolt hatására vagy kíváncsi.
AVX-en van kifejezetten erre szolgáló moziszoba építés topik. -
m3ss
veterán
hmm gondolkozok ezen a moziszoban. ez nagyon off itt?
sztetek valaszfal vastagsaganak milyen jelentosege van ami a hanggatlast illeti? az hogy 10, 15, 20 cm vastag a fal? nyilvan sejtem, hogy ez egy sok tenyezos dolog, nem csak egy valaszfalon fog mulni hogy mennyi hang jon ki a helyisegbol..
ajtokkal kapcs. van vkinek tapasztalata? hangszigeltelt ajtok mennyit szamitanak mozi (ref) hangeronel? -
péjé
őstag
Vám várhatóan 0%
27% ÁFA ~305–325 000 Ft
Vámkezelés ~5–15 000 Ft
A projektorokra az EU-ban sok esetben 0% vám vonatkozik, de az ÁFA-t szinte biztosan megfizettetik. A 27% ÁFA alapja a termék + szállítás együtt.
Kickstarter esetén előfordulhat EU warehouse később → akkor lehet, hogy EU VAT már benne lesz.
Reális teljes költség
kb. 1.5 millió Ft landed cost MagyarországonVámkezelés, szállítás EU-ba 0, áfát kell fizetni majd.... [link]
-
alaves
addikt
Vám várhatóan 0%
27% ÁFA ~305–325 000 Ft
Vámkezelés ~5–15 000 Ft
Reális teljes költség
kb. 1.5 millió Ft landed cost Magyarországon -
m3ss
veterán
-
alaves
addikt
ev vegere 2700 eurora szamitasz? csodalkoznek rajta. mar a 4500 eur is csak egy spekulacio, nemeteknel ugye mar kint van 6e-ert.
csodalkoznek rajta ha 1-1.5 even belul olcsobban meg lehetne venni, mint a kickstarter ar, meg afaval is.
de meglatjuk. ha veletlen megkerulik akkor meg ajandek lesz 800e korul.Kiszámoltattam a chatgpt-vel és a ks árral ~1,5 mFt -ra jött ki az összköltség. Meglátjuk, nekem nem sürgős.
-
m3ss
veterán
ev vegere 2700 eurora szamitasz? csodalkoznek rajta. mar a 4500 eur is csak egy spekulacio, nemeteknel ugye mar kint van 6e-ert.
csodalkoznek rajta ha 1-1.5 even belul olcsobban meg lehetne venni, mint a kickstarter ar, meg afaval is.
de meglatjuk. ha veletlen megkerulik akkor meg ajandek lesz 800e korul. -
alaves
addikt
Az eddigi xgimi modellek árgrafikonjából kiindulva, 4500 eur indulót feltételezve, év végén vagy kifutóként egy év múlva ~2700 eur-ra számítok. Aztán, ha nagy a kereslet, lehet Neked lesz igazad.
-
Vhiktor
nagyúr
Divat mostani filmeknél az emleet fekrtezsont es nem kontrasztos kép. 2010 koruli filmeket kell nezni, ott még nem volt ez divat.
-
Q
senior tag
ALR vászon esetén vászonról mérve mennyi fényerő a reális a Sony XW5000-el? Csutkára húzva nem tudom elérni a 80nitet, viszont ilyenkor már a fekete nem lesz fekete. Most valamit nagyon nem értek. A régi fehér vásznamon ~200nitet mértem, de ott szerintem nem is volt csutkára húzva a brightness(talán 80-on volt). Valamit nagyon nem jól csinálok.
Nekem nem ALR hanem AT a vásznam. 0,8-0,9 gain lehet. 3m széles és 90-es lézer álláson 75 nitem van. Ennyit tud.
100ezer Forintért fél éve hirdetnek egy Stewart GrayHawkot. Az csak moderált alr, de felkapcsolt spotokkal simán filmeztem vele. Ennyi pénzért biztosan nem "bohóckodnék" Aliexpressről.
-
Khaosz55
addikt
Alr vaszonnal nem lesz jobb az on off kontrasztod, az egyideju kontrasztnak kell jobbnak lennie, pl az ansi 30:1 helyett lesz 60:1. Most jott hozzam tesztre awol alr vászon, oldalról kb semmit fenyt nem zár ki, fentről jövő fenyt mar valamennyire, sotet szurke a vaszon. Meg a projektort varom hogy megérkezzen. Valamilyen szinten tuti paraszt vakitas az alr vasznak nagy resze, főleg ami az országban eleg sok helyen megtlalahato (tipust direkt nem irok), az inkább no comment kategoria.
Xy screen-nél volt hogy oldalról nézve semmit nem sötétült vagy torzult a kép tehát kb semmit környezeti fényt nem zárt ki oldalról.
-
Khaosz55
addikt
A sima fehér vásznas mérés inkább csak arra lesz, hogy van-e kontrasztvesztése az XW5000 projektoromnak. Ugye írtad, hogy külföldi fórumokon már észleltek problémákat.
Egyébként észleltem furcsaságokat. Pl Masters.of.the.Air.S01.2160p.ATVP.WEB-DL.DDP.Atmos.5.1.DoVi-HDR10+.H.265.HuNSuB-TRiNiTY releasenél furcsán fakó/fátyolos a kép. Közbe meg más cuccoknál teljesen rendben van. Majd holnap estefele újra nekiesek a témának.Ha gond van mindenhol gond van. Simán lehet hogy a sorozat fekete szintje rossz. Pl a wednesday tök jó feketéje van de amit most nézek Fallout-ban egyes részeknél mintha magasabb lenne a fekete szint egyes jeleneteknél.
-
Khaosz55
addikt
Amit én vettem arra Brightness Gain 0.9-et ír. Egyébként nekem furák ezek a vásznak, mert úgy néznek ki, mint a strandlabda anyaga (szaga egyértelműen). Az állaga kicsit erősebb, de ugyan úgy nyúlik. Nekem ezüstszínűnek tűnik. Szerintem ez az ALR egy parasztvakítás. Ha nyersz is valahol vele, máshol meg elbukod (kontraszt). Még mindig nem értem hogy mitől lenne jó az ALR vászon.
Azért akartam kipróbálni az ALR vásznat, mert ha veszítek is fényerőt, de legalább jobb lesz a feketém. Valahogy nincs meg az ősszkép, hogy akkor most mit nyertem és mit veszítettem az ALR vászonnal. Persze tudom hogy sötét falak kellenének, ez nem is kérdés.Na én ezért mentem el személyesen megnézni az ALR-t, összehasonlítottám fehérrel és másik ALR vászonnal fehér falas környezetven. Akkoriban még nálam is a világos fal dominált, most már nem annyira. A xy screen alr-re is 0.9 volt írva valóságban meg 0.6 volt. Minden fényt elzabált.
Jó alr vászonnal jobban üt a kép fehér falas környezetben egy fehér vászonhoz képest, de nem is 100k-ba kerül. -
m3ss
veterán
Mérés alapján a fekete se jobb, habár eddig alig tudtam eljutni oda, hogy értelmeset mérjek. HCFR erősítőn keresztül nem akart normálisan működni laptopon kiterjesztett képernyővel. Már az ideg tépdesett. Szörnyű hogy 2026-ban nincs egy könnyen kezelhető jó ingyenes egyszerű mérőprogram. Na mind1, majd még bohóckodok vele.
ui.: korábban ezt mértem egy teljesen általános rolós 1.1-es vásznon.4:1 az ansi?
-
m3ss
veterán
-
alaves
addikt
-
-KP-
veterán
Amit én vettem arra Brightness Gain 0.9-et ír. Egyébként nekem furák ezek a vásznak, mert úgy néznek ki, mint a strandlabda anyaga (szaga egyértelműen). Az állaga kicsit erősebb, de ugyan úgy nyúlik. Nekem ezüstszínűnek tűnik. Szerintem ez az ALR egy parasztvakítás. Ha nyersz is valahol vele, máshol meg elbukod (kontraszt). Még mindig nem értem hogy mitől lenne jó az ALR vászon.
Azért akartam kipróbálni az ALR vásznat, mert ha veszítek is fényerőt, de legalább jobb lesz a feketém. Valahogy nincs meg az ősszkép, hogy akkor most mit nyertem és mit veszítettem az ALR vászonnal. Persze tudom hogy sötét falak kellenének, ez nem is kérdés.ALR vászonnál azt is vedd figyelembe, hogy sokkal kevesebb fényt szór vissza a szobába, kevésbé világítja be. Világos környezetben ez is szokat számít.
-
Joshi
titán
Alr vaszonnal nem lesz jobb az on off kontrasztod, az egyideju kontrasztnak kell jobbnak lennie, pl az ansi 30:1 helyett lesz 60:1. Most jott hozzam tesztre awol alr vászon, oldalról kb semmit fenyt nem zár ki, fentről jövő fenyt mar valamennyire, sotet szurke a vaszon. Meg a projektort varom hogy megérkezzen. Valamilyen szinten tuti paraszt vakitas az alr vasznak nagy resze, főleg ami az országban eleg sok helyen megtlalahato (tipust direkt nem irok), az inkább no comment kategoria.
A sima fehér vásznas mérés inkább csak arra lesz, hogy van-e kontrasztvesztése az XW5000 projektoromnak. Ugye írtad, hogy külföldi fórumokon már észleltek problémákat.
Egyébként észleltem furcsaságokat. Pl Masters.of.the.Air.S01.2160p.ATVP.WEB-DL.DDP.Atmos.5.1.DoVi-HDR10+.H.265.HuNSuB-TRiNiTY releasenél furcsán fakó/fátyolos a kép. Közbe meg más cuccoknál teljesen rendben van. Majd holnap estefele újra nekiesek a témának. -
Vhiktor
nagyúr
Mérés alapján a fekete se jobb, habár eddig alig tudtam eljutni oda, hogy értelmeset mérjek. HCFR erősítőn keresztül nem akart normálisan működni laptopon kiterjesztett képernyővel. Már az ideg tépdesett. Szörnyű hogy 2026-ban nincs egy könnyen kezelhető jó ingyenes egyszerű mérőprogram. Na mind1, majd még bohóckodok vele.
ui.: korábban ezt mértem egy teljesen általános rolós 1.1-es vásznon.Alr vaszonnal nem lesz jobb az on off kontrasztod, az egyideju kontrasztnak kell jobbnak lennie, pl az ansi 30:1 helyett lesz 60:1. Most jott hozzam tesztre awol alr vászon, oldalról kb semmit fenyt nem zár ki, fentről jövő fenyt mar valamennyire, sotet szurke a vaszon. Meg a projektort varom hogy megérkezzen. Valamilyen szinten tuti paraszt vakitas az alr vasznak nagy resze, főleg ami az országban eleg sok helyen megtlalahato (tipust direkt nem irok), az inkább no comment kategoria.
-
Joshi
titán
-
Vhiktor
nagyúr
Jó oké, de ha fehérbe elvesztek rengeteget, akkor mitől lesz jobb a kontrasztom ALR vászon esetén? Hiszen a kontrasztot fekete és a fehérből számoljuk.
Egyébként ez az Alis vászon szinte teljesen ugyan az, mint az Aveli hasonló vászna. Olyannyira ugyan az, hogy a vászon anyaga, szaga és állaga, illetve képi világa is egy az egyben megegyezik. Persze mérésekkel nem tudom alátámasztani, mert az Aveli vászonnal át akartak b@szni a szlovákok. Szerencsére nagy nehezen visszakaptam a pénzemet.Úgy hogy az alrnek mondott vasznak 90%a sima sotet szurke vaszon 0.5 vagy alacsonyabb gainnel
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
makkmarce
őstag
Egy kérdés (lehet hogy már volt de nem találom). Feltételezem, hogy az eu.xgimi.com ugyanúgy küldi a projektort, mint az eu.jmgo (plzen-i amazon lerakat), tehát van az ára és kész (se különböző áfa, se vám, se semmi). A kickstarter-en keresztül is így van, ha rányomok a "pledge US$ 2.999"-re? ...Hátha upgradelnék
nem, EU-n belül fizetik a szállítást és vámot, de az áfát neked kell. Campaign oldal, le kell tekerni, Shipping and Taxes fül.

-
Joshi
titán
ui.: korábban ezt mértem egy teljesen általános rolós 1.1-es vásznon. -
m3ss
veterán
Jó oké, de ha fehérbe elvesztek rengeteget, akkor mitől lesz jobb a kontrasztom ALR vászon esetén? Hiszen a kontrasztot fekete és a fehérből számoljuk.
Egyébként ez az Alis vászon szinte teljesen ugyan az, mint az Aveli hasonló vászna. Olyannyira ugyan az, hogy a vászon anyaga, szaga és állaga, illetve képi világa is egy az egyben megegyezik. Persze mérésekkel nem tudom alátámasztani, mert az Aveli vászonnal át akartak b@szni a szlovákok. Szerencsére nagy nehezen visszakaptam a pénzemet.Feketed is melyebb lesz egy szurke vaszonnal.
Alr kiszuri bizonyos szögből erkezo fenyeket.
Nem kell elhinni amit rairnak, hogy 0.9. -
Joshi
titán
Azért akartam kipróbálni az ALR vásznat, mert ha veszítek is fényerőt, de legalább jobb lesz a feketém. Valahogy nincs meg az ősszkép, hogy akkor most mit nyertem és mit veszítettem az ALR vászonnal. Persze tudom hogy sötét falak kellenének, ez nem is kérdés. -
Joshi
titán
Egyébként ez az Alis vászon szinte teljesen ugyan az, mint az Aveli hasonló vászna. Olyannyira ugyan az, hogy a vászon anyaga, szaga és állaga, illetve képi világa is egy az egyben megegyezik. Persze mérésekkel nem tudom alátámasztani, mert az Aveli vászonnal át akartak b@szni a szlovákok. Szerencsére nagy nehezen visszakaptam a pénzemet. -
m3ss
veterán
ALR vászon esetén vászonról mérve mennyi fényerő a reális a Sony XW5000-el? Csutkára húzva nem tudom elérni a 80nitet, viszont ilyenkor már a fekete nem lesz fekete. Most valamit nagyon nem értek. A régi fehér vásznamon ~200nitet mértem, de ott szerintem nem is volt csutkára húzva a brightness(talán 80-on volt). Valamit nagyon nem jól csinálok.
Nem veletlen mondtam hogy vasznat teszt, mérés meg demozas nelkul venni..legalabb alr?
Azert egy sony5000 csak meg tud vilagitani egy 100 colos alrt. -
m3ss
veterán
Kivancsi leszek..xgimi ezt irta nekem adoszamos kerdesemre:
Yes, Kickstarter will send you an email in June to collect your final shipping address, after which they will proceed with payment collection and shipment arrangements.
Please kindly note that the final price will also be calculated based on your shipping address, including the applicable shipping fees and VAT tax.
If you have any further questions, please feel free to contact us at any time. -
Khaosz55
addikt
0,6 gaines vásznon regeteg megy a levesbe.
-
Joshi
titán
-
Vhiktor
nagyúr
Viszont hogy ne érjen kellemetlen meglepetés mindenképpen 1.2 misi koruli végleges árral számolj, aztán ha nem megy ra az adó akkor örüljünk utólag, ne elore.
-
Vhiktor
nagyúr
Egy kérdés (lehet hogy már volt de nem találom). Feltételezem, hogy az eu.xgimi.com ugyanúgy küldi a projektort, mint az eu.jmgo (plzen-i amazon lerakat), tehát van az ára és kész (se különböző áfa, se vám, se semmi). A kickstarter-en keresztül is így van, ha rányomok a "pledge US$ 2.999"-re? ...Hátha upgradelnék
En erősen gyanítom hogy ez lesz, csak nem irhatjak így le. En nem hiszem hogy a kickstarter fog ezzel vacakolni, valerionnal sem volt se vam se afa, volt a ks ar azt annyi. De azert erre mérget ne vegyel, majd kiderul. Szoval szerintem itt is megkerulik az adókat....

-
alaves
addikt
-
mandju
senior tag
2.4m szeles 1.0an pislakolt?

Amugy adom, magas adl mellett tényleg jo a nagy fenysuruseg. Alacsony adl mellett viszont pont forditva sztem.
Szten az lenne a franko ha szemelyre szabhato lenne a lezer vezerles, ne csak 1-2% alatt vegyen vissza hanem allithadsam h mennyire vegye vissza 1-2% alatt, mennyire 5% alatt stb.Igen, a tnm-hez képest pislákolt. Ezt írtam. Egyébként tényleg vicc a 2.4 méter szélesség. Ha már arról beszélünk, hogy projektor teszteknél követeljük meg a megfelelő környezetet, akkor már a megfelelő méretű vásznat is meg kellene követelni. Mert lehet, hogy valami jó 2.5 méter széles vásznon, 3 méter felett meg értékelhetetlen.
Most megint visszakanyarodok az xw7000-re. Amikor először bekapcsoltam, azon a zoom álláson kb 2,2 méter széles képet vetített. Ott még fel sem tűnt, hogy bármi gondja lenne. Aztán ahogy kizoomoltan a vásznamra el is árulta magát… és ez még csak 315 cm… mi lenne 3,5-4 méter szélességben?
-
proci985
MODERÁTOR
Igy van. Viszont teljesen laiusokbol meg abszolút semmi ertelme kiindulni. A nem volt meg a pop és nem utott a kep tipikusan a vivid kepmod rajongok frázisa.
Mint amikor a felhasználók 90%a (avsforumon is) egy jvc kepet nappaliban próbálja értelmezni es ebbol vpn le kovetkezeteteseket.Projektor teszteknel sajnos meg kellene követelni a teljesen optimális szobát, különben nem releváns, vagy minimum odairni hogy milyen környezetben lett tesztelve.
Pl az aeherion prot en most direkt nappaliban fogom tesztelni alr vaszonnal, higy lássuk mit tud egy átlag felhasználónak, de azert majd beviszem a dedikált szobába is.Ja, egyik exemnel aki (tulszaturalt periodusos) oled felol jott honapokon at probaltam magyarazni, hogy nem a W2000 kepe (annyira) lapos.
mandju: az viszont stimmelhet, nekem a W2000 után a Hisense C2vel volt ugyanez a tapasztalatom.
úgy, hogy a C2 is alapvetően nagyon visszafogott amikor annak kell lenni, viszont (főleg) HDR tartalmaknál látszik, hogy kb dupla fLt tud. vagy lehet annál is többet.
-
m3ss
veterán
A pop nem a vivid képmódra utal ebben a szövegkörnyezetben. Én láttam az eredeti német szöveget is. Itt a fényerő különbségből adódó képi dinamikára és színintenzitásra utalt. Grobinál mindegyik projektor kalibrálva volt/van. A jvc nz500 csak pislákolt a tnm mellett. Az “eredeti” titan pedig még a tnm-nél is fényesebb
Ja és ez nem teszt volt, hanem mint egy nyílt nap a dc-ben. Ott is megnézheted a vetítőket és elmondhatod a véleményed. Itt is ez történt.
2.4m szeles 1.0an pislakolt?

Amugy adom, magas adl mellett tényleg jo a nagy fenysuruseg. Alacsony adl mellett viszont pont forditva sztem.
Szten az lenne a franko ha szemelyre szabhato lenne a lezer vezerles, ne csak 1-2% alatt vegyen vissza hanem allithadsam h mennyire vegye vissza 1-2% alatt, mennyire 5% alatt stb. -
mandju
senior tag
Igy van. Viszont teljesen laiusokbol meg abszolút semmi ertelme kiindulni. A nem volt meg a pop és nem utott a kep tipikusan a vivid kepmod rajongok frázisa.
Mint amikor a felhasználók 90%a (avsforumon is) egy jvc kepet nappaliban próbálja értelmezni es ebbol vpn le kovetkezeteteseket.Projektor teszteknel sajnos meg kellene követelni a teljesen optimális szobát, különben nem releváns, vagy minimum odairni hogy milyen környezetben lett tesztelve.
Pl az aeherion prot en most direkt nappaliban fogom tesztelni alr vaszonnal, higy lássuk mit tud egy átlag felhasználónak, de azert majd beviszem a dedikált szobába is.A pop nem a vivid képmódra utal ebben a szövegkörnyezetben. Én láttam az eredeti német szöveget is. Itt a fényerő különbségből adódó képi dinamikára és színintenzitásra utalt. Grobinál mindegyik projektor kalibrálva volt/van. A jvc nz500 csak pislákolt a tnm mellett. Az “eredeti” titan pedig még a tnm-nél is fényesebb
Ja és ez nem teszt volt, hanem mint egy nyílt nap a dc-ben. Ott is megnézheted a vetítőket és elmondhatod a véleményed. Itt is ez történt.
-
m3ss
veterán
Tuti beszabehu lesz a tnm moziszobaban fullra húzott irisszel. Nem is tudom mennyire jo otlet emiatt a nagy at vaszon..
Berakok egy animacios filmet kivancsi vagyok mi lesz az elso benyomas..remelem hetekig itt fogok omlengeni.
Pixel konzrasztra meg elessegre vagyok nagyon kivancsi.. -
Vhiktor
nagyúr
Szerintem érdemes elolvasni ezeket a beszámolókat, véleményeket is, hogy lássuk mennyire különbözőek vagyunk és különbözőek a preferenciák.
Ha profi véleményre vagy kiváncsi, arra is megvan a lehetőséged. Csak a profinak mondottról is kiderül, hogy nappaliban tesztel projectorcentral) vagy épp kiderül, hogy fizetett újságíró… M.R akit annyiszor emlegettetek itt korábban.Igy van. Viszont teljesen laiusokbol meg abszolút semmi ertelme kiindulni. A nem volt meg a pop és nem utott a kep tipikusan a vivid kepmod rajongok frázisa.
Pl az aeherion prot en most direkt nappaliban fogom tesztelni alr vaszonnal, higy lássuk mit tud egy átlag felhasználónak, de azert majd beviszem a dedikált szobába is. -
mandju
senior tag
Szerintem érdemes elolvasni ezeket a beszámolókat, véleményeket is, hogy lássuk mennyire különbözőek vagyunk és különbözőek a preferenciák.
Ha profi véleményre vagy kiváncsi, arra is megvan a lehetőséged. Csak a profinak mondottról is kiderül, hogy nappaliban tesztel projectorcentral) vagy épp kiderül, hogy fizetett újságíró… M.R akit annyiszor emlegettetek itt korábban. -
Vhiktor
nagyúr
Amiket találtam neten kepeket a show roomrol az finoman szolva sem győzött meg (van robb fajta is, fene tudja melyikben mutogattak).
Maradok a szakmai bezsmaoloknal, mert ezeken latszik hogy amator vélemények, amik könnyen tevutra vihetnek. -
mandju
senior tag
User review a HKV fórumról:
"
Szóval, szép jó reggelt! Ahogy ígértem, itt vannak a magyarázatok a következőkhöz:Hisense XR10 vs. Xgimi Titan Noir Ultra
JVC NZ500 vs. Xgimi Titan Noir UltraTegnap a Grobi bemutatótermében néztük meg őket, Dennis tartotta a prezentációt. Ismert setup: 2 db azonos vászon, 2,44 m széles, 1.0 gain fólia, a kínai projektorok vetítési távolsága kb. megegyezett a nézési távolsággal, kb. 3,2–3,5 m-rel. A JVC hátul, egy polcon volt, kb. 1,2–1,5 méterrel hátrébb. Sötétített helyiség, HDR tartalmat néztünk.
Projektor zajszint
Hisense XR10
A projektor melletti ülésen gyakorlatilag nem hallható.
Xgimi Titan Noir Ultra
Két üléssel arrébb sem hallható.
JVC NZ500
Az előtte lévő helyről enyhe ventilátorhang hallatszik.Kép
Hisense XR10
Nincs dinamikus írisze, Dennis végigkapcsolgatta az összes blendét.
F2.0 = nagyon világos, gyakorlatilag nincs fekete
több lépésben egészen f/7.0(?) = nagyon sötét, valamivel jobb fekete, de soha nem ér fel az Xgimi szintjére
Világos, homogén felületeken enyhe speckle és enyhe screen-door effekt látható, de filmnézés közben ez alig zavaró. Dennis szerint szövetvászonnal a speckle megszüntethető.
Nagyon ritkán előforduló RBE (rainbow effect).Xgimi Titan Noir Ultra
Van dinamikus írisze, Dennis itt is végigkapcsolta a blendéket, hasonló viselkedéssel, mint az XR10 esetében.
Ezután dinamikus módra állítottuk (ilyenkor a fényerő- és manuális blendebeállítás zárolva van).
Majd:
DBLE bekapcsolva
minden más kép- és feketejavító kikapcsolva
=> brutális kép!
Itt is enyhe speckle és screen-door effekt jelentkezik világos, nyugodt felületeken, de filmnézés közben alig észrevehető. Dennis szerint szövetvászonnal megszüntethető.
Az RBE-t ugyan ritkán vettem észre, de bekapcsoltuk az RBE-csökkentést — és a probléma megszűnt. Tehát működik. Az RBE-csökkentés viszont enyhe ditheringet okoz, ami ülőpozícióból minimálisan érzékelhető, de számomra nem zavaró.
Így néztük végig a tesztet.JVC
A megszokott kiváló fekete szint, de fényerő és „pop” tekintetében jelentősen elmarad az Xgimitől.
nincs speckle
nincs RBEKépminőség filmes tartalommal, nézőpozícióból
Mindhárom projektor:
éles volt
számomra meglepően éles még a jelenetek „mellékterületein” is
meggyőző DTM-et (dynamic tone mapping) nyújtott
nem volt érzékelhető jelenetfényesség-függő színeltolódás
Különösen pozitív az XGIMI esetében dinamikus írisz + DBLE mellett — itt nincs meg az a negatív színeltolódás, ami a Valerionnál EBL használatakor jelentkezik. Emlékeim szerint emiatt sem tud a Valerion lépést tartani az Xgimivel.
Mindhárom megfelelő mozgásmegjelenítést adott, engem semmi sem zavart.Összehasonlítás nézőpozícióból
A Hisense XR10 képe semmilyen pillanatban nem tudta felvenni a versenyt az Xgimi Titan Noir Ultrával. A teszt gyorsan véget ért. Az XR10 felhasználási területe nyilvánvalóan nem a dedikált, sötétített házimozi.JVC NZ500
(Dennis szerint: „cinematikusabb kép”)
vs.
Xgimi Titan Noir Ultra
(Dennis szerint: „inkább tévészerű megjelenés”)
=> Nekem az Xgimi képe jobban tetszett, mert:
nagyon sötét jelenetekben sem esett vissza igazán
világosabb jelenetekben sokkal fényesebb
realistább
hihetőbb képet adottÖnmagában a JVC fantasztikus.
De amikor mellette fut a TNU ugyanabban a jelenetben, és több „pop”, több realizmus, több „ott vagyok benne” érzés van — az engem sokkal jobban megszólít.
Nekem azonnal feltűnt az is, hogy a JVC színtartománya szűkebb, mint az Xgimié.DE:
Számomra és az én felhasználási módomhoz az Xgimi sajnos nem megfelelő, és meg is mondom miért.
Minél közelebb ül az ember a vászonhoz, annál jobban észrevehető:
a screen-door effekt
az RBE elkerüléséhez alkalmazott dithering
Az én nézési távolságom 2,30 m egy később 3 m széles vászonhoz. Ez jelenlegi állapotában kizárja az Xgimi Titan Noir Ultra használatát nálam. A 4K shifting ezen a távolságon már nem segít.Összegzés
Úgy érzem, hogy az Xgimi jelenlegi formájában:
kb. 3 m nézési távolságig működik jól
talán 2,75 m-ig
néhány embernek akár 2,5 m is beleférhet
Vagyis legjobb esetben is kb. 1:1 vetítési arány alatt én nem ajánlanám.
(A teljesség kedvéért: ha kikapcsoljuk az RBE-csökkentést, a dithering kevésbé látható, de a screen-door effekt megmarad, valamint egy ditheringhez hasonló effekt a panel-shifting miatt továbbra is jelen van — legalábbis én így értelmeztem. Ezért továbbra is úgy gondolom, hogy jelenleg számomra nem ez a megfelelő projektor.)
Az XR10 nem az én felhasználási területemre való — inkább világos nappaliban tarol.
(Egyébként a dizájnja szerintem kifejezetten jól sikerült.)A JVC továbbra is ismerten csúcskategória, és az én használatomhoz a legalkalmasabb gép, mert a nézési távolságra nem érzékeny — viszont sürgősen kezdeniük kell valamit a fényerő hiányával. Direkt összehasonlításban ez számomra nagyon egyértelmű volt.
… szóval tovább várok…Nem tudom megmondani, hogy az Ultra, Max és Pro modellek pontosan ugyanígy viselkednek-e.
Amit biztosan mondhatok:
nézzétek meg saját szemmel, és próbáljátok ki a saját felhasználási környezetetekben és elvárásaitok szerint. A Grobinál erre van lehetőség, és sokat segít abban, hogy mindenki saját maga számára és a pénztárcájához mérten megalapozott döntést hozzon."A másik srác rövid beszámolója. Blaufichte egy JVC NZ700-at használt korábban, amit aztán egy xgimi titan-ra cserélt. (nem a noir max-ra)
"
Szia,
itt egy rövid benyomás a tegnapi Grobi TV látogatásomról, Chris_K társaságában.
Előre is: tényleg most jártam ott először — és őszintén szólva nagyon lenyűgözött. Nemcsak a felszerelés, hanem az egész helyszíni setup. Az, hogy mennyi minden van ott, milyen profin van felépítve, ráadásul egy rendkívül laza és barátságos csapat fogadott, mindenféle tipikus „eladós dumálás” nélkül. Egyszerűen olyan emberek, akiknek valódi szenvedélyük ez a téma. Ilyet még nem igazán tapasztaltam. Tényleg élmény volt.A közvetlen összehasonlításról:
Megnéztük a Hisense XR10-et, a JVC NZ500-at és az Xgimi Titan Noir Ultrát.
Számomra viszonylag gyorsan egyértelművé vált: az Xgimi azonnal megfogott.
Ez a kép egyszerűen pontosan az én ízlésemet találja el. Fényerő, dinamika, ütőerő, látványosság — rögtön történik valami a vásznon.
Az a tipikus „na igen, pontosan így akarom látni” érzés.
Viszonyításképp: nekem korábban volt egy JVC NZ700-am, amit annak idején eladtam, mert a Titan képe érzelmileg sokkal jobban megfogott. Igen, a JVC-nek egyértelmű erősségei vannak a feketeszint és a filmes megjelenés terén — ez nem kérdés.
De ha egy kép nem ragad meg teljesen, akkor a technikai előnyök önmagukban nálam a végén nem sokat számítanak.Sajnos közvetlen Titan vs. Titan Noir összehasonlítást nem tudtunk csinálni, pedig az természetesen nagyon izgalmas lett volna.
De még így is azt kell mondanom: a Noir Ultra már most komoly szintet képvisel.
Szerintem az Xgimi nagyon jó úton halad.Azok a dolgok, amiket mások említettek — enyhe screendoor effekt, minimális artefaktok vagy egyéb mellékhatások —
igen, technikailag valószínűleg léteznek valamilyen szinten. Engem személy szerint? Filmnézés közben egyáltalán nem zavartak.
Ha egy kép érzelmileg elkap, akkor nem nagyítóval ülök előtte. 🙂Az NZ500 nálam emiatt gyakorlatilag ugyanazt a hatást váltotta ki, mint anno az NZ700: technikailag biztosan erős,
de érzelmileg egyszerűen nem fogott meg úgy, mint az Xgimi.A Hisense pedig az én személyes ízlésem alapján viszonylag gyorsan kiesett.
Összességében:
Ha kizárólag a saját benyomásaim alapján döntök, és nem adatlapok vagy mérési eredmények szerint, akkor jelenleg nálam az Xgimi Titan Noir Ultra áll nagyon az élen.
Üdv,
fichte -
mandju
senior tag
+/- 130% ezt írják.. a valóság viszont ennek csak a fele.
filmlejátszáshoz ok a madvr vagy az nnD, de nekem a menü is a scope képen kell, hogy legyen. Ez olyan dolog, amiben nem kötök kompromisszumot. -
Janaboy
Topikgazda
"
Szóval, szép jó reggelt! Ahogy ígértem, itt vannak a magyarázatok a következőkhöz:Hisense XR10 vs. Xgimi Titan Noir Ultra
JVC NZ500 vs. Xgimi Titan Noir UltraTegnap a Grobi bemutatótermében néztük meg őket, Dennis tartotta a prezentációt. Ismert setup: 2 db azonos vászon, 2,44 m széles, 1.0 gain fólia, a kínai projektorok vetítési távolsága kb. megegyezett a nézési távolsággal, kb. 3,2–3,5 m-rel. A JVC hátul, egy polcon volt, kb. 1,2–1,5 méterrel hátrébb. Sötétített helyiség, HDR tartalmat néztünk.
Projektor zajszint
Hisense XR10
Xgimi Titan Noir Ultra
JVC NZ500
Hisense XR10
több lépésben egészen f/7.0(?) = nagyon sötét, valamivel jobb fekete, de soha nem ér fel az Xgimi szintjére
Világos, homogén felületeken enyhe speckle és enyhe screen-door effekt látható, de filmnézés közben ez alig zavaró. Dennis szerint szövetvászonnal a speckle megszüntethető.
Van dinamikus írisze, Dennis itt is végigkapcsolta a blendéket, hasonló viselkedéssel, mint az XR10 esetében.
Ezután dinamikus módra állítottuk (ilyenkor a fényerő- és manuális blendebeállítás zárolva van).
Majd:
DBLE bekapcsolva
=> brutális kép!
Itt is enyhe speckle és screen-door effekt jelentkezik világos, nyugodt felületeken, de filmnézés közben alig észrevehető. Dennis szerint szövetvászonnal megszüntethető.
Az RBE-t ugyan ritkán vettem észre, de bekapcsoltuk az RBE-csökkentést — és a probléma megszűnt. Tehát működik. Az RBE-csökkentés viszont enyhe ditheringet okoz, ami ülőpozícióból minimálisan érzékelhető, de számomra nem zavaró.
A megszokott kiváló fekete szint, de fényerő és „pop” tekintetében jelentősen elmarad az Xgimitől.
nincs speckle
Mindhárom projektor:
éles volt
Különösen pozitív az XGIMI esetében dinamikus írisz + DBLE mellett — itt nincs meg az a negatív színeltolódás, ami a Valerionnál EBL használatakor jelentkezik. Emlékeim szerint emiatt sem tud a Valerion lépést tartani az Xgimivel.
Mindhárom megfelelő mozgásmegjelenítést adott, engem semmi sem zavart.Összehasonlítás nézőpozícióból
A Hisense XR10 képe semmilyen pillanatban nem tudta felvenni a versenyt az Xgimi Titan Noir Ultrával. A teszt gyorsan véget ért. Az XR10 felhasználási területe nyilvánvalóan nem a dedikált, sötétített házimozi.JVC NZ500
vs.
Xgimi Titan Noir Ultra
realistább
De amikor mellette fut a TNU ugyanabban a jelenetben, és több „pop”, több realizmus, több „ott vagyok benne” érzés van — az engem sokkal jobban megszólít.
Nekem azonnal feltűnt az is, hogy a JVC színtartománya szűkebb, mint az Xgimié.DE:
Számomra és az én felhasználási módomhoz az Xgimi sajnos nem megfelelő, és meg is mondom miért.
a screen-door effekt
Az én nézési távolságom 2,30 m egy később 3 m széles vászonhoz. Ez jelenlegi állapotában kizárja az Xgimi Titan Noir Ultra használatát nálam. A 4K shifting ezen a távolságon már nem segít.Összegzés
talán 2,75 m-ig
(A teljesség kedvéért: ha kikapcsoljuk az RBE-csökkentést, a dithering kevésbé látható, de a screen-door effekt megmarad, valamint egy ditheringhez hasonló effekt a panel-shifting miatt továbbra is jelen van — legalábbis én így értelmeztem. Ezért továbbra is úgy gondolom, hogy jelenleg számomra nem ez a megfelelő projektor.)
Az XR10 nem az én felhasználási területemre való — inkább világos nappaliban tarol.
(Egyébként a dizájnja szerintem kifejezetten jól sikerült.)A JVC továbbra is ismerten csúcskategória, és az én használatomhoz a legalkalmasabb gép, mert a nézési távolságra nem érzékeny — viszont sürgősen kezdeniük kell valamit a fényerő hiányával. Direkt összehasonlításban ez számomra nagyon egyértelmű volt.
… szóval tovább várok…Nem tudom megmondani, hogy az Ultra, Max és Pro modellek pontosan ugyanígy viselkednek-e.
Amit biztosan mondhatok:
nézzétek meg saját szemmel, és próbáljátok ki a saját felhasználási környezetetekben és elvárásaitok szerint. A Grobinál erre van lehetőség, és sokat segít abban, hogy mindenki saját maga számára és a pénztárcájához mérten megalapozott döntést hozzon."Most itt én nem értek vmit de 2.3 méterről néz egy 3 méter széles képet?
-
Khaosz55
addikt
A legnagyobb probléma az, hogy átverés a lens shift... így nem tudom elhelyezni rendesen. Ez a legnagyobb ok. Feldobtuk, hogy a digitális lens shiftet engedélyezzék, hogy a panasonic pro-hoz, christie-hez hasonlóan a scope tartalmat a 16:9 kép aljára lehessen tolni. De egyelőre nem reagáltak rá. Sokkal komolyabb problémákat kell először megoldaniuk. Ha ezt viszont nem csinálják meg később sem akkor számomra kiesik.
Hogyhogy fake a lens shift ? Illetve madvr-el ledobhatod a képet allulra 16:9 esetén itt is nem?
A zoom gondolom nem digitális. -
m3ss
veterán
Nem mukodik, juni végére igertek vmi firmwaret. Bar en nem csodalkoznek ha kickstarter vege elott is jonne vmi..
En se ertem a screendoort de mar mashol is emlegettek..vmaxon nyomat sem lattam kozelrol se. -
Morph76
senior tag
De nem kéne élesebb legyen a dlp még rezegtetve is? Illetve, ha rezeg, akkor nem kéne látszódnia a screendoornak. Jól gondolom? Lens memory működik?
-
mandju
senior tag
Én csak bemásoltam amit egy mezei user írt a gépekről. Írta, hogy Grobi bemutatóterme. Ha van ingerenciád, menj fel a netre, nézz utána.
A leírásban benne van, hogy a screen door effekt enyhén látható, ha közel ülsz a tnm-hez. A jVC -n nincs ilyen. Gondolom erre gondolt a költő. -
Vhiktor
nagyúr
az sem mind1 mekkora fenysuruseg volt a jvcn meg mennyi a titanon.
nem ertem amugy amit a nezesi tavrol ir. bar ha csak a ditheringgel van baja az javitva lesz remelhetoleg. vagy mi miatt nezheto kozelebbrol a jvc?
mert szted, es te azert sokat nezted oket, meg a valerion is elesebb, mint az nz500. es tobbet azt mondtak, hogy a tnm elesebb mint a vmax.
szobara en is kivancsi lennek. ez a projectorjunkiesos tesztelo is most promozza hogy hasonlitgatja az atheriont a tnm-hez. ez szuper, csak epp az o szobajaban a kontraszt kulonbsegeket nem fogja detektalni. fel meterre a vaszon mellett vilagit a feher fal...erthetetlen ez szamomra. hiaba is kompetens tesztelo. osszemossa a gepek tudasat az a szoba..amugy ez a grobi teszt is. legalabb olvastak volna utana...a dinamikus irisz jelen formaban szar. 5% adltol olyan kontraszt lesz DI-vel mintha nyitott irisszel menne a gep. egy klikket huzva az iriszen (f4) is jobb az adl kontraszt...konkretan legalabb 2x akkora mint DI-vel. ugy kellett volna tesztelni.
Perzse, sokkal elesebb volt a valerion.
Dithering amúgy is van minden dlp projektoron kerdes hogy mekkora. -
m3ss
veterán
nem ertem amugy amit a nezesi tavrol ir. bar ha csak a ditheringgel van baja az javitva lesz remelhetoleg. vagy mi miatt nezheto kozelebbrol a jvc?
mert szted, es te azert sokat nezted oket, meg a valerion is elesebb, mint az nz500. es tobbet azt mondtak, hogy a tnm elesebb mint a vmax.
szobara en is kivancsi lennek. ez a projectorjunkiesos tesztelo is most promozza hogy hasonlitgatja az atheriont a tnm-hez. ez szuper, csak epp az o szobajaban a kontraszt kulonbsegeket nem fogja detektalni. fel meterre a vaszon mellett vilagit a feher fal...erthetetlen ez szamomra. hiaba is kompetens tesztelo. osszemossa a gepek tudasat az a szoba..amugy ez a grobi teszt is. legalabb olvastak volna utana...a dinamikus irisz jelen formaban szar. 5% adltol olyan kontraszt lesz DI-vel mintha nyitott irisszel menne a gep. egy klikket huzva az iriszen (f4) is jobb az adl kontraszt...konkretan legalabb 2x akkora mint DI-vel. ugy kellett volna tesztelni.
szoval nem tudom hogy latta dinamikusabbnak a DI mellett a TNM-et, mint a jvct. mert kontrasztban biztos nem volt az. gondolom a fenysuruseg kulonbseget latta...
-
m3ss
veterán
-
Vhiktor
nagyúr
"
Projektor zajszint
Hisense XR10
Xgimi Titan Noir Ultra
JVC NZ500
Hisense XR10
Majd:
DBLE bekapcsolva
=> brutális kép!
nincs speckle
Mindhárom projektor:
éles volt
vs.
Xgimi Titan Noir Ultra
realistább
a screen-door effekt
talán 2,75 m-ig
Amit biztosan mondhatok:
nézzétek meg saját szemmel, és próbáljátok ki a saját felhasználási környezetetekben és elvárásaitok szerint. A Grobinál erre van lehetőség, és sokat segít abban, hogy mindenki saját maga számára és a pénztárcájához mérten megalapozott döntést hozzon."Kíváncsi lennék milyen jelenteket néztek, gondolom túlnyomó többségében világos, magas adl szintu jeleneteket.
Szoba milyen volt? -
mandju
senior tag
A legnagyobb probléma az, hogy átverés a lens shift... így nem tudom elhelyezni rendesen. Ez a legnagyobb ok. Feldobtuk, hogy a digitális lens shiftet engedélyezzék, hogy a panasonic pro-hoz, christie-hez hasonlóan a scope tartalmat a 16:9 kép aljára lehessen tolni. De egyelőre nem reagáltak rá. Sokkal komolyabb problémákat kell először megoldaniuk. Ha ezt viszont nem csinálják meg később sem akkor számomra kiesik.
-
-KP-
veterán
-
mandju
senior tag
"
Projektor zajszint
Hisense XR10
Xgimi Titan Noir Ultra
JVC NZ500
Hisense XR10
Majd:
DBLE bekapcsolva
=> brutális kép!
nincs speckle
Mindhárom projektor:
éles volt
vs.
Xgimi Titan Noir Ultra
realistább
a screen-door effekt
talán 2,75 m-ig
Amit biztosan mondhatok:
nézzétek meg saját szemmel, és próbáljátok ki a saját felhasználási környezetetekben és elvárásaitok szerint. A Grobinál erre van lehetőség, és sokat segít abban, hogy mindenki saját maga számára és a pénztárcájához mérten megalapozott döntést hozzon." -
makkmarce
őstag
Ha megnézed, a videós beszél arról, hogy nem látja a kép szélét szabad szemmel, közben a videón látszik! a kép széle. Tehát nem trükközött.
-
Khaosz55
addikt
Ráadásul egy ilyen videót ha utómunkázók vagy olyan iso beállítással veszem fel egyáltalán nem adja vissza valóságot főleg kontraszt vagy feketeszint terén. Davinchi resolvban pillanat alatt csinálok tökéletes feketét egy fehér nappais projektoros tesztfelvételből.
-
Vhiktor
nagyúr
hohohóóó ezt a videót erre az esetre tartogattam, nem csak én vagyok idióta, más is szeret így vetíteni:
https://youtu.be/zi6KqwvmJcQ?t=428Dehogy, nem idióta senki. En csak arra akarok reflektalni hogy ugy hasonlitjak sokan egy jvchez, hogy a szoba miatt a jvc egy kalap kaki. Emiatt pedig telejsen hibás következtetést vonnak le. Persze világos szobaban megallja a helyet a tapasztalatuk.
-
m3ss
veterán
kuldjek mar a jimmymet. igy vetito nelkul nehez az elet. lehet eladom a hangcuccot is, ha mar harman kardon is lesz
alig varom bekapcsolom bezuzom f7re es 1% 7600:1, 5% 5700 2026-ban ennyi penzert. hiszem ha latom. nagy ivben szarok az artifactokra.
na jo nem, de sztem ilyen kontraszttal elnezem majd duzzogva amig ki nem javitjak nemelyiket. mind engem amugy sem erint. garis, lezeres..lehet ki se kapcsolom
-
makkmarce
őstag
A benqtol biztosan jobb lesz, ott nem is gondolkodnék.
En azt olvastam, hogy 23.976 hz-el eddig sem volt problema csak a 24-el, az meg csak par streaminges tartalmat érint.
Az a baj hogy sok az össze vissza infó, es inkabb csak lelkes enthusiastok írogatnak nem profik, igy elég nagy fenntartásokkal kezelek mindent. Meg a legtöbbjük sima nappaliban vetit, szóval fingjuk nikcs hogy teljesot egy optimális szobaban egy jvchez képest. Talán 1-2nek igen, de a többinek nem. Projectorejunkies is nappaliban vereti, igy fogalma nincs, pedog a tesztje profi.
hohohóóó ezt a videót erre az esetre tartogattam, nem csak én vagyok idióta, más is szeret így vetíteni:
https://youtu.be/zi6KqwvmJcQ?t=428 -
sony89
aktív tag
Kalibrálással inkább fénysűrűséget vesztünk, mintsem nyerünk.
Ekkora mértékű extrém veszteség szabad szemmel is érzékelhető, ill. ha nincs colorimetered a méréshez egy egyszerű telefonra telepíthető lux meter is megteszi ami nem a telefon kameráját használja, hanem a light sensort.Persze a telefonos lux meterrel nem lesz pontos a mérésed, de viszonyítási alapnak / kiinduló értéknek jó lehet.
Ezek után ha megjön a csere modul és Vhiktor bekalibrála a projit én biztos csinálnék a lux meterrel is egy mérést, majd rendszeresen monitoroznám a csökkenés mértékét.Köszi! Ezt a telefonos dolgot majd kipróbálom

-
Vhiktor
nagyúr
Pletykák szerint fel even belül belejelntik a valerion max 2t, hátha majd az. De nem tudni rola semmit.
-
mandju
senior tag
Belátható időn belül szeretnék visszatérni DLP-re. Az az én világom. Christie, Barco az elsődleges jelölt. Csak jött az xgimi és reménykedtem, hogy kis pénzből sikerül megoldani.... de ahogy sokszor bebizonyosodott, nincs ingyen ebéd...
-
Vhiktor
nagyúr
igen, a gond az, hogy 2 firmware van, 1 kínai és 1 global. A kínaiban 2 hete javították a 24p-t, a DBLE-t, ezek jó része még át se ment a GLOBAL-ba, amit most május végére igérnek. Teljesen külön fut a fejlesztés, még az OS se ugyanaz, minden fix elsőre a kínaiba kerül.
A w4000 még mindig szervizben, ha nem tudnak vele mit csinálni, biztos rápróbálok.A benqtol biztosan jobb lesz, ott nem is gondolkodnék.
En azt olvastam, hogy 23.976 hz-el eddig sem volt problema csak a 24-el, az meg csak par streaminges tartalmat érint.
Az a baj hogy sok az össze vissza infó, es inkabb csak lelkes enthusiastok írogatnak nem profik, igy elég nagy fenntartásokkal kezelek mindent. Meg a legtöbbjük sima nappaliban vetit, szóval fingjuk nikcs hogy teljesot egy optimális szobaban egy jvchez képest. Talán 1-2nek igen, de a többinek nem. Projectorejunkies is nappaliban vereti, igy fogalma nincs, pedog a tesztje profi.
-
Vhiktor
nagyúr
gondolom hiányzott a fényerő. Más magyarázat nagyon nincs erre...
TNM
ahogy mennek a napok, egyre inkább megy el tőle a kedvem nekem is... pedig annyira szerettem volna, hogy jó legyen. Még van közel 2 hét, hogy döntsünk. Szívem szerint kipróbálnám, de lehet, hogy inkább most oldara nézek és megvárom, amíg jön jövőre a következő generáció... addig meg elleszek az NZ800-cal. Az eredeti tervem úgyis az volt, hogy 2 évig használom, aztán eladom még 1 év garanciával...Nz800 mellett en biztos nem gondolkodnék xgimiben.
En most csak az x5900 helyett gondolkodom rajta, igazából nz500 mellett sem gondolkodnék egy pillanatig sem. -
makkmarce
őstag
Projectorcentral xgmi tnm tesztben valamiért nem áradoznak sem a kontrasztrol sem a fekete szintről. Ami számomra kicsit érdekes, vagy avsforumon van tulhypeolva vagy nem tudom.
Ami viszont kiveri a biztosítékot hogy mi a fenéért divat az a kínai projiknal hogy a rohadt lezer setting globális es nem kepmodhoz/szabvanyhoz kotot. Bar ha az irisz kepmodonkent külön van tárolva akkor mar Boldog leszekigen, a gond az, hogy 2 firmware van, 1 kínai és 1 global. A kínaiban 2 hete javították a 24p-t, a DBLE-t, ezek jó része még át se ment a GLOBAL-ba, amit most május végére igérnek. Teljesen külön fut a fejlesztés, még az OS se ugyanaz, minden fix elsőre a kínaiba kerül.
A w4000 még mindig szervizben, ha nem tudnak vele mit csinálni, biztos rápróbálok. -
m3ss
veterán
TNM
ahogy mennek a napok, egyre inkább megy el tőle a kedvem nekem is... pedig annyira szerettem volna, hogy jó legyen. Még van közel 2 hét, hogy döntsünk. Szívem szerint kipróbálnám, de lehet, hogy inkább most oldara nézek és megvárom, amíg jön jövőre a következő generáció... addig meg elleszek az NZ800-cal. Az eredeti tervem úgyis az volt, hogy 2 évig használom, aztán eladom még 1 év garanciával...tobbiek? ki fog ramenni? jo lenne tudni, ha senki sem vesz en lehet veszek kettot, szeretnek kepbe kerulni hany potencialis vevo lesz.
-
mandju
senior tag
TNM
ahogy mennek a napok, egyre inkább megy el tőle a kedvem nekem is... pedig annyira szerettem volna, hogy jó legyen. Még van közel 2 hét, hogy döntsünk. Szívem szerint kipróbálnám, de lehet, hogy inkább most oldara nézek és megvárom, amíg jön jövőre a következő generáció... addig meg elleszek az NZ800-cal. Az eredeti tervem úgyis az volt, hogy 2 évig használom, aztán eladom még 1 év garanciával... -
Vhiktor
nagyúr
Projectorcentral xgmi tnm tesztben valamiért nem áradoznak sem a kontrasztrol sem a fekete szintről. Ami számomra kicsit érdekes, vagy avsforumon van tulhypeolva vagy nem tudom.
Ami viszont kiveri a biztosítékot hogy mi a fenéért divat az a kínai projiknal hogy a rohadt lezer setting globális es nem kepmodhoz/szabvanyhoz kotot. Bar ha az irisz kepmodonkent külön van tárolva akkor mar Boldog leszek -
Rolibratyo
tag
Jelentem ez a lámpa mizéria az én JVC X7900-as projektorommal történt most meg ...

Elküldtem Vhiktor-nak hogy kalibrálja be szuperül a gépet és ott derült ki hogy a 85 órás lámpa nagyon nem hozza a gyári értékek még a felét sem...
(amúgy én is láttam itthon, ahol kb 110"-ra vetítek hogy a képe nem az igazi olyan lapos, de reméltem csak mert nincs jól bekalibrálva a gép)Amúgy a cég garanciális ügyintézése parádés ...még 4 nap van vissza de ahogy bejelentettem a hibát máris küldik az új lámpát és futárt a régi lámpáért nekem ez semmi pénzembe nem fog kerülni...

De sajnos félek hogy amit küldenek az sem lesz az igazi...de majd Vhiktonál kiderül...

Kalibrálással inkább fénysűrűséget vesztünk, mintsem nyerünk.
Ekkora mértékű extrém veszteség szabad szemmel is érzékelhető, ill. ha nincs colorimetered a méréshez egy egyszerű telefonra telepíthető lux meter is megteszi ami nem a telefon kameráját használja, hanem a light sensort.Persze a telefonos lux meterrel nem lesz pontos a mérésed, de viszonyítási alapnak / kiinduló értéknek jó lehet.
Ezek után ha megjön a csere modul és Vhiktor bekalibrála a projit én biztos csinálnék a lux meterrel is egy mérést, majd rendszeresen monitoroznám a csökkenés mértékét. -
sony89
aktív tag
Jelentem ez a lámpa mizéria az én JVC X7900-as projektorommal történt most meg ...

Elküldtem Vhiktor-nak hogy kalibrálja be szuperül a gépet és ott derült ki hogy a 85 órás lámpa nagyon nem hozza a gyári értékek még a felét sem...
(amúgy én is láttam itthon, ahol kb 110"-ra vetítek hogy a képe nem az igazi olyan lapos, de reméltem csak mert nincs jól bekalibrálva a gép)Amúgy a cég garanciális ügyintézése parádés ...még 4 nap van vissza de ahogy bejelentettem a hibát máris küldik az új lámpát és futárt a régi lámpáért nekem ez semmi pénzembe nem fog kerülni...

De sajnos félek hogy amit küldenek az sem lesz az igazi...de majd Vhiktonál kiderül...

-
PBA
aktív tag
Isteni szerencse, hogy anno első felindulásból nem vettem meg itthon egy használt xw5000-et. Azaz, az eladó kezdett el kekeckedni, így nem lett belőle deal. Utólag is örök hálám neki, hogy végül nem nekem közvetítette ki a készüléket.

-
devil-k
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
-
Joshi
titán
-
Vhiktor
nagyúr
Úgy latszik az xw5000-k is elkezdtek hullani (degradalodni).
en meg nem találkoztam vele, de külföldről most jeleztek nekem par példányt. -
Vhiktor
nagyúr
Lottó. Van aki jót kap, van ki hibásat, de az biztos hogy egyik sem hozza az eredeti gyari értékeit.
De ez nem csak erre az oldalra igaz, lattam az országban tuningoltam modott izzokat is amik kukaba valóak voltak par 10 orasan. Az az izzo ami pl az en jvcmben volt 40 ora alatt elvesztette a fenysuresge kb 60%át. Gyarinal ilyeneket en soha nem tapasztaltam.Megenzem hogy mennyivel szoktam merni az en vasznamon, de emlekeim szerint 300 orasan nalam 100 nit korul/felett szoktak lenni. De nem akarok hulyeseget irni.
Sokat merek, keverednek a fejemben a számok.
Egy biztos hogy amikor legutóbb kalibrlatam az enyémet 500 órásan akkor low lampa es -9 irisszel 14 fL volt nalam 120 colon.
De a garanciális ügyintézésuk jó, 180.nap gari van, 4 nap van meg hátra, az email utan fel.orara mar küldtek is az uj izzót. Aztan hogy az milyen lesz, meglatjuk.
-
Vhiktor
nagyúr
Lottó. Van aki jót kap, van ki hibásat, de az biztos hogy egyik sem hozza az eredeti gyari értékeit.
De ez nem csak erre az oldalra igaz, lattam az országban tuningoltam modott izzokat is amik kukaba valóak voltak par 10 orasan. Az az izzo ami pl az en jvcmben volt 40 ora alatt elvesztette a fenysuresge kb 60%át. Gyarinal ilyeneket en soha nem tapasztaltam.Megenzem hogy mennyivel szoktam merni az en vasznamon, de emlekeim szerint 300 orasan nalam 100 nit korul/felett szoktak lenni. De nem akarok hulyeseget irni.
Egy biztos hogy amikor legutóbb kalibrlatam az enyémet 500 órásan akkor low lampa es -9 irisszel 14 fL volt nalam 120 colon.
*tuningoltnak mondott
-
Vhiktor
nagyúr
Akkor ezek szerint nekem ekkora mázlim volt a myprojectorlamps-tól rendelt modullal?
Amúgy nem kötekszem, de ez vajmi kevés infó, hogy be lehessen lőni mennyi helyett tud ennyit. Bár ha 23 nit az bárhogy brutál kevés, hacsak nem stadionban vetít.Már kb 150 óránál járok, nagyságrendi csökkenést nem tapasztaltam, de majd rámérek.
-
Rolibratyo
tag
Akkor ezek szerint nekem ekkora mázlim volt a myprojectorlamps-tól rendelt modullal?
Amúgy nem kötekszem, de ez vajmi kevés infó, hogy be lehessen lőni mennyi helyett tud ennyit. Bár ha 23 nit az bárhogy brutál kevés, hacsak nem stadionban vetít.Már kb 150 óránál járok, nagyságrendi csökkenést nem tapasztaltam, de majd rámérek.
-
Vhiktor
nagyúr
sdr-hez nem is kell szuro. neked pedig akkora vasznon lenne eleg fenysuruseged szurovel is. majd viktor megmeri, en ugy emlekszem legutolso kalibralasnal 18.x fl-et mertem szuro nelkul es 16.x fl-et szurovel. en is kikapcsoltam ezzel az izzoval.
ez a vetito eleg jo lefedettseget tud szuro nelkul is, 93% p3.
itt van amugy hogy mennyit vesz le a szuro es hany lumen kalibralva. a csoda peldany...
direkt így csináltuk, szűrővel halottabb volt a kép sokkal.
-
m3ss
veterán
sdr-hez nem is kell szuro. neked pedig akkora vasznon lenne eleg fenysuruseged szurovel is. majd viktor megmeri, en ugy emlekszem legutolso kalibralasnal 18.x fl-et mertem szuro nelkul es 16.x fl-et szurovel. en is kikapcsoltam ezzel az izzoval.
ez a vetito eleg jo lefedettseget tud szuro nelkul is, 93% p3.
itt van amugy hogy mennyit vesz le a szuro es hany lumen kalibralva. a csoda peldany...
-
yanpec
senior tag
Szűrő nálam szóba se jöhet, nem áldozom be a fényerőt kicsit több pirosért. Így is lett kalibrálva a FullHD és a 4k HDR is.
-
Vhiktor
nagyúr
-
m3ss
veterán
-
m3ss
veterán
sztem is, mert ahogy szamolgatom low lampa kalbiraltra irnak 1000-1200 lument, ami 1200zal szamolva is 28 fl nyitott irisszel 120 colon.
high lampan 1200-1500 lumen kalibralva allitolag ami 28-35 fl, az tunik realisnak.
persze gep allapota is tenyezo. -
yanpec
senior tag
-
makkmarce
őstag
Ránézésre igen. OSRAM márkájú OSRAM lámpa megadott gyári számmal. Nem magához a projectorhoz kerestem(akkor jött mindenféle találat), hanem kiszereltem a lámpát, és az azon található gyári OSRAM szám alapján találtam ezt. Akkor kb 50 EUR volt, ami egész vállalható volt.
-
Vhiktor
nagyúr
-
m3ss
veterán
120 colon 1.0-an? az meg brutalisan sok.

akkor lehet az en izzom se 1000 oras volt, vagy nem tudom..
fullhd? ugy erted szuro nelkul, nem? amugy szuro csak kb. 10%-ot vesz le ennel a vetitonel szerencsere.
mindenestre en mar nem szamolgatok ilyeneket, nem hiszem hogy lesz lampas vetitom. -
Vhiktor
nagyúr
-
yanpec
senior tag
-
m3ss
veterán
szamszeruen ez mit jelent? tobbiek ebbol tudnak okulni.
viszonyitaskeppen nalam x7900-on gyari izzo allitolagos 1000 oranal (ki tudja mikor reseteltek)
28-29 fl-et tudott 3m szeles 1.1 gain 16:9 vasznon.
amugy nem mertem az alis izzot csak amikor 10 ora volt benne (18-19 fl), de sztem 260 orasan amikor eladtam mar lenyegesen kevesebbet tudott csak...jo nagy elony ez a lezeres vetitoknel, hogy nem kell ezzel kombinalni az biztos. -
yanpec
senior tag
-
m3ss
veterán
-
yanpec
senior tag
Vissza kell küldeni, ingyen cserélik és még a psotát is állják. Nekem is onnan van és teljesen jó, lassan 600 óra van benne.
Selejtek ilyen tömeggyártott termékek mellett simán lehetnek. -
Vhiktor
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
77100 - 77001
77836 - 77801 77800 - 77701 77700 - 77601 77600 - 77501 77500 - 77401 77400 - 77301 77300 - 77201 77200 - 77101 77100 - 77001 77000 - 76901 76900 - 76801 76800 - 76701 76700 - 76601 76600 - 76501 76500 - 76401 76400 - 76301 76300 - 76201 76200 - 76101 76100 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

en meg nem találkoztam vele, de külföldről most jeleztek nekem par példányt.
Janaboy