Hirdetés
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
-
76800 - 76701
78024 - 78001 78000 - 77901 77900 - 77801 77800 - 77701 77700 - 77601 77600 - 77501 77500 - 77401 77400 - 77301 77300 - 77201 77200 - 77101 77100 - 77001 77000 - 76901 76900 - 76801 76800 - 76701 76700 - 76601 76600 - 76501 76500 - 76401 76400 - 76301 76300 - 76201 76200 - 76101 76100 - 76001 76000 - 75901 75900 - 75801 75800 - 75701 75700 - 75601 75600 - 75501 75500 - 75401 75400 - 75301 75300 - 75201 75200 - 75101 75100 - 75001 75000 - 74901 74900 - 74801 74800 - 74701 74700 - 74601 74600 - 74501 74500 - 74401 74400 - 74301 74300 - 74201 74200 - 74101 74100 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 08:50 Téma összefoglaló
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Q
senior tag
De kitakarja a maszkolás az LR-t? Az már dupla csillapítás. Kompenzálod valahogy, pl. dsp-ben profillal? Vagy egyszerűen feljebb tekered a hangerőt?
m3ss
Ha sokat akarsz költeni, van az Adamantiumnak szövete ami akár jó is lehet. [Dark Acoustic] Veszel hozzá egy szúnyogháló keretet és mehet akár mágnessel. -
m3ss
veterán
-
m3ss
veterán
hmm ja, fuggonykent is mukodhet, lehet az is a legegyszerubb
-
Morph76
senior tag
Mint egy függönyt, alul belvarrva egy ólomdrót súly, vagy micsoda, felül meg egy vitrázs belevarrva, de bármi sszóba jjöhet, ami egyenes. Csak fogom és két oldlra felterítem. De ha rögzíted felül. Akkor el is lehet húzni, mint egy föggönyt.
-
m3ss
veterán
makkmarci: a multkor valerion afamentes trukkozesere, ugy latszik itt nem ez lesz, ezt irta a support, adoszam regisztraciorol levelezgettem veluk:
Please kindly note that the final price will also be calculated based on your shipping address, including the applicable shipping fees and VAT tax
persze ettol meg meg tudjak oldani ha akarjak, csak nem verik nagydobra..meglatjuk, nem valoszinu. -
m3ss
veterán
de hogy maszkolsz ugy? nekem most a 16:9-rol 21:9 maszkolas meg megoldhato leengedett anyaggal, de 21:9 vasznat 16:9re ugy maszkolnek, hogy valami kartonlapra kasiroznam az anyagot es magnessel felpattintanam oket. legalabbis elsore ez az otletem tamadt. azon meg nem megy at a hang.
-
m3ss
veterán
kalibralva 2000 lument tud a sony? az nem keves amugy.
ne csak az onoffot nezd. az adl kontraszt a fontos, amire a magas ansi is hatassal van.
sony 7000 adl.
tnm adl.
amugy multkor elirtam, valerionon is tud behuzott irisszel 6xx ansit.
egy epson ls12000 vagy 9400 sem lenyegesen rosszabb ezeknel a sonys mereseknel amugy.
az nz az ami urhajo, bar valszeg minden random peldany nem tud ilyen kontrasztot mint amit itt irnak. de mindenesetre durva. szemre megeszi a valeriont reggelire kontrasztban, feketeszintben idealis szobaban, kiveve a vilagos jeleneteket. -
Turbo73
aktív tag
Tisztában vagyok a fizika törvényeivel és az írisz működésével is. Ezek szerint nem ment át, amit írtam. Ha az XGIMI-nél, ha 'Epson szintű' kontrasztot szeretnél, akkor már csak gyertyafénnyel pislákol. Nekem nem kell íriszt csuknom a Sony 5000-nél a 10000:1 körüli kontraszthoz (lévén nincs is benne
) és a lézer is mehet maximumon 2000 lumennel. Ezzel nem szeretnék újabb hitvitát indítani, csak konstatáltam a tényeket. -
Morph76
senior tag
Én nem tudnék oldalról maszkolni, mert nekem a vászon szélénél vannak az LR sugárzók. De az én LCR dobozaim darabonként 63cm szélesek. De láttam olyan front falat, ahol nem voltak kihúzva a frontok a két szélére. Gondolom vászon és nézési távolság függő is, hogy hogyan áll össze a front hangkép.
Olyan maszkolás jöhet szóba, ami nem extrém sűrű. Értem ezen azt, hogy a szövése laza. Nálam ilyesmi van, tehát hangátereszt az is. Az nem adamantium fekete, de sokkal sötétebb, mint a vászon anyaga maga, értelemszerűen, kvázi majdhogynem maszkoló hatással bír.
-
Q
senior tag
van, bar sosem probaltam meg 3d lut-os kalibraciot. nem bannam, ha mas forrassal (3d miatt media lejatszo, es jatekoknal ps5) is szinhelyes lenne.
kinek van itt hangatereszto 21:9 vaszna? mandju, q, morph? nektek a L, R hangfal hogy van elhelyezve? kint van a vaszon szelen?
vajon mennyire rossz egy olyan elrendezes, hogy a 21:9 vaszonbol oldalrol croppolt 16:9 kep "mogott" lennenek a L,R hangfalak? hogy 16:9-re maszkolas eseten a maszkolas ne legyen a L,R elott..Én nem tudnék oldalról maszkolni, mert nekem a vászon szélénél vannak az LR sugárzók. De az én LCR dobozaim darabonként 63cm szélesek. De láttam olyan front falat, ahol nem voltak kihúzva a frontok a két szélére. Gondolom vászon és nézési távolság függő is, hogy hogyan áll össze a front hangkép.
-
makkmarce
őstag
Én már régóta agyalok a hangáteresztő vászon:
- szőtt gain: 0.7-0.9: ajánlott hangdoboz távolság kb: 2.5-5cm
- micro / ultraperforált kb: max gain: 1.2; min hangsz. táv: 30cm
a mögéjük elhelyezett hagdobozokkal vs.
sima fehér vászon gain: 1.3 és dual LCR vertical stereo field felálláson.
Az utóbbi alatt ezt értem:
persze nem MTM centerekkel hanem klasszikus sztereo monitor dobozokkal, amiket jelenleg te is használsz L+R csatornának.
Akiknek a vertical stereo field nem mond semmit azoknak némi info, hogy az auro3D is ezen az elven alapul.
Klipschnek is van 93dB-es érzékenyseggel monitor doboza ha jól emlékszem.
Így talán a képet (magas gain, sima felületi struktúra) és a hangot (nincs akadály a hang útjában) is ki lehetne maxolni.
A fentiekből látszik, hogy még én se tudtam megkötni a kompromisszumot kép és hang terén.Persze az utóbbi megoldáshoz kétszer annyi hangdoboz és erősítő kell, valamint egy DSP, vagy egy csúcs processzor amivel a hallgatói pozíciótól való távolság különbséget / késletetést + jelszintet be lehet állítani, illetve az akusztikai eltéréseket külön EQ-val orvosolni.
Ezt 2db centerrel és két végfokkal már teszteltem egy miniDSP segítségével. Számomra pozitív eredménye volt, és hang is a vászon közepéről jött.Mivel nálam a front szekció jelenleg Bi-Ampban van hajtva így a szükséges végfok mennyiség megvan, csak másképp kellene kihasználni.
A DSP szerepét pedig betölthetné egy Xilica XP-4080 4in 8 out processzor, néhány plusz XLR kábellel, ha nem szeretnék mélyebben zsebbe nyúlni.Kinek mi a véleménye erről?
erőlködők egy része tud ilyet elméletileg. Nekem a SONY tud atmosként és heightként is működni, pont ez a tervem, hogy hátha a centert fel lehet kicsit húzni így.
-
M@trixfan
addikt
Ez a fizika törvénye. Ahogy behúzod az íriszt egyre kevesebb fény szóródik az optikában és jobban az optika közepe dolgozik, ahol jobb a karakterisztikája. Ez mindig így működik. A személyes preferenciám mindig a nagyobb kontraszt, engem notóriusan nem a fényerő érdekel egy képben. Persze teljesen más a helyzet mondjuk 120”-ig bezáróan, vagy sokkal nagyobb vásznak esetén. Ott jobban kellhet a fényerő.
-
Rolibratyo
tag
En minden egyes hangatereszto vaszonnak lattam a texturatozottsagat. Ha majd lesz olyan amin en sem latom akkor ok es akkor váltok. Azzal egyutt hangfalat is váltok es 100% hogy pro mozis dobozok lesznek.
A hang meg egesz jo, itt sokan tévesen az hiszik hogy vacak, pedig nagyon nem igy van. Ez a valos tapasztalat hianyabol fakad. Olyan keprol megitelni a hangot mint keprol megitelni barmelyik projektor kepet. A képem 100%os, a hang meg legyen 80-85%. Nekem ez a balansz tökéletes.Én már régóta agyalok a hangáteresztő vászon:
- szőtt gain: 0.7-0.9: ajánlott hangdoboz távolság kb: 2.5-5cm
- micro / ultraperforált kb: max gain: 1.2; min hangsz. táv: 30cm
a mögéjük elhelyezett hagdobozokkal vs.
sima fehér vászon gain: 1.3 és dual LCR vertical stereo field felálláson.
Az utóbbi alatt ezt értem:
persze nem MTM centerekkel hanem klasszikus sztereo monitor dobozokkal, amiket jelenleg te is használsz L+R csatornának.
Akiknek a vertical stereo field nem mond semmit azoknak némi info, hogy az auro3D is ezen az elven alapul.
Klipschnek is van 93dB-es érzékenyseggel monitor doboza ha jól emlékszem.
Így talán a képet (magas gain, sima felületi struktúra) és a hangot (nincs akadály a hang útjában) is ki lehetne maxolni.
A fentiekből látszik, hogy még én se tudtam megkötni a kompromisszumot kép és hang terén.Persze az utóbbi megoldáshoz kétszer annyi hangdoboz és erősítő kell, valamint egy DSP, vagy egy csúcs processzor amivel a hallgatói pozíciótól való távolság különbséget / késletetést + jelszintet be lehet állítani, illetve az akusztikai eltéréseket külön EQ-val orvosolni.
Ezt 2db centerrel és két végfokkal már teszteltem egy miniDSP segítségével. Számomra pozitív eredménye volt, és hang is a vászon közepéről jött.Mivel nálam a front szekció jelenleg Bi-Ampban van hajtva így a szükséges végfok mennyiség megvan, csak másképp kellene kihasználni.
A DSP szerepét pedig betölthetné egy Xilica XP-4080 4in 8 out processzor, néhány plusz XLR kábellel, ha nem szeretnék mélyebben zsebbe nyúlni.Kinek mi a véleménye erről?
-
powerup2
addikt
Dirac nem fogja megoldani hogy a hang a vászon közepéről érkezzen max akkor lenne lehetséges ha több front hangfal lenne vagy center. A fizikát nem lehet meghazudtolni ! De értem neked a vetített kép a lényeg bár akkor egy hangprojektor is elég lenne a számodra.
-
Skillet
addikt
Üdv
Vettem egy EliteScreens M136XWS1 vásznat.
Az eddigi AliExpress-es vásznakat pár hétig bírtam.
Ez már más élmény, de... a két széle nem feszes, felém kunkorodik, homorú. Tud ez valamennyit javulni, hagyjam minél többet leengedve, kirúgja magát, vagy ez így ennyit tud? Van értelmesebb választás helyette? Rolós kellene, plafonra is szerelhető.
Másik kérdésem a vetítő. Az olcsó vetítők közül melyik az alja, amit ajánlanátok? Vettem egy Alist abból is. Arra pont jó volt, hogy kiderüljön, ráfüggött a család. Viszont nagyon hamar poros lesz az LCD panel én meg nem akarom hetente takarítani. Szóval kellene valami kellemes ár érték bajnok.
Szóval... Ebben az árkategóriában van olyan rolós vászon, aminek a két oldala is feszes?
Direkt inkább a "drágábbat" vettem (EliteScreens), hátha azzal nem lesz nyűg.
KATT
Ez pl motoros és majd fele annyiba kerül, mint az EliteScreens. Van manuális is belőle, de talán az nem csillapított csukódású. Az EliteScreens igen.
Nem tudom melyik márkát érdemes venni.
Funscreen. Medium Rollo.
Az egyik Medium Rollo-hoz az volt írva, hogy üvegszál erősítésű. Gondolom az biztos feszesebb.
Kezd elegem lenni a vetítésből
(tudom, az én fostos kis problémám csak sz@rral gurigázás).
A projektort sem tudom eldönteni...
Jó eséllyel az ajánlott Wanbo Mozart 1 Pro 2025 lesz.
Bár az árát (150e) sokallom. Mégiscsak egy kínai kis "vacak". Persze, tudom, milliós projektor árak repkednek... De nekem ez is drága.
Használtan (vagy akár újonnan) érdemes valami mást venni? Valami belépő DLP?
Esetleg ez: BenQ TH575i?
Vagy engedjem el és maradjon a Wanbo?
-
makkmarce
őstag
mind így működik, ezért nem tudsz a JVC-vel se rendesen kivetíteni 140"-t, itt meg adott a lehetőség, de ha 100"-t, akarsz, akkor fixen berakhatod F5.5-re, vagy F7-re. Szerintem én dinamikuson fogom használni, ahogy a benq-t is használom, Fehér nappalinál tökmindegy lesz
. A fekete szintje vinszont ötöde, hetede a W4000-nek, így nem fog világítani a keret. -
Turbo73
aktív tag
Ez csak nekem szúrt szemet?

Én nem szeretnék olyan projektort, ahol a nagy fényerő és a kontraszt vagy-vagy alapon van csak jelen. Az írisz nem csodaszer, már sok-sok évvel ezelőtt is használták a házimozi projektoroknál.
-
Vhiktor
nagyúr
Nekem hang kapcsán egyetlen egy hianyerzetem van az pedig a mely. De az megintcsak az egyéni preferenciám, mert kb 2 olyan hely volt eddig ahol azt mondtam ra hogy valoban jo es nekem tetszik.
Azt is hozzateszem, hogy nekem a bagy mozis hangzás tetszik l, pl imax termek. Itt sokan lefujjozzak a mozik hangját hogy vacak naluk jobb, en pont fordítva latom. Mozis hangot otthoni környezetben tényleg extrem keves helyen hallottam. -
Vhiktor
nagyúr
Baj nincs. Írtad is, hogy számodra a hang másodlagos. Sokszor felvetettem hogy az emberek nagy része viszont nem így gondolkodik, hanem a balanszot keresi, nem csak a képben, hanem a komplett moziélményben, és nem szeretné extrém módon csak egy valamire kihegyezni a rendszerét. Amúgy van olyan hangáteresztő vászon aminek nincs struktúrája,a Dreamscreen V7. Cserébe viszont az élesség csorbul egy picit, ami téged úgyse érdekel. Mondjuk árban elég borsos. Vékony lcr sugárzókkal meg lehet oldani akár front falad úgy is, hogy hangáteresztő és kb. 12cm veszítesz a szoba hosszából. Persze tudom, a hang neked másodlagos így úgyse költenél erre. De ha egyszer meggondolod magad, a lehetőség adott.
En minden egyes hangatereszto vaszonnak lattam a texturatozottsagat. Ha majd lesz olyan amin en sem latom akkor ok es akkor váltok. Azzal egyutt hangfalat is váltok es 100% hogy pro mozis dobozok lesznek.
A hang meg egesz jo, itt sokan tévesen az hiszik hogy vacak, pedig nagyon nem igy van. Ez a valos tapasztalat hianyabol fakad. Olyan keprol megitelni a hangot mint keprol megitelni barmelyik projektor kepet. A képem 100%os, a hang meg legyen 80-85%. Nekem ez a balansz tökéletes. -
Vhiktor
nagyúr
Leirtam miert van ekkora vaszon, a meretbol nem engedek. A dirac megoldotta, gyere es hallgasd meg. Senki nem panaszkodott a hangra, sőt elegedetebbek voltak vele mint saját magam.
-
m3ss
veterán
Én kimerek, ez egy mintázat, de nézheted, hogy intel mit tett mikor belekényelmesedett, az európai járműipar mit tett, mikor belekényelmesedett és mit tett a projector ipar, mikor belekényelmesedett. Az XGIMI és társai nem találtak fel hatalmas dolgokat, létezett az írisz eddig is, a 0.47-es DMD se valami új varázslat (még ha abból a legújabbat is használják). Viszont tisztességes áron megpróbáltak összerakni egy tisztességes gépet, nem a marketingre és a részvényesek kitömésére használták a pénzüket. Mennyi is a hivatalos W4000-res kontrasztom, ami ráadásul szériahibás? 1:2000000
Szégyen, hogy most a nagy gyártók hazudnak, és eljutottunk oda, hogy a kínai startup reklámanyagai közelebb állnak a valósághoz, mindezt jelenleg 1m alatt.azert ez az ansi es miatta az adl kontraszt eleg forradalmi. mennyibe kerultek idaig azok a gepek amik tudtak kozel 1000 ansit? atherion tud otod ennyit? valerion harmad ennyit? valszeg vakarjak is a fejuket a mernokok ott.
highend gepek tudtak csak hasonlot. tenyleg nem tetlenkedtek a kinaiak. meg a TI is elismeroen nyugtazta a valerion anti rbe megoldasat.
es ha megnezed a projectorjunkies tesztet, odakat zeng a tnm optiakarol is. ilyen atfogassal ezt osszehozni...
azert vammal afaval nem lesz 1m alatt sajnos. -
makkmarce
őstag
Én kimerek, ez egy mintázat, de nézheted, hogy intel mit tett mikor belekényelmesedett, az európai járműipar mit tett, mikor belekényelmesedett és mit tett a projector ipar, mikor belekényelmesedett. Az XGIMI és társai nem találtak fel hatalmas dolgokat, létezett az írisz eddig is, a 0.47-es DMD se valami új varázslat (még ha abból a legújabbat is használják). Viszont tisztességes áron megpróbáltak összerakni egy tisztességes gépet, nem a marketingre és a részvényesek kitömésére használták a pénzüket. Mennyi is a hivatalos W4000-res kontrasztom, ami ráadásul szériahibás? 1:2000000
Szégyen, hogy most a nagy gyártók hazudnak, és eljutottunk oda, hogy a kínai startup reklámanyagai közelebb állnak a valósághoz, mindezt jelenleg 1m alatt. -
M@trixfan
addikt
Mennyire igaz. A tökéletesség hajszolása oskaknak rögeszme lett, és a kis hibákat is totális katasztrófaként tudják megélni. Mindenki el tudja dönteni hogy számára mi a legjobb.
Minden esetre jó látni, hogy van fejlődés projektorok terén, annak is örülnék ha filmiparban a filemk terén is lenne, mert én az elmút jó pár évet inkább visszafejlődésnek élem meg.
Egy biztos én már maradok a vetítésnél hosszú időre, csinálnak akármekkora TV-t is.
Pont tegnap voltak haverjaim akik megjegyezték hogy mekkora feeling ez a vetíytés még ha képminőség elmarad egy TV-hez képest.Ezt nagyon fontos látni, hogy a legfontosabb a filmművészet élvezete. Ezért veszünk bármit és nem fordítva. Ugyanez igaz hifis, gitáros topikokban is. Abban a pillanatban ette meg a fene az egészet ha valaki már nem tud élvezni egy filmet, zenét.
-
-KP-
veterán
Persze, az oka egyszeru, máshova nem fért el. Kompromisszum. Hátul a sarokban van egy 15 colos 115sw is. Ez egy 112sw.
Nalam hangatereszto vaszon nem jatszik, mert latom rajta a perforacito vagy a szoves mintát. En ezt a kompromisszumos döntést hoztam. Nalam a kép van előtérben, a hang másodlagos.
Baj nincs. Írtad is, hogy számodra a hang másodlagos. Sokszor felvetettem hogy az emberek nagy része viszont nem így gondolkodik, hanem a balanszot keresi, nem csak a képben, hanem a komplett moziélményben, és nem szeretné extrém módon csak egy valamire kihegyezni a rendszerét. Amúgy van olyan hangáteresztő vászon aminek nincs struktúrája,a Dreamscreen V7. Cserébe viszont az élesség csorbul egy picit, ami téged úgyse érdekel. Mondjuk árban elég borsos. Vékony lcr sugárzókkal meg lehet oldani akár front falad úgy is, hogy hangáteresztő és kb. 12cm veszítesz a szoba hosszából. Persze tudom, a hang neked másodlagos így úgyse költenél erre. De ha egyszer meggondolod magad, a lehetőség adott.
-
Khaosz55
addikt
Egy nagyon jó poszt született az imént a TNM szálban az AVS-en. Oda is, ide is nagyon jól illik... én magamra vettem...

"Az emberek a legjobb formájukban sem törekednek arra — és nem is képesek rá — hogy… tökéletesek legyenek. Pontosan ez tesz minket emberré: hogy nem vagyunk, és soha nem is leszünk tökéletesek. Éppen a hibáink teszik lehetővé, hogy fajként fejlődjünk és növekedjünk.
Mégis az emberek a tökéletességet hajszolják — és olcsón akarják megkapni.Még egy Christie projektornak vagy egy JVC NZ900-nak is vannak hibái. Már most teljesen világos, hogy a TNM nem pusztán evolúció, hanem forradalom a házimozi-vetítés filozófiájában. De ennek is lesznek hibái — ugyanúgy, ahogy nektek és az életeteknek is vannak.
Ki kell javítani a hibákat? Természetesen. Mindig fejlődnünk kell, hogy együtt jobbá váljunk.
De ez a tökéletesség utáni hajszolás soha nem válhat olyan megszállottsággá, hogy az emberek már ne tudják értékelni és megélni azt, ami már most is jó — és mindenekelőtt azt, ami igazán különleges.
Tanuljátok meg értékelni azt, ami különleges, ahelyett hogy az egész életeteket a hibák keresésére pazarolnátok. Az élet eltűnik, miközben ti kritizáljátok — és közben elfelejtetek valóban élni."
Mennyire igaz. A tökéletesség hajszolása oskaknak rögeszme lett, és a kis hibákat is totális katasztrófaként tudják megélni. Mindenki el tudja dönteni hogy számára mi a legjobb.
Minden esetre jó látni, hogy van fejlődés projektorok terén, annak is örülnék ha filmiparban a filemk terén is lenne, mert én az elmút jó pár évet inkább visszafejlődésnek élem meg.
Egy biztos én már maradok a vetítésnél hosszú időre, csinálnak akármekkora TV-t is.
Pont tegnap voltak haverjaim akik megjegyezték hogy mekkora feeling ez a vetíytés még ha képminőség elmarad egy TV-hez képest. -
ctrlaltdel13
őstag
Egy nagyon jó poszt született az imént a TNM szálban az AVS-en. Oda is, ide is nagyon jól illik... én magamra vettem...

"Az emberek a legjobb formájukban sem törekednek arra — és nem is képesek rá — hogy… tökéletesek legyenek. Pontosan ez tesz minket emberré: hogy nem vagyunk, és soha nem is leszünk tökéletesek. Éppen a hibáink teszik lehetővé, hogy fajként fejlődjünk és növekedjünk.
Mégis az emberek a tökéletességet hajszolják — és olcsón akarják megkapni.Még egy Christie projektornak vagy egy JVC NZ900-nak is vannak hibái. Már most teljesen világos, hogy a TNM nem pusztán evolúció, hanem forradalom a házimozi-vetítés filozófiájában. De ennek is lesznek hibái — ugyanúgy, ahogy nektek és az életeteknek is vannak.
Ki kell javítani a hibákat? Természetesen. Mindig fejlődnünk kell, hogy együtt jobbá váljunk.
De ez a tökéletesség utáni hajszolás soha nem válhat olyan megszállottsággá, hogy az emberek már ne tudják értékelni és megélni azt, ami már most is jó — és mindenekelőtt azt, ami igazán különleges.
Tanuljátok meg értékelni azt, ami különleges, ahelyett hogy az egész életeteket a hibák keresésére pazarolnátok. Az élet eltűnik, miközben ti kritizáljátok — és közben elfelejtetek valóban élni."
👌
-
mandju
senior tag

-
Cseneles
őstag
Mi a baj? Ez egy felkesz szoba volt ebben az allapotban. Ez az enyém nem titok. Azóta be van szovetezve, kabelcsarornazva van minden. Meg mindig nem 100% kész, vannak meg apróbb vizuális fonimitasok hatra, amikor lesz rá időm befejezem.
Ezt a kepet soha nem titkoltam, nem.is fogom. Miért is?
Es ez szerinted mit bozinyit?
Ha még a hangrol lett volna szó, de a képről volt....Ne haragudj ez tényleg az alja viselkedes.
Ha kifogynak a szakmai érvek, jon a gyerekes viselkedés? Gratulalok

Ez azt bizonyitja h a te vetitesi es nezesi kornyezeted extrem. Gyakorlatilag 2m tavolsagbol nezed a 2.xx m szeles vasznat. Felteteleszem a szoba 2,6x3m vagy hasonlo parameterekkel bir.
Ez a nezesi tav hordoz magaval pozitivumot es negativumot is.
Csodalkozom h ebbol a tavolsagbol a Sony 7000-es (Mandju) gepnel nem vetted eszre az eletlensegi problemat.
En szemely szerint beallitom a gepet a vaszonmeretre es kielesitem aztan indulhat a kalibralas. De ez en vagyok…😀Szakmailag en tuzetesen kifejtettem a mozgasmegjelenites mehanizmusat legutobb Dlp-lcd panelek vonulataban. Kicsit kitertunk meg az Oledre is.
Vartam is a szakmai valaszod, h ebbol te hogyan hozod ki mozgasmegjelenitesben gyoztesnek az LCD-t
U.i: a jelzoket keruld

-
powerup2
addikt
Persze, az oka egyszeru, máshova nem fért el. Kompromisszum. Hátul a sarokban van egy 15 colos 115sw is. Ez egy 112sw.
Nalam hangatereszto vaszon nem jatszik, mert latom rajta a perforacito vagy a szoves mintát. En ezt a kompromisszumos döntést hoztam. Nalam a kép van előtérben, a hang másodlagos.
Érdemesebb lett volna kisebb vásznat használnod ez esetben. A front hang plusz a center olyan mélyről jön hogy azon a dirac sem segít.
-
Vhiktor
nagyúr
Pont ezert vannak polc sugárzók is mert mas nem fért volna el a vaszon alá.
Hátrébb meg nem ülök mert akkor nincs meg az imax hatás, a kellő latoter lefedettség.
Nyilván lehetne jobb a hangkep, de így sem rosz ám. -
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
Mi a baj? Ez egy felkesz szoba volt ebben az allapotban. Ez az enyém nem titok. Azóta be van szovetezve, kabelcsarornazva van minden. Meg mindig nem 100% kész, vannak meg apróbb vizuális fonimitasok hatra, amikor lesz rá időm befejezem.
Ezt a kepet soha nem titkoltam, nem.is fogom. Miért is?
Es ez szerinted mit bozinyit?
Ha még a hangrol lett volna szó, de a képről volt....Ne haragudj ez tényleg az alja viselkedes.
Ha kifogynak a szakmai érvek, jon a gyerekes viselkedés? Gratulalok

-
powerup2
addikt
-
Joshi
titán
Nem fognak semmit se csinálni, már rég elengedték. Nagy arccal letekintenek a pór népre, kb ugyanazt láthatjuk, mint a járműgyártásnál, kell egy évtized, mire rájönnek, hogy nem a részvényesek zsebét kellett volna tömni, hanem fejleszteni kellett volna, de így már bukják a piac egy jó részét.
Ezt mire alapozod? Csak mert én ilyeneket nem mernék kijelenteni átlag Józsiként. A te nevedet amúgy nem tudom, szóval csak ezért maradtam a saját nevemnél.
Nem megyek tovább, mert amíg nem mondasz konkrétumokat, addig semmi értelme. -
Cseneles
őstag
Szerintem magara ismer a tulajdonos.
-
mandju
senior tag
Dehogy utalok burkoltan...

Alkalomadtán majd csinálj rajta egy 9 pontos homogenitás mérést. Csak kíváncsiságból. Elég sok gép megfordult nálam és kottázható volt a homogenitás beli különbség az LCD-k és a DLP között.Nem lennék ennyire magabiztos, ha nem mértem volna meg a Z1-et, az xw7000-et és az NZ800-at is. Meg előtte a barcot és a christiet...
szerk.: mindig elfelejtem, hogy jóval kisebb felületre vetítessz és jóval alacsonyabb fényerővel. Lehet, hogy ez a z oka, hogy másképp látunk dolgokat...
-
Vhiktor
nagyúr
Nem akarok DLP vitát felhozni ismét, de például a profi DLP-k homogenitása kiemelkedő.
Szerencse kevés filmben van nagy jelentősége... de vetíts egy 100% fehéret a JVC gépeddel és gyönyörködj benne.
Persze nem mindenhol tűnik fel, de például egy világos filmben a szakavatott szem ezeket kiszúrja. Legyen ez az Everest, vagy a a Vadon hívó szava...Szerinted nem vetitettem vele feher képet mikor visszakaptam szervizből? Azzal kezdtem. Azert kérlek ne nézzél mar amatornek, en nagyon unom mar ezeket a burkolt utalasokat

Ha filmben latod, akkor kuka az a gep ez ilyen egyszerű. Az mar nagy mértékű homogentisabeli problema.
-
m3ss
veterán
Nem akarok DLP vitát felhozni ismét, de például a profi DLP-k homogenitása kiemelkedő.
Szerencse kevés filmben van nagy jelentősége... de vetíts egy 100% fehéret a JVC gépeddel és gyönyörködj benne.
Persze nem mindenhol tűnik fel, de például egy világos filmben a szakavatott szem ezeket kiszúrja. Legyen ez az Everest, vagy a a Vadon hívó szava...En pont feher kepet mutogattam a vevomnek, full homogén feher volt. De az elessege is saroktol sarokig homogen volt.
Fekete kepen sem lattam szemmel semmi elszinezodest.Elesseg amúgy vicces, járatni kellett 30-60+ percet hogy igazan eles legyen
-
mandju
senior tag
Es ezt melyik gepnel nem tudod kihagyni a képletből?
Még modellen belül is van szórás minden marka esetében, projektoroknal, tvknel, monitoroknal. A homogenitas mindig lottó. De azt hogy ezt lásd filemmekkel nagyon nagy homogenitasbeli problémának kell lenni. Az hogy latszik teszt kepen az egy dolog, filmekben nem igazán vannak ilyen jelenetek. Minden másban ami fontos filmek kozben abban meg nagyon erős.
Nyilván elfogadom hogy mindenkinek mas a fontos.
Persze nem mindenhol tűnik fel, de például egy világos filmben a szakavatott szem ezeket kiszúrja. Legyen ez az Everest, vagy a a Vadon hívó szava... -
Vhiktor
nagyúr
Még modellen belül is van szórás minden marka esetében, projektoroknal, tvknel, monitoroknal. A homogenitas mindig lottó. De azt hogy ezt lásd filemmekkel nagyon nagy homogenitasbeli problémának kell lenni. Az hogy latszik teszt kepen az egy dolog, filmekben nem igazán vannak ilyen jelenetek. Minden másban ami fontos filmek kozben abban meg nagyon erős.
Nekem a hivatalos jvc szerviz olyan homogenitast kihozott az x5900bol hogy azóta is csak pislogok. Gyarilag messze nem vol ilyen. Igaz elsőre rosszabb volt mint gyarilag, de másodjára nagyon oda tettek magukat.
Persze nem csak ezen múlik hanem az lcd paneleken is, ugy látszik abból pont jókat kapott. -
Vhiktor
nagyúr
Végül rászántam magam egy nagyobb beruházásra és ma meg is hozta a postás a Hisense M2 Pro vetítőt.
Ez elvileg már biztosan a v2 verzió amiben javítva van a lézerfoltosság és a digitális dithering is.
Mondo tesztjeit mindet olvastam ezzel a készülékkel kapcsolatban és kimondottan pozitívan írt a projektorról.
Itt a fórumban is írta valaki hogy a v2-es M2 Pro-val olyan nagyon nem lehet mellé nyúlni...
Első bekapcsolás után kell e valamit állítanom vagy csak egyszerűen használjam és kész?Válaszd ki a szamodra tetsző kepmotod állítsd be amit olvastál tesztekben es élvezd.
-
Vhiktor
nagyúr
-
pusi1981
aktív tag
Végül rászántam magam egy nagyobb beruházásra és ma meg is hozta a postás a Hisense M2 Pro vetítőt.
Ez elvileg már biztosan a v2 verzió amiben javítva van a lézerfoltosság és a digitális dithering is.
Mondo tesztjeit mindet olvastam ezzel a készülékkel kapcsolatban és kimondottan pozitívan írt a projektorról.
Itt a fórumban is írta valaki hogy a v2-es M2 Pro-val olyan nagyon nem lehet mellé nyúlni...
Első bekapcsolás után kell e valamit állítanom vagy csak egyszerűen használjam és kész? -
mandju
senior tag
-
makkmarce
őstag
Ez érthető, csak az övé be van, de elmászott, ami fura. Én is megrendeltem, meglátjuk mi lesz majd, mert a csere benq is meggárgyult.
-
Vhiktor
nagyúr
Azokat persze.
A video nem adja vissza soha a valóságot, nalam is láttad mit művelt a valerionnal. -
m3ss
veterán
hát, itt egy laikus teszt, nem csak az XGIMI mászik el a vakvilágba, azt a zöld színt a JVC-n a BENQ-m is megirigyelhetné

https://www.youtube.com/watch?v=WgQl7aLVjIIOsszes jvct be lehet kalbralni tokeletes greyscalera sztem.
En mondjuk sztem megveszem ha igy marad minden akkor is. Mar letoltottem visszemenoleg az osszes teli olimpiat
najd eladom 1.5ert ha vmi nem tetszene.. 
-
makkmarce
őstag
Na igen, de azert egy profi dlp mas kategoria, ez meg nem az.
Nem minden megjelenitonek jo a nagy méretű profilzas, ezt mar a profil elott könnyen ki lehet deriteni.
Az viszont 100% hogy az xgimi driftelni fog, sokkal jobban mint a jvc. Valerion is driftelt mint az állat. Valószínűleg a belső hőmérséklete alapján is fog driftelni, igy a nagy méretű profil lehet csak rosszabb lesz nála is. Nem tudom majd kiderul.
hát, itt egy laikus teszt, nem csak az XGIMI mászik el a vakvilágba, azt a zöld színt a JVC-n a BENQ-m is megirigyelhetné

https://www.youtube.com/watch?v=WgQl7aLVjII -
Vhiktor
nagyúr
En kívárok a kampány végéig, megnezem mit sikerul addig javitaniuk, ha dealbrekaer hibák maradnak benne akkor biztosan vissza mondom.
Az a baj, hogy a tesztereknek a béta unitokat szereti mindneki a lehető legjobb allapotban kikuldnei minimum fel évvel a megjelenés elott. Ha addig es ez ido alatt nem sikerult ekkora hibát javítani, en nagyon nagy esélyt latok ra hogy hardveres problema es nem is fogják tudni javítani, mert ahhoz hardveres szinten kellene belenyulni. Ekkora mértékű szoftveres hibát ennyi ido alatt azert illett volna mar javitani, de en azt erzem hogy nem tudják javítani. Lehet ti chip hiba is. -
m3ss
veterán
a yt influencerek azok ok, de azert sokan nem tunnek reklamembernek avs-rol. kaptak is rendesen hasznos feedbacket xgiminel, nem is tudom ez volt-e a celjuk. potencialis vasarlok is sokkal jobb kepet kaphattak igy a vetitorol, szoval ez szimpi nekem.
#76750 nem tudom, en azt gondolnam nincs. sot ha nem ertek volna el a kituzott 100e usd-t kickstarteren, talan vissza se mondhatnank.
-
Vhiktor
nagyúr
ezzel kapcsolatos spekulacio.
az az erdekes, hogy a tobbi tesztelo addig sem jutott el, hogy egy greyscale kalibraciot megcsinaljanak rajta ennyi ido alatt? azert ez meglepo..
remelem ezzel kapcsolatban jon majd visszajelzes xgimitol.
amugy csinalgatjak a hatterben a dolgokat, vmelyik nap nyilatkoztak, hogy lencse memoria mar kesz. bar valljuk be ez nem tunik egy megugorhatatlan akadalynak
Kickstarternel van 2 hetes elállás mint a netes vasarlasoknal?
-
Vhiktor
nagyúr
az az erdekes, hogy a tobbi tesztelo addig sem jutott el, hogy egy greyscale kalibraciot megcsinaljanak rajta ennyi ido alatt? azert ez meglepo..
amugy csinalgatjak a hatterben a dolgokat, vmelyik nap nyilatkoztak, hogy lencse memoria mar kesz. bar valljuk be ez nem tunik egy megugorhatatlan akadalynak
Szeirntem a legtöbb aki kapott tesztre az nem tesztelő csak influencer. Nekik a marketing a lenyeg.
A kalibracio hagyján, de még hohy egy gradiation mintát sem néztek meg rajta
-
m3ss
veterán
Az a kerdes mi a valódi ok. Ez lehet rosz gyári lut, lehet az is amit a tesztben írták az oscilloscop resznel(de szeirntem nem, mert amikor kitesz egy frayscalet ott máshogy mukodik mint amikor teli mintakat mericskel), ha hw-es akkor szívás van. Nekem az az aggasztó hogy a korábbi xgimi modellekrr azt irta ez nem volt jellemző. Ha ott eddig jo volt a szoftver akkor kétlem hogy ide nem tudtak volna atemelni a kódot, úgyhogy en ha sajátosságra gondolok.
Valamint amit nem tisztázott a tesztben, hogy ez csak rbe mellett ervenyes vagy nélküle is. Legalábbis en erre vonatkozó infot nem lattam vagy elsiklottam felette.
Az is durva hogy irisznel.megoldottak azt siman amit a barco egy heaimdall eseteben nem tudott, hogy ha hozzanyulsz az iriszhez akkor nem valtozik számottevoen a szinhomerseklet. Heimdall eseteben drasztikusan valtozik. Ha ezt meg tudták oldani akkor nem ertem mit bénáznak a többi featurrel, ez is arr aneged következtetni hogy hardveres/mukodesbeli sajátosság, amit sokkal nehezebb orvosolni mint tiszta sw-es problemat.
-
Vhiktor
nagyúr
Az nnD fogad 1dlut-ot, 3dlut-ot és emellett (vagy helyett) elég széleskörű cms-t kínál. Persze ez csak filmek alatt használható, amikor a háttérben fut a shader. Igazából a madVR-t én már csak DTM-re és frekvenciaváltásra használom. Minden mást az nnD intéz.
a profi dlp-knél elég egy 120 patches lut, aztán tökéletes. Én ezért szerettem nagyon a barco-t es a christie-t is. Bár a több jobb, de sosem mentem 1000 patch fölé.
a jvc nem szereti a nagy pattern számú mintát… de az a drift miatt… jobb eredményt lehet elérni egy 900-as mintával, mint egy több ezressel
Na igen, de azert egy profi dlp mas kategoria, ez meg nem az.
Nem minden megjelenitonek jo a nagy méretű profilzas, ezt mar a profil elott könnyen ki lehet deriteni.
Az viszont 100% hogy az xgimi driftelni fog, sokkal jobban mint a jvc. Valerion is driftelt mint az állat. Valószínűleg a belső hőmérséklete alapján is fog driftelni, igy a nagy méretű profil lehet csak rosszabb lesz nála is. Nem tudom majd kiderul.
-
Vhiktor
nagyúr
ez valoban aggaszto. remelhetoleg softwaresen orvosolhato problema.
azert ennel sokkal olcsobb vetitok is rendesen kalibralhatok. ekkora baklovest csak nem kovettek el. mert ugye mar nagyban gyartanak...
en meg eladtam a gepemet. mi lesz ha vissza kell mondanom ezt. urak, nincs vkinek elado barco, pd gepe 50k-ert? az sem baj, ha bright f22.
Az a kerdes mi a valódi ok. Ez lehet rosz gyári lut, lehet az is amit a tesztben írták az oscilloscop resznel(de szeirntem nem, mert amikor kitesz egy frayscalet ott máshogy mukodik mint amikor teli mintakat mericskel), ha hw-es akkor szívás van. Nekem az az aggasztó hogy a korábbi xgimi modellekrr azt irta ez nem volt jellemző. Ha ott eddig jo volt a szoftver akkor kétlem hogy ide nem tudtak volna atemelni a kódot, úgyhogy en ha sajátosságra gondolok.
Valamint amit nem tisztázott a tesztben, hogy ez csak rbe mellett ervenyes vagy nélküle is. Legalábbis en erre vonatkozó infot nem lattam vagy elsiklottam felette.
Az is durva hogy irisznel.megoldottak azt siman amit a barco egy heaimdall eseteben nem tudott, hogy ha hozzanyulsz az iriszhez akkor nem valtozik számottevoen a szinhomerseklet. Heimdall eseteben drasztikusan valtozik. Ha ezt meg tudták oldani akkor nem ertem mit bénáznak a többi featurrel, ez is arr aneged következtetni hogy hardveres/mukodesbeli sajátosság, amit sokkal nehezebb orvosolni mint tiszta sw-es problemat.
-
mandju
senior tag
Az nnD fogad 1dlut-ot, 3dlut-ot és emellett (vagy helyett) elég széleskörű cms-t kínál. Persze ez csak filmek alatt használható, amikor a háttérben fut a shader. Igazából a madVR-t én már csak DTM-re és frekvenciaváltásra használom. Minden mást az nnD intéz.
a profi dlp-knél elég egy 120 patches lut, aztán tökéletes. Én ezért szerettem nagyon a barco-t es a christie-t is. Bár a több jobb, de sosem mentem 1000 patch fölé.
a jvc nem szereti a nagy pattern számú mintát… de az a drift miatt… jobb eredményt lehet elérni egy 900-as mintával, mint egy több ezressel
-
Vhiktor
nagyúr
Általánosságban írtam. Én nehezen tudom elhinni, hogy a kínaiakat látva Sony/JVC nem dolgozna valami hasonló megoldáson. A márkahűségre támaszkodni badarság, főleg úgy, hogy közben felnő egy új generáció. Gondolom a japcsiknál se hülyék ülnek a fejlesztésnél. Persze attól a vezetőség még nagyban befolyásolhatja negatív irányba a fejlesztést, ez tény.
Szerintem a sony eladja az otthoni projektor szegmens mint ahogy a tvvwl is tette. Aztan maradnak pro vonalon.
Epsonnak szerintem annyi, mellettük mar semmi nem szol, eddig is csak a nagy fenysuruseg szolt, azt meg mar hozzák a kinaiak is. Véleményem szerint marad a jvc, aztán ennyi. -
m3ss
veterán
Nem bizony. Gondolj bele hogy összesen hány db mintát mersz meg lut profilozaskor? 16 milliomos képest 1000, 5000, 10k minta is nulla.
Elég csak velegondolni hogy működik a lut. Amiket megmer pontokat ott nyilván jo lesz, ahol nem mert ott interpolacio történik, es itt van a gond, ahol interpolal azt csak a mert adatok alapjan teszi ugy hogy kozben fogalma nincs hogy az eredeti érték mi volt ezeken a pontokon. Ha nem az amit felteletelezz akkor itt rosz lesz. Megmeri mondjuk 70 es 73%on, 70en voros volt, 73on zold, akkor a 2 közé ezen meresek alapjan interpolal valamit, de lehet hogy 70.5% mar kek. Nem lehet vele mit kezdeni. Nyilván minél nagyobb a profil annal tobb esely van ra.
1d lut is tud segíteni, de azt az otthoni mezei madvr tudtommal nem támogatja.
En egy benq grading monitorral jártam igy, ami tudod hardveresen 1d es 3d lutot is, sokkal rosszabb lett a végeredmény vizuálisan mint előtte volt. Az átlag deltae csökkent, de amikor megneztel rajta egy 10 bites szinatmenetet, na ott egyből látszott a banding es esetenként az hog, egyetlen egy szinatmenet 10.bites grayscalen hirtelen valahol kék lett.Nem véletlen hogy grading sony monitor nem tamogat lut feltoltest, az mezei 2 pontos fehéregyensúly korrekcipval tokeletes lesz, míg masok gradong monitor ami tud lutot, a kozelebe sem er. Nagyon sokat szamit a kiindulas/lineáritas.
Nyilván nem tudom milyen lesz az xgimi tnm, ki kell próbálni, viszont mint vegfalhasznalo nem szeretnek lutri próbálkozni es majd a végén pofára esni, ha nem hozza az elvárt szintet. Nyilván ezen az aron érthető a kockázat, olyan mint a lottó, lehet nagoyn jol jarsz, lehet nem.
ez valoban aggaszto. remelhetoleg softwaresen orvosolhato problema.
azert ennel sokkal olcsobb vetitok is rendesen kalibralhatok. ekkora baklovest csak nem kovettek el. mert ugye mar nagyban gyartanak...
en meg eladtam a gepemet. mi lesz ha vissza kell mondanom ezt. urak, nincs vkinek elado barco, pd gepe 50k-ert? az sem baj, ha bright f22.
-
Vhiktor
nagyúr
Nem bizony. Gondolj bele hogy összesen hány db mintát mersz meg lut profilozaskor? 16 milliomos képest 1000, 5000, 10k minta is nulla.
Elég csak velegondolni hogy működik a lut. Amiket megmer pontokat ott nyilván jo lesz, ahol nem mert ott interpolacio történik, es itt van a gond, ahol interpolal azt csak a mert adatok alapjan teszi ugy hogy kozben fogalma nincs hogy az eredeti érték mi volt ezeken a pontokon. Ha nem az amit felteletelezz akkor itt rosz lesz. Megmeri mondjuk 70 es 73%on, 70en voros volt, 73on zold, akkor a 2 közé ezen meresek alapjan interpolal valamit, de lehet hogy 70.5% mar kek. Nem lehet vele mit kezdeni. Nyilván minél nagyobb a profil annal tobb esely van ra.
En egy benq grading monitorral jártam igy, ami tudod hardveresen 1d es 3d lutot is, sokkal rosszabb lett a végeredmény vizuálisan mint előtte volt. Az átlag deltae csökkent, de amikor megneztel rajta egy 10 bites szinatmenetet, na ott egyből látszott a banding es esetenként az hog, egyetlen egy szinatmenet 10.bites grayscalen hirtelen valahol kék lett.Nem véletlen hogy grading sony monitor nem tamogat lut feltoltest, az mezei 2 pontos fehéregyensúly korrekcipval tokeletes lesz, míg masok gradong monitor ami tud lutot, a kozelebe sem er. Nagyon sokat szamit a kiindulas/lineáritas.
Nyilván nem tudom milyen lesz az xgimi tnm, ki kell próbálni, viszont mint vegfalhasznalo nem szeretnek lutri próbálkozni es majd a végén pofára esni, ha nem hozza az elvárt szintet. Nyilván ezen az aron érthető a kockázat, olyan mint a lottó, lehet nagoyn jol jarsz, lehet nem.
Mondjuk ha tudna 10 bites 1d lutot fogadni, akkor nagy eséllyel nem lenne problema. Es erre meg egy nagyobb méretű 3d lut.
-
Vhiktor
nagyúr
-
mandju
senior tag
De azert a sony messze nem ilyen volt, az lut nelkul is referencia szintre kalibralhato. Az ok hogy a sony sem volt linearis, de ott nem az tortent mint itt. Itt az a baj hogy míg 80%on tokeletes 79%on mar voros, 81en meg zold. Ezt nem lehet semmivel sem rendbe tenni sajnos.
Nyilván jobb lesz ez is luttal mint nelkule, csak kerdes mennyire. Meg linearis kozeli mehgelenitovel is elofrdul hogy luttal bizonyos szinarmenetek borzasztoak míg lut nelkul jók. Illetve banding is gyakran elofordul lutal, jo luthoz is kell a minél jobb, linearisanb kiindulás, mert akarmekkora profilt csinálunk az kevés mintavetel.
Szeretném en is hogy jó legyen ez a gep, de egyelőre sok a problema körülötte.
1DLut + 3DLut kombóval sem?
-
Vhiktor
nagyúr
De azert a sony messze nem ilyen volt, az lut nelkul is referencia szintre kalibralhato. Az ok hogy a sony sem volt linearis, de ott nem az tortent mint itt. Itt az a baj hogy míg 80%on tokeletes 79%on mar voros, 81en meg zold. Ezt nem lehet semmivel sem rendbe tenni sajnos.
Nyilván jobb lesz ez is luttal mint nelkule, csak kerdes mennyire. Meg linearis kozeli mehgelenitovel is elofrdul hogy luttal bizonyos szinarmenetek borzasztoak míg lut nelkul jók. Illetve banding is gyakran elofordul lutal, jo luthoz is kell a minél jobb, linearisanb kiindulás, mert akarmekkora profilt csinálunk az kevés mintavetel.
Szeretném en is hogy jó legyen ez a gep, de egyelőre sok a problema körülötte.
-
makkmarce
őstag
Általánosságban írtam. Én nehezen tudom elhinni, hogy a kínaiakat látva Sony/JVC nem dolgozna valami hasonló megoldáson. A márkahűségre támaszkodni badarság, főleg úgy, hogy közben felnő egy új generáció. Gondolom a japcsiknál se hülyék ülnek a fejlesztésnél. Persze attól a vezetőség még nagyban befolyásolhatja negatív irányba a fejlesztést, ez tény.
Nem fognak semmit se csinálni, már rég elengedték. Nagy arccal letekintenek a pór népre, kb ugyanazt láthatjuk, mint a járműgyártásnál, kell egy évtized, mire rájönnek, hogy nem a részvényesek zsebét kellett volna tömni, hanem fejleszteni kellett volna, de így már bukják a piac egy jó részét.
-
makkmarce
őstag
igen, sok early tester 2 firmware-t kapott, az egyikben működött a 24p, a másikban meg a többi, azóta gondolom összehozták. Sok tesztelésnél nem voltak hajlandóak kipróbálni a másik firmware-t, gondolom ment a kapkodás, hogy a gépek kint, de közben maradt 1 bug.
-
m3ss
veterán
hat megmondom oszinten en inkabb bizok egy valerion2-ben vagy kovetkezo xgimiben vagy akarmilyen kinai cuccban. ha a jvc csinalta volna meg ezt, akkor 4x ennyiert vehetted volna meg. es ennyiert kaptal volna egy iriszt, 3d nelkul, fele ekkora fenysuruseggel, kisebb atfogasu lencsevel. nezzuk mit arul a sony most 6m-ert? meg az epson kinalatat. az a komedia, nem ezek a bugok. meglatjuk mennyire lesz kelendo persze...mindenesetre nekunk pozitiv ha arverseny lesz.
azon en se csodalkoznek ha elkezdenenek ok is tripla lezer dlpt csinalni. ha van fenysuruseg iriszt zarni nem zsakutca a dlp sem
-
Joshi
titán
meg meg sem jelent, sztem az lenne a furcsa ha mar most tokeletes, vegleges fw lenne hozza. persze valami riziko van benne, ha hw limiataciok vannak akkor lehet mindent nem tudnak javitani. itt azert az a vonzo, hogy olcsobban kapod meg, mintha varnal fel evet egy remelhetoleg softwaresen sokat javult gepre. es hat ennyi penzert eleg jo hardwaret kapsz.
nezd meg a sonyt, ok aztan nagyon kiforrott technologiat hoztak ki mindig, ugye?
ha most vetito akarnal venni ennyiert mit vennel? roman import nz500 dragabban vagy ez.
sztem meg a mostani allapotaban is nehez ervelni egy hasznalt ls12000, sony5000, full hd 3dlp, lampas 4k jvc mellett egy uj tnm elleneben. ezeknel is lesz kompromisszum, csak mas.Általánosságban írtam. Én nehezen tudom elhinni, hogy a kínaiakat látva Sony/JVC nem dolgozna valami hasonló megoldáson. A márkahűségre támaszkodni badarság, főleg úgy, hogy közben felnő egy új generáció. Gondolom a japcsiknál se hülyék ülnek a fejlesztésnél. Persze attól a vezetőség még nagyban befolyásolhatja negatív irányba a fejlesztést, ez tény.
-
m3ss
veterán
meg meg sem jelent, sztem az lenne a furcsa ha mar most tokeletes, vegleges fw lenne hozza. persze valami riziko van benne, ha hw limiataciok vannak akkor lehet mindent nem tudnak javitani. itt azert az a vonzo, hogy olcsobban kapod meg, mintha varnal fel evet egy remelhetoleg softwaresen sokat javult gepre. es hat ennyi penzert eleg jo hardwaret kapsz.
nezd meg a sonyt, ok aztan nagyon kiforrott technologiat hoztak ki mindig, ugye?
ha most vetito akarnal venni ennyiert mit vennel? roman import nz500 dragabban vagy ez.
sztem meg a mostani allapotaban is nehez ervelni egy hasznalt ls12000, sony5000, full hd 3dlp, lampas 4k jvc mellett egy uj tnm elleneben. ezeknel is lesz kompromisszum, csak mas.amugy ha nappaliban vetitenek, nem is gondolkodnek nz500-on. oda fenysuruseg kell, hogy minel nagyobb, vesztseges alr vasznat meg tudj vilagitani.
moziszobaban viszont mar nem olyan egyertelmu ez a meccs.engem a nagyobb vaszon lehetosege visz inkabb az xgimi fele, meg vmennyire a 3d is.
-
m3ss
veterán
Véleményem szerint ezeknek a kínai projektoroknak kell adni még jó pár évet hogy kiforrja magát. Aztán még az is előfordulhat, hogy a nagyobb ismertebb márkák (Sony, JVC, Epson, Benq stb) is felülnek erre a vonatra. Vagy valami más, de hasonlóan jó technológiával állnak elő. Mondjuk Sony/JVC ugye eleve az LCD technológiára épít, nem tudom, hogy ott mennyire kivitelezhető a Triple RGB lézer. Én még nem ugornék bele ezekbe a "kezdetleges" technikákba, főleg azért nem, mert amik már tényleg jónak tűnnek azok ugyan úgy drágák.
sztem meg a mostani allapotaban is nehez ervelni egy hasznalt ls12000, sony5000, full hd 3dlp, lampas 4k jvc mellett egy uj tnm elleneben. ezeknel is lesz kompromisszum, csak mas. -
Joshi
titán
Véleményem szerint ezeknek a kínai projektoroknak kell adni még jó pár évet hogy kiforrja magát. Aztán még az is előfordulhat, hogy a nagyobb ismertebb márkák (Sony, JVC, Epson, Benq stb) is felülnek erre a vonatra. Vagy valami más, de hasonlóan jó technológiával állnak elő. Mondjuk Sony/JVC ugye eleve az LCD technológiára épít, nem tudom, hogy ott mennyire kivitelezhető a Triple RGB lézer. Én még nem ugornék bele ezekbe a "kezdetleges" technikákba, főleg azért nem, mert amik már tényleg jónak tűnnek azok ugyan úgy drágák.
-
mandju
senior tag
nekem a horizontalis lens shift lesz problemas. nem kozeprol vetitek. jvcn szinte koppra toltam, es az 34%-ot tudott. es kozben hasznaltam en is arra is, hogy letoljam a 21:9 kepet a 16:9 vaszon aljara. lehet fel kell raknom majd mennyezetre.
neked azt hittem 21:9 vasznad van.
amugy olyan halk a vetito, hogy egy legterben is lehetne veled.Félreértettél. A vetítő natív 16/9 képére gondoltam. Annak az aljára kellene letolni a custom resolution-nel létrehozott 3840x1634 felbontású virtuális desktopot. Így még tudsz nyerni dgitálisan lens shiftet.
8:35-től látható, hogy mire gondolok.
Nekem scope vásznam van.
-
m3ss
veterán
Szembe jött velem egy videó sajnos... vagyis jobb előbb, mint később...
Xgimi +/- 130% lens shiftet ad meg a specifikációban. Ennek meg is örültem, mert nálam ez limitáló tényező a mozim kialakítása miatt. Hátsó bejárat, amin keresztül a pódiumra érkezünk, majd lépcsözetesen haladunk lefele... ráadásul kintről vetítek az ajtó felett kialakított fali átvezetőn. Ez azt eredményezi, hogy csak olyan vetítő jöhet számításba, aminek a lens shiftje min 80%... vagy digitálisan eltolható a scope tartalom a 16/9-es kép aljára. Erre mindig figyeltem. A christie gépem rendelkezett ezzel az extrával, így a gyengébb lens shift ellenére is el tudtam helyezni. Másik megoldás a vetítő megdöntése és hozzá a vászon, de nálam ez sem járható út. A vászon síkjával teljesen fut az adamantium panelrendszer.
Hogy miért írom ezt? A videóból kiderül, hogy xgimiéknél félképet kell számolni, ami azt jelenti, hogy oldalirányba csak +/- 25% a shift, függölegesen pedig +/- 65%
Ez nekem kevés, így nem tudom megfelelően elhelyezni a projektort. Hogy digitálisan tolható-e a kép arra még nem kaptam megfelelő választ, de valószínűleg nem. Filmek alatt nnD megoldja (madVR is megoldaná) viszont ez nem megoldás a lejátszó menüjére.nekem a horizontalis lens shift lesz problemas. nem kozeprol vetitek. jvcn szinte koppra toltam, es az 34%-ot tudott. es kozben hasznaltam en is arra is, hogy letoljam a 21:9 kepet a 16:9 vaszon aljara. lehet fel kell raknom majd mennyezetre.
neked azt hittem 21:9 vasznad van.
amugy olyan halk a vetito, hogy egy legterben is lehetne veled. -
mandju
senior tag
Szembe jött velem egy videó sajnos... vagyis jobb előbb, mint később...
Xgimi +/- 130% lens shiftet ad meg a specifikációban. Ennek meg is örültem, mert nálam ez limitáló tényező a mozim kialakítása miatt. Hátsó bejárat, amin keresztül a pódiumra érkezünk, majd lépcsözetesen haladunk lefele... ráadásul kintről vetítek az ajtó felett kialakított fali átvezetőn. Ez azt eredményezi, hogy csak olyan vetítő jöhet számításba, aminek a lens shiftje min 80%... vagy digitálisan eltolható a scope tartalom a 16/9-es kép aljára. Erre mindig figyeltem. A christie gépem rendelkezett ezzel az extrával, így a gyengébb lens shift ellenére is el tudtam helyezni. Másik megoldás a vetítő megdöntése és hozzá a vászon, de nálam ez sem járható út. A vászon síkjával teljesen fut az adamantium panelrendszer.
Hogy miért írom ezt? A videóból kiderül, hogy xgimiéknél félképet kell számolni, ami azt jelenti, hogy oldalirányba csak +/- 25% a shift, függölegesen pedig +/- 65%
Ez nekem kevés, így nem tudom megfelelően elhelyezni a projektort. Hogy digitálisan tolható-e a kép arra még nem kaptam megfelelő választ, de valószínűleg nem. Filmek alatt nnD megoldja (madVR is megoldaná) viszont ez nem megoldás a lejátszó menüjére. -
-KP-
veterán
-
mandju
senior tag
Ilyen jellegű hibát nem feltetlenul tud javítani 21^3 méretű lut sem, ami mar igen nagynak mondható a 9200 db megmert mintájával. De ez meg mindig lofutyi a 16 millió szinarnyalathoz képest. Ha nem lineáris a panel azon semmi nem segít,.az írásból meg sajnos ez jon le. Csak meg nagyobb banding lles misscolorizarion lesz a vége.
Remelem csak benezet valamit a pasi.
Lehet csak rossz a gyári lut, ez lenne a legjobb opcio, bár ezen sem segit egy utolagos madvr lut ratoltes, ezen az segítene ha a projektor lutjat lehetne törölni es teljesen felül irni.A sony-nak sem volt lineáris egyik gyári beállítása sem. Mégis ki lehetett belőle hozni jó eredményt, mégha nem is tökéleteset. Lut-tal.
Valóban a legjobb egy olyan képmód lenne, ahol a natív színteret tudod kalibrálni. Mint pl a JVC -nél. -
Vhiktor
nagyúr
Ilyen jellegű hibát nem feltetlenul tud javítani 21^3 méretű lut sem, ami mar igen nagynak mondható a 9200 db megmert mintájával. De ez meg mindig lofutyi a 16 millió szinarnyalathoz képest. Ha nem lineáris a panel azon semmi nem segít,.az írásból meg sajnos ez jon le. Csak meg nagyobb banding lles misscolorizarion lesz a vége.
Lehet csak rossz a gyári lut, ez lenne a legjobb opcio, bár ezen sem segit egy utolagos madvr lut ratoltes, ezen az segítene ha a projektor lutjat lehetne törölni es teljesen felül irni.Sőt az sem ritka amikor a lut hoz elo ilyen problémákat. Sokan csodafegyverkent tekintenek a lutra, hibásan.
Kivancsi vagyok mi lesz ebből, de egyelőre ez lehangolo. Viszont szoftveresen megoldhato, csak legyen kedvük hozza.
Az a baj hogy ezt tobb minden okozhatja, de ezt nekik kellene javítani, nem utólag a felhasználónak megorobalni a szarból várat építeni. Az, hogy a gyari kalibracio nem jo az megoldhato, de ha a hiba nem linearis hanem random/megjosolhatatkan azon semmilyen utólagos kalibracio nem tud rendesen segiteni, a lut sem, mert egyszerűen keves a mintavetelezesi pontja.
-
Vhiktor
nagyúr
Lehet csak rossz a gyári lut, ez lenne a legjobb opcio, bár ezen sem segit egy utolagos madvr lut ratoltes, ezen az segítene ha a projektor lutjat lehetne törölni es teljesen felül irni. -
m3ss
veterán
van, bar sosem probaltam meg 3d lut-os kalibraciot. nem bannam, ha mas forrassal (3d miatt media lejatszo, es jatekoknal ps5) is szinhelyes lenne.
kinek van itt hangatereszto 21:9 vaszna? mandju, q, morph? nektek a L, R hangfal hogy van elhelyezve? kint van a vaszon szelen?
vajon mennyire rossz egy olyan elrendezes, hogy a 21:9 vaszonbol oldalrol croppolt 16:9 kep "mogott" lennenek a L,R hangfalak? hogy 16:9-re maszkolas eseten a maszkolas ne legyen a L,R elott.. -
mandju
senior tag
-
m3ss
veterán
-
Janaboy
Topikgazda
Igen, ez jó ötlet.
Sajna nincs hordozható 4ks hdr kijelzőm vagy monitorom, így nem tudom hogy tesztelhetnem. -
péjé
őstag
-
mandju
senior tag
és a video hozzá:
-
mandju
senior tag
-
makkmarce
őstag
Passzív kábelek közötti különbség nem elektronikában, hanem leginkább árnyékolásban és vezetéksodrásban tér el. Egyébként Akár az is lehet, hogy egy "1.4"-es kábel tud nagyobb sebességet, mint ami rá van írva, ha az prémium minőségű, érdemes rápróbálni.
-
Janaboy
Topikgazda
Köszi mindenkinek a választ, vmiert az volt a fejemben hogy a passzív kábelekben is van vmi mini elektronika, de akkor a jelek szerint ezt rosszul tudtam!
Kitalálom majd, hogy mi legyen
-
Janaboy
Topikgazda
-
Rolibratyo
tag
-
devil-k
nagyúr
Lenne egy "fura" kérdésem, nem hitvitát szeretnék hanem funkcionális megoldást

Jelenleg festés előtt állok, a jelenlegi projektorhoz még a "1.4"-es HDMI kábel megy, amúgy ez az elég vastag, merev, fémes(?) hálós Kácsa féle HDMI kábel.
Lehet hogy az életben nem fogom lecserélni a mostani gépemet, de ha egyszer úgy döntenék, hogy vennék mondjuk egy ilyen XGimi TMN-t vagy hasonlót, akkor gondolom(?) ez a HDMI kábel már normál 4k-hoz nem feltétlenül lesz elég, legalábbis nem ideális.
A kérdés az, hogy szerintetek komplett kábelcsere szükséges vagy van mód arra, hogy csak a két csatlakozót (ami ugye tartalmazza a megfelelő chipeket) cseréljem?
A másik opció, hogy később kábelcsatornában elviszem körbe (ami valószínűleg hosszabb kábelt eredményezne (15-20 m körül), de ahhoz relatív puha kábel kellene, esetleg ezek az optikai működés alapúak..?
Köszi!
Kicsit megleptél ezzel az írással….
-
m3ss
veterán
Tud bizony. Bár a teszten kívül én eddig nem használtam semmire ezt az opciót.
Filmekből tudtommal csak max 4K 60Hz-es-ek vannak, abból is csak kettő:
- Gemini Man (2019)
- Billy Lynn's Long Halftime Walk (2016)nem csak az input? mert itt azt latom. TNM is tud 4k 120hz jelet fogadni, de megjeleniteni csak 60hz-en tudja mar csak 4k mellett.
-
Rolibratyo
tag
-
Rolibratyo
tag

Jelenleg festés előtt állok, a jelenlegi projektorhoz még a "1.4"-es HDMI kábel megy, amúgy ez az elég vastag, merev, fémes(?) hálós Kácsa féle HDMI kábel.
Lehet hogy az életben nem fogom lecserélni a mostani gépemet, de ha egyszer úgy döntenék, hogy vennék mondjuk egy ilyen XGimi TMN-t vagy hasonlót, akkor gondolom(?) ez a HDMI kábel már normál 4k-hoz nem feltétlenül lesz elég, legalábbis nem ideális.
A kérdés az, hogy szerintetek komplett kábelcsere szükséges vagy van mód arra, hogy csak a két csatlakozót (ami ugye tartalmazza a megfelelő chipeket) cseréljem?
A másik opció, hogy később kábelcsatornában elviszem körbe (ami valószínűleg hosszabb kábelt eredményezne (15-20 m körül), de ahhoz relatív puha kábel kellene, esetleg ezek az optikai működés alapúak..?
Köszi!
Anno írtam ide a topikba Premiumcord HDMI-ről.
Ez biztos viszi 4K 120Hz-et, ha kellene.
Tesztelve JVC NP5 és HTPC között.
Én még 20e körül vettem anno. -
Joshi
titán

Köszi!
Ahogy a többiek is írják egyértelműen optikai kábel, mert ekkora hosszban az olcsó. Viszont abból már a 48Gbps-es változatot vedd. Amit KP linkelt azt teljesen jó. A hossza ne legyen rövidebb, mert az szívás, de nagyon hosszabb se legyen, mert akkor meg nehéz elhelyezni. Az optikai kábel nem törhet meg. Illetve fűzni nem biztos hogy jó ötlet, mert ezeknek a feje nagyobb mint az átlagos HDMI kábeleknek (jel átalakító chip miatt).
-
Vhiktor
nagyúr
-
Turbo73
aktív tag
Nekem rövid távon (2m) nem aktív, 8k-s kábeleim vannak. Kb. olyan vastag, mint a kisujjam, és elképesztően merev, félek néha, hogy kitépi a HDMI aljzatot. Na ehhez képest a vékony optikai maga a felüdülés.
-
makkmarce
őstag

Köszi!
teljes kábelcsere, a HDMI kábel nem szerelhető hivatalosan házilag, nem is úgy tervezték. Mindenképp valamilyen aktív kábelt kell venned. Optikainak van egy hivatalos hajlíthatósági sugara (talán 5 centi), amit ha túllépsz, akkor lehet, hogy megtörik, és akkor kuka (házilag nem szerelhető, csak spéci szerszámmal ami megolvasztja az üveget, de olcsóbb kidobni, és új kábelt venni).
A jelenlegi kábeledben szerintem nincs chip, ha 8 méter vagy az alatti. 8méterig "chipmentes" kábelt lehet használni, de a 4k120 szerintem már nem megy vele. Nekem nagyon jó minőségű 8 méteres van a mennyezetben, 4k60 működik, de épp határeset, ha újra csinálnám, mindenképp aktív kábelt raknék be. Arra figyelj, hogy az aktív kábeleknek lehet késleltetése, ha gagyi, akkor nem is kicsi (akár 500ms). -
-KP-
veterán
Nem tudom milyen 'chipek'-re gondolsz, de egy mezei kábelben semmilyen chip nincs. A biztosan jövőálló megoldás az, ha kicseréled egy optikai 2.1-es HDMI kábelre, ami bírja a 48Gb/s átviteli sebességet. Ezzel 4k 120Hz-es (8k 60Hz) átvitelt fogsz tudni, és ezek fejében valóban van 'chip' és már nem is olyan veszélyesen drágák.
Pl. [itt] egy.Én ezt vettem amazonról. Majdnem fele annyiba került, mint az általad linkelt.
-
Vhiktor
nagyúr
Pár poszttal lejjebb "fanceman" összefoglalója is olvasható. Ő is régi motoros a DLP világban. Videoprocesszort használ és SDR bt2020-at küld a vetítő fele. Javs által felsorolt hibák nagy része DV és HDR esetén jön ki.
Én még bízom, hogy madVR-rel szinte tökéletes lesz. "Kellemes" helyzetben vagyok, mert nekem a vetítő csak céleszköz a moziban. Játszani nem játszok és minden a videoporcesszoron megy keresztül, így én is csak SDR-re keresek vetítőt.
A 24p ami egyelőre problémás, de arra azt ígérték, hogy ki fogják javítani. Szerencsére szivárvány látóak sem vagyunk...
Bizakodom én is, mert nagyon jó lenne, ha működne minden a game módon kívűl.
Remélem össze kapják magukat. -
Vhiktor
nagyúr

Köszi!
Cseréld, szerintem nem akarod magad szívatni. Az optikai kábelek elég merevek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
76800 - 76701
78024 - 78001 78000 - 77901 77900 - 77801 77800 - 77701 77700 - 77601 77600 - 77501 77500 - 77401 77400 - 77301 77300 - 77201 77200 - 77101 77100 - 77001 77000 - 76901 76900 - 76801 76800 - 76701 76700 - 76601 76600 - 76501 76500 - 76401 76400 - 76301 76300 - 76201 76200 - 76101 76100 - 76001 76000 - 75901 75900 - 75801 75800 - 75701 75700 - 75601 75600 - 75501 75500 - 75401 75400 - 75301 75300 - 75201 75200 - 75101 75100 - 75001 75000 - 74901 74900 - 74801 74800 - 74701 74700 - 74601 74600 - 74501 74500 - 74401 74400 - 74301 74300 - 74201 74200 - 74101 74100 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Suzuki topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Robotporszívók
- Nekiment a MacBook Neónak az AMD
- Milyen okostelefont vegyek?
- 3D nyomtatás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Katana 15 B14WEK-234 GAMER notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5050 8GB W11
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- -60% Bontatlan ÚJ Lenovo Thinkpad T14 gen5 Ultra 7 155U 16GB Ram 512GB SSD Magyar bill 1 év Gari
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 16GB/512GB karcmentes 81% akku 450 ciklus
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

) és a lézer is mehet maximumon 2000 lumennel. Ezzel nem szeretnék újabb hitvitát indítani, csak konstatáltam a tényeket.

(tudom, az én fostos kis problémám csak sz@rral gurigázás).
. A fekete szintje vinszont ötöde, hetede a W4000-nek, így nem fog világítani a keret.
Nem megyek tovább, mert amíg nem mondasz konkrétumokat, addig semmi értelme.

En szemely szerint beallitom a gepet a vaszonmeretre es kielesitem aztan indulhat a kalibralas. De ez en vagyok…😀