Hirdetés
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- Valami baja van a tápomnak
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- E-book olvasók
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nekiment a MacBook Neónak az AMD
- Különleges konzollal köszönti a 25 éves Xboxot a Microsoft
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
76700 - 76601
78027 - 78001 78000 - 77901 77900 - 77801 77800 - 77701 77700 - 77601 77600 - 77501 77500 - 77401 77400 - 77301 77300 - 77201 77200 - 77101 77100 - 77001 77000 - 76901 76900 - 76801 76800 - 76701 76700 - 76601 76600 - 76501 76500 - 76401 76400 - 76301 76300 - 76201 76200 - 76101 76100 - 76001 76000 - 75901 75900 - 75801 75800 - 75701 75700 - 75601 75600 - 75501 75500 - 75401 75400 - 75301 75300 - 75201 75200 - 75101 75100 - 75001 75000 - 74901 74900 - 74801 74800 - 74701 74700 - 74601 74600 - 74501 74500 - 74401 74400 - 74301 74300 - 74201 74200 - 74101 74100 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 08:50 Téma összefoglaló
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbo73
aktív tag
Lenne egy "fura" kérdésem, nem hitvitát szeretnék hanem funkcionális megoldást

Jelenleg festés előtt állok, a jelenlegi projektorhoz még a "1.4"-es HDMI kábel megy, amúgy ez az elég vastag, merev, fémes(?) hálós Kácsa féle HDMI kábel.
Lehet hogy az életben nem fogom lecserélni a mostani gépemet, de ha egyszer úgy döntenék, hogy vennék mondjuk egy ilyen XGimi TMN-t vagy hasonlót, akkor gondolom(?) ez a HDMI kábel már normál 4k-hoz nem feltétlenül lesz elég, legalábbis nem ideális.
A kérdés az, hogy szerintetek komplett kábelcsere szükséges vagy van mód arra, hogy csak a két csatlakozót (ami ugye tartalmazza a megfelelő chipeket) cseréljem?
A másik opció, hogy később kábelcsatornában elviszem körbe (ami valószínűleg hosszabb kábelt eredményezne (15-20 m körül), de ahhoz relatív puha kábel kellene, esetleg ezek az optikai működés alapúak..?
Köszi!
Nem tudom milyen 'chipek'-re gondolsz, de egy mezei kábelben semmilyen chip nincs. A biztosan jövőálló megoldás az, ha kicseréled egy optikai 2.1-es HDMI kábelre, ami bírja a 48Gb/s átviteli sebességet. Ezzel 4k 120Hz-es (8k 60Hz) átvitelt fogsz tudni, és ezek fejében valóban van 'chip' és már nem is olyan veszélyesen drágák.
Pl. [itt] egy. -
Janaboy
Topikgazda
Lenne egy "fura" kérdésem, nem hitvitát szeretnék hanem funkcionális megoldást

Jelenleg festés előtt állok, a jelenlegi projektorhoz még a "1.4"-es HDMI kábel megy, amúgy ez az elég vastag, merev, fémes(?) hálós Kácsa féle HDMI kábel.
Lehet hogy az életben nem fogom lecserélni a mostani gépemet, de ha egyszer úgy döntenék, hogy vennék mondjuk egy ilyen XGimi TMN-t vagy hasonlót, akkor gondolom(?) ez a HDMI kábel már normál 4k-hoz nem feltétlenül lesz elég, legalábbis nem ideális.
A kérdés az, hogy szerintetek komplett kábelcsere szükséges vagy van mód arra, hogy csak a két csatlakozót (ami ugye tartalmazza a megfelelő chipeket) cseréljem?
A másik opció, hogy később kábelcsatornában elviszem körbe (ami valószínűleg hosszabb kábelt eredményezne (15-20 m körül), de ahhoz relatív puha kábel kellene, esetleg ezek az optikai működés alapúak..?
Köszi!
-
m3ss
veterán
Pár poszttal lejjebb "fanceman" összefoglalója is olvasható. Ő is régi motoros a DLP világban. Videoprocesszort használ és SDR bt2020-at küld a vetítő fele. Javs által felsorolt hibák nagy része DV és HDR esetén jön ki.
Én még bízom, hogy madVR-rel szinte tökéletes lesz. "Kellemes" helyzetben vagyok, mert nekem a vetítő csak céleszköz a moziban. Játszani nem játszok és minden a videoporcesszoron megy keresztül, így én is csak SDR-re keresek vetítőt.
A 24p ami egyelőre problémás, de arra azt ígérték, hogy ki fogják javítani. Szerencsére szivárvány látóak sem vagyunk...
hat igen, meg ezeket az anti rbe anomaliakat sem latja nezesi tavbol. mondjuk azert ne maradjon igy, mert meg ha nem is latjuk legyen minel tisztabb a kep.
azert az is tulzas a tobbi kommentet olvasgatva, hogy hasznalhatatlan lenne a dv. vannak anomaliak de csomo juzer ezeket eszre sem vette. mondjuk engem se erdekel, nekem is itt a madvr. 24hz sem. sot ha kell, eljatszogatok kalibralas nelkul is, boost modban fuggony nelkul hatezer lumennel
mire kijon a gta ugy is megoldjak ezt.
csak kuldjek mar mert nincs mivel vetitenem
elfogytak az 50ezres f22-ok ebayen..jon vmi jmgo 4k@120hz-et tudo gep is. kivancsi vagyok par ev mulva hogy fog kinezni a projektor piac. meg hogy milyen iranyba, mit lepnek majd a nagyok...
-
mandju
senior tag
Hát sajnos pont a lényegi dolgokkal van baj, nem bizalom gerjesztő (RBE, banding, 24p, DV)
Az, hogy pont a DV hasznáhatatlan az no comment 
Kinaiak szoftver frissítéseiben meg nem nagyon bízok, ha megjelenésre nem hozzák össze (már pedig biztosan gőzerővel dolgoznak rajta), akkor szerintem utána nagy esly vna rá, hogy elngedik a kezét vagy lassabba tempóban fog menni a fejlesztés vagy nem is lesz hamarosan fw update mert jól van ez így mentlitás alapon.
UI: Valerionnál nagyon nem állít jól be valamit a srác, mert amit a clippingről ír az nem igaz (azt elsimerem, hogy hatlamas szívás a kalibrálása, több nap mire kiismeri, de, ha rájön akkor nem lesznek ilyen problémái). Illetve dolby vision esetében valerionon is állítható a képméret ami hatással van a tone mappingre, ha annyira befolyásolni akarja. Az érdekes, hogy hdr esetében nincs meg ez az opció, de ez valami kínai gondolkodásmód lehet, mert a Viddanal is ugyanez a helyzet.
Van még pár hetem eldöntnei mi legyen, de egyre több a kételyem a projival kapcsolatban. Kínaiaknál nem a hadrverrel szokott baj lenni tvk esetében sem hanem a sw-el és azt meg nem nagyon szokták tudni rendbe rakni
Anélkül meg a jó hw mit sem ér.Pár poszttal lejjebb "fanceman" összefoglalója is olvasható. Ő is régi motoros a DLP világban. Videoprocesszort használ és SDR bt2020-at küld a vetítő fele. Javs által felsorolt hibák nagy része DV és HDR esetén jön ki.
Én még bízom, hogy madVR-rel szinte tökéletes lesz. "Kellemes" helyzetben vagyok, mert nekem a vetítő csak céleszköz a moziban. Játszani nem játszok és minden a videoporcesszoron megy keresztül, így én is csak SDR-re keresek vetítőt.
A 24p ami egyelőre problémás, de arra azt ígérték, hogy ki fogják javítani. Szerencsére szivárvány látóak sem vagyunk...
-
proci985
MODERÁTOR
Sziasztok!
Sikerült eladni a Sony VPL-HW65ES projektoromat.
És hát keresem az utódját.
Főleg YouTube, Netflix és sport közvetítések amit fogyasztok esténkénk sötétben.
A vetítési távolság 3 méter.
Amire vetítek az egy 2.10 X 1.20 fehér vászon.
Lehet nyugodtan kínai vagy használt gép.
Ami megállít a választásban az kb 160.000 ft 400 Euro.
Mit tudnátok ajánlani amivel nem lövök mellé és akár évekig is kiszolgál?
Köszönöm ha érdemben tudtok válaszolni és segíteni a választásban!hu.
legolcsobb amit szoktunk ajanlani az a Hisense N1S 800 eur korul, talan lesz egy tavaszi akcio.
-
Vhiktor
nagyúr
Szerintem csapd fel a használt piacot és válasz valamit ami belefér a keretbe.
esetleg valamiylen wanbo újjonan, abban van streaming is. Overmaxra is jót hallottam, blitzwolf, etoe felejtős.
Vagy van nekem egy epson co fh02 amitől megválok. -
pusi1981
aktív tag
-
makkmarce
őstag
Sziasztok!
Főleg YouTube, Netflix és sport közvetítések amit fogyasztok esténkénk sötétben.
Köszönöm ha érdemben tudtok válaszolni és segíteni a választásban!75"-80" tv?
-
pusi1981
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm ha érdemben tudtok válaszolni és segíteni a választásban! -
m3ss
veterán
pont ezt akartam en is belinkelni.
nyilatkozott amugy az xgimis arc is a forumban, hogy dolgoznak a fejleszteseken. valszeg megjelenesig a game mode kalibralhatosagot nem fogjak tudni megugrani. remelem ezeken az artifactokon, banding, dithering jelensegeken dolgoznak.
az azert biztato, hogy kikapcsolt rbe-vel se nagyon szivarvanyozik valerionhoz kepest. persze kerdes, hogy ki mennyire erzekeny erre...
itt a gond inkabb az, hogy lehet az uj chip miatt TI is kozremukodesere is szukseg lehet bizonyos fejlesztesekhez.
megmondom oszinten, en amiota meglattam az adl mereseket, nagyon nehezen tudom magam lebeszelni errol a projektrol
de teny, hogy miutan megvesszuk csak bizni lehet abban, hogy lesz rendes support hozza es nem szarnak bele... -
Vhiktor
nagyúr
Hát sajnos pont a lényegi dolgokkal van baj, nem bizalom gerjesztő (RBE, banding, 24p, DV)
Kinaiak szoftver frissítéseiben meg nem nagyon bízok, ha megjelenésre nem hozzák össze (már pedig biztosan gőzerővel dolgoznak rajta), akkor szerintem utána nagy esly vna rá, hogy elngedik a kezét vagy lassabba tempóban fog menni a fejlesztés vagy nem is lesz hamarosan fw update mert jól van ez így mentlitás alapon.
UI: Valerionnál nagyon nem állít jól be valamit a srác, mert amit a clippingről ír az nem igaz (azt elsimerem, hogy hatlamas szívás a kalibrálása, több nap mire kiismeri, de, ha rájön akkor nem lesznek ilyen problémái). Illetve dolby vision esetében valerionon is állítható a képméret ami hatással van a tone mappingre, ha annyira befolyásolni akarja. Az érdekes, hogy hdr esetében nincs meg ez az opció, de ez valami kínai gondolkodásmód lehet, mert a Viddanal is ugyanez a helyzet.
Van még pár hetem eldöntnei mi legyen, de egyre több a kételyem a projival kapcsolatban. Kínaiaknál nem a hadrverrel szokott baj lenni tvk esetében sem hanem a sw-el és azt meg nem nagyon szokták tudni rendbe rakni
Anélkül meg a jó hw mit sem ér. -
phain
tag
Sziasztok !
Kezdő vagyok a projektoros témában. Egy 1100-1300 ANSI lumen es gépeknél van jelentősége az Dolby Vision nek ? Vagy ezek a lumen értékek kevesek hozzá ? Egy Hisens M2 Pro vs M2SE Pro között vacilálok és nincs tapasztalatom, hogy itt érdemes-e a Dolby visionnal foglalkozni vagy csak egy marketing fogás inkább ? -
mandju
senior tag
-
Rp526
senior tag
Üdv
Vettem egy EliteScreens M136XWS1 vásznat.
Az eddigi AliExpress-es vásznakat pár hétig bírtam.
Ez már más élmény, de... a két széle nem feszes, felém kunkorodik, homorú. Tud ez valamennyit javulni, hagyjam minél többet leengedve, kirúgja magát, vagy ez így ennyit tud? Van értelmesebb választás helyette? Rolós kellene, plafonra is szerelhető.
Másik kérdésem a vetítő. Az olcsó vetítők közül melyik az alja, amit ajánlanátok? Vettem egy Alist abból is. Arra pont jó volt, hogy kiderüljön, ráfüggött a család. Viszont nagyon hamar poros lesz az LCD panel én meg nem akarom hetente takarítani. Szóval kellene valami kellemes ár érték bajnok.
Vicces, ez a vászon még a promó fotókon is olyan, mintha hasa lenne.
-
nagy891229
csendes tag
Üdv
Ez már más élmény, de... a két széle nem feszes, felém kunkorodik, homorú. Tud ez valamennyit javulni, hagyjam minél többet leengedve, kirúgja magát, vagy ez így ennyit tud? Van értelmesebb választás helyette? Rolós kellene, plafonra is szerelhető.
Másik kérdésem a vetítő. Az olcsó vetítők közül melyik az alja, amit ajánlanátok? Vettem egy Alist abból is. Arra pont jó volt, hogy kiderüljön, ráfüggött a család. Viszont nagyon hamar poros lesz az LCD panel én meg nem akarom hetente takarítani. Szóval kellene valami kellemes ár érték bajnok.
Szia. A Wanbo Mozart 1 PRO 2025 frissített változata akár jó is lehet, pormentes lencse. Másik projektor az Ultimea Poseidon E40. Igazából ezeknek a projektoroknak a fényereje, főleg "kalibrálva" max. 100" képátló vetítéséhez elegendő. Wanbo X5 projektorom kb. akkora fényerőt produkál, mint a Hisense C2 mini (0-10 állás) 0 max 1 lézerbeállításon.
-
Skillet
addikt
Üdv
-
Vhiktor
nagyúr
-
powerup2
addikt
-
Vhiktor
nagyúr
-
Khaosz55
addikt
-
-KP-
veterán
És el is jutottunk oda, hogy nagy kép méret mellett minden jobb, és pont.

-
powerup2
addikt
Sanyi volt aki ajánlotta a projektort ? vagy valamelyik beosztott ?
-
Khaosz55
addikt
Talált. Megfogadtam hogy ott semmit sem fogok venni, elvből, illetve a SK rendszámos prémium céges autó sem szimpi nekem. Nem autó sajnálom, nekem is vállalkozásom van, de én képes vagyok ide adót fizetni...
Az egész csomag úgy ahogy volt nem volt szimpi. -
proci985
MODERÁTOR
a vonalelessege gyasz, bar ahogy nezem legalabb az optikaja rendben van
mondjuk mukodesi elvbol adodik es lehet mozgokepnel nem annyira zavaro, de sajnos az 1440p -> 4K felskalazas sose lesz annyira eles, mint az 1080p -> 4K a 0,47es DMDken.
kontraszt oke, fenyero szinten, viszont kerdes, hogy ennyiert ezt ki venne
-
M@trixfan
addikt
Szerintem pedig sokkal jobb a single játékokat nagyban tolni, nekem utána olyan viccesen kicsi egy monitor. Projektoron tiszta Holodeck szimuláció egy-egy játék világa és ha átjön egy barát eszméletlen nagy feeling így játszani.
-
powerup2
addikt
Nem csodálom, kb 7 éve láttam valameliyk lámpás modelljüket párommal, dedikált teremben. Talán a crystal lámpás rezegtetős lehetett. Nem értettem mi p. ebben 5-6 millió. Értetlenül néztük a párrommal a képet, persze a levegővétel nélküli marketing duma az ment, olyan érzésem volt mintha valami tv shop-ot néznék. 15 másodpercenként ment le az ár 200 ezerrel. Nem vicc ! Csak most csak nekem ...
Miután elhagytuk a helyszínt a párommal kocsiba összenéztünk és kitört belőlunk a röhögés az előadással kapcsolatban. Aztán szegény úgy bepörgött, hogy hazáig mondta nekem az igét.
Néha a kevesebb szöveg hatásosabb...Házimozistudió volt a hely ahol láttátok ?
-
Khaosz55
addikt
Nem csodálom, kb 7 éve láttam valameliyk lámpás modelljüket párommal, dedikált teremben. Talán a crystal lámpás rezegtetős lehetett. Nem értettem mi p. ebben 5-6 millió. Értetlenül néztük a párrommal a képet, persze a levegővétel nélküli marketing duma az ment, olyan érzésem volt mintha valami tv shop-ot néznék. 15 másodpercenként ment le az ár 200 ezerrel. Nem vicc ! Csak most csak nekem ...
Miután elhagytuk a helyszínt a párommal kocsiba összenéztünk és kitört belőlunk a röhögés az előadással kapcsolatban. Aztán szegény úgy bepörgött, hogy hazáig mondta nekem az igét.
Néha a kevesebb szöveg hatásosabb... -
Ijk
félisten
-
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
-
Ijk
félisten
Hat en ettől nem jovok lázba, sot épp ellenkezőleg. A világ legtulertekeltebb elektronikai eszköze, ugyanaz mint a benq csak 10-20szoros aron, olasz designban. Kepre hajszál pontosan ugyanaz. Mondom ezt ugy hogy nem egy sim2 jart nalam. Vicc úgy ahogy van. Egyetlen pozotivima van a picit jobb optika. Legutóbb egy sim2 crystlah 4 uhdt tettem egy benq w2000 melle es hat mit mondjak
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A hdr csapnivaló vacak rajta a legalja mindennek kb, mindezt 8 milláért.
A régi 3 chipes gepeik jok voltak, de ezek az 1 chipesek vicc kategoria ennyiert.Szoval szerintem az elsok lesznek akik a kínaiak miatt lehuzzak a rolót.
Egy valamihez ertenek az a design (amit a kinaiak mar persze le is koppintottak) meg a marketing.
Nem ertem ki vesz ilyeneket.
Grand cinema szériájának nem gondolom hogy van BenQ alternatívája?
-
m3ss
veterán
igen, olvastam en is errol, valerionnal is ez volt. xgiminel nem ez lesz, most nincs meg a cikk. nagyobb ceg, ok nem igy fogjak megoldani sajna.
-
makkmarce
őstag
ha vkit esetleg erint, lehet eu-s adoszammal afamentesen vasarolni majd elvileg a TNM-et. vagyis le fogjak vamolni, csak majd xgimi utolag visszafizeti ezt. kickstarter befejezese utan ki kell fizetni az arat, majd megadni nekik az adoszamot es ellenorzes utan ha minden stimmel (pl shipping adress ugyanaz, mint a ceg bejegyzett cime) akkor utolag fogjak visszautalni az osszeget.
4k@120hz-hez meg dupla chip fog kelleni, egyelore csak fogadni kepes a 120hz-es jelet de csak 60 hz-et tol ki magabol. azert az ciki, hogy hirdetik nagy betukkel, hogy 4k@120hz-et tud..csak kovetkezo modellek fognak ilyet tudni.
Ha EU-n belül adják fel, akkor nem lesz semmiféle vámolás, ugyanígy kaptam meg a HeroesIII társast, nem kellett vámot fizetnem. Vannak logisztikai cégek akik ezzel foglalkoznak. A cég konténeresen behozza, és innen szétosztja.
-
-KP-
veterán
Hat en ettől nem jovok lázba, sot épp ellenkezőleg. A világ legtulertekeltebb elektronikai eszköze, ugyanaz mint a benq csak 10-20szoros aron, olasz designban. Kepre hajszál pontosan ugyanaz. Mondom ezt ugy hogy nem egy sim2 jart nalam. Vicc úgy ahogy van. Egyetlen pozotivima van a picit jobb optika. Legutóbb egy sim2 crystlah 4 uhdt tettem egy benq w2000 melle es hat mit mondjak
A régi 3 chipes gepeik jok voltak, de ezek az 1 chipesek vicc kategoria ennyiert.Szoval szerintem az elsok lesznek akik a kínaiak miatt lehuzzak a rolót.
Egy valamihez ertenek az a design (amit a kinaiak mar persze le is koppintottak) meg a marketing.
A Sim2-t jelenleg az olasz állam tartja el, nem a bevételei.
-
Vhiktor
nagyúr
-
m3ss
veterán
ha vkit esetleg erint, lehet eu-s adoszammal afamentesen vasarolni majd elvileg a TNM-et. vagyis le fogjak vamolni, csak majd xgimi utolag visszafizeti ezt. kickstarter befejezese utan ki kell fizetni az arat, majd megadni nekik az adoszamot es ellenorzes utan ha minden stimmel (pl shipping adress ugyanaz, mint a ceg bejegyzett cime) akkor utolag fogjak visszautalni az osszeget.
4k@120hz-hez meg dupla chip fog kelleni, egyelore csak fogadni kepes a 120hz-es jelet de csak 60 hz-et tol ki magabol. azert az ciki, hogy hirdetik nagy betukkel, hogy 4k@120hz-et tud..csak kovetkezo modellek fognak ilyet tudni.
-
powerup2
addikt
Azt azért nem árt megemlíteni hogy az új Sim2 is ez alapján készülnek !!!
-
Vhiktor
nagyúr
Megjelent az optoma uhz78 teszt mondoprojoson. Mar amikor meglattam a klasszikus optoma menüt abban pillanatban kirazott a hideg, hogy ettől nagyon tavol maradjak. Nem is lett valami acelos foleg ezen az aron.
-
Márton
nagyúr
Azt mondta a Sony, hogy kicserélik, de nem tudjak garantálni, hogy az új nem lesz rosszabb…

vhiktor
megzavart az “és” szó. Konvergencia ÉS cam3ss
nem tudom mi bajod velem, de folyamatosan piszkálódsz
azért kell hozzád türelem és fegyelem a kommunikációban.egyébként befizettem én is a ks-re és feliratkoztam, bár nem vagyok az elején. Én lennék a legboldogabb, ha potom pénzért újra felszállhatnék a DLP vonatra.
"Azt mondta a Sony, hogy kicserélik, de nem tudjak garantálni, hogy az új nem lesz rosszabb…"
Csak nekem hiányzik itt a vége? És kicsérélték? És az is olyan vagy rosszabb?
-
m3ss
veterán
Ugyan. Beci ezert tunt el, ebben a topicban a hejesiras az kerulendo

Hmm gamerek mindnehol. Csinaljunk egy (dlpvslcd) klant. Es osszecsomagoljuk a monitor elott uldogelo genz kolykoket. KP-val egymast TKzhatjuk majd ott is
Amugy pc gaminget mar evtizedekkel ezelott abbahagytam csalok miatt. Azota csak rosszabb lett a helyzet.
Ezt a bf6ote megvettem en is, de nem tetszett megjeleneskor. Bf1, blackout, sw battlefront2, bf2042. Ezeket csiptem anno. -
Joshi
titán
Én az XW5000-en ~11000-es kontrasztot mértem, de mondjuk denevérbarlangban legyen 9-10000. Én egy készülék miatt nem vonnék le messzemenő következtetéseket. Mondjuk én nem olvasom a nemzetközi projektoros fórumokat, de ha alapvetően probléma lenne az XW szériával, annak mára már legalább akkora vízhangja lenne, mint anno a VW széria kontrasztvesztéses sztorija. Mindenesetre beszédes az is, hogy hamar frissítették a szériát (5100, 6100, 8100).
"vízhangja"
Jáj, jó lesz az visszhangnak is.
-
Vhiktor
nagyúr
-
makkmarce
őstag
bevallom nem jatszok evek ota. pedig fenykoromban kompetitiv gamerkedtem is.
kicsit le vagyok maradva. siman tudjak full detail mellett a 4k 120 fps-t. de most lesokkolodtam. 1.5 m egy rtx 5090 amire google azt irja hogy viszi mindenben, 1.5m egy grafikus kartya? hogymiiiii
azt hittem 300-400k egy top kartya.és a ram árakat még nem is láttad
-
-KP-
veterán
A BF6 ritkán jól optimalizált játék. Szinte párját ritkítja. Ne ebből indulj ki.
-
Khaosz55
addikt
de konzolok nem nagyon tudnak ilyet, vagy igen? pc-n milyen gep kell ahhoz, hogy fps-t jatszal 4k 120 fps-el? bar lehet mas jatekra is jo. max detailben van egyaltalan olyan kartya ami tudja ezt? kivancsi vagyok. engem is erdekel a 120hz, lehet veszek vmi gput es lovoldozok majd 120hz-en.
Játékfüggő, illetve erősen garfikai beállítás függő. Illetve létezik upscaling is direkt a 4K miatt. Nekem 4080 lazán viszi BF6-ban 3440x1440-et (wide 2k) 120fps-el. Amúgy ha gamelni sokkal eredményesebben lehet monitoron és egyáltalán nem szükséges a 4K.
-
-KP-
veterán
kicsit le vagyok maradva. siman tudjak full detail mellett a 4k 120 fps-t. de most lesokkolodtam. 1.5 m egy rtx 5090 amire google azt irja hogy viszi mindenben, 1.5m egy grafikus kartya? hogymiiiii
azt hittem 300-400k egy top kartya.Szerencse, hogy dlp-n még a 1080p is jól néz ki és elég éles. Harmad olyan erős gép kell alá kb. mint 4k-ra.
-
m3ss
veterán
azt hittem 300-400k egy top kartya. -
m3ss
veterán
de konzolok nem nagyon tudnak ilyet, vagy igen? pc-n milyen gep kell ahhoz, hogy fps-t jatszal 4k 120 fps-el? bar lehet mas jatekra is jo. max detailben van egyaltalan olyan kartya ami tudja ezt? kivancsi vagyok. engem is erdekel a 120hz, lehet veszek vmi gput es lovoldozok majd 120hz-en.
lehet veszek vmi gput es lovoldozok majd 120hz-en.
mmint 1080p 120hz-en. mert csak azt tudja sajna. -
Joshi
titán
2023 januárban kaptam Szepitől egy xw7000-et tesztre. Az hasonló élesség és megjelenítés tekintetében hasonló volt és annak a kontrasztja is 6000:1 körül állt meg. Írtam is róla egy tesztet, de Szepi cenzurázta, így csak a HKV fórumon jelent meg. Pontosan tudtam, hogy milyen hibái, gyermekbetegségei vannak a Sony-nak. Az okát is felfedték később, amiről szintén a HKV fórumon lehetett olvasni és Lars Mette is forgatott róla videót.
Éppen vhiktor személye volt arra a garancia, hogy bele mertem ugrani látatlanban. Mégis csak Nyugat Európa egyik legeleismertebb ISF kalibrátora, aki Oscar díjas művekben közreműködik. Ha ő azt mondja minden f@sza a géppel és nyugodtan megvehetem, akkor eszembe sem jut, hogy nem így van.
Így utólag jobban jártam volna, ha személyesen nézem meg a gépet, de abban az időben a privát családi helyzetem ezt nem tette lehetővé. 1 éves történet, nem is hallottátok tőlem sosem, nem akartam bűnbakot keresni és nem is akartam vhiktort negatív színben feltüntetni.
Persze akkor megkérdeztem, hogy hogyan nem vették ezt észre, erre kaptam azt a választ elsőre, hogy 115" és nem igazán tűnt fel... aztán hogy biztos nem volt ilyen és biztosan a szállítás alatt történt vele valami. (én hoztam haza gondosan, gyári csomagolásában Zsámbékról)
Visszanéztem az akkori privát levelezésemet az előbb, nehogy valótlant állítsak.
Úgyhogy ez egy így sikerült vásárlás lett és ennek hatására elment a kedvem a sony-tól. Az eladó korrekt volt, felajánlotta, hogy visszavásárolja a készüléket. Én inkább úgy döntöttem, hogy garanciáztatom, és úgy voltam vele, hogy megvásároltam magamnak a jogot, hogy szidjam a Sony-t.
Ahogy mondod, mindegyik gyártónak van vaj a füle mögött. A Sony-nak és a JVC-nek is. Inhomogenitás, világító sarkok, még éppen belefér pixelhibák, amik a gyártó szerint még "elmegy" kategória...
De itt a képhiba, vagy zaj a valerion-nál, ami M.R. szerint van, vhiktor szerint nincs, mert ő nem látta. Mondjuk fenti dolgok miatt én ezeket a kijelentéseket fenntartásokkal kezelem már...
A kínaiakat meg majd meglátjuk. Majd ha 2 év múlva is megbízhatóan működik a titan, vagy éppen a valerion, akkor már lehet bízni, hogy az MKII-vel, vagy MKIII-mal nem lősz mellé. Bár ennyi pénzért vehetsz egyszerre 5 darabot egy NZ800 áráért, aztán évekig elvagy vele. Na jó, ez csak vicc, de mégis van benne valami.Én az XW5000-en ~11000-es kontrasztot mértem, de mondjuk denevérbarlangban legyen 9-10000. Én egy készülék miatt nem vonnék le messzemenő következtetéseket. Mondjuk én nem olvasom a nemzetközi projektoros fórumokat, de ha alapvetően probléma lenne az XW szériával, annak mára már legalább akkora vízhangja lenne, mint anno a VW széria kontrasztvesztéses sztorija. Mindenesetre beszédes az is, hogy hamar frissítették a szériát (5100, 6100, 8100).
-
m3ss
veterán
-
m3ss
veterán
hat juniusban megvakulunk a 6200 lumentol boost modban. crichton jurassic parkot olvasom, csak ennyi. nincs mit erteni ezen, csak hypolom a temus krisztit.
de nem lesz ebbol soroskorso. pali, szepi meg cseneles kellene ehhez nem a kickstarter. ha hatszazert ha el tudnak adni egy ls5ot, akkor ezt milliokert is el tudnak
na jo nezek inkabb vmit amig van feketeszintem
-
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
Én bevallom berendeltem és le is mondtam. Nekem nagyon kéne a lens memory és a normális 24p. Adott esetben egy jól működő anti RBE. Mivel ezeket nem sikerült kigyalulni megjelenésre, dobtam a bulit.És mivel játszanék is a 4k 120Hz, majd a 2. generáció elhozza ezt is. De addig nem leszek bétatesztelő.
En is erősen gondolkodom a visszamodason. Juniusig meg várok, hátha javítják.
-
m3ss
veterán
Én bevallom berendeltem és le is mondtam. Nekem nagyon kéne a lens memory és a normális 24p. Adott esetben egy jól működő anti RBE. Mivel ezeket nem sikerült kigyalulni megjelenésre, dobtam a bulit.És mivel játszanék is a 4k 120Hz, majd a 2. generáció elhozza ezt is. De addig nem leszek bétatesztelő.
utolso pillanatban is lemondhatod. tuti lesz lencse memoria, ott virit a reklamanyagban.
mivel tudod kihasznalni a 4k 120hz-et? -
m3ss
veterán
-
Janaboy
Topikgazda
Azt mondta a Sony, hogy kicserélik, de nem tudjak garantálni, hogy az új nem lesz rosszabb…

vhiktor
azért kell hozzád türelem és fegyelem a kommunikációban.egyébként befizettem én is a ks-re és feliratkoztam, bár nem vagyok az elején. Én lennék a legboldogabb, ha potom pénzért újra felszállhatnék a DLP vonatra.
Legalább van/volt egy új géped, amit el tudsz/tudtal adni..
-
Vhiktor
nagyúr
Konvergencia hiba (amit nem lehetett normálisan beállítani) és nem lehetett fókuszba hozni. Ha a közepe volt éles, akkor a szélei nem. Vagy épp fordítva. A vonalakat nem tudta megjeleníteni normálisan. Csupa olyan dolog, ami vhiktornak nem szúrt szemet, amikor beállította. Azt mondta, hogy 115"-on nézte és neki nem tűnt fel.... mivel előtte ő kalibrálta és állította be az előző tulajnál. Csak azért vettem meg, mert azt mondta minden ok vele. De legalább a kontraszt jó volt.... akinek csak az fontos. Mondtam, egy párszázezres gépnek sem bocsájtanám meg amit láttam, nem még egy több milliósnak...
Úgyhogy pontosan tudtam, hogy mik a gyengeségei gépnek, aminek utána is kérdeztem. És biztam a szakavatott szemekben, amik nem tudnak hibázni.
De ez nem ennek a topiknak a témája. De ha ez normális, akkor nincs egy szavam sem...
A paneligaztast megcsinaltam, azzal kezdtem, nalam ez a sony nem ilyen volt. Ez baromi nagy hiba, ez valószínűleg filmekkel is latszik, de feliratokon egészen biztos.
-
Morph76
senior tag
-
Vhiktor
nagyúr
Igen ezt hallottam. Azt viszont garantálom hogy ha nalam lattad volna hanyattestel volna. Valószínűleg ott gyari beállításokkal ment kalibralatlanul,.nezhetetlen képpel.
Voltak kint mas magyarok is az isen, ugyanazt mondták mint Te, viszont amikor meglattak azt a peldanyt ami nalam volt, hat meglepődtek, nem kicsit. -
Vhiktor
nagyúr
Kíváncsi lennék hogy az országból vagy innen a topikbol hányan rendeltek elo az xgimit.
-
m3ss
veterán

vhiktor
irtam az adamantiumos dolgot, veled amugy nincs bajom. de majd probalom tultenni magam ezen az oriasi trauman es nem piszkalodom
-
Khaosz55
addikt
Konvergencia hiba (amit nem lehetett normálisan beállítani) és nem lehetett fókuszba hozni. Ha a közepe volt éles, akkor a szélei nem. Vagy épp fordítva. A vonalakat nem tudta megjeleníteni normálisan. Csupa olyan dolog, ami vhiktornak nem szúrt szemet, amikor beállította. Azt mondta, hogy 115"-on nézte és neki nem tűnt fel.... mivel előtte ő kalibrálta és állította be az előző tulajnál. Csak azért vettem meg, mert azt mondta minden ok vele. De legalább a kontraszt jó volt.... akinek csak az fontos. Mondtam, egy párszázezres gépnek sem bocsájtanám meg amit láttam, nem még egy több milliósnak...
Úgyhogy pontosan tudtam, hogy mik a gyengeségei gépnek, aminek utána is kérdeztem. És biztam a szakavatott szemekben, amik nem tudnak hibázni.
De ez nem ennek a topiknak a témája. De ha ez normális, akkor nincs egy szavam sem...
Hát ez nagyon durva. Nz-ken ilyet nem látsz.
-
powerup2
addikt
Valeriont megnezhette nalam bárki aki akarta. Az nem csak kalibralason volt nalam mint az emlitett sony hanem rendes teszten.
En elhsizem mbr-nek hogy az ő gépével baj van, az enyémmel nem volt, filmek kozben semmi zajosodas nem volt látható bekapcsolt rbe mellett sem, direkt figyeltem ugy hogy 20szor egymas utan ki be kapcsoltam, még a videók is megvannak róla.Arról is tudok, hogy állítólag ISE-n marha nagy konvergencia hiba es kromatikus aberracio volt a valeronin. En nem vettem részt az isen igy nem tudom. De azt tudom hogy azon ami nalam volt semmi ilyen hiba nem volt, aki megnezte nalam mindenki meg is tudja erősíteni
Az en tapasztalatom ele meg nem helyezem senki másét, akkor sem ha valaki ezt akarna. En elhsizem hogy másnak baja van másik modellel, de akkor mas is higgye el hogy azzal nem volt ami nalam volt, ezt elvarom.
Mi láttuk a valeriont hát ott nem estünk hanyat de a mozinak szánt helység is ...
-
Vhiktor
nagyúr
En varom továbbra is mbrtol a bizonyitekot hogy mi az a marha nagy zajosodas amit lat, amit mas nem, kulonben tele lennenek vele a kulfoldi fórumok, ha viszonylag altalanos jelenség lenne. Xgimi esetben jol látható hog problémas.
En eddig 2 valeriont lattam, egyiknek sem volt ilyen jellegű hibája. Közelről nézve sotet szurke homogen teszt kepet latszik a dithering, de ez minden dlpre igaz(amiket eddig láttam az összesen jelen volt, legyen az christie, barco, runco, sim2, 1 vagy 3 chipes, stb), rbet bekapcoslva egy hangya ...nyit picit erősebb lett 10 cmrol vizslatva a kepet. Viszont mbr nem erről beszél vagy csak rosszul fejezi ki magát. Ebből.filmek eseteben semmi nem latszik, de meg nezesi tavolsagbol sem, teszt képen sem.
-
mandju
senior tag

vhiktor
-
Vhiktor
nagyúr
Nem piszkálódásként, de 1 chip DLP-n milyen a konvergencia hiba? A CA ok, azt tudom. Meg laser speckle-t is láttam már. Vagy mire gondolsz?
m3ss
nem érted, vagy nem akarod érteni... a sony listaáron 15.000€ volt. A benq mennyi? Pont ezt írtam. Párszáz ezres géptől is gáz (behelyettesítve ez a 1070+) a sonytól meg még gázabb.Kromatikus aberráció, hasonlóan néz ki mint a konvergencia hiba (valoban 1 chipes gepnel nincs konvergencia hiba)azert irtam igy le hogy mindenki tudja miről van szó.
Nem veszem piszkalodasnak.
-
Janaboy
Topikgazda
2023 januárban kaptam Szepitől egy xw7000-et tesztre. Az hasonló élesség és megjelenítés tekintetében hasonló volt és annak a kontrasztja is 6000:1 körül állt meg. Írtam is róla egy tesztet, de Szepi cenzurázta, így csak a HKV fórumon jelent meg. Pontosan tudtam, hogy milyen hibái, gyermekbetegségei vannak a Sony-nak. Az okát is felfedték később, amiről szintén a HKV fórumon lehetett olvasni és Lars Mette is forgatott róla videót.
Éppen vhiktor személye volt arra a garancia, hogy bele mertem ugrani látatlanban. Mégis csak Nyugat Európa egyik legeleismertebb ISF kalibrátora, aki Oscar díjas művekben közreműködik. Ha ő azt mondja minden f@sza a géppel és nyugodtan megvehetem, akkor eszembe sem jut, hogy nem így van.
Így utólag jobban jártam volna, ha személyesen nézem meg a gépet, de abban az időben a privát családi helyzetem ezt nem tette lehetővé. 1 éves történet, nem is hallottátok tőlem sosem, nem akartam bűnbakot keresni és nem is akartam vhiktort negatív színben feltüntetni.
Persze akkor megkérdeztem, hogy hogyan nem vették ezt észre, erre kaptam azt a választ elsőre, hogy 115" és nem igazán tűnt fel... aztán hogy biztos nem volt ilyen és biztosan a szállítás alatt történt vele valami. (én hoztam haza gondosan, gyári csomagolásában Zsámbékról)
Visszanéztem az akkori privát levelezésemet az előbb, nehogy valótlant állítsak.
Úgyhogy ez egy így sikerült vásárlás lett és ennek hatására elment a kedvem a sony-tól. Az eladó korrekt volt, felajánlotta, hogy visszavásárolja a készüléket. Én inkább úgy döntöttem, hogy garanciáztatom, és úgy voltam vele, hogy megvásároltam magamnak a jogot, hogy szidjam a Sony-t.
Ahogy mondod, mindegyik gyártónak van vaj a füle mögött. A Sony-nak és a JVC-nek is. Inhomogenitás, világító sarkok, még éppen belefér pixelhibák, amik a gyártó szerint még "elmegy" kategória...
De itt a képhiba, vagy zaj a valerion-nál, ami M.R. szerint van, vhiktor szerint nincs, mert ő nem látta. Mondjuk fenti dolgok miatt én ezeket a kijelentéseket fenntartásokkal kezelem már...
A kínaiakat meg majd meglátjuk. Majd ha 2 év múlva is megbízhatóan működik a titan, vagy éppen a valerion, akkor már lehet bízni, hogy az MKII-vel, vagy MKIII-mal nem lősz mellé. Bár ennyi pénzért vehetsz egyszerre 5 darabot egy NZ800 áráért, aztán évekig elvagy vele. Na jó, ez csak vicc, de mégis van benne valami.Mi lett a gari vége amúgy?
-
m3ss
veterán
de ertem. es nem mondtam, hogy ez rendben lenne. gaz. nekem se tetszene. csak megjegyeztem, hogy en mit tapasztaltam egy masik geppel.
marmint a jelenseg gaz. szerintem viszont ez a korrekt hozzallas, amit leirt a Viktor az utolso bekezdeseben. na ilyet nem fogsz itt latni bizonyos emberektol
en legalabb kaptam egy ajandek uj izzot a benqtol szolidaritasbol, kicserelni nem akartak...azt mondtak mind hasonlo lesz. sima 1070-el ugyanez volt haveromnal.
gyartasi szorastol en is felek azert, meg uniformitastol tnm-nel. mit dob majd a gep...en megkockaztatom. dlpk oshazajaban eladom siman. te mondjuk meg mindig vehetsz majd egy valogatott peldanyt 2x ennyiert 3 honap mulva

-
mandju
senior tag
Szoval nalam a sony 1 estet toltott, elso sorban abból a szempontból hogy degradalodott-e, rendben van e kontraszt aranya (ha nem.megy vissza az eladonak) es kapjon egy gyors kalibralast.
En ennyit láttam a gépből, Taki elegedett volt az élességével es homogenitasaval is, az itt agyinndicsert tuningolt ráncos q750i után is, valamint egy epson ls12000 utan is.Sajnos azóta kiderult hogy eleg sok baj van ezekkel a gepekkel, fel ev alatt 3 olyan xw5000-el is tallakoztam amin ettől sokkal szembetunobb hiba volt, konkrétan a kép közepén 30-40%ban elszíneződött kép, zajosodas, beeges szerű tünetek. Ezek kalobralas során is azonnal láthatóak, mem kell külön tesztelni oket.
Garanciában ezeket mind javították, igy garanciás gep vétele esetén semmilyen rizikó nem volt, max egy kis kellemetlenség amig javítottak oket.
Szoval sajnálom, hogy nem vettem észre, akkora hibája viszont nem volt hogy kalibralas során feltunjon az ilyen jellegu problema.
Nem kell sajnálnod. Nem bűnbakot keresek. A döntéseimért vállalom a felelősséget.

-
m3ss
veterán
Nem piszkálódásként, de 1 chip DLP-n milyen a konvergencia hiba? A CA ok, azt tudom. Meg laser speckle-t is láttam már. Vagy mire gondolsz?
m3ss
nem érted, vagy nem akarod érteni... a sony listaáron 15.000€ volt. A benq mennyi? Pont ezt írtam. Párszáz ezres géptől is gáz (behelyettesítve ez a 1070+) a sonytól meg még gázabb.de ertem. es nem mondtam, hogy ez rendben lenne. gaz. nekem se tetszene. csak megjegyeztem, hogy en mit tapasztaltam egy masik geppel.
marmint a jelenseg gaz. szerintem viszont ez a korrekt hozzallas, amit leirt a Viktor az utolso bekezdeseben. na ilyet nem fogsz itt latni bizonyos emberektol
en legalabb kaptam egy ajandek uj izzot a benqtol szolidaritasbol, kicserelni nem akartak...azt mondtak mind hasonlo lesz. sima 1070-el ugyanez volt haveromnal.
-
Vhiktor
nagyúr
Valeriont megnezhette nalam bárki aki akarta. Az nem csak kalibralason volt nalam mint az emlitett sony hanem rendes teszten.
En elhsizem mbr-nek hogy az ő gépével baj van, az enyémmel nem volt, filmek kozben semmi zajosodas nem volt látható bekapcsolt rbe mellett sem, direkt figyeltem ugy hogy 20szor egymas utan ki be kapcsoltam, még a videók is megvannak róla.Arról is tudok, hogy állítólag ISE-n marha nagy konvergencia hiba es kromatikus aberracio volt a valeronin. En nem vettem részt az isen igy nem tudom. De azt tudom hogy azon ami nalam volt semmi ilyen hiba nem volt, aki megnezte nalam mindenki meg is tudja erősíteni
Az en tapasztalatom ele meg nem helyezem senki másét, akkor sem ha valaki ezt akarna. En elhsizem hogy másnak baja van másik modellel, de akkor mas is higgye el hogy azzal nem volt ami nalam volt, ezt elvarom.
Szoval nalam a sony 1 estet toltott, elso sorban abból a szempontból hogy degradalodott-e, rendben van e kontraszt aranya (ha nem.megy vissza az eladonak) es kapjon egy gyors kalibralast.
En ennyit láttam a gépből, Taki elegedett volt az élességével es homogenitasaval is, az itt agyinndicsert tuningolt ráncos q750i után is, valamint egy epson ls12000 utan is.Sajnos azóta kiderult hogy eleg sok baj van ezekkel a gepekkel, fel ev alatt 3 olyan xw5000-el is tallakoztam amin ettől sokkal szembetunobb hiba volt, konkrétan a kép közepén 30-40%ban elszíneződött kép, zajosodas, beeges szerű tünetek. Ezek kalobralas során is azonnal láthatóak, mem kell külön tesztelni oket.
Garanciában ezeket mind javították, igy garanciás gep vétele esetén semmilyen rizikó nem volt, max egy kis kellemetlenség amig javítottak oket.
Szoval sajnálom, hogy nem vettem észre, akkora hibája viszont nem volt hogy kalibralas során feltunjon az ilyen jellegu problema.
-
mandju
senior tag
m3ss
nem érted, vagy nem akarod érteni... a sony listaáron 15.000€ volt. A benq mennyi? Pont ezt írtam. Párszáz ezres géptől is gáz (behelyettesítve ez a 1070+) a sonytól meg még gázabb. -
m3ss
veterán
A kínaiakat meg majd meglátjuk. Majd ha 2 év múlva is megbízhatóan működik a titan, vagy éppen a valerion, akkor már lehet bízni, hogy az MKII-vel, vagy MKIII-mal nem lősz mellé. Bár ennyi pénzért vehetsz egyszerre 5 darabot egy NZ800 áráért, aztán évekig elvagy vele. Na jó, ez csak vicc, de mégis van benne valami.nekem a 1070+ volt ilyen. ott nem csak elesseg volt vagy jobb vagy bal oldalas, hanem a szinek is kicsit. egyik oldal par szaz kelvinnel melegebb volt
menjetek el valeriont demozni. komolyabb osszeget mernek ratenni, hogy 0.8x tavrol nem fogjatok tudni megmondani, hogy be van-e kapcsolva az anti rbe. no comment ebbe belekotni.
ugy is lecserelned 2 ev mulva a legujabb modellre, nem?
valljuk be, tul kommersz ez neked ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
de amugy jogos, en is kivancsi vagyok mennyire tartosak ezek a kinai cuccok. -
Vhiktor
nagyúr
A kínaiakat meg majd meglátjuk. Majd ha 2 év múlva is megbízhatóan működik a titan, vagy éppen a valerion, akkor már lehet bízni, hogy az MKII-vel, vagy MKIII-mal nem lősz mellé. Bár ennyi pénzért vehetsz egyszerre 5 darabot egy NZ800 áráért, aztán évekig elvagy vele. Na jó, ez csak vicc, de mégis van benne valami.Valeriont megnezhette nalam bárki aki akarta. Az nem csak kalibralason volt nalam mint az emlitett sony hanem rendes teszten.
-
mandju
senior tag
Az XW5000 is ilyen, vagy még ilyenebb. Anno meg is jegyeztem valami nem stimmel az élességgel. Mondjuk nekem a széleknél nem volt ennyire mosott. Gondolom példány függő is. Egyébként filmeknél ezt te nem fogod látni. Persze érthető hogy egy XW7000 azért már az az árszint, ahol ilyet tényleg nem akar látni az ember. Vhiktor szerintem csak a kalibrálásra figyelt. Hozzáteszem egy mozis projektoron az ember nem excel táblázatokat akar nézni, de nyilván lesz olyan user aki azt akar rajta nézni.
Ugye volt szó az interpolációról is. A Sony legalacsonyabb beállításában teljesen vállalható, pont arra való, hogy a 24p kevés képkockáját kompenzálja némileg. Mindig lesz olyan akinek nem jó, nem felel meg semmi. Sajnos pont ettől lesz vita mindig egy ilyen fórumon. Nincs tökéletes projektor, meg semmilyen más kütyü.2023 januárban kaptam Szepitől egy xw7000-et tesztre. Az hasonló élesség és megjelenítés tekintetében hasonló volt és annak a kontrasztja is 6000:1 körül állt meg. Írtam is róla egy tesztet, de Szepi cenzurázta, így csak a HKV fórumon jelent meg. Pontosan tudtam, hogy milyen hibái, gyermekbetegségei vannak a Sony-nak. Az okát is felfedték később, amiről szintén a HKV fórumon lehetett olvasni és Lars Mette is forgatott róla videót.
A kínaiakat meg majd meglátjuk. Majd ha 2 év múlva is megbízhatóan működik a titan, vagy éppen a valerion, akkor már lehet bízni, hogy az MKII-vel, vagy MKIII-mal nem lősz mellé. Bár ennyi pénzért vehetsz egyszerre 5 darabot egy NZ800 áráért, aztán évekig elvagy vele. Na jó, ez csak vicc, de mégis van benne valami. -
Vhiktor
nagyúr
Nekem nem tunt fel de en csak kalibraltam, nem teszteltem, nem neztem meg rajta egyetlen filmet sem. Kalibraltam, majd 5 perc alatt leellenoriztem egy sdr es egy hdr filmmel. Nem néztem külön sem homogenotast, sem elesseg ábrát, se semmilyen mast. Fillmekbe belelporgetve par perc alatt nem tűnt fel.
Őszintén szólva nem is érdekelt ez a resze hogy figyeljem, kizárólag csak a kalibralas volt fontos, semmi mas.
Igy gyors bepillantas alatt nem volt rosszabb mint barmelyik másik amit lattam. -
Joshi
titán
Az XW5000 is ilyen, vagy még ilyenebb. Anno meg is jegyeztem valami nem stimmel az élességgel. Mondjuk nekem a széleknél nem volt ennyire mosott. Gondolom példány függő is. Egyébként filmeknél ezt te nem fogod látni. Persze érthető hogy egy XW7000 azért már az az árszint, ahol ilyet tényleg nem akar látni az ember. Vhiktor szerintem csak a kalibrálásra figyelt. Hozzáteszem egy mozis projektoron az ember nem excel táblázatokat akar nézni, de nyilván lesz olyan user aki azt akar rajta nézni.
Ugye volt szó az interpolációról is. A Sony legalacsonyabb beállításában teljesen vállalható, pont arra való, hogy a 24p kevés képkockáját kompenzálja némileg. Mindig lesz olyan akinek nem jó, nem felel meg semmi. Sajnos pont ettől lesz vita mindig egy ilyen fórumon. Nincs tökéletes projektor, meg semmilyen más kütyü. -
mandju
senior tag
milyen meglepetesek ertek amikor megvetted? fura ez, mert ennyi tapasztalattal (most kivetelesen nem gunyolodom
) azert tudja az ember hogy mire szamitson. pont azt hozta szemre a 6100 nekem egy rovid demo alatt amire szamitottam.
persze homogenitasbeli problemakat, esetleges elszinezodeseket sarokban nem fogok levagni fel ora film demozas kozben. de fenysuruseget, elesseget, adl kontrasztot lehet latni tesztekbol is.
nem pont ilyen gondod volt vele, hogy nem volt homogen az elesseg, meg elszinezodesek voltak fekete vagy feher homogen kepen?Konvergencia hiba (amit nem lehetett normálisan beállítani) és nem lehetett fókuszba hozni. Ha a közepe volt éles, akkor a szélei nem. Vagy épp fordítva. A vonalakat nem tudta megjeleníteni normálisan. Csupa olyan dolog, ami vhiktornak nem szúrt szemet, amikor beállította. Azt mondta, hogy 115"-on nézte és neki nem tűnt fel.... mivel előtte ő kalibrálta és állította be az előző tulajnál. Csak azért vettem meg, mert azt mondta minden ok vele. De legalább a kontraszt jó volt.... akinek csak az fontos. Mondtam, egy párszázezres gépnek sem bocsájtanám meg amit láttam, nem még egy több milliósnak...
-
Ijk
félisten
-
-KP-
veterán
-
m3ss
veterán
Azt a gépet szerintem az eladó személye adta el. Ha te hirdetted volna, még mindig fent lenne…
Anno én is vhiktor ajánlására vettem meg a sony xw7000-et, mert a személye garancia volt és adtam a véleményére és a szemére… a többi már történelem. Párszázezer bukó pár hét alatt…
De nincs harag. Csak már nem bízom ilyen téren másban, csak a saját szememben.milyen meglepetesek ertek amikor megvetted? fura ez, mert ennyi tapasztalattal (most kivetelesen nem gunyolodom
) azert tudja az ember hogy mire szamitson. pont azt hozta szemre a 6100 nekem egy rovid demo alatt amire szamitottam.
persze homogenitasbeli problemakat, esetleges elszinezodeseket sarokban nem fogok levagni fel ora film demozas kozben. de fenysuruseget, elesseget, adl kontrasztot lehet latni tesztekbol is.
nem pont ilyen gondod volt vele, hogy nem volt homogen az elesseg, meg elszinezodesek voltak fekete vagy feher homogen kepen? -
mandju
senior tag
Azt a gépet szerintem az eladó személye adta el. Ha te hirdetted volna, még mindig fent lenne…
Anno én is vhiktor ajánlására vettem meg a sony xw7000-et, mert a személye garancia volt és adtam a véleményére és a szemére… a többi már történelem. Párszázezer bukó pár hét alatt…
De nincs harag. Csak már nem bízom ilyen téren másban, csak a saját szememben. -
powerup2
addikt
-
m3ss
veterán
-
Ijk
félisten
-
m3ss
veterán
Nekem megfelel egy rec709-es kínai gép is 6000:1 natív kontraszttal.
A lényeg az alternatíva 200-600k szegmensben, kb. itt mozog a régi dlp-k 90%-a.
Ha lenne időm többet vetíteni sem szánnék többet rá 600k-ál, ennyiért meg használt JVC vagy inkább Runco LS-5 tűnik még mindig legjobb opciónak.600k-ert ls-5ot 2026-ban? kerlek ne kezdjuk ezt.
-
Vhiktor
nagyúr
Én nem tudom te milyen gépeket láttál. De egy vizsimes F32 kb. 88% p3 színteret tud. Van olyan is, ami 86% körüli, van amelyik 90-91%. A bright ill. vizsim bright/graphics színkerekesek amik gyengébbek színtérben és jobban szivárványoznak a nagyobb fényerő miatt. A vizsim brightos f22-k emlékeim szerint nem tudnak 100% 709-et, de kalibrálva mégis nagyon kellemes nézhető képük van. Viszont a színkerekük miatt is, jobban szivárványoznak, mint egy vizsimes gép. De Q-nál pl. a Stewart Studiotek szürke vászonnal mindig rácsodálkoztam, milyen kis pénzért, milyen jó képe van. Főleg 40-50 ezrekért amiért több száz darab volt eladó az utóbbi években? Bagó. Illetve a Barco RLM 3 chipes gépem is csak rec709-et tud,de mégis szeretek rajta filmet nézni. Egyszer lehet meglépem majd Csenelessel az írisz tuningot, és akkor lesz 4-5 ezres kontrasztom is, fényerőért cserébe, a szuper képi élesség pedig eleve adott.
Amúgy lehet hi-tech koncepció, de sokunknak akkor is van pc-je, ha nincs vetítő. Szóval a madvr pc-t nem igazán tudom extra költségnek felszámolni. Ha eladnám a vetítőket, a pc akkor is maradna. Illetve annak a mozizónak akinek nincs pc-je,egy külső lejátszót kell venni. Szóval valami úgyis kell, és külső lejátszókból is bőven vannak olyanok, amiből egy pc-t össze lehet rakni..
Jogos a pc resze. De nem mindenki akar madvral vacakolni.
-
Ijk
félisten
40-220k-ert melyek azok a gepek amik tudnak valoban 100% p3-at? Mert a pd gepek nagy resze amik itt evekkel ezelott 400kert mentek(mai erteken ez lehet 600-800k lenne) még a 709 szinteret sem tudták.
Illetve hogy ki tudja valaki használni a p3at ahhoz videprocesszor is kell pl madvr amire megintcsak költeni kell nem keveset, kozben meg a p3 nem látványos ugrás a 709hez képest, sot eleg kicsi,.foleg ha figyelembe vesszük hogy a filmek is ritkan lepik at a 709et. Igy egy jobb kontrasztu gépnek sokkal tobb ertelme van, az profital minden jelenetben.
Nekem megfelel egy rec709-es kínai gép is 6000:1 natív kontraszttal.
A lényeg az alternatíva 200-600k szegmensben, kb. itt mozog a régi dlp-k 90%-a.
Ha lenne időm többet vetíteni sem szánnék többet rá 600k-ál, ennyiért meg használt JVC vagy inkább Runco LS-5 tűnik még mindig legjobb opciónak. -
m3ss
veterán
Ok,de te mennyi idő alatt adtad el az x7900-at? Ha jól látom, fél éve árulod. Ezt pedig ne szurkálódásnak vagy támadásnak vedd, egyszerűen én is úgy látom, hogy lámpás gépet egyre nehezebb lesz eladni. Ráadásul főleg úgy, ha 1-2 lámpacsere és tisztítás árát hozzászámolva már közelíti az újonnan kapható jobb rgb lézeres gépek árát. Itt pedig most elsősorban nem a lens shift teljes hiányával piacra dobott kis fényerejű gépekre gondolok, hanem pl. a xgimire, vagy a hisense c5 és társaira. Őszintén szólva azt se bánnám, ha jelentősen beesne a Christie HD k-m modellek árazása
mar eladhattam volna 600-ert, vetitom korabbi tulajanak. hiba volt nem odaadni.
irtam mar, nem olvasol? aron felul arulom, nem feltetlen akarom eladni mielott megjon az xgimi. mit nezek akkor? mi van ha csusznak es nem kuldik oket juniusban. -
-KP-
veterán
Ok,de te mennyi idő alatt adtad el az x7900-at? Ha jól látom, fél éve árulod. Ezt pedig ne szurkálódásnak vagy támadásnak vedd, egyszerűen én is úgy látom, hogy lámpás gépet egyre nehezebb lesz eladni. Ráadásul főleg úgy, ha 1-2 lámpacsere és tisztítás árát hozzászámolva már közelíti az újonnan kapható jobb rgb lézeres gépek árát. Itt pedig most elsősorban nem a lens shift teljes hiányával piacra dobott kis fényerejű gépekre gondolok, hanem pl. a xgimire, vagy a hisense c5 és társaira. Őszintén szólva azt se bánnám, ha jelentősen beesne a Christie HD k-m modellek árazása
-
m3ss
veterán
Azokat a gépeket az akkori kínálat/ár/képminőség adta el. Ne a mostani árakat és kínálatot nézd!
De még a mai napig használja őket nagyon sok ember. A nem lefingott darabok ma is horror áron vehetők kintről. Christie hd6km van 5000-23000USD áron is.
m3ss
Lehet egyébként példálózni, hogy annyit érnek az ls5-ök (behelyettesíthető) amennyiért külföldön hirdetik, csak hát ott bukik a képlet, hogy azok nem itthon vannak. HA hajlandóak Mo.-ra postázni, akkor ott a posta, vám, áfa költség, rizikó… stb. Ezt valaki helyetted bevállalta, adja oda nettó áron. Hát persze. És megint olyan gépekről beszélsz, amiből nem láttál élőben egyet sem, de azért ajánlja fel mindenki hulladék szobornak. Remek!
Nyilván a felhasználás körülményeitől függ a választás, csak itt nem erről vitáztok.az a lenyeg, hogy elegedettek vagytok, voltatok vele.
KP: 1 nap alatt adta el az x500-at
de amugy teny, hogy pang a lampas piac. -
Vhiktor
nagyúr
Nincs kapkodás a használt jvck után, kb a hasznalt paic halott 3/4 éve. Csak a degradolodott sonyk utan van kapkodás valamilyen érthetetlen okból kifolyólag.
Másrészt meg nagyon érződik a tendencia hogy egyre inkabb nem akarnak venni lámpás gepet legyen az bármennyire is jo. -
-KP-
veterán
40-220k-ert melyek azok a gepek amik tudnak valoban 100% p3-at? Mert a pd gepek nagy resze amik itt evekkel ezelott 400kert mentek(mai erteken ez lehet 600-800k lenne) még a 709 szinteret sem tudták.
Illetve hogy ki tudja valaki használni a p3at ahhoz videprocesszor is kell pl madvr amire megintcsak költeni kell nem keveset, kozben meg a p3 nem látványos ugrás a 709hez képest, sot eleg kicsi,.foleg ha figyelembe vesszük hogy a filmek is ritkan lepik at a 709et. Igy egy jobb kontrasztu gépnek sokkal tobb ertelme van, az profital minden jelenetben.
Én nem tudom te milyen gépeket láttál. De egy vizsimes F32 kb. 88% p3 színteret tud. Van olyan is, ami 86% körüli, van amelyik 90-91%. A bright ill. vizsim bright/graphics színkerekesek amik gyengébbek színtérben és jobban szivárványoznak a nagyobb fényerő miatt. A vizsim brightos f22-k emlékeim szerint nem tudnak 100% 709-et, de kalibrálva mégis nagyon kellemes nézhető képük van. Viszont a színkerekük miatt is, jobban szivárványoznak, mint egy vizsimes gép. De Q-nál pl. a Stewart Studiotek szürke vászonnal mindig rácsodálkoztam, milyen kis pénzért, milyen jó képe van. Főleg 40-50 ezrekért amiért több száz darab volt eladó az utóbbi években? Bagó. Illetve a Barco RLM 3 chipes gépem is csak rec709-et tud,de mégis szeretek rajta filmet nézni. Egyszer lehet meglépem majd Csenelessel az írisz tuningot, és akkor lesz 4-5 ezres kontrasztom is, fényerőért cserébe, a szuper képi élesség pedig eleve adott.
Amúgy lehet hi-tech koncepció, de sokunknak akkor is van pc-je, ha nincs vetítő. Szóval a madvr pc-t nem igazán tudom extra költségnek felszámolni. Ha eladnám a vetítőket, a pc akkor is maradna. Illetve annak a mozizónak akinek nincs pc-je,egy külső lejátszót kell venni. Szóval valami úgyis kell, és külső lejátszókból is bőven vannak olyanok, amiből egy pc-t össze lehet rakni..
-
Q
senior tag
Oszinten szolva ki fogja megvenni ezeket a gépeket ilyen horror aron amikor a szervizelésuk hatalmas kérdőjel, mar az ritkasagsumab megy ha találsz valakit aki eppen hajlandó veluk foglalkozni.
Másrészt amikor töredék aron közel hasonlo kepminoseget fogsz kapni hamarosan, garanciával. Extrém szinten reteg dolog ez.Ezeket a gépeket egyszerűbb szervizelni, mint bármelyik kommersz gépet. Márcsak a moduláris felépítésük miatt is. Az viszont gond, hogy nincsenek már műszerészek. Nem éri meg szervízt üzemeltetni. Minden kollégám becsukta már a saját műhelyét.
A színtérre: akkor miért hozzuk fel mindig a kínai gépek nagy színterét?
-
Vhiktor
nagyúr
-
-KP-
veterán
Oszinten szolva ki fogja megvenni ezeket a gépeket ilyen horror aron amikor a szervizelésuk hatalmas kérdőjel, mar az ritkasagsumab megy ha találsz valakit aki eppen hajlandó veluk foglalkozni.
Másrészt amikor töredék aron közel hasonlo kepminoseget fogsz kapni hamarosan, garanciával. Extrém szinten reteg dolog ez.Ezt most úgy mondod, mintha a használt JCV után aztán lenne kapkodás. Mi se nagyon tudjuk eladni a használt dlp-t. Ti se nagyon tudjátok eladni a használt JVC-t.
-
Vhiktor
nagyúr
Kínai vs. csúcs dlp-vel kapcsolatban..
Csúcs DLP-nek (kifejezetten házimozi kat.) elég masszív objektíve van, miközben kínai gépekben ezekhez képest miniatűr lencse dolgozik. Természetesen minél nagyobb dmd, annál nagyobb objektív, de ezen kívül számos optikai jellemző meghatározza a méretet.
De egy kicsit egyszerűsítsük le fényerőre. 0.47"dmd negyed akkora mint az 1" felületben, viszont hogy tartsd a fényerőt vagy nagyobb blendéjű optikát kell alkalmazni ami növeli jelentősen a méretet, vagy többszörözni a fényforrás fényerejét.
Azaz vagy jelentősen alacsonyabb a kínai gép fényereje a kisebb optikával, vagy pedig többszöröse az egységnyi dmd felületre jutó fényáram, amit alapvetően kétlek mivel nincs semmi akadálya hogy a jóval nagyobb projektoron is ugyanazt a fényáramot alkalmazd.
Feltételezem egy modern csúcs dlp még mindig a választás bizonyos vászonméret és gain felett, kínai gépek pedig ebben a már hagyományos 120-180" kisházimozis vászonméretre alkalmasak. Régi DLP pedig elvérzik a gyenge UHP lámpán, hiába raksz bele csúcs, nagyfényerejű optikát ha egy "gyertya" pislákol a dmd mögött (lézerhez viszonyítva). Cserébe még mindig jó kontrasztot és fényerőt adnak egy 120"-os vásznon, kínai csúcsdlp vagy annak árának töredékéért.
Azért szóljatok ha használt F22 árában (40
-220k) lehet kapni kínait, natív 1:2500 kontraszttal és dci színtérrel.40-220k-ert melyek azok a gepek amik tudnak valoban 100% p3-at? Mert a pd gepek nagy resze amik itt evekkel ezelott 400kert mentek(mai erteken ez lehet 600-800k lenne) még a 709 szinteret sem tudták.
-
Vhiktor
nagyúr
Azokat a gépeket az akkori kínálat/ár/képminőség adta el. Ne a mostani árakat és kínálatot nézd!
De még a mai napig használja őket nagyon sok ember. A nem lefingott darabok ma is horror áron vehetők kintről. Christie hd6km van 5000-23000USD áron is.
m3ss
Lehet egyébként példálózni, hogy annyit érnek az ls5-ök (behelyettesíthető) amennyiért külföldön hirdetik, csak hát ott bukik a képlet, hogy azok nem itthon vannak. HA hajlandóak Mo.-ra postázni, akkor ott a posta, vám, áfa költség, rizikó… stb. Ezt valaki helyetted bevállalta, adja oda nettó áron. Hát persze. És megint olyan gépekről beszélsz, amiből nem láttál élőben egyet sem, de azért ajánlja fel mindenki hulladék szobornak. Remek!
Nyilván a felhasználás körülményeitől függ a választás, csak itt nem erről vitáztok.Oszinten szolva ki fogja megvenni ezeket a gépeket ilyen horror aron amikor a szervizelésuk hatalmas kérdőjel, mar az ritkasagsumab megy ha találsz valakit aki eppen hajlandó veluk foglalkozni.
Másrészt amikor töredék aron közel hasonlo kepminoseget fogsz kapni hamarosan, garanciával. Extrém szinten reteg dolog ez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
76700 - 76601
78027 - 78001 78000 - 77901 77900 - 77801 77800 - 77701 77700 - 77601 77600 - 77501 77500 - 77401 77400 - 77301 77300 - 77201 77200 - 77101 77100 - 77001 77000 - 76901 76900 - 76801 76800 - 76701 76700 - 76601 76600 - 76501 76500 - 76401 76400 - 76301 76300 - 76201 76200 - 76101 76100 - 76001 76000 - 75901 75900 - 75801 75800 - 75701 75700 - 75601 75600 - 75501 75500 - 75401 75400 - 75301 75300 - 75201 75200 - 75101 75100 - 75001 75000 - 74901 74900 - 74801 74800 - 74701 74700 - 74601 74600 - 74501 74500 - 74401 74400 - 74301 74300 - 74201 74200 - 74101 74100 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
Hirdetés
- Valami baja van a tápomnak
- World of Warships
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Harmincegyedik rész
- Suzuki topik
- 25 napos üzemidőt és szuperfényes kijelzőt ígér a Vivo okosórája
- E-book olvasók
- OLED TV topic
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- HP 250 G7 - 15,6" N4020, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, win 11 kompatibilis
- Alienware 500HZ AW2524HF 24,5" Monitor 27% ÁFÁS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 165H 16GB 512GB
- Lenovo Thinkpad L13,13.3",HD,i3-10110U.8GB DDR4,128GB NVMe SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Pl.
mire kijon a gta ugy is megoldjak ezt.
elfogytak az 50ezres f22-ok ebayen..
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

azt hittem 300-400k egy top kartya.
zseni a 3d-je amugy, ha vki nem latta volna meg.