Hirdetés
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- Senki sem beszél róla, de újra elérhető két 30-as sorozatú GeForce
- Meghozta a Windows 11 programgyorsítóját a Microsoft
- A kompakt házak gazdáit vette célba a Maxsun Blackwell architektúrás VGA-ja
- Computex 2026: AI-os évfordulók
- Csendes és ultrakompakttá varázsolható Logitech egér, egyhónapos akkuval
- Nem szereti a Linuxot az NVIDIA RTX Spark
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- ASUS ROG Ally
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bluetooth hangszórók
-
76500 - 76401
77836 - 77801 77800 - 77701 77700 - 77601 77600 - 77501 77500 - 77401 77400 - 77301 77300 - 77201 77200 - 77101 77100 - 77001 77000 - 76901 76900 - 76801 76800 - 76701 76700 - 76601 76600 - 76501 76500 - 76401 76400 - 76301 76300 - 76201 76200 - 76101 76100 - 76001 76000 - 75901 75900 - 75801 75800 - 75701 75700 - 75601 75600 - 75501 75500 - 75401 75400 - 75301 75300 - 75201 75200 - 75101 75100 - 75001 75000 - 74901 74900 - 74801 74800 - 74701 74700 - 74601 74600 - 74501 74500 - 74401 74400 - 74301 74300 - 74201 74200 - 74101 74100 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 08:50 Téma összefoglaló
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
A DLP azért filmesebb, mert a tükrök mikroszekundumos sebessége miatt a kep folyamatos mozgásban van a képkockán belul is. Míg az OLED "megfagyasztja” az idot két képkocka kozott, a DLP "eletben tartja” a fényt a folyamatos tükörváltásokkal, így közelebb áll a klasszikus celluloid vetítés lüktetéséhez.
Térjünkát a 3 Chip DLP gépekre :
Fényfelépítés 3-chipes projektorok gyakran alkalmaznak olyan trükköket a tükrök vezérlésével, amelyek a régi filmvetítők dupla vagy tripla villantását "triple flash" utánozzák. Ez 24 fps-es tartalomnál 144 Hz-es belso frissítést jelent (24 x 6)
Szemkovetés az amikor a szemed mozog a vásznon, a DLP mikroszekundumos villogása segít az agyadnak kitölteni a mozgás közbeni réseket. Az OLED statikus pixeljeinél a szemed átcsuszik az egyik kockáról a másikra, ami egy elmosódott élt eredményez (retinal blur). A DLP vibrálása ezt az elmosódást töri meg, így a mozgás élesebb és természetesebb marad.
Akkor érthető, hogy miért látszik 2x akkora képátlón kicsit kevésbé a filmes szaggatás a dlp-men, mint az OLED-emen. Mondjuk nekem nincs bajom a 24fps-el, nem is használok interpolációt és bfi-t sem. -
Janaboy
Topikgazda
Kedves Fórumozók!
Minden vita állandóan visszatér, vitatkozni szakmai alapokon lehet, de a személyeskedő stílust hagyjátok hátra.
Ha valaki nem ért egyet a másik kijelentésével, azt normális hangnemben, szakmai alapon cáfolhatja!Köszi!
-
Cseneles
őstag
3 Chip DLP esetén a képnek van egyfajta "ütőereje” , színek és a fények közötti átmenetek rendkívül tiszták és élesek. Mozgásmegjelenítése a vetitéstechnika csúcsa. Kendőzetlen őszinteséggel tárja elénk a nyers képminőséget és a filmkészítők eredeti koncepcióját.
-
Cseneles
őstag
Ez azért van, mert többféleképpen értelmezik a mozgásmegjelenítést. Általában az "ahogy látod a képet" van mostanában (és nem az "ahogy az eszköz megjeleníti"). Ezért modják azt pl., hogy a 24fps az OLED-en rosszabb, pedig annak a válaszideje is csak 0,01 ms. A DLP és az OLED nem mossa össze a két egymást követő képkockát, tehát szaggatottabbnak látszik.
A DLP azért filmesebb, mert a tükrök mikroszekundumos sebessége miatt a kep folyamatos mozgásban van a képkockán belul is. Míg az OLED "megfagyasztja” az idot két képkocka kozott, a DLP "eletben tartja” a fényt a folyamatos tükörváltásokkal, így közelebb áll a klasszikus celluloid vetítés lüktetéséhez.
Térjünkát a 3 Chip DLP gépekre :
Fényfelépítés 3-chipes projektorok gyakran alkalmaznak olyan trükköket a tükrök vezérlésével, amelyek a régi filmvetítők dupla vagy tripla villantását "triple flash" utánozzák. Ez 24 fps-es tartalomnál 144 Hz-es belso frissítést jelent (24 x 6)
Szemkovetés az amikor a szemed mozog a vásznon, a DLP mikroszekundumos villogása segít az agyadnak kitölteni a mozgás közbeni réseket. Az OLED statikus pixeljeinél a szemed átcsuszik az egyik kockáról a másikra, ami egy elmosódott élt eredményez (retinal blur). A DLP vibrálása ezt az elmosódást töri meg, így a mozgás élesebb és természetesebb marad.
-
alaves
addikt
A Dlp 0,95-0,97" DMD tükrök bináris sebessége 23Khz+ Magyarul 23000szer képesek másodpercenként poziciot váltani. 8biten 1700/sec
0,47" 10qs
0,65" 12qs
0,68" 15qs
0,95" 12-15qs
0,97" 12,5-15qs
1,38" 15qsDlp panel válaszidő 5-15qs (mikro sec) LCD 1-7ms (milli sec), Gondolom a mikrosec és a millisec közötti váltószámot nem kell leirnom.
Ennek tudatában érdekel , hogy hogyan hozod ki ezek tények alapján az LCD-t győztesnek mozgásmegjelenítés szemponzjából?!

Ez azért van, mert többféleképpen értelmezik a mozgásmegjelenítést. Általában az "ahogy látod a képet" van mostanában (és nem az "ahogy az eszköz megjeleníti"). Ezért modják azt pl., hogy a 24fps az OLED-en rosszabb, pedig annak a válaszideje is csak 0,01 ms. A DLP és az OLED nem mossa össze a két egymást követő képkockát, tehát szaggatottabbnak látszik.
-
Cseneles
őstag
A Dlp 0,95-0,97" DMD tükrök bináris sebessége 23Khz+ Magyarul 23000szer képesek másodpercenként poziciot váltani. 8biten 1700/sec
0,47" 10qs
0,65" 12qs
0,68" 15qs
0,95" 12-15qs
0,97" 12,5-15qs
1,38" 15qsDlp panel válaszidő 5-15qs (mikro sec) LCD 1-7ms (milli sec), Gondolom a mikrosec és a millisec közötti váltószámot nem kell leirnom.
Ennek tudatában érdekel , hogy hogyan hozod ki ezek tények alapján az LCD-t győztesnek mozgásmegjelenítés szemponzjából?!

-
Cseneles
őstag
Tapasztalat hiányában és a félretapasztalások álltal sok badarságot állítatok és beszéltek, mint az ovodában "egy bolond 100-at csinál" tökéletes esete ez a fórum.
-
Cseneles
őstag
Pedig a tények makacs dolgok...
A hét csütörtökén voltam Ausztriában [5D Cine] egy 5D mozi projektoros rendszerén időszakos takarítást elvégezni. Kis erdekesség.. fura módon ide sem tudta az LCD beköltöztetni magát a maga tökéletességével. 2db Christie D16WU-HS projektor üzemel szinkronban szoftveres vezérléssel.
-
mandju
senior tag
Megnéztem a Maverick-es részeket. Az svp setupommal szakavatottnak kell lenni, hogy artifactot lássál. Tudom mit kell nézni. Kíváncsi lennék hogy egy Nz800-900 gyári Fi-vel hogy oldja meg, vagy mésik gépek.
Gondolom ezekről a részekről beszélünk.
[kép] [kép]
Talán itt a rakéta hegyénél enyhe elmosódásos vibrálás kb 0.5 sec ideig. [kép]Ez is kritikus tud lenni Fi szempontból, a vadászgép hátsó függőleges vezérsíkjának elmozdulása. Teljesen altifact mentes. [kép]
ui: ez nem fénykép hanem a filmből kivágott képernyőfotó. Ahol homályos részt lát az ember az a motion blur, amit előszeretettel használnak filmek vágásánál, utómunkánál a gyors jeleneteknél, hogy szándékosan elmossák a mozgást, növelve a mozis hatást.Kösz, hogy vetted a fáradtságot és megnézted. Igen, erre a jelenetre gondoltam.
-
Khaosz55
addikt
Mind a christie, mind a barco 3 chip-es dlp volt. Nem értem a kérdésed. Mindegyik a teljes kép felületén nagyon éles és rajzos volt. Ezt hiányolom a JVC-ből. Lehet, ha 2.5 méter széles vászonra vetítenék kevésbé jönne ki. De 3 méter felett számomra erősen kompromisszumos. A Sony xw7000 pedig egész egyszerűen vállalhatatlan volt az én szememnek. Mindig eszembe jut a feleségem kicsúszott mondata, amikor meglátta a Sony-t… “remélem ezért nem adtál pénzt…”
igaz Ő is a profi dlp-ken szocializálódott. És ebben a tekintetben a z1 sem volt óriási visszalépés.
De én nem csodálkozom ezen, mikor ezekbe a profi gépekbe 2.5 - 5 kg-os lencsék vannak beledugva. És a technológia is alkalmasabb az éles kép megjelenítésére, hisz az egymás melletti pixeleknek nincs hatása egymásra úgy, mint egy lcd-n.
m3ss
visszatérve a FI-re… megnéznél alkalomadtán egy jelenetet? Időbélyeget nem tudok, mert kivágott jelenet. Mielőtt lelövik Maverick-et, nézd meg azt a jelenetet amikor elindulnak a vadászgépek, aztán a kamera oldalra pásztázva mutatja a légvédelmi rakétákat. A rakéták hegyét figyeld. Csóválja, mint a kutya a farkát… láttam Sony-n, JVC NZ9-en, NZ8-on és nálam az NZ800-on high beállítás mellett.De ez csak egy példa. Engem ez teljesen kibillent a filmből. Nem tudnám elviselni.
Megnéztem a Maverick-es részeket. Az svp setupommal szakavatottnak kell lenni, hogy artifactot lássál. Tudom mit kell nézni. Kíváncsi lennék hogy egy Nz800-900 gyári Fi-vel hogy oldja meg, vagy mésik gépek.
Gondolom ezekről a részekről beszélünk.
[kép] [kép]
Talán itt a rakéta hegyénél enyhe elmosódásos vibrálás kb 0.5 sec ideig. [kép]Ez is kritikus tud lenni Fi szempontból, a vadászgép hátsó függőleges vezérsíkjának elmozdulása. Teljesen altifact mentes. [kép]
ui: ez nem fénykép hanem a filmből kivágott képernyőfotó. Ahol homályos részt lát az ember az a motion blur, amit előszeretettel használnak filmek vágásánál, utómunkánál a gyors jeleneteknél, hogy szándékosan elmossák a mozgást, növelve a mozis hatást. -
makkmarce
őstag
Huhh, lassan két éve nem írtam ide. A nappaliban az Epson TW9200+XY oldalfeszített, a hálóban a BenQ W1110+XY fix keretes jól teljesített eddig. Aztán megszületett a harmadik gyerkőc.
A két nagyobb lányommal csak diákat szoktunk nézni este, kiszorultunk a nappaliból. Most kell a csend a picinek. Volt itt elfekvőben egy BenQ TH530, célnak megfelel, egy tv boxxal bedobtam a nagy gyerekszobába, fehér falra. Ment is egy órát. Azóta percenként eldobja a HDMI jelet, aztán keresi, aztán megint megy egy percet. Megint eldobja. HDMI kábel csere más fajtára nem oldotta meg. Okozhatja projektor beállítás? Bármi megoldás ötlet? Tapasztalt ilyet más is BenQ-kal?Köszönöm szépen!
Ellenőrizd, hogy a jel melyik HDMI módot használja. Ha 4k-t kap a projector, érdemes visszarakni 1080p-be, vagy a HDMI színmódot PC RGB-ről YCbCr-re ( 444-ről 422-re, vagy 420-ra), ez kevesebb sávszélességet igényel, kisebb eséllyel dobja el a jelet. Az is lehet, hogy túl magas a frissítési freki, vagy olyanra próbálja váltani a forrás, amit nem szeret a projector. Nem hiszem, hogy csere, az ilyen jel eldobálás szerintem beállítással javítható.
Lehet, hogy a kábel hossza miatt pl 4k-t csak 30hz-en tudja, vagy csak YCbCr 4:2:0-ban. -
Bikkrom
senior tag
Huhh, lassan két éve nem írtam ide. A nappaliban az Epson TW9200+XY oldalfeszített, a hálóban a BenQ W1110+XY fix keretes jól teljesített eddig. Aztán megszületett a harmadik gyerkőc.
A két nagyobb lányommal csak diákat szoktunk nézni este, kiszorultunk a nappaliból. Most kell a csend a picinek. Volt itt elfekvőben egy BenQ TH530, célnak megfelel, egy tv boxxal bedobtam a nagy gyerekszobába, fehér falra. Ment is egy órát. Azóta percenként eldobja a HDMI jelet, aztán keresi, aztán megint megy egy percet. Megint eldobja. HDMI kábel csere más fajtára nem oldotta meg. Okozhatja projektor beállítás? Bármi megoldás ötlet? Tapasztalt ilyet más is BenQ-kal?Köszönöm szépen!
-
Vhiktor
nagyúr
nincs ezzel baj, csak nektek van a legnagyobb hangotok a topikban és sokan vakon követnek benneteket.... érdemes lenne a mondandót úgy indítatni, hogy
- szerintem
- én úgy gondolom
- az én véleményem szerint
mert sokszor itt a topikban minden úgy van előadva, hogy az úgy van és kész. Elég csak visszaolvasni néhány oldalt...Minden támadás nélkül, de azért bízom benne, hogy feltűnik, hogy ebben a hsz-ben hatalmas visszhang is van.
-
Joshi
titán
Szerintetek ezt az ALR vásznat be merjem vállalni? Itt a 100"-os verzió kellene 430$-t ír rá ingyenes szállítással. Aliról ennyiért még nem rendeltem, de egyszerűen nincs ennél olcsóbb forrás.
-
Joshi
titán
nincs ezzel baj, csak nektek van a legnagyobb hangotok a topikban és sokan vakon követnek benneteket.... érdemes lenne a mondandót úgy indítatni, hogy
- szerintem
- én úgy gondolom
mert sokszor itt a topikban minden úgy van előadva, hogy az úgy van és kész. Elég csak visszaolvasni néhány oldalt...Igen, csak te sok millás gépeket hozol fel példaként amik gyakorlatilag beszerezhetetlenek. Azért érzed a különbséget ugye?
-
mandju
senior tag
a keresot is megprobalhatod hasznalni, 2 ev alatt egy kezemen meg tudom szamolni hanyszor hasznalta, megnezed nalam is? meg nalad? te legalabb hasznalod, bar hozzam kepest meg mindig eleg keveset. bar ugye ha en is jurgenekhez jarkalnek tobias altal kalibralt vetitoket nezni, akkor nekem sem kellene
komedia...pedig csodalkoztam is, hogy leszalltal kozenk most beszelgetni kicsit."Le style c'est l'homme même"
-
m3ss
veterán
a keresot is megprobalhatod hasznalni, 2 ev alatt egy kezemen meg tudom szamolni hanyszor hasznalta, megnezed nalam is? meg nalad? te legalabb hasznalod, bar hozzam kepest meg mindig eleg keveset. bar ugye ha en is jurgenekhez jarkalnek tobias altal kalibralt vetitoket nezni, akkor nekem sem kellene
komedia...pedig csodalkoztam is, hogy leszalltal kozenk most beszelgetni kicsit. -
m3ss
veterán
-
mandju
senior tag
-
m3ss
veterán
regi kartya, 1660 super, madvr maxra jaratja. amugy is downclockolva van, mert tapot se artana cserelnem..de nem jatszok gepen, nem nagyon erdekelt, eleg erre.
de majd kiprobalom vmikor akkor. -
Khaosz55
addikt
High-on nézed? 5 sör után sem tudnám, ahogy felidézem az 590-es esetében a High-t.
-
Khaosz55
addikt
A JVC C.M.D. low beállításon ez a jelenet rendben van. Én az NZ800-at ebben az állásban használom. Ahogy írtam enélkül nagyon szzar, low beállítással kevésbé szar, de még mindig messze nem olyan jó, mint amilyen a christie-m volt. Nincs rajta többet mit beszélgetni..
Amit nem értek, hogy aki high-on használja és még látja is, az hogy tudja elviselni? Engem folyton kibillent(ene) az illúzióból.High az tényleg elviselhetetlen, az SVP-t is tudom olyanra belállítani, de az már artifactol, de nem amiatt gáz a kivasalt kép hanem egyszerűen nem jó nézni. Viszont a natív 24P-t sem viselem el. Igény szerint tökéletesen beállíható az SVP, csak játszani kell vele mert előre beállított megoldások nekem nagyon nem tetszettek...
-
Khaosz55
addikt
mert sztem csak pannolasoknal sot inkabb akkor amikor olyan a kep, mintha vmi slideren mozogna a kamera, akkor igazan feltuno ez. es ezeknel is kulonoskeppen akkor, ha vmi geometriai forma van a kepen, pl epuletek.
en megneztem egy filmet FI-vel, es kozben pruszkoltem, baratok kozt, mi ez...aztan 1 h utan annyira megszoktam, hogy nelkule kozelrol, pedig en nem is ulok annyira kozel, egyszeruen nem tudom nezni a mozgokepet enelkul. nem is latni, hogy mi tortenik a kepen. nincs egy eles, jol kiveheto pixel halmaz a kepen FI nelkul sztem. de tultargyaltuk, felolem mindenki ugy nezi ahogy akarja.
csak legyen jo az FI TNM-en..kulonben vehetek uj gput SVP-hez
Nem tudom milyen GPU-d van de neme 10%-ot zabál el a 5080-ból. A madvr meg vagy 40-50%-ot.
-
m3ss
veterán
mandju: ctrlf, ezen az oldalon 6 db sztem-et irtam

a haverod az aki tenyeket kozol, nem en. de hat neki nem irod le, mert akkor lehet nem szerel majd neked
-
mandju
senior tag
- szerintem
- én úgy gondolom
mert sokszor itt a topikban minden úgy van előadva, hogy az úgy van és kész. Elég csak visszaolvasni néhány oldalt... -
m3ss
veterán
A JVC C.M.D. low beállításon ez a jelenet rendben van. Én az NZ800-at ebben az állásban használom. Ahogy írtam enélkül nagyon szzar, low beállítással kevésbé szar, de még mindig messze nem olyan jó, mint amilyen a christie-m volt. Nincs rajta többet mit beszélgetni..
Amit nem értek, hogy aki high-on használja és még látja is, az hogy tudja elviselni? Engem folyton kibillent(ene) az illúzióból.en is low-on neztem amugy nagyon sokaig. aztan jott vki demozni a vetitomet, mondta kapcsoljam at high-ra mert o igy hasznalna. megint pruszkoltem 10 percig magamban, aztan visszaraktam es olyan erzesem volt, mintha kadenciahelyes lenne a low is..most mar a low-ot se tudom nezni

-
m3ss
veterán
Amit nem értek, hogy aki high-on használja és még látja is, az hogy tudja elviselni? Engem folyton kibillent(ene) az illúzióból.mert sztem csak pannolasoknal sot inkabb akkor amikor olyan a kep, mintha vmi slideren mozogna a kamera, akkor igazan feltuno ez. es ezeknel is kulonoskeppen akkor, ha vmi geometriai forma van a kepen, pl epuletek.
en megneztem egy filmet FI-vel, es kozben pruszkoltem, baratok kozt, mi ez...aztan 1 h utan annyira megszoktam, hogy nelkule kozelrol, pedig en nem is ulok annyira kozel, egyszeruen nem tudom nezni a mozgokepet enelkul. nem is latni, hogy mi tortenik a kepen. nincs egy eles, jol kiveheto pixel halmaz a kepen FI nelkul sztem. de tultargyaltuk, felolem mindenki ugy nezi ahogy akarja.
csak legyen jo az FI TNM-en..kulonben vehetek uj gput SVP-hez
-
mandju
senior tag
Az topgun jelent a légvédelmi rakéták hegyes csúcsán jelentkező artifact és a vadászgépek szárnyán az egyik legjobb teszt. Svp-vel artifact mentesre tudtam beállítani. Persze ha nagyon kivasalod akkor jön az artifact. Talán 1-2 alkalommal észre veszed egy pillanatra pár pixelen. Minden esetre bele nézek ismét.
Amit nem értek, hogy aki high-on használja és még látja is, az hogy tudja elviselni? Engem folyton kibillent(ene) az illúzióból. -
Khaosz55
addikt
Mind a christie, mind a barco 3 chip-es dlp volt. Nem értem a kérdésed. Mindegyik a teljes kép felületén nagyon éles és rajzos volt. Ezt hiányolom a JVC-ből. Lehet, ha 2.5 méter széles vászonra vetítenék kevésbé jönne ki. De 3 méter felett számomra erősen kompromisszumos. A Sony xw7000 pedig egész egyszerűen vállalhatatlan volt az én szememnek. Mindig eszembe jut a feleségem kicsúszott mondata, amikor meglátta a Sony-t… “remélem ezért nem adtál pénzt…”
igaz Ő is a profi dlp-ken szocializálódott. És ebben a tekintetben a z1 sem volt óriási visszalépés.
De én nem csodálkozom ezen, mikor ezekbe a profi gépekbe 2.5 - 5 kg-os lencsék vannak beledugva. És a technológia is alkalmasabb az éles kép megjelenítésére, hisz az egymás melletti pixeleknek nincs hatása egymásra úgy, mint egy lcd-n.
m3ss
visszatérve a FI-re… megnéznél alkalomadtán egy jelenetet? Időbélyeget nem tudok, mert kivágott jelenet. Mielőtt lelövik Maverick-et, nézd meg azt a jelenetet amikor elindulnak a vadászgépek, aztán a kamera oldalra pásztázva mutatja a légvédelmi rakétákat. A rakéták hegyét figyeld. Csóválja, mint a kutya a farkát… láttam Sony-n, JVC NZ9-en, NZ8-on és nálam az NZ800-on high beállítás mellett.De ez csak egy példa. Engem ez teljesen kibillent a filmből. Nem tudnám elviselni.
Az topgun jelent a légvédelmi rakéták hegyes csúcsán jelentkező artifact és a vadászgépek szárnyán az egyik legjobb teszt. Svp-vel artifact mentesre tudtam beállítani. Persze ha nagyon kivasalod akkor jön az artifact. Talán 1-2 alkalommal észre veszed egy pillanatra pár pixelen. Minden esetre bele nézek ismét.
-
m3ss
veterán
m3ss
lelottek tomot? erre nem is emlekszem

amugy tudom mi az a jelenseg amirol beszelsz, meg ha a jelenet nincs is meg. nekem is szokott lenni sokszor, amikor zavar. de a kadenciahelyes (valerion) demon nem kell bizonyos jelenteket varni, mert mindig minden korulmeny kozott nagyon zavaro volt nekem. es amugy eleg hasonlo az fi artifact sztem a kadenciahelyes valerion jelenseghez, tepi a kepet, de nem csak az egyeneseknel latod szetesni, hanem mindennel.SVP-re en is kivancsi lennek..
-
Khaosz55
addikt
Én még nem láttam olyan FI-t, ami nem artifact-ol. Engem az sokkal jobban zavar, mint a kadenciahelyes lejátszás. Mondjuk nem a JVC-n... ott a mozgásmegjelenítés FI nélkül szar. FI low állásban kevésbé, de még messze nem az a szint, amit egy jó jelfeldolgozással megáldott DLP tud. Például a volt barco cineo82-öm, vagy a christie hd10k.
Az élességgel is addig nincs baj, amíg nem éltél pár évet egy igazán jó DLP-vel és nem szoktad meg. Lehet én így vagyok a feketével... túl rövid ideig van a jVC a birtokomban és még nem alakult ki a "must have" érzés...Én még nem láttam gyári jvc FI-t, illetve egyszer de tüzetesen nincs meg az emlékeimbe. Annyi biztos, hogy SVP jól beállítva (mert azt is be lehet rosszul) lényegesen jobb mint anno 590-es sony low-n. Semmi artifact és megmarad a mozis hatás.
-
Vhiktor
nagyúr
Igen, ez nyilvánvaló. Meg az is hogy önmagában az objektívvel példálózni teljesen felesleges, mert mint látható nem csak azon múlik. Az en benq w2000em is elesebb volt a fingilingi optikajaval mint az epson ql3000 (sőt mint barmerlyik nativ 4k lcd)
-
mandju
senior tag
Erre mondhatnám, hogy az egyik 3 chip lcd, a masik egy chip dlp… erről írtam fent én is és cseneles is
-
mandju
senior tag
Ezekben a profi dlp-kben lehetőséged van neked, vagy az installernek akár fizikailag, akár szoftveresen panel igazítást csinálnod. Ehhez jön még a boresight alignment amivel az objektívet tudod még a dmd-hez hangolni.
-
Vhiktor
nagyúr
m3ss
A 3 chipet csak a panelok egymásra igazítása miatt kérdeztem. Ez is erosen beleszol az elessegbe.
Az optika súlyát es nagyságának szerepét szépen megcafolta valerion. Sokkal elesebb kepe van mint az epson ql3000-nak a bazi nagy optikajaval.
-
Vhiktor
nagyúr
Nem azért lágy a kép mert 3chip van hanem azért mert folyadék krisztály és hatással van minden pixel a szomszédjaira. DLP esetében ilyen nincs, 1chip-nel és 3-omnál sem.
Lcd addig éles amíg áll a kép, ha megmozdul mosodik. Elég ha megnézed a vásznon közelről mikor egy ember feje mozog. 2-3 fixelsor minha késne. életlen és mossa a kontúrokat.
Igen, az lcd ilyen, viszont gyors mozgásoknal jol tud jonni mert kevésbé darabos a kepe.
De anikor a dlp mozgás felbontasat említettem, ott is mosodik, 150 sor kb, illetve darabos is. -
mandju
senior tag
m3ss
-
Cseneles
őstag
Nem azért lágy a kép mert 3chip van hanem azért mert folyadék krisztály és hatással van minden pixel a szomszédjaira. DLP esetében ilyen nincs, 1chip-nel és 3-omnál sem.
Lcd addig éles amíg áll a kép, ha megmozdul mosodik. Elég ha megnézed a vásznon közelről mikor egy ember feje mozog. 2-3 fixelsor minha késne. életlen és mossa a kontúrokat.
-
Vhiktor
nagyúr
Nekem Barco és Christie DLP-m volt ahhoz tudok viszonyítani és “onnan jön”, hogy jó a mozgás. Én ezt tapasztaltam. Ez a véleményem. Kommersz DLP-ről nem tudok nyilatkozni, mert még nem volt. Az biztos, hogy ezekhez képest a JVC ebben a tekintetben visszalépés.
Én is azon a véleményen vagyok, hogy minden szoftveres élesítést ki kell kapcsolni a gépen, mert inkább ront, mint használ. Így viszont elő is jönnek a korlátok.. például az élességben. A sony xw7000 is lágy volt és a JVC is az, ha a christie dlp-hez viszonyítom.
A FI-re visszatérve high álláson szerintem nézhetetlen kategória, de elfogadom, hogy mások vagyunk és más más dolgok zavarnak.
En ki nem allhatom az fi-t.
A lágyság az igaz. 3 chipes dlp eseteben is érzed a lagysagot?
-
mandju
senior tag
Nem tudom honnan jon hogy a dlpnek jó a mozgás megjelenitese, konkrétan eleg gyenge, eleg megnezni egy erre készített teszt videót, nagyon alacsony a mozgas felbontasa, legalabbis az otthoni gépeknek.
Nz500 csak addig digitalis amig nincs jol beallitva (mint ahogy az összes többi jvc), azonnal ki kell kapcsolni a mesterséges elesitest rajta, azzal valóban nézhetetlen digitális a képe mindnek.
Nekem Barco és Christie DLP-m volt ahhoz tudok viszonyítani és “onnan jön”, hogy jó a mozgás. Én ezt tapasztaltam. Ez a véleményem. Kommersz DLP-ről nem tudok nyilatkozni, mert még nem volt. Az biztos, hogy ezekhez képest a JVC ebben a tekintetben visszalépés.
Én is azon a véleményen vagyok, hogy minden szoftveres élesítést ki kell kapcsolni a gépen, mert inkább ront, mint használ. Így viszont elő is jönnek a korlátok.. például az élességben. A sony xw7000 is lágy volt és a JVC is az, ha a christie dlp-hez viszonyítom.
A FI-re visszatérve high álláson szerintem nézhetetlen kategória, de elfogadom, hogy mások vagyunk és más más dolgok zavarnak.
-
m3ss
veterán
Én még nem láttam olyan FI-t, ami nem artifact-ol. Engem az sokkal jobban zavar, mint a kadenciahelyes lejátszás. Mondjuk nem a JVC-n... ott a mozgásmegjelenítés FI nélkül szar. FI low állásban kevésbé, de még messze nem az a szint, amit egy jó jelfeldolgozással megáldott DLP tud. Például a volt barco cineo82-öm, vagy a christie hd10k.
Az élességgel is addig nincs baj, amíg nem éltél pár évet egy igazán jó DLP-vel és nem szoktad meg. Lehet én így vagyok a feketével... túl rövid ideig van a jVC a birtokomban és még nem alakult ki a "must have" érzés...az a baj, hogy nem tudom hogy megszokas-e, mert regen volt dlpm. de nem ugy emlekszem, hogy ilyen vallalhatatlan lett volna
egy atlag teljes alakos kivagasnal elkedz mozogni a kamera, es az ember feje az darabokra hullik szet. a legszarabb FI algortimus is nagysagrendekkel jobb ennel. en is latom az FI hibakat, jvcn. valerionon jobb volt. de hat ezek az FI hibak eltorpulnek ahhoz kepest, amit a valerion kadenciahelyesen csinal sztem.
de xgiminel is irtak forumban tobben, hogy kadenciahelyesen nagyon darabos nekik.
en tuti nem nezek tobbet semmit FI nelkul annyira megszoktam. mar jvcn is high-on nezem. low motion enhance (talan ez a neve) mellett. -
Vhiktor
nagyúr
Ha nem kellene áfát es vámot pluszban rafozetni a xgimire akkor 800k-ért nem lenne kerdes
-
Vhiktor
nagyúr
Prioritások, én csak ennyit mondok. Aki megszokta a DLP élességet, természetességet és a DLP mozgásmegjelenítést, azt zavarni fogja a JVC ezen gyengeségei... mint például engem is. Hiába van egy kiemelkedően jó JVC-m, denevérbarlangban... ahogy elérhetőbb árú lesz egy jó DLP, már cserélem is. Hiába az a néhány alacsony ADL jelenet a filmekben. Én inkább nézek azokban a jelenetekben kevésbé mély feketét, mint hogy kompromisszumot kössek a film többi részében.
Egyre közelebb kerülnek a fájdalomküszöbömhöz a korábban még megfizethetetlennek tűnő nagy DLP-k.
Egy 1000 órás Barco Njord már 27.000€-tól hazavihető. A Hodr még ennél is kedvezőbb áron. És ráadásul a forint euro árfolyam is kedvező az importhoz.Nem tudom honnan jon hogy a dlpnek jó a mozgás megjelenitese, konkrétan eleg gyenge, eleg megnezni egy erre készített teszt videót, nagyon alacsony a mozgas felbontasa, legalabbis az otthoni gépeknek.
Nz500 csak addig digitalis amig nincs jol beallitva (mint ahogy az összes többi jvc), azonnal ki kell kapcsolni a mesterséges elesitest rajta, azzal valóban nézhetetlen digitális a képe mindnek.
-
mandju
senior tag
amugy igen, szubjektiv. frame interpolacioval is jobb a dlp mozgasmegjelenitese? mert en vagy megszoktam az fi-t, vagy nem tudom...de a valerionon szo szerint fel percig nem birtam nezni. olyan szinten darabos, szanaszet hullik a kep, ha kadenciahelyesen kellene neznem, inkabb nem vetitenek

amugy sztem eleg eles az nz500. es nincs digitalis kepe. nekem ezzel semmi bajom. persze nem egy heimdall elessegre, de eleg eles. biztosan nem akarnek sokkal szarabb kontrasztot, feketet, akarmilyen eles is. de ez a szubjektiv resze a dolognak.Én még nem láttam olyan FI-t, ami nem artifact-ol. Engem az sokkal jobban zavar, mint a kadenciahelyes lejátszás. Mondjuk nem a JVC-n... ott a mozgásmegjelenítés FI nélkül szar. FI low állásban kevésbé, de még messze nem az a szint, amit egy jó jelfeldolgozással megáldott DLP tud. Például a volt barco cineo82-öm, vagy a christie hd10k.
Az élességgel is addig nincs baj, amíg nem éltél pár évet egy igazán jó DLP-vel és nem szoktad meg. Lehet én így vagyok a feketével... túl rövid ideig van a jVC a birtokomban és még nem alakult ki a "must have" érzés... -
m3ss
veterán
Prioritások, én csak ennyit mondok. Aki megszokta a DLP élességet, természetességet és a DLP mozgásmegjelenítést, azt zavarni fogja a JVC ezen gyengeségei... mint például engem is. Hiába van egy kiemelkedően jó JVC-m, denevérbarlangban... ahogy elérhetőbb árú lesz egy jó DLP, már cserélem is. Hiába az a néhány alacsony ADL jelenet a filmekben. Én inkább nézek azokban a jelenetekben kevésbé mély feketét, mint hogy kompromisszumot kössek a film többi részében.
Egyre közelebb kerülnek a fájdalomküszöbömhöz a korábban még megfizethetetlennek tűnő nagy DLP-k.
Egy 1000 órás Barco Njord már 27.000€-tól hazavihető. A Hodr még ennél is kedvezőbb áron. És ráadásul a forint euro árfolyam is kedvező az importhoz.amugy igen, szubjektiv. frame interpolacioval is jobb a dlp mozgasmegjelenitese? mert en vagy megszoktam az fi-t, vagy nem tudom...de a valerionon szo szerint fel percig nem birtam nezni. olyan szinten darabos, szanaszet hullik a kep, ha kadenciahelyesen kellene neznem, inkabb nem vetitenek

amugy sztem eleg eles az nz500. es nincs digitalis kepe. nekem ezzel semmi bajom. persze nem egy heimdall elessegre, de eleg eles. biztosan nem akarnek sokkal szarabb kontrasztot, feketet, akarmilyen eles is. de ez a szubjektiv resze a dolognak. -
devil-k
nagyúr
-
mandju
senior tag
Egy 1000 órás Barco Njord már 27.000€-tól hazavihető. A Hodr még ennél is kedvezőbb áron. És ráadásul a forint euro árfolyam is kedvező az importhoz. -
m3ss
veterán
Visszacsomagolt darab kb. 1,47 misi.
Mindkét gépnek megvan az előnye, kérdés, hogy kinek mi a fontosabb. nz500 esetében a legfájóbb pont a 3D hiánya, de arra megtartom az egyik X5900-at, azt csókolom. Viszont ha azt is beleszámolom az árba, akkor már lényegesen drágább az nz500 a kickstarter árhoz képest. Nehéz ügy.
Az én részemről, valóban optimális szobába 135"-ig tuti JVC-t vennék, aztán aki valóban nagy képet vetít 150" és felette, oda meg TNM, ha szereti a fényerőt.
Ami még fontos, hogy a jvc natívan tudja mély feketét trükközés nélkül, van aki erre is érzékeny, és ott nem lesz olyan kellemetlenség mint a Sinners esetében volt a Valerionnál. Kiváncsi vagyok arra a jelenetre xgimi esetében is.
Kiváncsi vagyok arra a jelenetre xgimi esetében is.
arra en is. mert kb ez relevans filmeknel, filmek nagy resze ebben a tartomanyban van. a 2-5% adl kontraszt azert joval jobb lesz xgiminel, mint valerionon. de hogy ez fekete szintben mit jelent, az a kerdes szamomra. bar gondolom ha nagyon turkalnek, ki lehetne nyomozni a valerion (irisz4) vs xgimi f4-f5.5 fekete szintet 5% alatt. -
Vhiktor
nagyúr
azert kivancsi vagyok, hogy random jvc peldanynak mekkora kontrasztja lesz. nehogy 2/3 akkora legyen, mint a valogatottake..
de igen, dilemma amugy.en ha tnm-ezek es maradok a nappaliban hosszu tavon, tuti veszek melle egy kb. 370 cm szeles at vasznat. hang is jobb lesz. persze mar ott elkezdtem filozni, hogy mennyire kell a L,R hangfalat kirakni a vaszon szelere..mert ha maszkolni akarom a 16:9 tartalomhoz a 21:9 vasznat, akkor nem rakhatom a maszkolt terulet ala a ket szelso hangfalat.
Na igen. de van netes rendelés, ha nem teljesít jól akkor emhet vissza

Én magamról tudom, hogy nem bírom elengedni a mély feketét.Minimum legyen olyan mint a mostani az x5900, nem azért szöveteztem szobát hogy világító sötét szürkét nézzek.Egyre több a sötét jelenettel operáló film.
-
m3ss
veterán
minden 3. juzer ra van porogve az xgimi forumban a 3d-re amugy...nem vagyunk egyedul
nagy kepen nincs parja. ez az igazi mozi. ha nem jonne ki uj tartalom, nalam akkor is tenyezo lenne. szeretek regi filmeket ujranezni. -
m3ss
veterán
Visszacsomagolt darab kb. 1,47 misi.
Mindkét gépnek megvan az előnye, kérdés, hogy kinek mi a fontosabb. nz500 esetében a legfájóbb pont a 3D hiánya, de arra megtartom az egyik X5900-at, azt csókolom. Viszont ha azt is beleszámolom az árba, akkor már lényegesen drágább az nz500 a kickstarter árhoz képest. Nehéz ügy.
Az én részemről, valóban optimális szobába 135"-ig tuti JVC-t vennék, aztán aki valóban nagy képet vetít 150" és felette, oda meg TNM, ha szereti a fényerőt.
Ami még fontos, hogy a jvc natívan tudja mély feketét trükközés nélkül, van aki erre is érzékeny, és ott nem lesz olyan kellemetlenség mint a Sinners esetében volt a Valerionnál. Kiváncsi vagyok arra a jelenetre xgimi esetében is.
azert kivancsi vagyok, hogy random jvc peldanynak mekkora kontrasztja lesz. nehogy 2/3 akkora legyen, mint a valogatottake..
de igen, dilemma amugy.en ha tnm-ezek es maradok a nappaliban hosszu tavon, tuti veszek melle egy kb. 370 cm szeles at vasznat. hang is jobb lesz. persze mar ott elkezdtem filozni, hogy mennyire kell a L,R hangfalat kirakni a vaszon szelere..mert ha maszkolni akarom a 16:9 tartalomhoz a 21:9 vasznat, akkor nem rakhatom a maszkolt terulet ala a ket szelso hangfalat.
-
Vhiktor
nagyúr
Most jelenik meg az Avatar 3 3D-ben, Cameron meg most mondta hogy az Alienset is megcsinálná, van még remény

Szerintem a nagy képernyők elterjedésével vissza fog jönni a 3D hamarosan. -
devil-k
nagyúr
sot meg az nz500-nal is olcsobb. es azert van boven elonye is. 3d, fenysuruseg, szinter lefedettseg, throw ratio, lencse memoria (ha vegre megcsinaljak) frame interpolacio, 1080p 120hz, elesseg. csak igy hirtelen..
1% alatt nincsenek csodak, ott mas vilag a jvc. az nz-k..itt annak kell orulni, hogy ez mar 2%-tol ugy nez ki fincsi nagyon.
Ezt a 3D dolgot nem értem, miért erőltetitek... nincs 3D, nem adnak ki 3D anyagokat... innentől kezdve annyira nem releváns szerintem.
Max. az utóbbi évekből fennmaradt pár 3D anyag.
-
Vhiktor
nagyúr
mennyi igy a legolcsobb nz500?
de ja, nem kell melle tenni, megszokja az ember szeme. de nekem nem csak a kontraszt, hanem a fekete szint. egyszeruen hiaba volt behuzva az irisz 4-re valerionon is, a sinners - i lied to you (kb 2-5% adl) jelenet fosul nez ki a valerionon, hiaba hasonlo a kontraszt mint jvcnmen. mert verettuk brutal (vagy nem is annyira brutal, 100 nit?) fenyerovel a valeriont, itthon meg ugye 20 fl alatt nezem most. 5% alatt rohadtul nem kell deneverbarlangban 20 fl-nel tobb, mert csak fos lesz a feketeszint. hdr vagy sdr, mind1. azert, hogy az a par fenyforras jobban vakitson, amikor a kepernyo felen full fekete bebukott tartalom van es szurken vilagit?
mai napig nezek nagy szemekkel 3% alatti jeleneteknel sajat gepemen. es akkor az nz500-at hagyjuk is...persze a vilagos jelenetek mellett meg tnmnel lesz pislogas 
ezert is lenne jo buli egy jo nagy vaszon a tnm melle
olyan dinamikus lezer szabalyzas kellene, ami nem csak 1-2% alatt mukodik, mint az ebl. hanem mar 2-4% korul is csokkenti a fenysuruseget. sztem.Visszacsomagolt darab kb. 1,47 misi.
-
m3ss
veterán
Nz500 is veri sotet jelenteknel, kb ugyanennyire, az meg most 1.7 misi. Valamint a titan noir csak kickstarter ideje alatt ennyi, utána drágább lesz sokkal. Úgy már nem annyira csábító, hacsak nem vetitesz nagyon nagy kepet.
Most en is bajban vagyok, hogy vissza mondjam e a titan rendelésem es ruhazzak be nz500ra, hogy ennyire erős lett a ft.
mennyi igy a legolcsobb nz500?
de ja, nem kell melle tenni, megszokja az ember szeme. de nekem nem csak a kontraszt, hanem a fekete szint. egyszeruen hiaba volt behuzva az irisz 4-re valerionon is, a sinners - i lied to you (kb 2-5% adl) jelenet fosul nez ki a valerionon, hiaba hasonlo a kontraszt mint jvcnmen. mert verettuk brutal (vagy nem is annyira brutal, 100 nit?) fenyerovel a valeriont, itthon meg ugye 20 fl alatt nezem most. 5% alatt rohadtul nem kell deneverbarlangban 20 fl-nel tobb, mert csak fos lesz a feketeszint. hdr vagy sdr, mind1. azert, hogy az a par fenyforras jobban vakitson, amikor a kepernyo felen full fekete bebukott tartalom van es szurken vilagit?
mai napig nezek nagy szemekkel 3% alatti jeleneteknel sajat gepemen. es akkor az nz500-at hagyjuk is...persze a vilagos jelenetek mellett meg tnmnel lesz pislogas 
ezert is lenne jo buli egy jo nagy vaszon a tnm melle
olyan dinamikus lezer szabalyzas kellene, ami nem csak 1-2% alatt mukodik, mint az ebl. hanem mar 2-4% korul is csokkenti a fenysuruseget. sztem. -
Vhiktor
nagyúr
Én hozzátenném, hogy az xgimi tnm jóval olcsóbb, mint az nz700, ezt célszerű figyelembe venni. A pali az elején beállítja dinamikus íriszre az xgimi-t, így kb. azonos fényerő lesz a jvc-vel. Megmutathatta volna f/5 és f/7 fix írisszel is az xgimi feketéjét, de nem tette. Ok, úgy jóval kisebb a fényereje a jvc-hez képest, de sokkal olcsóbb is. Ezért kell a kategóriákat is nézni. A jvc egy magasabb kategória.
Nz500 is veri sotet jelenteknel, kb ugyanennyire, az meg most 1.7 misi. Valamint a titan noir csak kickstarter ideje alatt ennyi, utána drágább lesz sokkal. Úgy már nem annyira csábító, hacsak nem vetitesz nagyon nagy kepet.
Most en is bajban vagyok, hogy vissza mondjam e a titan rendelésem es ruhazzak be nz500ra, hogy ennyire erős lett a ft.
-
Vhiktor
nagyúr
Igen, szemmel sokkal jobban kijön a különbség. De ki ez ilyen esetben látványos, ha ott van mellette egy JVC NZ.... de az esetek többségében szerintrem senki sem így mozizik. Hogy ott van mellette egy JVC. Vagyis nincs viszonyítási alap.
Ezen a videón az is jól látszik, hogy nagyon sok esetben megfogja a sokkal drágább JVC-t.Az XGIMI biztosított 4 darab tesztpéldányt a német HKV fórumosoknak. Szavazással lehetett kiválasztani, hogy ki kapja. Szerencsére egy nagyon jó ismerősömnél landolt az egyik, akinek nagyon hasonló szobája van, mint nekem. Mondhatnánk, hogy ikrek... teljes adamantium szövetezés, ugyanakkora a vásznunk is, ugyanaz a vászonanyag és szintén egy nz800-at használ. (Korábban NZ9-cel vetített.) Az ő véleménye nagyon sokat fog számítani a szememben. A kalibrációt karlklammer fogja elvégezni nála, ahogy a JVC-nél is tette. A forrás dupla madVR. A lejátszásért egy madVR PC felel nnD-vel, a 3DLut és FI pedig egy madVR ENVY-vel van megoldva. Remélhetőleg hamar jönnek majd az első eredmények.
Na kíváncsi leszek

Az a bak hogy aki megszokta ezt a fekete szintet azt zavarni fogja, mint engem is. Ugyanaz mint aki hozzászokott az oledhez utána nem tud ranezni mas tvre sotet jeleneteknél, akkor sem ha nincsenek egymás melle teve.
-
Vhiktor
nagyúr
Azert eleg soknilyen jelenet van, szeretik a készítők egyre jobban.
-
Vhiktor
nagyúr
-
m3ss
veterán
Én hozzátenném, hogy az xgimi tnm jóval olcsóbb, mint az nz700, ezt célszerű figyelembe venni. A pali az elején beállítja dinamikus íriszre az xgimi-t, így kb. azonos fényerő lesz a jvc-vel. Megmutathatta volna f/5 és f/7 fix írisszel is az xgimi feketéjét, de nem tette. Ok, úgy jóval kisebb a fényereje a jvc-hez képest, de sokkal olcsóbb is. Ezért kell a kategóriákat is nézni. A jvc egy magasabb kategória.
sot meg az nz500-nal is olcsobb. es azert van boven elonye is. 3d, fenysuruseg, szinter lefedettseg, throw ratio, lencse memoria (ha vegre megcsinaljak) frame interpolacio, 1080p 120hz, elesseg. csak igy hirtelen..
1% alatt nincsenek csodak, ott mas vilag a jvc. az nz-k..itt annak kell orulni, hogy ez mar 2%-tol ugy nez ki fincsi nagyon.
-
alaves
addikt
-
Khaosz55
addikt
-
mandju
senior tag
Igen, szemmel sokkal jobban kijön a különbség. De ki ez ilyen esetben látványos, ha ott van mellette egy JVC NZ.... de az esetek többségében szerintrem senki sem így mozizik. Hogy ott van mellette egy JVC. Vagyis nincs viszonyítási alap.
Ezen a videón az is jól látszik, hogy nagyon sok esetben megfogja a sokkal drágább JVC-t.Az XGIMI biztosított 4 darab tesztpéldányt a német HKV fórumosoknak. Szavazással lehetett kiválasztani, hogy ki kapja. Szerencsére egy nagyon jó ismerősömnél landolt az egyik, akinek nagyon hasonló szobája van, mint nekem. Mondhatnánk, hogy ikrek... teljes adamantium szövetezés, ugyanakkora a vásznunk is, ugyanaz a vászonanyag és szintén egy nz800-at használ. (Korábban NZ9-cel vetített.) Az ő véleménye nagyon sokat fog számítani a szememben. A kalibrációt karlklammer fogja elvégezni nála, ahogy a JVC-nél is tette. A forrás dupla madVR. A lejátszásért egy madVR PC felel nnD-vel, a 3DLut és FI pedig egy madVR ENVY-vel van megoldva. Remélhetőleg hamar jönnek majd az első eredmények.
-
péjé
őstag
Ha meg kihozod a moziszobából és van egy ALR vásznad akkor meg sztem fordul a meccs. Legtöbb emberke így tud mozizni.
-
Janaboy
Topikgazda
Hát ja, de ezt látja a kamera, kérdés hogy ez emberi szem mit lát ebből
Ha nem ehhez kalibrálta a kamerát, akkor valóban látszik a technológiai különbség, de ennyi. -
Vhiktor
nagyúr
-
m3ss
veterán
-
-KP-
veterán
-
Janaboy
Topikgazda
-
Vhiktor
nagyúr
Hat attól függ kinek mi a drága. 6000 usd + afa korul eddig is voltak jo projektorok.
Nálunk meg 1.2. Milla is drágának szamit, lehet kulfd9n ez szotyi. Nálunk az 50-120k ami nem drága
-
Ájvé
veterán
Akkor benéztem (képek nem adják vissza a valóságot), de valamiért pozitív gaines, csillogó felület miatt lehet érzékeny a lézerre szerintem. Egyébként acoustic felület miatt nem szabadna hogy ilyen legyen, de ennek anyaga és ez a speciális csillogó felület miatt lehet érzékeny a lézerre.
-
spiky03
veterán
-
Vhiktor
nagyúr
-
Ájvé
veterán
-
Vhiktor
nagyúr
Köszi az infót, bár sajna ez sem teljes. A legdrágább-ból sejtettem, hogy Stewart lesz, és pont emiatt kérdeztem, hogy hányadik generációs anyagot használ.
Jelenleg a Studiotek 130 G4-nél tartanak, ez már a negyedik generáció 1.3-as Gain-nel.
Folyamatosan javítnak az egyes generációk között az anyag minőségen csillogáson a G3-hoz képest ez is sokat javult.
Itt van egy teszt róla.Nem mai darab, jo par eves. En csak arra akartam kulyukadbi hogy attol hogy valami drága es referencia nem biztos hogy jo.
-
Rolibratyo
tag
Köszi az infót, bár sajna ez sem teljes. A legdrágább-ból sejtettem, hogy Stewart lesz, és pont emiatt kérdeztem, hogy hányadik generációs anyagot használ.
Jelenleg a Studiotek 130 G4-nél tartanak, ez már a negyedik generáció 1.3-as Gain-nel.
Folyamatosan javítnak az egyes generációk között az anyag minőségen csillogáson a G3-hoz képest ez is sokat javult.
Itt van egy teszt róla. -
Vhiktor
nagyúr
Szerintem 1 hónap alatt ezeket nem fogják megugorni, mondom ezt úgy, hogy SW-fejlesztőként dolgozom.
-
Ogard
tag
-
m3ss
veterán
Nekem a 3D fontos, igaz arra megtartanék egy második projit az nz500 mellé.
De jelenleg én is sokallom az nz500 árát, mivel nekem van x5900, nyílván jobb az nz500 nem is kicsit, de nem annyival ami indokolná a minimum kb 1.3 millás ráfizetést az 5900-hoz képest.Én erősen ingadozom, hogy visszamondjam-e, mert ha az rbe nem lesz minimum olyna rajta mint a valerionon, akkor nekem nézhetetlen kategória. Van még 1 hónapom eldönteni.
igen azert van meg mit csinalniuk. jo anti rbe nagyon kellene. de kalibralhato game mod, lens memory se artana. remelhetoleg azert ezeket 1 honap alatt megugorjak, kulonben azert rizikos. ki tudja, hogy majd fejlesztgetik-e vagy inkabb elkezdenek egy ujabb modellen dolgozni.
-
-KP-
veterán
-
Rp526
senior tag
-
sony89
aktív tag
-
Vhiktor
nagyúr
-
-KP-
veterán
Valerionnál nem átruházható a garancia. Ez tántorított el engem. Xgiminél meg kellene tudakolni... Szóval nem olyan egyszerű ez.
-
sony89
aktív tag
De jelenleg én is sokallom az nz500 árát, mivel nekem van x5900, nyílván jobb az nz500 nem is kicsit, de nem annyival ami indokolná a minimum kb 1.3 millás ráfizetést az 5900-hoz képest.Én erősen ingadozom, hogy visszamondjam-e, mert ha az rbe nem lesz minimum olyna rajta mint a valerionon, akkor nekem nézhetetlen kategória. Van még 1 hónapom eldönteni.
Igen az jó lenne ha az NZ 500 ára bemenne 1 milla alá..akár használtan is !!!
Ha neked nem válik be a Xgimi akkor max eladod...persze megkeresni rá a vevőt se egyszerű manapság..
-
Vhiktor
nagyúr
Igen így érthető a dolog!
De azért majd kíváncsi leszek ha megjön mit fogsz róla kommentelni, mennyire jön be neked a Xgimi élőben is!
pláne a JVC-vel össze hasonlítva...Én már nem nagyon nézek 3D filmeket egy NZ500 nekem is jó lenne, csak sajnos jelenleg a keret nincs meg rá...talán 1-2 év és azok is olcsóbbak lesznek!
-
sony89
aktív tag
Én elsősorban csak tesztelni akarom, ha nem hozza közel azt sötét jelenteknél mint egy x5900, akkor számomra felejtős.
Én magamnak nz500-at szeretnék, de ha jóval olcsóbban ki lehet hozni egy x5900-al veteksző gépet a sötét jeleneteknél akkor nem vagyok a pénzem ellensége, főleg, hogy abban 3d is van, illetve magas adl szint mellett biztosan jobb.
Persze kérdéses, hogy mennyire bírom majd hosszabb távon elviselni a dlp képét, ugyanis az én szememet nagyon fárasztja az állandó villogása, az lcdnek soklal nyugodtabb képe van.
1.2 milla körül azért verhetetlen dealnek tűnik.Igen így érthető a dolog!
De azért majd kíváncsi leszek ha megjön mit fogsz róla kommentelni, mennyire jön be neked a Xgimi élőben is!
pláne a JVC-vel össze hasonlítva...Én már nem nagyon nézek 3D filmeket egy NZ500 nekem is jó lenne, csak sajnos jelenleg a keret nincs meg rá...talán 1-2 év és azok is olcsóbbak lesznek!
-
Vhiktor
nagyúr
És az publikus, hogy pontosan milyen az a prémium legdrágább vászon ami ennyire nem jó RGB lézer projihoz?
Ha ide nem akarod, akkor jöhet privátban is.
Gyártó, típus, vászon anyag fajta és generáció megjelöléssel.
kösziPS.
Leinwand für Profis! Kein Laserspeckle, perfekter Sound
Ez a rövid kezdő összefoglalója Michaelnek a Screen Research ClearPix Ultimate White vászonról.
Akusztikus hangáteresző képességben tudtommal ez a referencia jelenleg szőtt vásznak esetén.Stewart Studiotek Reference 1.4 gain motoros vászon. Amikor vette állítólag az országban ez volt az egyik legrdágább.
-
Vhiktor
nagyúr
Én elsősorban csak tesztelni akarom, ha nem hozza közel azt sötét jelenteknél mint egy x5900, akkor számomra felejtős.
Én magamnak nz500-at szeretnék, de ha jóval olcsóbban ki lehet hozni egy x5900-al veteksző gépet a sötét jeleneteknél akkor nem vagyok a pénzem ellensége, főleg, hogy abban 3d is van, illetve magas adl szint mellett biztosan jobb.
Persze kérdéses, hogy mennyire bírom majd hosszabb távon elviselni a dlp képét, ugyanis az én szememet nagyon fárasztja az állandó villogása, az lcdnek soklal nyugodtabb képe van.
1.2 milla körül azért verhetetlen dealnek tűnik. -
sony89
aktív tag
-
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
Xgimi TNM

Egyre kíváncsibbá tesz ez az xgimi.... van egy német ismerősöm, aki NZ900 mellé vett xgimi gépet 4,1 méter széles vászonra. Az utóbbi pár hétben nem kapcsolta be a JVC-t.
Idézem: a leginkább ami megfogott az xgimiben: a természetes és nyugodt kép, az élesség, a DCI P3 színtér és a fényerő, ami még kalibráltan is jóval a JVC fényereje felett van. Természetesen a natív kontrasztja a JVC-hez képest rossz, de az ANSI hihetetlen. Küldött whatsapp-on még egy ADL mérést amit karlklammer végzett el nála. Qalif Spectro 1.8nm és CR-200 amivel kalibrálta a gépet. Az ANSI nagyon komoly 742:1...
Korábban szkeptikus voltam az AVS mérésekkel kapcsolatban, de karlklammer elég jó név a szakmában, hogy csukott szemmel hinni lehessen neki.
Lehet akkor mégsme fogom visszamondani az előrendelésem

Csak alacsony adl mellett is legyen jvc közeli a kontraszt aránya, különben
-
gabe_t
csendes tag
-
gabe_t
csendes tag
Hálásan köszönöm
-
alaves
addikt
-
m3ss
veterán
Ezt a mennyezetre vetitest elkepzelni se tudom, komfortos az?
-
alaves
addikt
Tudni kellene, hogy dlp szivárnyra érzékeny vagy-e (+család), mert ha nem, akkor jmgo n1s 4k jó lehet (~55" oled árban van). Élesség széleken is kiváló, homogenitás is nagyon jó. Hálóba még matt feher falon vagy plafonra is optimális (nálam is).
A fórumtársak nem tudhatják a masik topicból a problémádat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
76500 - 76401
77836 - 77801 77800 - 77701 77700 - 77601 77600 - 77501 77500 - 77401 77400 - 77301 77300 - 77201 77200 - 77101 77100 - 77001 77000 - 76901 76900 - 76801 76800 - 76701 76700 - 76601 76600 - 76501 76500 - 76401 76400 - 76301 76300 - 76201 76200 - 76101 76100 - 76001 76000 - 75901 75900 - 75801 75800 - 75701 75700 - 75601 75600 - 75501 75500 - 75401 75400 - 75301 75300 - 75201 75200 - 75101 75100 - 75001 75000 - 74901 74900 - 74801 74800 - 74701 74700 - 74601 74600 - 74501 74500 - 74401 74400 - 74301 74300 - 74201 74200 - 74101 74100 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- Nem szereti a Linuxot az NVIDIA RTX Spark
- iPhone topik
- Suzuki topik
- Gitáros topic
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egy igazi klasszikus, furcsán felújítva – R-Type Dimensions III teszt
- Pearl Abyss: átlépte a 6 milliós eladást a Crimson Desert
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra PITAKA Tactile Woven Sunset Tok
- Xiaomi Mi 11i 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- Honor Magic5 Lite / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone SE 2020 128GB Black - 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4891, 92% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Akkor érthető, hogy miért látszik 2x akkora képátlón kicsit kevésbé a filmes szaggatás a dlp-men, mint az OLED-emen. Mondjuk nekem nincs bajom a 24fps-el, nem is használok interpolációt és bfi-t sem.

A két nagyobb lányommal csak diákat szoktunk nézni este, kiszorultunk a nappaliból. Most kell a csend a picinek. Volt itt elfekvőben egy BenQ TH530, célnak megfelel, egy tv boxxal bedobtam a nagy gyerekszobába, fehér falra. Ment is egy órát. Azóta percenként eldobja a HDMI jelet, aztán keresi, aztán megint megy egy percet. Megint eldobja. HDMI kábel csere más fajtára nem oldotta meg. Okozhatja projektor beállítás? Bármi megoldás ötlet? Tapasztalt ilyet más is BenQ-kal?

pláne a JVC-vel össze hasonlítva...