Hirdetés
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- DVD lemez tapasztalatok
- A spanyolviaszt nem, csak a görgőt találná fel újra az Airra Labs egere
- OLED monitor topic
- Akciókamerák
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Valami baja van a tápomnak
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
76100 - 76001
78027 - 78001 78000 - 77901 77900 - 77801 77800 - 77701 77700 - 77601 77600 - 77501 77500 - 77401 77400 - 77301 77300 - 77201 77200 - 77101 77100 - 77001 77000 - 76901 76900 - 76801 76800 - 76701 76700 - 76601 76600 - 76501 76500 - 76401 76400 - 76301 76300 - 76201 76200 - 76101 76100 - 76001 76000 - 75901 75900 - 75801 75800 - 75701 75700 - 75601 75600 - 75501 75500 - 75401 75400 - 75301 75300 - 75201 75200 - 75101 75100 - 75001 75000 - 74901 74900 - 74801 74800 - 74701 74700 - 74601 74600 - 74501 74500 - 74401 74400 - 74301 74300 - 74201 74200 - 74101 74100 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 08:50 Téma összefoglaló
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
-
Morph76
senior tag
-
devil-k
nagyúr
-
Morph76
senior tag
-
devil-k
nagyúr
-
Morph76
senior tag
-
Vhiktor
nagyúr
Epson QL3000 teszttel bajban leszek, főleg, hogy közben járt nálam a vidda C5, ami khmm majdnem ugyanazt hozza (valamiben még többet is), töredék áron.
-
nagy891229
csendes tag
-
Vhiktor
nagyúr
-
mandju
senior tag
Hála Istennek elkészült a Valerion VisionMaster Max tesztem. Köszönet m3ss-nek a köcsön adott kameráért (jó nagy szívás RGB lézer projektorról videót felvenni).
Extrém sok munkám van benne, remélem tetszeni fog.
Most végeztem a videós anyaggal. Nagyon korrekt, átfogó teszt lett. Szép munka!
-
Ájvé
veterán
Hatással van a szinekre ezert bekapcsolt ebl mellett kell kalibralni a projektort (ezzel megszenvedtem en is, ra kell jonni a mikentjere), de ez alap.
Közben viszont mar nem mennek el a szinek. Arra nagyon allergiás vagyok en is. Illetve nalam off, low es high opcio van ebl eseteben, amikor januárban lattam akkor emlékeim szerint csak on es off volt.
Illetve arra reagálva hogy hasznalat közben változnak a szinek, azt egy másik bug okozza, amit az irisz manualis allitgatasa okoz, ezt jeleztem a fejlesztoknek, javítás alatt van. De ez csak akkor jon elo, ha valaki hasznalat kozben jatszik az irisszel es nem fix erteken használja. Valamint a projektor üzemi hőmérséklete is beleszol de az csak minimálisan, azt szemmel nem latod, de muszerrel merheto.
Illetve a dinamikus tone mapping tud okozni ilyet, de ezt említem a tesztben, szerencsére ritkan fordul elo, es csak par masodperc. Ezt látta nalam m3ss is, kulon felhívtam ra a figyelmét, hogy figyelje, akkor jon elo ha nagy mértékben valtozik a kép fenysurusget tehát, sotet jelenet utan hirtelen jon világos. De ez jvc frame adaptnal is megfigyelheto.
Ha megnezitek en teljesen mast mertem gyari kalibracio esetén mint a mondoprojos vagy Vincent, szóval az o tesztjuk ota sok minden változhatott. Nalam konkrétan csapanivaloan xar a gyari szinhomerskelet, de az mar januárban is az volt amikor lattam ügyfélnel a projektort, mig az emlitett 2 tesztelonel gyarilag eleg jo volt.
Ebl es dinamikus tone mapping hazsnalata nelkul teljesen felesleges megvenni a valeriont, hatalmas hiba nem használni ezeket rajta. Pontosan ugyanaz az eset amikor valali vesz miniled tvt aztán kikapcsolja a local dimminget rajta(vehetett volnna akkor toredek aron egy belépő va paneles tvt is)
Köszi a választ, így akkor tényleg jó az EBL.
-
Vhiktor
nagyúr
Nekem Anker Nebula X1 van és EBL jelenleg nem működik jól (tudtommal), bár a Maxon nem annyira rossz a helyzet, színek "elmennek", de látom Viktor szerint nincs probléma. Mondoprojos tesztben nem ajánlják a használatát, akkor vagy azóta annyit fejlődött ez a funkció hogy nem látható, vagy nem egyformán látják az emberek, mondjuk aki ezzel foglalkozik illetve látni ha színben eltérés lesz egy képi hatás miatt. Én nem használom a dinamikus kontrasztot, mert azonnal látom a hibát, de Max biztos jobb mint a Nebula X1.
Hatással van a szinekre ezert bekapcsolt ebl mellett kell kalibralni a projektort (ezzel megszenvedtem en is, ra kell jonni a mikentjere), de ez alap.
Közben viszont mar nem mennek el a szinek. Arra nagyon allergiás vagyok en is. Illetve nalam off, low es high opcio van ebl eseteben, amikor januárban lattam akkor emlékeim szerint csak on es off volt.
Illetve arra reagálva hogy hasznalat közben változnak a szinek, azt egy másik bug okozza, amit az irisz manualis allitgatasa okoz, ezt jeleztem a fejlesztoknek, javítás alatt van. De ez csak akkor jon elo, ha valaki hasznalat kozben jatszik az irisszel es nem fix erteken használja. Valamint a projektor üzemi hőmérséklete is beleszol de az csak minimálisan, azt szemmel nem latod, de muszerrel merheto.
Illetve a dinamikus tone mapping tud okozni ilyet, de ezt említem a tesztben, szerencsére ritkan fordul elo, es csak par masodperc. Ezt látta nalam m3ss is, kulon felhívtam ra a figyelmét, hogy figyelje, akkor jon elo ha nagy mértékben valtozik a kép fenysurusget tehát, sotet jelenet utan hirtelen jon világos. De ez jvc frame adaptnal is megfigyelheto.
Ha megnezitek en teljesen mast mertem gyari kalibracio esetén mint a mondoprojos vagy Vincent, szóval az o tesztjuk ota sok minden változhatott. Nalam konkrétan csapanivaloan xar a gyari szinhomerskelet, de az mar januárban is az volt amikor lattam ügyfélnel a projektort, mig az emlitett 2 tesztelonel gyarilag eleg jo volt.
Ebl es dinamikus tone mapping hazsnalata nelkul teljesen felesleges megvenni a valeriont, hatalmas hiba nem használni ezeket rajta. Pontosan ugyanaz az eset amikor valali vesz miniled tvt aztán kikapcsolja a local dimminget rajta(vehetett volnna akkor toredek aron egy belépő va paneles tvt is)
-
Ájvé
veterán
Nekem Anker Nebula X1 van és EBL jelenleg nem működik jól (tudtommal), bár a Maxon nem annyira rossz a helyzet, színek "elmennek", de látom Viktor szerint nincs probléma. Mondoprojos tesztben nem ajánlják a használatát, akkor vagy azóta annyit fejlődött ez a funkció hogy nem látható, vagy nem egyformán látják az emberek, mondjuk aki ezzel foglalkozik illetve látni ha színben eltérés lesz egy képi hatás miatt. Én nem használom a dinamikus kontrasztot, mert azonnal látom a hibát, de Max biztos jobb mint a Nebula X1.
-
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
-
Turbo73
aktív tag
Neked Max-od van? EBL nélkül nincs fekete. Ez a Valerion nagy előnye a többiekkel szemben.
-
Ájvé
veterán
Hála Istennek elkészült a Valerion VisionMaster Max tesztem. Köszönet m3ss-nek a köcsön adott kameráért (jó nagy szívás RGB lézer projektorról videót felvenni).
Gian slayer?
bocs szerintem kimaradt a T, no offense 
Lesz mit este nézni, kösz szépen a tesztet.Turbo73
EBL on végig, így szerintem felejtős ez az összehasonlítás, EBL szín kép hibát okoz. -
Vhiktor
nagyúr
-
Turbo73
aktív tag
-
Turbo73
aktív tag
Szia!
A Blitzwolf BW-V11 szerintem nem pormentes projektor, mint a wanbo X5. Elég gyorsan szemcsés lesz a vetített kép. Más megoldás nincs, szét kell szedni és a lencsét óvatosan fültisztítóval meg kell takarítani, de ezt kb. havi szinten el kell velük játszani. Érdemesebb inkább zárt optikás terméket választani.
-
Ájvé
veterán
Ennek dupla írisze van és már SST DMD van benne.
-
Vhiktor
nagyúr
Nem néztem ennyire meg a xgimit.
-
m3ss
veterán
Úgy értem, hogy hiába mérnek ennyit, ha megmérné az adlt ott közel sem lenne ennyi.
1 fehér pixel esetében is csal a valerion meg a hisnse is, ha csak 1 tized másodperccel késöbb mérsz rá a fekete szintre már vissza is szabályozta a lézert hiába van kikapcsolva minden. Tettem is fel róla videót a csatornámra a hisense esetében és nagyon valószinű, hogy ezekben a tesztekben a mért kontraszt arány nem natív, hanem ilyen befolyásolt.
konkrét példa valerion esetében uyghanazon beállíátsok mellett 2000:1 vs 5500:1
és a 2000:1 a valós.valszeg ez is ugyanazt fogja tudni, ez a 2e nativ nyitva hihetonek tunik.
mekkora ennek a fenysurusege a valerionhoz kepest? abbol lehet szamolgatni, hogy mennyire lehet batran banni majd az irisszel. engem ezek a vetitok inkabb ugy izgatnak, hogy behuzom 3-4e onoffig legalabb az iriszt. -
powergoku
tag
Szia!
A Blitzwolf BW-V11 szerintem nem pormentes projektor, mint a wanbo X5. Elég gyorsan szemcsés lesz a vetített kép. Más megoldás nincs, szét kell szedni és a lencsét óvatosan fültisztítóval meg kell takarítani, de ezt kb. havi szinten el kell velük játszani. Érdemesebb inkább zárt optikás terméket választani.Értem .Nem bonyolult a szét zedése , tisztítása?
-
Vhiktor
nagyúr
Úgy értem, hogy hiába mérnek ennyit, ha megmérné az adlt ott közel sem lenne ennyi.
1 fehér pixel esetében is csal a valerion meg a hisnse is, ha csak 1 tized másodperccel késöbb mérsz rá a fekete szintre már vissza is szabályozta a lézert hiába van kikapcsolva minden. Tettem is fel róla videót a csatornámra a hisense esetében és nagyon valószinű, hogy ezekben a tesztekben a mért kontraszt arány nem natív, hanem ilyen befolyásolt.
konkrét példa valerion esetében uyghanazon beállíátsok mellett 2000:1 vs 5500:1
és a 2000:1 a valós. -
nagy891229
csendes tag
Szia!
A Blitzwolf BW-V11 szerintem nem pormentes projektor, mint a wanbo X5. Elég gyorsan szemcsés lesz a vetített kép. Más megoldás nincs, szét kell szedni és a lencsét óvatosan fültisztítóval meg kell takarítani, de ezt kb. havi szinten el kell velük játszani. Érdemesebb inkább zárt optikás terméket választani. -
proci985
MODERÁTOR
latom tobb meres van, kb stimmel is
dinamikus kontrasztot evidens hasznaljak, ahogy akonkurencia is. engem zavar ha elmaszik a black floor (meg neha ido amig jelenetvaltasnal utanallit ld a W2000 megoldasa), de van, akinek jobb lehet az a megoldas.
-
Vhiktor
nagyúr
Szerintem csal méresben mint a valerion is (meg mindenki), ha valoban a nativot akarod megmerni akkor erősen trukkozni kell vele, en jóval kevesebbet mertem igy mint masok, de az a valos.
-
proci985
MODERÁTOR
-
Vhiktor
nagyúr
-
Ájvé
veterán
Hogy kis on is legyen, Xgimi Titan Noir Maxról van néhány mérés már, teszt hamarosan.
-
powergoku
tag
-
powergoku
tag
Valahogy biztos, de sajnos ennyire nem szedtem még szét LED-es gépet. Ami fontos, ne fújj bele, mert az többet árt, mint használ. Gondolom valahogy meg kell keresni, hogy hol van, és akkor az alapján lehet megtervezni, hogy hogy lehet kiszedni, de bővebbet én sem tudok. Ha barkácsolós vagy, akkor próbálj esetleg keresni tisztítós videót a neten. Érdemes várni még itt, hátha látja komolyabb szaki is, mert bár én is műszerész vagyok, de csak hobbiból javítgatok ezt-azt, nem ebben dolgozom.
Köszönöm a segítséget.
-
qnadam
veterán
inkább az optikában lesz valahol, az alagútban ehhez lebegni kellene

az optikát megbontani viszont nem annyira triviális. jól összerakni még kevésbé
de ha van róla videó, az alapján el lehet gondolkodni rajta. -
makkmarce
őstag
Valahogy biztos, de sajnos ennyire nem szedtem még szét LED-es gépet. Ami fontos, ne fújj bele, mert az többet árt, mint használ. Gondolom valahogy meg kell keresni, hogy hol van, és akkor az alapján lehet megtervezni, hogy hogy lehet kiszedni, de bővebbet én sem tudok. Ha barkácsolós vagy, akkor próbálj esetleg keresni tisztítós videót a neten. Érdemes várni még itt, hátha látja komolyabb szaki is, mert bár én is műszerész vagyok, de csak hobbiból javítgatok ezt-azt, nem ebben dolgozom.
-
powergoku
tag
-
makkmarce
őstag
-
powergoku
tag
-
-KP-
veterán
-
Vhiktor
nagyúr
Én amikor mellé tettem a 845-t konkrétan elsírtam magam, hogy mennyire sz.r a 835-höz képest a képi dinamika
picsaba, pedig mennyit filoztam a ketto kozul melyiket vegyem. vegul a 845 lett, volt ra jo akcio akkor meg a melynyomo, nagyobb fenysuruseg vonzo volt. amugy jol is szol hangra, de a brightnesst nagyon ritkan tekerem fel maxra.az is jó tv.
-
m3ss
veterán
Én konkrétan mellé tettem, semmi szégyenkeznivalója nincs, DSE sincs rajta (de ez darabról darabra változik mint a G5 esetében a tinting és a banding), zóna vezérlés problémája sincs az esetek 99.99%-ban. Persze vannak teszt videók (nem filmek) amikkel direktben meg lehet szívatni, de filmekkel semmi baja nincs.
De ha valaki kiváncsi rá akkor szívesen megmutatom egy oled mellé téve. Ha letakarom a keretet, nagyon sokan nem mondják meg melyik melyik, csak a nagyon sötét jeleneteknél (Sárkányok háza). Egy régi plazmát meg röhögve leköröz.Samsung és LG miniledet viszont nem mernék semmilyen oled mellé tenni ,mert azok tényleg vacakok.
TCL C845-t sem, az is sokkal gyengébb mint egy 835, csak fényerőben jobb, ugyanez a helyzet a C805, C7k-val is, ezeket keményen elveri egy 835, szóval nagyon nem mindegy hogy milyen miniledről van szó. Én amikor mellé tettem a 845-t konkrétan elsírtam magam, hogy mennyire sz.r a 835-höz képest a képi dinamika, az egyidejű kontraszt és a fekete szint. A féynerő oltárán feláldoztak mindentHa jól be van kalibrálva a 835 akkor bizony csodákra képes, napi szinten nézem 2 db oled (Panasonic és LG) társaságában.
Én amikor mellé tettem a 845-t konkrétan elsírtam magam, hogy mennyire sz.r a 835-höz képest a képi dinamika
picsaba, pedig mennyit filoztam a ketto kozul melyiket vegyem. vegul a 845 lett, volt ra jo akcio akkor meg a melynyomo, nagyobb fenysuruseg vonzo volt. amugy jol is szol hangra, de a brightnesst nagyon ritkan tekerem fel maxra. -
Vhiktor
nagyúr
Ez csak az egyik hibája a miniLED LCD-nek, a zónavezérlés problémája, sokat hibázik és pl. sokszor érthető módon határesetekben (zónahatárok) a döntés miatt kiszürkül, ahol feketének kellene lennie. Aki érzékeny erre (idegesíti) vagy pl. a DSE-re vagy végig a kijelzőszélén és a sarkokon lévő sötétebb sávra, annak nem jó a miniLED sem. A nyamvadt jmgo n1s 4k-nak jobb a homogenitása (a nálam lévő vetekszik az S90C-vel, amely top3 a TV-k között).
Vhiktor: én nem tenném a C835-öt a G5 mellé... de szerintem csak vicceltél, mert ez az. Kis túlzással egyenértékű ezzel: jmgo n1s 4k vs. Valerion Max
Én konkrétan mellé tettem, semmi szégyenkeznivalója nincs, DSE sincs rajta (de ez darabról darabra változik mint a G5 esetében a tinting és a banding), zóna vezérlés problémája sincs az esetek 99.99%-ban. Persze vannak teszt videók (nem filmek) amikkel direktben meg lehet szívatni, de filmekkel semmi baja nincs.
De ha valaki kiváncsi rá akkor szívesen megmutatom egy oled mellé téve. Ha letakarom a keretet, nagyon sokan nem mondják meg melyik melyik, csak a nagyon sötét jeleneteknél (Sárkányok háza). Egy régi plazmát meg röhögve leköröz.Samsung és LG miniledet viszont nem mernék semmilyen oled mellé tenni ,mert azok tényleg vacakok.
TCL C845-t sem, az is sokkal gyengébb mint egy 835, csak fényerőben jobb, ugyanez a helyzet a C805, C7k-val is, ezeket keményen elveri egy 835, szóval nagyon nem mindegy hogy milyen miniledről van szó. Én amikor mellé tettem a 845-t konkrétan elsírtam magam, hogy mennyire sz.r a 835-höz képest a képi dinamika, az egyidejű kontraszt és a fekete szint. A féynerő oltárán feláldoztak mindentHa jól be van kalibrálva a 835 akkor bizony csodákra képes, napi szinten nézem 2 db oled (Panasonic és LG) társaságában.
-
alaves
addikt
Ez csak az egyik hibája a miniLED LCD-nek, a zónavezérlés problémája, sokat hibázik és pl. sokszor érthető módon határesetekben (zónahatárok) a döntés miatt kiszürkül, ahol feketének kellene lennie. Aki érzékeny erre (idegesíti) vagy pl. a DSE-re vagy végig a kijelzőszélén és a sarkokon lévő sötétebb sávra, annak nem jó a miniLED sem. A nyamvadt jmgo n1s 4k-nak jobb a homogenitása (a nálam lévő vetekszik az S90C-vel, amely top3 a TV-k között).
Vhiktor: én nem tenném a C835-öt a G5 mellé... de szerintem csak vicceltél, mert ez az. Kis túlzással egyenértékű ezzel: jmgo n1s 4k vs. Valerion Max
-
Joshi
titán
-
makkmarce
őstag
Miniled ezt siman megoldotta mar.
Az enyémet bármikor melle merem tenni egy lg g5nek is, sokan meglepodnenek
Nem.mindegyik miniled jo, nagyon nem miindegy milyennel van osszehasonlitva.
Plazma egyetlen előnye a mozgas megjelenites, semmi mas.
Sokan még oledre sem merik lecserelni a plazmát, aztán mikor végre lecserelik, rajonnek mennyivel jobb a kepe.nem igazán értem, a miniledes izé az nem az, ami bazinagy kockákat tesz a világos objectumok köré a sötét égbolton?
-
Ájvé
veterán
Mondjuk figyelembe véve, hogy mennyire régiek a plazmák, ez a probléma egyre inkább elméleti.
A "Kuro" modellek tudtak 100-150 nitet, ami kb 30-40fL. Ezt jelenleg 1500 eur körül is van trilaser projektor, ami tudja 120"en.
Következő probléma a méret: Voltak elvileg nagyobb modellek, de a Kuro max 60" volt, a ZT60 max 65. Mai szemmel ezek már bőven nem házimozis méretek (főleg nem a projektoros topikból nézve).
mozgásmegjelenítés működésből adódóan jobb (passz, 15 éve nem láttam plazmát élőben)
Ájvé: jaja, kínaiaknal kb 10 éve voltak LEDes DLPik, Xiaomi 150" első veriója 2017 júniusi, és az már ALPD volt, igaz az még fHD.
Miközben a TInek is jöttek ki az újabb és újabb chipjei, szóval arra sem lehet fogni.
És persze, utóbbi 15 hónap modelljeinél volt short-throw vonalon áttörés, de odáig el is kellett jutni.
Igen, de hagyományos gyártók pár éve még mindig lámpát tolták, ezt is az EU szüntette be a szabályozással, különben még mindig ilyen projektorok lennének. Kínaiak viszont teljesen más vonalon indultak, LED vagy később lézer, lehetőleg gondozásmentes zárt rendszerű all in one vagyis Lifestylenak csúfolt elgondolás. Ez hasonlít a mostani dízel/petrol vs elektromos autó piac alakulására. Régi hagyományos gyártók futnak a kínai konkurencia után.
JMGO N1S 4K pedig már 850€ amazonon, ez már olyan ár, hogy már érdemes meggondolni egy használt lámpás projektorral szemben (legalább van rá 1 év garancia és vissza is lehet küldeni ha nem tetszik, kvázi sokkal jobb mint egy Sonyval bukni egy nagyot). -
proci985
MODERÁTOR
Miniled ezt siman megoldotta mar.
Sokan még oledre sem merik lecserelni a plazmát, aztán mikor végre lecserelik, rajonnek mennyivel jobb a kepe.Mondjuk figyelembe véve, hogy mennyire régiek a plazmák, ez a probléma egyre inkább elméleti.
A "Kuro" modellek tudtak 100-150 nitet, ami kb 30-40fL. Ezt jelenleg 1500 eur körül is van trilaser projektor, ami tudja 120"en.
Következő probléma a méret: Voltak elvileg nagyobb modellek, de a Kuro max 60" volt, a ZT60 max 65. Mai szemmel ezek már bőven nem házimozis méretek (főleg nem a projektoros topikból nézve).
mozgásmegjelenítés működésből adódóan jobb (passz, 15 éve nem láttam plazmát élőben)
Ájvé: jaja, kínaiaknal kb 10 éve voltak LEDes DLPik, Xiaomi 150" első veriója 2017 júniusi, és az már ALPD volt, igaz az még fHD.
Miközben a TInek is jöttek ki az újabb és újabb chipjei, szóval arra sem lehet fogni.
És persze, utóbbi 15 hónap modelljeinél volt short-throw vonalon áttörés, de odáig el is kellett jutni.
-
Vhiktor
nagyúr
Pedig így van. Bármilyen LCD panelnek a szürke, sötétkék, világoskék és fehér árnyalatai egy kásás, pauszpapíros, foltos derengő hatást adnak felületen. Maga kép is olyan, hogy egy vékony hártyán világít a kép. Gyakorlatilag egy homogén felület nincs az egész panelen. Ez egy referencia plazma után szerintem nézhetetlen. Sem élőben, sem fotók alapján még nem láttam olyan LCD panelt ami elfogadható. Megnézel egy menüt, ott azonnal látható mennyire rossz az egész képi struktúrája az LCD-nek.
Egy nagyon magas kategóriás óriás panelt megnéznék valódi környezetben, ahol videofil módon van használva, esetleg kalibrálás közben. Ilyen értelemben vett átlag embereknél borzalmasan van beállítva a minden, boltokban pedig az a neonos környezet és a bolti mód sem segít.Miniled ezt siman megoldotta mar.
Sokan még oledre sem merik lecserelni a plazmát, aztán mikor végre lecserelik, rajonnek mennyivel jobb a kepe. -
Ájvé
veterán
Nincs itt varázslás, egyszerűen fejlődik a technika. A plazma tévé időszakban sehol nem voltak az LCD tévék, de ha most a plazma tévé mellé raknál egy mostani csúcs Mini LED-es LCD-t, hát azért nem biztos hogy a plazmát vinnéd haza. Jó ok sok mindenben fejlődés volt (felbontás, színtér stb), és ugye mozgás megjelenítésben a plazmát nem nagyon lehet lelépni, de ez utóbbi más miatt van.
Akkor fejlődik a technika ha fejlesztik, ha viszont ugyan azt tolják évtizedig akkor semmi nem változik. Nem volt verseny, ültek a gyártók a babérjaikon, mert úgy is volt aki megvette, akkor meg minek. Most viszont már futnak a kínaiak után, mert ők viszont fejlesztették a technikát (ALPD több mint 10 éves múltra tekint vissza, de tripla lézer se egyik napról a másikra került a polcokra).
-
M@trixfan
addikt
Pedig így van. Bármilyen LCD panelnek a szürke, sötétkék, világoskék és fehér árnyalatai egy kásás, pauszpapíros, foltos derengő hatást adnak felületen. Maga kép is olyan, hogy egy vékony hártyán világít a kép. Gyakorlatilag egy homogén felület nincs az egész panelen. Ez egy referencia plazma után szerintem nézhetetlen. Sem élőben, sem fotók alapján még nem láttam olyan LCD panelt ami elfogadható. Megnézel egy menüt, ott azonnal látható mennyire rossz az egész képi struktúrája az LCD-nek.
Egy nagyon magas kategóriás óriás panelt megnéznék valódi környezetben, ahol videofil módon van használva, esetleg kalibrálás közben. Ilyen értelemben vett átlag embereknél borzalmasan van beállítva a minden, boltokban pedig az a neonos környezet és a bolti mód sem segít. -
tobias40
veterán
Mármint miből mennyi látszik?
Mai napig a plazmát nézzük a nappaliban,semmi gond vele,de mindegy csak kicsit túlzónak éreztem az "alázás"-t,napi tv nézésre bőven jó,nekem megfelel... -
Morph76
senior tag
Meg aztán ugye szép világos nappaliban, mennyi látszik majd...
és még sorolhatnánk. Halottról vagy jót vagy semmit.
-
Vhiktor
nagyúr
Mozgásban a plazma verhetetlen.
Kepminosegben az említett panat viszont megeszi reggelire egy tcl c835, ami mar nem mai darab -
tobias40
veterán
Ezt az alázást azért megnézném a 65vt50-nnel szemben,főleg sport meccseken,vizilabdánál a tv adásoknál stb...
Nem vagyok egy elvakult plazma rajongó,azt is tudom hogy eljárt az idő a plazma felett de na...
-
Vhiktor
nagyúr
Olyan nincs hogy nincs bent irisz. Minden objektívben van. Kérdés hogy mi a gártó célja... ez alapján méretezi. kevesebb fényerő nagyobb on/off és fordítva. DLP-nél a TierPrizma abszorbáló oldala és annak hatásfoka elsődlegesen befolyásolja az ON/Off kontrasztot. Mélyfeketébre fested és nyertél 5-10%-ot. csináltam ilyen ki is mértem a hatásfokát ugyan úgy az ANSIra való ráhatását. Ott 26%-ot értem el.
Egyszerűen leszarják a gyártók. Mindenből a legolcsóbbat és ezért mindig az átlagos a végeredmény. Egy festék 300Euró japánból ha a tökélyre törekednénk vagy picivel olcsóbb a TSoptics terméke amit én használok.
150.000Euro egy 3x1,38" 3chipes HighEnd Nativ 4K RGB lézer DLP és nekem kell az 1800:1 on/off-ból 8200:1-et készitenem... vagy akár 10000:1-et.
Senkit nemérdekel KB még HighEnd szinten sem a házimozis szegmens, még úgy sem hogy 2000:1 vagy 10000:1 on/off közti anyag különbség kb 500ft.
Valerionnak sikerult lefesteni, reméljük ez követendő pelda lesz.
-
Vhiktor
nagyúr
Nincs itt varázslás, egyszerűen fejlődik a technika. A plazma tévé időszakban sehol nem voltak az LCD tévék, de ha most a plazma tévé mellé raknál egy mostani csúcs Mini LED-es LCD-t, hát azért nem biztos hogy a plazmát vinnéd haza. Jó ok sok mindenben fejlődés volt (felbontás, színtér stb), és ugye mozgás megjelenítésben a plazmát nem nagyon lehet lelépni, de ez utóbbi más miatt van.
Persze ez nyilvánvaló, en is mindig mosolygok azokon akik nem merik a plazmat lecserelni mert félnek hogy rosszabb lesz a kép. Egy jobb miniled alázza oket.
-
Cseneles
őstag
A korábbi évek tapasztalatai alapjan pedig azonos chip kb egyenlő azonos nativ kontraszttal. Tok mindegy milyen marka van a projektorra irva, vagy mennyibe kerul. Persze dupla irisszel lehet rajta javítani. Meglatjuk. En bizakodom.
Benq w2000 es sim2 crystal 4 uhd kontraszt aranya is tok ugyanaz volt (tudom nem ugyanaz a dmd), pedig sokszorosaba kerul, szóval hiszem ha en merem, nem hiszek a marketing anyagoknak
De itt arról volt szo hogy irisz nelkul fog tudni nativan ennyit, na ez az amit nem hiszek el, irisszel elhiszem siman.
Most mar mindenki trukkozik az on off kontraszt arannyal, csak megfelelo trukkel lehet megmerni a valodi nativot, illetve ezert kell adlt merni, az a valós.
Egy biztos, hogy a kínaiak tudnak valamit, mert kb 1 evtizedig poshadt álló víz volt a dlp projektorok világa.
Olyan nincs hogy nincs bent irisz. Minden objektívben van. Kérdés hogy mi a gártó célja... ez alapján méretezi. kevesebb fényerő nagyobb on/off és fordítva. DLP-nél a TierPrizma abszorbáló oldala és annak hatásfoka elsődlegesen befolyásolja az ON/Off kontrasztot. Mélyfeketébre fested és nyertél 5-10%-ot. csináltam ilyen ki is mértem a hatásfokát ugyan úgy az ANSIra való ráhatását. Ott 26%-ot értem el.
Egyszerűen leszarják a gyártók. Mindenből a legolcsóbbat és ezért mindig az átlagos a végeredmény. Egy festék 300Euró japánból ha a tökélyre törekednénk vagy picivel olcsóbb a TSoptics terméke amit én használok.
150.000Euro egy 3x1,38" 3chipes HighEnd Nativ 4K RGB lézer DLP és nekem kell az 1800:1 on/off-ból 8200:1-et készitenem... vagy akár 10000:1-et.
Senkit nemérdekel KB még HighEnd szinten sem a házimozis szegmens, még úgy sem hogy 2000:1 vagy 10000:1 on/off közti anyag különbség kb 500ft.
-
Joshi
titán
A korábbi évek tapasztalatai alapjan pedig azonos chip kb egyenlő azonos nativ kontraszttal. Tok mindegy milyen marka van a projektorra irva, vagy mennyibe kerul. Persze dupla irisszel lehet rajta javítani. Meglatjuk. En bizakodom.
Benq w2000 es sim2 crystal 4 uhd kontraszt aranya is tok ugyanaz volt (tudom nem ugyanaz a dmd), pedig sokszorosaba kerul, szóval hiszem ha en merem, nem hiszek a marketing anyagoknak
De itt arról volt szo hogy irisz nelkul fog tudni nativan ennyit, na ez az amit nem hiszek el, irisszel elhiszem siman.
Most mar mindenki trukkozik az on off kontraszt arannyal, csak megfelelo trukkel lehet megmerni a valodi nativot, illetve ezert kell adlt merni, az a valós.
Egy biztos, hogy a kínaiak tudnak valamit, mert kb 1 evtizedig poshadt álló víz volt a dlp projektorok világa.
-
Vhiktor
nagyúr
-
Cseneles
őstag
Ugyan az az F32 Vizsim nálam 292cm széles Gain 1.2 Cinemascope vászonfelületen.

Nem kell lenézni ezeket a gépeket mert nagy meglepetést tud okozni főleg ha JVC FullHD gépekhez hasonlitanánk egy ugyanazon a vászonfelületen. Mellesleg meg 16000 üzemórás gép is kopra hozza a gyári paramétert!
Mandju táblázatában ott van egy Siglos(tuningolt JVC) is.
-
Cseneles
őstag
hiszem ha latom a 2800 nativot nyitva. ha veletlen igaz es olyan eles mint a valerion, ide vele! de ezek a trukkozesek amikrol szo van...ezek utan hogy lehet hinni nekik?

mikor jelenik meg?ehhez kepest a pali fele tuning f32 amit most hirdetnek meg 1200 nativot tud nyitva..mondjuk ezt sem ertem amugy. hogy lehetett ezekre az f32-re ennyire beetetni a nepet, tanulmanyozni kellene ezt a jelenseget

kellene iratni egy ódát az x-es jvc-hez is, pali, cseneles, nem ertek ra?
Egy gyári állapotu F32 Viszim gép 1450-1600:1 nativot tud EN 10-es sorozatú objektivvel. Gyári állapotban is lehet vele 3000:1 értéket elérni menuből az iriszek szűkítésével. Ha EN40-es sorozatú objektívet használsz az meg alapból 10% fenybveszteség és nagyjából +20% on/off kontraszt. Most akkor kérdezem h hol van abban a gépben a Tuning?
Én tuningoltam pár F32 gépet, Mandju(Zozi) annó táblázatba is foglalta a mozitermében megfordultakhoz képest.
-
Cseneles
őstag
Raknak egy kisebb iriszt az objektivbe és akár már a nativ dupláját is tudhatja. Ezt igy rámondani h mert ugyan az a chip van bent... Meredek.
-
Vhiktor
nagyúr
hiszem ha latom a 2800 nativot nyitva. ha veletlen igaz es olyan eles mint a valerion, ide vele! de ezek a trukkozesek amikrol szo van...ezek utan hogy lehet hinni nekik?

mikor jelenik meg?ehhez kepest a pali fele tuning f32 amit most hirdetnek meg 1200 nativot tud nyitva..mondjuk ezt sem ertem amugy. hogy lehetett ezekre az f32-re ennyire beetetni a nepet, tanulmanyozni kellene ezt a jelenseget

Nem hiszem, hogy tudna 2800 natívot, azt hiszem ugyanaz a chip van benne mint a hisense vidda c5-ben, az meg 2200 körül volt., aztán ki tudja lehet meglesz natívban, ha fejlesztenek valamit.
-
Vhiktor
nagyúr
Április végéig lehet csatlakozni, figyelni kell hogy mit sikerül a tesztelőknek kihozni. Amit linkeltem táblázatot ott látszik hogy kb mit tud majd fényerő/kontraszt téren, a kérdés a többi lesz, lézerfoltok, a dinamikus cuccok működése, szivárvány...ezekben perpill a valerion lelépi a mezőnyt ha nem is hibátlanul
Ha olyan a hozzáállásuk mint a Valerionnak, akkor lehet bizakodni, reportáltam nekik 2 bugot amiket találtam a teszt során (kértek róla videót és log filet) és már dolgoznak a javításán.
-
m3ss
veterán

-
péjé
őstag
Április végéig lehet csatlakozni, figyelni kell hogy mit sikerül a tesztelőknek kihozni. Amit linkeltem táblázatot ott látszik hogy kb mit tud majd fényerő/kontraszt téren, a kérdés a többi lesz, lézerfoltok, a dinamikus cuccok működése, szivárvány...ezekben perpill a valerion lelépi a mezőnyt ha nem is hibátlanul
-
Morph76
senior tag
Elindult a Kickstarter akció az xgimi Titan Noirhoz... [link] ezeken az árakon még kb meg is érheti.
Első mérések, állítólag jön a frissítés, hamarosan akkor újramérik... [link]Mondjuk megjegyzi a tesztelő h a projektor meg a cég is jobb annál hogy hamisító módokat építsenek a firmware-be, külön táblázatba tette a fake adatokat.
Átfutva ezeket a fórumokat még mindig általános a vélemény h a valerion max a régebbi hardwerrel és kiforrottabb fw-vel jobban teljesít mint az újabb generációs vetítők, sajna az fw frissítések nem jönnek túl gyorsan. Úgy tűnik nem tudják követni a saját tempójukat.
Meddig tart az akció? Meg kéne nézni egy ilyet is, hogy mit tud! Tud-e jobb lenni, mint a Valerion?
-
Vhiktor
nagyúr
Elindult a Kickstarter akció az xgimi Titan Noirhoz... [link] ezeken az árakon még kb meg is érheti.
Első mérések, állítólag jön a frissítés, hamarosan akkor újramérik... [link]Mondjuk megjegyzi a tesztelő h a projektor meg a cég is jobb annál hogy hamisító módokat építsenek a firmware-be, külön táblázatba tette a fake adatokat.
Átfutva ezeket a fórumokat még mindig általános a vélemény h a valerion max a régebbi hardwerrel és kiforrottabb fw-vel jobban teljesít mint az újabb generációs vetítők, sajna az fw frissítések nem jönnek túl gyorsan. Úgy tűnik nem tudják követni a saját tempójukat.
A xgimi maxra kíváncsi leszek, ha marad a 7000 lumenbol 4000 az mar rohadt jo, ha nem lesznek vele hatalmas szoftveres gondok akkor 2800 dollárért ajándék.
Ha behuzott irisszel fog tudni valoban 6000 koruli kontrasztot akkor sdrhez eleg erős lesz, bár szerintem nem fog tudni annyit, valerion sem tud 5000-et mint ahogy korabban írták.
Mindenesetre izgalmas lesz az elkövetetkezo par év dlp fronton.
-
péjé
őstag
-
proci985
MODERÁTOR
Igen

Természetesen egy nagyelőadóba szánt projektort nem akarnék hazavinni.
-
Joshi
titán
Az tény, hogy ennek a topiknak nem az a neve hogy házimozi projektorok, de azért 90%-ban erről van szó. Csak azért jegyeztem meg. Én elhiszem hogy létezik olyan prezentációs projektor ami világosban is értékelhető képet produkál, de azért azt nem akarjuk haza vinni.
-
Ájvé
veterán
Gyári vagy mesterséges körülmények közt fogyaszt annyit minimális fordulaton lejtőn lefelé

Szerintem megint túl van spilázva ez a téma, leírod a mérés körülményeit és kész, te korrekt vagy. Fizetett hirdetés kamu vagy nagyon beállított mérésekkel meg úgy is lesz ettől függetlenül, vagy manapság nem is mérnek csak celeb/influencer leírja, hogy "dekurvajó" van 1 millió követője és kész, ennyi embert sose fogsz tudni elérni, de a te munkád nem is arról szól. Szóval ez megint egy olyan téma amit ízekre lehet szedni a teljes képet nézve, ki hogy manipulál vagy befolyásol vagy egyáltalán ki képes nagy tömegeket megszólítani. -
proci985
MODERÁTOR
-
Vhiktor
nagyúr
Abbol a szempontból értem hogy onamitas, hogy soha nem lesz annyi. Sokan meg erre verik a melluket hogy nekik 500:1 vagy meg magasabb ansi kontrasztos gépük van, csak kozben meg a negyedet látják a vásznon es leneznek alacsonyabb lencsével szemben mert ansival rendelkezo gepeket. Erre ertem.
De igen valoban igy az objektív, hogy meg van adva mindketto. Ezt nem vitatom.
-
mandju
senior tag
Ezért irtam, hogy megfelelo szobaban. Egyebkent semmi ertelme az egésznek.
Lencsével szembeni meressel sem tudsz semmilyen következtetés levonni hogy milyen lesz feher szobaban.
Másrészt meg mit számít lencsével szemben a valos tudás, ha fullos szobaban soha nem fogsz annyit merni, esetleg csak a felét? A szemed is vaszonrol visszavert kepet es kontrasztot látja nem a lencsével szembenit. A lencsével szembeni meres valahol csak onamitas, semmi mas.
Másrészt minek fizess egy gépért akar 10szer annyit ha vasznon merve ugyanazt hozza mint egy tized annyiba kerülő gep? Csak azert mert lencsével szemben jobb, de kozben uyganazt latod? Ebben az esetben natur penzkidobas az egesz gepcsere. Olyan ez mint sub frekvenciamnetet merni 75 dBn, ott szép sima minden aztán 105 dBn meg hullámos az egesz vagy eppen elfogy.Szoval lencsevel szembeni meres soha nem fogja reflektalni a valóságot igy a projektor valós életszerű tudasat sem.
A tesztjeimben továbbra is meg fogom osztani vaszonrol es lencsével szemben mert adl kontrasztot is, igy talan mindenki elégedett lesz.
Gépeket tesztelsz. Már miért lenne önámítás? Inkább objektív tájékoztatás. Szerintem.
-
Vhiktor
nagyúr
Azert nehez lesz ezeket az nzket dlpre lecserelni..hiaba jo a valerion is, 5% alatt azert itt bunti van. 5-10%tol mar jok a dlpk is de alatta ha megszokod ezt..pl diehard1atlag adl 3%. Mintha tvn nezned ezekkel.
Na mindegy most en elvagyok a rendszeremmel, zseni igy sotetben függönnyel. Eg es fold ilyen vilagosabb jeleneteknel, mint pl a landman, most azt nezem. Ami mellesleg eleg jo igy 5 resz utan.
Sok természetfeletti kell nezni
-
Vhiktor
nagyúr
Lencsével szembeni meressel sem tudsz semmilyen következtetés levonni hogy milyen lesz feher szobaban.
Másrészt meg mit számít lencsével szemben a valos tudás, ha fullos szobaban soha nem fogsz annyit merni, esetleg csak a felét? A szemed is vaszonrol visszavert kepet es kontrasztot látja nem a lencsével szembenit. A lencsével szembeni meres valahol csak onamitas, semmi mas.
Másrészt minek fizess egy gépért akar 10szer annyit ha vasznon merve ugyanazt hozza mint egy tized annyiba kerülő gep? Csak azert mert lencsével szemben jobb, de kozben uyganazt latod? Ebben az esetben natur penzkidobas az egesz gepcsere. Olyan ez mint sub frekvenciamnetet merni 75 dBn, ott szép sima minden aztán 105 dBn meg hullámos az egesz vagy eppen elfogy.Szoval lencsevel szembeni meres soha nem fogja reflektalni a valóságot igy a projektor valós életszerű tudasat sem.
A tesztjeimben továbbra is meg fogom osztani vaszonrol es lencsével szemben mert adl kontrasztot is, igy talan mindenki elégedett lesz.
Nekem olyan ez az egesz mint az autók fogyasztasanak gyarai adatai. Elméletben az autóm 4 litert fogyaszt 100-on a valóságban 8at. Sokat érek vele.
-
Vhiktor
nagyúr
Szerintem van, de ebben úgysem fogunk egyetérteni. Egy projektornak a valós tudását, csak lencsével szemben tudod meghatározni pontosan. Vagyis közel pontosan.
Tegyük fel, itt az én gépem. Nálam adamantium szobában 220:1 az ANSI vászonról mérve. Ugyanez a gép egy fehér falas, de besötétített nappaliban 70:1.... ebből milyen következtetést vonsz le a projektor tulajdonságával kapcsolatban?
-
Joshi
titán
-
proci985
MODERÁTOR
Szerintem van, de ebben úgysem fogunk egyetérteni. Egy projektornak a valós tudását, csak lencsével szemben tudod meghatározni pontosan. Vagyis közel pontosan.
Tegyük fel, itt az én gépem. Nálam adamantium szobában 220:1 az ANSI vászonról mérve. Ugyanez a gép egy fehér falas, de besötétített nappaliban 70:1.... ebből milyen következtetést vonsz le a projektor tulajdonságával kapcsolatban?
azt, hogy az a projektor denevérbarlangban működik (jól)
-
m3ss
veterán
Azert nehez lesz ezeket az nzket dlpre lecserelni..hiaba jo a valerion is, 5% alatt azert itt bunti van. 5-10%tol mar jok a dlpk is de alatta ha megszokod ezt..pl diehard1atlag adl 3%. Mintha tvn nezned ezekkel.
Na mindegy most en elvagyok a rendszeremmel, zseni igy sotetben függönnyel. Eg es fold ilyen vilagosabb jeleneteknel, mint pl a landman, most azt nezem. Ami mellesleg eleg jo igy 5 resz utan.
-
mandju
senior tag
nekem lencsével szemben 380:1, ha jól emlékszem.
szerk: visszakerestem a posztomat.
vászonról:

ez pedig lencsével szemben:

-
m3ss
veterán
Lencsevel szemben mennyi amugy a te geped ansija?
Amugy 70 az meg eleg optimista becsles is feher nappaliban. Persze oldalfalak meg mennyezet tavolsagan, vaszon paraneterein is rengeteg mulik. -
mandju
senior tag
Az AI is pontosan azt mondja amit én.

Lencsével szemben en is 1 meterrol szoktam egyébként. De továbbra is az a baj, hogy a neten fellelheto mereseknel ez mincs feltuntve igy nem tudni ki hogy mért.
En továbbra sem latom sok értelmét az il,en jellegű meresnek. Persze igy jobban mutatnak a számok

-
Vhiktor
nagyúr
Az AI is pontosan azt mondja amit én.

Lencsével szemben en is 1 meterrol szoktam egyébként. De továbbra is az a baj, hogy a neten fellelheto mereseknel ez mincs feltuntve igy nem tudni ki hogy mért.
En továbbra sem latom sok értelmét az il,en jellegű meresnek. Persze igy jobban mutatnak a számok

-
mandju
senior tag
AI nem erdekel.
De ennek továbbra sincs semmi ertelme az en meglátásom szerint.
Ha en irhatnam a szabvanyt akkor 1 metert határoznék meg, de ez muszer függő is mert mindnek mas a fovja.
Sőt en csak vaszonrol visszamerve szabvanyositanam, úgyis csak azt latod, persze ehhez megfelleo környezet is kell.
De nem is ez most a hszem lényege, hanem az hogy nem lehet osszehasonlitani projektorokat adl meres alapjan lencsével szemben ha mindenki máshogy meri, látható mekkora elterest okoz a távolság. Vagy minimum mindenkinek fel kellene tutenie a mérési távolságot.
Egyebkent azt is kiprobaltam hogy a vaszonnal hagyom a műszert, csak.szembe fordítom a lencsével, ebben az esetben ugyanannyit merek mint vaszonrol.
Én minden mérésemnél törekedtem az 1 méter betartására. 1-1.1 között viszonylag könnyen tudom pozícionálni a műszert. Így tudom reprodukálni és egymással összevetni a saját méréseimet. A colourspace-hez készült adl4cs modul első lépésként, a meter position pattern-t hozza fel. Így pofon egyszerű a beállítás.
Minden általam nagyra tartott német kalibrátor ezt a metódust csinálja. Én is emiatt választottam ezt a munkamenetet.
-
Vhiktor
nagyúr
AI nem erdekel.
De ennek továbbra sincs semmi ertelme az en meglátásom szerint.
Ha en irhatnam a szabvanyt akkor 1 metert határoznék meg, de ez muszer függő is mert mindnek mas a fovja.
Sőt en csak vaszonrol visszamerve szabvanyositanam, úgyis csak azt latod, persze ehhez megfelleo környezet is kell.
De nem is ez most a hszem lényege, hanem az hogy nem lehet osszehasonlitani projektorokat adl meres alapjan lencsével szemben ha mindenki máshogy meri, látható mekkora elterest okoz a távolság. Vagy minimum mindenkinek fel kellene tutenie a mérési távolságot.
Egyebkent azt is kiprobaltam hogy a vaszonnal hagyom a műszert, csak.szembe fordítom a lencsével, ebben az esetben ugyanannyit merek mint vaszonrol.
-
Joshi
titán
Ma valerion eseteben kiserletezgettem adl meresekkel, azon belül lencsével szembeni meresekkel. Igazán szabvanyositani kellene a meres mikentjet, ugyanis nagyon nem mindegy lencsével szemben merve hogy milyen távolságra van elhelyezve a muszer a lencsetol. Nem mindeg hogy 3 méter vagy 1.2m, ez ansiban tobb mint 2szeres elterest jelent, minél közelebb van a muszer a lencsehez annal nagyobb az ansi érték.
Ezért nem lehet es nincs is értelme különböző teszterek adl mereseit osszehasonlitani meg ugyanazon model eseteben sem, nemhogy 2 különböző gep mereseibol kovetkezteteseket levonni.Szamszerusitem 130:1 vs 310:1. Csak a távolság valtozott.
En továbbra is a vasznon torteno meres hive maradok, persze ott sem mindegy, hogy van elhelyezve a muszer, de ott mar ekkora különbségek nincsenek, akkor sem ha nem teljesen jol helyezzük el a műszert.
Szoval minden lencsével szembeni meresnel is meg kellene adni a mérési távolságot.
A logika azt diktálná, hogy lencsével szemben a lehető legközelebb mérjük ahol még mérhető. Ai mit mond a mérés specifikációjára?
-
Vhiktor
nagyúr
Ma valerion eseteben kiserletezgettem adl meresekkel, azon belül lencsével szembeni meresekkel. Igazán szabvanyositani kellene a meres mikentjet, ugyanis nagyon nem mindegy lencsével szemben merve hogy milyen távolságra van elhelyezve a muszer a lencsetol. Nem mindeg hogy 3 méter vagy 1.2m, ez ansiban tobb mint 2szeres elterest jelent, minél közelebb van a muszer a lencsehez annal nagyobb az ansi érték.
Ezért nem lehet es nincs is értelme különböző teszterek adl mereseit osszehasonlitani meg ugyanazon model eseteben sem, nemhogy 2 különböző gep mereseibol kovetkezteteseket levonni.Szamszerusitem 130:1 vs 310:1. Csak a távolság valtozott.
En továbbra is a vasznon torteno meres hive maradok, persze ott sem mindegy, hogy van elhelyezve a muszer, de ott mar ekkora különbségek nincsenek, akkor sem ha nem teljesen jol helyezzük el a műszert.
Szoval minden lencsével szembeni meresnel is meg kellene adni a mérési távolságot.
-
alaves
addikt
JMGO N1S 4k vagy egy hasonló belépő RGB lézer jó lehet. Szinte 0 hangjuk van, nálam van hogy 8-10 órát megy, egyszer sem pörög fel a venti. Az általad írt felhasználásnál nem kell csutka sötét, de azért jól árnyékolt szoba kell, lámpa pedig max. a munkaterület megvilágító asztali spot. Ezeknél ~ 2m-ről nézve (fejed felett a projector) 75"-es képet tudsz vetíteni ~65 fl-el. De ha ~290 cm-re a plafonon (vagy polc, szekrény teteje stb) még hátrábbról már 110"-es képed lesz 30 fl-el és azt 2m-ről nézve már mozi immerzív távolságon is belül vagy (pl. nálam a hálóban).
-
KissG90
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget, esetleg konkrét termékajánlást szeretnék kérni a kedves fórumozóktól.
Monitort szeretném kiváltani projektorra, vagyis otthoni számítógépes munkára használnám a projektort. Sima fehér falra vetítenék, de ha vászon szükséges, akkor arra. Nem nagy a szoba, szerintem bő 2 méterrről tudnám nézni a képet és valahol felettem lenne a projektor a mennyzetnél (hol máshol?). A nagyon maximum keret a 200 eFt.
Olvasom több helyen, hogy a projektor hangos. Nem tudom, hogy van-e olyan típus ebben az árkategóriában, ami nem hangos. Kizáró ok részemről, ha a fejem felett 80-100 cm-vel egy folyamatos zavaró hangforrás van.
Köszönöm előre is, ha van véleményetek!
Inkább mond el a srácoknak a méreteket. Hány colt szeretnél vetiteni? Milyen a helység mérete? Ha fölötted is lenne de ha hátrébb mint a fejed nem fog zavarni. Sötétben dolgozol vagy világosban? Hány órát akarod használni? Nem lebeszélni akarnak a srácok! Csak napi 8-10 üzem óra a monitorok és tv-k territóriuma.
-
-KP-
veterán
-
MaPeti
csendes tag
-
m3ss
veterán
Sziasztok!
Segítséget, esetleg konkrét termékajánlást szeretnék kérni a kedves fórumozóktól.
Monitort szeretném kiváltani projektorra, vagyis otthoni számítógépes munkára használnám a projektort. Sima fehér falra vetítenék, de ha vászon szükséges, akkor arra. Nem nagy a szoba, szerintem bő 2 méterrről tudnám nézni a képet és valahol felettem lenne a projektor a mennyzetnél (hol máshol?). A nagyon maximum keret a 200 eFt.
Olvasom több helyen, hogy a projektor hangos. Nem tudom, hogy van-e olyan típus ebben az árkategóriában, ami nem hangos. Kizáró ok részemről, ha a fejem felett 80-100 cm-vel egy folyamatos zavaró hangforrás van.
milyen munka ez? mit csinalsz rajta? oka van annak, hogy emberek altalaban nem vetito elott dolgoznak.
-
MaPeti
csendes tag
Sziasztok!
-
Rp526
senior tag
Sajnos, hasonló gusztustalankodás megy most a Cinema City által meghirdetett 500 Ft-os relikviák keretén belül. Mondanom sem kell hogy volt olyan paraszt, aki 40 db (negyven!) popcornos vödröt vitt el, aztán aki mögötte beállt, annak már nem jutott. A relikviák pedig itt landoltak: [link]
Mondjuk a CC részéről is gusztustalan volt, amikor egy ilyen vödröt teljesen áron, 9.000 Ft-ért akart értékesíteni.És kik járnak rosszul? A gyerekek (megint).
Magyarország.. Az is abszurd, hogy nem volt mennyiségi bármilyen megkötés és még nem is erőlködtek rajta, ha vki egyszerre 40-et tudott venni.
-
devil-k
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
Sajnos, hasonló gusztustalankodás megy most a Cinema City által meghirdetett 500 Ft-os relikviák keretén belül. Mondanom sem kell hogy volt olyan paraszt, aki 40 db (negyven!) popcornos vödröt vitt el, aztán aki mögötte beállt, annak már nem jutott. A relikviák pedig itt landoltak: [link]
Mondjuk a CC részéről is gusztustalan volt, amikor egy ilyen vödröt teljesen áron, 9.000 Ft-ért akart értékesíteni.És kik járnak rosszul? A gyerekek (megint).
Akkor ebből mar nincs semmi.
-
devil-k
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
76100 - 76001
78027 - 78001 78000 - 77901 77900 - 77801 77800 - 77701 77700 - 77601 77600 - 77501 77500 - 77401 77400 - 77301 77300 - 77201 77200 - 77101 77100 - 77001 77000 - 76901 76900 - 76801 76800 - 76701 76700 - 76601 76600 - 76501 76500 - 76401 76400 - 76301 76300 - 76201 76200 - 76101 76100 - 76001 76000 - 75901 75900 - 75801 75800 - 75701 75700 - 75601 75600 - 75501 75500 - 75401 75400 - 75301 75300 - 75201 75200 - 75101 75100 - 75001 75000 - 74901 74900 - 74801 74800 - 74701 74700 - 74601 74600 - 74501 74500 - 74401 74400 - 74301 74300 - 74201 74200 - 74101 74100 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
Hirdetés
- Barco ClickShare CS-100 R9861510 - Vezeték nélküli prezentációs rendszer
- Elite screens 120 col Fix vetitővászon eladó
- Ricoh PJ wx2240 - projektor - 3100 lumen- PC 3D ready- HDMI
- Epson EH-TW6000 Full HD projektor eladó 3 db elérhető!
- Vivtek D5380U-WNL - 5000 Ansis projektor - Full HD 3D - Bekapcsol de kis képet ad
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 3 i5-12. gen-16GB DDR5 RAM 256GB SSD FHD+ gari. 4g modem Érintőkijelző
- Keychron BM25 vezetéknélküli egér eladó
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Janaboy