Hirdetés
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- Senki sem beszél róla, de újra elérhető két 30-as sorozatú GeForce
- Meghozta a Windows 11 programgyorsítóját a Microsoft
- A kompakt házak gazdáit vette célba a Maxsun Blackwell architektúrás VGA-ja
- Computex 2026: AI-os évfordulók
- Csendes és ultrakompakttá varázsolható Logitech egér, egyhónapos akkuval
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- ASUS ROG Ally
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
74100 - 74001
77836 - 76001 76000 - 75901 75900 - 75801 75800 - 75701 75700 - 75601 75600 - 75501 75500 - 75401 75400 - 75301 75300 - 75201 75200 - 75101 75100 - 75001 75000 - 74901 74900 - 74801 74800 - 74701 74700 - 74601 74600 - 74501 74500 - 74401 74400 - 74301 74300 - 74201 74200 - 74101 74100 - 74001 74000 - 73901 73900 - 73801 73800 - 73701 73700 - 73601 73600 - 73501 73500 - 73401 73400 - 73301 73300 - 73201 73200 - 73101 73100 - 73001 73000 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 08:50 Téma összefoglaló
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
Ha nem aktív szemcsis, akkor hogy oldják meg a bal-jobb szem szeparációt?
Ugye tv-nél pl. páros-páratlan sorokkal. Itt?
"így 24Hz esetében már darabos a mozgás."
Mert egy szem már csak 12Hz-et látna? De akkor mégis aktív technológia
-
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
Megvolt tegnap az Avatar Tűz és Hamu az ország egyetlen HEYLED mozijában.
Pro:
- 9 méter széles OLED tévé, beszarás. Tökéletes fekete, brutál fényerő, élénk, gyönyörű színek.
- Polarizációs 3D, kb. 50% veszik a fényerőből, de van miből.
- A hang jó lett, a kijelző alatt vannak a hangfalak, de egyáltalán nem volt zavaró, a hangok a 'vászonból' jöttek.
- HEYLED 3D demójához képest (a film előtt volt) az IMAX demója összetákolt vacak.
Kontra:
- Kicsi a felbontás. Közelről megnéztük, majd egy kis számolás, alig nagyobb mint a FullHD. Film közben nem volt zavaró, de egy ekkora kép elbírta volna a 4k-t.
- Az akció jelenetek 48Hz-en mentek, ezek a 3D-ben szép folyamatosak voltak, de amikor visszament 24Hz-re a polarizáció miatt már darabos volt a mozgás.Összegezve nagy élmény volt. Ilyet eddig nem sokat láttak, mert még nyugaton sincs elterjedve túlságosan.
A lényeg lemaradt. Mennyire uti agyon a hagyományos mozit?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hiányzik e bármi is a hagyomanyos mozi utan?
Hangot könnyen meg lehet oldani(nem pontszeruen sugarozzak a hangot a hangfalak) -
Turbo73
aktív tag
'Polarizációs 3D? Nem aktív szemcsis?'
Nem
'a polarizáció miatt már darabos volt a mozgás'
Ha leveszed a szemüveget, akkor folyamatos a mozgás. Mivel a kijelzőnek a 2 szemhez 2 külön polarizált képet kell vetíteni, így 24Hz esetében már darabos a mozgás. -
Márton
nagyúr
Pro:
- 9 méter széles OLED tévé, beszarás. Tökéletes fekete, brutál fényerő, élénk, gyönyörű színek.
- A hang jó lett, a kijelző alatt vannak a hangfalak, de egyáltalán nem volt zavaró, a hangok a 'vászonból' jöttek.
- HEYLED 3D demójához képest (a film előtt volt) az IMAX demója összetákolt vacak.
Kontra:
- Kicsi a felbontás. Közelről megnéztük, majd egy kis számolás, alig nagyobb mint a FullHD. Film közben nem volt zavaró, de egy ekkora kép elbírta volna a 4k-t.
- Az akció jelenetek 48Hz-en mentek, ezek a 3D-ben szép folyamatosak voltak, de amikor visszament 24Hz-re a polarizáció miatt már darabos volt a mozgás.Összegezve nagy élmény volt. Ilyet eddig nem sokat láttak, mert még nyugaton sincs elterjedve túlságosan.
Polarizációs 3D? Nem aktív szemcsis?
Ezt sem értem:
"a polarizáció miatt már darabos volt a mozgás."
-
Turbo73
aktív tag
Pro:
Kontra:
-
goe1
tag
-
Ájvé
veterán
Hát azért ezek nem lesznek filléres gépek később se. Említett Valerion kifejezetten drága még Lifestyle viszonylatban is. Olcsóbb kell akkor JMGO N1S 4K, Hisense C2 Mini és hasonlókat érdemes nézni, ezek előbb is lesznek akcióban, német amazonon is kapni, esetleg bontott vagy használt (1046€ most egy) darabot jó áron ki lehet fogni.
-
tobias40
veterán
Úgy emlékszem 2150 euro volt a projektor, de ehhez adtak ajándékba 1 gimball állványt, meg egy pár 3d-s szemüveget,ja meg egy Valerionos sörbontó is
. Ez a kickstarteres ár volt. A motoros 100"-os vászon az 500e volt. Azt egy német webshopból vettem. Nekem itt állt meg a matek.
"Milliókat nem szeretnék költeni
"
Ezzel én is így voltam, amikor megvettem először a 100 ezres Wanbot.
Akkor ez így 1,5M,erősen afölött van amennyit rászánnék.
Pont ezért figyelem majd az árakat sztem hamarosan esnek ezek ahogyan jönnek elő az újabb hasonló kínai gépek.
-
BBéci
legenda
-
HEAHEA
aktív tag
Úgy emlékszem 2150 euro volt a projektor, de ehhez adtak ajándékba 1 gimball állványt, meg egy pár 3d-s szemüveget,ja meg egy Valerionos sörbontó is
. Ez a kickstarteres ár volt. A motoros 100"-os vászon az 500e volt. Azt egy német webshopból vettem. Nekem itt állt meg a matek.
"Milliókat nem szeretnék költeni
"
Ezzel én is így voltam, amikor megvettem először a 100 ezres Wanbot.
-
tobias40
veterán
Nekem egy Dangbei 4K projektorom volt, tavaly decemberben vettem, egy barátomnak adtam nemrég oda, hogy próbálja ki milyen az otthoni mozizás.
Ha tetszik neki és a családjának (és tetszeni fog) akkor megkapják ajándékba.
Most egy XGIMI Horizon 20 Pro-t használok, 88-135 között vetítek, és nagyon jó a képe.
Szóval csak azt szerettem volna mondani, hogy bőven van választék és látod a véleményeket, úgy látom pozitívak.Mennyibe volt a vetítő+vászon?
HEAHEA:tőled is ezt szeretném kérdezni...
Milliókat nem szeretnék költeni
-
goe1
tag
Nekem egy Dangbei 4K projektorom volt, tavaly decemberben vettem, egy barátomnak adtam nemrég oda, hogy próbálja ki milyen az otthoni mozizás.
Ha tetszik neki és a családjának (és tetszeni fog) akkor megkapják ajándékba.
Most egy XGIMI Horizon 20 Pro-t használok, 88-135 között vetítek, és nagyon jó a képe.
Szóval csak azt szerettem volna mondani, hogy bőven van választék és látod a véleményeket, úgy látom pozitívak. -
HEAHEA
aktív tag
Qrvára nincs ára a használt projiknak és sztem csak lefele fognak menni továbbra is,hiába van ott a sok profi gép,csak nagy buktákkal lehet eladni...
(ha egyáltalán ellehet)
Uanez igaz a vásznakra is mert legtöbb ember nincs tisztába vele hogy melyik való az Ő helységébe és nem is hajlandó kifizetni soxor a több százezer ft-kat érte.
Nagyon réteg termék lett ez a vetítés és nagy olcsó tv-k sajnos kiszorítják a piacról őket.
Nagyon sajnálom mert én imádok vetíteni csak nálam sem tökéletesek a körülmények ezért nem is akarok milliós gépet venni mert nem használnám ki,és a kicsi vetítési távolság miatt is meg vagyok lőve mert 3,3 méterről nem lehet nagy képet vetíteni.
120"-nál nagyobbat nem tudnék annál meg szerettem volna nagyobbat de ez van,ezzel kell megelégednem.(110" van most,120" nem akkor nagy előre lépés de még gondolkodom rajta..
)Ogardhoz hasonlóan szintén Valerion van, Kickstarterben lett meg a Max kistesója a Pro 2.
Egy Wanbo T6 Maxról váltottam. Egy padlóról indítható motoros ALR vászon van hozzá 100"-ban. Kb. 2,5 méterről vetítek. -
Ájvé
veterán
Anker Nebula X1-et vettem, egyszerűen tovább léptem, ehhez vettem 120"-os motoros földből kiemelkedő vászont. Előző fix keretes volt, az se rossz (ha nem zavarja az embert hogy a falon lóg), de ez sokkal jobb.
-
tobias40
veterán
Nem írtam hosszú beszámolót, nem is értek annyira hozzá mint Proci985.
A lényeg még 2020-ba vettem ezt a projektort, pontosan a tesztelő ajánlására. Nem bántam meg, Xyscreen low gain vászonnal nagyon jó volt, elégedett voltam vele. Nem volt vele gond és nemrég eladtam, tudtommal azóta is működik. Nem tudom mit kellene leírni, tesztben benne van minden, ezen felül gyakorlatilag hangtalan volt. 5 év hibátlan (1-2x nehezen indult mikor több ideig állt vagyis nem volt használatban), soha nem volt tisztítva, "sealed" vagyis zárt házas, elvileg nem kerülhet bele por.Köszi!
Miért adtad el vagy mit vettél helyette? -
Ájvé
veterán
Nem írtam hosszú beszámolót, nem is értek annyira hozzá mint Proci985.
A lényeg még 2020-ba vettem ezt a projektort, pontosan a tesztelő ajánlására. Nem bántam meg, Xyscreen low gain vászonnal nagyon jó volt, elégedett voltam vele. Nem volt vele gond és nemrég eladtam, tudtommal azóta is működik. Nem tudom mit kellene leírni, tesztben benne van minden, ezen felül gyakorlatilag hangtalan volt. 5 év hibátlan (1-2x nehezen indult mikor több ideig állt vagyis nem volt használatban), soha nem volt tisztítva, "sealed" vagyis zárt házas, elvileg nem kerülhet bele por. -
Joshi
titán
Belenagyítottam a képedbe. Na pont ez, amiről beszéltem a Sony kapcsán. De igazából az összes lcd ilyen. Valamelyik kevésbé, valamelyik vállalhatatlanul.

ez a "teljesen rendben van"-tól nagyon messze van. És a sokkal drágább XW7000-em is ilyen anomáliákkal küzdött. Azt mondta erre a szerviz, hogy felesleges cserét kérni, mert az összes ilyen és közel sem biztos, hogy az új nem lesz rosszabb...
Köszöntem szépen, inkább eladtam....
Figyelj, nekem teljesen rendben van a Sony XW5000 képe. Akinek nem tetszik az vesz mást. Egyébként is nonszensz hogy ekkorára kinagyítsak egy ilyen kicsi szöveget, csak a ti kedvetekért csináltam. Amúgy is ~3m-ről nézem a filmeket.
Mondjuk egy eleve rossz mobilos fotót amit átméreteztem paintbe és feltöltöttem ide a PH-ra, te meg még kinagyítottad. Hát jó legyen igazad, hulladék minden Sony. -
-KP-
veterán
Akkor a C3 is kiesne nálam. Nekem az optikai zoom és a függőleges shift a minimum egy vetítőnél. A 100 euróért kapható PD F22 ezt tudja. Van itthon egy ledes Optoma HD91-em, ezen van tekerős vízszintes és függőleges shift is. 200e alatt beszerezhető ez is bőven. Persze nem egy fényágyú.
-
-KP-
veterán
-
Khaosz55
addikt
A fix optika tényleg probléma, gondolom zoomolás esetén digitális zoom van akkor meg oda a felbontás.
-
péjé
őstag
A C3-on már motoros fókusz van meg állítható lencse, 0.9-1.5 a TR. Sajna lens shift továbbra sincs, vmi offsetről írtak de a mértéke nincs meg sehol.
-
-KP-
veterán
A 2 ezer euró a kickstarter támogatóknak volt csak érvényes. Most is vannak fél millió körüli Valerionok. Valerion Plus. Ugyanaz a bajom vele mint a Hisense C2-vel. Fix 1.2:1-es optika természetesen zoom, írisz, és lens shift nélkül.
-
péjé
őstag
hmm kivancsi lennek most mar egy valerionra is. beleneztem most a valerion avs topicba, es megy ott is a jvc vs valerion kontraszt hajhuzas. aztan jott ott is par elegedetlen juzer, hogy hello beszelhettek itt a 10e 1% adlrol lencsevel szemben tesztekben uj peldanyoknal, amikor a vasznon csak 4400:1 1%-ot mer o is.
aztan meg blooming meg egyebek miatt latvanyra meg kontrastosabbnak tunik a valerion kepe szerinte. par %-tol merve is...mert behuzott irisszel elvileg tok jo. nagyon kivancsi lennek a gamma manipulaciojara is, azt is dicserik.
latni kellene ezt is eloben.
ha 4-5e kontraszthoz behuzom az iriszt, mennyi fenyero marad ezzel a valerionnal?Mondoprojos mérése szerint 6-os állásban maxra zárva 4585:1 kontrasztnál 1700 lumen maradt. 5-ös állás 4114:1 és 1896 lumen.
Natív 1700:1 nél 2500 lumen kalibráltan.... [link]
Ogard szaktárs majd cáfol/megerősít.
Volt egy pro2 eladó és meg lehetett volna nézni egy max mellett de mire összeszedtem magam arra elvitték a pro2-t így kimaradt a mustra. Tényleg kiváncsi vagyok ezekre, az áruk majd kicsit lejjebb megy ha elműlik a hájp meg jön egy újabb cucc, pl. Hisense C5. -
m3ss
veterán
-
-KP-
veterán
hmm kivancsi lennek most mar egy valerionra is. beleneztem most a valerion avs topicba, es megy ott is a jvc vs valerion kontraszt hajhuzas. aztan jott ott is par elegedetlen juzer, hogy hello beszelhettek itt a 10e 1% adlrol lencsevel szemben tesztekben uj peldanyoknal, amikor a vasznon csak 4400:1 1%-ot mer o is.
aztan meg blooming meg egyebek miatt latvanyra meg kontrastosabbnak tunik a valerion kepe szerinte. par %-tol merve is...mert behuzott irisszel elvileg tok jo. nagyon kivancsi lennek a gamma manipulaciojara is, azt is dicserik.
ha 4-5e kontraszthoz behuzom az iriszt, mennyi fenyero marad ezzel a valerionnal?Ez is egy felesleges okfejtés. Úgyse fogsz Valeriont venni 4-5 ezer euróért, ha van ugyanannyiért szent JVC
-
m3ss
veterán
ha 4-5e kontraszthoz behuzom az iriszt, mennyi fenyero marad ezzel a valerionnal? -
-KP-
veterán
Nemcsak a kontraszt, hanem a fényerő is. Kalibrálva kíváncsi leszek mennyi marad belőle. Illetve igen, az is kérdés, mennyire kell a kontraszthoz összehúzni az íriszt és az még mennyi további fényveszteség lesz. Valamint a lencse átfogása is elég nagy. 0.8-2.0. Simán lehet itt is nagyobb fényerőveszteség a zoom állásától függően, de majd kiderül.
-
péjé
őstag
-
-KP-
veterán
-
péjé
őstag
-
m3ss
veterán
Nem lett számottevő hasa, azokkal a csörlőcskékkel durván meg tudom feszíteni, de itt még az se számítana, mert ez a Valerion kb. 30 centivel alacsonyabban is van mint a régi Viewsonic, mert ez végre tud függőleges lens-shiftet.
Nyilván van ennél jobb kép, de nem ilyen méretben, ennyi pénzért, és úgy, hogy világosban kvázi tévéként, sötétben meg komoly moziként funkcionáljon. Mindezt csendesen, és úgy, hogy a lámpacserével meg karbantartással se kelljen foglalkozni.
Három szempontrendszernek kell megfelelni, az én mozimániámnak, az ifjúság játék igényeinek, és a lakberendezőinek, ez most egy mindenki számára közel optimális hosszútávú megoldásnak tűnik.
(Nekem ahhoz kell majd most komoly mentális önfegyelem, hogy ne vegyem meg hozzá majd tavasszal az anamorfikus lencsét, és ne akarjam 430 széles cinemascopera cserélni a vásznat, mert az még elférne és ki is tudnám vetíteni... )
de az adamantium nyulik? mert az en triple black velvetem no stretch anyag. a napvitorla gondolom feszites utan nyulik, a rakasirozott anyag le tudja ezt kovetni? vagy kifeszitve kasiroztad ra?
en ilyen sator rogzitovel feszitem a hatso ket kampora. beakasztom a karabinert, 20 centit huzok a kotelen es kesz. 1 mozdulat. mondjuk fel kell allnom egy fellepore hozza ket helyre. de ennyit nekem meger.
persze ha be fogom ejteni a vaszon moge, akkor oda is fel kell allnom majd, hogy kiszedjem, meg beejtsem. nekem ennyit meger mondjuk az egesz, par perc. az oldalso fuggonyoket par masodperc alatt kihuzom a szekrenybol. gondolom a latott kep miatt teged se zavar ez a par perc mutatvany..(Nekem ahhoz kell majd most komoly mentális önfegyelem, hogy ne vegyem meg hozzá majd tavasszal az anamorfikus lencsét, és ne akarjam 430 széles cinemascopera cserélni a vásznat, mert az még elférne és ki is tudnám vetíteni... )
ez a jo irany sztem. legnagyobb elonye a vetitonek (bocs
) a fenyforras, fenyero meg a throw ratio, meg kell zuzni vele valami nagy vasznat. 
-
Ogard
tag
sikerult ugy rakasirozni, hogy a vitorla feszites miatt nyulasa nem zavaro tenyezo?
az, hogy mikor van utban a vetitonek attol fugg, hogy milyen magasan van a vetito.
ha lelogo lampa helyett mast hasznal az ember akkor megoldhato mindenhol. sot ahol lehet hasat engedni a mennyezetinek, mert a vaszon nem olyan magas, ott egyszeruen megoldhato ez.#74059 Ogard
en sem a mereseknek elek, es szinten ugyanez a celom amugy, mint mondtam tobbszor, hogy relative vilagos nappalibol deneverbarlangot csinalni. csak en nem majdnem moziszobat, hanem full moziszobat akarok ami visszakonvertalhato nappaliva.állítom, azoknak, akik normál nappaliban akarnak lehető legjobb képet, igenis az ilyen kínai lézercsodák hozzák majd el a kánonát.
akik a leheto legjobb kepet akarjak azoknak miert ezek a gepek hozzak el a kanaant? pont, hogy kepminosegben konnyu tulszarnyalni ezeket.Nem lett számottevő hasa, azokkal a csörlőcskékkel durván meg tudom feszíteni, de itt még az se számítana, mert ez a Valerion kb. 30 centivel alacsonyabban is van mint a régi Viewsonic, mert ez végre tud függőleges lens-shiftet.
Nyilván van ennél jobb kép, de nem ilyen méretben, ennyi pénzért, és úgy, hogy világosban kvázi tévéként, sötétben meg komoly moziként funkcionáljon. Mindezt csendesen, és úgy, hogy a lámpacserével meg karbantartással se kelljen foglalkozni.
Három szempontrendszernek kell megfelelni, az én mozimániámnak, az ifjúság játék igényeinek, és a lakberendezőinek, ez most egy mindenki számára közel optimális hosszútávú megoldásnak tűnik.
(Nekem ahhoz kell majd most komoly mentális önfegyelem, hogy ne vegyem meg hozzá majd tavasszal az anamorfikus lencsét, és ne akarjam 430 széles cinemascopera cserélni a vásznat, mert az még elférne és ki is tudnám vetíteni... )
-
m3ss
veterán
Hogyan teszem be a fix mögé ("belógatni")amikor az is rögzítve van 4 helyen tiplivel és kis tartóval?
Esetleg ezek közé lehetne beengedni de az meg nem túl esztétikus megoldás.Vagy hogyan értetted ezt,minden megoldásra nyitott vagyok...
szerk:ez egy házilag készített keretre van felfogatva (nem én csináltam,így vettem) és így teljesen hozzásimul a falhoz,nem fér mögé semmi most újra megnéztem..
ez a kovetkezo lepes nalam is, csak kicsit lelassult a projekt amiota jo sotet minden ahelyett h finalizalnam nezem a filmeket ha epp raerek
nekem a vaszonnak alul 1 db L alaku tarto konzolja van, felul ketto. a felso kettot kirakom a vaszon szelehez (egyik mar most is ott van) hogy kozejuk be lehessen ejteni a vitorlat.
az L konzol meg a tipli koze meg teszek egy kb 5 centis fa tavtartot, hogy legyen hely a vaszon mogott. -
tobias40
veterán
nálam még csak 110-es fix van,még eldöntöm hogyan-merre tovább....

ha fix vasznad van, annak annyi elonye van, hogy el tudod moge rejteni a napvitorlat amikor nem hasznalod. es akkor csak a ket hatso kampoba kell rogzitened filmezes eseten.
ha nincs a vaszon teteje kozel a mennyezethez, akkor lehet a mennyezeti fuggonynek hasa is, mert nem log bele a kepbe. megoldhato ijk mintajara karnisokon is, csak a karnis feltunobb, meg a fekete fuggony latszani fog nappali modban is a szoba sarkaban amikor nem hasznalod..Hogyan teszem be a fix mögé ("belógatni")amikor az is rögzítve van 4 helyen tiplivel és kis tartóval?
Esetleg ezek közé lehetne beengedni de az meg nem túl esztétikus megoldás.Vagy hogyan értetted ezt,minden megoldásra nyitott vagyok...
szerk:ez egy házilag készített keretre van felfogatva (nem én csináltam,így vettem) és így teljesen hozzásimul a falhoz,nem fér mögé semmi most újra megnéztem..
-
m3ss
veterán
Nagyon köszönöm a leírást,ilyenekre gondoltam.
Nálam sajnos nem megoldható a függönyözés a menyezetre de ettől még hasonló lehet a hely mint a tied.
Előbb csökkentenem kellene a vetítők számát itthon(6 db van
) és még várok hogy lényegesen olcsóbbak legyenek ezek a vetítők,1-2 év múlva sztem már felére esnek az árak én meg figyelek és olvasok hogy melyik márka.tipus kellhet majd nekem! 
esetleg képeket mutatnál hogyan oldottad meg a menyezet fügönyözést?
Gondolom motoros vásznad van,nálam még csak 110-es fix van,még eldöntöm hogyan-merre tovább....
nálam még csak 110-es fix van,még eldöntöm hogyan-merre tovább....

ha fix vasznad van, annak annyi elonye van, hogy el tudod moge rejteni a napvitorlat amikor nem hasznalod. es akkor csak a ket hatso kampoba kell rogzitened filmezes eseten.
ha nincs a vaszon teteje kozel a mennyezethez, akkor lehet a mennyezeti fuggonynek hasa is, mert nem log bele a kepbe. megoldhato ijk mintajara karnisokon is, csak a karnis feltunobb, meg a fekete fuggony latszani fog nappali modban is a szoba sarkaban amikor nem hasznalod.. -
m3ss
veterán
Igen, motoros a vászon, máshogy nem férne el.
A függöny igazából vitorla, írtam itt a topicban róla. Fekete oxford szövet napvitorla, amire öntapadó b-stock adamantiumot kasíroztam-varrtam. Öt perc feltenni, de tengerész regény rajongó vagyok, mindig vágytam felvonni a fekete vitorlát... Mikor nem hajózok összehajtva egy fekete dobozban van feltűnésmentesen a subláda tetején.
A vitorla előnye, hogy csak négy kampó kell hozzá a szoba négy sarkában, de értelemszerűen csak ott megoldható ahol nincs útban lelógó lámpa (bár az a vetítőnek is útban lenne).sikerult ugy rakasirozni, hogy a vitorla feszites miatt nyulasa nem zavaro tenyezo?
az, hogy mikor van utban a vetitonek attol fugg, hogy milyen magasan van a vetito.
ha lelogo lampa helyett mast hasznal az ember akkor megoldhato mindenhol. sot ahol lehet hasat engedni a mennyezetinek, mert a vaszon nem olyan magas, ott egyszeruen megoldhato ez.#74059 Ogard
en sem a mereseknek elek, es szinten ugyanez a celom amugy, mint mondtam tobbszor, hogy relative vilagos nappalibol deneverbarlangot csinalni. csak en nem majdnem moziszobat, hanem full moziszobat akarok ami visszakonvertalhato nappaliva.állítom, azoknak, akik normál nappaliban akarnak lehető legjobb képet, igenis az ilyen kínai lézercsodák hozzák majd el a kánonát.
akik a leheto legjobb kepet akarjak azoknak miert ezek a gepek hozzak el a kanaant? pont, hogy kepminosegben konnyu tulszarnyalni ezeket. -
Ogard
tag
Nagyon köszönöm a leírást,ilyenekre gondoltam.
Nálam sajnos nem megoldható a függönyözés a menyezetre de ettől még hasonló lehet a hely mint a tied.
) és még várok hogy lényegesen olcsóbbak legyenek ezek a vetítők,1-2 év múlva sztem már felére esnek az árak én meg figyelek és olvasok hogy melyik márka.tipus kellhet majd nekem! 
Gondolom motoros vásznad van,nálam még csak 110-es fix van,még eldöntöm hogyan-merre tovább....
Igen, motoros a vászon, máshogy nem férne el.
A függöny igazából vitorla, írtam itt a topicban róla. Fekete oxford szövet napvitorla, amire öntapadó b-stock adamantiumot kasíroztam-varrtam. Öt perc feltenni, de tengerész regény rajongó vagyok, mindig vágytam felvonni a fekete vitorlát... Mikor nem hajózok összehajtva egy fekete dobozban van feltűnésmentesen a subláda tetején.
A vitorla előnye, hogy csak négy kampó kell hozzá a szoba négy sarkában, de értelemszerűen csak ott megoldható ahol nincs útban lelógó lámpa (bár az a vetítőnek is útban lenne). -
mandju
senior tag
"Na, ez a kép pont jól példázza, hogy mennyire másak az egyéni preferenciáink. Számomra a képen látható optikai képminőség az erősen kompromisszumos kategóriát képviseli."
Nekem is Sony XW5000 van, de a kép nem igazán adja vissza a valóságot. Persze nem tökéletes, de egyáltalán nem rossz. Én inkább azt tapasztalom, hogy elég nehéz úgy összekalibrálni a 3LCD-t, hogy az közel tökéletes legyen. Vagyis időközönként mindig lehet ide-oda állítgatni. Persze együtt lehet ezzel is élni. Az alábbi képeken a két széle látszik a képnek, de nagyon nehéz lefotózni. Amúgy ez most sima diszperzites falra van vetítve. Annyi hogy nálam a lehető legnagyobb a zoom, mert nagyon közelről vetítek. Így is csak ~95" a kép.

Belenagyítottam a képedbe. Na pont ez, amiről beszéltem a Sony kapcsán. De igazából az összes lcd ilyen. Valamelyik kevésbé, valamelyik vállalhatatlanul.

ez a "teljesen rendben van"-tól nagyon messze van. És a sokkal drágább XW7000-em is ilyen anomáliákkal küzdött. Azt mondta erre a szerviz, hogy felesleges cserét kérni, mert az összes ilyen és közel sem biztos, hogy az új nem lesz rosszabb...
Köszöntem szépen, inkább eladtam....
-
tobias40
veterán
130 at vetítek 3.5 méterről egy valerion max géppel, de lehetne 140 is (a vetítő ki tudná vetíteni, csak nem elég magas a szobám).
Lenyűgöző képe van, nyitott írisszel, max fényerőn, nappali fényben olyan mint egy óriási tv, fantasztikus vele ps5özni, behúzott írisszel, levett lézerrel, besötétítve, adamantiummal elfüggönyözött plafonnal és a szoftveres varázslat ebl feketékkel meg olyan sötét van a nappaliban, hogy alig látni bármit a környezetből a sötét jelenteknél.
Hipermaximalistáknak, akik a méréseknek élnek, nyilván kevés, (de nekik vantablackkal kifestett moziszobát kell úgyis építeniük, hozzá fekete bársony kámzsát és nindzsamaszkot kell felvenniük) de nekem, sima fanatikus mozirajongónak abszolút best of both worlds, ha akarom nappali, világos falakkal, könyvekkel, festményekkel, ahol első látásra fel se tűnik, hogy lehet házimozizni, (a valerion a polcon szinte beolvad a könyvek közé) ha akarom majdnem mozi-szoba, csoda sötéttel.
Ráadásul nagyon csendes is.
A következő 15 évre megvagyok, s állítom, azoknak, akik normál nappaliban akarnak lehető legjobb képet, igenis az ilyen kínai lézercsodák hozzák majd el a kánonát.
(KS áron vettem, ha ezt a minőséget kétezer euroért meg lehet majd venni, nem lesz vetélytársa a technológiának.)
Vásznam 1.1 gaines sima screenline white ice fehér vászon, hotspot, laser-speckle nincsen rajta.Nagyon köszönöm a leírást,ilyenekre gondoltam.
-
mandju
senior tag
130 at vetítek 3.5 méterről egy valerion max géppel, de lehetne 140 is (a vetítő ki tudná vetíteni, csak nem elég magas a szobám).
Lenyűgöző képe van, nyitott írisszel, max fényerőn, nappali fényben olyan mint egy óriási tv, fantasztikus vele ps5özni, behúzott írisszel, levett lézerrel, besötétítve, adamantiummal elfüggönyözött plafonnal és a szoftveres varázslat ebl feketékkel meg olyan sötét van a nappaliban, hogy alig látni bármit a környezetből a sötét jelenteknél.
Hipermaximalistáknak, akik a méréseknek élnek, nyilván kevés, (de nekik vantablackkal kifestett moziszobát kell úgyis építeniük, hozzá fekete bársony kámzsát és nindzsamaszkot kell felvenniük) de nekem, sima fanatikus mozirajongónak abszolút best of both worlds, ha akarom nappali, világos falakkal, könyvekkel, festményekkel, ahol első látásra fel se tűnik, hogy lehet házimozizni, (a valerion a polcon szinte beolvad a könyvek közé) ha akarom majdnem mozi-szoba, csoda sötéttel.
A következő 15 évre megvagyok, s állítom, azoknak, akik normál nappaliban akarnak lehető legjobb képet, igenis az ilyen kínai lézercsodák hozzák majd el a kánonát.
(KS áron vettem, ha ezt a minőséget kétezer euroért meg lehet majd venni, nem lesz vetélytársa a technológiának.)
Vásznam 1.1 gaines sima screenline white ice fehér vászon, hotspot, laser-speckle nincsen rajta.Ha lehetne like-olni a hozzászólást a ph!-n, akkor tőlem most kapnál egy óriási like-ot!
-
Ogard
tag
Qrvára nincs ára a használt projiknak és sztem csak lefele fognak menni továbbra is,hiába van ott a sok profi gép,csak nagy buktákkal lehet eladni...
(ha egyáltalán ellehet)
Uanez igaz a vásznakra is mert legtöbb ember nincs tisztába vele hogy melyik való az Ő helységébe és nem is hajlandó kifizetni soxor a több százezer ft-kat érte.
Nagyon réteg termék lett ez a vetítés és nagy olcsó tv-k sajnos kiszorítják a piacról őket.
Nagyon sajnálom mert én imádok vetíteni csak nálam sem tökéletesek a körülmények ezért nem is akarok milliós gépet venni mert nem használnám ki,és a kicsi vetítési távolság miatt is meg vagyok lőve mert 3,3 méterről nem lehet nagy képet vetíteni.
120"-nál nagyobbat nem tudnék annál meg szerettem volna nagyobbat de ez van,ezzel kell megelégednem.(110" van most,120" nem akkor nagy előre lépés de még gondolkodom rajta..
)130 at vetítek 3.5 méterről egy valerion max géppel, de lehetne 140 is (a vetítő ki tudná vetíteni, csak nem elég magas a szobám).
Vásznam 1.1 gaines sima screenline white ice fehér vászon, hotspot, laser-speckle nincsen rajta. -
Khaosz55
addikt
-
tobias40
veterán
Nem olvastam vissza,leírnád vagy belinkelnéd a tapasztalatodat róla?
Egyébbként én a most megjelent és a napokban szóban lévő új kínai gépekre gondoltam,amelyik egyikéről proci985 írt egy részletes leírást,ez nagyon jó és részletes vélemény-tapasztalat!
-
Ájvé
veterán
(ha egyáltalán ellehet)
)Van UST projektor is de gondolom az nem érdekel.
Mi számít valós tapasztalatnak? 5 éves gép amit nemrég eladtam és úgy tudom most is ugyan úgy működik valós tapasztalat? -
m3ss
veterán
-
proci985
MODERÁTOR
[link] Hisense C2, folytatás
Ma volt időm végre ránézni. Tényleg csak lemezt és streaminget használok, szóval kicsit tovább tartott és végül ehelyett egy youtube video lett tesztelni. Szemre nekem okénak (nem tökéletes, de oké) tűnik, telefon egyik sem tud 1sec záridőt. Kamerám nincs, Sony Xperia 1 II és IV volt erre használva utóbbi években, illetve frissen a Samsung S25 Ultra.
Viszont, van neki dedikált 24p módja 1080pben (240Hzen hajtva a chipet), szóval 1080pben elméletileg sem lehet vele probléma. Viszont szoftveres beállítása van sok, szóval tényleg az a helyzet, amit a mondoprojos is ír, 4Kra is rendben van, tényleg játszani kell a beállításokkal és PS5öt használva lejátszóként hajlamos átállni game modera, ami lemezről filmezni szörnyű.
TheHookUp csinált róla tesztet rendesen: [link] igaz ez a C2 és nem az Ultra, és itt még az említett 240Hz High Refresh Rate Mode nem volt az eszközön. Vagy a reviewer nem találta meg, de ki hívja High Refresh Rate Modenak a natív 24pt? A Hisense, persze.
Nekem pl ma, két hét után tűnt fel, hogy a jobboldali gomb nem programváltás, hanem fényerő. Ahogy nézem legalacsonyabb fényerő körül van kb ott szemre, ahol a W2000 1500 órás (gyári) lámpával volt ECO módban.
---
Közben megnéztem pár filmet, igaz főleg DVDn, Blu-Rayen és Streamingen.
Kora 2000es nobudget japán DVD (NTSC konvertált forrás) továbbra is szörnyen néz ki, de a projektor teszi a dolgát (Meatball machine, 2005). Hasonló korú koreai film magasabb budgettel és korához képest elsőrendű transzferrel DVDn is meglepően jól néz ki (Save the Green Planet!, Tartan kiadás, ez angol felirattal a legjobb elérhető lemez a filmből). Utóbbi fontos, mai napig van jópár film amiből egyszerűen nincs jobb kiadás, vagy a transfer ami egyértelműen limitál és tökmindegy milyen formátumú lemezre kerül.
Streamingen főleg a Solar Oppostiest néztem: Szépek a színei, megvannak a részletek, uniform (W2000et emiatt imádtam), oké a feketeszint, a projektor meg teszi a dolgát.
HDRre Cyberpunk2077et néztem: Megintcsak szép és részletgazdag, bár a PS5 verzió a PChez képest érezhetően csúnyább. HDR ennél a játéknál fontos, használja is.
---
Optikai zoom hiánya picit problémás lerakás szempontból, viszont 120"et lazán hozza kisebb méretű szobákban is.
Beállításokra néha rá kell nézni, szóval bőven nincs az mint a W2000nél, hogy leraktam egyszer aztán max a keystonet igazgattam amikor megint elmászott (minden portörlés után).
---
Namost, reálisan ez továbbra is egy prémium lifestyle projektor ami a gyakorlatban működik házimozis projektorként. Ez a 1000-3000USD MSRP kategória, szóval az ellenfél nem a Sony és JVC lcos (többször ennyiért) és nem a 15 éves prémium DLPk.
Reálisan 2000es kontraszt megvan, oké feketével 1.0ás vásznon. Nem teljesen lesötétítve is rendben van a képe és van elég ereje izomból vetíteni, tetejében még úgy is elfogadható hangerő mellett. Színlefedése láthatóan jobb, mint a W2000, de a tripla lézer ebben jelenleg sokkal jobb, mint bármilyen konkurencia. Meg elég erős HDRre, amihez fényerő kell.
A régi prémium 1080p DLPk ezen a ponton már nem ellenfelek: Megvan a színtér, megvan a HDR, 1080pben ez is tud natív 24pt, 4Kban az élessége is rendben van. Max fényerőn zajra kb a W2000 Eco módja környékén van, szóval csendes. Mindezt úgy, hogy tud közelről nagy képet és van elég fényereje nagyszobára is. Van eARC. Van 3d. Kivetíti a 120"et közelről. Lézer, szóval zero maintenance, emiatt nincs probléma a lámpával sem. DLP, szóval nincs probléma a rácsozással és a panel degradációval.
Persze akinek kell a 4K HDR nem szemből vetítve a moziszobába natív 2.4:1 arányra, annak nem ez a projektora. Aki OLED feketét akar, annak sem ez a projektora. De oda nem is ennyiért szokás venni. 6-10000 euroért én sem ezt vettem volna, de eleve, 6-10000 euroért én nem veszek projektort.
Viszont 1000-1300 euroért megy EUban újonnan (megbízható, bolti garival), és ennyiért jelenleg nincs nagyon versenyképes alternatíva a kínaiakon kívül. Ártól függően a Viewsonic X1-4K és felhasználástól függően (kizárólag nagyszoba sportra) a Benq 520 tartja magát, ahogy talán valamennyire a lámpás Viewsonic 9400 is.
Ha furcsálod miért esett ennyit nyugaton a használt prémium DLPk ára ennyit, akkor itt a magyarázat. Persze, kompromisszumos ez is, de egy Benq W2000hez képest bőven és minden szempontból előrelépés minden szempontból úgy, hogy mozizni továbbra is szuper, egyértelmű hátránya pedig nincs.
---
Valós revieweket hiányolja sok ember, szóval ez itt a szubjektív long-term. Gyenge transzferű DVDkkel (főleg az elszúrt NTSC - PAL konverzióval) direkt indítottam, gyengébb megjelenítők általában a rossz minőségű forráson szoktak a leginkább elvérezni, és nem a legújabb 2K/4K remasteren. 4K UHD beszerzés utolsó csomagja holnap jön Karácsony előtt.
Ha érdekes, akkor írok pt.3mat is, főleg BR / 4K UHD lemezekre koncentrálva.
-
Khaosz55
addikt
Nekem sem az ilyen képeknél volt a gond, hanem a sötét jeleneteknél. A fekete részletgazdagsága elveszett.
-
goe1
tag
Milyen valós tapasztalatra gondolsz?
Itt a fórumon többeknek van kínai lézer projektora, ráadásul teljesen különböző márkákból, leírták a véleményüket, legutóbb talán proci985. -
BIGi75
őstag
na en most maszkolva amugy kb ezt latom, de avr display is offon van. kep a sotetben. eleg immerziv.
tiednek anno szurke vasznon tetszett a kepe, de ugye akkor feher mennyezetes 1070-hez volt hozzaszokva a szemem
amugy arra azert kivancsi lennek, hogy a sonyk ansi oldalrol is ennyire leterdeltek vagy inkabb csak balrol
mert pl tiednek ujan tesztek szerint nagyon magas ansija volt.
nehogy en terdeljek le ijedtemben amikor meglatom a te mereseidet is
Ha nem szürke vásznam lenne szerintem már beleállítottam volna egy kisbaltát. Mikor még itthon volt az Epsonom a másik szobában volt beállitva fehér 1 gaines vászonnal. Átvittem a sonyt oda. Csalódás volt. Jövő héten újra hazahozom az Epsont (kollégamnál volt eddig), kíváncsi leszek. Ansival szerintem egyébként nincs problémám, vagyis a 10-20 ADL-es képek nagyon dinamikusak. Barlangjelenetek dinamikus írisz nélkül elég gyatrák, de bekapcsolva használom, úgy ha jól emlékszem 15000:1 körül van. Fekete jobb, de a képi dinamika csökken, mert a világos részlet is sötétebb. Együtt lehet élni vele egyébként, egy 4-500k-s új gépet szerintem meg mindíg lepipál, viszont ezért már nemigen adnának annyit.
-
m3ss
veterán
Ugyan az kicsit más beállítással. Probáltam úgy beállítani a Nikont, hogy azt lássam vissza a képen, amit a valóságban látok, de szinte lehetetlen. Ha látni akarom a világosabb fekete sávot (mint a valóságban) akkor kiég a kép, clippelnek a világos részek. Utóbbi kép talán azért közelebb van a látványhoz. Telefonnal meg oled minőséget fotózok.
rawban kellene fotozni aztan hekkelgetni gammat, arnyekokat, egyebeket..
amugy ezt a jelenetet nalad meg a d3100 le kellene hogy fedje dinamikaban (2e:1 kontrasztot fedne le egy 11 fenyertek dinamiatartomanyu kamera, d3100 annyit tud nativ erzekenysegen ) -
m3ss
veterán
na en most maszkolva amugy kb ezt latom, de avr display is offon van. kep a sotetben. eleg immerziv.
tiednek anno szurke vasznon tetszett a kepe, de ugye akkor feher mennyezetes 1070-hez volt hozzaszokva a szemem
amugy arra azert kivancsi lennek, hogy a sonyk ansi oldalrol is ennyire leterdeltek vagy inkabb csak balrol
mert pl tiednek ujan tesztek szerint nagyon magas ansija volt.
nehogy en terdeljek le ijedtemben amikor meglatom a te mereseidet is
-
BIGi75
őstag
Ugyan az kicsit más beállítással. Probáltam úgy beállítani a Nikont, hogy azt lássam vissza a képen, amit a valóságban látok, de szinte lehetetlen. Ha látni akarom a világosabb fekete sávot (mint a valóságban) akkor kiég a kép, clippelnek a világos részek. Utóbbi kép talán azért közelebb van a látványhoz. Telefonnal meg oled minőséget fotózok.
-
BIGi75
őstag
felejtsuk el a vetitok kepenek fotokon valo analizalasat. mind elesseg de foleg kontraszt miatt. eleve le van fotozva, utana te azt nezed vmilyen kijelzon ami vagy kalibralva van vagy nincs. meg ha kalibralva is van, nem a vetito kepet analizalod majd, hanem a kamera jpeg konverziojat, softwaret. hogy az mennyire mossa ossze a sotet reszeket az azon fog mulni, hogy milyen a jpeg konverzioban a gamma gorbe. egyaltalan nem kapsz valos kepet, nem azt latod amit szemmel fogsz. es az egy dolog hogy nem azt latod, de ha beallitasok valtoztatasa nelkul lefotozod a 2e:1 kontrasztot meg a 10e:1 kontrasztot nagyon nem azt a kulonbseget fogod latni, mint eloben.
elessegnek se latom sok ertelmet, amit minap nezegettetek itt. foleg a karakterek fotozgatasa es masik projektorral, mas kameraval keszult keppel valo osszehasonlitgatasa.
a vonalak mar mas..meg azonos kameraval kozepen es sarokban keszult foto is ok.Ja, itt van az én 2800:1 kontrasztú sony 520-am képe, Nikon D3100-al manual beállításokkal. Tökre elégedett vagyok vele, amint nézem a 2500:1 kontrasztú monitoromon;
-
tobias40
veterán
4x4,5m a szoba és a 4 méteres hosszra tudok vetíteni,mire levonom a kb 40-60 cm-t a projektorok hoszzát így jön ki a 3,3-3,5 méteres vetítési távolság.

A 4,5-re akkor tudnék vetíteni ha az ablak elé motoros vásznat engednék és átkellene rendezni az egész szobát,ami nem lenne jó így,mert ez nem csak tv szoba...

-
-KP-
veterán
(ha egyáltalán ellehet)
)Miért 3.3m. Ilyen hosszú/széles a szobád?
-
tobias40
veterán
Köszi de én az avx-es eladó gépekre írtam amit írtam..

Ezek a kínai cuccok egyelőre nekem még nem meggyőzőek,kivárom hogy legyen ezekről valós tapasztalat.
-
proci985
MODERÁTOR
(ha egyáltalán ellehet)
)3,3 méterről nem lehet nagy képet vetíteni.
összes kínai tripla lézer kb 3.1mről megoldja a 120"at (hátrány: általában csak onnan).Benq "ST"k között van 0.5-0.8as throw ratevel.
-
m3ss
veterán
lehetetlenseg megtalalni ezzel a keresovel barmit is..
na mar az orszagban van az izzom. nagyon remelem, hogy jo lesz..berakom, aztan lemerem itthon is, viktornal is. aztan ha nem kuka a szobam viktorehoz kepest akkor kitakarittatom a gepet, eshift modullal egyutt remelhetoleg. le is festetem ha vallal ilyet batyo. aztan behuzom az iriszt high izzon 16fl-re, felrakok meg par nm adamantiumot. es ha nem leszek legalabb 6e 1%-on meg 120 ansin nagyon merges leszek.
-
mandju
senior tag
jah, vetito allapotfelmeres miatt van ertelme lencsevel szemben merni. fogok is. te mertel amugy adlt lencsevel szemben is? ha igen, hany szazalekot buktal a vasznon merve ahhoz kepest?
en azert is meregetek vasznon, mert a szobat meg mindig nyomozom. hogy mennyire is sotetitsem le..plusz mielott mertel ilyen ur ertekeket, nekem az sem volt tiszta, hogy egyaltalan vasznon mi a limit..lehet-e 5e folotti 1%-ot merni, 200 folotti ansit stb. ugy latszik lehet. felhaborito amugy.
brutal kontrasztja lehet. es akkor egy nz700 deneverbarlangban? 
tied valogatott gep vagy csak egy random peldany?Igen, válogatott gép volt. Élesség, konvergencia, homogenitás, világos sarkok, fényerő és kontraszt. Erre szűrtek. 3 gépből kaptam a legjobbat.
Tettem be korábban ADL mérést lencsével szemben. Szépen lehet látni, hogy mennyit ront a szoba.
-
tobias40
veterán
(ha egyáltalán ellehet)
) -
Vhiktor
nagyúr
Egyebkent ha valaki rám ir privátban es megmondja a gep szeria számát, akkor nem kell elmenni megmerni sem, privátban adok infót az adott gépről amennyiben találkoztam vele.
-
-KP-
veterán
-
Turbo73
aktív tag
-
Vhiktor
nagyúr
-
sony89
aktív tag
-
Turbo73
aktív tag
Ha valaki meg szeretné venni a fent említett gépet, szívesen elmegyek vele és megmérem neki a helyszínen a kontrasztot, pusztán kíváncsiságból.
(Persze ha a tulaj engedi) -
m3ss
veterán
felejtsuk el a vetitok kepenek fotokon valo analizalasat. mind elesseg de foleg kontraszt miatt. eleve le van fotozva, utana te azt nezed vmilyen kijelzon ami vagy kalibralva van vagy nincs. meg ha kalibralva is van, nem a vetito kepet analizalod majd, hanem a kamera jpeg konverziojat, softwaret. hogy az mennyire mossa ossze a sotet reszeket az azon fog mulni, hogy milyen a jpeg konverzioban a gamma gorbe. egyaltalan nem kapsz valos kepet, nem azt latod amit szemmel fogsz. es az egy dolog hogy nem azt latod, de ha beallitasok valtoztatasa nelkul lefotozod a 2e:1 kontrasztot meg a 10e:1 kontrasztot nagyon nem azt a kulonbseget fogod latni, mint eloben.
elessegnek se latom sok ertelmet, amit minap nezegettetek itt. foleg a karakterek fotozgatasa es masik projektorral, mas kameraval keszult keppel valo osszehasonlitgatasa.
a vonalak mar mas..meg azonos kameraval kozepen es sarokban keszult foto is ok. -
sony89
aktív tag
-
sony89
aktív tag
Azért majd csak valamikor sikerül mérned több JVC-t is az X-es sorozatból idővel! Én majd tuti viszem hozzád a 7900-et mérni de majd csak a nyár elején tudok oda eljutni sajna messze vagyunk egymástól...
Viszont hogy esetleg néhány % gyengülés benne van a JVC X es sorozatban is , az meg lehet már a koruk miatt van, hiszem ezek már jó pár éves projektorok és nyilván semmi sem tart örökké a D-ILA panelek is öregednek idővel...de szerencsére nem úgy mint a Sony paneljei...
-
Vhiktor
nagyúr
szomoru, pedig uj allapotban brutal kontrasztokat tudtak azok az elozo generacios magasabb kategorias sonyk. legalabbis par oraig, ha lehet hinni a teszteknek

nagyon megcsusztak a tervezesnel..aztan meg valahogy korrigaltak, de hat durvan beesett a kontraszt..
az uj sorozat ezert is, hat nem tudom...en csomo helyen ilyen 4-5e 1%-okat latok, lencsevel szemben merve felhasznalok altal. meg a 8100-nal is. hogy tudjak ezeket eladni az nz szeria mellett?
eszembe nem jutna sonyt venni.
5000 ara miatt meg vonzo volt, de ha van 1.7-ert nz500 zero ertelme van.He megnezed meg is szunt a sonyk orrba szajba reklamzoasa avx-en is.
-
m3ss
veterán
szomoru, pedig uj allapotban brutal kontrasztokat tudtak azok az elozo generacios magasabb kategorias sonyk. legalabbis par oraig, ha lehet hinni a teszteknek

nagyon megcsusztak a tervezesnel..aztan meg valahogy korrigaltak, de hat durvan beesett a kontraszt..
az uj sorozat ezert is, hat nem tudom...en csomo helyen ilyen 4-5e 1%-okat latok, lencsevel szemben merve felhasznalok altal. meg a 8100-nal is. hogy tudjak ezeket eladni az nz szeria mellett?
eszembe nem jutna sonyt venni.
5000 ara miatt meg vonzo volt, de ha van 1.7-ert nz500 zero ertelme van. -
-KP-
veterán
Fals. Nem csak a régi Sony lámpás projektoroktól kell tartani, hanem a lézeresektől is. Kvázi mindentől ami xw5000/7000 előtti, kivéve a gtz380-at. De ez már le lett írva egy csomószor. Illetve a sok éves takarítatlan Epsonoknál is fennáll a veszély.
-
Vhiktor
nagyúr
Úgy néz ki a jvcknél is megifgyelhető hasonló dolog, de nem ekkora mértékben. Ezért tettem itt ki a felhívást, de senki nem jelentkezett.
-
m3ss
veterán
amugy mik azok a 3 chipes fullhd dlpk amik nem annyira hangosak, hogy technikai helyiseg kellene nekik? na meg tudnak 3m szeleset vetiteni 4.5 meterrol?
ha mar nezegetem a hirdeteseket kulfoldon.. -
Rp526
senior tag
Félreértettem.
-
sony89
aktív tag
Én 95%ra mondom, hogy az összes lámpás sony le van térdelve, én az utóbbi időben nem láttam olyat ami jó lett volna
(Lézeresek között is van jó pár térdre ereszkedve, amik az XW5000 előtti szériák)
Mondjuk ez a 600:1 ez a király, azért áltaban 2000:1 körül szoktak mozogni vagy nagyon rosz esetben 1500:1.
A kontraszt mellett a szintér is extrém módon be van szűkülve, a rec709 talán 70%-át tudják.Uha!
Na akkor az a gép gazdasági totálkár...

Még jó hogy JVC-t vettem ...pedig volt pár csábító SONY ajánlat is ...de nem mertem bele vágni
-
Vhiktor
nagyúr
Én 95%ra mondom, hogy az összes lámpás sony le van térdelve, én az utóbbi időben nem láttam olyat ami jó lett volna
(Lézeresek között is van jó pár térdre ereszkedve, amik az XW5000 előtti szériák)
Mondjuk ez a 600:1 ez a király, azért áltaban 2000:1 körül szoktak mozogni vagy nagyon rosz esetben 1500:1.
A kontraszt mellett a szintér is extrém módon be van szűkülve, a rec709 talán 70%-át tudják. -
Vhiktor
nagyúr
Ha valaki a németektől vásárol akkor bevett szokás, hogy az eladó/forgalmazó eladás előtt beviszgálja a gépet, ha nem hozza az elvárt gyári adatokat, akkor vagy visszaküldi vagy esetleg bstockként csökkentett áron adja el. Így onnan lehet valóban tökéletes darabokat venni.
-
sony89
aktív tag
Nem szeretném leírni, mert ez így is jó kis karácsonyi ajándék a tulajnak, főleg hogy rálocsolt majdnem 100k-t a lámpa cserére és takarítáásra, teljesen értelmetlenül (mondjuk ilyenkor nem értem miért nem jelzi a szervizes, hogy kuka és nem érdemes ezeket megcsinálni rajta). De régi gépről van szó (2013)
Jah ok persze megértem!
Igen ez a tulajnak nagy gond lehet! Sajna ezért is kell tartani a régebbi lámpás SONY projektoroktól , könnyen bele lehet futni egy ilyenbe...
-
m3ss
veterán
tudom, nem is ertem mire irtad ezt. azt kerdeztem, hogy valogatott peldany vagy csak levette a polcrol.
vagy az nz700 megjegyzesemre gondolsz? arra utaltam, hogy az meg durvabb kontrasztban.mandju: amugy nekem rev02 xriteom van, ez lentebb tud menni, mint a tied.
-
Vhiktor
nagyúr
Nem szeretném leírni, mert ez így is jó kis karácsonyi ajándék a tulajnak, főleg hogy rálocsolt majdnem 100k-t a lámpa cserére és takarítáásra, teljesen értelmetlenül (mondjuk ilyenkor nem értem miért nem jelzi a szervizes, hogy kuka és nem érdemes ezeket megcsinálni rajta). De régi gépről van szó (2013)
-
Rp526
senior tag
jah, vetito allapotfelmeres miatt van ertelme lencsevel szemben merni. fogok is. te mertel amugy adlt lencsevel szemben is? ha igen, hany szazalekot buktal a vasznon merve ahhoz kepest?
en azert is meregetek vasznon, mert a szobat meg mindig nyomozom. hogy mennyire is sotetitsem le..plusz mielott mertel ilyen ur ertekeket, nekem az sem volt tiszta, hogy egyaltalan vasznon mi a limit..lehet-e 5e folotti 1%-ot merni, 200 folotti ansit stb. ugy latszik lehet. felhaborito amugy.
tied valogatott gep vagy csak egy random peldany?Többször is volt említve, NZ800.
-
m3ss
veterán
"nem szabad itthon vetitoket venni, auto vasarlasnal is konstataltam ezt mar evtiezdekkel ezelott..."
ezért írtam, hogy a lencsével szemben való mérés nem hülyeség. Így kizárod a szobát és a külső tényezőket. Az adott gép valós (vagy nevezzük natívnak) tudásáról kapsz képet. Amin aztán természetesen valamilyen szinten ront a szoba. Valakinél jobban, valakinél kevésbé.
tied valogatott gep vagy csak egy random peldany? -
sony89
aktív tag
-
BIGi75
őstag
-
Vhiktor
nagyúr
Azt hiszem megtalaltam a degradalodott sony projektorok királyát! 600:1 kontraszt arány
-
thomasrc
aktív tag
-
BIGi75
őstag
Tömören... NE!
Szétszedni szét tudod de fogalmad sem lesz hogy mihez nyúlhatsz és hogy mivel. Kb 20 db polarizátor, diklorikus tükör, xprizma, lcd panel stb van a gépben amit egyesével megkellene tisztítanod. Van ami között 1mm a hézag és ha levegővel megfujatod eltörik, vagy fellazítasz egy csavart és egyből 3 vetített képet fogsz nézni három különböző színben. piro, kék, zöldVetíts vele egy full feketét. Ha az szurke nem baj, ha lilás, kékes, zöldes nincs értelme foglalkozni a készülékeddel. Ez LCD, elkell engedni a kezét. Ha jó a feketes akkor Küld el Batyónak és gép marad belőle.
Köszi, kb erre a válaszra számítottam. De emlékeim szerint még kár lenne elengedni a kezét. A feketéje, konvergenciája, meg minden egyéb rendben volt csak a fényerővel volt problem. cca 100 órát ment "idegenben". Nemsokára kiderül...
-
Cseneles
őstag
Nem válasz, kérdés;
Úgy adta az élet, hogy visszakerül hozzám a korábbi Epson 9200-esem. Még anno, mikor Viktor kalibrálta kiderült, hogy a csúcsfénye messze elmaradt nála a gyáritól, izzót cseréltem utángyártottra, majd Epsonra de azokkal sem hozta a papírformát, gondolom full retek. 9000 órás a gép, viszont ezen kívül nagyon rendben van a képe, és ott a 2db alig használt izzója. Téli szünet nagy unalmában gondoltam kitakarítom. Szerinted érdemes hozzáfogni átlag userként egy ilyen manőverhez? Mennyire gáz szétszedni ezt a gépet odáig, hogy hozzáférjen az ember, ahhoz amihez kell?Tömören... NE!
Szétszedni szét tudod de fogalmad sem lesz hogy mihez nyúlhatsz és hogy mivel. Kb 20 db polarizátor, diklorikus tükör, xprizma, lcd panel stb van a gépben amit egyesével megkellene tisztítanod. Van ami között 1mm a hézag és ha levegővel megfujatod eltörik, vagy fellazítasz egy csavart és egyből 3 vetített képet fogsz nézni három különböző színben. piro, kék, zöldVetíts vele egy full feketét. Ha az szurke nem baj, ha lilás, kékes, zöldes nincs értelme foglalkozni a készülékeddel. Ez LCD, elkell engedni a kezét. Ha jó a feketes akkor Küld el Batyónak és gép marad belőle.
-
Cseneles
őstag
-
BIGi75
őstag
Nem válasz, kérdés;
Úgy adta az élet, hogy visszakerül hozzám a korábbi Epson 9200-esem. Még anno, mikor Viktor kalibrálta kiderült, hogy a csúcsfénye messze elmaradt nála a gyáritól, izzót cseréltem utángyártottra, majd Epsonra de azokkal sem hozta a papírformát, gondolom full retek. 9000 órás a gép, viszont ezen kívül nagyon rendben van a képe, és ott a 2db alig használt izzója. Téli szünet nagy unalmában gondoltam kitakarítom. Szerinted érdemes hozzáfogni átlag userként egy ilyen manőverhez? Mennyire gáz szétszedni ezt a gépet odáig, hogy hozzáférjen az ember, ahhoz amihez kell? -
Vhiktor
nagyúr
Milyen érdekes... Egyszer valami mér egy kitakarított F32 géppel 5000:1 On/Off értéket és ismételten megy az értetlenkedés. Annyit elárulok , hogy nem Paliféle hűha gép.
Én tisztítottam, kalibráltam és a tulajdonossal festettem le bent pár dolgot amig én dolgoztam egy speckó optikákba való festékkel. Egy sima mezei F32 Vizsim géppel 2 jó lámpálam max módban 100" Gain 1.0 felületre vetítve és 14fl-ig szűkitve az iriszt pedig tudnak ennyit.Az én saját F32 gépem annó átvittem egy forumoshoz a 315cm széles szőtt hangáteresztő vásznán ami ScreenResearch 0,9Gaines 22fl mellett 2900:1 on/off ahol megáltunk. 16fl-nél ha emlékeim nem csalnak 3700:1 amit mértünk.
Még mielött valaki rámtámadna. Nem minden F32 gép tudja ezt csak a Vizsim színkerekesek. Ezek 1-2% fénysűrűséget vesztenek kalibrálással D65-re. a VizsimBright meg 36%-ot. Kell beléjük 2 gyári vagy gyárközeli lámpa. Az ebayes vackokkal nem fog menni..!
Ha EN41,43 objektívet használ valaki annak az F-értéke más mint az EN11,13 példányoknak. Nagyobb kontraszt érhető el az EN4x sorozattal cserébe 10-15% minusz fénysűrűségért.
Hat igen, 1 kezemen meg tudnam szamolni, hogy az országban hány vizsimes gep van, majdnem mind bright színkerekes.
-
Cseneles
őstag
A nyereséges vásznak kicsit hoznak az ON/OFF kontraszton...kb 1-200:1 értékig, a veszteségesek is kb ennyit negatív értelemben. kivéve ha 0.5 gain körüli a veszteség.Ott már simán elmegy 500:1 on/off is.
Hogy miért? Azért mert a vásznak Diffuzok.
-
Cseneles
őstag
Milyen érdekes... Egyszer valami mér egy kitakarított F32 géppel 5000:1 On/Off értéket és ismételten megy az értetlenkedés. Annyit elárulok , hogy nem Paliféle hűha gép.
Én tisztítottam, kalibráltam és a tulajdonossal festettem le bent pár dolgot amig én dolgoztam egy speckó optikákba való festékkel. Egy sima mezei F32 Vizsim géppel 2 jó lámpálam max módban 100" Gain 1.0 felületre vetítve és 14fl-ig szűkitve az iriszt pedig tudnak ennyit.Az én saját F32 gépem annó átvittem egy forumoshoz a 315cm széles szőtt hangáteresztő vásznán ami ScreenResearch 0,9Gaines 22fl mellett 2900:1 on/off ahol megáltunk. 16fl-nél ha emlékeim nem csalnak 3700:1 amit mértünk.
Még mielött valaki rámtámadna. Nem minden F32 gép tudja ezt csak a Vizsim színkerekesek. Ezek 1-2% fénysűrűséget vesztenek kalibrálással D65-re. a VizsimBright meg 36%-ot. Kell beléjük 2 gyári vagy gyárközeli lámpa. Az ebayes vackokkal nem fog menni..!
Ha EN41,43 objektívet használ valaki annak az F-értéke más mint az EN11,13 példányoknak. Nagyobb kontraszt érhető el az EN4x sorozattal cserébe 10-15% minusz fénysűrűségért.
-
m3ss
veterán
-
mandju
senior tag
Hát látod, ezért hiába méregetsz...ha nem ismered fel a mérési hibát. Az nagyon fals adat.
hat ja, nem tudtam, akkor lehet nem is 29e az onoffom, hanem toredeke ennek. egyre izgibb. amugy mind1, mert adl mereseknel ugye ennel sokkal vilagosabb a fekete, szoval azok az ertekeim validak. es hat borzasztoak a tiedhez kepest.Egyébként az 1% ADL-nél épp semmi jelentősége nincs, hogy 16:9, vagy 21:9 szerintem. Mivel minden képi tartalom a 21:9 részre esik. De ez csak tipp.
jah, valszeg tenyleg elfer meg a kepen az.Igen. Külső jelgenerátorral, külső programmal, CS-szel, omardis tweak-kel neked is lehet 21:9 mintád. De lehet, hogy madTPG-vel is megoldható digitális zoom-mal. De erre nem merek mérget venni, mert nem próbáltam.
nekem nem kell, mert 16:9 vasznam van. de okes, akkor relevans amit mertel. es ugy adok el mindent, hogy csak na. nem szabad itthon vetitoket venni, auto vasarlasnal is konstataltam ezt mar evtiezdekkel ezelott..."nem szabad itthon vetitoket venni, auto vasarlasnal is konstataltam ezt mar evtiezdekkel ezelott..."
ezért írtam, hogy a lencsével szemben való mérés nem hülyeség. Így kizárod a szobát és a külső tényezőket. Az adott gép valós (vagy nevezzük natívnak) tudásáról kapsz képet. Amin aztán természetesen valamilyen szinten ront a szoba. Valakinél jobban, valakinél kevésbé.
-
deexteer
csendes tag
Ezt erősen kétlem. Lássunk róla képet. De kibontom, mert úgy néz ki nem jött le: ha egy olyan jó minőségű (méregdrága) optikát teszel egy 0.45-re (Létezik egyáltalán ilyen? Nem csak 0.47 van?), amin gyönyörű éles a kép (és akkor még mindig csak 1080), azon a nagy DMD csip is gyönyörű éles lesz. Fordítva ez már nem igaz, egy olyan optika ami megbirkózik a nagy DMD-vel, egyáltalán nem biztos, hogy a kicsivel is. Remélem így már érthető.
Ha szerencséd van össze tudom még rakni egy fotó erejéig, en-35 lencsével próbáltam és ugyanolyan szép éles a pixelezése. Ha hazaérek hétvégén megnézem pontosan hogy milyen van otthon. Lehet tényleg nincsen full hd 0,45 de kisebb felbontásban 100% van, pl. a dlp4500 sorozat is 0,45". És van a full hd 0,33" is, az a dlp3310.
-
thomasrc
aktív tag
Ha az 5800:1 14 fL mellett túlzó ettől a géptől és ez nem a környezet és nem a vászon hatása, akkor valahol pedig félremegy a történet, csak nem tudom hol.
-
proci985
MODERÁTOR
Ezt erősen kétlem. Lássunk róla képet. De kibontom, mert úgy néz ki nem jött le: ha egy olyan jó minőségű (méregdrága) optikát teszel egy 0.45-re (Létezik egyáltalán ilyen? Nem csak 0.47 van?), amin gyönyörű éles a kép (és akkor még mindig csak 1080), azon a nagy DMD csip is gyönyörű éles lesz. Fordítva ez már nem igaz, egy olyan optika ami megbirkózik a nagy DMD-vel, egyáltalán nem biztos, hogy a kicsivel is. Remélem így már érthető.
Definiáld a méregdrágát
Benq W5700 pl egy drágább modell amiben 0.47 van.
0.45 nincs, gyakorlatilag inch átváltás miatt van némi szórás itt
Btw, DLP DMDnél van ám gyártástechnológia is ami utóbbi 15 évben elég sokat fejlődött. Jelenlegi TI chipeknél a 0.66os DMD pl nem tud natív 1:1 1080pt (magasabb az alap felbontása), tehát a 10 évvel ezelőtti 0.66nak inkább a mai 0.47 a megfelelője.
Dolgot tovább bonyolítja, hogy a TInél 0.47"es méretben vannak különböző chipek 50 és 300 USD közötti árban, eléggé eltérő specifikációkkal.
Új hozzászólás Aktív témák
-
74100 - 74001
77836 - 76001 76000 - 75901 75900 - 75801 75800 - 75701 75700 - 75601 75600 - 75501 75500 - 75401 75400 - 75301 75300 - 75201 75200 - 75101 75100 - 75001 75000 - 74901 74900 - 74801 74800 - 74701 74700 - 74601 74600 - 74501 74500 - 74401 74400 - 74301 74300 - 74201 74200 - 74101 74100 - 74001 74000 - 73901 73900 - 73801 73800 - 73701 73700 - 73601 73600 - 73501 73500 - 73401 73400 - 73301 73300 - 73201 73200 - 73101 73100 - 73001 73000 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5398, 97% AKKSI
- 100%-os Akku! Dell Precision 5570 - i7-12800H - 32 GB RAM - 1 TB SSD - 4GB GPU - 27% ÁFA (0410AB)
- Steelseries Arctis Nova 1 gamer fejhallgató
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia) - Akció
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Windforce 3 OC RTX 5080 16GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(ha egyáltalán ellehet)

Janaboy