Hirdetés
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- Senki sem beszél róla, de újra elérhető két 30-as sorozatú GeForce
- Meghozta a Windows 11 programgyorsítóját a Microsoft
- A kompakt házak gazdáit vette célba a Maxsun Blackwell architektúrás VGA-ja
- Computex 2026: AI-os évfordulók
- Csendes és ultrakompakttá varázsolható Logitech egér, egyhónapos akkuval
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- ASUS ROG Ally
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
72100 - 72001
77836 - 76001 76000 - 74001 74000 - 73901 73900 - 73801 73800 - 73701 73700 - 73601 73600 - 73501 73500 - 73401 73400 - 73301 73300 - 73201 73200 - 73101 73100 - 73001 73000 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-11-05 08:50 Téma összefoglaló
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Én azt nem értem, hogy a JMGO N1S 4K és a JMGO N1S Ultimate között mi az a ficsör, ami 2x-es árat jelent. Én nem ismerem ezeket az RGB lézeres kínai csodákat, nem tudok róluk kb semmit.
ui.: most konkrétan a JMGO márkáról beszélünk, de beszélhetnénk másik kínai RGB lézeres márkáról is, kb ugyan az a kategória. -
alaves
addikt
Alaves projektora a sima JMGO N1S 4K nem pedig a Pro/Infinity/Ultra/Ultimate. Utóbbiak dupla ennyibe kerülnek. Nem tudom mi a különbség, nem néztem utána.
#72097 alaves Ahogy láthatod sok verziója van az N1S-nek. Utánajártál hogy mik a különbségek? Csak mert az árkülönbségek azok tetemesek.Persze, megnéztem. Pl. egy B5-öt és egy G5-öt is ugyanúgy állítok be. Fehéregyensúlyt pedig amúgy sem tekergetek kalibrálás nélkül. A projector central-os JMGO tesztnél jelenleg nincs jobb, részletesebb. Érdemes a többi jmgo projektor beállításoknál alapul venni.
-
Joshi
titán
Alaves projektora a sima JMGO N1S 4K nem pedig a Pro/Infinity/Ultra/Ultimate. Utóbbiak dupla ennyibe kerülnek. Nem tudom mi a különbség, nem néztem utána.
#72097 alaves Ahogy láthatod sok verziója van az N1S-nek. Utánajártál hogy mik a különbségek? Csak mert az árkülönbségek azok tetemesek. -
alaves
addikt
Ha meg vagy elégedve a projektorral, akkor minden rendben van. Egyébként az RGB lézeres projektorok képe alapvetően jó. Persze ha nem tök sötét a jelenet, mert ugye ott a gyenge kontraszt miatt azért vannak gondok. A képeid alapján nálad nem csak az a gond hogy világosak a falak, hanem hogy nagyon közel vannak a vetített képhez. Na mind1 szerintem azért rendben van ez a projektor, habár ez azért már nem kimondottan az olcsó kategória.
Kuponnal ~350 eFt minusz a mobil vászon ára. Ennél olcsóbb szerintem már bohóckodás kategória (ezen az árszinten esetleg a 3LCD/4000 nit Epson, vagy pl. az LG Cinebeam Q még jó lehet). Igen, valószínűleg HDR sötét jelenetek miatt jobb a HDR opciót kikapcsolni, bár a linkelt ALR vásznak esetleg sokat javíthatnak azon is. Eddig egyetlen egy képmegjelenítővel voltam/vagyok teljes mértékben elégedett: S90C
-
Joshi
titán
+Ájvé
Nézegettem az ALR vásznakat és eddig két verzió tűnik "jónak".
1. Link
2. Link
Mivel árérzékeny vagyok ezen a szinten (vagy jó lesz vagy nem), így a lehető legolcsóbbak között nézelődök. A Banggoodosnál az zavar, hogy egyértelműen UST projektorhoz ajánlja amik ugye alulról vetítik meg a vásznat. Vagy ennek nincs szerepe? Kinek mi a véleménye?A Banggoodos vászon értékeléseinél ezeket a képeket látom. Mondjuk ez nem mérvadó, de nem tűnik rossznak. Hozzáteszem, hogy nem tudni milyen projektora van az embernek. Az ember az egy másik hozzászóló, itt igazság szerint az összeszerelést akartam prezentálni.

-
Vhiktor
nagyúr
Projectorcentral is írt róla, az mar informativabb.
-
m3ss
veterán
Hát ez az. Nem gondolom hogy megérne nekem mondjuk +1misit pár éjszakai, öngyújtólánggal megvilágított jelenet mélyebb feketéje.
azert ez tulzas. kerdes persze, hogy a degradacio mennyire van hatassal az ansira. de ha 1% adl-nel 5-8e helyett van 1-2e kontrasztod, az jo nagy kulonbseg. 5%-nal is tuti jelentos a kulonbseg, kivancsi lennek amugy itt pontosan mennyi. az tuti, hogy deneverbarlang nelkul nem szamit annyira sokat ez. en is nezem evek ota a 3400:1 1%-ot...ami lehetne sokkal jobb. es eleg sotet a szobam. nagyon kivancsi vagyok mar milyen kontraszt lesz. majd beszamolok rola. ha nem tudom elegge kifesziteni akkor kenytelen leszek boritani sajnos.
oldal fuggonyoket igy le se varrattam meg, pedig az is szamitana sokat. pedig a sin fent van mar lassan egy eve. de ha nem jo a mennyezeti modszer, akkor megprobalom eladni vkinek a velvetet. keszitsetek a penztarcat moziszoba tulajok
persze meg mindig csinalhatnam azt, hogy hasonlo szelessegu (3m) 21:9 vaszonra cserelnek, mert akkor nem lenne gond, hogy van 0.5-1m hasa a mennyezetinek. de nem akarok kisebb vasznat.amugy egy van ilyen, hogy motoros, vagy rolos kinai 4m szeles 21:9 ALR vaszon? mibe kerul egy ilyen?
f32 hasznalhato 21:9 vasznon? mekkora lens shiftje van?4m szeles 21:9 ALR vaszon?
erre vki? hol lehet megnezni a kinai alr vaszon kinalatot? vki linkelt ilyesmiket anno. van egyaltalan ekkora meretben? persze fel milliot nem akarok vaszonra kolteni. -
Vhiktor
nagyúr
-
Joshi
titán
JMGO N1S 4k (MALC 2.0 triple RGB laser): a jmgo eu webshop-ból [link] egy hét alatt ideért, illetve 5 nap alatt a választott ingyen vászon [link] (mindkettő Plzen Amazon központ)
- ventilátor hang gyakorlatilag nincs (OS induláskor hallani, hogy egyáltalán van benne hűtés)
- googleTV-t rögtön frissítettem, tisztességesen működik (gyors), projektor beállítások jól működnek
- app-ok működnek, emby (serverrel) és a kodi (serviio/DLNA) is zökkenőmentesen lejátsza a nagy bitrátájú filmeket is
- hang: rendben van: a kép és a projektor között ülve olyan, mintha a vászonról jönne a hang
- képbeállítás: a projector central N1 ultra beállításait vettem alapul (fehéregyensúly állítás nélkül), a beállításoknál fordítva van, mint ahogy lenni kellene: ’normal’ adja a ~6500K-t, meleg-re állítva a TV-ken szokásos normal-t kapjuk. A fényerő boosternek nincs értelme, gyakorlatilag vivid-re állítja és kész. Van értelme: Adaptive Luma Control: Low, Local Contrast Control: Low
- PC: 4k/60Hz-en a pixel shifting ellenére win 150% nagyítás/élesség: 10-el tökéletesen olvasható betűkkel, szép képet kapunk
- HDR bekapcsolásának demo esetében látom hasznát, de átlagos HDR filmnél jobban néz ki, ha ki van kapcsolva a HDR opció.
- a projektor átlagos sötétítés mellett nappal is használható/nézhető marad
Annak ajánlanám inkább, aki 100”-nél nagyobb képet szeretne (vagy nem szeretne nagydarab 100-as TV-t), vagy pl. plafonra szeret vetíteni, illetve a vetítés feeling-et preferálja.
Ez a projektor szerintem megérdemel egy jó vásznat (pl. triple laser ALR) és egy szoba feketítést (vagy budget dedikált moziszobát) ~150-200 eFt értékben.
Egy elrettentő példa
, ahogy vetítek jelenleg (110”, héra matt fehér), különös tekintettel a két „világító” oldalfalra (a kontrasztnak reszeltek). Lehet így vetíteni, de nem célszerű
:
Ha meg vagy elégedve a projektorral, akkor minden rendben van. Egyébként az RGB lézeres projektorok képe alapvetően jó. Persze ha nem tök sötét a jelenet, mert ugye ott a gyenge kontraszt miatt azért vannak gondok. A képeid alapján nálad nem csak az a gond hogy világosak a falak, hanem hogy nagyon közel vannak a vetített képhez. Na mind1 szerintem azért rendben van ez a projektor, habár ez azért már nem kimondottan az olcsó kategória.
-
alaves
addikt
JMGO N1S 4k (MALC 2.0 triple RGB laser): a jmgo eu webshop-ból [link] egy hét alatt ideért, illetve 5 nap alatt a választott ingyen vászon [link] (mindkettő Plzen Amazon központ)
- ventilátor hang gyakorlatilag nincs (OS induláskor hallani, hogy egyáltalán van benne hűtés)
- googleTV-t rögtön frissítettem, tisztességesen működik (gyors), projektor beállítások jól működnek
- app-ok működnek, emby (serverrel) és a kodi (serviio/DLNA) is zökkenőmentesen lejátsza a nagy bitrátájú filmeket is
- hang: rendben van: a kép és a projektor között ülve olyan, mintha a vászonról jönne a hang
- képbeállítás: a projector central N1 ultra beállításait vettem alapul (fehéregyensúly állítás nélkül), a beállításoknál fordítva van, mint ahogy lenni kellene: ’normal’ adja a ~6500K-t, meleg-re állítva a TV-ken szokásos normal-t kapjuk. A fényerő boosternek nincs értelme, gyakorlatilag vivid-re állítja és kész. Van értelme: Adaptive Luma Control: Low, Local Contrast Control: Low
- PC: 4k/60Hz-en a pixel shifting ellenére win 150% nagyítás/élesség: 10-el tökéletesen olvasható betűkkel, szép képet kapunk
- HDR bekapcsolásának demo esetében látom hasznát, de átlagos HDR filmnél jobban néz ki, ha ki van kapcsolva a HDR opció.
Annak ajánlanám inkább, aki 100”-nél nagyobb képet szeretne (vagy nem szeretne nagydarab 100-as TV-t), vagy pl. plafonra szeret vetíteni, illetve a vetítés feeling-et preferálja.
Ez a projektor szerintem megérdemel egy jó vásznat (pl. triple laser ALR) és egy szoba feketítést (vagy budget dedikált moziszobát) ~150-200 eFt értékben.
Egy elrettentő példa
, ahogy vetítek jelenleg (110”, héra matt fehér), különös tekintettel a két „világító” oldalfalra (a kontrasztnak reszeltek). Lehet így vetíteni, de nem célszerű
:
(A fotókon a színhőmérsékletet nem sikerült reprodukálnom.)
-
alaves
addikt
Egy elrettentő példa
:
-
Ájvé
veterán
Van az a pénz amiért nálam is nyerne

Valami komoly oldal nincs esetleg?
Nem mondom lehet, hogy jó, de én utána járnék.
Vagy legalább samplet nézz előtte. Én is azt vettem, az alapján nem bántam meg a választást és Kínából rendeltem.
Itt régebben linkeltek talán német teszteket ahol ALR vásznakat néztek igaz elég régi. -
11hh
tag
Wupro szerintem nem egy jó "márka" bár nekem sose volt, de mikor keresgéltem nem találtam túl sok pozitívat róla. Jobb megcélozni ismert márkák termékeit, Wemax, Nothing, Fengmi, ezekről mind találni pontos információkat teszteket, vagy van vászon ajánló is.
Ha nem RGB lézer projektorom lenne biztos Fresnel Screent próbálnak beszerezni (akár 97% ALR és 1,8 gain vagyis alacsony fényerő sem gond), persze ha nem gond hogy csak szemből nézhető jól.
Amit linkeltem alis oldal ott 150k a 100"-os Fresnel fix keretes feszített vászon. De vannak ismert márkák is persze azok drágábbak.Azt írja tesztet nyert link
Én pont azt olvastam akinek nem jön be a vászon vissza kapja a pénzét. -
m3ss
veterán
Hát ez az. Nem gondolom hogy megérne nekem mondjuk +1misit pár éjszakai, öngyújtólánggal megvilágított jelenet mélyebb feketéje. Ez alatt meg nem érdemes gondolkodnom, mert több szempontból akár visszalépés is lenne még használtpiacról is a csere.
Erről a velvet témáról már én is nagyon várom a beszámolókat. Olyen projektbe fogtál, amit nagyon kevesen vállalnak be, és akkor már ne az legyen, hogy borítod a setup-ot mire elkészül. Már én sem nappaliban vetítek, és el is gondolkodtam nemrégiben csak egy 1-2 méteren mennyezetsötétítésben, de perpill nem vágnék bele. Viszont kíváncsi vagyok, hogy nálad hogy fog szerepelni.Hát ez az. Nem gondolom hogy megérne nekem mondjuk +1misit pár éjszakai, öngyújtólánggal megvilágított jelenet mélyebb feketéje.
azert ez tulzas. kerdes persze, hogy a degradacio mennyire van hatassal az ansira. de ha 1% adl-nel 5-8e helyett van 1-2e kontrasztod, az jo nagy kulonbseg. 5%-nal is tuti jelentos a kulonbseg, kivancsi lennek amugy itt pontosan mennyi. az tuti, hogy deneverbarlang nelkul nem szamit annyira sokat ez. en is nezem evek ota a 3400:1 1%-ot...ami lehetne sokkal jobb. es eleg sotet a szobam. nagyon kivancsi vagyok mar milyen kontraszt lesz. majd beszamolok rola. ha nem tudom elegge kifesziteni akkor kenytelen leszek boritani sajnos.
oldal fuggonyoket igy le se varrattam meg, pedig az is szamitana sokat. pedig a sin fent van mar lassan egy eve. de ha nem jo a mennyezeti modszer, akkor megprobalom eladni vkinek a velvetet. keszitsetek a penztarcat moziszoba tulajok
persze meg mindig csinalhatnam azt, hogy hasonlo szelessegu (3m) 21:9 vaszonra cserelnek, mert akkor nem lenne gond, hogy van 0.5-1m hasa a mennyezetinek. de nem akarok kisebb vasznat.amugy egy van ilyen, hogy motoros, vagy rolos kinai 4m szeles 21:9 ALR vaszon? mibe kerul egy ilyen?
f32 hasznalhato 21:9 vasznon? mekkora lens shiftje van? -
BIGi75
őstag
ja nem vallalhatatlan a kepe igy sem, sot. de tuti, hogy neznenk nagyot azzal a vaszonnal egy jobb kontrasztu vetitovel.
fenyszennyezest nehez egzaktul merni, en amikor meregettem adl-t arra jottem ra, hogy a vetitett kep merete (ezaltal az, hogy mennyire van kozel a visszaverodo feluletekhez) tobbet szamit a fenyszennyezesnel, mint az esetleges fenysuruseg diffi. lehet a vaszon strukturaja is sokat szamit.
a hetre igertek a triple black velvet napvitorlam varrasat..imadkozzunk. jajj de varom mar, hogy kifeszitsem 1+ ev varakozas utan es gyonyoruen bele fog logni a kepbe.
lehet el is adom akkor az egesz setupot. max tenyleg veszek tv melle egy 4m szeles 21:9 nem fix vasznat, ha kijon kinabol olcson. meg egy olcso f32-es porszivot melle.Hát ez az. Nem gondolom hogy megérne nekem mondjuk +1misit pár éjszakai, öngyújtólánggal megvilágított jelenet mélyebb feketéje. Ez alatt meg nem érdemes gondolkodnom, mert több szempontból akár visszalépés is lenne még használtpiacról is a csere.
Erről a velvet témáról már én is nagyon várom a beszámolókat. Olyen projektbe fogtál, amit nagyon kevesen vállalnak be, és akkor már ne az legyen, hogy borítod a setup-ot mire elkészül. Már én sem nappaliban vetítek, és el is gondolkodtam nemrégiben csak egy 1-2 méteren mennyezetsötétítésben, de perpill nem vágnék bele. Viszont kíváncsi vagyok, hogy nálad hogy fog szerepelni. -
m3ss
veterán
Oké, csak ez volt a téma és belefolytam, mert érdekel a kérdés. Hónapok (vagy lehet évek) óta érlelem ezt a projektor csere témát. Volt már olyan hogy bigtvt veszek, volt olyan hogy másik projit, de ha bekapcsolom könnyen eltereli a gondalataim, mert élvezem a képét. Persze, pár nagyon sötét jelenetnél látható a felúszott fekete, de összességében örömet okoz. Most egyébként is másba ruháztam (végfok-, hangfal bővítés, proci, lejátszó csere) nemrég állt össze minden, lámpában sincs túl sok óra, ráérek még gondolkodni.
Vászonra visszatérve, ha egy szürke vásznon és egy fehér vásznon is mondjuk 85 nittel vetítünk, akkor ha azonos natív kontrasztadat is jön ki mondjuk egy on/off esetében, alacsonyabb ADL fénysűrűségű képeknél az előny már a szürke vászonnál van, mivel a szobai fényszennyezés 20%át elnyeli 0,8gain esetén. Ezért szerintem valós tartalmon mélyebb feketét és érezhetően jobb szubjektív kontrasztot ad, ahogy Vhiktor is írta. Ehhez képest alig használ vki ilyet, és alig van a piacon.
ja nem vallalhatatlan a kepe igy sem, sot. de tuti, hogy neznenk nagyot azzal a vaszonnal egy jobb kontrasztu vetitovel.
fenyszennyezest nehez egzaktul merni, en amikor meregettem adl-t arra jottem ra, hogy a vetitett kep merete (ezaltal az, hogy mennyire van kozel a visszaverodo feluletekhez) tobbet szamit a fenyszennyezesnel, mint az esetleges fenysuruseg diffi. lehet a vaszon strukturaja is sokat szamit.
a hetre igertek a triple black velvet napvitorlam varrasat..imadkozzunk. jajj de varom mar, hogy kifeszitsem 1+ ev varakozas utan es gyonyoruen bele fog logni a kepbe.
lehet el is adom akkor az egesz setupot. max tenyleg veszek tv melle egy 4m szeles 21:9 nem fix vasznat, ha kijon kinabol olcson. meg egy olcso f32-es porszivot melle. -
BIGi75
őstag
Oké, csak ez volt a téma és belefolytam, mert érdekel a kérdés. Hónapok (vagy lehet évek) óta érlelem ezt a projektor csere témát. Volt már olyan hogy bigtvt veszek, volt olyan hogy másik projit, de ha bekapcsolom könnyen eltereli a gondalataim, mert élvezem a képét. Persze, pár nagyon sötét jelenetnél látható a felúszott fekete, de összességében örömet okoz. Most egyébként is másba ruháztam (végfok-, hangfal bővítés, proci, lejátszó csere) nemrég állt össze minden, lámpában sincs túl sok óra, ráérek még gondolkodni.
Vászonra visszatérve, ha egy szürke vásznon és egy fehér vásznon is mondjuk 85 nittel vetítünk, akkor ha azonos natív kontrasztadat is jön ki mondjuk egy on/off esetében, alacsonyabb ADL fénysűrűségű képeknél az előny már a szürke vászonnál van, mivel a szobai fényszennyezés 20%át elnyeli 0,8gain esetén. Ezért szerintem valós tartalmon mélyebb feketét és érezhetően jobb szubjektív kontrasztot ad, ahogy Vhiktor is írta. Ehhez képest alig használ vki ilyet, és alig van a piacon.
-
Vhiktor
nagyúr
Erre valaki?
Tehát nem dedikált szobában, azonos csúcsfény mellett vajon egy szürke vászon adhat mélyebb feketét, dinamikusabb ADL kontrasztot vagy egy fehér vászon zártabb írisszel?
Én leírtam a megalapozatlan véleményemet, de hátha valaki tapasztalatból többet tud erről. Miért számolnak kevesen a (hotspot mentes, nagy látószögű, mozicélra szánt) szürke vászonnal nem ideális környezetben, ha a fényerő adott egy 0.8-as vászonhoz?Mélyebb feketet biztosan, de azzal egyidejűleg csokken a csucfenysuruseg is, tehát az on off kontraszt marad ami volt. ADL kontraszt nőhet valamelyest hiszen kevesebb feny verodik a vaszonrol a falakra majd pedig onnan vissza a vaszonra.
-
Ájvé
veterán
Erre valaki?
Tehát nem dedikált szobában, azonos csúcsfény mellett vajon egy szürke vászon adhat mélyebb feketét, dinamikusabb ADL kontrasztot vagy egy fehér vászon zártabb írisszel?
Én leírtam a megalapozatlan véleményemet, de hátha valaki tapasztalatból többet tud erről. Miért számolnak kevesen a (hotspot mentes, nagy látószögű, mozicélra szánt) szürke vászonnal nem ideális környezetben, ha a fényerő adott egy 0.8-as vászonhoz?Hát ha nem ideális környezet, akkor nyilván ALR vászon a jobb választás. Nem ideális környezetben elviszíti a jobb kontraszt előnyét a visszaverődő fények miatt.
-
m3ss
veterán
Erre valaki?
Én leírtam a megalapozatlan véleményemet, de hátha valaki tapasztalatból többet tud erről. Miért számolnak kevesen a (hotspot mentes, nagy látószögű, mozicélra szánt) szürke vászonnal nem ideális környezetben, ha a fényerő adott egy 0.8-as vászonhoz?sztem vetito lenne erdemes cserelned, jo az a vaszon

-
BIGi75
őstag
Én 0,8 gaines szürke vásznat használok a sony 520-al high lámpa álláson 24 fL-el, írisz 75%-on. A 24 fL nekem elég, a kérdés számomra az inkább, hogy ha fehér vásznat használnék jobban zárhatnám az íriszt a 24fL fényerőhöz, akkor jobb vagy rosszabb lenne a fekete szintem és úgy általában a képi dinamika? Nem dedikált szobát használok, így azt gyanítom, hogy nem lenne jobb, inkább rosszabb.
Erre valaki?
Én leírtam a megalapozatlan véleményemet, de hátha valaki tapasztalatból többet tud erről. Miért számolnak kevesen a (hotspot mentes, nagy látószögű, mozicélra szánt) szürke vászonnal nem ideális környezetben, ha a fényerő adott egy 0.8-as vászonhoz? -
Ájvé
veterán
Wupro szerintem nem egy jó "márka" bár nekem sose volt, de mikor keresgéltem nem találtam túl sok pozitívat róla. Jobb megcélozni ismert márkák termékeit, Wemax, Nothing, Fengmi, ezekről mind találni pontos információkat teszteket, vagy van vászon ajánló is.
Ha nem RGB lézer projektorom lenne biztos Fresnel Screent próbálnak beszerezni (akár 97% ALR és 1,8 gain vagyis alacsony fényerő sem gond), persze ha nem gond hogy csak szemből nézhető jól.
Amit linkeltem alis oldal ott 150k a 100"-os Fresnel fix keretes feszített vászon. De vannak ismert márkák is persze azok drágábbak. -
Vhiktor
nagyúr
-
11hh
tag
Ezzel az a baj, hogy nem profik végzik el ezeket a méréseket, nem mondom hogy rossz szándékkal teszik ezt, de ez egy elég könnyen manipulálható dolog.
Nem ismert a vászon anyaga és tulajdonságai, projektor beállításai, nyilván nem egy kalibrált állapotban mutatják, hanem az adott fény és helység viszonyokhoz a legjobbat, ami fényképen ami szintén lehet beállított (direkt nem írok manupuláltat, feltételezzük nem photoshoppolták a képet utólag). Szóval így képen lehet jó néz ki, de valóságban ez lehet csalódás. Ezért érdemes olyat keresni az ismert gyártók közül amiről van teszt, így azért tudod hogy mit kapsz a pénzedért és nem fogsz pénzt kidobni az ablakon (mert ha nem tetszik utána áron alul tudod csak eladni és máris buktál rajta).
Persze másrészt lehet nem lesz csalódás, mert neked nincs még mérce hozzá, így az úgymond "gagyi" is lehet jó.
Ha legjobbat akarod kihozni az úgynevezett "Lifestyle" projektorból akkor RGB lézeres a legjobb, ha csak "teljesítmény" számít. Korábban linkelt JMGO N1S 4K ebből a legjobb, van róla teszt úgyhogy nem lesz zsákbamacska, vászont vehetsz később is, sima fehér vászon is megteszi addig, ALR vászonból egyet találtam amivel ugyan így is van lézer folt, de ezzel már szerintem együtt lehet élni.
Írhatnám még Xiaomi Laser Projector 3-at, de ennek meg kisebb a fényereje, mondjuk ennek van legjobb kontrasztja 1800:1, de JMGO se sokkal rosszabb(1600:1), cserébe jóval nagyobb a fényereje illetve ez EU-s piacra készült, még a Xiaomi kínai belpiacos (Netflix és társa, bár én Nebulan mindent letiltottam most mert így gyorsabb és úgyse használom ezeket, csak külső adathordozót használok). 300k bangoodon, de JMGO nem sokkal drágább és összességében jobb.
Ha viszont RGB lézeres lesz akkor ALR vászont nehéz találni én csak ezt az egyet találtam.
Ha LED-es projektort nézel, kontraszt maximum a fele lesz, de inkább 400-500:1 körül DLP esetén, LCD még jobb választás lenne annak azért nagyságrendileg jobb a kontrasztja. Itt is olyat érdemes keresni amiről van valami éppkézláb teszt, különben ráfutsz valami rossz használhatatlan darabra és elmegy az egésztől a kedved.Köszönöm a segítséget.
Vásznat ők ajánlottak, és van eus raktáruk --> link -
sith7
félisten
-
Ájvé
veterán
Sajnos a kínai gyártóktól elég nehéz kihúzni az infókat – mindent ott gyártanak, de részleteket alig mondanak.
A Link1 és Link2 ALR vászon volt, a Link3 viszont sima fehér fal.
Én a projektor + vászon témában nem vagyok túl jártas (és valószínűleg nem is leszek), ezért mindkettőnél ár–érték arányban keresek valami épkézláb megoldást. Mivel eddig nem láttam igazán profi minőséget, egy alsóbb kategóriás projektor vagy vászon is valószínűleg teljesen megfelelőnek tűnne számomra.
Az ALR vásznat például úgy ajánlották, hogy megírtam, milyen projektorom van/lesz, ők pedig ehhez keresték a megfelelőt. Kérdezték, mennyire világos a szoba, mik a szokások stb. Lehet, hogy akinek lézerprojektora van, annak mást ajánlanak.
Mi viszont inkább a specifikációk (projektor + vászon paraméterei) alapján próbáljuk eldönteni, melyik legyen. Kérdés, melyik megközelítés a jobb.
Ezzel az a baj, hogy nem profik végzik el ezeket a méréseket, nem mondom hogy rossz szándékkal teszik ezt, de ez egy elég könnyen manipulálható dolog.
Nem ismert a vászon anyaga és tulajdonságai, projektor beállításai, nyilván nem egy kalibrált állapotban mutatják, hanem az adott fény és helység viszonyokhoz a legjobbat, ami fényképen ami szintén lehet beállított (direkt nem írok manupuláltat, feltételezzük nem photoshoppolták a képet utólag). Szóval így képen lehet jó néz ki, de valóságban ez lehet csalódás. Ezért érdemes olyat keresni az ismert gyártók közül amiről van teszt, így azért tudod hogy mit kapsz a pénzedért és nem fogsz pénzt kidobni az ablakon (mert ha nem tetszik utána áron alul tudod csak eladni és máris buktál rajta).
Persze másrészt lehet nem lesz csalódás, mert neked nincs még mérce hozzá, így az úgymond "gagyi" is lehet jó.
Ha legjobbat akarod kihozni az úgynevezett "Lifestyle" projektorból akkor RGB lézeres a legjobb, ha csak "teljesítmény" számít. Korábban linkelt JMGO N1S 4K ebből a legjobb, van róla teszt úgyhogy nem lesz zsákbamacska, vászont vehetsz később is, sima fehér vászon is megteszi addig, ALR vászonból egyet találtam amivel ugyan így is van lézer folt, de ezzel már szerintem együtt lehet élni.
Írhatnám még Xiaomi Laser Projector 3-at, de ennek meg kisebb a fényereje, mondjuk ennek van legjobb kontrasztja 1800:1, de JMGO se sokkal rosszabb(1600:1), cserébe jóval nagyobb a fényereje illetve ez EU-s piacra készült, még a Xiaomi kínai belpiacos (Netflix és társa, bár én Nebulan mindent letiltottam most mert így gyorsabb és úgyse használom ezeket, csak külső adathordozót használok). 300k bangoodon, de JMGO nem sokkal drágább és összességében jobb.
Ha viszont RGB lézeres lesz akkor ALR vászont nehéz találni én csak ezt az egyet találtam.
Ha LED-es projektort nézel, kontraszt maximum a fele lesz, de inkább 400-500:1 körül DLP esetén, LCD még jobb választás lenne annak azért nagyságrendileg jobb a kontrasztja. Itt is olyat érdemes keresni amiről van valami éppkézláb teszt, különben ráfutsz valami rossz használhatatlan darabra és elmegy az egésztől a kedved. -
Janaboy
Topikgazda
-
sony89
aktív tag
-
Vhiktor
nagyúr
-
sith7
félisten
-
Vhiktor
nagyúr
-
sith7
félisten
A kínai specifikációkat feljetsd el, többet hazudnak mint a politikusok.
100"-ra biztosan elegendő lesz a fényereje, aztán hogy ezen kívűl mire képes az majd kiderül kézhezvétel után.
Szerintem itt egyikünk sem tud érdemi információt adni erről a projektorról.A Wanbo Vali 1 tesztem holnap kerül fel, arról tudok nyilatkozni.
100K-ért mindent összevetve nem rosz ez tény, de mint projektor és ha nem veszem figyelembe az árat, akkor nem is jó (a kontraszt arányt leszámítva).UI: nehéz ezeket értékelni, mert lassan már 100K-ért semmit nem kapni, egy izzó is 40-60K vagy még több.
A Wanbo Vali 1 tesztem holnap kerül fel, arról tudok nyilatkozni.
-
Vhiktor
nagyúr
-
11hh
tag
100"-ra biztosan elegendő lesz a fényereje, aztán hogy ezen kívűl mire képes az majd kiderül kézhezvétel után.
Szerintem itt egyikünk sem tud érdemi információt adni erről a projektorról.A Wanbo Vali 1 tesztem holnap kerül fel, arról tudok nyilatkozni.
100K-ért mindent összevetve nem rosz ez tény, de mint projektor és ha nem veszem figyelembe az árat, akkor nem is jó (a kontraszt arányt leszámítva).UI: nehéz ezeket értékelni, mert lassan már 100K-ért semmit nem kapni, egy izzó is 40-60K vagy még több.
Tudnék venni használtan XIAOMI Mijia ALPD 3.0 projektort, kb Wanbo árán.
Kérdés melyik a jobb. -
Vhiktor
nagyúr
Sajnos a kínai gyártóktól elég nehéz kihúzni az infókat – mindent ott gyártanak, de részleteket alig mondanak.
Én a projektor + vászon témában nem vagyok túl jártas (és valószínűleg nem is leszek), ezért mindkettőnél ár–érték arányban keresek valami épkézláb megoldást. Mivel eddig nem láttam igazán profi minőséget, egy alsóbb kategóriás projektor vagy vászon is valószínűleg teljesen megfelelőnek tűnne számomra.
Az ALR vásznat például úgy ajánlották, hogy megírtam, milyen projektorom van/lesz, ők pedig ehhez keresték a megfelelőt. Kérdezték, mennyire világos a szoba, mik a szokások stb. Lehet, hogy akinek lézerprojektora van, annak mást ajánlanak.
Mi viszont inkább a specifikációk (projektor + vászon paraméterei) alapján próbáljuk eldönteni, melyik legyen. Kérdés, melyik megközelítés a jobb.
-
Joshi
titán
Nem a gyártásról van szó, hanem a gariztatás gyakorlatáról. Ha kínába kell valamit visszaküldeni, az anyagilag már nem éri meg. Arról nem is beszélve, hogy ki tudja mi lesz a gariztatás végkimenetele. Aliról én rendszeresen rendelek, de belekalkulálom ha esetleg kuka a termék. Átlagba eddig jól jöttem ki.
-
Joshi
titán
Ez Valerion Fresnel, van vagy 1800€ a 120"-os

Fresnel vásznak a legjobbak ALR tekintetében, ha jól emlékszem 90% feletti az ALR hatás, de ez a vászon kb csak szemből látható, ezt írtam korábban, ez a legjobb ha elfogadod a hátrányát (kicsi betekintési szög). Ennél azért van olcsóbb is amùgy akár EU-ból is.Privibe küldhetnél néhány EU-s ALR vásznas linket. Köszi.
-
11hh
tag
Fényerőben egyértelműen jónak tűnik, viszont azzal számolj, hogy sötét jeleneteknél feketéd az inkább szürke lesz. Ha mozizás a cél nem pedig prezentáció, akkor már nem is annyira jó. Tök jó lenne ha ki lehetne próbálni mondjuk 24 vagy 48 órára, de hát kínai rendelésnél még a visszaküldés is felejtős.
"100 colban 400dollár az ALR feszített vászon ami a videóban van."
Az ~150ezer magyar pénz és akkor kínából rendelted. Ha rosszat küldenek mit csinálsz vele? Vagy csak nem ezt a képi világot kerested mit csinálsz vele? Hozzáteszem itthon az ár x2, tehát még inkább felejtős.Rosszat küldenek több lehetőség van: vissza kapod az árát, vissza kapod egy részét.
Aztán vagy használod, vagy eladod.Én sokat szoktam külföldről rendelni, eddig nagyobb problémám nem volt. Arra gondolj hogy Kínában gyártanak kb mindent amit EU-ban vagy Magyarországon is megveszel.
-
Joshi
titán
Kínai cuccoknál még a gari is kérdéses.
-
Ájvé
veterán
Itt egy Valerionos videó. Ilyet még nem láttam, habár valószínű hogy ez is marketinges videó. A lényeg, hogy itt egy dedikált szobában lesz telepítve minden negatívummal együtt.
De ettől függetlenül ez egy átlag ember szórakozós szobája projekt. Még ez is űber extra az átlag Zoliknak.
ui.: a videóban a csaj szerintem a srác anyja.
Ez Valerion Fresnel, van vagy 1800€ a 120"-os

Fresnel vásznak a legjobbak ALR tekintetében, ha jól emlékszem 90% feletti az ALR hatás, de ez a vászon kb csak szemből látható, ezt írtam korábban, ez a legjobb ha elfogadod a hátrányát (kicsi betekintési szög). Ennél azért van olcsóbb is amùgy akár EU-ból is. -
11hh
tag
-
Joshi
titán
Itt egy Valerionos videó. Ilyet még nem láttam, habár valószínű hogy ez is marketinges videó. A lényeg, hogy itt egy dedikált szobában lesz telepítve minden negatívummal együtt.
De ettől függetlenül ez egy átlag ember szórakozós szobája projekt. Még ez is űber extra az átlag Zoliknak.
ui.: a videóban a csaj szerintem a srác anyja.
-
Joshi
titán
Ahogy Ájvé is írja inkább az rgb lézerrel nem "kompatibilis", de nekem csak sima lézeres Sony projektorom van. Nekem az a bajom az ALR vászonnal, hogy nem lehet kipróbálni, illetve rohadt drága.
-
Joshi
titán
Fényerőben egyértelműen jónak tűnik, viszont azzal számolj, hogy sötét jeleneteknél feketéd az inkább szürke lesz. Ha mozizás a cél nem pedig prezentáció, akkor már nem is annyira jó. Tök jó lenne ha ki lehetne próbálni mondjuk 24 vagy 48 órára, de hát kínai rendelésnél még a visszaküldés is felejtős.
"100 colban 400dollár az ALR feszített vászon ami a videóban van."
Az ~150ezer magyar pénz és akkor kínából rendelted. Ha rosszat küldenek mit csinálsz vele? Vagy csak nem ezt a képi világot kerested mit csinálsz vele? Hozzáteszem itthon az ár x2, tehát még inkább felejtős. -
Ájvé
veterán
RGB lézer problémás inkább. Előző ALPD projektorommal nem volt ilyen problémám, de persze mind mások vagyunk, van akinek már így is észrevehető a lézer folt, de szerintem legtöbb embernél ez nem jelentkezik (kb mint a szivárvány hatás 1 chipes vetítőknél).
11hh
Azért itt többet is érdemes lenne tudni, az ár jó amúgy érte. -
11hh
tag
-
HEAHEA
aktív tag
Utána kell nézni az biztos. Például az ALR többnyire nem "szereti" a lézeres projektorokat, de erről már volt korábban szó.
Nagyobb colosat néztem ki, kb 120"-os méretben, viszont kimatekozva túl nagy lett volna a szobába, maradt a 100", de nem bántam meg ezt a méretet. -
Joshi
titán
Statisztikát nem tudok mondani, de az szinte borítékolható, hogy 10 nappaliból 6-8 biztosan világos. Írhatnék 100 nappaliból 60-80-at is, de a lényeg gondolom átmegy így is. Persze most lehet jönni azzal, hogy a házimozisoknál megnézve ugyan ezt a statisztikát már lehet hogy pont fordított lenne, de én inkább az átlag nappalikkal kalkulálok.
ui.: az emberek többségének fény/világosság kell ahhoz, hogy jó hangulata legyen, és ez így normális. Persze nem vagyunk egyformák ezt is el kell fogadni. -
Vhiktor
nagyúr
-
BBéci
legenda
Na jó, de azért egy kis rgb lézeres projektort lerakni az asztalra sokkal egyszerűbb. Arról nem is beszélve, hogy az adott embernek lehet hogy bőven elég amit lát, nem kell jobb neki. Ja és fehér falak vannak, mert hát a nappali úgy néz ki jól.
ui.: egyébként amit linkeltél szoba, oda kicsi az a 100"-os tévé. Gondolom embernek fontosabb a hangzás mint a kép.Ízlés dolga, hogy valaki a nappaliját milyen falszínnel tartja szépnek, élhetőnek. Számomra a fehér maga a borzalom. Kórterem.
-
Vhiktor
nagyúr
Látom külföldön is megy a parasztvakitas a nyílt napokon vagy showkon.

-
Joshi
titán
A popkornos képhez, hogy értsd miért raktam, mert eléggé szituatív. Itt a fórumon, amikor olcsóbb projektorokkal jöttek pl. Wanbo, BlitzWolf, akkor inkább azt javasolták vegyen használtan abból a pénzmagból, vagy gyűjtsön még rávalót. Sokszor írnak hangzatos számokat a gyártók és a fele sem igaz.
Azt tapasztaltam ALR-nél, hogy teljes besötítés nélkül is lehet filmezni, de oda kell a fényerő.
A szakik nem tudom mit mondanának pl. a korábban emlegetett valamelyik JMGO jobb vétel lenne akcióban, mint ez amit linkeltél?Én már jó ideje nézegetem az ALR vásznakat, de egyszerűen túl drága ahhoz, hogy csak rendeljek egyet és aztán nem lesz jó. Nagyon nem éri meg nekem így.
Mindenképpen ki kellene próbálni hogy milyen az adott helyen. Egyébként nekem most elég lenne 100"-os méretben is. -
Joshi
titán
Na jó, de azért egy kis rgb lézeres projektort lerakni az asztalra sokkal egyszerűbb. Arról nem is beszélve, hogy az adott embernek lehet hogy bőven elég amit lát, nem kell jobb neki. Ja és fehér falak vannak, mert hát a nappali úgy néz ki jól.
ui.: egyébként amit linkeltél szoba, oda kicsi az a 100"-os tévé. Gondolom embernek fontosabb a hangzás mint a kép. -
Vhiktor
nagyúr
-
HEAHEA
aktív tag
A popkornos képhez, hogy értsd miért raktam, mert eléggé szituatív. Itt a fórumon, amikor olcsóbb projektorokkal jöttek pl. Wanbo, BlitzWolf, akkor inkább azt javasolták vegyen használtan abból a pénzmagból, vagy gyűjtsön még rávalót. Sokszor írnak hangzatos számokat a gyártók és a fele sem igaz.
Azt tapasztaltam ALR-nél, hogy teljes besötítés nélkül is lehet filmezni, de oda kell a fényerő.
A szakik nem tudom mit mondanának pl. a korábban emlegetett valamelyik JMGO jobb vétel lenne akcióban, mint ez amit linkeltél? -
Vhiktor
nagyúr
Többször ajánlottak itt projektor helyett 100"-os técét. Ebben a videóban jól látszik, hogy egy ekkora tévé gyakorlatilag kezelhetetlen. A képminőség biztosan jobb lesz ez nem kérdés, na de akkor is. Egy kínai rgb lézerproji szerintem teljesen vállalható főleg úgy, hogy nem is feltétlenül lesz drágább mint egy ekkora batár tévé.
Hat nem tudom, szerintem 20 évvel ezelott a 65 colra is azt mondták hogy kezelhetetlen. A videoban sem tűnik túl nagynak. 1 hete kalibraltam egy 100 colos tclt, egyáltalán nem nagy, 2 ember siman felteszi (sokan az 55 colt is ketten csomagoljak ki).

-
Joshi
titán
Többször ajánlottak itt projektor helyett 100"-os técét. Ebben a videóban jól látszik, hogy egy ekkora tévé gyakorlatilag kezelhetetlen. A képminőség biztosan jobb lesz ez nem kérdés, na de akkor is. Egy kínai rgb lézerproji szerintem teljesen vállalható főleg úgy, hogy nem is feltétlenül lesz drágább mint egy ekkora batár tévé.
-
Vhiktor
nagyúr
-
BBéci
legenda
-
11hh
tag
-
Vhiktor
nagyúr
-
11hh
tag
-
-KP-
veterán
Fix keretes vetítővásznakat néztem.
Nem szeretnék túl sokat költeni; a projektorra és a vászonra együtt maximum 400 000 Ft-ot terveztem.
Tisztában vagyok vele, hogy ebből nem lesz prémium mozi.
Jelenleg 42 colos tévén nézzük a filmeket 5 méteres távolságból; úgy vélem, egy 92 vagy 100 colos vetített kép jobb megoldás lehet, ha költséghatékony opciót is keresek.42 col 5 méterről? Hát ez kb. a jesszusom kategória.
-
11hh
tag
Fix keretes vetítővásznakat néztem.
Nem szeretnék túl sokat költeni; a projektorra és a vászonra együtt maximum 400 000 Ft-ot terveztem.
Tisztában vagyok vele, hogy ebből nem lesz prémium mozi.
Jelenleg 42 colos tévén nézzük a filmeket 5 méteres távolságból; úgy vélem, egy 92 vagy 100 colos vetített kép jobb megoldás lehet, ha költséghatékony opciót is keresek. -
Ájvé
veterán
Sziasztok!
Még nincs projektorom, de egy kedvezőbb árú LED-es modell beszerzésén gondolkodom.
Most a vetítővásznakat nézegetem, és ezek közül választanék: Black Crystal, Grey Crystal, Soft Matte White, Soft Matte Grey.
Az eladó azt mondta, hogy a fekete vászon nappali fényben jobb képet ad, viszont este nagyobb fényerő szükséges hozzá.
Nektek mi a tapasztalatotok: szürke vagy inkább fekete vászon az ideálisabb?
Nálunk a nappaliban lenne használva; nappal világos a helyiség, de tudunk sötétíteni.Egy jobb ALR vászon elég drága, jobb lenne tudni mennyit szánsz az egészre (vetítiő és vászon). Milyen vetítő lenne?
Nappali fényben semmilyen projektor nem használható, minimum sötétíteni szükséges (jobb képminőség). Legjobb ALR vászon Fresnel most, de korlátozott a betekintési szöge, közvetlen napfényben sötétítés nélkül viszont ez se jó.
Ha már kedvezőbb árú (az mennyi?) LED-es projektort keresel akkor egy komolyabb vászon is kb ugyan annyi lesz (vagy drágább, kérdés mennyi nálad kedvező ár).
Esetleg UST projektor technikai vászonnal, de a jobbak ezek között is lézeresek, árban pedig igénytől függvényében de millió körül van vászonnal együtt.
Esetleg ha ügyesen vagy és megy a házi barkács akkor elég csak vászont venni és magad tudsz keretet csinálni.
Persze az se derült ki milyen vászon lenne (fix keretes, motoros stb). -
BIGi75
őstag
Én 0,8 gaines szürke vásznat használok a sony 520-al high lámpa álláson 24 fL-el, írisz 75%-on. A 24 fL nekem elég, a kérdés számomra az inkább, hogy ha fehér vásznat használnék jobban zárhatnám az íriszt a 24fL fényerőhöz, akkor jobb vagy rosszabb lenne a fekete szintem és úgy általában a képi dinamika? Nem dedikált szobát használok, így azt gyanítom, hogy nem lenne jobb, inkább rosszabb.
-
Vhiktor
nagyúr
Sziasztok!
Még nincs projektorom, de egy kedvezőbb árú LED-es modell beszerzésén gondolkodom.
Most a vetítővásznakat nézegetem, és ezek közül választanék: Black Crystal, Grey Crystal, Soft Matte White, Soft Matte Grey.
Az eladó azt mondta, hogy a fekete vászon nappali fényben jobb képet ad, viszont este nagyobb fényerő szükséges hozzá.
Nálunk a nappaliban lenne használva; nappal világos a helyiség, de tudunk sötétíteni.fehér.
-
-KP-
veterán
Annyit módosítanék, hogy most mintha kicsit más lenne a kínálat, mint amikor legutóbb néztem (Nem mostanában volt). 0.8 Grey van, ezt választanám. Lehet venni 1.35 gainest, de annak rosszabb a betekintési szöge és ha egyszer váltasz a ledes gépről lézeresre, ahhoz elvileg nem jó.
-
-KP-
veterán
Sziasztok!
Nálunk a nappaliban lenne használva; nappal világos a helyiség, de tudunk sötétíteni.A hivilux vászna elvileg ilyen 1.0 gain körüli. Nem a legolcsóbb, de megérne egy próbát. Én az ilyen 0.6 gaines vásznakat kerülném mint a pestist. De 0.7-0.8-ast se vennék, ha lehet venni 0.9-1.0 körülit. Hidd el, hogy 20-30% fényerő veszteség brutálisan sokat számít...
-
11hh
tag
Sziasztok!
Nálunk a nappaliban lenne használva; nappal világos a helyiség, de tudunk sötétíteni. -
Ájvé
veterán
-
Lackó1984
tag
Tessék Jmgo N1S 4K kuponnal 899€~350k Huf, legolcsóbb 3 lézeres projektor, 1600 on/off kontraszttal, igaz csak HDR-t kezel (Dolby Vision stb kiesik, de ezt külső lejátszóval meg tudod oldani), itt van róla teszt.
Gondolom nem azt fogod választani, de meg akartam mutatni hogy a kínai már nem egyenlő a gagyival, döntés a tiéd.Ehhez, vagy a JMGO N1S Pro 4K-hoz milyen 110-120 colos, mennyezetről lehúzható vászon ajánlott? Olyan 200k-ig?
-
-KP-
veterán
Kínai videó az XGIMI Titan-ról, van rendes angol felirat. Kontrasztban ez sem túl bíztató eddig, nincs írisz sem sajnos. Pedig a DLP képi világ átjön és egyébként tetszetős a gép. 4K60 latency is
lehetne kevesebb.Minimum egy manuálisan állítható írisz kötelező lenne egy ilyen gép mellé.
-
M@trixfan
addikt
Kínai videó az XGIMI Titan-ról, van rendes angol felirat. Kontrasztban ez sem túl bíztató eddig, nincs írisz sem sajnos. Pedig a DLP képi világ átjön és egyébként tetszetős a gép. 4K60 latency is
lehetne kevesebb. -
Morph76
senior tag
Na itt volna jó az RGB laser. Már előre látható a gyenge pontja. Jobb lesz a kontraszt (sokkal), de az impozáns fényerő miatt a foszfor színkerék hatására elképesztő szivárványos lesz. Ennek majd egy upgradelt változata, vagy, ha más cég majd rgbs-re megcsinálja, na az majd nagyot szólhat. Üdvözítő az 5000 lumen! Még ha kalibrálatlan is, de maradjon 4000 körüli kalibrálva...
-
HEAHEA
aktív tag
-
makkmarce
őstag
-
M@trixfan
addikt
-
HEAHEA
aktív tag
-
M@trixfan
addikt
-
HEAHEA
aktív tag
Egy friss, ropogós összehasonlító videó így péntek estére: [Ultimate 4K Laser Projector Review 2025: Valerion MAX, XGIMI, Nebula, Dangbei, Nexigo, BenQ]
-
Vhiktor
nagyúr
Ez volt: [link]
2 éve vettem akkor volt 135 ezer.
Nagyon durva színei vannak, sötét szobában a normál és élénk mód olyan vöröses mint egy maxra tekert samsung amoled kijelzőn a piros. Viszont a többi mód nagyon király, filmhez van filmmaker meg mozi mód ami szinte egyforma. Meg van játék mód amikor kicsit már már fakó de szerintem azon a leg természetesebb pl. az emberi bőr.
Akkor a blitzwolf nem nőtte ezt ki.
Lg nagyon jók fmm módban es rohadtul jól kalibralhatok.
-
csernak75
senior tag
Ez volt: [link]
2 éve vettem akkor volt 135 ezer.
Nagyon durva színei vannak, sötét szobában a normál és élénk mód olyan vöröses mint egy maxra tekert samsung amoled kijelzőn a piros. Viszont a többi mód nagyon király, filmhez van filmmaker meg mozi mód ami szinte egyforma. Meg van játék mód amikor kicsit már már fakó de szerintem azon a leg természetesebb pl. az emberi bőr.
-
Vhiktor
nagyúr
Szia, végül a kis LG Cinebeam Q ra esett a választászom. 300k volt állványával együtt.
Féltem kevés lesz az 500 Ansi de kb. dupla olyan fényes mint az a blitzwolf wolt. Fele annyit eszik, harmad annyi a hangja.
És hogy miért cseréltem le:
Régi:

Új:

Szóval megtanultam a saját káromon hogy ilyen gagyi lcd-t átvilágító kínai projektort soha többet ne is lássak.Melyik blitzwolf volt?
A színeket milyennek latod ahhoz képest?
-
csernak75
senior tag
Szia, végül a kis LG Cinebeam Q ra esett a választászom. 300k volt állványával együtt.
Féltem kevés lesz az 500 Ansi de kb. dupla olyan fényes mint az a blitzwolf wolt. Fele annyit eszik, harmad annyi a hangja.
És hogy miért cseréltem le:
Régi:

Új:

Szóval megtanultam a saját káromon hogy ilyen gagyi lcd-t átvilágító kínai projektort soha többet ne is lássak. -
alaves
addikt
Rendeltem egy JMGO N1S 4K rgb lézeres projektort a hálóba, kuponnal 899 EUR + free 100"-es vászon (ez a nyamvadt vászon csak azért kellett, mert kölcsön fogom adni a projektort a családban és oda kell). Így csak 1 éves lesz a gari, ezért szívesebben vettem volna itthoni kereskedőtől, csakhát nem találtam. Egyelőre 110"-re vetítek (2,5x3m-es apró hálószoba), így ~100 nit lesz (elsősorban klasszikus filmek nézése, retró mozizás a cél). Kíváncsi vagyok, hogy a nappaliban lévő (TV/PC/film célú) Samsung 65S90C (QD-OLED)-hez viszonyítva milyen lesz a projektor ~1600-as kontrasztja. A színtér az biztos pazar lesz. Beszámolót majd írok.
Eddig jó az EU-s JMGO webshop support. Küldtek egy 50 EUR kupont is (rendelés előtt, de reg. után) és egy napon belül válaszoltak kérésemre, hogy a tel.számot ne felejtsék el ráírni a futárnak.
A kupont nem tudom felhasználni, mert nem lehet halmozni a 10%-os discount-al. Ha valakinek kell, hátha működik: SAVE50 -
Vhiktor
nagyúr
Azt tudom (sajnos), hogy kellene jól vetíteni. Letőségeimet (49 m2 lakás, igény, ár, stb) figyelembe véve, a bohóckodás szintjét kicsit meghaladva, erre az árkategóriára jutottam (200-350 eFt) de akkor már legyen rgb lézer.
Végülis, lehetne az egyik szoba teljes falán egy microLED kijelző is
Na azt mennék egyből megnézni

-
alaves
addikt
Azt tudom (sajnos), hogy kellene jól vetíteni. Letőségeimet (49 m2 lakás, igény, ár, stb) figyelembe véve, a bohóckodás szintjét kicsit meghaladva, erre az árkategóriára jutottam (200-350 eFt) de akkor már legyen rgb lézer.
Végülis, lehetne az egyik szoba teljes falán egy microLED kijelző is
-
devil-k
nagyúr
Tudom, majd adamantiummal bevonom a hálószobát, ágyat, szekrényt, lehet hogy úgy a mozizáson túlmenő egyéb élmény is további értelmezéshez jut...
Joshi: Természetesen a negatívumokat is leírom majd (mint ahogy az összes OLED TV-mnél leírtam, OLED TV topicban visszakereshető)Ui.: Emlékeim szerint a 70-es években nem volt adamantiummal bevonva Miskolcon a Béke mozi és a Kossuth filmszínház fala (sőt világos színűek voltak, de nem is dedikált mozinak épültek eredetileg), amikor a Delon-os Zorrót, meg a Chato földjét, stb. néztük.
Nem kötelező jól vetíteni, lehet szarul is csinálni, ne aggódj.
-
alaves
addikt
Tudom, majd adamantiummal bevonom a hálószobát, ágyat, szekrényt, lehet hogy úgy a mozizáson túlmenő egyéb élmény is további értelmezéshez jut...
Joshi: Természetesen a negatívumokat is leírom majd (mint ahogy az összes OLED TV-mnél leírtam, OLED TV topicban visszakereshető)Ui.: Emlékeim szerint a 70-es években nem volt adamantiummal bevonva Miskolcon a Béke mozi és a Kossuth filmszínház fala (sőt világos színűek voltak, de nem is dedikált mozinak épültek eredetileg), amikor a Delon-os Zorrót, meg a Chato földjét, stb. néztük.
-
Joshi
titán
Persze, az csak az egyik szempont. Az összélmény (méret, vetítési érzés, visszvert fény, stb.) vonatkozásában értettem az összehasonlítást. Nyilván nem dedikált moziszoba (vajszínű fal). 20 éve volt utoljára vetítőm, egy Medion 800x600-as DLP.
Nem utolsó sorban a projektor levesz majd egy kis üzemóra terhelést a TV-ről.Természetesen a beszámolót várjuk, viszont őszinte legyen ha rossz akkor is. Mondjuk nagyon rossz biztosan nem lesz, főleg ha csak világos jelenetes filmeket néztek.
-
Ájvé
veterán
-
BBéci
legenda
Persze, az csak az egyik szempont. Az összélmény (méret, vetítési érzés, visszvert fény, stb.) vonatkozásában értettem az összehasonlítást. Nyilván nem dedikált moziszoba (vajszínű fal). 20 éve volt utoljára vetítőm, egy Medion 800x600-as DLP.
Nem utolsó sorban a projektor levesz majd egy kis üzemóra terhelést a TV-ről.A vajszínű falak a maximális kontraszt 80%-át kinyírják, ami eleve nem annyi, amennyit hirdetnek. Marad belőle 50:1.
-
alaves
addikt
Nem utolsó sorban a projektor levesz majd egy kis üzemóra terhelést a TV-ről. -
Joshi
titán
Rendeltem egy JMGO N1S 4K rgb lézeres projektort a hálóba, kuponnal 899 EUR + free 100"-es vászon (ez a nyamvadt vászon csak azért kellett, mert kölcsön fogom adni a projektort a családban és oda kell). Így csak 1 éves lesz a gari, ezért szívesebben vettem volna itthoni kereskedőtől, csakhát nem találtam. Egyelőre 110"-re vetítek (2,5x3m-es apró hálószoba), így ~100 nit lesz (elsősorban klasszikus filmek nézése, retró mozizás a cél). Kíváncsi vagyok, hogy a nappaliban lévő (TV/PC/film célú) Samsung 65S90C (QD-OLED)-hez viszonyítva milyen lesz a projektor ~1600-as kontrasztja. A színtér az biztos pazar lesz. Beszámolót majd írok.
Ha a hálóba fehérek a falak, akkor nincs mit összehasonlítani. Habár amúgy sincs sok értelme, mert képminőségben a QD-OLED-nél nincs feljebb.
-
alaves
addikt
-
Vhiktor
nagyúr
Ez mondjuk elég fura példa, mikor moziszobákról, házimoziról beszélgetünk...
"Engem nem izgat a hangateresztes"
Nagy kár, mert elég komoly előrelépés lehetne a szobádban. Microperforált vászon nem jöhet(ne) nálad szóba, mert elég rövid a nézési távolságod.. Viszont a dreamscreen-nek vannak texturamentes vásznai. Ilyen a v7 és az x1 is.
Minőségi 8" vagy 10" coax-szal max 20 cm-t eldobva a szobád hosszából nagyon komoly LCR frontoldalt tudnál építeni és nem kellene a polcsugárzókat a földön tartanod... [link] visszatükröződés sem lenne a sugárzókról és akusztikailag is lenne nagy előrelépés. Hidd el, egy normálisan elkészített előtétfalba épített LCR az akusztikus vászon mögött sokkal kompromisszummentesebb élményt ad, mint egy hagyományos felállás.
de ez csak az én véleményem. mindenki másképp látja ezt a hobbit.
Nincs kizarva hogy majd idővel igy lesz.
Nem verodik vissza semmi a hangfalakrol rajtuk van az adamantium, de ha leveszem roluk akkor sincs visszaverodes 14 fL mellett.
Szoval lehet igy lesz majd ha időm engedi, de ehhez az kell hogy ne lássam a vaszon texturajat. Egyebkent a hanggal elegedett vagyok, teljesen egyseges a hangzás rs a front szekció sem érződik higy alulról szolna, jól be vannak pozícionalva.
Nyilván hangban még bőven van tovább, viszont ha hozzanyulok, akkor mar nem consumer hangfalakkal (klipsch, svs, kef, stb) hanem kizárólag mozis vagy stage pro hangfalakkal.
-
makkmarce
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
72100 - 72001
77836 - 76001 76000 - 74001 74000 - 73901 73900 - 73801 73800 - 73701 73700 - 73601 73600 - 73501 73500 - 73401 73400 - 73301 73300 - 73201 73200 - 73101 73100 - 73001 73000 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Projektor topic
- (kiemelt téma)
- iPhone SE 2020 128GB Black -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4893, 96% AKKSI
- GAMER PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 9800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB Lian Li Vector V100 850W
- 27% - AOC C24G2AE Monitor! / 1920x1080 / 165Hz / 1ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

lehet el is adom akkor az egesz setupot. max tenyleg veszek tv melle egy 4m szeles 21:9 nem fix vasznat, ha kijon kinabol olcson. meg egy olcso f32-es porszivot melle.
Mindenképpen ki kellene próbálni hogy milyen az adott helyen. Egyébként nekem most elég lenne 100"-os méretben is.