Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• PedroPascal

őstag

Sziasztok.
    Van egy Asus laptop, aminek a kijelzője támogatja a HDR-t, Windows 11 van rajta. A Gyári Windows médialejátszóval gyönyörű a 4K HDR tartalmú film rajta. Mivel a Windows médialejátszó tudása elég kevés, nem ott folytatja a filmet, ahol legutóbb néztem és hasonló dolgok ezért szeretnék egy lejátszót, ami ezeket tudja és a HDR tartalmat is kezeli. MPC-HC és K-Lite codec pack és a beállításokban a madVR opcióval közel sem olyan a filmek dinamika tartománya, mint a Windows médialejátszóval. Ugyan ez a helyzet a VLC-vel a DirectX videógyorsítással DXVA 2.0-val. Továbbá találtam egy lejátszót, ami elég egyszerű és nem kell babrálni benne semmit az előző kettőhöz képest, hogy ezt tudja ez pedig az MPV. Nem értem, hogy lehet az, hogy nem úgy mennek ezekkel a lejátszókkal a HDR tartalmú filmek mint a Windows média lejátszóval, az utóbbival kb 10x dinamikusabbak a színek. A netfilx alkalmazás is szépen kezeli a HDR tartalmú filmeket a laptopon. Mit kell beállítani a többi lejátszóban, hogy ott is úgy játssza le?

Új hozzászólás Aktív témák