- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vaku topic
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-KP-
addikt
válasz palfitom #78398 üzenetére
szerintem nem ez lesz az általános. A hw unboxed a videójában a legolcsóbb b360-as lapot tesztelte. Gyanítom a többségre nem ez lesz a jellemző és vígan menni fognak a 95W tdp procikkal is. Még nagyon az elején vagyunk, meg kell várni a teszteket. Sok alaplapgyártó még a netre se rakta fel az új típusokat...
-
IO.sys
őstag
válasz SECTORnooB #78397 üzenetére
Kicsit túlgondoltam az árat. 50k inkább a valós, annyiért tudom eladni az 1. genes tuning cuccom. 8600k-t szeretnék majd (de vettünk autót és elment a lé), viszont mocoroghatnékom van tuning ügyben egyfolytában. Meg nem vagyok ellene a szamárlétrának sem. Szóval szakállas tuning procit szeretnék. Főleg a deszka kérdés nem világos. Kaphatok felvilágosítást?
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
palfitom
félisten
válasz masterful87 #78391 üzenetére
"míg AMD-nél kábé a legolcsóbb lap is "kihajtja" a 8/16-os szörnyetegeket" - Ez nincs így, az olcsóbb deszkáknál van TDP-limit, tehát nem tudják fogadni a csúcs Ryzeneket!
Ettől függetlenül tényleg gáz, hogy egy B360-ban egy nonK i7 már nem tudja leadni max. turbo órajelét...
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
SECTORnooB
addikt
válasz IO.sys #78396 üzenetére
Miért akarsz szakállas platformra ennyit költeni, inkább ha a bögréd is kék van ezért a pénzért i3 8100 30k és Z370 es lapot is kapni már 35k körül. Fejleszthetőség és teljesítmény szempontjából is jobb választás jóval mint egy Ivy vagy bármelyik régebbi.
[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
Sziasztok! Max 70-ig tudnátok mondani használtan K-s Ivy Bridge cpu-t és hozzá lapot? Utánanéztem, de valami kavarodás van ott a foglalatoknál meg a visszafele kompatibilitással. OC-ra kell és játékra. Köszi előre is.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
hokuszpk
nagyúr
sajna nem, van amd ala nehany a320 -as lap, ami csak a 65W -s szornyeket birja el. tehat pl. az 1700 -ast még eppenhogy.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
-
-KP-
addikt
Van egy hw unboxed videó. Az egyik legolcsóbb b360-as lap nem bírta rendesen az i7-et, de szerintem ez közel se lesz így minden lapnál. Az i5 8400-at meg röhögve vitte.
-
SECTORnooB
addikt
Én ezt szűrtem le, nem ismerhetem az átlag user igényeit.
-
masterful87
senior tag
válasz SECTORnooB #78390 üzenetére
Ezt nem mondjátok komolyan!? Intelnél fullos lap kell egy erős CPU alá, míg AMD-nél kábé a legolcsóbb lap is "kihajtja" a 8/16-os szörnyetegeket?
Ennyit arról, hogy vesz az ember egy i3-8100-at B-s vagy H-s lappal, aztán majd beletesz egy erősebb procit. Hiába fogja belerakni, rengeteg lóerő el fog veszni. -
palfitom
félisten
-
palfitom
félisten
Egy normálisabb már 26-29k. Alig drágább a Z370 alja...
De reméljük, ezek csak induló árak![ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
joysefke
veterán
válasz Dave920117 #78381 üzenetére
Ennyiből nem tudsz, mert memóriát is kéne cserélned, az új lapok a DDR4-et eszik. Ebből kéne legalább 2 x 4GB. Optimális esetben 2 x 8GB.
AMD-ből használt R5 1500x-et esetleg 1600-at (ezt lehet és érdemes is húzni) vagy optimális esetben 1600x-et vennék egy B350-es deszka társaságában. Intelből minimum egy i5 8400-at. Itt egyelőre csak Z370-es deszkát tudsz venni, az olcsóbbakra még kell egí kicsit várni.
A helyedben gyűjtenék még hozzá, mert ha ezeknél gyengébbet veszel, az nem lesz jövőálló. Nyilván akarsz majd VGA-t is újítani..
[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
válasz Dave920117 #78379 üzenetére
Mire kellene? És mennyi a keret? (FT) Amit ráköltenél Mire használnád?
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Dave920117
tag
Sziasztok! Szeretnék a gépembe egy új alaplapot és egy új processzort! De nagyon laikus vagyok ezekben a témákban, ezért szeretnék tőletek segítséget kérni. A számítógépem az alábbi referenciákkal rendelkezik:
Windows 10 Enterprise Professional- operációs rendszer
ACPI x64 alapú PC- számítógép típusa
8 GB DDR3- memória
QuadCore AMD Phenom II X4 840, 3200 MHz (16x200)- CPU típusa
Asus R7 370 2 GB, AMD Radeon R7 370 GDDR5- videókártya
Cooler Master Hyper 103 RR-H103-22PB-R1- processzor hűtő
Samsung S24F350FHU 24" LED monitorElőre is köszönöm a segítséget!
-
joysefke
veterán
Jönnek a hatmagos mobil procik, a csúcsmodell (i7 8750H) közel az asztali i7 7700K sebességét fogja hozni, feltéve hogy passzol a hűtés.
https://www.computerbase.de/2018-04/intel-coffee-lake-h-test/
-
choco01
addikt
válasz Sinesol #78376 üzenetére
Volt win reinstall, de ha már megy egy ytube meg egy facebook lap meg esetleg még valami akkor gyakran kifagy idovonal görgetés kozben.. 2x4gb ddr3 1333mhz van benne, nem települt fel semmi, normál felhasználói fiók, böngésző védő bővítmények, minden.. Nem tudom miért lehet ez.. De mar féléve megy ez a lassulás előtte 2 évig nem volt semmi panasz.. azóta 2x reinstall volt, más gépnél nem tapasztaltam még hasonlót..
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
vaakuum
addikt
válasz #42706048 #78363 üzenetére
Az, hogy megint 5-6 évig lesz jó egy proci, szerintem eléggé bizonytalan. Véleményem szerint azért történt így az elmúlt 5-6 évben, mert az AMD eléggé zsákutcába futott a korábbi technológiájával, ezért nem is szorongatta semmi az intelt a gyorsabb fejlesztésre. Ezáltal a programozók sem tudtak elszállni nagyon. Ha versenyeznek (márpedig a ryzen úgy tűnik megkavarta kcisit a vizet), akkor én egy kicsit gyorsabb technológiai fejlődésre számítok, ami miatt gyorsabban avulhatnak a procik.
Nyilván, hogy meddig lesz elég, függ attól is, mire...lehet passziánszra bármikor, de az újabb windows verzióra pl. lehet kitalálják, hogy majd igényeljen 8 magot, meg a nemtudom milyen utasítást, meg a spectre vagy akármi hangzatos cucc elleni hardveres védelmet..., szóval lehet hova fejleszteni procit.
(Ráadásul bármikor tudnak olyan rutinokat írni az offiszba meg az alapprogramokba, hogy ne legyen elég neki a jelenlegi hardver, windózzal is fel lehet zabáltatni bármennyi memóriát, ha nagyon akarnak a háttérben futtatott programokkal , szóval a progik is mennek a hardver után, ha lesz hardververseny. )[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
choco01
addikt
Hali.
Asrock H81M-HDS 2.0 lapba van jelenleg egy G1840, de kevésnek bizonyul..(2x4gb 1333mhz ram)
Szaggat minden a böngészőben, lassan tölt, kifagy néha..
Néztem használtan i3-4170/4160 meg i3-4430at esetleg i5-4430at..nem tudom melyik az ami már tuti elég, megéri e a +5k-t a 4magos i5..
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
palfitom
félisten
válasz busmanberti #78369 üzenetére
Egy 2004-es posztra reagáltál.
-
-
joysefke
veterán
válasz #42706048 #78363 üzenetére
Intel oldalon játékra a coffe 8400-8600 az optimális és a 8700k a maximalista választás. nagyon kevés játék tud bármit kezdeni 6-nál több fizikai maggal. Intel oldalon ha játékra kell a gép én elfelejteném a nyolc magos CL-t. azt sem tudjuk mennyibe fog kerülni, de biztos drága lesz és játékban nem lesz előnye a 8700k-hoz képest. kiadnál egy csomó pénzt a semmire.
AMD oldalnak az a bája, hogy elérhető áron kapsz játékra elég jó teljesítményt, úgy hogy munkára, applikációkban adott pénzért jobb mint a coffe lake (átlagban, több szálon, és programja is válogatja). amd-nél szerintem megéri várni egy hónapot a 2600x-2700x-re, de nem érdemes arra számítani, hogy játékban előrébb kerülnének mint jelenleg az Intel 8600k-8700k van. a különbség fog szerintem tovább csökkenni.
ha nincs kedved várni, akkor egy akciós 1600x erősen Best Buy, de több vele a kompromisszum játékban mint egy 8600k-val.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Pontosan! erről van szó. sokaknak ez a hobbija, ők pedig aprón is hirdetgetnek. 10-15% előnynél pedig soknak fog viszketni a tenyere, nem azért mert a ryzen1 nem elég, hanem mert az éppen aktuális mérési hibahatáron felül gyorsabb. 10-15% az egy Sandy -> haswell váltás. ott is sokan váltottak, pedig lapot is kellett cserélni, és egy win reinstall sem ártott (tudom meg lehet nélküle úszni)
itt kifizeted a proci felárát bepattintod a meglévő alaplapba oszt jó napot. egy hobbista ilyen egyszerű váltás mellett simán kifizet 10-25e forintot az újabbért, jobbért. mert ez a hobbija. velük tele az apró és vannak annyian, hogy mozgassák az árakat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz SECTORnooB #78362 üzenetére
Akarok egy 2. gépet összerakni játékra de nem tudom, hogy melyik processzor legyen: az új ryzenek közül mondjuk 2600x vagy 2800x vagy várjak a következő intelre ami 8 magos lesz. Igazából nem lényeges most még a gép bőven ki tudom várni csak elég legyen az is legalább 5-6 évig
-
-
-KP-
addikt
válasz SECTORnooB #78355 üzenetére
miért lenne túlkínálat? mert megjelenik egy újabb modell 200mhz-el nagyobb órajelen? akinek már van ryzen sok értelme nem lesz váltania. ez inkább a most vásárlóknak lesz jó. persze lehet páran cserélnek 4/8-ról 6/12-re vagy 6/12-ről 8/16-ra, de én dömpingre biztos nem számítok.
-
Euromail
aktív tag
válasz tothjozsi96 #78349 üzenetére
Ha hosszútávra tervezel várjál szerintem kár beugrani ebbe nincs olyan sok különbség a kettő között 8600vs8700. Sokkal több lesz az ha a 8 magos intelre építesz.
Persze játékoknak is fejlődnie kell most semmi értelme mivel a 6/12 sincs kihasználva. Most valamelyik belemer kötni a tényekbe grrr lesz nézzetek teszteket 8700k vs 8600k avagy 6950x 10/20[ Szerkesztve ]
Intel i7-4770, MSI GTX 1060 GAMING X 3G, Chieftec A80 750w, Coolermaster Hyper 212+ 76.8 CFM! LG 24" 1920x1200
-
joysefke
veterán
válasz Ipodmánia #78352 üzenetére
Mindennél jobb vételnek tűnnek.
azt nem tudom, de az biztos, hogy mindegyiknél nagyobb áramtemető...
ha kell a sokszálss erő olcsón akkor egy r5 1600-zal vagy 1700-zal jól jársz. lassan vége a télnek, felejtsd el a villanykályhákat...
egy hónap múlva túlkínálat lesz első gen Ryezenekből aprón, főleg azokból ami neked kéne...
[ Szerkesztve ]
-
Ipodmánia
csendes tag
Sziasztok!
Két processzoros rendszerekről (1366), mi a véleményetek? Mindennél jobb vételnek tűnnek. Két proci esetében ha az alkalmazás jól kezeli a szálakat, akkor simán 2x-nek tekinthető a teljesítmény?
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Pár napon belül rendelem az új konfigot.
Viszont kicsit elgondolkodtam, mert én nem akarok tuningolni, én csak időtálló nagyon erős konfigot akarok építeni..Eddig a 8600K volt a befutó, de most megnéztem a sima 8700 árát, és nem sokkal kerül többe..
Szerintetek van értelme az i7 8700-nak inkább?
Főleg játék a cél.Egy Be Quiet Pure Rock hűtővel elmegy a 8700?
Olvastam hogy a 8700K, tudom hogy más, de hogy a hőmérséklet értékeivel komoly bajok vannak.
A Sima 8700-ra is jellemző ez?
-
-KP-
addikt
válasz atteee #78347 üzenetére
Socket 1155 P és Z chipsetes lap esetén van lehetőség +4(+1)-et emelni az órajel szorzón. Csak egy szimpla bios beállítás.
Pl. régi core i5 2320-am ami alap 3.0ghz 3.3ghz max turbóval egy magra," non K oc" beállítással 3500mhz-en ment egyszerre 4 magon az Asrock Z77 lapomban. Egyesek még felemelik a bclk-t is 100-ról 103-ra, hogy nyerjenek plusz száz mhz-t (én ennek nem vagyok híve, de ez is egy opció).
-
atteee
tag
válasz 4264adam #78212 üzenetére
Szia irtad hogy i7 2600-ad van ami 4ghz-en van milyen lappal tudtad felhuzni a sima i7 2600-at? Csak azért kérdem mert nekem is ilyen procim van, de nekem ennyire nem sikerült felhuzni. Nem kötekedésböl kérdezem hanem csak azért mert, akkor lehet én is csak lapot cserélnék mert szerintem fullhd-hoz ez a proci böven elég még egy pár évig. A válaszodat segitségedet elöre is köszönöm
Samsung S7 Edge 32GB
-
palfitom
félisten
-
Roxx
tag
Sziasztok, érdemes volna e még az alabbi kombót megvenni.Hasznàltan lenne 25eFt.
-Asus B250 prime alaplap
-Cpu Intel G4560
Megérne e ennyit?Internetre alap dolgokra hasznàlnàm meg néha egy kis WOT-ra.Windows 7-el lehet hasznàlni?[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Üdv!
Szerintetek mi a jobb választás, i3 8100/i5 8400 vagy i5 7640x procis platform?
Az elsőben gondolkodtam eredetileg, viszont kicsit gondolkodóba ejtett, hogy oda már nem jön semmi új a jövőben. Memória ugyanannyi kb, a lapban sincs nagy különbség az 1150-es konfighoz is 50k körül láttam csak lapot ami tetszene.
[ Szerkesztve ]
-
-
SP4C3
veterán
válasz Ipodmánia #78338 üzenetére
Ezeknek 1066MHz-es FSB jutott, de a fene tudja, HP egy hulladék cég, ha infóközlésről van szó.
Semmi cpu support vagy valami, az oldaluk is egy nagy katyvasz.-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Ipodmánia
csendes tag
Sziasztok!
Érdekes kérdésem lenne, kicsit őrült ötlet, de van egy Proliant ML350 G4 gépezetem, és azt néztem, hogy az 604-es tokozású procit fogad be kettő darabot. Namost én szinte pár sör áráért találtam bele ilyen foglalatú, egész brutál procit, ráadásul ebből kettő megy bele: Xeon X7350. Ez a nagyon régi gép megenné ezt a processzort, vagy lenne vele gond az egyforma tokozás ellenére is? Ha nem akkor mi lenne a legerősebb crp páros amit bele lehetne erőltetni?
Köszi előre is!
Gy -
Handemour
csendes tag
válasz solfilo #78335 üzenetére
Van egy Hyper 212 EVO hűtőm azt fogom átrakni.
Nézegetem én is, az 1800x az ami a 8700K közelébe ér, de az ára már majdnem ugyanott van annak is + a lap is kb annyiba kerül alá.
Akkor Intel vonalon nem érdemes úgy kalkulálni hogy pár év múlva kijönnek egy erősebb procival ami még jó az alaplapomba? Kicsit unom már hogy tulajdonképpen lehetetlen bővíteni egy pc-t, mert vagy jönnek az új foglalatok/chipsetek vagy a váltás ddr4-re, stb. Kitalálhatnának valamit hogy a vga-t se lehessen átrakni egy új gépbe. -
veterán
-
Handemour
csendes tag
Hali.
FX8350-ről szeretnék egy kis fejlesztést szerintem Intelre. Leginkább azért mert engem ez a tuningolgatás enyhén szólva hidegen hagy, nem is értek hozzá és nem is akarom megtanulni.
Olyan lenne jó, hogy ha már úgyis új alaplapot kell vennem akkor olyat amibe 3-4 év múlva is készül majd újabb proci. Gondoltam az i7-8700K lenne a tuti, vennék hozzá valamilyen z370-es alaplapot, abba még jönnek később is új procik, vagy nem jól gondolom?
Játék egyáltalán nem érdekel, Photoshophoz és Illustratorhoz kellene.
-
Devas
őstag
Frissits BIOS-t a mostani prociddal, majd vegyél bele egy i5-4590-et. Ha nem mersz frissíteni BIOS-t, akkor egy i5-4570-est.
Természetesen nem újat, hanem használtat.[ Szerkesztve ]
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
Zewa
senior tag
Sziasztok,
ebbe a konfigurációba milyen proci illene az összeállításba?
Asus H81M-C + ASUS GTX 1050 OC 2GB+ Evo 850 120GB + 1TB WD 3,5" Blue + 8GB DDR3 1600MHz
Jelenleg egy Intel G3450 van benne de játékoknál erősen CPU limites a gép.Csodát nem várok, de ideig óráig még kihúzza ameddig kap a gyerek egy teljes upgradet.
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
joysefke
veterán
válasz s7evcsenko #78330 üzenetére
Menj az 1080p szekcióra és válaszd ki a frametime opciót...
A teszt nem mai, azóta az AMD sokmagosai is gyorsultak, persze játékban nem hozták be a gyorsabb Coffe Lakeket[ Szerkesztve ]
-
szinimini
senior tag
válasz Fred23 #78317 üzenetére
Erre lenne felhasználva:
"Fő cél a hosszú élettartam, 7/24 üzem, 4K/UHD filmek vmennyire érték álló is legyen.
Néha Solidworks,archicad és egyébb programokÉs netán tudjak rátenni passzív v szinte hangtalan hűtést. Netán víz."
Feljebb már ajánlottak egy procit csak olvasgattam, azt megláttam,h T-s végüt ne vegyél és gondoltam rákérdezek, nehogy vmi rosszat válasszak majd
Az i7 árát egy kicsit sokallom azért, meg szerintem erős is lenne,amire nekem kell,d legalább le lenne tudva jó sokáig....
Mondjuk 58ba lenne a 7700T 3 év garival.
T-s végüs garanciás procikat nem találok,de most itt Pécsen találtam egy i5 7600 ( 45eFt ) ,ami garis, igaz nem T-s ,de akkor egy jó nagy hűtővel és halk ventivel is tudom szinte némítani a rendszert. Szerintem ez lenne a jó:
itt van helyben, garis, dobozos és még az ára is "korrekt"
Régen néztem procikat,de jó kis áruk van, főleg az inteleknekjoysefke Ő lenne a kicsi aranyos ház.
De akkor úgy nézem,hogy eléggé megfontolandó a passzív hűtés. Lehet,h inkább a fent említett hűtési módszert választom és akkor a procinak se lenne baja, magasabb órajel lenne.Már csak ez az 1 komponens hiányzik
-
joysefke
veterán
válasz tothjozsi96 #78207 üzenetére
Négy magos procira már ne adj ki komoly pénzt. Ha használtan olcsón szembe jön egy 3770k az nyilván érezhetően jobb lesz mint egy 3570k, de túl sokat nem fizetnék erre rá. Ugyanez a szitu a 7700k-val. Gyorsabb mint a 3770k, nem is kevéssel, de ahová a 3770k nem elég, oda általában a 7700k sem lesz elég.
Vegyél Coffe Lake-ből valami hatmagost. Itt egy i5-8400 is erősebb játékra mint a 7700K. esetleg AMD-től egy R5 -1600x-et, vagy várd meg tőlük a 2600x-et.
-
carl18
addikt
válasz klepto #78324 üzenetére
Én úgy olvastam hogy a Z370-es alaplapok Coffee Lake Onlyk lesznek, azaz csak a nyolcadik genes processzorokat képesek befogadni. A legjobb amit abba rakhat az ember az a 8700K end.
Amúgy olyan hülyeségnek tartom hogy a Z370-es deszka vissza miért nem kompatibilis.
A 6. és 7. Genes processzorokat ha befogadná már is jobb vétel volna.A válasz aki írt a GTX 1050 kihajtásról, szerintem az mellé egyenlőre elég a G4560. 1080P-ben elég az is, Legalább a 7. Pentium ára be van állva. Durván 15E forintért hozzá lehet jutni, ami egész jó összeg.
Apron találtam G4560-at 11,500-ért. Esetleg ha kell a 4 mag I5-6400 is van már 28E-ért.
Pentium Gold-ra azaz a G5400-re hát nem tudom érdemes-e várni. Lehet itthon is lesz pár hét mire beáll az ára :SA másik a használt árak, az a poén hogy egy I7-4790K-ért manapság majd nem annyit kérnek el mint amennyibe apron hozzájuthat az ember egy 8700K-hoz. 90-93E-ért már láttam I7-8700K-t ami csak új szinte és dobozos. Egy elég régi (Talán szénné tunningolt) I7-4790K meg 75E forintba is kerülhet.
Egyenlőre én is várok nem sürgős a fejlesztés, ilyen ram árak mellet nem is váltom egy darabig a mostani gépemSzemembe az I5-6400 se ér meg 28E forintot, mikor az I3-8100 újanta bontatlanul kerül 30E forintba.
[ Szerkesztve ]
-
-
joysefke
veterán
válasz Grave_444 #78319 üzenetére
Persze, van torony ami elbírja passzívan a procit, de a disszipált hő a legtöbb (nem lyukacsos) házból nem távozik magától, kell egy enyhe légmozgás ami kisöpri a meleg levegőt és ad egy kis légmozgást azoknak az alkatrészeknek, amelyek melegszenek, de nincsenek aktívan hűtve. (VRM, RAM, passzív VGA ha az lesz...)
Ezt a kis légmozgást a házventik szokták biztosítani. Na most ha a házventikre szükség van és azok aktívan pörögnek, akkor miért kéne a full passzív procihűtést eröltetni?
-
mcs
veterán
válasz Fred23 #78321 üzenetére
Az biztos, hogy 1-2 havi fizu után lesz tervbe véve. Emlékszek, hogy írtál a cpu-gpu párválasztó topikban is, de továbbra is nehezen emésztem meg, hogy legalább 60ba fog fájni a váltás a nyamvadt ramok árai miatt, bár nézegettem használtan egy G4560+B250 kombót is elég jó áron.
[ Szerkesztve ]
-
-
mcs
veterán
Mi az a minimum proci használtan, amit egy GTX 1050 mellé ajánlanátok 1080p-re?
Új platform alapjaként az i3 8100at választanám, de az őszintét megvallva nem szeretnék túl sokat költeni az egészre.[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz szinimini #78316 üzenetére
passzív hűtés nem egy egyszerű történet, mert legtöbb esetben szükség van minimális fordulaton tekerő házventikre különösen, ha kicsi-aranyos házad van...
szerintem vegyél egy normál non-t, non-k procit, tegyél rá jó minőségű halk hűtést (be quiet-től valamit a 10E es kategóriában), kapcsold be az összes energiatakarékossági funkciót (eist, c-state) és állíts be a lapon valami nagyon halk venti profilt. esetleg szedd lejjebb a proci feszültségét (erre szvsz nem lesz szükség)
ez így szopásmentes. a passzív opciók esetlegesek és barkács szagúak. szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz szinimini #78316 üzenetére
Attól függ, mire kell, nekem például inkább lenne jó egy 7700T, mint egy 65W TDP-s négymagos. Passzív hűtéshez meg pláne nagyon jó a 7700T.
Modern játékokban pedig a 8 szál miatt nagyon szépen tartja az fps-t, ha az nem is nagyon magas. Kevesebbet ingadozik, mint egy négyszálas.
Ettől függetlenül inkább egy 7700, mint egy 7700T, de csak a teljesítmény miatt. Persze aki passzív hűtésről álmodik, annak ez lehet másként is.
[ Szerkesztve ]
-
szinimini
senior tag
válasz Fred23 #78314 üzenetére
De mondjuk elég a kissebb órajel és a 35w pedig jó lenne a passzív huteshez akkor jó választás lehet nem?
Vagy inkább egy olyan, ami nem t-s végű és rá egy halk hűtés és akkor végülis lenne egy erősebb proci.Grave444 azt hittem, h van vmi hátránya v vmiért nem ajánlott l.
[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
Elméletileg az alaplapok most áprilisban jönnek, akkor talán a processzorok is akkor kerülnek piacra.
+ Gondolom aki nagyobb fejlesztés előtt áll és tud várni, nem rég jött a cikk idén már az intel dobja piacra a 8 magos processzorjait. A Z390 deszka már be is fogja őket fogadni, Talán akkor megkapjuk idén a natív 8 magos I5-őt Hyper Treading nélkül?
Én valahogy így gondolom el ha jön idén év végén a következő generáció.
I7 8 mag /16 szál
I5 simán 8 mag HT nélkül vagy 6 mag/12 szál
I3 talán lesz 4 magos/ 8 szálas
A pentium meg lehet végre 4 magos lesz.Ha a 8/16 szálas intel kijön 350-400 dolcsi körül, akkor a 8700K ára elég szépen mély repülésbe fog tartani
60E-ért használtan jó vétel lesz[ Szerkesztve ]
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Az i3 8300, i5 8600(non K) mikor jelenik már meg végre ???? Már kapni kellene nem ???
-
palfitom
félisten
Ja, ok.
6. generációs i7: 6700 / 6700K. Más végződésűt (pl. T) ne vegyél.
7. gen: 7700 / 7700KNagy valószínűséggel i7-6700-at fogsz kapni "emészthető" áron, 45-50k körül.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
Pont ezt írtam, hogy újonnan NE, nem éri meg.
i7-6700 50k körül az apróról!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Suzuki topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- TCL LCD és LED TV-k
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- További aktív témák...
- Processzor felvásárlás
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest